עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by TrYdEnT,

יש לי ADSL ואני משתמש ב WIN XP PRO ויש לי תופעה מוזרה כשאני משאיר את המחשב מחובר הרבה זמן יותר מ24 שעות בדרך כלל אחרי האינטרנט מתחיל להיות איטי יותר וההורדה איטית יותר אני יכול להוריד 100 קבצים ולהגיע למהירות גבוהה אבל קובץ בודד לא מגיע למהירות גבוהה לא משנה מאיזה סרבר אם מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה שיעזור לי כי זה משגע אותי הבעיה נפתרת כמובן כשאני מפעיל את המחשב מחדש קובץ שהורדתי ב120 הופך להיות מורד ב20 בערך

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  2. כי אמרו לי ש1.5 זה 0.5 הורדה משרתים בחול והם על סיבים אופטים האם אני אוכל להיגע למהירות של מריבית של ה 1.5 כלומר בסביבות ה 200? מי יותר טוב אינטרנט זהב או נטויזיון בנושא מהירות הורדה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום, אני מחובר לנתב edimax-br6524n באמצעות לפטופ hp probook 4330s עם כרטיס רשת atheros ar9285. החיבור הוא אלחוטי עם הצפנה wpa2-psk, אני משתמש ב inSSIDer כדי לראות את מצב הרשת שלי ואת הרשתות של השכנים. שמתי לב שכאשר אני מציב את הלפטופ שלי בצמוד לנתב (10 ס"מ) ה RSSI שלי הוא -45 ובמרחק 3-4 מטרים בקו ישר ללא הפרעות RSSI יורד לכיוון ה -70. לעומת זאת יש לי מחשב נייד אחר hp pavilion dv3000 שבו מאותו מרחק של 3 מטרים ה- RSSI הוא בערך -35 ובנוסף קולטים הרבה יותר ראוטרים מאשר במחשב לי. למה זה קורה ואיך אפשר לפתור את זה? תודה מראש, בוריס.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  4. יש לי ראוטר של TP-Link 1043ND שהתקנתי עליו DD-WRT, מחובר ל-D-Link 6740U בתצורת מודם. היה לי חשד שמתחברים לי לראוטר וגולשים על חשבוני אז יצרתי סיסמה חדשה מורכבת בעלת 16 תווים בעזרת Password generator ושמרתי אותה על דיסק און קי למקרה הצורך. כמו כן שיניתי את סיסמת ה-Admin לכניסה לממשק של הראוטר. למרות כל זה, עכשיו אני רואה ב-SysInfo של DD-WRT משתמשים לא מוכרים שלא היו קודם תחת DHCP Clients אך הם לא מופיעים תחת Wireless clients. למותר לציין שאני לא מעוניינת שכל מיני אנשים יתחברו לי לראוטר במיוחד אם הגדרתי סיסמה והם לא אמורים להתחבר בניגוד לרצוני. איך אפשר למנוע את זה? אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש. עריכה: שכחתי לציין שההצפנה שאני משתמשת בה היא בשיטה המומלצת - WPA2/AES.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Cheif,

האמת היא שאין לי מושג כמה חברים בפורום רשמו אי פעם שם מתחם (DOMAIN) על שמם, אבל אם יש כאלה הדברים להלן אולי יענינו אותם. רישום דומיין בישראל עולה בין 50 ל-80 שקל לשנה (תלוי אצל מי רושמים) שמתוכם עוברים כ-35 שקל לגוף שנקרא "איגוד האינטרנט הישראלי". זוהי עמותה ציבורית המשמשת כמונופול בתחום הרישום - כלומר כל הרישום נעשה בסופו של דבר דרכם. בישראל יש בערך 240,000 שמות מתחם פעילים - כלומר האיגוד אוסף כמעט 9 מיליון שקל בשנה! מה הוא עושה עם הכסף הזה? שאלה מצויינת! לפני כחודש התמודדתי בבחירות לועד האיגוד תוך מטרה להבין לאן בדיוק הולך הכסף, למה מערכת הרישום כל כך עלובה ועל מנת לקדם מהלכים שיהפכו את האיגוד לרלוונטי. זו היתה חוויה מסעירה במיוחד... http://www.netcheif.com/blog/?p=4…

6. Started by xgamer,

שלום, רציתי לקבל המלצה לגבי ראוטר למשרד. הדרישות העיקריות הן שיהיה VPN (ונוחות להתקין/לעבוד), wireless. עדיף שיתחבר ישירות לבזק (ועם אופציה להוט בעתיד). התקציב עד 1000 ש"ח. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Judas Iscariot,

מה זה אמור להיות בעצם? :s05: http://netvision-digital.com/hooligans/onliner/?utm_source=1020854&utm_medium=Banner&utm_content=96095098&utm_campaign=Gibui

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by dman23,

שלום. יש לי ראוטר rotal rta 1025w יש לי מגבר TL-WA500G וזה המדריך שלו: http://www.tp-link.com/english/soft/TL-WA500G_User_Guide_201003.pdf יש לי מחשב אחד שמחובר קווית ואני רוצה להשתמש במגבר כדי לחבר אלחוטית מחשב אחר בבית שאין לו קליטה בגלל בעיות ממד משהו לא מסתדר לי בהגדרות ולא ברור לי כל כך המדריך. השלבים שביצעתי: 1. חיברתי את ה AP לראוטר 2. במחשב שמחובר קווית לראוטר שיניתי את כתובת ה IP לפי החוברת אני לא מבין למה עושים את זה. זה לא פוגע בהגדרות של הראוטר? כעת נכנסתי להדגרות של ה AP 3. האם אני אמור לבחור איפי סטטי או דינמי? בחרתי סטטי 4.בשלב הבא האם אני אמור לרשום ב SSID את מה שרשום לי בראוטר? אני השארתי מה שרשום (כמו בחוברת) 5. בחרתי REPEATER וע"י SURVEY המערת מצאה א…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. אני מחפש דרך לחבר רק חלק מהמכשירים בבית ברשת לVPN, בעוד ששאר הבית לא יושפע מזה. חשבתי על האופציה הזו: ראוטר "ראשי" שיש לי כבר, יתחבר לאינטרנט באופן רגיל ואליו יחוברו חוטית או אלחוטית כל המכשירים שאני רוצה בהם אינטרנט רגיל. ראוטר "משני" מהסוג שיודע לקבל קושחת dd-wrt שיחובר חוטית לראוטר ה"ראשי" וישתף אינטרנט VPN למכשירים שאני מעוניין בכך עבורם. הם יתחברו אליו חוטית או אלחוטית. השאלה הראשונה - האם זה אפשרי? השאלה השנייה - איך עושים את זה? ההיגיון שלי אומר לחבר את כניסת האינטרנט של הראוטר המשני אל חיבור רשת רגיל בראוטר הראשי, ולהגדיר לו אינטרנט רגיל dynamic ip ללא חייגן. אני מקווה שזה יגרום לראוטר הראשי להקצות ip וגישת אינטרנט לראוטר המשני, ואצלו כבר אוכל להגדיר חיבור VP…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by NerdX,

שלום! בזמן האחרון הייתי מנוי אצל מת"ב בחבילת 3Mbit ועם אינטרנט זהב כספקית. המהירות בכלל לא נראתה כשל 3Mbit והיום אני רוצה להוריד את המהירות ל-1.5Mbit ולהחליף לספקית טובה ואמינה. על איזו אתם הייתם ממליצים? אשמח גם לשמוע דעות של אנשים לגבי ספקית זו או אחרת. (נ.ב.: השתמשתי באופציית החיפוש ומצאתי רק נושאים שקשורים ל-ADSL, למרות שרק כשהפורום קם שאלתי שאלה דומה, אך לא מצאתי אותה במאגר.) -NerdX

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. כדאי או לא כדאי ?

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכל מומחי הרשת למיניהם! בשעה טובה ומוצלחת, הפכתי את האלקטל שלי ל-Router, ועכשיו כל מה שנשאר לי כדי שרשת המחשבים בבית שלי תהיה מושלמת (שני מחשבים בסך הכל) הוא לקנות Switch ולחבר את שני המחשבים וה-Router אליו. השאלה היא... איזה Switch כדאי לי לקנות כך שהוא יהיה זול אך עדיין יהיה מספיק טוב למטרות כמו משחקי רשת והעברות קבצים? שמתי את עיני על Edimax או על Linksys... מה דעתכם?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by whyyoulag,

הגדרתי היום ב OUTLOOK EXPRESS אימייל POP3 של YAHOO קודם כל הורדתי את התוכנה YPOPS! והגדרתי את כל הנתונים בOUTLOOK לקבל אימיילים אני מקבל אבל כאשר אני רוצה לשלוח אני לא מצליח ומקבל הודעת שגיאה 554 ההודעה היא: and unknown error has occurred. Subject '221',Account,'whyyoulag',Server:'localhost',Protocol:SMTP, Server Response:'554 Cannot send message',Port 25,Secure(SSL):No,Server Error: 554, Error Number: 0x800CCC6F מקווה שתוכלו לעזור לי...תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. היי ראוטר ADSL אלחוטי בדגם edimax יש לי 802.11N והבעיה פתיחה פורטים לאימיול. נסיתי הגדרות בראוטר ולעשות פתיחות פורטים אפילו גם מספר TCP-UDP של התוכנה האימיול.ועשיתי בדיקה באימיול באתר שלהם פתיחה פורטים ואני רואה שנותן איקס אדום שאומר שהפורט לא הצליחה לעבור או לזהות יציאה שלי. יש לי בבית אנטי וירוס סיקיוריטי nod32. נסיתי לבטל את התוכנה הזאתי. וזה גם לא עזר לעבור בשלום. עדיין נותן באימיול זיהויי נמוך. נסיתי באתר ynet פורום שאלתי ואחד נתן לי תשובה בשולי בצד ימין יש תקשורת ורשתות - פתיחת פורטים בנתבים. וניכסתי לאתר של ראוטר בדגם br-6504il - 802.11n שלי לפי מה שכתוב שם איך לעשות הגדרות. זה לא עזר עדיין חוסם לי. באתר אימיול בדיקבה פורט רואים איקס אדום שלא מצליח לזהות יצ…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. קודם כל, לא ידעתי שזה בכלל אפשרי, עד שגיליתי שאין לי גישה חיצונית לשרת שאני מריץ(עד עכשיו הכל היה בסדר). ואז גיליתי שלכל מחשב ברשת יש אייפי חיצוני שונה, וזה מקשה עליי את הפניית הפורטים... איך דבר כזה קורה? ואיך מבטלים את זה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. גם אני תמיד חשבתי שזה סיוט להתנתק מספקית, אבל בעקבות כתבה שקראתי בYNET מסתבר שזה ממש פשוט. הם מיוחבים לפי חוק לנתק אותכם תוך יומיים מרגע קבלת ההודעה. אהבתי במיוחד את ה"אל תפנו אלי בנסיון לשכנע אותי..." הכמה שקלים שיעלה לי הדואר הרשום בטלים בשישים לעומת עלויות השיחות מול אינסוף נציגי השירות. והעובדה שזה חוסך את כל הטירטורים והויכוחים איתם ... פשוט עונג צרוף. הנה הפרטים הרלוונטים, אבל אני מציע לכם לוודא את הכתובות/טלפונים בעצמכם אקטקום כתבות: ת.ד. 5402 חיפה 31054 טלפון: 1-800-300123 פקס: 04-8676088 בזק בינלאומי - 014 כתובת: השחם 40, תד. 7097 פתח תקווה 49170 פקס: 03-9285038 ברק - 013 כתובת: המלאכה 15, פארק תעשיות אפק, ראש העין 48091 פקס: 03-9001415 נטוויז'ן 013 ברק (לשעבר…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. הייתי מחובר עד היום במהירות 12 מגה ביט לבזק בינלאומי בחייגן, ובאותה מהירות לתשתית הוט. בעקבות המבצעים האחרונים התקשרתי לקבל את המחיר של ה 29.90 ש"ח מבזק בינלאומי (ועוד מתנה של ארוחה זוגית שהציעו לי כדי להישאר). לא עמדתי בפיתוי, וביקשתי שבאותו הסכום שיעבירו אותי לחבילת 100 מגה ביט. עשיתי את זה כדי שבעתיד, אם ארצה לשדרג למהירות גבוהה יותר, שלא אהיה מוגבל על ידי הספק. כרגע אני לא מעוניין לשלם יותר על התשתית עבור ה 100 מגה. בבדיקת המהירות ב speedtest.net אני מקבל עכשיו מהירות הורדה של 10 מגה ביט כאשר מקודם הייתי מקבל 12. בהתחברות ישירה לבדיקת המהירות של הוט כאשר החייגן מנותק, אני מקבל 12. תקלה זמנית לדעתכם או שאני חייב לבקש מהם שיחזירו אותי חזרה ל 12? חבל לי קצת. ברור שהמבצע …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by wooper,

הי אני חווה ב 2 המחשבים בשבוע האחרון בעיה שכאשר אני מוריד קובץ בפירפוקס או ב jdownloader הקובץ יורד עד שהוא מגיע לסיום ונתקע בשניהם מתקבל הודעת שגיעה ב jdownloader מתקבל no permission to write to hd בפירפוקס מתקבל could not read the source שניהם מעודכנים מה אתם מציעים?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. רציתי לדעת איך הם פועלים הכוונה עם זה PPTP וצריך VPN או שזה PPP , והעם תהיה אפשרות להשתמש איתו כראוטר ולחבר לHub/Switch ולשתף מחשבים אחרים . הסיבה שאני שואל כי עכשיו אני מסודר עם הAlcatel ויש אפשרות לעבוד איתו כראוטר ורציתי לדעת עם תהיה כזאת אפשרות עם המודם של הכבלים .

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. השאלה הזאת עניינה אותי.... שימו לב שזה ADSL, ולא DSL. תודה. עריכה: לא בארץ, בכללי הכוונה.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by PenguinM,

שלום, עלתה במוחי המחשבה להריץ כבלים של cat5e מהארון תקשורת בבית הורי לכל חדר בביתם, אז חפרתי בפורום כמה שיכולתי ומצאתי פתרונות יצירתיים יותר ויצירתיים פחות. כאשר הגעתי לארון הבחנתי שכבר מושחלים שישה כבלים כאלו צמוד לכבלים של yes צוחק בקול ועכשיו עולות שאלות נוספות. 1) אין קו טלפון בתוך הארון תקשורת אך כמובן שיש שם את כל המרכז ניהול של כל חוטי הטלפון בבית, השאלה שלי היא איך ניתן לייצר נקודת טלפון (עבור אינטרנט של בזק) על ידי שימוש בחוטים הקיימים. 2) חיבור הראוטר לסוויץ׳ אמור להיות בעיה? רק לחבר וזהו? 3) בקירות מושחלים כבלים של cat5e 24awg, בקונקטורים שמצאתי במדיה גלקסי כתוב שהם מותאמים רק ל26awg. תודה מראש מאור

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. שלום לכולם קיבלתי ראווטר של DLINK מדגם 6850U חיברתי אליו DOCK של 2 הארד דיסקים עם USB3 אני נכנס לממשק של הראוטר ובוחר באופציה של STORAGE DEVICES אבל העמוד לא עובד. ניסיתי גם בכרום וגם בIE בשניהם אני מקבל הודעה PAGE CANNOT BE DISPLAYED יש מצב שבזק פשוט סירסו את האופציה הזאת? מצד שני מופיע לי מיקום רשת חדש במחשב שלי עם השם של המודם אבל בפנים יש 3 תקיות של מוזיקה, תמונות ווידאו. שאני פותח למשל את התמונות הוא מתחיל לסרוק לי את התמונות שיש לי על 2 הכוננים... כנ"ל לגבי הוידאו והמוזיקה. זה ממש לא מה שאני רוצה.... יש אפשרות להפוך את הכוננים האלה לכונני רשת רגילים שאפשר לגשת מכל מחשב ברשת?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by gidongidon,

שלום, יש לי שני מחשבים שהגדרתי עליהם Wake-On-Lan, אצלי ואצל ההורים. בשני המקומות יש פיירוול Kaspersky, ראוטר TL-WR841N, ספק HotNet ותשתית Hot עם מודם HotBox שמוגדר על Bridge Mode. הגדרתי בראוטר IP קבוע עם DHCP ו ARP ופתחתי פורט. הגדרתי בכרטיס רשת שיהיה ניתן להעיר את המחשב באמצעות Magic Packet. ה WOL עבד לי במשך שנים ללא בעיות, עד שפתאום לאחרונה שמתי לב שבבית של ההורים הוא הפסיק לעבוד. הבעיה לא קשורה לראוטר מאחר והחלפתי בין הראוטרים ועדיין ה WOL עבד רק אצלי. הבעיה כנראה לא בפיירוול או בכלל במחשב מאחר ולקחתי לפטופ וניסיתי להעיר אותו בשני הבתים, ורק אצלי הוא התעורר. הבעיה כנראה קשורה למודם / ספק / תשתית, דבר שנראה לי מוזר מאחר…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Zadu,

האינטרנט שלי מתנהג מוזר כבר יומיים. זה לא קרה לי בחיים. רוב האתרים עובדים אבל יש אתרים שפתאום זה לא נכנס אליהם. זה התחיל אחרי שעשיתי ריסטרט לראוטר. מה כדאי לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by רמי אשכנזי,

גרסת תוכנה 3.42. מה הסיבה שהיא לא מזהה אצלי את השידורי סטרימינג? והאם זה בגלל שהיא לא מתאימה למערכת הפעלה של וינדוס 8.1? אני הפעלתי סרטון של יוטיוב ולחצתי בתוכנה הזאת על לחצן סטארט ואני חכיתי כמה זמן ולחצתי על סטופ ועדיין התוכנה הזאת לא זיהתה את שידור הסטרימינג. איך מתקנים את זה?

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים