עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by evy,

שלום. קניתי לפני שבועיים ראוטר של EDIMAX BR6204 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 הכל טוב ויפה,הכל מותקן. אך הראוטר מתנתק כמעט כל יום. זאת אומרת פעם ביום /יומיים הוא מתנתק.וכדי לסדר את הבעיה אני צריך לנתק אותו ולחבר חזרה לחשמל. כך הוא מתרענן כנראה ופועל שוב חזרה. והתופעה יחסית שכיחה,ואני לא מאמין שזה אמור להיות דבר לגיטימי והגיוני שאני ינתק אותו כל פעם מהחשמל בשביל שיפעל שוב. האם זאת תקלה? אם כן מה אפשר לעשות?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by zg1984,

שלום לכולם, יש לי בעיה שבטח שמעתם עליה בעבר. הראוטר שלי נמצא בממ"ד ולכן בסלון, המרוחק כ-7 מטרים ממנו, הקליטה חלשה והאינטרנט איטי. אני מקבל את תשתית האינטרנט מחברת HOT במהירות של 12 MB והספק הוא בזק בינלאומי (למרות שלא נראה לי שזה רלוונטי). שמעתי על מכשיר בשם AP המשמש כנקודת גישה המתחברת לרשת החשמל בלבד - נדמה לי שקוראים לזה Home Plug. זה הכיוון שאני נוטה אליו. אשמח לאישור מצדכם שהמכשיר הזה אכן יפתור לי את הבעיה, להכוונה למודל/דגם מדוייק שעליו אתם ממליצים (מה זה WDS ואיך לקחת את זה בחשבון?) והכוונה לאתר ממנו ניתן לרכוש מכשיר כזה ללא הוצאה מופרזת (ומבלי להזין את מערכת המיסוי בארץ , האם אתרים כגון E-Bay טובים לטובת כך? בתודה רבה מראש, זיו

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by emeister,

שלום לכולם, מאוד אודה על עזרתכם - שרפתי על הבעיה הזו כבר יותר מדי שעות טופולוגית הרשת הביתית: * HD NAS מחובר ל Router בכבל - 100 mbps * ה Router מתקן 802.11n של TPLink * מחשב המחובר לרשת ב Wi-Fi דרך USB (שאמור להיות גם 802.11n, וב windows אכן רושם שמחובר לרשת ב mbps 300) * טלביזיה המחוברת ל Wi-Fi דרך USB (של סמסונג) אני משתמש במחשב כשרת DLNA (serviio) שמוסיף כתוביות לסרטים המאוחסנים ב NAS. אולם, המחשב מקרטע גם כאשר הוא מנגן סרטים ישירות מה NAS וכן כאשר הוא עושה streaming לטלביזיה. על המחשב עצמו לא הצלחתי לזהות צוואר בקבוק - ה CPU, הזכרון, הדיסק והרשת - כולם עם מדדים נמוכים. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה, אלעד

4. Started by ofirterev,

שלום לכולם יש לי בעיה והיא כזאת יש לי מקלדת חיבור ps2 קניתי מתאם מ-ps2 ל-usb אבל זה כותב לי usb לא מזוהה המתאם תקין בדקתי אותו על משהו אחר אני גם קניתי מתאם מ-usb ל-ps2 אני רציתי לחבר את הכבל של המודם שהוא usb ל-ps2 על ידי מתאם האם שני הדברים האלה אמורים לעבוד בכלל האינטרנט לא עובד בכלל כאשר אני מחבר אותו עם המתאם של usb ל-ps2 האם יש תוכנה לבדיקת ה-usb על הלוח או תוכנה שבודקת האם הלוח תקין או שפשוט לקחת אותו למעבדה ולמה עשיתי את כל זה אני יגיד לכם בגלל שיש לי מסכים כחולים אני הייתי מחובר למודם עם כבל רשת רגיל עכשיו אני הבאתי את המחשב הישן שלי לאחותי והוא במרחק 15 מטר היא מחוברת למודם שלי דרך כבל רשת 15 מטר ואני נידפקתי עם החיבור של usb ואני בטוח שבגלל זה יש לי מסכים כחולי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. טוב תשמעו קטע מענין -אני רשום כרגע גם להוטנט וגם לבזק בין לאומי -הוטנט עדיין לא ניתקו אותי ואני חמובר אליהם בחיבור ללא חייגן 100 מגה בבזק בין לאומי אני גם 100 מגה - לאחרונה בההורדות שלי בהוטנט ממש לא יציבות -אני מוריד כל פעם מאותו שרת -אז אנשים אמרו לי שאולי בעיה בשרת ... אז תשמעו את זה- על גבי החיבור של הוטנט התחברתי עם חייגן ל בזק בין לאומי (ראיתי גם ב SPEEDTEST שהוא מזהה את האי פי שלי כבזק בין לאומי ) ואלה התוצאות בחיבור של הוטנט הורדתי ב1.2 מגה שנייה ברגע שהתחברתי עם החייגן של בזק בין לאומי על גבי ה חיבור של הוטנט - הורדתי פתאום במהירות של 7 מגה !-שזה נראה לי המקסימום שאפשר בחיבור LT2P וזה גם במחשב נייד שמחובר באלחוטי! איך אתם מסבירים את זה? זה מראה שהוטנט מגבילים את…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by BeBest,

שלום, היום אני מחובר באמצעות 012 + בזק ויש לי גם טלפון של 012. החודש נגמרת לי ההתחייבות ל012 ואני חושב על מעבר.. בכל מקרה, רציתי לדעת אם בכלל אפשר לחשוב בכיוון כי יש לי טלפון של 012 למרות שהפכתי את השרשור המקורי (מודם -> מתאם שיחות -> ראוטר) ל- מודם -> ראוטר -> מתאם שיחות. בכל זאת אני רוצה להיות בטוח שלא יהיו עם הטלפון בעיות. אז יש ממה לחשוש או שהכל בסדר?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by purple-hey,

שלום, אני מקים שרת FTP וצריך לפתוח פורט 21 בראוטר(D-Link 2760U), אשמח לעזרה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Dr.Shon,

שלום, בשבוע שבעבר עברתי מחבילה 4 מגה ל8 ואני עדיין מוריד כמו ב 4, יש לי מודם DLINK 2650 יש למשהו מושג למה? או שמודם לא תומך?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by שבע-שנים,

שלום, רציתי לשאול אם יש אפשרות להגביר את מהירות ההעלאה בתוספת תשלום, זה אפשרי?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש נתב כדי לחבר מספר מחשבים לאינטרנט דרך הכבלים. בגדול אני מדבר על חיבור של 3-4 מחשבים ולכן אני לא יכול להשתמש רק באפשרות של שיתוף אינטרנט או משהו כזה. נטוויזן מציעים לי נתב של level one עם 4 פורטים קווים וחיבור אלחוטי במחיר של 13.95 ש"ח לחודש למשך 24 חודשים. האם זה משתלם? האם מישהו מכיר את הנתב הזה ויכול להמליץ או לא להמליץ עליו? האם יש נתבים אחרים במחיר טוב יותר שלדעתכם הם יותר מתאימים? למה בכלל צריך לשים לב כאשר קונים נתב? תודה מראש, רם

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by zniibidl,

כל פעם שיש שיחת טלפון בבית הראוטר מתנתק (מציג כאילו יש אינטרנט אבל בפועל אין), וכלום לא עוזר עד שאני לא מכבה ומדליק מחדש. האינטרנט הוא בזק + בזק בינלאומי, ניסיתי להחליף מיקרופילטרים - לא עבד בזק אומרים שהקו תקין. צירפתי דו"ח שהוצאתי מהראוטר (אין לי ממש מושג איך לקרוא אותו). הצעות? הערות? תרגום של הדו"ח? אם יש פרטים נוספים שצריך אשמח לתת אותם. תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם, יש לי מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי שקניתי בזמנו של edimax EW-7128g (זה 54MBPS), החלפתי לו את האנטנה באחת יותר גדולה ומשודרגת של Tp-Link, האנטנה החדשה שיפרה מאוד את הקליטה. במחשב השני שלי (הראשי) יש כרטיס רשת 10/100 רגיל שאליו המודם\ראוטר של הוט מחובר (הוט בוקס), עשיתי בדיקה עם ספיד טסט והכי גבוה שהגעתי אליו זה 50 מגה. במחשב הראשון עם הכרטיס האלחוטי יש לי קליטה של 70% והכי גבוה שאני מצליח להוריד זה 17 מגה. האם יש דרך לשפר את המהירויות? האם יעזור כרטיס רשת 10/100/1000 למחשב הראשי + כרטיס רשת אלחוטי 150MBPS ? האם יש דרך לוודא שאכן המהירויות יכולות להשתפר ולא מדובר בסתם עבודה בעיניים של הוט? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by chap123,

יש לי אינטרנט 2.5 mps שאותו בזק בינלאומי מספקים לי. הבעייה שכל הזמן האינטרנט עובד לאט בכל מה שקשור בצפיות ישירות. לעיתים קרובות גם הגלישה איטית. דיברתי עם בזק בינלאומי ועם בזק והם אמרו שאין בעייה עם התשתיות של בזק (כרגיל ) ושמומלץ להוריד תוכנת אנטי וירוס ולבדוק אולי זה כתוצאה מוירוסים. אז הורדתי תוכנה והכל נחמד (המחשב נקי מוירוסים) אבל עדיין האינטרנט איטי מאוד בכל הקשור לצפיות ישירות. יש לי מודם אלחוטי מדגם ROTAL - RTA אבל אני לא עובד עם האלחוטי. השאלה איך סוף סוף אני אוציא מהאינטרנט שלי ביצועים? כי אני גולש אצל אנשים אחרים עם מהירות פחותה משלי וזה עובד אצלם יותר מהר. דבר שני האם עדיף להפעיל מצב אלחוטי על פני חוטי? ואיך אני בודק חשד אולי לפריצה למחשב או גלישה ברוחב ה…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by avivb,

שלום פורום יקר, לפני כמה ימים החלטתי לבדוק בעצמי את הtrace route שהמחשב שלי מבצע כאשר הוא פונה לשרת של משחק אינטרנט בשם FFXIV. לאחר שלהרגשתי יש lag מסויים ולעיתים "freezeים" של שניות בודדות. להלן הtrace המלא לשרת המשחק בקנדה (199.91.189.30) Tracing route to 199.91.189.30 over a maximum of 30 hops 1 <1 ms <1 ms <1 ms ---.---.---.--- 2 8 ms 7 ms 7 ms 10.251.160.1 3 * * * Request timed out. 4 13 ms 13 ms 11 ms bzq-115-189-145.static.bezeqint.net [192.115.189.145] 5 12 ms 13 ms 13 ms bzq-219-189-189.cablep.bezeqint.net [62.219.189.189] 6 13 ms 13 ms 13 ms bzq-219-189-94.cablep.bezeqint.net [62.219.189.94] 7 86 ms 82 ms 86 ms 213.242.116.29 8 152 ms 151 ms 15…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום אני כרגע משתמש במודם 56K דרך 012 להם אני משלם 15 דולר בחודש (בערך 70 ש"ח - אני לא זוכר אם זה כולל מעמ או לא) ועוד 99 שח לבזק על מסלול חופשי חודשי, אני משתמש בקו טלפון שני שמשמש לשיחות ולאינטרנט. האינטרנט משותף לשני מחשבים דרך רשת 100 MBPS אך לשניהם יש מודם. אני ממש לא לחוץ על אינטרנט מהיר אבל משום מה יש לי חוש שנכון להיום אני יכול להשתמש באינטרנט מהיר (לפחות ADSL) באותה עלות של מה שאני משלם עכשיו - ונקודת המפתח היא התשלום החודשי שאני משלם על הקו (שאין לי מושג מה הוא). שתי השאלות הראשונות שלי: - האם ADSL זה כמו קו טלפון רגיל ואני יכול לשמור את המספר המקורי של הקו במעבר ל ADSL ? - אם אכן זה זה המצב - האם התשלום החודשי שמשלמים לבזק בשביל האינטרנט המהיר כולל את דמי השימו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by aarrek,

שלום, יש לי רכב קיה, עד כה התחברתי ל- WAZE וגלשתי דרך ה HOTSPOT של הטלפון הסלולארי. הזמנתי סים מחברה סלולארית. כעת אני מעוניין לקנות נתב אלחוטי (דונגל) שישמש גלישה סלולארית ל- WAZE ולחיבור שאר יושבי הרכב. ( שישמש 6 משתמשים לפחות) אשמח להמלצה על מוצר מתאים ומומלץ. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by club_501,

אני מעוניין לחבר מחשב שולחני עם מחשב נייד בעזרת כבל usb חברתי את הכבל מה עכשיו?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by YAHOOGEEK,

שלום אני מתכנן לעבור לתשתית VDSL של בזק בימים הקרובים, ביחד עם המודם שהם מספקים VVG2000 (כן המודם, לא הראוטר), הסיבה שאני לא לוקח מהם ראוטר היא כי לא בא לי להתחייב לשום דבר, אני מחפש המלצה לראוטר בסיסי שתומך VDSL, ושיכול לעבוד ביחד עם המודם הזה. אין שום דרישות אחרות... רכישה בארץ או ב- EBAY תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by dudinka,

הי, אני משתמש מעט מאוד באינטרנט (בעיקר יוטיוב לילדה מדי פעם). חשבתי לוותר על אינטרנט רגיל בבית (ספק+תשתית) ולקחת סים של 10 ג׳יגה ב-30₪, לחבר אותו לאיזשהו מודם סלולרי ומשם ישירות לטלוויזיה. מה דעתכם? יש טלוויזיות עם כניסה כזאת? (מעדיף לוותר על וויפי אם אפשר ולהישאר רק עם חיבור קווי). איזה מודמים סלולריים יעבדו כאן? יש לי VR600 אגב. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. יש לי רשת בין שני מחשבים עם כבל רשת מוצלב. המחשב שלי משתף את האינטרנט למחשב השני באמצעות שני כרטיסי רשת, אחד בכל מחשב ומודם USB שנמצא אצלי. עכשיו אני כבר ככה שנתיים, אבל זה כבר מתחיל לעצבן את אמא שלי, כי המחשב שלי לא פתוח תמיד ואז אמא שלי לא יכולה לגלוש במחשב השני. זה כבר הגיע לשיא ואני חייב למצוא פתרון. עכשיו אני רוצה לדעת בדיוק בפרטים מה עליי לעשות, מה אני צריך לקנות, כמה זה עולה. מה ההגדרות שאני צריך לעשות, והאם זה שווה את זה? דרך אגב מה ההשלכות של הוספת הפריט? האם אני אוכל עדיין לקבל קבצים באיי סי קיו ולקיים שיחות בMSN?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by x-dude,

יש לי את ה DLINK DI-604 ומאותו יום שקניתי אותו אני עובר רק סיוטים (ניתוקים,דפים שהוא לא מעלה וכו...) אני משתמש בכבלים ולאחר הקנייה רק התברר לי שיש לנתב הזה לא מעט בעיות עם הכבלים. היום אחרי כמה ימים שניסיתי קושחה חדשה (שהיא גרמה לי לזחול באינטרנט),עשיתי Downgrade לגירסת קושחה יותר ישנה (בפורום של DLINK אמרו שאפשרי לעשות Downgrade),חיכיתי וחיכיתי בקיצר העידכון נכשל ועכשיו אין לי גישה לקונפיגורציה של הנתב. ניסיתי לעשות לו ריסט (בעזרת סיכה מאחורה),להוציא מהשקע.....כלום! הוא לא מצליח לתת לי כתובת DHCP. אולי למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? (בפורום התמיכה של DLINK הם שרוטים לא יודעים כלום נשבע לכם). אם אני לא יצליח לסדר את זה,מישהו יכול להמליץ לי על נתב טוב (טוב זה נתב שמיועד ל…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. בשעה טובה ומוצלחת ולאחר התקרצצות על כל האחראים בבזק (עד מנהל המרחב!!) קיבלתי היום מהם טלפון שכותרתו: האם אתה עדיין מעוניין ב-ADSL ? (מעוניין?! מעוניין?! ועוד איך שכן !! חיי התקצרו מהמתנה מורטת עצבים!! ) בקיצור, עלי להחליט האם לקנות מהם את המודם או לקנות באופן פרטי? הם דורשים 480 ש"ח ! למודם אלקטל או אורכית. 1. האם המודמים הנ"ל מומלצים? אם אפשר, לספק חוות דעת אישית. 2. במידה ולא מומלץ, על איזה מודם הייתם ממליצים ? מן הסתם רצוי מניסיון מוכח. (גם המלצות מחברים יתקבלו בברכה ;D ) אגב, מן הסתם מודמים הנמכרים בארץ. למקרה ומישהו תוהה איך זה שאני לא מעודכן מספיק. אז ככה, ככלל, כל דבר ועניין שאינו רלבנטי לגבי באופן אישי, אני לא מוצא טעם לחקור וללמוד אותו סתם כך. להזכירכ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by realmagic,

אהלן, קנייתי ראוטר לינקסיס השבוע ואני מנסה לקנפג אותו ככה שיהיה לו DNS קבוע (Static DNS) - אבל ברגע שאני מגדיר אחד, אני לא יכול להתחבר לאינטרנט (אין הודעת שגיאה מוגדרת - או שאני פשוט לא יודע לזהות בעיה כזו). ניסיתי שני ספקי אינטרנט שונים אבל זה לא מתחבר לשניהם. ניסיתי גם להגדיר OpenDNS וזה נתן את אותן תוצאות. אני משתמש ב-Tomato והאינטרנט הוא בכבלים (L2TP) - מישהו ניסה את זה פעם? מישהו עם לינקסיס וכבלים יכול לבדוק אצלו ולראות אם זה קורה גם אצלו (אולי הראוטר לא תקין)?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אהלן, ברשת האלחוטית שלי כיום ישנם שני ראוטרים: האחד (הראשי)- Edimax BR-6204Wg השני משמש כ-AP: סימנס SL2-141 הראוטרים מחוברים אלחוטית ועובדים בסדר. פרסתי כבל רשת בינהם וברצוני לחבר בינהם בצורה חוטית. האם אני צריך חיבור מוצלב? האם ישנן הגדרות מיוחדת שעלי לעשות בראוטרים? האם אני אוכל לשים הצפנה לרשת האלחוטית? (כיום לא ניתן לעשות זאת) תודה מראש, יפתח.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by haim855,

הכל עבד כרגיל וטוב..מבערך חג הפסח הבעיה התחילה.. אני משחק משחקים הכל עובד סבבה פינג נגיד על 100 לשניה קופץ ל900 400 וכדומה ואז חוזר לעצמו לסביר 100 שהכל עבד רגיל היייתי בהוט ובזק בנלאומי .. חשבתי שזה בגלל הספק בלאומי אז עברתי להוט נט..גם שם אותו דבר.. יש למישהו מושג מימה זה נובע?

דיונים חדשים בפורומים