עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום , אני מעוניין במתג ספציפי הזה בגלל שהוא מאפשר QOS . אני במחשב אחד ישר לי קליינט טורנט ובשאר מחשבים אני מריץ סרטים STREAMING דרך קודי לצורך העניין , ואני עושה QOS - תעדוף לפורטים , בעצם פורט של טורנט הכי נמוך ושאר הפורטים של המחשבים הכי גבוהה , אז אני מקבל 2 ציפורים במכה - מצד אחד הטורנט יוריד מהר רק עם באפר של DELAY מסוים והקודי ירוץ חלק בשאר המחשבים כי PACKETS מתועדפים ראשונים ? הערה : או מכוון שPACKETS מתועדפים בסדר נמוך של הטורנט זה משפיע באופן ישיר על מהירות של הטורנט גם שהיא מוגדרת מבחינת מהירות UNLIMITED ? קישור למתג : http://www.amazon.com/TP-LINK-TL-SG108-1000Mbps-Desktop-Gigabit/dp/B00A121WN6/ref=sr_1_22?s=pc&ie=UTF8&qid=1448271475&sr=1-22&k…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Sharon_B,

שלום לכלם. אני מתעניין בקניית ראוטר משולב מודם חדש. אני לקוח בבזק ובזק בינלאומי וגולש על 10 מגה. ראשית, האם מספיק לי ראוטר שתומך רק ADSL או שאני צריך משהו אחר? עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בן שני ראוטרים: [h=1]TP-Link TD-W8961ND ו Edimax AR-7266WNA[/h][h=1] איזה מהם עדיף? האם יש הבדל בין דגמי ה 150 ל 300 Mbps בפועל בשימוש הביתי? האם יש דגמים אחרים שאני צריך לשקול? האם לא תיהיה בעיה עם גלישה של בזק עם זה?[/h]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by onlyme998,

שלום, יש לי כיום רשת של 4 מחשבים, כולם מחוברים דרך ה switch, שמחובר אליהם ולמודם ADSL שהוא "פרוץ" ומשמש גם כנתב (מודם אלקטל השחור). אני רוצה לקנות מחשב חדש ולמקם אותו בנקודה שבה אני לא יוכל להעביר אליה חוטי רשת, זה יכער את כל הבית. חשבתי על שני פיתרונות, רשת אלחוטית ורשת חשמל. רשת אלחוטית היא לא פיתרון טוב בשבילי כ"כ כי אני רוצה שהאינטנרט במחשב החדש יהיה בלתי תלוי במחשבים אחרים (שאם מחשב אחר סגור אז גם המחשב החדש לא יוכל להתחבר לרשת) וגם כי אני בעתיד הקרוב מתכנן לקנות עוד מחשב ואני רוצה שגם הוא יוכל להתחבר לרשת. רשת חשמל, נראית לי פתרון טוב, הקטע שאף פעם לא ראיתי את זה בפעולה, מישו יודע איך זה עובד? ואם זה יתאים לי? אם אני אקנה שני מכשירים כאלה, אחבר אחד ל switch ואחד למח…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. בחדר - הנקדה יוצאת מ"הקיר cat5E" ואני צריך לפצל רשת (לא צריך wifi). למחשב, סטרימר, מדפסת, והתקנים, TV איזה נתב מתג מומלץ ? תודה,

5. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי מחשב (לא זה שבמפרט שלי) שאמור להתחבר לראוטר (שמוגדר טוב ויש מחשבים שמחוברים אליו כבר) יש לו מערכת הפעלה win98se הכל מוגדר כמו שצריך (ההגדרות מועתקות משאר המחשבים) אבל המחשב לא מגיב בשום אופן לפינגים ולא מצליח להתחבר הנורה של הכרטיס רשת דולקת וגם בדקתי את הכבל הוא תקין ניסיתי להתקין מחדש כרטיס רשת ואת הווינדוס... למישהו יש רעיונות? אגב כשאני עושה ipconfig מופיעים לי 3 כרטיסים 2 מהם בעלי פרטים ריקים (זא 0.0.0.0) והשלישי זה בעצם הכרטיס רשת שלי שבו מופיעים הפרטים שאני קבעתי לו בדקתי רק הכרטיסים שאומרים להיות מותקנים מותקנים...למישהו יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by idofr,

היייי שלום כולם אז ככה אני משתמש בראוטר אלחוטי של אדימקס והיום בערב תוך כדי עבודה אני בא להעביר לאח שלי קובץ דרך השיתוף ואז אני רואה שיתוף חדש (הברירת מחדל שהוינדוס משתף) עם שם מחשב שאני לא מכיר נכנסתי לראוטר וראיתי באמת שיש 3 מחשבים מחוברים במקום 2 ולאחד מהם יש mac שאני לא מכיר עכשיו הראוטר מוגדר לתת שירות רק לmacים מסויימים אז איך לעזאזל הוא הצליח להתחבר? כאילו נגיד הוא האקר או משו אז אין מצב שהוא היה נותן לי לראות את השיתופים שלו ובכלל איך קורא שהראוטר מכניס MAC שלא מוגדר לו? אחרי שראיתי את זה ניסיתי להבין איך אני מנתק אותו(?) ואל ממש הצלחתי הכנסתי WPA2 PSK (הסיבה שלא הכנסתי אותו עד עכשיו הייתה שהכול עבד טוב ולא רציתי להתעסק עם זה כדי לא לסכן את כל השטות הזאת למה דיי…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Posford,

קראתי פה ושם משהו שנראה בעיני קצת מגוחך, ורציתי שמישהו מבין יתן קצת אור בנושא. מה אורך חיים של ראוטר +\- כמובן? האם בכלל קיים מידע בנושא? רציתי לדעת מהו תקן N בראוטרים? ומהו התקן הכי חדיש? אשמח למידע בעברית ואנגלית. ואיזה תקן הראוטר הבא, Edimax BR-6204Wg? ועד כמה ההצפנה שלו באמת איכותית ובלתי ניתנת לחדירה? תודה וערב נפלא.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. Started by white_rider,

לפני כחודשים נכנעתי לפרסומת של בזק לשדרג באותו מחיר וביקשתי שידוג באינטרנט, לא יודע למה הם התעלמו ממני עד היום... הם אמרו שמודם ה ADSL שיש לי ללא תשלום כבר לא טוב וצריך להחזירו ולקבל VDSL ואני צריך לשלם 8 שח לחודש על מודם או 10 על ראוטר. חשבתי לעצמי שבטח אני אמצא מודם VDSL כי יש לי מספיק ראוטרים אני אקנה אותו וזה הוא ולא צריך לשלם חודשי.... אבל להפתעתי אין כלום יש רק איזשהו נתב אחד שעול מעל 500 שח... מה הסיפור? למה המודם כל כך יקר? יש דרך לעקוף את התשלום החודשי על השכירות חוץ מלקנות ב 600 ש"ח?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום רב: בתקופה האחרונה, יש לי בעיות גלישה למשך כמה דקות כל פעם כאשר אני מפעיל את המחשב או מעיר אותו ממצב שינה (כאשר אני מכבה את המחשב, או מכניס אותו למצב שינה, אני גם מכבה את הרב שקע שאליו מחוברים המודם והנתב, כך שהם לא דולקים כאשר המחשב כבוי). בעקבות הבעיות, חשבתי שהבעייה שלי היא בנתב (TP-Link WR4740N v4), לאחר שתיקון הקושחה בנתב ע"י עדכונה לגרסה המותקנת, פותר את הבעייה למשך זמן קצר. אז החלפתי אותו לנתב חדש מאותו הסוג. לאחר מכן, בנתב החדש (מאותו הדגם בדיוק [TP-Link WR4740N v4]), עדכנתי את הקושחה שלו, לגרסה האחרונה, ואז הבעיות הגלישה של הנתב הישן חזרו. הגעתי למסקנה כי הנתב הישן היה תקין, וכי הבעייה היא בקושחה. ירדתי גרסה אחת אחורה מ-140520 ל-130529. הבעיות נעלמו למשך כמה…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by EAD,

היי קיבלתי מודם ראוטר אלחוטי חדש של בזק היום. מודם ADSL 2+ אני משתמש בו בתור ראוטר, לא מעוניין להשתמש באפשרות האלחוט שלו. קינפגתי אותו ופועל לא רע כרגע, אבל יש דברים שלא שינתי מהגדרות ברירת המחדל - כמו נניח PPOE במקום PPOA וכו'. (כל מיני הגדרות כאלו) נניח לא נגעתי בהגדרות FIREWALL NAT וכו' וכל ההגדרות המתקדמות יש מישהו שבבעלותו המודם או מכיר אותך ויכול לפרט פרט פרט מה זה אומר ומה מומלץ לי לשים על מנת לקבל את מקסימום המהירות ויציבות מן הקו ADSL והרשת שלי? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by L_L,

שלום לכולם, יש לי בעיה מוזרה מאוד ואשמח לעזרתכם. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה windows 10. בכל פעם שאני מתחבר לרשת הביתית ומנסה לגלוש לדוגמא ל youtube הגלישה נהיית איטית עד שלא ניתן לגלוש כלל. האות עצמו לראוטר חזק. ניסיתי לשלוח ping תוך כדי גלישה ל google ושמתי לב שבמהלך הגלישה זמן ה ping מגיע לערכים סביב ה 1000 2000 שניות שזה המון. ברגע שאני סוגר את הדפדפן הכל מסתדר. התופעה הזו חונקת את כל הרשת הביתית ומחשבים אחרים לא מצליחים לגלוש עד שאני לא יוצא מהדפדפן. ניסיתי להחליף דפדפן והדבר לא עזר. הקטע המוזר הוא שברשתות בבתים אחרים התקלה לא קוראת ,אלא ברשת ביתית ספציפית. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by coch,

אהלן בוקר טוב אז נתקלתי בראוטר הזה. אני בשלבי סיום של לאחר שיפוץ הדירה, כולל חדר העבודה\מחשב שלי. בגדול ירדתי מאיזה רעיון הזוי שהיה לי לסלול כבלים ולעשות חיבורים קוויים בלבד בבית וכו' וכו'. לא משנה - החלטתי לרכוש ראוטר. נתקלתי בדגם הזה - VMG1312-B ונראה שהוא מתאים לי מבחינת מראה, זה קודם כל. הבנתי שהוא תומך ואפשרי להשתמש בו על קו בזק של 100 מגה. תקנים של WIFI \ מהירות WIFI \ כמה מכשירים אפשר לחבר ל WIFI, אלו לא דברים שמדברים אליי. מבחינתי שיהיה WIFI במהירות סבירה למכשיר אחד נוסף בבית שמנגן סרטים ( לא 4K ), כנ"ל לגבי 5G וכו'.. זה לא מעניין אותי. מעבר לזה חשוב לי היציבות של החיבור הקווי. מישהו מכיר את הראוטר ויכול לתת …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום, יש לי שני ראוטרים netgear n600 ו-netgear dgn2200. הגדרתי את ה-dgn2200 כ-AP, לפי המדריך הזה, שני הראוטרים מחוברים זה לזה בצורה חוטית. כאשר ה-WIFI מכובה בראוטר (n600), אני מצליח להתחבר ל-AP. אבל כאשר אני מפעיל את ה-WIFI, אני לא מצליח להתחבר ל-AP (או לפעמים מצליח להתחבר אחרי הרבה זמן). מה לא עשיתי נכון? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Boo,

אני יודע שאקווהנט היא לא חברת האינטרנט הידועה והמועדפת בישראל, אבל הם מציעים ADSL של 1.5 מגה-ביט הורדה ו96 קילו-ביט העלאה רק ב17$ לחודש, ואני, שמשלם לנטוויז'ן 19$ על חיבור 56K לא יודע מה להחליט. כך או כך, אני לא תופס את הקאץ'. עזרה בבקשה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. עכשיו הEDIMAX עדיין עובד לי ב54MBPS איך מעבירים אותו ל300? ניסיתי לחפש בתוכנה של EDIMAX לא מצאתי..

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by BloodFist,

שלום, ברשותי ראוטר של 3COM מדגם 3CRWE554G72T, ניסיתי לעקוב אחרי מדריכים שמצאתי פה בפורום ולא הבנתי איך להשתמש בWPA\WEP ז"א המדריכים לא התאימו ולא הצלחתי להבין איך להצפין בראוטר, האם מישהו יכול בבקשה להסביר לי איך אני מכוון את זה? ואחרי שמכוונים בראוטר איך מכוונים במחשבים את הרשת בשביל שיתחברו אליה? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום. בעזרת המלצת הפורום רכשתי את הראוטר הנ"ל וכבר קפצו הבעיות אני מחובר עם תשתית של HOT (כבלים) והספק אקספון שמתחבר בעזרת L2TP מה שמוזר שהראוטר מתחבר ל L2TP אבל כשאני בודק את האיי פי במחשב הוא עדיין עם האייפי של HOT ואני לא יכול לגלוש משום מה. אני דיי NOOB בעניין של ראוטרים אבל אני מקווה שזאת לא בעיה בראוטר עצמו! אגב בלי הראוטר האינטרנט עובד בסדר גמור מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by evy,

שלום. קניתי לפני שבועיים ראוטר של EDIMAX BR6204 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369809 הכל טוב ויפה,הכל מותקן. אך הראוטר מתנתק כמעט כל יום. זאת אומרת פעם ביום /יומיים הוא מתנתק.וכדי לסדר את הבעיה אני צריך לנתק אותו ולחבר חזרה לחשמל. כך הוא מתרענן כנראה ופועל שוב חזרה. והתופעה יחסית שכיחה,ואני לא מאמין שזה אמור להיות דבר לגיטימי והגיוני שאני ינתק אותו כל פעם מהחשמל בשביל שיפעל שוב. האם זאת תקלה? אם כן מה אפשר לעשות?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. למי שלא יודע\זוכר התעריפים לחבילה שאני רוצה להצטרף אלייה WOW EXTRA הם כאלה : השכרה: התקנה-147 ש"ח חודש ראשון חינם ומחודש שני ואילך 149 ש"ח לחודש קנייה: 99ש"ח- התקנה 129 שקל בחודש 200 דקות שיחה חינם בבזק בשיחה עירונית 480 ש"ח למודם של אלקטל (נדמה לי) אפשר לשלם בתשלומים של 40x12 ואז המודם הופך להיות רכושי הפרטי .... הדילמה היא קשה עזרו לי להחליט

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלומות חברי הפורום, היום סוף סוף ביצעתי את מעבר החדר המיוחל, ועם מעבר החדר עבר כמובן גם המחשב, ואיתו גם הראוטר. הראוטר הוא משהו בסיסי(ומעפן) של בזק, ROTAL RTA 1025W. הכל עובד נפלא, חוץ מה... הקליטה האלחוטית. הבית שלי די גדול(דירה, קומה אחת) והחדר הישן שלי היה די קרוב לסלון, ולכן היה ניתן לגלוש בסלון בכיף. החדר החדש די רחוק מהסלון, וכצפוי, האות בסלון נע בין "Very Low" לפשוט לא מגיב. לכן חשבתי, בוא נקנה ראוטר חדש. אז.. הראוטר מתחבר למחשב שלי בחיבור קווי ושאר המחשבים(בדרך כלל שניים בו זמנית, שלושה במקרה הכי קיצוני) הם לפטופים שמתחברים אליו אלחוטית(זה אומר 802.11G, אם אני לא טועה). התשתית היא ADSL, אז לא אכפת לי ראוטר שלא תומך בכבלים. הראוטר הנוכחי עובד נפלא כאמור, אך אני צרי…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Anonymous1,

שלום רב, במשך 5 שנים בערך אני מקבל קו טלפון VoIP מחברת 012, שעקב התעקשותם כידוע מחובר באופן הבא. מודם AZTECH 600E, מתאם שיחות AudioCodes MP-202 ונתב D-Link DSL-2760U. מאחר והייתה לי בעיה בנתב, איפסתי אותו וניסיתי מספר פעמים לקבל תמיכה מ012, אך בשורה תחתונה, הפעם בניגוד למקרים דומים בעבר, בעמתלות שונות ומשונות, סירבו לתת את התמיכה ורצו שארכוש ב400 ש"ח בערך את ה SmartBox, על אף שכבר יש לי ציוד כאמור. לאור זאת ניסיתי לפי הבנתי, אבל כנראה שיש לי טעות כלשהי בהגדרות כי האינטרנט לא יציב ומודיע לעיתים על התנגשויות של כתובות. כתובת מתאם השיחות היא 192.168.100.1, לנתב הגדרתי IP סטטי 192.168.100.2 עם מסכת רשת משנה 255.255.255.0 וביטלתי את …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. שלום. לאחרונה נזכרתי בדבריו של ליאו מטק טי וי: לנו למשל (טק טי וי) יש T1 על משהו כמו 1500 מחשבים,ואנחנו גולשים ממש מהר. זה בגלל שרוחב הפס הוא גדול מאוד. הבעיה היחידה היא מהירות השליחה. על כל חבילה שהמחשב מקבל המחשב צריך לשלוח עוד חבילה שתאשר שהוא קיבל אותה. אז אני שואל: א.האם מה שזכור לי מדבריו הוא הסבר מדויק למצב. ב.מהו T1 ג.אז בשביל מה אני צריך מהירות קבלה גבוהה אם מהירות שליחה היא הכרחית? תודה

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by pc34,

שלום חברים, כבר כמה שבועות שאני משתגע עם הראוטר שלי(tl-wr841n) שפשוט מעביר אינטרנט בצורה מחרידה ( יש קליטת wi fi טובה) לעיתים לא מעביר אינטרנט בכלל לפעמים מעביר אינטרנט ברמה מביכה שמספיקה לטעון דף ביום שלם ולעיתים נדירות אחרי שאני מדליק ומכבה אותו כמה פעמים הוא מעביר אינטרנט בצורה נורמאלית כמובן שכשאני מחבר את המחשב ישירות למודם הכל בסדר .יכול להיות שישנה אפשרות לעשות משהו שיפתור את הבעיה או שהראוטר ז"ל? אם אי אפשר לעשות כלום עם הבעיה הזאת השמח להמלצה על ראוטר בסיסי ואיכותי!

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום, בשלושה ימים אחרונים ישנה האטה משמעותית במהירות ההורדה שלי. אני מחובר דרך אינטרנט זהב במהירות חיבור של 0.5 מגה והתקשרתי לחברה אתמול ושילשום והם אכן אישרו לי את הטענה. השאלה שלי האם מישהו מיכם גם מרגיש את האיטיות ... גם מ- TUCOWS אני מוריד על 20 ...

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום לכולם איזה מחיר אני יכול לקבל מבזק בינלאומי עבור ספק 30MB תודה רבה לכולם

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.