עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by eran69,

שלום, התחברתי לאינטרנט של הוט 100 מגה והספק שלי הוא בזק בינלאומי. לפי ההמלצות באתר ההוטבוקס משמש כמודם וה-1042 TPLINK כראוטר. הבעיה היא שבחיבור דרך ה-TPLINK אני לא מבל בד"כ את מלוא 100 המגה אלא רק כמחצית , אולם אם אני מחבר את המחשב ישירות להוט בוקס אני כן מקבל את מלוא המהירות. למישהו יש מושג מה הבעיה? תודה,ערן

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Sharon_B,

שלום לכלם. אני מתעניין בקניית ראוטר משולב מודם חדש. אני לקוח בבזק ובזק בינלאומי וגולש על 10 מגה. ראשית, האם מספיק לי ראוטר שתומך רק ADSL או שאני צריך משהו אחר? עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בן שני ראוטרים: [h=1]TP-Link TD-W8961ND ו Edimax AR-7266WNA[/h][h=1] איזה מהם עדיף? האם יש הבדל בין דגמי ה 150 ל 300 Mbps בפועל בשימוש הביתי? האם יש דגמים אחרים שאני צריך לשקול? האם לא תיהיה בעיה עם גלישה של בזק עם זה?[/h]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום שוב לכולם התחלתי את העבודה אבל נתקלתי בדילמה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי הדילמה שלי היא כזו: 1. האם קונקטורי RJ-45 (זכר בכבל ונקבה (שקע) בקיר) טובים לעבודה / ניתן להתקנה גם על כבל CAT-6? עד איזה קצב ניתן לעבוד עם קונקטורים של RJ-45 כאשר כבל CAT-6 מחובר אליהם/מותקן עליהם? עד 1G? כולל 1G? מעל 1G? כולל 10G? תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי גם אם בחלק מהשאלות ושנה טובה לכולם SKI FARM

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by realmagic,

אהלן, קנייתי ראוטר לינקסיס השבוע ואני מנסה לקנפג אותו ככה שיהיה לו DNS קבוע (Static DNS) - אבל ברגע שאני מגדיר אחד, אני לא יכול להתחבר לאינטרנט (אין הודעת שגיאה מוגדרת - או שאני פשוט לא יודע לזהות בעיה כזו). ניסיתי שני ספקי אינטרנט שונים אבל זה לא מתחבר לשניהם. ניסיתי גם להגדיר OpenDNS וזה נתן את אותן תוצאות. אני משתמש ב-Tomato והאינטרנט הוא בכבלים (L2TP) - מישהו ניסה את זה פעם? מישהו עם לינקסיס וכבלים יכול לבדוק אצלו ולראות אם זה קורה גם אצלו (אולי הראוטר לא תקין)?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by zniibidl,

כל פעם שיש שיחת טלפון בבית הראוטר מתנתק (מציג כאילו יש אינטרנט אבל בפועל אין), וכלום לא עוזר עד שאני לא מכבה ומדליק מחדש. האינטרנט הוא בזק + בזק בינלאומי, ניסיתי להחליף מיקרופילטרים - לא עבד בזק אומרים שהקו תקין. צירפתי דו"ח שהוצאתי מהראוטר (אין לי ממש מושג איך לקרוא אותו). הצעות? הערות? תרגום של הדו"ח? אם יש פרטים נוספים שצריך אשמח לתת אותם. תודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום לכולם ברשותי שני נתבים של בזק האחד DSL225 נתב חדש תומך VDSL השני DGN2200 הגדרתי את הנתב השני כbridge, נתתי לו כתובת IP חדשה בתחום של הראשון וביטלתי DHCP חיברתי את שניהם בכבל (LAN לLAN) והתחלתי לעבוד, בהתחלה עבד הכל מעולה ולאחר כשבוע הפסיק כאילו אין כבל נורה לא דלוקה בשני הנתבים, לא ניתן לגשת אחד לשני וכו בהתחלה חשבתי שהבעיה בכבל החלפתי ראשים השתמשתי בציוד בדיקה הכל תקין, הוא אפילו מחובר ל מכשיר אחר באותה רשת והכל עובד מצוין כרגע הנתבים מחוברים בינהם דרך LAN לחשמל ועובדים תקין מה הבעיה? למה בצורה עקיפה הוא עובד וישירה לא? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by YAHOOGEEK,

שלום אני מתכנן לעבור לתשתית VDSL של בזק בימים הקרובים, ביחד עם המודם שהם מספקים VVG2000 (כן המודם, לא הראוטר), הסיבה שאני לא לוקח מהם ראוטר היא כי לא בא לי להתחייב לשום דבר, אני מחפש המלצה לראוטר בסיסי שתומך VDSL, ושיכול לעבוד ביחד עם המודם הזה. אין שום דרישות אחרות... רכישה בארץ או ב- EBAY תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. במחשב שלי לא מותקנת תכנת אנטי וירוס כלל. אני עומד להתחבר לבנדל של בזק ובזק בינלאומי. האם כדאי לי לרכוש שרות אנטי וירוס של MCFEE מספק התשתית בזק ב10 ש"ח לחודש. או עדיף מספק האינטרנט בזק בינלאומי. האם האפקטיביות של האנטי וירוס משתנה האם זה כמו שומר העומד בשער הכניסה לאינטרנט ואז באיזה שער של התשתית או שמא התוכן? או בכלל כדאי לי לרכוש תוכנה באופן עצמאי. בהנחה שהמחירים דומים? אם בכלל יש כזה דבר.. תודה מראש על התשובה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by מר מקלדת,

איך הם על 10/12 מגה? יש להם IP דינאמי? חיבור עם חייגן? תמיכה טכנית חינם? הסתיימה לי ההתחייבות אצל הספקית שלי ואני רוצה לעבור לאחת מהן.

10. האם כדאי להשקיע יותר כסף כדי לקנות כרטיסי רשת אלחוטיים בתקן MIMO? בכוונתי להקים רשת ביתית בין 2 מחשבים כשאחד מהם יהיה במרחק 20 מטרים מהנתב והשני במרחק 10 מטר. כרגע תכננתי ללכת על השילוב הבא לפי תקן MIMO: נתב: Edimax BR-6216Mg MIMO Wireless Router במחיר 390 ש"ח 2 כרטיסי רשת: Edimax Wireless LAN PCI Adapter MIMO EW-7628IG במחיר 200 ש"ח כל אחד מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, יש לי שני ראוטרים netgear n600 ו-netgear dgn2200. הגדרתי את ה-dgn2200 כ-AP, לפי המדריך הזה, שני הראוטרים מחוברים זה לזה בצורה חוטית. כאשר ה-WIFI מכובה בראוטר (n600), אני מצליח להתחבר ל-AP. אבל כאשר אני מפעיל את ה-WIFI, אני לא מצליח להתחבר ל-AP (או לפעמים מצליח להתחבר אחרי הרבה זמן). מה לא עשיתי נכון? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by white_rider,

לפני כחודשים נכנעתי לפרסומת של בזק לשדרג באותו מחיר וביקשתי שידוג באינטרנט, לא יודע למה הם התעלמו ממני עד היום... הם אמרו שמודם ה ADSL שיש לי ללא תשלום כבר לא טוב וצריך להחזירו ולקבל VDSL ואני צריך לשלם 8 שח לחודש על מודם או 10 על ראוטר. חשבתי לעצמי שבטח אני אמצא מודם VDSL כי יש לי מספיק ראוטרים אני אקנה אותו וזה הוא ולא צריך לשלם חודשי.... אבל להפתעתי אין כלום יש רק איזשהו נתב אחד שעול מעל 500 שח... מה הסיפור? למה המודם כל כך יקר? יש דרך לעקוף את התשלום החודשי על השכירות חוץ מלקנות ב 600 ש"ח?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. לאחרונה מהירות הגלישה שלי נופלת ל 1.5/1 למספר שעות ביום/ גולש דרך 012 + HOT בחבילה של 12M, מחשב יחסית חדש עם ATI A10 KAVERI וחלונות 8.1 חוקי מהטכניון. אחרי תמיכה מ012 בשיחת ועידה עם הוט עברנו לחיבור ישיר והמהירות עלתה ל 3/1 - עדיין לא ברור למה. הנציגה של HOT ביקשה ממני לעלות ב-SAFEMODE והמהירות עלתה לערכים המוצהרים - אני בשוק . לשוס של היום, חשבתי מה הבעיה, הסתכלתי במוניטור של חלונות - אין חונקי רוחב פס כלל. בדקתי את הגדרות כרטיס הרשת, קיים דרייבר שנקרא AppEx Network Accelerator, מסתבר שAMD מתקינה אותו בהתקנה של חלק מהתוכנות של CATALYST. לאחר הורדת הסימון, המהירות חזרה לערכים המוצהרים. יצאתי חומוס, אבל התמיכה עזרה לי להבין את זה... מה אתם הייתם עושים? או למי לשלו…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by leahd3,

שלום אני עובד בבית ספר ו אני יושבלהם על הוויפיי רציתי לדעת איך אני יכול לעקוף את החסימות שלהם לאתרים/ משחקים אונליין

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by bronco,

שלום חברים לאור התחברותי לפס הרחב בסיב האופטי של אנלימטיד מתברר שהנתב שברשותי (לינקסיס EA3500) ׂאינו תומך ככול הנראה בהעברת קבצים מעבר למהירות של 200-300 מגה ואני מחובר במהירות 500 התחלתי קצת לנבור בנבכי הרשת בבחינה של נתב חדש שיוכל להעביר קבצים בפס רחב של 1 ג'יגה ללא בעיה והזרמת קבצים ב 4 K באלחוטי וקווי בצורה מיטבית לצערי הבנתי שלמצוא נתב כזה בטכנולוגיה של ימנו למי שלא מבין זה לחפש מחט בערימה של שחט לכן אני פונה אליכם לחכמת ההמונים בהמלצה על נתב איכותי ומתקדם וגם אשמח לקבל אתרים שבוחנים ביצועים של נתבים תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by redead,

יש לי בבית רשת אלחוטית ניסיתי להתקין filezilla על אחד המחשבים ואז להתחבר אליו ממחשב אחר באותה רשת מה הסיבה שפינג כן מגיע למחשב אבל FTP הוא מסרב לקבל ? פתחתי לו את פורט 21 גם בTCP וגם בUDP .

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי בעיה עם כרטיסי tp-link במחשב שלי עם וינדוס 7 64bit מותקן עליו. שני הדגמים שבדקתי הם tl-wn951n ו-tl-wn851n. אני מחובר דרך ראוטר TL-WR1043ND שמחובר למודם arris tm602a של הוט - 30 מגה (013 הספקית). הבעיה למעשה היא כשאני מבצע בדיקת מהירות דרך האתר של הוט, 013 אני מקבל מהיריות כמו 80 מגה, 100 מגה ומהיריות לא הגיוניות מהסוג הזה. דרך speedtest.net אני מקבל מהירות נמוכה מ-30 מגה לפעמים גם 10 מגה - 15 מגה, כל פעם משהו אחר, לא אחיד. גם בבדיקת מהירות של שניהן זה כאילו מתחיל לבדוק ואז זה כזה "קופץ" למהירות גבוהה לקראת סוף הבדיקת מהירות ונותן דברים מוזרים. מבחינת הורדה אני מוריד את הקבצים לבדיקת מהירות והמהירות הורדה מגיעה ל-1.5 מגה לשנייה בערך. הקליטה לפי הכלי של ו…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום, יש לי לפטופ שמותקן עליו ויסטה HOME PREMIUM ונט סטיק של סלקום. אני מנסה לשתף את האינטרנט ככה שאוכל לגלוש דרכו גם מהפלאפון(כמובן שהנט סטיק מחובר למחשב דלוק ועובד) אשמח להצעות תודה רבה אלון

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. יש לי שני מחשבים אחד עובד עם XP השני עם WIN 98. הכנסתי כרטיס רשת למחשב עם ה-98 ועכשיו אני רוצה לעשות רשת בין שני המחשבים. חיברתי את שני המחשבים עם כבל רשת אבל החיבור לא עובד. אני חושב שזה בגלל הכרטיס רשת שיש במחשב של הWIN 98. הייתי רוצה לדעת איך אפשר לברר אם הוא באמת פועל. חוץ מזה התקנתי איזשהו דרייבר לכ.ר אבל אני לא בטוח שהוא מתאים...השאלה היא איך אני יכול לברר איזה דרייבר אני צריך לכרטיס רשת שלי? אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי...

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by yuval_cohen,

שלום יש לי מחשב (לא זה שבמפרט שלי) שאמור להתחבר לראוטר (שמוגדר טוב ויש מחשבים שמחוברים אליו כבר) יש לו מערכת הפעלה win98se הכל מוגדר כמו שצריך (ההגדרות מועתקות משאר המחשבים) אבל המחשב לא מגיב בשום אופן לפינגים ולא מצליח להתחבר הנורה של הכרטיס רשת דולקת וגם בדקתי את הכבל הוא תקין ניסיתי להתקין מחדש כרטיס רשת ואת הווינדוס... למישהו יש רעיונות? אגב כשאני עושה ipconfig מופיעים לי 3 כרטיסים 2 מהם בעלי פרטים ריקים (זא 0.0.0.0) והשלישי זה בעצם הכרטיס רשת שלי שבו מופיעים הפרטים שאני קבעתי לו בדקתי רק הכרטיסים שאומרים להיות מותקנים מותקנים...למישהו יש רעיונות?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. ברשותי ראוטר שלך LEVEL ONE דגם WBR-3406TX הוא הייה מותקן אצלי עד לפני כחצי שנה ועכשיו אני רוצה לחברו שוב ודי שכחתי את ההגדרות של החיבור ואני ממש צריך עזרה דחוף.. ובקיצור חיברתי את הראוטר למחשב ולמודם כמו שצריך.. נכנסתי לכתובת של הראוטר (XXX.XXX.XXX.XX) ויש לי שם בעיה אני לא יודע איך לגרום לו לעבוד הוא פשוט כותב לי שהוא לא מצליח להתחבר\לקשר ל GATEWAY וכל השאר אצלי ב 0.0.0.0 (תמונה מצורפת) מישהו יכול לעזור לי בבקשה? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. היי, ברשותי נתב אלחוטי WRT54GL חדש אשר מחובר למודם BFocus 312+ (חיבור ADSL). ביצעתי הגדרה של PortForward ונראה שכל התוכנות מתפקדות כראוי למעט ה uTorrent. בעת הפעלת ה uTorrent כל הרשת נהיית איטית להחריד. פניה לWebInterface של הנתב ו/או של המודם מתבצעת באיטיות רבה. כמו כן הגלישה בHTTP. שניות לאחר שאני סוגר את התוכנה, הכל חוזר לתפקד בצורה נורמלית. ניסתי להקטין את מס' החיבורים למקסימום 50 חיבורים וכ 25 עבור torrent בודד (חצי ממה שהיה קודם). עד למעבר לשימוש בנתב החדש המודם תיפקד כנתב מחובר ל HUB והכל היה תקין. רעיונות ? שחף.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Oz Shemesh,

שלום לכולם וערב טוב.. יש לי בעיית איטיות קשה מאד ברשת בבית. בבדיקות מהירות שהרצתי אני מקבל 4-6 מגה מהירות הורדה ובמקרה הטוב 400KB מהירות העלאה מאחר ואני יותר משחק במחשב במשחקים כמו פיפא וCS אז זה גורם לי לקפיצה בפינג וללאגים קשים ביותר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה אני יושבעל תשתית של בזק אבל הספק הוא סלקום.. תודה רבה והמשך שבוע טוב לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. האם סוויצ' בעל מהירות X משמע מהירות X לכל פורט (בנפרד בו זמנית)? כלומר אני יכול לגלוש על 100 מגה בסוויצ' של 10 מגה בעל 10 פורטים וכל אחד יקבל בו זמנית 10? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by EAD,

היי קיבלתי מודם ראוטר אלחוטי חדש של בזק היום. מודם ADSL 2+ אני משתמש בו בתור ראוטר, לא מעוניין להשתמש באפשרות האלחוט שלו. קינפגתי אותו ופועל לא רע כרגע, אבל יש דברים שלא שינתי מהגדרות ברירת המחדל - כמו נניח PPOE במקום PPOA וכו'. (כל מיני הגדרות כאלו) נניח לא נגעתי בהגדרות FIREWALL NAT וכו' וכל ההגדרות המתקדמות יש מישהו שבבעלותו המודם או מכיר אותך ויכול לפרט פרט פרט מה זה אומר ומה מומלץ לי לשים על מנת לקבל את מקסימום המהירות ויציבות מן הקו ADSL והרשת שלי? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים