עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by גיל בייטס,

אז נתחיל מזה שהידע שלי במחשבים הוא בסיסי ביותר ורק אתמול התחלתי להשתמש ב-proxytool לצערי גיליתי שהגלישה דרך שרת פרוקסי היא חוויה למזוכיסטים בלבד או לכאלה בעלי מטרה ספציפית, בתור דובר גרמנית המטרה הברורה שלי היתה צפייה ב-zattoo, תוכנת שמכילה צפייה בהרבה ערוצים בגרמנית עם אפשרות לצפייה אונליין או באמצעות תוכנה חיצונית, בארץ אין אפשרות שימוש בתוכנה עם ip ישראלי. בגרמניה השתמשתי בה הרבה אבל בארץ גיליתי שאין לה יותר שימוש על המחשב שלי והסרתי אותה, עכשיו אחרי שגיליתי את הפרוקסי ( כאמור ידע קצת מוגבל במחשבים..) אני עדיין זקוק לפרוקסי אירופאי עם עדיפות לגרמני אבל השאלה שלי היא האם אחרי מציאת אותו שרת פרוקסי אירופאי אוכל לצפות בתכנים של זאטו ברמת מהירות נורמלית?

2. Started by spaaaam,

חברתי ראוטר של netgear 1000. אליו חיברתי פיזית כונן חיצוני שהפך להיות "כונן רשת". השאלה: איך אני יכול להגביל תקיות בכונן הרשת ולתת להם הרשאות שונות כך שלא כל אחד יוכל להיכנס לכל התקיות? בתמיכה של בזק הם אומרים שזה לא ניתן. יש למישהו מידע?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by coch,

אהלן בוקר טוב אז נתקלתי בראוטר הזה. אני בשלבי סיום של לאחר שיפוץ הדירה, כולל חדר העבודה\מחשב שלי. בגדול ירדתי מאיזה רעיון הזוי שהיה לי לסלול כבלים ולעשות חיבורים קוויים בלבד בבית וכו' וכו'. לא משנה - החלטתי לרכוש ראוטר. נתקלתי בדגם הזה - VMG1312-B ונראה שהוא מתאים לי מבחינת מראה, זה קודם כל. הבנתי שהוא תומך ואפשרי להשתמש בו על קו בזק של 100 מגה. תקנים של WIFI \ מהירות WIFI \ כמה מכשירים אפשר לחבר ל WIFI, אלו לא דברים שמדברים אליי. מבחינתי שיהיה WIFI במהירות סבירה למכשיר אחד נוסף בבית שמנגן סרטים ( לא 4K ), כנ"ל לגבי 5G וכו'.. זה לא מעניין אותי. מעבר לזה חשוב לי היציבות של החיבור הקווי. מישהו מכיר את הראוטר ויכול לתת …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by KrustyTheKlown,

הרשת האלחוטית במקום העבודה שלי נהייתה מאוד איטית ביומיים האחרונים (משני מחשבים) ראוטר טיפי לינק WR941ND ניסיתי ריסט כמה פעמים, לא עזר קראתי שכשירים כמו טלפונים אלחוטיים יכולים לגרום להפרעה. אכן הוספתי טלפון אלחוטי לפני כשבוע אבל ניתקתי אותו מהחשמל ולא היה שינוי. איך אפשר לוודא שמדובר באמת בבעיה ב-WIFI ולא בתשתית ? אני יכול להתחבר ישירות למודם של HOT עם המחשב ? הצעות יתקבלו בברכה

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. הי ביום יום אני גולש דרך VPN. אני צריך את זה למטרות עבודה. הבעיה היא שמדי פעם אני חווה התנתקויות וזה גורם לי להפסדים כספיים. מה שאני צריך זה אינטרנט חסין נפילות, אני חשבתי על המערך הבא: 1. חיבור של שני קווי אינטרנט לרואטר, כאשר אחד נופל השני מגבה אותו כך שלמעשה אני לא חווה ניתוק 2. שני קוי VPN כאשר אחד נופל השני מגבה אותו אני משתמש בפתרון VPN של חברת StrongVPN בחבילת ה Deluxe OpenVPN - מחובר באמצעות קליינט אני אודה מאוד למי שיוכל לעזור לי, אנא השתדלו לפרט כמה שיותר ולרדת לפרטים הטכניים הכי קטנים תודה עצומה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. אהלן, אני מחובר לבזק בינלאומי עם תשתית בזק במהירות 10 מגה. (PRIVATE NGN + חבילת גיימר + כבל תת ימי וכל השטויות האלו) זה כבר הרבה זמן שהורדות קבצים עוצרות באמצע (אם זה בדפדפן, IDM וכו'). המחשבים בבית מחוברים דרך ראוטר שבזק מספקים (כרגע NETGEAR N לא הכסוף). יש לציין שבשיחות עם בזק בינלאומי מפילים את האשמה על בזק ובזק מצידה טוענת שהכל תקין וציוד הרשת יכול להיות פגום. הם החליפו כבר 3 ראוטרים פה (סוגים שונים: שני ראוטרים שונים של DLINK ועכשיו NETGEAR) והבעיה ממשיכה. כל המחשבים מחוברים באופן חוטי(!) ולא מדובר במשהו שקשור לאינטרנט האלחוטי. לא יודע אם זה קשור אבל גם סטרימינג ביוטיוב אף פעם לא נטען עד הסוף (תמיד קופא באמצע). צירפתי הקלטה של נסיון הורדה מעכשיו שתבינו על מה אני מדבר…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by gabrielf,

ממליצים על מגבר/מנחת?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by alximik,

שלום לכולם יש לי שאלה : יש לי כתובת רשת לדוגמה 10.0.0.0 ואני צריך לחלק אותה ל 10 תת-כתובות . אולי מישהוא יכול להסביר איך עושים את זה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. מה המצב אנשים?? לאחר בדיקה קטנה ראיתי שיש שני דגמים של המודם של מוטורולה (כבלים) האמת שלושה אבל השלישי ישן מאוד... ועכשיו שאלתי היא מה כדאי SB4101 או SB4200 תענו בבקשה רק אנשים שמבינים לא סתם תשובות כמו "זה יותר חדש אז זה יותר טוב" אם זה משנה אני עכשיו אם ה usb בדרך למעבר לכרטיס רשת.. אל תגידו לי מה החסרונות וההתרונות את זה אני כבר יודע פשוט אני עובר ללינוקס ועדיף שם שהאינטרנט יהיה מחובר בכרטיס רשת.. אבל זה לפרום אחר תודה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by elior021,

מישהו מכיר את הפקודה NETSH netsh d יש לה פלט רציני שלא כל כך הבנתי מה הוא אומר אשמח לקבל הסבר מפורט

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. כלומר אנשים שולחים לי הודעות(וידאתי את זה אתם) וחלק מההודעות לא מגיעות. זה קורה גם במסנג'ר וגם בצ'אט של פייסבוק. זה מאוד בעייתי, ממש פגוע לי ביחסים עם כל מיני אנשים. מה יכולה להיות הסיבה? יש לי את הנתב תקן N של בזק 2760u. windows vista

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. מלפני כחצי שעה, קו הטלפון שלי "מת" וה ADSL נשאר מסונכרן. הדבר האבסורדי הוא שה ADSL נשאר מסונכרן (כלומר, יש עוד שמץ של מתח העובר בקו הטלפון), אבל הקו מת! (מרימים את השפופרת ואין שום דבר). התקשרתי ל166, הזעיקו טכנאי, אני עדיין מחכה... לבינתיים, נתוני הסנכרון הממש מגוחכים של האלקטל (איבדתי כ5 מגהביט מיכולת הקו, לטובתם שזה יחזור ל10.5 כפי שהיה קודם לכן), להנאתכם : Operational data report : near end (Downstream) ----------------------------------------------- Attainable line rate : 5972 kbit/sec Attainable Atm rate : 5536 kbit/sec Used line rate : 2168 kbit/sec Fast used Atm rate : 1856 kbit/sec Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec Rel.…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by questionman,

יש לי כרגע הוטבוקס (כמודם) ונטבוקס (כראוטר) והקליטה נוראית. מהירות הגלישה היא 100 מגה. אני רוצה לחבר ראוטר שיספיק לפחות ל10-15 מטרים (לא יודע עד כמה זה רלוונטי אבל יש בדרך 3-4 קירות). האם הראוטר הזה יספיק? http://ksp.co.il/?select=.263..264.&list=1&sort=2&glist=1&uin=13096&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אם אין משהו טוב במחיר הזה, יש טובים בסביבות ה200-300 שקלים?

14. Started by koboc9,

אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל אני מקווה שכן. אני רוצה לנעול מספר אתרים ברשת, כייצד אני יכול לעשות זאת? אחי יושב ורואה סרטים מהבוקר עד הלילה במחשב באתרים כמו מגה וידאו וכדומה. האם ניתן להגביל את משך הצפיה או לבטל אותה לחלוטין? תודה.

15. Started by ag43,

הבית שלי עבר שיפוץ נרחב שכלל העברת כבלי רשת בתוך הקירות. כעת יש לי מעין "אמבטיות" בקיר שאליהן ניתן לחבר שקעים (רשת,טלפון וכו'). הבעיה היא שאני לא יודע את סוג האמבטיות כדי לדעת איזה שקעים מתאימים לקנות. מישהו יודע כיצד מבררים זאת? הנה דוגמא למספר שקעים: http://www.mediagalaxy.co.il/cat/231-%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%99%D7%9D/ ועוד שאלה קטנה על הדרך: העברתי כבל CAT 5E ומשום מה בכל השקעים האלו כתוב באתר הנ"ל שהם תומכים רק ב 10/100 ורק בשקעי CAT6 כתובה תמיכה ב1000MBPS. האם יש הבדל בין השקעים לכבל או שזו טעות של האתר? עריכה: הצלחתי לתפוס את הקבלן ומתברר שאלו שקעי GEWISS. אשמח לתשובה על השאלה השניה (מה…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום, אנחנו רוצים להחליף את התשתית והספק שיש לנו היום. פנינו לסלקום וקיבלנו תשובה שהם עובדים עם הסיבים של בזק (שמותקנים בבניין). לא קיימים סיבים של סלקום בבניין. סלקום מצידם מעוניינת להשתמש בנתב שלהם שעליו היא מבקשת דמי השכרה של 25 ש"ח לחודש (מוגזם....). אני רוצה לבדוק אפשרות להשתמש בציוד שלי לטובת העניין. יש לי היום בהישג יד 2 נתבים: D-Link DIR-615T TP-Link TLWR841N האם אחד מהציודים הנ"ל מספיק בשביל להתחבר? (אצל מכר פרסו סיבים והיה להם ממיר אופטי ל ETH ואחריו נתב של סלקום) באם לא ניתן עם אחד הציודים הנ"ל, האם קיים ציוד פרטי שאיתו כן ניתן יהיה להתחבר?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by law89,

בהמשך לדיון שהתחיל כאן, אני פותח טופיק נפרד כדי לא להשתלט לפותח הדיון על הדיון: יותם - בנוגע ל-VPN, יש לי איזו נקודת השוואה. כאשר אני מחובר עם כבל, אני מקבל סדר גודל של 900 מגה בלי vpn ובערך 200-400 מגה מאחורי וי פי אן. מן הסתם אם בוואי פיי אני מקבל 200-250 מגה ללא וי פי אן, אז מאחורי וי פי אן המהירות תהיה נמוכה יותר. התמונה שצירפת היא כאשר אתה מחובר עם כבל או עם וואי פי? אם זה וואי וואי פיי, מה המרחק מהיחידה שמחוברת קווית?

18. שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת מודם ראוטר חדש שישמש אותי גם לעתיד הרחוק כשתשתית הפייבר תעבור גם אצלי בבית. בנוסף, חשוב לי שלראוטר תיהיה אפשרות חיבור לVPN. אחרי בדיקת חברות ודגמים הגעתי למסקנה שTP-Link נותנת לי את המענה המושלם עם דגמי VR2800v ו-VR2800. אחרי קריאה והשוואה של ה״ספקס״ מצאתי שהדבר היחיד שההבדל בינם הוא חיבור לvoip בVR2800v. אשמח אם תותחי הקבוצה יוכלו לבדוק שאני לא טועה בעניין ואולי למצוא עוד הבדלים.. והכי חשוב, האם בשניהם ניתן להשתמש בארץ? אלה הדגמים: VR2800: https://www.tp-link.com/il/products/details/cat-15_Archer-VR2800.html VR2800v: https://www.tp-link.com/il/products/de…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום לכולם. אני על תשתית של בזק עם בזק-בינלאומי כספק. לאחרונה אני שוקל לעזור לאקספון. עם זאת, השבוע במקרה אני קורא במגזין גלובס (שנראה ממומן לגמרי אגב), את הכותרת הבאה: "בזק בינלאומי היא המפעילה היחידה בישראל שבבעלותה כבל תת-ימי המחבר את לקוחותיה לשדרת האינטרנט ברמת ביצועים שאחרים רק חולמים עליה. מבחינת רוחב פס, זמני השהייה, רמות זמינות ואמינות, אין לנו מתחרים". האם אמת בטענה זאת?האם יש דרך לבדוק את בריאות הרשת באמצעות תכונה כלשהי (כך שאוכל להשוות לאחר שאעבור לאקספון)?למשל - זמני גישה (זה נקרא פינג אם אני לא טועה), טעינה, זמינות, מהירות, וכן הלאה?תודה מראש לעונים (:

20. Started by golde,

True Fiber ניראה שהשרות הוא סימטרי בהלאה והורדה בניגוד לבזק והוט http://www.unlimited.net.il/services/default.aspx?servicecategory=isp משהוא ניסה ויש לא דעה?

21. יש לי מדפסת מדגם: ,CLX-3175 יש לה כרטיס רשת. http://www.samsung.com/il/consumer/print-solutions/printer/multifunctional-color-lazer/CLX-3175FN/ETS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification אני לא מצליח לחבר אותה ל-SMTP של גוגל לצורך סריקה ושליחה למייל, כשהגדרתי את הSMTP של השרת שלי הכל עבד מצויין אבל לא עם של GMAIL, למה? זה ההגדרות שהכנסתי SMTP Server Setup : SMTP Server and Port : smtp.gmail.com / 465 SMTP Requires Authentication מסומן ב-V SMTP Server Login Name : david1555@gmail.com SMTP Server Password : הסיסמה שלי לדואר SMTP Server Connection Timeout : 30s Maximum Message Size : 4 MB ובהגדרות של החשבון דואר, המצב IMAP מאופשר. יש לי מהירות של 20MB עם מוד…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. לטווח ארוך במיוחד, משהו עם 200mW ומעלה שניתן ליבא מחו"ל כמו כן אם אפשר המלצה מאיפה אפשר לרכוש. בתודה

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Gil80,

אהלן. אני מחובר במהירות 5 מגהביט. בדקתי מהירות הורדה באתר של בזק בינלאומי ואני מוריד בסביבות 590KB (בערך 4.8 מגהביט) וכשאני בודק באתר speedtest אני רואה מהירות הורדה של 2.5 מגה ביט. אני מחובר דרך נתב. הנתב מוגדר לעשות את החיוג לבד לאינטרנט. האם זה קשור לפתיחת פורטים וכו'? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. יש לי 1Gigabit פייבר של סלקום. וה-Gateway שהם נותנים הוא מודם פייבר משולב ראוטר, בלי אפשרות לבטל את הראוטר (Bridge) ראיתי שרשמו פה בפורום שאפשר לבקש מתאם לסיב והם נותנים. אז זהו שלא, הם לא נותנים יותר, גם כשהצעתי לשלם להם על זה. קניתי מערכת MESH והשאלה שלי, אם אני אחבר אותה ל-Gateway של סלקום ואשים אותה בתוך DMZ זה יפתור לי לגמרי את הבעיה של ה-Double NAT? והאם מבחינת ביצועים תיהיה פגיעה? הרי אני לא סתם משלם בשביל Gigabit אני אעריך מאוד כל תשובה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  25. Started by vizido,

שלום חברים, התקנתי ראוטר אלחוטי בבית (של אדימקס) והצלחתי לתקשר בין כל המחשבים. אני עדיין לא מצליח להתחבר לאינטרנט (בזק בינלאומי, ADSL) ואני לא יודע מה ההגדרות שצריך לכתוב ב PPTP GATEWAY מישהו יודע?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים