עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לפני מספר שבועות פירסמה ועדה משותפת של משרד החינוך, משרד הבריאות ומשרד הגנת הסביבה דו"ח הממליץ לאסור על שימוש באינטרנט אלחוטי (WiFi) בבתי הספר. לדעתי, זו החלטה מטופשת. כל הפרטים בפוסט. http://www.netcheif.com/blog/?p=2526

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  2. בעקבות שאלה שעלתה לפני כמה ימים, בדקתי עם חכמי ה-DD_WRT כיצד ניתן לקבוע את התאריך והשעה בנתב שמריץ DD_WRT ומשמש כ-AP. כזכור, אחת הבעיות עם DD_WRT היא שקביעת התאריך ושעה מתבצעת רק משרתי NTP. כאשר הנתב משמש כ-AP, אין לו גישה לשרתי ה-NTP ולכן אין למערכת מקור לקביעת התאריך והשעה. הפתרון לבעיה זו הוא קביעה ידנית של התאריך והשעה דרך ממשק ה-SSH של DD_WRT. ראשית יש לכבות בסוף מסך ה-SETUP->BASIC SETUP את מנגנון קביעת השעה באמצעות שרתי ה-NTP - כלומר NTP Client=DISABLE. עתה יש ללכת למסך ה-SSH שנמצא ב-ADMINISTRATIONS->COMMANDS, לרשום את הפקודה: date MMDDHHmmYYY וללחוץ על RUN COMMANDS, כאשר: MM - חודש DD יום HH - שעה mm - דקה YYYY - שנה בהצלחה.

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי נושא שאני לא כל כך מבין: נגיד ויש לי עסק קטן עם שיש לו מהירות הורדה לצורך הדוגמא 8Mb ב down . ונגיד שיש בעסק 3 מחשבים. מחשב 1 : מוריד כרגע סרט במהירות ההורדה המירבית 8mb לשנייה (או שקרוב לכך) האם משמע מכך שכל הdown שלי כרגע בניצול??? או שמה הרוחב פס מתחלק איכשהו.?? האם ברגע שמישהו מוריד איזשהו קובץ במהירות ההורדה המירבית אז בעצם כל החבילה בניצול וכולם ירגישו איטיות? אני מנסה להבין האם ככה זה עובד? כי זה לא הגיוני לי! תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Splashy,

6740U של D-Link מחובר כמודם לראוטר D-Link DIR-655 גרסת חומרה B1. הממיר של יס לא מצליח להתחבר לראוטר. בינתיים איפסתי את ה-6740 והחזרתי אותו למצב ראוטר ועכשיו ה-VOD עובד. אני מנויה על שירות DNS של Unblockus וה-DNS שלו היה מוגדר ב-655. יכול להיות שזו הסיבה שה-VOD לא עבד? אני מפחדת להחזיר את ה-655 ושה-VOD לא יעבוד שוב. אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 4.6k צפיות
  5. Started by kovar,

אני מחפש כרטיס רשת USB שיחבר את המחשב הנייח שלי לוויי פיי שיש לי בבית. התקציב הוא עד 100₪ והמרחק מהראוטר הוא בסביבות 12 מטר עם קירות. האינטרנט 30 מגה אם זה משנה. אין אפשרות להעביר כבל רשת. אם שווה להשקיע עוד כמה שקלים אני אתמודד עם זה. חשוב לי שמהירות ההורדה לא תיפגע. מערכת הפעלה win 7 64bit

• 3 תגובות
    • 875 צפיות
  6. Started by jetman,

לא מזמן דיברו פה שלבזק יצאה גרסת חומרה G2 אם עיצוב חדש וממה שהבנתי יותר זיכרון, השאלה האם יש לו בעיות מסוימות? והאם באמת יש הבדל מורגש בתוספת הזיכרון? אני עוד מחקה שיהיה להם משולבת אם כניסות GIGA , נכון שיש לי TOP100, אני מתאר לעצמי שמתי שיתחילו אם חבילות של 100+ ישדרגו לנו את המודמים, מה שמעצבן אבל שאני נאלץ לקנות HUB GIGA רק שתהיה לי מהירות נורמלית בין המחשבים ,במקום להשתמש ב HUB המובנה ..

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. היי כולם, אשמח אם תוכלו לעזור. המטרה שלי היא שתהיה לי היכולת לגשת ממחשבים ניידים להתקן אחסון חיצוני (1 טרהבייט גג) באופן אלחוטי, ושתהיה לי משם היכולת להזרים וידאו HD שמאוכסן על הכונן למחשב (לא חושב כרגע על טלויזיה). הדירה קטנה מאוד ולכן הפיתרון צריך לקחת מעט מקום - לא גדול יותר מכונן 3.5"+ראוטר. יהיה גם נחמד אם יהיה אפשר להוריד תוכן ישירות להתקן החיצוני אבל זה פחות קריטי. מהי הדרך הנוחה והזולה ביותר להשיג את המטרה? נכון לעכשיו אני מודע לכמה אופציות: 1. NAS. חיסרון: יקר, בעיקר. אפשר גם לקחת מחשב ישן ולהפוך אותו ל-NAS אבל זה מסורבל מדי. 2. חיבור כונן חיצוני עם חיבור רשת. כזה. חיסרון: יקר (אבל פחות), ואם אין חיבור USB אי אפשר לחבר למחשב אחר. וגם: בזבוז של USB 3 שיש לי במחשב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by roeecicu,

שלום אני הולך להתחבר לאינטרנט בדירה חדשה ושוקל לקנות ראוטר בעצמי במקום להתחבר לחתום על מסלול חיוב-זיכוי בבזק. יש לכם המלצות לראוטר שיספיק לדירת 3 חדרים גדולה עם קירות בטון עבים בין חדר לחדר? במידה ואני אקח את הראוטר שבזק מציעה מה עדיף? D-LINK 2760U Netgear DGN200 Netgear 834NU תודה!

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. כל פעם שהמחשב הנייד שלי נכנס לשומר המסך, המחשב הנייד מתנתק כנראה מהרשת האלחוטית, כי כשאני יוצא מהשומר המסך כל פעם הוא לא מחובר לרשת האינטרנט האלחוטית בבית. ושום דבר לא עוזר. אני חייב לעשות אתחול למחשב. מישהו יכול לעזור לי לעלות על הבעייה? תודה!

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  10. Started by oriki9999,

שלום לכולם, לאחר שדרוג האינטנרנט והראוטר לTP-LINK, TL-WR1043ND הבעיה הנ"ל מתחרשת בערך פעם ביום : האינטנרט קורס וכאשר אני מריץ Troubleshooter הוא מזהה שהבעיה היא : dns server is not responding. לאחר ניתוק וחיבור מחדש לחשמל של הראוטר יש שוב אינטנרנט אבל זאת פרוצדורה מעיקה. מישהו יודע מה ניתן לעשות? יש לציין שאני מקבל DNS אוטומטית בהגדרות של הTCP. בתודה מראש!

• 8 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. שלום וחג שמח לכולם אני מעוניין להעביר חומר ממחשב ישן לחדש בהדרגה אנ ממשיך לעבוד עם הישן עד שאגמור לסנן חומר ולהעביר את מה שאני צריך בלבד יש לי רשת בבית ואפשרות לחבר את המחשב החדש ישירות לראוטר יחד עם הישן השאלה היא איך אפשר לראות את שני המחשבים בו זמנית על המסך ולבצע העברה מאחד לשני? לא חייב מיקלדת ועכבר משותפים

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by wapz,

כרטיס רשת WIFI הכי משתלם מבחינת מחיר פר קליטה טובה וחזקה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 741 צפיות
  13. Signal King 150Mbps USB Wireless Adapter 150M WiFi 48DBI Antenna High Power | eBay כרגע יש לי WPA2-PSK [AES] נראות לי חזקות מאוד ה48 DBI זה כשהם במצב קליטה של WIFI? ובכללי איך הן יתנו קליטה טובה במחשב? (הראוטר נמצא בממד יחד עם מגדיל טווח)

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  14. שלום , קיבלתי Private Box של בזק (דרך החברה שבה אני עובד) בבזק מסרבים לפתוח פורטים למעט אלו שהוגדרו מראש ע"י החברה. האם יש אפשרות לעקוף את החסימה ולפתוח פורטים בעצמי ???

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by Pr0Xy,

אם זכרוני אינו מטעה אותי, לפני כשנתיים רכשתי מאורנג' (הייתי מחובר בזמנו לאורנג') AP של חברת EDIMAX. דגם: EW-7416APn. קניתי אותו, השתמשתי בו כחודשיים ואז עקב סידור הבית שמתי אותו במחסן. לפני כחצי שנה לערך יס התחילו לשווק את היס סטרימר ונזכרתי שיש לי AP שיכל לנתב את האינטרנט ישירות אל הממיר. חיברתי אותו והגדרתי אותו בהצלחה. ולאחר יומיים של חיבור תקין פתאום התוכנה שבקה חיים ולא היה ניתן להגיע להגדרות הנתב ולעשות איתו משהו אם בכלל. דיברתי עם אורנג' והם טענו שהמכשיר קפא. מאז עוד פעם אחסנתי אותו והיום עקב סידור המחסן נזכרתי שהוא קיים . יש אפשרות כלשהי לשיכולה להחזיר את הAP למצבו הרגיל? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שימו לב - אתר NetCHEIF.com לא זמין כרגע עקב עבודות תחזוקה. אם הכל יעבוד כשורה, האתר יחזור לקראת שעות הבוקר.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by orinky,

שלום, אני מחפש נתב שישמש כמגביר אות בלבד. ויגביר את האות מאוד חזק, כיוון ואני גר בבית 3 קומות והאות חייב לצאת מהקומה הראשונה, וברצוני להשתמש בו בקומה השלישית. בגדול אני כנראה לי יעבור את ה 100m בקרוב, (שימוש ביתי), ולכן בקטע הזה אין צורך להתפרע. בנוסף, אני רוצה להשקיע עד 300 שקל, אבל אני גמיש אם צריך למגביר אות שיפתור את הבעיה אחת ולתמיד, זה שווה לי את הכסף. ראוי לציין כי כיום יש לי מגביר אות לא טוב שנרכש לפני כמה שנים מבזק Net Gear WN2000RPT , ואולי אשתמש בו כמגביר אות שני (שזה כבר שלישי שממחזר את האות, בנוסף לראוטר), אם כי עדיף שלא. הראוטר שלי Net LInk DSL2650U. אשמח לקבל הצעה לדגם שיעשה את העבודה. תודה !

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום וחג שמח אני עם הוט במהירות 100מב הורדת קבצים עובד מצויין אבל גלישה באתרים איטית להחריד(לפני שבועיים הוחלף מחשב הבעייה לא נפתרה) יש למישהו רעיון? ??? תודה

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  19. Started by X7-007,

ידוע ש 100MB בבזק בינלאומי MPLS זה בחיבור על הכבל החדש ועד עכשיו שהצטרפתי זה היה תקין לחלוטין, עד להיום. כשבאתי להיכנס למשחק WOW או GW2 פתאום ראיתי שיש לאג עצבני ללא הפסקה בצד של ה World ב WoW. פינג בין 13K ל 17K עשיתי את הדברים הרגילים ניתוק חשמל מודם נתב הפעלה מחדש, עד קרה, בדקתי משחק אחר GW2, גם שם היה לאג. עשיתי בדיקות פינג רגילות לשרתים, הכל היה תקין. walla ynet download.com הכל היה בטווח תקין לחלוטין, לפי הסדר 208 10 8 ובדיקת מהירות היה תקין לחלוטין 102 2.06 עשיתי בדיקה עם הגיימר של בזק באייפי 212.25.127.10 וגם שם היה אותו לאג. 13K+. התקשרתי לבזק אמרו שאין בעיה ואין תקלה וצריך להתקשר להוט להיות עם חייגן בלבד, כי אני ב MPLS. התקשרתי להוט אמרתי להם תעביר לחייגן העביר…

• 66 תגובות
    • 8.6k צפיות
  20. שמו אצל ההורים שלי ראוטר NETBOX של 013 שעושה טלפוניה וכ"ו, אני לא מצליח באף מקום לראות איך אני משנה לו את הכתובת IP כדי שאוכל גם לשנות את כתובות ה-DHCP, יש למישהו רעיון ? ניסיון ?

• 4 תגובות
    • 6.8k צפיות
  21. שלום חברים לפני כמה ימים הזמנתי חבילה של ספק+תשתית במהירות 12MB מבזק בינלאומי (תשתית HOT). היום הגיע טכנאי הכבלים (חסר מושג יש לציין) והצלחתי להתחבר בלי יותר מדי בעיות. אני מחובר דרך ראוטר של Edimax מדגם BR-6228nS וה-HOTBOX הגיע מוגדר כמודם בלבד. על פניו נראה שהכל עובד אבל למעשה אני מקבל רק מחצית מרוחב הפס הצפוי ואפילו מעט פחות - אבל רק בחיבור דרך הראוטר. בחיבור דרך הראוטר אני מקבל מהירות הורדה של עד 600Kbps וכאשר אני מחבר את המחשב ישירות ל-HOTBOX ומגדיר חייגן במחשב אני מקבל קצב הורדה של 1400Kbps שזה מה שאני אמור לקבל. אני מקבל את אותו קצב העלאה בשני המקרים. האם אני מפספס כאן משהו? אשמח לעזרה בנושא. בתודה, צביקי

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by nov123,

מה קורה רציתי לדעת אם אני משחק למשל קול אוף דיוטי ברשת ומשדר לעצמי אינטרנט מהפלאפון מה היחס בין כמה זמן שאני משחק לכמה נפח גלישה שזה לוקח.. תודה:]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם... יש לי מודם hotbox חבילה טריפל הוט 30 מגה. המודם נמצא אצלי בחדר ומחובר דרך כבל רשת, עובד מצויין, אבל רק אני נהנה ממנו... יש לנו מחשב נייד וסלולרים שלא מקבלים קליטה בסלון (שנמצא צמוד לדלת שלי) ובשאר הבית. האינטרנט עובד להם, אבל ממש לאט ורואים גם שאין הרבה קליטה. היה לי ראוטר של בזק שעשה את אותה בעיה... אני מחפש ראוטר שייפתור את בעיית הקליטה. יש מלצה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. טוב, אז אני אתחיל בתאור המצב. קנינו טלוויזית HD חכמה הבייתה, יש אפשרות לחבר אותה לרשת עם חיבור LAN. יש גם אפשרות לחיבור אלחוטי שדורש ממני הזמנה של מתאם בעלות של 200 שקל ולכן אני לא מעוניין. בבית יש אינטרנט של ORANGE דרך הקופסא החכמה שלהם שהיא גם סוג של מרכזיה, הקופסא יושבת בחדר אחר ולכן חיבור חוטי ישיר זה לא נח ומסורבל. יש לי בנוסף ראוטר של חברת DLIINK מדגם DIR 615. ליד הטלוויזיה יש שקע טלפוני. אני מחפש דרך לחבר את הטלוויזיה לראוטר שתחבר אותה לרשת ובעצם גם לרשת הבייתית על מנת להזרים אליה סרטים. תודה על העזרה אנשים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. לאחרונה התחברתי דרך ה Privatebox של בזק בינלאומי. למי שלא יודע, ה Privatebox מאפשר בנוסף להיותו מודם ADSL וראוטר גם שיחות טלפון על גבי תשתית האינטרנט. הממשק הפשוט ב Privatebox אינו מאפשר תזמוני גלישה לפי כתובות MAC של המשתמשים ברשת הביתית, כלי שעזר לי לסגור את האינטרנט לילדי אחרי שעה מסוימת בערב ולהשאירו פתוח לי ולאשתי. אופציה זו קיימת ברוב הראוטרים שאני מכיר, linksys וכמובן הראוטר של בזק ה 2760U. לפתרון הבעיה נעזרתי במאמרו של chief, בו הגדרתי את ה 2760 כספק הרשת הביתית וה Privatebox כנקודת הגישה לאינטרנט המחוברת בצורה חוטית אל ה 2760. ה 2760 אכן נותן שירותי רשת ואינטרנט בצורה קוית ואלחוטית אולם לא הצלחתי לכוון בו את התאריך והשעה, מאחר ולהבנתי הוא יתעדכן בהם רק אם יחובר ד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים