עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ely2001,

אני מחובר ל- בחבילה של 2 מגה012. לפני כשבוע עשיתי רשת אלחוטית עם נתב edimax br6204wlg. ויש אינטרנט והכל טוב ויפה, רק מה הוא איטי ברמות מטורפות אני מוריד קובץ מכל אתר שהוא במהירות של 10קב במקום 250+-. חשבתי שאולי זה הנתב אשם אבל נכנסתי לאתר של 012 ויש שם אפשרות לבדיק מהירות ומשם אני מוריד על 250+-. כמו כן התקשרתי אליהם והם הגדירו לי באקספלורר(כלים-אפשרויות אינטרנט-התקשרויות-הגדרות lan )כתובת ויציאה של שרת פרוקסי, ואכן המהירות באקספלורר בהורדה חזרה לעצמה אבל בשועל כלום. לפי הבנתי הנתב לא קשור לאיטיות או שאני טועה? במידה ואני טועה איך אני מטפל בבעיה כמו מעצבנת... תודה רבה למי שיעזור

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום יש לדודה שלי בית דפוס יש לה שם מחשבים, 1 נייד, ו-2 מכונות דיגיטליות שמתחברות לרשת כמובן שהייתי רוצה לסדר שהכל יהיה מחובר לאינטרנט תמיד ורציתי המלצה על ראוטר חוטי שהמחיר שלו לא בשמיים וקל לתפעל אותו וכמובן שלא עושה בעיות יש למישהו המלצה ? תודה לעוזרים בן

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  3. ובכן, כפי שכבר ראיתם באשכולות הקודמים שלי, אני מחובר לתשתית Hot וספקית נזק בין לאומי. 12 מגה מהירות. כעקרון, כפי שכולם יודעים - אף אחד, כולל אני, לא באמת מקבל 12 מגה, אתרי סטרימינג כדוגמת יוטיוב נטענים לאט (ועל 720P בכלל אי אפשר לדבר), כשאני מוריד קבצים אני לא מוריד על 1.5 אלא על הרבה פחות (רשום לי 200, לא יודע מה זה אומר) ובכלל אין תחושה של אינטרנט מהיר. השאלות שלי הן כדלהלן: 1. האם כדאי להישאר בשילוב של הוט ובבנ"ל? או שמומלץ להחליף אחד מהם? 2. מהוט אני לא יכול לצאת כי אצטרך לשלם קנס של 500 שקל. אבל אם ארצה לעבור תשתית - מי הכי מומלצת? כדאי ללכת אל המתחרות כדוגמת 012, או ללכת אל הספקיות הקטנות כמו אקספון וטריפל סי? 3. כדאי אולי פשוט להישאר בהוט ובבנ"ל, ולבקש להוריד …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by maxth,

שלום. ברצוני לקנות כרטיס רשת אלחוטי למחשב, בתקציב עד 300שח. ברשותי hotbox במהירות הורדה 100 מגה, hotbox נמצאה בחדר ליד החדר השני(מפריד קיר) שבו נמצא המחשב שלו אני רוצה לקנות כרטיס רשת אלחוטי. רציתי גם לברר איך כרטיס רשת usb לעומת כרטיס pcie מה הם היתרונות והחיסרונות שלהם. חשבתי לקנות את הכרטיס הבא : https://ksp.co.il/?select=.263..487..499.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=36787&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=

5. Started by Natan111,

כרגע מחובר בחבילת בזק RA+בזב"ל 40 מגה, מקבל את מלוא ה 40 מגה. קראתי בכמה שרשורים פה ובמקומות אחרים על נתוני קו ונכנסתי לראוטר שלי לבדוק. להלן הנתונים בערך (לא בבית אז לא יכול לצלם מסך) Attainable rate 45000/6000 Attentuation 22/49 Snr margain 8.1/7.7 Delay 0 בגלל RA מרחק מהmsag בפועל סביבות 150 מטר, בגלל שיש בינינו אתר בנייה אז לפי מה שבזק אמרו לי מרחק החיווט יוצא סהכ 750 מטר. יש לציין שאני ב vdsl vectoring. הבנתי לפי הפוסטים שה snr שלי נמוך עד גבולי, הזמנתי גם טכנאי שהחליף פורט בmsag והmargain עלה ל 12 ב up אבל אז חזר אחרי כמה דקות ל 8. לא הייתי נוכח בבית אז הוא לא עשה בדיקה בתוך הבית. האם יכול להיות שיש מ…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Dana_B,

שלום לכם, יש לי בבית שני ראוטרים של TP-LINK. באמצעות הסרטון שרשרתי את שניהם.עקבתי במדוייק אחרי כל שלב והגעתי למצב שבו ה- WDS נמצא במצב run. נראה שהכל תקין ובאמת אני רואה שהראוטר המשני מחובר לרשת הראשי. הבעיה היא שהוא לא מאפשר לי גישה לאינטרנט. הצלחתי להבין שאם אני מדלגת על השלב הראשון ולא משנה את כתובת ה-ip של הראוטר המשני ל- 192.168.3.1 אז זה כן עובד. אבל אז לשני הראוטרים יש את אותה כתובת ה- ip ויכולה להווצר התנגשות. לא? המקום אחר הציעו לי לעבוד עם ip קבוע אותו אגדיר בכרטיס רשת של המחשב. אני לא מעוניינת לעשות זאת מכיוון שיש כל מיני מכשירים שמתחברים לרשת הנ"ל ואז אצטרך להגדיר ידנית ip שונה לכל אחד ואחד... האם למישהו יש ניסיון בעניין ויש לתת את דעתו? תודה, ד…

7. היי, שלום, אני ב012 ומבערך 19:00 עד 23:00 אני פשוט לא מצליח לשחק בטאלפילד....הפינג הוא 80 שזה סבבה, אבל משום מה ברגע שהשעה 19:00-20:00 לא מצליח לשחק..לאגים מטורפים למרות הפינג הסביר. מי כאן יכול להמליץ על ספק שבשעות שציינתי לא מחסל את הרוחב פס ונותן לשחק בשקט? תודה.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום לכולם, לאחרונה התחברתי להוט בתכנית 100 מגה. קיבלתי את ההוטבוקס שלהם שכרגע נמצא בתצורת מודם בלבד. ברצוני לחבר את המודם/ראוטר DLINK 6740u שברשותי, ולחבר אליו את המחשבים בבית (אחד ישירות עם כבל ethernet ואחד דרך Wifi). אני יודע שאני צריך לחבר את הDLINK לפורט 1 במודם הוטבוקס. כשהמחשב שלי מחובר ישירות למודם, הוא מקבל את הכתובת הבאה: איך אני מקנפג את הראוטר? אין לו יציאת WAN, כמו שאני רואה שיש להרבה ראוטרים אחרים. תודה רבה מראש לכל המסייעים, אנחנו במצוקת אינטרנט

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום לכולם, עברתי דירה ביום ראשון והתחברתי לתשתית הוט במהירות אינטרנט של 200 מגה. אני מחובר לספק בזק במהירות של 200 מגה. מיקמו לי את הראוטר HOTBOX 2 בסלון וחיברו אותו לארון תקשורת, בהתחלה הטכנאי של הוט אמר שהסוויץ בכלל מותאם רק עד 100MB. הוא חזר ביום למחרת והחליף את הסוויץ לסוויץ שתומך עד 1Gb. המחשב הנייח שלי ממוקם בממ"ד, הוא מחובר בכבל רשת לחיבור לקיר ומשם לארון תקשורת. אני מחובר עם כבל רשת CAT5e הכרטיס רשת שלי מובנה על הלוח אם תומך במהירות עד 1Gb. זה הדגם - intel i219-v בהגדרות של הכרטיס רשת הכרטיס מוגדר עד 100MB FULL DUPLEX. ברגע שאני משנה את זה ל1GB זה אוטומטית מנתק לי את האינטרנט ומראה לי שהכבל רשת לא מחובר, למרות שהוא מחובר. מה אני יכול לעש…

10. Started by wintert,

שלום, רציתי לספר לכם על שתי בעיות שעולות לי: בעיה ראשונה, ברגע שאני עושה Enable DMZ בראוטר של Edimax BR-6424n, לא משנה אם אני מחובר ב-VPN או מה שאני עושה, יש לי כל הזמן ניתוקים באינטרנט ומה שקורה בעצם הוא שאני לא יכול לגשת בכלל לראוטר ורק הוצאה של החיבור מהחשמל והחזרה פותרת את הבעיה. בעיה שנייה היא שכאשר אני מנסה להתחבר ב-VPN לעבודה (VPN רגיל, לא צ'ק פוינט או תוכנות צד שלישי), הוא מנסה לאמת שם משתמש וסיסמא (ז"א, שהוא מגיע לצד השני) ואז אני מקבל הודעת שגיאה ופתאום יש את אותה בעיה שיש לי מהבעיה הראשונה שרק ניתוק של החשמל והחזרה פותרת את הבעיה. הפתרון לבעיה השנייה היא בעצם לשים את ה-IP של המחשב שלי ב-DMZ ואז זה מתחבר. וכמו שאמרתי, זה יוצר בעיה אחרת. האם מישהו נתקל בדבר כזה? …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by guycnaan,

כבר שעה וחצי שאין אפשרות להתחבר לשום תוכנה שפועלת על סרברים מחו"ל,כנ"ל גם שרתים מחו"ל האם זה רק משהו שקרה לספקית שלי (נטוויז'ן) או שזה כלל ארצי,ומה זה ? האם נפל בק בון,משדרגים את המערכת,הפסקת חשמל...מה?

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום לכולם, המודם הנ"ל עושה לי חיים קשים אני מנסה להפנות גישה מרחוק בפורט 80 אל מכשיר DVR כמובן שאני מפנה אותו לכתובת הפנימית שלו. לא משנה מה זה לא עובד לי אני מגדיר כל היום פורטיגייטים סיסקו וג'וניפר אבל את המודם הזבל הזה לא מצליח עצות?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם! נרשמתי לחבילת גיימרים אצל בזק בין-לאומי לפני כמה חודשים והייתי בבלוק IP של 82.80. לפני מספר שבועות שמתי לב שאני מקבל IP בבלוק 109.67. מה אתכם? פשוט לפני שאני מתקשר לבזק בין-לאומי ושואל אם חלה טעות אני רוצה לבדוק מה המצב אצל שאר הלקוחות.

14. שלום, אני עובר לבית חדש ולאחר הרבה שנים של תקשורת קווית, אנחנו מעונינים להוסיף תקשורת אלחוטית. בדירה החדשה, הראוטר יהיה בסלון ואמור לספק רשת לכל הבית כאשר אם יש אפשרות אז גם בתוך הממ"ד. רציתי לשאול, איזה ראטור אני יכול לקנות כדי שיעשה את העבודה? אני רוצה ראטור איכותי, מהיר ויספק רוחב פס כמה שיותר גדול. מבחינת מחיר, אני לא כל כך מוגבל, אבל אני לא ראיתי משהו שעולה יותר מ400-500 שקל (אולי לא חיפשתי במקומות הנכונים). אם לדעתכם ראוטר אחד לא מספיק וכדאי Access Point בנוסף אז אם אפשר המצלמה על אחד כזה זה יהיה מצוין! תודה... (שוב לגבי המחיר, אם יש ראוטרים באלפי שקלים שאני לא מכיר אז אני לא רוצה גם להכיר...)

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by hensh9,

ברשותי נתב מסוג 3COM דגם ישן בן מספר שנים :3CRWE554G72T אני מחובר לקו 5 מגה בבזק בינלאומי במסלול גיימר,תשתית של כבלים-HOT בכוונתי לעבור לקו 12 מגה (באותן החברות) ולפי מה ששמעתי הנתב הישן הזה לא "מחזיק" קו בגודל כזה (האם זה נכון?). אבקש את עזרתכם בהמלצה על נתב N הכי איכותי ואמין שקיים כיום בשוק ושעובד היטב עם הכבלים יש לציין שמסלול הגיימר מחייב אותי לעבוד עם חייגן (שמעתי שלא כל נתב יוכל להעביר 12 מגה עם חייגן,כמו למשל ה 3COM שנמכר כיום) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום.. מה שלומכם? יש לי שלושה מחשבים בבית אחד עובד על WIN95 אחד על XP ואחד על ME ב XP יש לי ADSL עכשיו אני רוצה לחבר בין שלושת המחשבים ברשת + ADSL עכשיו חשוב לי שה ADSL יהיה דרך חומרה ולא תוכנה כמו PROXY (כדי שלא יהיו לי בעיות עם FTP או ICQ וכאלה... עכשיו הציוד שיש לי הוא שלושה כרטיסי רשת 10/100 ראוטר(שמותאם ל ADSL ) והאב(5 PORT 10/100) של LINKSYS עכשיו איך אני עושה את החיבור? והאם אני צריך עוד משהו? אני יודע שזה לא בדיוק השאלה הכי קלה אבל אני מאוד מקווה שתעזרו לי תודה... ביי

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. המהירות המקסימלית שהאזוראס מוריד לי היא 190 כמו שהיה לי מקדום באינטרנט 1.5 בדקתי.. והספק אכן מספק 2.5. ניראה לי שיש לי איזשהו תוכנות על המחשב או משו.. שמגבילים את המהירות.. ^^ מה אני אמור להבין מזה?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  18. יש לי נתב אדימקס שעובד מצויין ברשת הכבלים ונתב לינקסיס שמתחבר גרוע לכבלים אבל עובד מצויין כשלוחה של האדימקס חשבתי להסב את האדימקס לחייגן נטו, בלי DHCP ובלי חיבור אלחוטי ואז לחבר את הלינקסיס אליו כ-Automatic Configuration - DHCP ואז הלינקסיס יבצע את הניתוב ואת הקישורים החוטים / אלחוטיים. זה יעבוד?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום לכולם, אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אני מקווה שכן. אני מתעסק בבניית אתרים קטנים כגון בלוגים ואתרי מידע, אני רוצה לקנות מחשב חזק ולהפוך אותו לשרת אחסון לאתרים האלה. מה מהירות האינטרנט שצריכה להיות לי בבית בשביל שזה יעבוד פחות או יותר חלק? כרגע יש לי 12 מגה הורדה והעלאה 1 מגה (אני עובד 012 ויכול לשחק עם הספק ;D ) התכנון זה לרכוש מחשב חזק עם כמה הארדיסקים ולהתקין עליו וינדוס סרבר. אני ידאג כמובן לאיפי קבוע באינטרנט שלי. אבל חוץ מזה איך מתקדמים? איך אני מקים פאנל ניהול בשרת שלי כגון CPANEL ? אילו תוכנות צריך והאם יש למישהו נסיון וידע בזה? המטרה של השרת הזה היא לאחסן כמה אתרים קטנים ולהוות בשבילי בסיס לנסיון אתרים ולטסטים שונים... אודה על עזרה תודה!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by yoni_h,

ספק- בזב"ל תשתית- הוט מהירות- 12MB עד עכשיו היתי מתחבר לאינטרנט באמצעות חייגן של בזב"ל, אבל הוט החליטו שעדיף להיות מחובר ללא חייגן. (בזמנו הבנתי שחיבור עם חייגן עדיף בגלל ה-PNGN, אבל אולי אני טועה?). אז כרגע אני מחובר בלי חייגן, האם יש לזה משמעות? מה עדיף?

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אמרו לי באנגלית לעקוב אחרי לינק מאוד לא ברור וזה מטריף. אני בסך הכל רוצה לשתף מהמחשב ולעשות סטרימינג למוזיקה וסרטים. אוף ממש אשמח לעזרה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Burkey,

שלום לכולם, אשמח לעצתכם. אני נכנס בקרוב לדירה חדשה, וצריך אינטרנט ביתי. בכוונתי לעשות באנדל של ספק + תשתית, כנראה בלי טלפון וטלויזיה. בבדיקה ראשונית שעשיתי מול פרטנר, אמרו לי שעם תשתית של בזק ברחוב בו נמצאת הדירה, אוכל להגיע להגיע מקסימום ל - 40Mb וזאת למרות שהבניין עצמו, חדש (התשתית ברחוב ישנה). אני מתלבט בין אינטרנט בזק עם 40Mb לבין הוט עם 100Mb, לפחות בתיאוריה....מבחינת כסף ההבדלים זניחים אם מוצאים את הדיל הנכון. דבר שני שאני לא סגור עליו, זה היכן למקם את המודם ואם יש אפשרות וצריך ראוטר משלי, טוב יותר. הדירה היא דירת 3 חדרים, לא גדולה. בסלון יש טלויזיה שברצוני לחבר לאינטרנט. בממ"ד יהיה מחשב נייח שחייב להיות מחובר לאינטרנט…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  23. שלום לכולם עברתי השבוע לסלקום לאינטרנט פייבר עד 600 מגה עכשיו יש בעיה שלא מצליח לאתר מהי ואשמח אם מישהו עם טיפה ידע בנושא יגרום לי להבין מה לא תקין אז ככה הראוטר שלהם מחובר למחשב 1 ישירות בלי סוויץ בדרך או משהו עם כבל ומקבל אכן את המהירות של ה600 עכשיו עוד מחשבים מחוברים לראוטר הזה דרך כבל שעובר דרך קירות ועובר דרך סוויץ לפני שמתפזר למחשבים אחרים בבית מה שקורה ששאר המחשבים מקבלים מהירות של עד 100מגה לאחר בדיקה שלי ראיתי שהסוויץ שהיה לי תמך עד 100 מגה ולכן קניתי חדש והחלפתי לזה:TP-Link TL-SG1008D לאחר ההחלפה בודק ושוב מהירות עד 100 מגה ולא מבין למה בדיוק המחשב שלי ושאר המחשבים הכרטיס רשת תומך עד 1000 מגה אשמח לעזרה בנושא תודה רבה!

24. תיאור התנאים: המחשב הראשי (נייח) נמצא בסלון וכן הראוטר, קדחתי חורים בקירות עד לחדר אליו אני מבקש למתוח את כבל הרשת כדי להעביר דרכם את הכבל. הבעיה: החורים מאפשרים להעביר רק את הכבל ללא החיבורים עצמם (תקעי הפלסטיק שבקצוות) ואיני מעוניין להגדיל מעבר לכך את החורים. השאלה: א. מה נחוץ כדי לחבר את חיבורי הפלסטיק לכבל עצמו ? ב. מהו סוג הכבל לו אני זקוק ומה הם סוגי המחברים (הפלסטיקים שבקצוות) ג. האם זה משהו שניתן לעשותו בקלות וללא עזרת איש מקצוע ? תודה .

• 9 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים