עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום. יש לי רשת ביתית בבית. שני מחשבים. מחשב אחד מחובר בכבל רשת לנתב והמחשב השני בסוף הבית ומחובר דרך כרטיס רשת אלחוטי. הבעיה היא שהקליטה מהמחשב השני לא טובה, ולפעמים החיבור מתנתק. יש לי את הנתב - asus am 604g. ויש לי עוד נתב אחד שהוא בקופסה וללא שימוש שהוא - rotal rta 1025w האם אפשרי שהנתב ללא השימוש(rotal rta 1025w) יהיה באמצע הבית ויעשה גשר מהנתב asus לכרטיס הרשת האלחוטי שנמצא במחשב השני? כלומר יש אפשרות שהנתב(asus) ישלח אותות לנתב(rotal), ומהנתב rotal ישלח אותות לכרטיס הרשת? אם אפשר, איך עושים זאת צעד אחרי צעד. בתודה אלעד

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. מחפש ראוטר סביר ולא יקר רק בשביל להתחבר למכשיר האייפון. לא מחפש את שיא השכלולים,אחד כזה שיעשה את העבודה . אם זה חשוב אני מחובר דרך הוט,ספק-בזק וללא חייגן. האם כדאי לקנות אולי ראוטר יד שניה ? מה עם כרטיס רשת אלחוטי wifi שמתחבר ל PCI-E ,לא יעשה את העבודה? תודה

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  3. לא מזמן פתחתי תרד על איטיות : http://hwzone.co.il/community/threads/541610-כבל-טלפון-גורם-לבעיות#.UyNhQenNtaQ בסופו של דבר החלפתי כבל רשת לכבל של 10 מטר ואז כבל הטלפון קצר ולא אמור להוות בעיה - עד כאן בסדר. בזמן האחרון אני מרגיש איטיות בגלישה אבל לא משהו קבוע , זה מתבטא בזה שסרטונים ביוטיוב מגמגמים לעיתים , אותו הסרטון יכול להתנגן רגע אחד באופן חלק ורגע לאחר מכן מתקשה לטעון מספיק מידע כדי לנגן רציף. דפי אינטרנט רגע אחד עולים בשנייה ורגע אח"כ לא נטענים. המחשב שלי יחסית נקי אני לא מבצע שום התקנה של שום דבר בלי לבדוק כל V פעמיים אני יודע בדיוק אילו תוכנות מותקנות אצלי וגם סריקות מראות שאני נקי מרוגלות או ווירוסים. ראיתי את התרד הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/5417…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by yoni_h,

ספק- בזב"ל תשתית- הוט מהירות- 12MB עד עכשיו היתי מתחבר לאינטרנט באמצעות חייגן של בזב"ל, אבל הוט החליטו שעדיף להיות מחובר ללא חייגן. (בזמנו הבנתי שחיבור עם חייגן עדיף בגלל ה-PNGN, אבל אולי אני טועה?). אז כרגע אני מחובר בלי חייגן, האם יש לזה משמעות? מה עדיף?

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by skolfild11,

שלום, אני נמצא בתהליכי קנייה של מחשב חדש ורציתי לברר על האפשרות של חיבור שני מחשבים לאינטרנט. כרגע אני עם תשתית בזק 2.5 ( בהתחייבות לעוד מספר חודשים , אני נמצא כבר מספר שנים עם מודם מימי הדינוזאורים של בזק ומאוד מרוצה)והבנתי שיש אפשרות דרכם לקבל ראוטר בתשלום- זיכוי לשנתיים במחיר של 20 ש"ח לחודש. השאלה שלי היא האם זה כדאי לי כאשר השימושים העיקריים יהיו במחשב החדש והמחשב הישן יהיה רק עבור מעט גלישה ומשחקים פשוטים לילדים כמו באבלס ומשחקי בובספוג . המחשבים יהיו במרחק קצר יחסית של 3-5 מטרים האחד מהשני, אז הייתי רוצה לקבל מושג על מה שהכי עדיף לי מבחינת אמינות החיבור לאינטרנט לשני המחשבים. אני לא פוסל אפשרות לחבר באופן חוטי את שני המחשבים לראוטר.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  6. הצרכים: - ראוטר אלחוטי - אמין - יכולת לכבות את האלחוט כשאין לו שימוש מוכן לשלם יותר בשביל ראוטר איכותי ואמין אבל לא בטוח שיש הבדל בין edimax שעולה 170 ש"ח ל-Linksys שעולה 360 צריך המלצות בבקשה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by ofer40,

היי האם מישהו יודע על בעיה בתשתית של בזק? יש לי מהירות של 2.5 ועשיתי בדיקת מהירות באתר WOW.BEZEQ.CO.IL וקיבלתי תוצאה של מהירות 1.5(160KB/S). אני מנסה מיום שישי להשיג את בזק ולא מצליח. מישהו יכול לעשות את הבדיקה הזאת ולומר לי מה התוצאה? תודה

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by xoxo66,

ההודעה נמחקה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  9. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3477955,00.html בתשובה לחבילת ה 8 מגה של בזק, הוט מציגה חבילת אינטרנט במהירות של 10 מגה הורדה (1250Kb/s), ומגה העלה (125Kb/s). המחירים לתשתית יהיו בסביבו ה 250 ש"ח (שימו לב! ללא תשלום לספקית האינטרנט), מחיר שערורייתי לחלוטין בהתחשב בעובדה ש 8 מגה עולה בדיוק חצי. מה שמסריח בכל שוק האינטרנט הזה, שהמחירים אינם יורדים כלל כבשאר התחומים לאחר השקת מוצר חדש ומתקדם. המחירים פשוט נערמים אחד על השני, ללא ירידות משמעותיות בחבילות ה"ממוצעות" (אפשר להגיד ש 2.5 כבר ממוצע עם המהירויות האחרונות). השקתם חבילת 10 מגה? תחתכו את המחירים של שאר החבילות, תנו לאנשים להנות יותר מהאינטרנט שלהם באותו מחיר. כנ"ל נזק. האם שוק האינטרנט בישראל מתחיל סוף סוף להזי…

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  10. אהלן, למישהו יש נסיון עם הראוטר הזה ? אני מתלבט בינו לבין 3CRWER200-75 של 3com תודה מראש לעונים.

11. Started by Nadab,

שלום! אני צריך המלצה למודם וראוטר משולב, או נפרד. יש לי אינטרנט של בזק 40mb ומודם משולב ראוטר שקיבלתי מהם של D-LINK. אני כבר שנה סובל מגלישה איטית ונפילות שגיאות בחיבור ל-DNS ועוד... כבר יצרתי קשר עם התמיכה עשינו בדיקות מרחוק + טכנאי שהגיע והחליף כל מה שאפשר כולל תשתית! ואין שום שינוי בביצועים, לכן הגענו למסקנה שהבעיה כנראה רק בחומרה. החלטתי שנמאס לי ממוצרי זבל (מההתנסות שלי אני לא מכליל), ואני מעדיף לקנות באופן פרטי וגם אין לי בעיה להשקיע בזה סכום נאה אם צריך זה משמש אותי גם לצרכי עבודה, העיקר שיהייה משהו מהיר ואמין! בנוסף רציתי לדעת אם כדאי להשקיע ב-WIRELESS AC? השימושים שלי הם: גלישה מיילים הורדות העלאות ויוטיוב. מקווה שלא החסרתי פרטים. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Vatos-Locos,

אוקי אני יתחיל בזה שיש לי ADSL מאז שהשירות הגיע לחיפה שזה אומר בסביבות ה3 שנים ואפילו יותר אז שילמו 250 שקל להשכרה של המודם אלקטל (תשלום ראשוני) ומי שרצה התקנה שילם עוד 250, אבל אני החלטתי לחבר אותו בעצמי מאז לא עודכנתי במה שקורה בבזק והתקשרתי לשאול כמה אני משלם הסתבר לי שאני משתלם על חבילה 1.5 מחיר של 150 שקלים (148-149 לא זוכר במדוייק) שאלתי מה אני יכול לעשות בשביל לשנות את המצב אמרו לי שזה המחיר במסלול "חחירה" או משהו בסגנון.. לא כל כך הבנתי את המילה אמרו לי שאם אני רוצה זיכוי של 20 שקלים כל חודש אני צריך להחליף למסלול "השכרה" או "רכוש לקוח" שאלתי מה ההבדל בין חחירה להשכרה, אמרו לי 20 שקל לחודש זיכוי, ושתיהם זה רכוש בזק לא נשמע לי כל כך טוב הקטע שזה שתי מסלולים זהים, א…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by maori_0,

היי, מקרה: יש ברשותי שני מחשבים, שרת ורכזת (switch). כאשר אני מחבר את המחשבים והשרת לרכזת אזי יש תקשורת רק בין המחשבים אף אחד לא מזהה את השרת והשרת לא מזהה אף אחד. לעומת זאת כאשר אני מחבר את השרת ישירות למחשב מסוים יש תקשורת אך אני לא מוצא את השרת ברשת. נתונים: מערכות הפעלה: - בשני המחשבים מותקן windows 7 - בשרת מותקן windows server 2008 R2 כתובות: - HOST A: 192.168.1.4 255.255.255.0 - HOST B: 192.168.1.5 255.255.255.0 - SERVER 192.168.1.3 255.255.255.0 דגם: - שני המחשבים Intel® Pentium® CPU G620 @ 2.60GHz -השרת IBM system x3550 m3 - כל החומרות תקינות - חומת אש כבויה בשני המחשבים וברשת. - הרשת הינה רשת פנימית, לא יוצאת לרשת האינטרנט.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Guyn,

היי, יש לי בעיה עם מדפסת HP 1006P, שמקורה בחיבור רשת (לכן הדיון נפתח כאן): כששולחים הדפסה במחשב המקומי, הכל בסדר. כששולחים הדפסה ממחשב שמחובר ברשת- עמוד מס' 1 מודפס ואז יש דיליי של כדקה, עד להדפסת עמוד 2 וכן הלאה עם העמודים הבאים. כשנכנסים למדפסת, כדי לראות את תור המסמכים הממתינים להדפסה זה מה שקורה: עמוד מס' 1 כבר הודפס בפועל, אך למשך כדקה מופיע בסטטוס של "מדפיס". מהתמיכה של HP נמסרה התשובה: האם יש דרך לזרז את תהליך שליחת ההדפסה, אפילו בעזרת תוכנת צד שלישי?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. קיבלתי היום את הראוטר שהזמנתי, ולמרות שאני הולך צעד-צעד עם החוברת הפעלה, אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט. (מופיעה לי בהגדרות L2TP Disconnected). אני בטוח ב100% שהפרטים נכונים. אני מחובר לכבלים דרך 012 ומודם של thomson. בתודה רבה אריאל

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שדרגתי ל-100Mb במבצע האחרון שלהם, אבל המהירות הקודמת שלי היא 15Mb אז אני עדיין עם המודם הישן. הם רוצים 8 ש"ח בחודש לתקופה בלתי מוגבלת בעבור המודם של ה-100Mb ולא בדיוק בא לי לשלם להם על זה. יש לי Router שבינתיים עובד בסדר - Linksys E2500. המודמים היחידים שמצאתי בחנויות כללו בתוכם גם ראוטר ובאופן כללי היו יחסית יקרים (לפחות אלו של Linksys). איפה אני יכול למצוא חנות שתמכור לי רק מודם, ומה יהיה המחיר שלו? מה אתם ממליצים לעשות? שווה לקנות ראוטר עם מודם? תודה!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  17. הי, הבעיה שלי היא כזאת, בכל פעם שאני מחבר התקן ( קווי, בכבל רשת. הWIFI מבוטל אצלי ) לראוטר, נופל לי האינטרנט - נורת הDSL נכבית. לאחר כמה שניות היא נדלקת שוב ולאחר דקה בערך החיבור לאינטרנט מתייצב מחדש. העניין קורה בשני ראוטרים שניסיתי, שניהם מסוג נטגיר (2200, 2610) ובדיוק באותו אופן. ניסיתי להגדיר כתובות קבועות עבור המחשב, הפלייסטיישן והמתאם שיחות של 012 שאני מחבר לראוטר, אך ללא הועיל. מישהו נתקל בתופעה כזאת או יכול לתת לי כיוון בדיקה? תודה חברים.

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by moshe8,

שלום לכם, אני מנסה ליצור לי רשת ביתית בין שני מחשבים. שני המחשבים עם מערכת הפעלה XP. מחשב אחד עם כרטיס רשת PCI ומחשב שני עם כרטיס רשת ONBOARD של חברת ASUS. הבעיה שבמחשב עם הכרטיס רשת ONBOARD הוא אומר לי "כבל רשת מנותק" למרות שהנורית המסמלת חיבור תקין דולקת. ניסיתי להחליף כיוון של כבל רשת - לא עזר. בדקתי במנהל ההתקנים ונראה שהוא מזהה כראוי את כרטיס הרשת. אגב, במחשב עם כרטיס רשת PCI הכל תקין והוא מזהה חיבור בין שני המחשבים. הכבל הוא כמובן כבל מוצלב. אשמח לכל טיפ. בתודה, משה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  19. בשבוע שעבר החליטה הוועדה הפדרלית לתקשורת בארצות הברית (ה-FCC) על שינוי ההגדרה של מהירות חיבור "פס רחב". הוועדה, שתפקידה מקביל לזה של משרד התקשורת בארץ, החליטה שחברות אינטרנט יוכלו להגדיר חיבור אינטרנט כ-"פס רחב" רק אם מהירות הורדה (download) היא לפחות 25Mbps ומהירות העלאה (upload) היא לפחות 3Mbps. ההגדרות החדשות מגדילות את מספר משקי הבית בארה"ב שאינם מחוברים לאינטרנט בפס רחב מ-6.3% ל-19.4% והמשמעות היא שנכון למועד ההחלטה, אחד מכל 5 משקי בית בארה"ב אינו מחובר לפס רחב. בהקשר זה מעניין לציין שאם ההגדרה האמריקאית למהירות "פס רחב" היתה מיושמת בישראל, הרי שיותר מ-90% ממשקי הבית כאן אינם מחוברים לפס רחב, בעיקר בגלל הקמצנות של חברות התשתית במהירות ה-Upload. http://www.netch…

20. עוד שבוע אני באילת ואני מעוניין לקנות Switch חדש (יש לי אחד ישן 100Mb שאני מעוניין להחליף). ל-Switch יחוברו 7 מחשבים/טלוויזיות/סטרימרים וראוטר (אינטרנט 200Mb). הוא צריך להחזיק הורדות מטורנטים ממספר מכשירים במקביל ולאפשר הזרמת מדיה בין המכשירים באופן חלק. Auto-MDI/MDI-X הכרחי. מעדיף לחסוך אם ניתן. אשמח להמלצות.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  21. יש לי נתב אדימקס שעובד מצויין ברשת הכבלים ונתב לינקסיס שמתחבר גרוע לכבלים אבל עובד מצויין כשלוחה של האדימקס חשבתי להסב את האדימקס לחייגן נטו, בלי DHCP ובלי חיבור אלחוטי ואז לחבר את הלינקסיס אליו כ-Automatic Configuration - DHCP ואז הלינקסיס יבצע את הניתוב ואת הקישורים החוטים / אלחוטיים. זה יעבוד?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by oleg_k,

שלום לכולם, רכשתי מודם מסוג הנ"ל ואני מנסה להגדיר אותו, אך כשאני נכנס להגדרות שלו, חסרה לי הלשונית "Basic" שקיימת במדריך למשתמש. מצרף 2 תמונות: IM1 - תמונה מהאתר בו קניתי את המודם, ושם מופיעה הלשונית (בעיגול אדום). IM2 - תמונה מהגדרת המודם שלי, ושם הלשונית לא קיימת. האם מישהו יודע היכן הבעיה? האם זה אומר שהמודם לא תקין? ואיך ניתן לפתור את הבעיה? תודה, אולג

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by Access Denied,

התקנתי רשת אלחוטית (נתב ושני כרטיסי רשת USB) בבית איך אני יכול לבדוק את אבטחת הרשת ולוודא שלא כל ילדון עם PSP יכול לגנוב לי רוחב פס?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  24. החל מהיום, חברת HOT מציע ללקוחות עיסקיים חיבור בנפח של 500M בערוץ היורד (ורק 10M בערוץ העולה). ההצעה תקפה רק באיזורים מסויימים בארץ והעלות - 279 ש"ח לחודש (לפני מע"מ). http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001002283 ההודעה לעיתונות - מצ"ב בקובץ PDF.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  25. והאם קונפיגורציה כזו עדיפה על ראוטר LinkSys WRT54GL בודד באחת הקומות? תודה!

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים