עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, הקמתי רשת אלחוטית בין 2 מחשבים: מחשב ראשי מחובר חוטית לראוטר ראוטר: 192.168.2.1 (הוא ה Access Point) מחשב ראשי: 192.168.2.100 (קיבל IP אוטומטית מהראוטר) מחשב משני מחובר חוטית ל bridge (ה bridge מחובר אל חוטית לראוטר) גשר: 192.168.1.253 (IP קבוע) מחשב משני: 192.168.1.250 (הוזן ידנית) ניסיתי לשלוח הודעה ב TCP מהמחשב המשני לראשי ולא הצלחתי להתחבר לאחר מכן ניסיתי לעשות PING מכל מחשב לשני ולא עבר ה PING האם יש בעיה בניתוב כתובות ה IP ברשת? תודה

• 9 תגובות
    • 5.5k צפיות
  2. Started by Aviv Galay,

ערב טוב, במהלך בניית בית ,אני רוצה לדעת איזה הכנות צריך לעשות על מנת שתהיה את האופציה להשתמש בסיבים אופטים בשביל תקשורת מחשבים כמובן בנוסף אם מישהו יודע מאיפה באה ההזנה מהראשית של הסיב האופטי אם מהפילר של התקשורת או מהגג או מכל מקום אחר. בנוסף לכך הבית הוא בית גדול עם מלא נקודות תקשורות אם אפשר המלצה ל SWITCH של 24 פורטים מנוהל או חצי מנוהל אני לא יודע ככ מה זה אומר .. ואיזה כבל לשים CAT 7/6/5 בתודה מראש

• 9 תגובות
    • 5.8k צפיות
  3. Started by Cheif,

בשבועות האחרונים החלה חברת "פיקוק", היבואנית הרשמית של מוצרי EDIMAX, לשווק בישרל נתב חדש המכונה BR-6478Gn. זהו נתב בעל שתי אנטנות, התומך בתקן N באופן מלא וכולל 4 יציאות LAN במהירות של 1G. בנוסף לכך הוא כולל מפסק פיזי לכיבוי והדלקת הרכיב האלחוטי ויכולת להשתמש בו ככרטיס רשת אלחוטי. הנתב מבוסס על רכיב ותיק של חברת REALTEK המכונה RTL8198 שניתן למצוא אותו הן בנתבים (כמו ה-TL-WR1042ND של TP-LINK) והן נקודות גישה (כמו ה-EW-7438RPn של EDIMAX). הנתב אינו כולל כניסת USB ובניגוד למרבית המוצרים של EDIMAX הוא מגיע בצבע שחור. עלותו בארץ נעה סביב 210 שקלים. http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wireless_routers_n300/br-6478gn/

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by moshe_al,

חברים זקוק לעזרתכם לאחרונה שודרגתי למהירות בזק של 40 NGN אך המודם\ראוטר שבזק סטור נותנים הוא על הפנים ולכן החלטתי להיות "חכם" ולרכוש את הפריט הבא מחו"ל. ZTE ZXHN H168N ADSL2+/VDSL2 Home Gateway, 300 Mbps הספק אומר שהרבה אנשים רכשו אותו רק הוא ציין שהוא מגיע עם annexA protocol אבל אפשר לשנותו לפרוטוקול PPPOE . אני מחבר לבזק והסק שלי הוא בזק בינלאומי המודם אמור להיות מחובר לראוטר קיים אצלי TP-LINK TL-WR1043ND הם מישהו או מישהי יכול לעזור לי להגדיר אתהמערכת כדי שהכל ינגן ונוותר על הציוד של בזק תודה מרש

• 9 תגובות
    • 5k צפיות
  5. Started by THE-BIG,

כרגע אני על 1.66 מחיפוש ברשת הבנתי שקיימת 2.55 אולם אני זוכר שפעם טכנאי של בזק המליץ לא לשדרג כי 1.66 מאוד יציבה אני לא זוכר אם הוא דיבר על 2.55

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by vlasha83,

שלום , אני לפני רכישת ראוטר 1G שישמש לניתוב בין שלושה HTPC ,כולל תכני HD בין היתר. אני גם רוצה שתהיה לי אפשרות להעביר תכנים מהמחשב הביתי לשלושת ה HTPC . כרטיס הרשת הוא מסוג Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)אז בעצם ב1G הכרטיס רשת תומך לגבי התקן האלחיטי אני לא יודע . תשתית האינטרנט בבית היא של הוט ,אשתמש במודם SB4200 - למען הסר ספק (אני כמעט בטוח שאין קשר בין מודם לתמיכה בתקן N) האם המודם יכל להוות מכשול כלשהו עבור החיבור האלחוטי ? הראוטר שאני רוצה לקנות הוא TP LINK 1043ND גרסה 2 (הכחול ) - מחיפוש בפורום ,ראיתי שהוא מומלץ עבור המשתמש הביתי האם הדבר נכון גם כאשר נעשה שימוש לצורך צפייה והזרמה של תכנים שונים מהרשת כולל HD ותלת מימד ? …

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. כרגע יש תקלה נרחבת ללקוחות HOTNET שמחוברים לתשתית HOT. התקלה מתבטאת באי זמינות של אתרים ושירותים המתבססים על שירותי AKAMAI. לדוגמא אתר YNET לא זמין וגם חלק מהשירותים של גוגל. עדכון 20:30 - מסתמן שהבעיה נפתרה והאתרים הבעייתים, זמינים כרגע.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. יש ברשותי ראוטר משולב מודם דגם: TP-LINK TD-W8961ND אני מחובר דרך חייגן על תשתית של בזק ל018 כרגע. הכל עבד יפה בפעם הראשונה שהגדרתי אותו (עידכנתי לו את הקשוחה האחרונה אגב) למשך חודש+ והחלטתי בשבוע האחרון לעבור לספק 018, אבל שרציתי להחליף לו שם משתמש/סיסמה ונכנסתי ל192.168.1.1 הוא לא נתן לי לראות את הדף הראשי של הראוטר בכלל. לא משנה איזה כתובת הכנסתי לו (192.168.0.1/2 וכו') זה לא עזר, רק אחרי שעשיתי לו hard reset מאחורה זה התאפס. שהגדרתי אותו שוב עם הפרטים החדשים שלי הוא עבד טוב למשך 4 ימים ואז התנתק לי האינטרנט, רציתי לראות אם הכל בסדר מבחינת הראוטר אבל הוא שוב לא נתן לי להיכנס כמו מקודם, והייתי צריך לחזור על כל התהליך הזה שוב. ממה נובעת הבעיה? יכול להיות שזה קשור לDHCP אי…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. אני גר בישוב קטן במרכז, ומאז ומתמיד חוויתי תקלות באינטרנט לעיתים תכופות מאוד. בתקופות מסוימות אפילו על בסיס יומיומי. ניסיתי כל מה שעלה בדעתי, קניתי מכשירים מתקדמים (נתבים, כרטיסי רשת ..), החלפתי ספקי אנטרנט והתנסתי גם על תשתית בזק וגם על הוט (לצערי לא קיימות תשתיות נוספות ביישוב שלי). היום אני בחבילה של 200/5 דרך פרטנר על תשתית הוט וכמובן שהאנטרנט עדיין עובד גרוע. וכשאני אומר גרוע, אני מתכוון לחוסר יציבות (ניתוקים והרבה, זמנים ארוכים שבהם האינטרנט איטי מאוד וכו') וגם פינג מאוד גבוה שמתבטא במשחקים אונליין ובשיחות וידאו/אודיו ברשת. אתמול לכמה שעות המצב היה רע עד כדי כך: אז חשבתי על 2 אפשרויות שעדיין לא ניסיתי, ורציתי להתייעץ כדי להבין אם הנסיון ב…

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. הגיע היום טכנאי והתקין לי את הhotbox 4 עם החבילה של ה500 מגה ושעשיתי ספידטסט ראיתי רק 200 הטכנאי אמר שזה הגיוני בגלל העומס על האינטרנט שנוצר מהקורונה, הגיוני או שהוא סתם מבלבל ת'שכל?

11. Started by Moshe2,

יש לי מודם ראוטר שקיבלתי מבזק https://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=990983 D-Link DSLG256DG בסך הכל די מרוצה ממנו אבל התחלתי לשלם עליו שכירות (נגמרה תקופת המבצע) וצריך להגיע משלוחן לקחת אותו (לבקשתי) השאלה מה לקנות לפני שאני נשאר בלי ראוטר ראיתי המלצות על TP-Link Archer VR400 השאלה אם מספיק בסה"כ מחוברים אליו 2 מכשירים בגלישה רגילה מהירות 100 מגה של בזק הוא לא פחות ממה שיש לי עכשיו?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by eido300,

הי שאלת תם, אני לא כל כך מבין בתחום, ובדרך ליצירת אתר מצאתי המון אפשרויות, שתכלס, אני לא כל כך מבין בהם... השאלה היא, בעיקרון, למה לי ללכת לחפש שירותי אחסון, ובניית אתרים, למה שלא אחבר מחשב נייד שלא שימושי לי לאינטרנט, אתקין עליו וורדפרס ואעשה ממנו שרת ועליו אבנה אתר? (כמובן אקנה דומיין...), מה רע בזה? אף אחד לא מגביל אותי בתעבורה ומספר כניסות, יש נפח אחסון בשפע, למה לא? נ.ב. אם מישהו מכיר מקום מומלץ לפתוח בו אתר/ לאחסן שרת או מה שזה לא יהיה, אשמח להמלצות

13. https://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&cuts=2616&q=ax20&site-search=ax20# TP-Link Archer AX20 AX1800 Dual-Band Wi-Fi 6 המליצו לי על הנתב הזה. אלא שהידע שלי בכל הנושא שואף לאפס! כרגע יש לי אינטרנט של 200 מגה, דרך הוט (ספקית הוטנט) עם נתב מחורבן שנקרא HOTBOX 2 - עם המון ניתוקים! יש לי מספר שאלות : האם הנתב שלמעלה יכול להחליף (טכנית ומעשית) את הנתב של הוט? האם הוא ייתן ביצועים עדיפים באופן מורגש? אם אני עובר לבזק, האם הוא עדיין יתפקד ברמה טובה או גבוהה גם עם החיבור של בזק? במידה ויגיעו (במהרה בימינו, אמן!) אלינו סיבים-אופטיים של אחת החברות, האם גם אז הנתב הזה יהיה שמיש במקום …

14. היי חבר'ה, "זכיתי" בכך שאני יכול לבחור באיזה תשתית סיבים להשתמש. מה הכי מומלץ מבין השלושה?

15. שלום חברים יקרים, רכשתי ראוטר של D-link מדגם DIR-842 מוצר ראשון ואחרון שאני קונה של החברה הזאת. המוצר הגיע ללא שום חוברת הוראות והתמיכה שלהם היט אחת התמיכות הגרועות שיצא לי לראות. יש לי כרגע מודם של הוטבוקס ללא Wifi (ביטלתי את זה כדי לא לשלם יותר). ניסיתי לחבר את הראוטר בכבל למודם של הוט ולהגדיר אותו. הדבר הראשון שניסיתי בהתקנה המהירה זה להגדיר אותו בתור ראוטר עם Dynamic IPv4. השגיאה שקיבלתי שניסיתי את זה היא: Failed to obtain an IP addres from the DHCP server הראוטר של הוט היה מוגדר כ-Bridge (מודם) ולאחר שיחה עם התמיכה של D-Link הם אמרו שאי אפשר לחבר את הנתב הזה כאשר המודם מוגדר כ-Bridge וביטלתי את ה-Bridge. הם אמר…

• 9 תגובות
    • 6.3k צפיות
  16. Started by maor1212,

היי מתכנן להתחבר לסיבים של פרטנר, אחרי שבזק לא הצליחו להעביר את הסיב. כמה שאלות: 1. הבנתי שבזק לא יכולים להעביר את הסיב דרך הצינורות של הכבלים רק דרך השקעים של הטלפון, והם אמרו שאם חברה אחרת עושה את זה דרך הכבלים אפשר אחרי להתחבר אליהם. אם פרטנר יעבוד טוב שווה להוסיף עוד 40 שקל ולעבור בזק? 2. ממליצים על הסיבים של פרטנר? יש ניתוקים? 3. איך הראוטר שלהם? 4. נראה לי שהראוטר שלהם בסדר, אבל חושב שזה כבר הזדמנות לקנות יותר טוב א. ממליצים לקנות? ב. מה נותן לי להשקיע ב ax היום, מעבר לזה שזה טוב לעתיד? זה יעשה משהו אם המכשירים שלי הם על ac? ג. מצאתי כמה דגמים, אשמח אם תעזרו לי לבחור - לא אוכל להשקיע יותר מזה, ונראה לי שאלך או על השני או …

17. אני מעוניין לחבר לטלויזיה דונגל USB שיש בתוכו כרטיס סים ובדרך זו לחבר את הטלויזיה לאינטרנט. האם דבר כזה אפשרי?

18. Started by AlexaRR,

לפני שנה בערך, לאחר כמות הבעיות והיציבות עם התשתית/הראוטר של הוט, חפשתי אפשרות להשתמש ברוטר פרטי. במקום לקנות ראוטר פשוט וזול רציתי לוודא שלא יהיו יותר בעיות יציבות עקב שימוש כבד בבית. בסופו של דבר קניתי ראוטר מחברה שקוראים לי ubiquiti הנקרא Unifi Dream Machine Pro https://store.ui.com/collections/unifi-network-unifi-os-consoles/products/udm-pro מאז שחיברתי אותו לא הייתי צריכה יותר להתקשר להוט כדי להתלוננן על יציבות האינטרנט. לפני שבוע בערך, בזק התחילה לפרוש את תשתית הפייבר שלהם באזור שלי והתחלתי לחקור את האפשרות להתחבר לתשתית שלהם עם הראוטר שלי (יש לו כניסתwan sfp/sfp+ בצד ימין) האם אני חייבת לקנות את הרסיב sfp מבזק או…

19. Started by orninyo,

שלום, יש לי ראוטר סלקום בסלון במהירות סיבים 1000. חדר העבודה ממוקם בממד, אך הממד במרחק 6 מטרים בלבד מהראוטר בסלון ובקו פתוח (ללא קיר באמצע (ראו תמונה מצורפת). בדיקת מהירות WIFI ליד הראוטר מניבה 700, אך בממד היא נעה בין 45 בלבד ל200, תלוי במצב רוח. מה הייתם ממליצים על מנת להבטיח לפחות חצי ג'יגה יציב בממד? תודה

20. ובכן שידרגתי היום את האינטרנט לאינטרנט סיבים והאמת שהוא די איטי ביחס למהירות הרצויה (200-350 מגה בלבד ולא 1 ג'יגה כמו שרציתי). יש לציין שהטכנאי חיבר את הנתב למחשב שלו והמהירות אצלו הגיעה ל950 וכמעט 1 ג'יגה. אצלי? 200-350 מקסימום ויש נפילות. אני חושד שזה מגיע מהכרטיס רשת ( אם איני טועה TP-LINK 3486) או מכך שאני עדיין מחובר לבזק בינלאומי. ניסיתי לאתחל את המחשב ולא עבד. ניסיתי לכבות ולהדליק את הראוטר ועדיין האינטרנט איטי יחסית... הנתב מחובר לפורט 2 ולא לפורט 1 (אם זה משנה...). אשמח לעזרה ממכם. יום טוב

21. רכשתי לפני כמה שבועות ראוטר של חברת D-Link מדגם DIR-825AC חומרה G. אני חווה כל כמה שעות ניתוקים במכשירים שמחוברים אליו, ז"א יכול להיות שלא יהיה לי אינטרנט בלפטופ, במכשיר הסלולרי או ברסיבר שמחובר לראוטר עם כבל. - הקושחה על הנתב זו הקושחה שיש באתר שצירפתי. - הניתוקים קורים גם כשאין עומס של חיבורים (כמו למשל Bitorrent) - הרשת היא 2.4GHZ שמתי לב לשגיאות האלו בלוג (מחקתי MAC addresses): Jul 21 11:48:04 kernel: [RTL_NIC]: LAN1 is up! 100full Jul 21 11:48:04 kernel: [RTL_NIC]: LAN1 is down! Jul 21 11:48:04 kernel: [RTL_NIC]: LAN1 is up! 100full Jul 21 11:48:04 kernel: wlan1: (Adi2.4Ghz) Deauth received from ac:72:89:xx:xx:xx Reas…

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. שלום,הוט טוענים שהמיני לא תומך ב 200 מגה זה נכון ? אני מחובר באמצעות ממיר מיני פייבר עם כבל רשת ישירות למחשב נייח

• 9 תגובות
    • 5.8k צפיות
  23. Started by רון88,

אני צריך לבקש מודם/נתב מסויים? כי אני רוצה לחבר את זה לשלי עוד דבר. קיימים כבר נתבים של WPA3 בעולם או שזה לוקח זמן? אישית אני רוצה להירשם לפרטנר טיוי בגלל שלא קולטים טוב ערוץ 20 בעידן פלוס כלומר לפעמים עובד לפעמים לא תודה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. הכוונה גם להזמנה מחו"ל ,כל עוד ישנה תמיכה בתקנים הנהוגים בארץ של התשתיות הנ"ל?

25. עקב זה שCCC מפסיקים לעבוד עם תשתית HOT, אני חייב להמיר את אחד המנויים לספק אחר, כי אין אפשרות/רצון להגדיר שם תשתית בזק. חשוב לי שתהיה כתובת IP חיצונית נורמלית, כלומר לא double-NAT. לא זקוק לIP קבוע (יש DNS דינמי) ומעדיף לא לשלם על זה. בCCC בחבילה ה"עסקית" מקבלים IP חיצוני, וזה מה שהיה לי עד עכשיו. נכון להיום, מי מהספקים נותן כתובות חיצוניות? בעבר ידוע לי ש012 ו014 - כן, HOTNET לא (למרות ששמעתי שזה השתנה), ולגבי האחרים אין לי מושג. אשמח לעזרה ממישהו שיודע מה המצב העדכני, לפני שאתחיל סבב טלפוני לסגור חבילה בשבוע הבא (סביר להניח שנציגי המכירות לא ממש יהיו בקיאים בעניין זה).

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.