עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, לא בטוח שהמונחים בכותרת הם מדויקים אז אפרט: הזדמנה סיטואציה ויש בביתי חיבור בזק+בינלאומי וחיבור הוט+פאסט. כרגע אני לא מעוניין לבטל אף אחד מהם. אני רוצה להתחבר לשני החיבורים בו זמנית. בחיפושי בגוגל מצאתי כי זה נושא שכמעט ולא נוגעים בו ובמיוחד ברשת הישראלית. בכל אופן, חשבתי על שני אפשרויות: 1)לחבר את שני הראוטרים כך ששניהם יקבלו את שני החיבורים ויחלקו את הדרישות חיבור ביניהם. 2)להעביר את החיבור של בזק לראוטר של הוט, הראוטר של הוט יעשה שימוש באינטרנט של הוט ושל בזק. אני לא מעוניין לרכוש ראוטר מיוחד לנושא או כרטיס רשת נוסף למחשב. אני יודע שזה אפשרי וכבר פגשתי מישהו שעשה את זה.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by yuvalalm,

שלום (: אני כבר יותר לשנה עם הראוטר הנוראי של הוט- ההוטבוקס, ולצערי חוויתי איתו לא מעט בעיות .. אז רציתי קצת עזרה מהמומחים, המהירות שלי היא 100 מגה ואני רוצה לקנות ראוטר משהו עד 300 ש"ח, חשוב שיהיה גם אלחוטי . ובבקשה גם מדריך להגדרת הראוטר כמו שצריך (הראוטר החדש כמובן) תודה רבה

3. אהלן, חבר שלי התחבר לא מזמן ל-NGN של בזק במהירות 10 מגה. ספק - בזק בינלאומי - גם 10 מגה. בדיקות SPEEDTEST מראות שמהירויות ההורדה וההעלאה תקינות, אך הפינגים על הפנים (230 ומעלה - בארץ!) עשיתי בדיקות פינג ב-CMD לאתרים כמו וואלה, YNET וקיבלתי תוצאות סבבה - 15-17MS. בדיקות PINGTEST בארץ יוצאות תקינות - 20MS, ג'יטר 0, איכות קו A. בדיקה לפרנקפורט הראתה על 70MS, ג'יטר 1, איכות קו B. עוד דבר, כשנכנסים ל-SPEEDTEST הוא מתביית על איזורים מוזרים כמו עזה ומזרח ירושלים (לא על ת"א, ראש העין, פתח תקווה וכו'..) מה יכולה להיות הסיבה לזה? אודה לעזרתכם!

• 7 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. Started by XMB,

שלום, אני מנסה לחבר את כל המחשבים בבית לרשת קווית ואני חושב איך לעשות את זה נכון, לכן אשמח לעזרה. יש לי ראוטר בקומה 2, שמתחבר ליציאה בקיר ומשם עובר כבל CAT5e לארון תקשורת בקומה שמתחת. משם יש פיצול ל-2 נקודות אחרות, ע"י סוויצ': http://www.amazon.com/gp/product/B001QUA6RA/ref=oh_details_o00_s00_i00 נקודה ראשונה מתחבר ישירות למחשב מהקיר, נקודה שנייה אני צריך לחבר 3 מכשירים שונים. האם אני יכול להוסיף עוד סוויצ' בנקודה ה-2 בשביל שיחלק עוד 3 כתובות IP? האם לא תהיה בעיה לעבוד עם סוויצ' מאחורי סוויצ'? האם יש צורך בסוויצ' עם ניהול (הסוויצ'י השני)? הסוויצ' בקישור הנ"ל הוא ללא ניהול והוא עובד מצויין, אני רק לא יודע איזה סוויצ' לרכוש לנקודה שמתפצלת ל-3. תודה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. חברי פורום יקרים שלום, יש לי חיבור אינטרנט של הוט בנפח של 12 מגה (ספק נטויז'ן) וראוטר של TP-link TLWR1043ND + אקסס פוינט של EDIMAX. לנתב מחוברת גם אנטנה סלולארית ביתי של חברת אורנג'. הציוד הותקן כראוי על ידי טכנאי, אבל כל הזמן יש לי בעיות בגלישה (איטיות וניתוקים בלי הפסקה). לפי מה שקראתי באינטרנט וגם המלצות שקיבלתי על הנתב והאקסס פויינט לא ניראה לי שהבעיה איתם ובכל פעם שיש לי את הבעיה אני מדבר עם הוט והם טוענים שהמודם שלהן מראה תקינות. (אני אישית חושב שיש איזושהי בעיה בסנכרון בין המודם לבין הנתב שדופק את כל העסק - כי זה נפתר אחרי שאני מנתק את הנתב/מודם מהחשמל). זה מצב שהוא בלתי נסבל והייתי עובר לבזק בשניה, פשוט אין להם כאן פריסה של NGN והם יכולים לספק רק 5 מגה.. אני על…

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  6. Started by Jenia24,

אהלן, יש לי מחשב עם Hotbox שדרכו אני מוציא WiFi לבית, הבעיה שהקליטה בסלון (20 מטר + 3 קירות שאחד מהם זה ממ'ד) עם הנייד שלי (LG X120) חלשה ומתנתקת כל כמה זמן. ראיתי כל מני מדריכים של איך להכין מגביר אות ביתי, הבעיה שאין ל-Hotbox אנטנה להלביש עליו את ההתקן. האם יש עוד פתרונות שאפשר לנסות? תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. אהלן יש לי חבר ששואל את השאלה הבאה: יש לו בזק בינלאומי ותשתית HOT עכשיו יש לו 100 מגה והוא אומר לפעמים הוא מחווה איטיות בגלישה והוא רוצה לעבור לחיבור עם חייגן השאלה מה המהירות המקסימלית שהוא יכול לקבל עד 100 מגה עם חיבור עם חייגן?כי אמרו לו שאין מצב לקבל 100 מגה עם חיבור עם חייגן אם כן מה המהירות המקסימלית שאפשר לקבל?והאם זה יעבור לעבור לחיבור עם חייגן?לא כלכך אכפת לו אם הוא יוריד את זה ל 50 מגה או פחות תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Batels,

טוב יש לי ראוטר של edimax ואחרי חשיבה רבה החלטתי להחליף אותו כי יש לו הרבה בעיות, אני לא אפרט עכשיו כי זה לא העניין. אני מעוניינת לקנות ראוטר חדש בשווי של עד 400 שקל מהירות האינטרנט שלי היא 12MB יש לי תשתית של הוט וספקית של בזק בינלאומי החיבור הוא אלחוטי, והראוטר צריך לספק עד 2 מחשבים מחוברים. אני אשמח אם תעזרו לי למצוא ראוטר מתאים. אם חסרים פרטים תגידו ואני אוסיף, פשוט אני לא כל כך מבינה בזה אז לא ידעתי מה להוסיף. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אתמול הודיעה Netgear כי היא רוכשת חלקים משמעותיים של חברת Sierra Wireless המתמחה בתחום הסלולר. קו המוצרים העיקרי של Sierra, המכונה AirCard, משלב בין חיבורי WiFi לאינטרנט סלולרי. http://www.netcheif.com/blog/?p=3234

• 0 תגובות
    • 903 צפיות
  10. Started by AmitDanan,

הרווטאר שלי החליט להיתקלקל יש לציין רווטאר מסוג dsl d-link, השאלה שלי האם כל נתב adsl יהיה טוב המהירות גלישה שלי היא 10מגה אני כרגע גולש מהנייד כי אין לי דרך אחרת,תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by eyarit,

בביתי ראוטר אלחוטי edimax עם 2 אנטנות. בקומת המרתף אין קליטה ולפעמים קליטה מינימלית בזיהוי הרשת הביתית. קניתי מתאם רשת אלחוטי edimax ew-7811nu ועדיין הוא לא מקבל תשדורת בקומת הביניים הרשת מעולה. על איזה מתאם אלחוטי או דרך אחרת להתמודד עם הבעיה של רשת אלחוטית בקומת מרתף/ממ"ד? לא מתאים כבל רשת. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Ymac,

שלום, רציתי לעשות פורט פורוורדינג ברשת אצלי (סרבר מיינקראפט, גמאני חשבתי שזה מטופש אבל מסתבר שזה נחמד ביותר ) וקראתי המון מדריכים אבל יש לי כמה בעיות: הקושחה של המודם שלי קצת דפוקה, יש שם בעיה (גם אבא שלי נתקל בה) שאי אפשר לאשר חריגה לפתיחת פורט (רושם שגיאה) יש לי בעצם שתי רשתות פנימיות בבית, אחת של המודם (מספר כלשהו.10.0.0) שמחובר לראוטר (שהוא הגייטווי של כל המחשבים בבית) רשת פנימית נפרדת (מספר כלשהו.192.168.1), על הראוטר אין בעיה, הבעיה היא שהמודם מדבר עם העולם החיצון ולכן גם אם אעשה את הפעולה בראוטר לא יעזור לי כלום. המודם \ ראוטר הוא ה-aztech dsl-600e המפורסם של בזק והראוטר הפנימי הוא TP-LINK TL-WR641G שהוא די ישן אבל עובד יופי האם יש פתרון לבעיה שהצגתי ו\או פתרו…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. מה נשמע חבר'ה? ידוע שהאינטרנט של HOT גרוע, אבל זה כבר מתחיל להעיק. מערכת הפעלה: Windows 7 TP - LINK WR841N (לבן) ARRIS מהירות גלישה: 30MB אני אחד שמשחק הרבה במשחקי רשת, בעיקר Counter Strike 1.6 לבקיעים שבינינו. בנוסף לזה משתמש בתוכנת דיבור שנקראת "Ventrilo" לשני הדברים האלה יש שרתים, של ישראל כמובן, שמאפשרים לשחק ולדבר בהם. על פניו, לפי בדיקת מהירות - אני מקבל את ה30MB שמגיעים לי. אבל הבעיות PING זה עניין אחר, הPING שלי במשחק הזה ובתוכנה, נע בין 70-150, בזמן שהוא צריך לעמוד על 10-40 כמו אצל כל אדם נורמלי. זה כבר תקופה שזה ככה, זה לא היה בעבר... השאלה אם יש אפשרות להגדרות מומלצות לראוטר או משהו בסגנון,? או מישהו מהוט שיוכל לעזור פה? נראה לי קצת מצחיק להתקשר ולהגיד ש…

• 16 תגובות
    • 6.6k צפיות
  14. Started by huber,

שידרגתי לווינדוס 8 לפני כמה ימים, התקנתי כרום ובימים האחרונים אני חווה תופעה מוזרה. אתרים מסויימים לא מוכנים להיטען או שנטענים ממש ממש לאט אחרי כמה וכמה ניסיונות. אין ממש דפוס קבוע כך שאני לא יכול לציין אלו אתרים הם ה"בעיתיים" בדיוק (כרגע זה פייסבוק למשל, אתמול פייסבוק עבד וטורטנטליץ' לא עבד וכו'). אני כרגע מנסה לפתור את התופעה מול התמיכה של ה ISP שלי, אשמח לשמוע מה דעתכם.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Tal735,

שלום, יש לי אינטרנט 10 מגה בבית, מוריד ומעלה על המקסימום. הבעיה היא שיש פינגים גבוהים, אם אני למשל עושה בדיקת מהירות מול שרתי בזק בינלאומי (אני לקוח שלהם), אני מקבל פינג של 100+ קבוע, ובמשחקי רשת מול שרתים בחו"ל הפינגים נעים באזור 180-250+ אני ציינתי בכוונה וינדוס 8 בכותרת כי עשיתי נסיון עם LIVE CD של לינוקס ושם הפינג היה בסדר (30) כל הזמן, כך שכנראה הבעיה היא בוינדוס. יש מה לעשות בנידון?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, לאחר בדיקה קלה ברשת מצאתי את הכרטיס הזה: ALFA Network AWUS036NHR, שנראה די טוב למה שאני מחפש (להגדיל את טווח הקליטה). כרגע אני עם כרטיס יחסית חלש של Edimax בחיבור PCI-E שקניתי ב- KSP בכ- 80 ש"ח לפני שנה וחצי בערך... תמיד אעדיף כרטיס פנימי (PCI-E) על פני חיצוני (USB) אך נראה שהכרטיס הנ"ל מאוד מומלץ. לא ברור לי איך כתוב שהוא 2000mW מאחר וידוע לי כי יציאת USB היא עד 500mA, או שזה לא קשור ואני עושה סלט? אשמח מאוד לשמוע אם יש כרטיס מומלץ יותר או כיוונים נוספים. מקווה שפירטתי מספיק, אשמח לפרט עוד במידת הצורך. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by erezo,

לאחרונה החלפתי את הנתב DIR-655 בנתב הפופולרי של TP-LINK, שנכון למועד זה, מבצע את עבודתו נאמנה, יש לי מס' שאלות: 1. אני מחפש את הערוץ האלחוטי הכי טוב שיתן לי את הביצועים האופטימליים ברשת ה WIFI והשתמשתי לצורך כך ב INSSIDER וברצוני להבין מה המשמעות של הגרף מבחינת ערוצי WIFI פנויים. 2. גיליתי היום משהו מעניין בלפטופ שלי: עד עכשיו המהירות הפנימית של כרטיס הרשת הייתה 65Mbps וכרגע זה השתנה איכשהו ל 135Mbps, זה מעולה מבחינתי, אך אני לא מבין איך זה קרה, ואני מאוד מקווה שהמהירות לא תחזור לעצמה למהירות הנמוכה בחזרה, השינוי היחיד שבוצע בלפטופ זה דרייבר עדכני יותר לכרטיס הרשת האלחוטי atheros ar9002wb-1ng. 3. איזה הגדרות אופטימליות ביותר אני צריך לעשות ב TP-LINK 1043 V1 על מנת לקבל את…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by MonoMan,

שלום אנשים, אני צריך נתב חדש והדרישות כדלהלן: עברתי דירה, במקום שבוא אני נמצא אין תשתית הוט, ואין תשתית בזק (יקח לפחות עוד חודשיים) משום כך יש לי מודם סלולארי (נטסטיק ZTE MF190 של פלאפון) האם קיים נתב בייתי שתומך גם בחיבור יו אס בי למודמים סלולאריים? או סים? או משהו ? כמו כן הייתי רוצה שהוא יהיה חזק ובתקן N (עדיף כמה שיותר אנטנות גם לא? ) כמו כן כדאי שיתמוך במהירויות WAN גבוהות של הכבלים או של בזק (המקסימום של בזק (30? 50? ) והמקסימום של הוט (100) נכון לעכשיו, מצאתי את אלה: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=STmr3420 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8432 תנקס.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אחרי הרבה ניסיונות, הצליחה חברת Cisco למכור בסוף השבוע את חטיבת המוצרים הבייתים שלה - Linksys, שנחשבת לאחד המותגים המיתולוגיים בעולם התקשורת. השמועות על הרצון של Cisco להיפטר מחטיבה זו מסתובבות בשוק כבר זמן רב. כל הסיבות לכך והמשמעויות הנובעות מכך, בפוסט הבא - http://www.netcheif.com/blog/?p=3191

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  20. Started by mrraz,

הכל השתבש לי האינטרנט של הוט התחיל שוב לזחול והוטבוקס מראה תופעה מוזרה במסך החיבורים נראה לי שחל שיבוש, כאילו רק שני ערוצים עובדים התמיכה הטכנית טוענת ממבחינתה הכל בסדר אבל בגלל התוצאות העלובות של המהירות הזמינו לי טכנאי.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. זהו. כנראה שהפעם זה סופי. חברת Belkin הודיעה במהלך סוף השבוע שהיא רוכשת את חטיבת מוצרי הרשת הבייתים Linksys של חברת Cisco. http://www.businesswire.com/news/home/20130124006502/en/Belkin-Announces-Intent-Acquire-Cisco%E2%80%99s-Home-Networki

• 27 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by kalda01,

ביומיים האחרונים יש אצלי מלא ניתוקים והגלישה בלתי נסבלת. התמיכה של הוט טוענים שהכל אצלי תקין. הLOG של WINDOWS מראה שיש DNS ERROR כל הזמן. האם זו בעייה של הספק (בזק בינלאומי) או של הוט ? אני מחובר ללא חייגן בחבילת 100MB. בעבר היו לי בעיות מהסוג הזה ושלחו טכנאים להחליף שקעים ומפצלים ותמיד בסוף הגיעו למסקנה שיש בעייה סביבתית ולא אצלי בבית. אני כבר דיי חסר אונים מולם ולא יודע איך ניתן לפתור את הבעיות האלה.

• 20 תגובות
    • 6.6k צפיות
  23. ערב טוב אני צריך עזרה בחיבור ראוטר אלחוטי D-LINK DIR300 לראוטר אלחוטי אחר אשר נמצא בסלון והוא זה אשר מתחבר לאינטרנט, המכשיר הינו מודם ראוטר משולב של בזק DSL-2760U. בגלל שישנו קיר בין הראוטרים, איני יכול להעביר כבל רשת מראוטר המשני(הDIR300) לראשי. המטרה הינה לחבר את 2 מחשבים נייחים לראוטר המשני DIR300 באופן חוטי תודה מראש LEON

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. יש לי מחשב נייד ואני צריך לקלוט איתו WIFI מרשת ציבורית פתוחה איזה מוצר הכי מומלץ ?

• 4 תגובות
    • 3.8k צפיות
  25. לפני חודש עברתי דירה והדירה בנויה בצורה כזאת שחדר ממד וגם חדר הרחוק יותר מממד לא קולטים טוב או בכלל לא את הראוטר שלי שיושב בסלון אני חייב לציין שבדירה הקודמת (טיפה קטנה יותר) בכל נקודה בבית זה קלט לי , אפילו בממד עם דלת סגורה מה לדעתכם עדיף לי לקנות ? נקודת גישה או מגדיל טווח? אני סך הכל צריך את זה רק לשימוש באייפד,אייפון ולפעמים במחשב נייד וגם חשוב לי שדבר כזה לא יפגע במהירות במחשב ראשי שלי שאיתו אני עובד (מחובר חוטית לראוטר) ואני מבין שצריך לשים את אחד ממכשירים האלה לכיוון (או ליד) חדרים הרחוקים של הדירה שלי, נכון? תודה מראש!

• 17 תגובות
    • 16.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים