רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן, שבוע שעבר רציתי לעשות חבילת TOP40 אצלי בדירה - הנציגה מסרה לי שאני לא יכול. למרות שיש לי ארונות של בזק במרחק 30 מטר מהבית, נאמר לי שהארון עם הכרטיסי VDSL נמצא במרחק של משהו כמו קילומטר (וזה בקו אווירי עוד) - ולכן אני יכול לקבל רק 15 מגה. בלית ברירה הסכמתי (כי אני צריך אינטרנט ואין לי כוונה לעבוד עם הוט). חבילת תשתית בזק + בזק בינלאומי של 15MB בינתיים. לא ברור מה הבלאגן שהיא עשתה שם - כי הביאו לי בכל זאת מודם-ראוטר VDSL - DLink DSL-6850U. אני מחובר בצורה אלחוטית ברשת של 2.4, מרחק מהראוטר בערך 5 מטר. יש טלפון אלחוטי ליד הראוטר גם (ניסיתי לנתק אותו - אבל לא היה שום אפקט). בהתחלה (יום-יומיים ראשונים) הכל היה בסדר. אבל אחרי זה, בייחוד כשאני מוריד טורנטים (עם לא מעט …
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אתמול שידרגתי את מהירות התשתית של בזק מ5 מגה ל40. (היה לי 15 וכשהמחיר זינק לאחר תקופת ה"מבצע" ירדתי ל5. אתמול אזרתי אומץ ואיימתי בניתוק) את מהירות הספק שתמיד עמדה על 10 לא שיניתי. שם חששתי שבמידה ואאיים להיתנתק, זה מה שיקרה. למרות זאת, ניסיתי היום למשוך את מהירות ההורדה לקצה, ואני מגלה שאני מקבל כמעט את המקסימום שבזק מאפשרים (4.3 מגה בהורדה)למרות שלא שידרגתי ספק, ובניגוד לכל בדיקות המהירות באתרי הספקיות למיניהם.. מבסוט לאללה. אבל מתעניין איך זה הגיוני..?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני עם ספקית 012 הרבה זמן והחלטתי שאני רוצה להתנתק.. יש לי 30M ואני מרגיש שהאינטרנט חרא ובעיקר אני משלם להם סתם. אני לא כל כך מעודכן בספקיות הטובות והזולת היום בגלל זה אני מבקש את עזרתם בבחירת ספקית זולה וטובה. בנוסף אני משתמש ב2 ראוטרים בבית (מקושרים בעזרת כבל רשת) שהראשון הוא TP LINK יחסית חדש. (עם 2 אנטנות)TP-Link TLWR841N והמשני הוא LEVEL ONE ישן מאוד. ולפי הבדיקות של מהירות הרשת כשאני בודק על אינטרנט אלחוטי אני מקבל 20 מגה. לעומת זאת בחוטי 30. *עשיתי לפי ההגדרות כמו שצריך. לדעתי זה בגלל שהראוטר ישן וכנראה לא תומך כמו שצריך. אני מחפש ראוטר טוב עם עוצמה חזקה יותר מהTP-Link TLWR841N.. ואז אני יקח את הTP-Link TLWR841N להיות משני. *אגב הבנתי שבזק משדרגים ל100M ללקוח…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחובר לבזק וברשותי ראוטר מדגם 6740U של DLINK. הבעיה היא שכל מכשיר שמתחבר אליו בצורה אלחוטית (פלאפונים, PS3 וכו) מתנתק אוטומטית מה WIFI אחרי זמן מה. אני מתחבר שוב והמכשיר שוב מתנתק. הבעיה קורית רק ב WIFI ולא בצורה קווית ועם כל מכשיר שהוא (נקסוס 4, נקסוס 5, גלקסי 3, PS3) אבל לא עם מחשבים ניידים שמתחברים אלחוטית. יש למישהו רעיון?
-
- 9 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ! אני רוצה לעבור מבזק להוט עכשיו אני משלם לבזק משו כמו 125 שקל על 15 מגה וטלפון ובהוט הציעו לי 100 מגה ב100 שקל קבוע (ללא טלפון שגם ככה אין לי) כרגע שידרגתי את בז"בל ל100מגה ב50 שקל קבוע. האם להישאר בבז"בל או לעבור להוטנט ? תיהיה פגיעה בפינגים לאירופה (משחק BF4) ? לגבי החיבור עם או בלי חייגן חיפשתי בגוגל ולא מצאתי משו שהבנתי אז מה הכוונה לחיבור עם חייגן לחיבור ללא חייגן ? מה עדיף לי לעשות עם או בלי ? ואיך אני עושה את זה ?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
לא מזמן פתחתי תרד על איטיות : http://hwzone.co.il/community/threads/541610-כבל-טלפון-גורם-לבעיות#.UyNhQenNtaQ בסופו של דבר החלפתי כבל רשת לכבל של 10 מטר ואז כבל הטלפון קצר ולא אמור להוות בעיה - עד כאן בסדר. בזמן האחרון אני מרגיש איטיות בגלישה אבל לא משהו קבוע , זה מתבטא בזה שסרטונים ביוטיוב מגמגמים לעיתים , אותו הסרטון יכול להתנגן רגע אחד באופן חלק ורגע לאחר מכן מתקשה לטעון מספיק מידע כדי לנגן רציף. דפי אינטרנט רגע אחד עולים בשנייה ורגע אח"כ לא נטענים. המחשב שלי יחסית נקי אני לא מבצע שום התקנה של שום דבר בלי לבדוק כל V פעמיים אני יודע בדיוק אילו תוכנות מותקנות אצלי וגם סריקות מראות שאני נקי מרוגלות או ווירוסים. ראיתי את התרד הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/5417…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מודם-ראוטר של בזק מהירות 40 מגה. יש מיקום בערך 7-10 מטר מהמודם מאחורי קיר בלוקים שהמחשב שלי קולט בסדר גמור, אבלל המחשב של חברה שלי קולט לסירוגין. יש לה נייד של IBM חדש, אבל הקליטה שלו ממש לא להיט.. אין שום אפשרות להעביר כבל פיסי והמיקום של הראוטר כרגע הוא הכי קרוב. השאלה שלי היא- האם רפיטר פה יעשה את העבודה? אני מודע לזה שהוא יאכל לפחות חצי מהמהירות אבל זה עדיף מאשר כלום.. אם כן- איזה? (אולי עדיף בכלל ראוטר רגיל עם האופציה?) ניסיתי קצת להסתכל וזה רק בלבל אותי יותר.. מבחינת מחיר- עד 150 ש"ח אם זה שווה את זה עד 200 אבל כמה שיותר זול עדיף... נניח שיש רפיטר, האם אני אוכל לבחור לא להתחבר דרכו כדי לא להגביל את המהירות שלי? יש אופציה נוספת חוץ מרפיטר אולי? תודה!!
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, יש לי ראוטר הוט בוקס (גרסא 2.1.12), כאשר אני בא לפתוח פורטים אני מקבל הודעת error. יש לציין שכבר פתחתי בעבר כמה וכמה פעמים פורטים בהוטבוקס ללא שום בעיה, כנראה משהו שאני לא מבין השתנה בעדכון התוכנה שלהם. צירפתי תמונות של הכתובות שאני מזין ואת הודעת השגיאה. * בextrenal ip ניסיתי לעשות את כל הקונפיגרציות השונות (ip- 0.0.0.0 or 192.168.1.13). * גם את טווח הפורטים ניסיתי לשנות וב 80-80 זה עדיין לא עובד). * גם כשאני שם את אותם הפרטים כמו שהזנתי פעם ונשארו מקובעים אני מקבל את הודעת השגיאה. עריכה: שמתי לב שאם אני מוחק את הכתובת היחידה שהגדרתי פעם אז אני יכול לפתוח אחד חדש עם כל כתובת איפי, כך שאפשר לפתוח רק פעם אחת לכתובת איפי ספציפית פורטים.. תודה!
-
- 9 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי מודם/ראוטר אלחוטי, ואני רוצה לחבר מחשב נוסף לאינטרנט באמצעות מודם USB, אותו חיברתי למחשב החדש. איך עושים זאת ? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
איזה נתב מומלץ יותר מבחינת STREAMING ו-UPTIME? הוא ימוקם בארון תקשורת במרתף בבית של 300 מטר על שלוש קומות, לא רוצה לרדת לכבות להדליק כל פעם שיש בעיה. לכל המחשבים תהיה רשת של ג'יגהביט שמגיעה לנתב בחיבור קווי, אבל למכשירים ניידים עדיין צריך את ה-WIFI. קראתי ב-NEWEGG ביקורות סותרות על ה-TPLINK הזה. או שאולי עדיף בכלל ה-WR1043ND המפורסם (בהנחה שהוא עדיין זמין)?
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי משרד עם 20 עובדים וחלק די גדול מהם מתחבר דרך רשת אלחוטית וגם הרבה מחוברים דרך הסלולרי שלהם לרשת האלחוטית גם כן. כרגע אנחנו עם ראוטר tl-wr841n שמנתק קליינטים די הרבה (יש לו firmware הכי עדכני) אני מחפש ראוטר מומלץ שלא יעשה בעיות. תקציב של עד 2000 ש״ח פלוס מינוס צריך גם VPN כי שהעובדים יוכלו להתחבר לרשת המשרדית מהבית תודה!
-
- 9 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני מחובר בבית עם ראוטר של בזק ויש לי חבילת גלישה של 5 מגה מהירות. המקסימום שאני מקבל זה 2.5, 3 מגה בלחץ. רוב הזמן אני גולש על מגה אחד. אין לי אפשרות להתחבר קווי ישירות למחשב, הדבר הזה מצריך ממני לחבר כבל רשת של 5 מטר מהמחשב לראוטר. דיברתי עם התמיכה שלהם ואמרו לי שככה זה אלחוטי שאי אפשר להסתמך על זה כמו שאפשר להסתמך כביכול על חיבור כבל. הציעו לי לשדרג את המהירות וככה אני יוכל לקבל יותר מהירות גלישה, אבל זה אומר יותר כסף. ואני לא צריך יותר מ-5 מגה, אני בקושי נמצא בבית בשביל לגלוש במחשב. מה זה אומר לי המצב הזה? האם אני אמור להשלים עם המצב ולסבול? האם ניתן לסדר את הבעיה? אולי אני צריך לשנות הגדרה בראוטר? עדכון? אין איזה משהו שאני יוכל לעשות על מנת שאני באמת יקבל מהירות של 5 …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, בתקופה האחרונה ולאחר שינויים בבית, רציתי להזריק קצת מרץ ברשת הביתית. התחדשתי לי ב-1043ND כדי לתמוך ב-1GB. בבית הושחלו (במאמץ וקושי רבים) כבלים של CAT5E לפני כשמונה שנים. השקעים בקירות של לה-גרנד גם כן תומכים ב-CAT5E. הבית שלי מרושת בצורה הבאה: - קומה ראשונה : * מודם בזק ==> 1043ND ==> תקשורת קווית דרך PATCH PANEL למחשב בחדר עבודה + חיבור לשרת הורדות * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI- קומה שניה : * ארבע נקודות LAN (רק שתיים מחוברות עד לקבלת סוויץ') * לינקסיס 54G שמחובר ב-LAN לאחת הנקודות ומשמש כ-AP לקומה השניה. * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI לאחר ההתקנה ניגשתי עם המחשב הנייד ובדקתי את המהירויות דרך ה-LAN, התוצאות שהתקבלו הן: -קומה ראשונה: * מחשב חדר עבו…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, רכשתי נתב חדש TP-Link 1043ND V2 אני מתקשה להתחבר עם המחשב לאינטרנט בעזרת הנתב. הנתב מתחבר לספקית (טריפל סי) גם באמצעות Dynamic IP וגם עם L2TP (קבצים מצורפים) אבל המחשב לא גולש. עם הנתב הישן (גם של TP LINK) הכל עובד בסדר. ניסיתי לאתחל הכל כמה פעמים אך ללא הצלחה. מה אני מפספס? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
יש לי בבית כבילה בקירות של CAT6. קניתי שקעי גוויס RG45 CAT6 לקיר. קניתי ראשי RG45 CAT6 לצד השני, ייתחברו לראוטר/מתג. כמובן מדבר על רשת 1G. צריך את עזרתכם בחיווט החוטים בשקעים ובראשים, מוצלב/ישיר? וכ"ו
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אתמול קיבלתי מבזק ראוטר Netgear N600, שבלילה נראה כמו מגדלור קטן בחדר מרוב נורות שמטילות פס של אור על הקיר. האם אפשרי איכשהו לכבות את הנורות האלו או להחליש את עוצמתן מבלי לכבות את הראוטר בלילה?
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, יש בסלון שני מכשירים שצריכים חיבור קווי לאינטרנט - טלויזיית סמסונג (UA55D6400) וממיר יס מקס HD, אבל רק שקע אחד בקיר (שמגיע לראוטר שנמצא בקומה אחרת). ניסיתי מפצל מהסוג הזה: http://www.ebay.com/itm/RJ45-Ethernet-Connector-Splitter-1to2-sockets-Internet-Cable-Cat5e-Cat5-5pcs-lot-/131211885679?pt=US_Ethernet_Cables_RJ_45_8P8C_&hash=item1e8cd67c6f אבל הוא לא עובד האם HUB מהסוג הזה כן יעבוד? http://www.ebay.com/itm/5-Ports-10-100M-10-100Mbps-100-Mbps-Ethernet-Network-Switch-HUB-/330966448405?pt=US_Network_Switches&hash=item4d0f233915 זה פיתרון פחות אטרקטיבי כי אני לא רוצה לתפוס עוד שקע חשמלי שקלתי גם את האופצייה של לרכוש wifi-adapter עבור הטלויזיה, אבל בהו…
-
- 9 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
ראשית יש לי שאלה כללית. כשאני נכנס לפורום דרך אקספלורר ( אתו אני עובד לאחרונה) זה מעלה לי מעין דף מבולגן, שלא כמו בפיירפוקס. האם עלי לעשות משהו שקשור לפלגאין וכדו' לגבי האתר הזה ? לנושא עצמו: החבילה שלי בהוט/נט ויזון היא 30 מגה הורדה 1.5 העלאה. עד לא מזמן הכל עבד כנדרש על פי המהירויות הנ"ל. מאתמול שמתי לב שכל אתר שאני מנסה לפתוח לוקח לו המון זמן( דבר שנשמשך גם כעת). בדקתי מהירות הורדה גם באתר נטויזון וגם בהוט. המהירויות נעו בין 3 ל7 מגה. מהירות העלאה בסדר. בשעת הבדיקה לא רצה ברקע כל הורדה וכדו'. יצרתי קשר עם תמיכת נטויזון וגם הוט, שניהם טוענים שאצלם הכל נראה תקין ואולי זו בעיה אצלי. גם בחיבור ישיר של המודם של הוט הבעיה לא נפתרה. הרצתי אנטי תולעת, אנטי וירוס , עשיתי את כל…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב, אז האמת היא שהייתי בטוח שאצליח לעשות את זה לבד, לאור נסיוני העשיר בעבר הרחוק בקינפוג פורטים לאימיול ודומיו. אבל מסתבר שזה לא עובד, ואשמח לדעת למה. נתחיל מהתחלה: כמו שמובן מהכותרת - קניתי לאחרונה מצלמת IP אלחוטית, ואני רוצה לקנפג אותה כך שיהיה ניתן לגשת אליה מרשת חיצונית (מהרשת הפנימית אני מצליח לגשת בלי בעיות). המצלמה היא מצלמת IP פשוטה ביותר, קניתי מפה. אז הגדרתי למצלמה IP קבוע (לא דרך DHCP), ופורט. נניח כרגע שהם 10.0.0.208:26613. נכנסתי להגדרות הראוטר שברשותי (Asus am604g - מדריך של בזק כאן, למי שמתעניין) והוספתי לו Virtual Server תחת NAT, אשר מפנה מפורט זה לכתובת הIP של המצלמה: עשיתי Reboot לראוטר, וניסיתי להתחבר למצלמה מרשת חיצונית - נאדה. לא מגיב. (בנ…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי יש לי HOTBOX (בטריפל-C) המספק לי גישה אלחוטית לאינטרנט מ לאפטופס רציתי להגדיל טווח קליטה רכשתי EDIMAX Br 6524n בצעתי קינפוג מחדש ל HOTBOX ול EDIMAX לפי סרט הדרכה : http://www.pikok.co.il/cam/2012/acces-point/acces-point.html היינו שיניתי ב HOTBOX - את ה SECURITY ל WEP הכנסתי סיסמא של 10 תווים - העברתי לערוץ קבוע - 11 ב EDIMAX בצעתי כנ"ל ( WEP-64) עם אותה סיסמא העברתי אותו למוד של " Univeral Repeater בצעתי " select site survey " ובחרתי את ה ב , " HOTBOX -7AF כפי שנראה בשורת ה " " root AP SSID " בחרתי "Channel Number " כ "3 " (שיהיה שונה מה HOTBOX) ל EDIMAX דרך תפריט ה LAN" שלו שיניתי לו: - הIP ל 192.168.1.2 כי ה IP של ה HOTBOX הוא 192.168.1.1 - DISABLE ל D…
-
- 9 תגובות
- 4k צפיות
-
-
השאלה בכותרת, אני מעוניין לחבר 2-3 קווי אינטרנט 2\1-- לקו אחד של 300\6, האם קיים ראוטר המאפשר זאת? כיום קיים ראוטר של DrayTek 2920, לראוטר יש שני WAN, אבל לעניות דעתי רק אופציית LOAD BALANCING ולא איחוד.
-
- 9 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
יש לי לוח מסוג Gigabyte GA-Z68M-D2H הלוח יחסית חדש (3 שנים) ואני מחפש את האפשרות של WOL ולא מוצא, יכול להיות שאין ?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, ברשותי מחשב נייח ומחשב נייד, שתי המחשבים נמצאים בחדרים שונים בבית כאשר בכל חדר יש נקודת טלפון. אני מעוניין לחבר את שתי המחשבים לאינטרנט באופן קווי כאשר מחשב אחד יחובר למודם בחדר אחד, והשני יחובר למודם-ראוטר בחדר השני. השאלה היא האם ניתן לעשות את זה ואין בעיה בעצם ששתי ההתקנים יעבדו במקביל. עם רשת אלחוטית יש לי בעיה ולכן היא לא באה בחשבון, במידה וזה בלתי אפשרי אשמח לרעיונות קווייים נוספים תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני מתחבר כעת לכלבים (כבלים) של הוט בתשתית של 100 מגה, וצריך נתב. הספק יהיה הוט מובייל או אקספון. הצרכים שלי (לפי סדר חשיבות): 1 - גלישה אלחוטית בקצב של 100 מגה. גלישה ממחשב נייד אחד ופלאפון 2 - המרחק להנתב יהיה בין מטר ל 10 מטר. עם ארון באמצע. אז קרינה זה פרמטר חשוב מאוד. (נראה לי שלא צריך משדר חזק במיוחד) 3 - אין לי בעיה להגדיר הגדרות מיוחדות חד פעמיות, אבל שלא ידרוש התעסקות מסובכת באופן קבוע (פורטים), ושיעבוד טוב עם הוט (שלא יתרצו לי שהבעיות בנתב שלי) 4 - אבטחה 5 - כמה שיותר זול 6 - מה שלא רשמתי, לא רלוונטי מה עדיף, לשלם עוד 10 שח לחודש להוט עבור הנתב או לקנות לבד? ואם לקנות לבד, על מה אתם ממליצים? (חשבתי על TP-Link TL-WR841N ב 110 שח) תודה מראש, מוש
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכלם, ישנם ראוטרים כגון TL-WDR3600 או TL-WDR4300, שהיצרן מצהיר עליהם שהם 802.11n Dual band, אבל לא 802.11ac אמיתי. כיצד ראטורים כאלה יעבדו עם מכשירים שיתמכו ב 802.11ac? האם התעבורה תהיה מוגבלת למהירות 300mbps בתקן n, או שהחסם העליון יהיה המהירות המשולבת הנמוכה מבין הראוטר והמכשיר בשני התדרים יחדיו? ובמילים אחרות, מה אני מפסיד בקניית ראטור 802.11n Dual band בכ-350 ש"ח לעומת ראוטר שכתוב עליו במפורש שהוא 802.11ac, ועולה לפחות 450 ש"ח?
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-