רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
טוב, אז אני אתחיל בתאור המצב. קנינו טלוויזית HD חכמה הבייתה, יש אפשרות לחבר אותה לרשת עם חיבור LAN. יש גם אפשרות לחיבור אלחוטי שדורש ממני הזמנה של מתאם בעלות של 200 שקל ולכן אני לא מעוניין. בבית יש אינטרנט של ORANGE דרך הקופסא החכמה שלהם שהיא גם סוג של מרכזיה, הקופסא יושבת בחדר אחר ולכן חיבור חוטי ישיר זה לא נח ומסורבל. יש לי בנוסף ראוטר של חברת DLIINK מדגם DIR 615. ליד הטלוויזיה יש שקע טלפוני. אני מחפש דרך לחבר את הטלוויזיה לראוטר שתחבר אותה לרשת ובעצם גם לרשת הבייתית על מנת להזרים אליה סרטים. תודה על העזרה אנשים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה: התקשרתי היום לחברת אנטרנט רימון כדי לקבל שירות סינון אתרים והם הציעו לי ללא התחייבות להתחבר ולשלם להם פר יום. כל יום שאני מחובר משלם סכום קבוע. בחודש זה יוצא 46 כולל מע"מ. רציתי לשאול איך בכללי החברה הזאת האם מישהו התנסה איתה או לא? בנוסף התקשרתי גם לספק הנוכחי שלי בזק בינלאומי והם הציעו לי את השירות מורשת שלהם עם IP קבוע בחינם. ב39.9 לחבילה שהייתה לי 2.5 מגה. האם קיים הבדל בין הסינון של מורשת לסינון של רימון? נקודה חשובה: התחייבתי לבזק בינלאומי ל18 חודש היום אבל אני חושב שאני יכול לבטל את זה... באמת לא לעשות מזה צחוק כי זה דבר שחשוב לי. אז מה דעתכם יותר טוב? והאם בכלל ספק האנטרנט רימון הוא באמת מהיר וטוב לפחות כמו בזק בינלאומי. בתודה מראש... עמית
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי ADSL1.5 ומנוי בנטויזן... אני רוצה להקים רשת ביתית ולכן החלפתי את המודם USB שהיה לי ALE130 במודם רשת שלפי מה שכתוב עליו ובקופסא שקיבלתי נקרא דגם רוטל דגם ETH - RTA1320... עכשיו כשאני מתחבר לאינטרנט הוא רושם לי בצד מקושר במהירות של 100Mbps לעומת המודם הקודם שהיה רושם 1.8... האם אני צריך לשנות משהו בהגדרות...? פשוט התחברתי דרך החיגן שהיה לי בתקיית "חיבורי הרשת" זה בסדר??? ומה זה נורית ה-PPP שיש על המודם ואינה דולקת...? אשמח אם תעזרו לי ...! תודה
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום יש לי בבית ראוטר שהוא מחובר ישירות למחשב האישי (דרך כבל). ויש לי מחשב נייד שהוא מחובר דרך wirless לאינטרנט. איך אני מחבר ביניהם שאני יוכל להעביר קבצים מאחד לשני. הראוטר שלי הוא simens sl2 תודה ויום טוב.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי ראוטר 3COM שמחובר משהוא כמו שנתיים ללא בעיות כלל. אתמול התחילה פתאום תקלה שהלפטופ לא מצליח להתחבר דרך הראוטר ובחיבור ישיר כן מחובר. שבדקתי את ההגדרות של הראוטר לפי חוברת ההתקנה ראיתי שהוא לא מצליח לזהות את כתובת הIP אני מחובר לאינטרנט באמצעות הוט והשרת זה נטוויזן. היש פתרון לבעיה??? בברכה,
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לעזרה בנוגע לשאלה שבכותרת ואני אפרט: יש לי לקוח, בעל מסעדה. במסעדה ישנה רשת מחשבים כשרק מחשב אחד ברשת מתחבר לאינטרנט (משתמשי LAN). עכשיו, הלקוח מעוניין לספק ללקוחותיו אפשרות לחיבור אלחוטי לאינטרנט (משתמשי WAN). כאמור, משתמשי הLAN לא אמורים לצאת לאינטרנט (האם מחיקת הDNS או Gateway מספיק טובים?) . וכמובן וחשוב מכל שמשתמשי הWAN לא יוכלו לראות את הLAN אז יש את האפשרות לקנות Switch שמאפשר VLAN או חיבור בשלושה ראוטרים ושמעתי שישנם גם ראוטרים שמאפשרים יצירת VLAN לא יודע מה לעשות אשמח לעזרה תודה מראש על כל עזרה מחכימה בנושא.
-
- 9 תגובות
- 792 צפיות
-
-
היי, יש לי בבית 2 דיסקים קשיחים בחיבור USB,אני מעוניין לשתף אותם ברשת הביתית שלי אבל אין לי חיבור USB בנתב.חיפשתי ומצאתי את הFreeAgent Dockstar של סיגייט. עיקר השיתוף ברשת זה כדי להשתמש בקבצים המאוחסנים על הכונן בסטרימטר WD TV LIVE. האם זה ישרת את מטרותיי? ז"א האם אפשר לשתף את הכוננים שאני אחבר לסטנד ככונני רשת לכל דבר? כמו שאני משתף ברשת תקייה DOWNLOADS במחשב?. הבנתי שצריך להפעיל את האופציה הנ"ל דרך הממשק UI באתר. תודה לעזורים
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, הנה הנתונים הבסיסים של הרשת א - מחשב נייח עם XP PRO מחובר לראוטר בשיטה החוטית משתמש "אורח" מבוטל, סיסמה נבחרה לADMINISTRATOR ושיתוף הקבצים הפשוט בוטל ב - מחשב נייח עם XP PRO מחובר לראוטר בשיטה החוטית משתמש "אורח" מבוטל, סיסמה נבחרה לADMINISTRATOR ושיתוף הקבצים הפשוט בוטל ג - מחשב נייח עם 98 SE מחובר לראוטר בשיטה החוטית מכיוון שאין אפשרות של ניהול משתמשים לא הוגדרה סיסמה לADMINISTRATOR ואין אפשרות לשנות את סוג השיתוף ד - מחשב נייד עם XP HOME מחובר לראוטר בשיטה האלחוטית אין אפשרות לביטול סוג השיתוף וניהול המשתמשים ולא הוגדרה סיסמא לADMINISTRATOR ועכשיו הבעיות. מחשב א' וב' רואים אחד את השני והגישה אליהם מלאה, השיתוף תקין - כדי להכנס לאחד המחשבים יש להכניס…
-
- 9 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כשבוע עברתי למודם ראוטר חוטי של אדימקס לאחר כמה שנים של שימוש במודם רשת סטנדרטי של אלקטל. לאחר שהתקנתי את הראוטר, פתחתי לו את הפורטים המתבקשים ע"י תוכנת האימיול ופתחתי אותם גם בתוכנת הפיירוול המובנית של מערכת ההפעלה. לאחר כל אלה אני מקבל מזהה גבוה אך ההורדות עדיין איטיות, האם יש פיתרון נוסף מעבר לכל הפעולות האלה? מישהו הציע לי לכבות את הפיירוול בראוטר, האם זה כדאי לעשות, כי בסה"כ הפיירוול בווינדוס עדין פועל. או שעדיף לסגור את הפייוול המובנה בווינדוס? הציעו לי בבקשה פתרונות.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי יש לי HOTBOX (בטריפל-C) המספק לי גישה אלחוטית לאינטרנט מ לאפטופס רציתי להגדיל טווח קליטה רכשתי EDIMAX Br 6524n בצעתי קינפוג מחדש ל HOTBOX ול EDIMAX לפי סרט הדרכה : http://www.pikok.co.il/cam/2012/acces-point/acces-point.html היינו שיניתי ב HOTBOX - את ה SECURITY ל WEP הכנסתי סיסמא של 10 תווים - העברתי לערוץ קבוע - 11 ב EDIMAX בצעתי כנ"ל ( WEP-64) עם אותה סיסמא העברתי אותו למוד של " Univeral Repeater בצעתי " select site survey " ובחרתי את ה ב , " HOTBOX -7AF כפי שנראה בשורת ה " " root AP SSID " בחרתי "Channel Number " כ "3 " (שיהיה שונה מה HOTBOX) ל EDIMAX דרך תפריט ה LAN" שלו שיניתי לו: - הIP ל 192.168.1.2 כי ה IP של ה HOTBOX הוא 192.168.1.1 - DISABLE ל D…
-
- 9 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי היום מחשב חדש ואיתו מן הסתם גם לוח אם חדש. עם הלוח (Gigabyte K8N Ultra-9) מגיעים שני כרטיסי רשת (OnBoard) האחד הוא: Marrvell Yukon 88E8053 (PCI-E) Gigabyte Lan והשני: NVidia nForce Network Controller לאיזה מהם עדיך לי להתחבר? אגב אני עובד עם רשת ביתי דרך ראוטר אם זה משנה משהו... בתודה ניר
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
עשיתי נסיון לחבר TPLINK WR941ND כנתב משני מול נתב ראשי DLINK 2560U באמצעות WDS. פעלתי לפי מדריך שהיה לו איזכור בלא מעט שרשורים בפורום הזה. עושה רושם שהחיבור נוצר, כי אני מצליח להתחבר ממחשב נייד אל ה941 וגם מצליח לעשות פינג אל הDLINK. הבעייה שאני לא מצליח להיכנס אל הממשק של הDLINK. מודיע לי שהדף לא נמצא. אם אני מחבר את שני הנתבים בכבל רשת אז אין בעייה לגשת לממשק של הDLINK. יש למישהו רעיון מה הבעייה ?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
פירמטתי והתקנתי Windows XP SP3 על מחשב עם פנטיום 4 ו-256MB זיכרון. אין לי דרייברים של שום דבר במחשב. אבל, ההתקנה של Windows זיהתה והתקינה באופן אוטומאטי כרטיס רשת מסוג SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter. בהתחלה הרשת זוהתה בלי בעיות, והוא אפילו הוריד והתקין עדכונים כמה פעמים. אבל, פתאום (נדמה לי שאולי אחרי שעשיתי הסרה לכרטיס קול שהוא לא זיהה) הוא רושם על האייקון של האינטרנט Limited or no connectivity עם סימן קריאה צהוב, ואין לי גישה לאינטרנט מהמחשב הזה. מה אני צריך לעשות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח לנתב איפי למחשב השני שלי יש לי 3 מחשבים בראוטר הקודם הצלחתי להפעיל ת DMZ בשביל שאני יוכל להתחבר למחשב שלי מחברים ... ויש עוד בעיה האיימול לא מתחבר לשרתים גם אחרי הפנייה של הפורטים סעמק איזה רואטר מעצבן זה היה עדיף להישאר עם ה RTA1320
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום חברים , אני כברי ימים ולילות לא מצליח לשנות את הכתובת IP שלי. ברשותי ראוטר של EDMIMAX וינדוס 7. ניסיתי להוציא את הראוטר / מודם מהחשמל , הוצאתי את כול החיבורים מהמחמשל ועדיין זה מביא לי את אותו IP! אשמח לעזרה בפתרון הבעיה!
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה האופציה היחידה שלי עם הראוטר הזה היא לעבור לחיבור ללא חייגן כי אני סובל מניתוקים.. הבעיה היא שאני מחוייב לחבילת גיימר בבזק בינלאומי וחבל לי לאבד אותה. האם כדאי להחזיר את הראוטר לחנות? או לעבור ללא חייגן ולבטל את הגיימר? יום ראשון נגמרים השבועיים בנוגע להחזרה ולכן אני חייב תשובה כמה שיותר מהר.. תודה! אה וגם עברתי לטומטו.. זה לא הבעיה..
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נתב לצורך חיבור מספר מחשבים (חלק קווי וחלק אלחוטי). אני מחובר לנטוויז'ן דרך הכבלים על קו של 3MB. המודם שלי הוא thomson tcm425 מאחר ואני מחובר לנטוויז'ן אני זקוק לנתב שיכול להשתמש גם בחייגן. כרטיס הרשת שיש לי במחשב הנייד הוא IEEE802.11 (יש לי מחשב נייד חדש יותר שגם בו יש כרטיס אלוחטי - אבל הוא לא אצלי עכשיו ולכן אני לא יכול לספק מידע לגבי הכרטיס שלו). מאוד חשוב לי הנושא של אבטחה - אני רוצה אופציה לא לפרסם את הרשת ולהגן על הרשת וכו'. אשמח לקבל המלצות לנתבים טובים - אם אפשר לקבל הסבר למה נתב מסויים נחשב טוב ולא רק את השם שלו. תודה! רם
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כשנה חיברתי כבל רשת מסוג CAT7 בבית עכשיו אני צריך להפעיל את הרשת בבית ואני לא מוצא קונקטור מתאים לCAT7 מאיפה אני יכול להשיג? והאם אחר כך אני יכול להתחבר עם זה לראוטר רגיל?
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחובר לבזק וברשותי ראוטר מדגם 6740U של DLINK. הבעיה היא שכל מכשיר שמתחבר אליו בצורה אלחוטית (פלאפונים, PS3 וכו) מתנתק אוטומטית מה WIFI אחרי זמן מה. אני מתחבר שוב והמכשיר שוב מתנתק. הבעיה קורית רק ב WIFI ולא בצורה קווית ועם כל מכשיר שהוא (נקסוס 4, נקסוס 5, גלקסי 3, PS3) אבל לא עם מחשבים ניידים שמתחברים אלחוטית. יש למישהו רעיון?
-
- 9 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כמה ימים שידרגתי למהירות 100 מגה בבזק. בבידקות המהירות שערכתי התקבלה מהירות של 63-67. הזמנתי טכנאי של בזק והוא אמר שלפי בזק, כל עוד אני מקבל מהירות של מעל 60 זה נחשב בסדר ל100 מגה. הוא אמר שמכיוון שהתיבה נמצאת במרחק של כ100 מטר מהבניין שלי, אני מקבל קרוב ל60 ולא קרוב ל100. השאלה האם מה שהוא הסביר לי זה הגיוני או שאני צריך לדרוש מבזק לסדר את זה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי את הנתב שבכותרת, תשתית ADSL מהירות 5 מגה. שמתי לב שכשאני מורידה מ-Rapidshare (יש לי חשבון פרמיום) אחרי כמה זמן ההורדה נהיית איטית להחריד וכשאני עושה ריסט לראוטר זה מסתדר. בזמן שההורדה מ-Rapidshare זוחלת, ניסיתי לעשות בדיקת מהירות באתר של הספק שלי בזק בינלאומי והמהירות שם תקינה. הקושחה של הנתב מעודכנת לקושחה האחרונה מהאתר של פיקוק (1.58). יש משהו שניתן לעשות כדי שלא יהיה צריך לעשות ריסט לעתים כל כך קרובות? אודה לכל רעיון.
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
[glow=red, 2, 300]יש יש יש![/glow] נתנו אישור לכל חברות הכבלים והם מתחילות את השרות בתחילת החודש הבא! יש לי ש[glow=blue , 2, 300]ADSL[/glow] אני מקווה שזה יוריד את המחיר!
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, לפני כמה חודשים המרתי את המודם שלי (eci 270 pr b-focus) לנתב לפי מדריך שקראתי. פתחתי פורטים לפי התוכניות שאני משתמש בהן ועשיתי כל מה שנדרש ע"מ שזה יעבוד בצורה תקינה, אלא ש.... באופן מפתיע אני מקבל המון פעמים הודעה מהדפדפן שהוא לא יכול להתחבר לאתר (DNS error) כי אני לא מחובר לאינטרנט למרות שהאיציק (ICQ) מחובר וגם MSN מחובר. אני לא יכול לגלוש ולא יכול להוריד אימייל (POP3). תופעה זאת קוראת למשך כמה דקות ואז לבד נעלמת או שלפעמים איתחול של המודם עוזר.. אבל רק לפעמים! יש חריגות בעניין- אם הצלחתי לגלוש כבר מרגע שהמערכת עלתה, אז גם האיציק וה-MSN יתחברו, אם לא אז הם לא יתחברו. אבל... אם הם התחברו ורק אח"כ איבדתי קשר עם האינטרנט, הם ישארו מחוברים ואני אוכל לעשות שיחו…
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להעביר בבית שלי על גבי תשתיות קיימות של חוטי טלפון (בלי קו עליהם) רשת מהנתב לממ"ד. יש ממירים כאלו בשוק ? תודה רבה !
-
- 9 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שידרגתי לחבילה של 750 בבזק בינלאומי יש לי חייגן שהמהירות שליחה וקבלה מופיעה כ 128/928 מה זה?? מבקש רעיונות איך לעשות טוויקים באקס פי עיברית למיטוב האינטרנט המהיר ולדעת שהוא עובד הכי מהר שאפשר מבחינת דברים שבשליטה שלי ושאניי כול לשנות לצורך זה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-