רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
אז כמו בכותרת כאשר המחיר הוא זהה בין החברות איפה כדאי לי להיות? נכון לעכשיו אני בהוט נט עם 100 מגה נרשמתי בזמנו לטריפל עם ה100 מגה ב330 את המנוי שלי בנט וויזיון הקפאתי .. ועכשיו נטויוזיון לא עוזבים אותי והציעו לי להיות ב20 ש"ח כמו בהוט נט למשך שנה. השאלה האם אני בכלל יכול לעזוב את הוט נט, אם אני לא טועה הטריפל לא היה קשור להוטנט עצמה אבל אנשים שניסו לעזוב לאחר מכן נתקלו בקשיים, בקיצרו האם אני יכול לעזוב את הוטנט ? והאם בכלל שווה לי לעבור לנטוויזיון ? ב100 מגה?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קנית לוחץ , כבל וקונקטור ל-rj45 מסוכך . אני רוצה ליצור כבל רשת בין המחשב לSWITCH , לפי איזה סדר לחבר אותם ? וכיצד אני מחבר אותם ?
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
2 המחשבים על אותה קב' עבודה,לשניהם IP פנימי,מחוברים לראוטר. מהויסטה ל-XP הכל סבבה. מה-XP אני רואה את התיקיות המשותפות בויסטה אבל הוא אומר שאין לי פרמישן,יש לי שיתוף והורדתי את המצב של הסיסמא אבל זה עדיין לא עובד. לפני כמה שמן ראיתי פה שמישהו הייתה לו את אותה הבעיה ומישהו פה נתן ל פיתרון ע"י זה שהוא רשם משהו ב-RUN ושינה כמה דברים. חרשתי בשעה האחרונה את הפורום ע"י חיפוש ולא מצאתי. אם מישהו יוכל לפתור לי את הבעיה הזאת אני אשמח כי אני עם הבעיה הזאת כבר הרבה זמן.
-
- 9 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהקמת רשת אלחוטית בביתי. ההתלבטות שלי היא בנוגע לראוטר שעדיף לי לקנות. האם כדאי להקים רשת שתפעל בתקן g ואז הראוטר הטוב ביותר בתקן זה הוא Linksys WRT54GL עם עידכון קושחה ( אם אני טועה - בבקשה תקנו), או שבכלל עדיף מבחינתי לרכוש ראוטר בתקן N ולהקים רשת בתקן זה? ממה שאני מבין, לראוטר בתקן N יש בעיה בתאימות אחורה ובעבודה מול כרטיסי רשת בתקן g, ושאם אני הולך על רשת בתקן N עדיף שכל כרטיסי הרשת יהיו גם בתקן זה (מה שמבאס מבחינתי כי הלפ טופ שלי הוא בעל כרטיס רשת פנימי בתקן g ולא הכי מתאים לי לקנות לו כרטיס רשת בתקן N שיתחבר לUSB). האם נכון הדבר? מה דעתכם בסוגיות? תודה
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני רוצה לאפשר לחבר להוריד ממני קבצים דרך האינטרנט ישירות מהמחשב שלי. האם זה אפשרי? דרך שיתוף הקבצים במסנג'ר זה איטי מידי לקבצים גדולים ואני צריך תוכנה כמו FTP שמורידה משרתים. אני יודע שאפר להוריד קבצים משרת שנמצא על רשת האינטרנט אבל איך אני עושה את זה עם מחשב של חבר? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, בקצרה - אני מחפש נתב אלחוטי שלא ישתנק וימות כל פעם שיש קצת עומס על הקו (משימה פשוטה למדי שהדילינק שיש אצלי עכשיו לא מסוגל להתמודד איתה). אין לי מגבלת תקציב, אני רק מחפש ראוטר נורמלי... :\ אה, כן, והוא צריך להתחבר למודם ADSL. ולחייג. זהו בערך. הצילו?
-
- 9 תגובות
- 832 צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אני מתפטר בדיוק מה- LOW ID באימיול ומקבל HIGH ID. איזה בדיוק פורטים צריך לפתוח, ואיך? יש לי חיבור 5 מגה של בזק, איפי דינמי, ומודם AZTECH DSL-600E. תודה על העזרה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לבקש מודם/נתב מסויים? כי אני רוצה לחבר את זה לשלי עוד דבר. קיימים כבר נתבים של WPA3 בעולם או שזה לוקח זמן? אישית אני רוצה להירשם לפרטנר טיוי בגלל שלא קולטים טוב ערוץ 20 בעידן פלוס כלומר לפעמים עובד לפעמים לא תודה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בדירה שלי ישנם 2 קומות(דירת גג),בקומה העליונה ישנו מחשב נייח,אשר מחובר לראוטר ROTAL 1025W. על מנת לרדת לקומה התחתונה יורדים במדרגות ומגיעים לסלון, שם נמצא המחשב הנייד. כרגע ישנה בעיית קליטה בין הראוטר למחשב הנייד ולכן הזמנו תכנאי(מכיוון שלא היה תשתית בקומה העליונה) והוא התקין כל מה שצריך.הקליטה למטה היא נמוכה והאינטרנט עובד לאט..אם אני בספה ליד המדרגות יש קליטה שאבל אם אני זז חצי מטר לספה השנייה אז יש ניתוקים. דיברתי עם בזק והם אמרו לי שאין ראוטרים לשני קומות והציאו לי פיתרון של home pna 3 משהו כזה אבל העלות גבוהה מדי(כ 1500 ש"ח). השאלה שלי אם ישנו פתרון אחר או שיש ראוטר בעל יכולת קליטה גבוהה מאשר הראוטר הנוכחי ,אשמח לשמוע הצעות\פתרונות תודה מראש..
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיברתי 2 מחשבים עם כבל מוצלב..ויש לי 2 בעיות: -אני לא יכול לשתף קבצים במחשב השני. אני יכול "לקחת" את הקבצים המשותפים של המחשב הראשון אבל לשתף מהשני אני לא יכול. גם להיכנס אל התיקייה של המחשב השני אני לא יכול..(כולל תמונה) -האינטרנט במחשב השני לא פועל אחרי שבחרתי באפשרות של שיתוף האינטרנט בין 2 המחשבים. (כולל תמונה) [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אני צריך נתב תומך בl2tp. דרך אגב יש את הנתב של edimax br6104k שעולה בסיביבות ה250 אבל תומך בpptp ואני לא רוצה להתחבר מהשיטה העקומה, אבל ראיתי שרשום באיזה מקום שהוא תומך. אבל באתר היצרן לא רשום שהוא תומך!!! מישהו יודע ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. עשיתי רשת ביתית באמצעות הראוטר edimax והכל הלך חלק. אחלה ראוטר דרך אגב עכשיו, יש לי בעיה של lowid באימיול הודות לפיירוול של הראוטר. הבנתי שכדי לפתוח את הפורטים בפיירוול נכנסים שם לאייפי דרך הדפדפן, ואז NAT. ושם יש 3 אפשרויות דומות של פתיחת פורטים. 1) Port Forwarding 2) Virtual Server 3) Special Applications כולן כל כך דומות, באיזו מהן להשתמש לפתיחת פורטים מסוג זה? כלומר שני פורטים - אחד שהוא 5773 והשני 5783... אה.. וכמובן שהפורטים יישארו פתוחים תמיד, ולא ייסגרו לאחר כמה שעות. תודה!
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מנוי של בזק כמה שנים ותמיד יש לי בעיה מוזרה של מהירות עולה ויורדת ... אני גר בעיר גדולה ולא בישוב מרוחק החלפתי ראוטרים , החלפתי ספקיות אינטרנט , החלפתי מחשבים מה לא עשיתי ? תמיד המהירות בתשתית משחקת באו טכנאים של בזק ולא הצליחו לפתור את התקלה יש לבזק בעיה מהמרכזיה עד הבית התשתית היא על בסיס " נחושת " לא אמינה במיוחד , בניגוד ל HOT שזה כבל קוקסיאלי שההולכה בו טובה יותר . גם שתיכנס הטכנולוגיה של בזק NGN עדיין מהמרכזיה תהיה " נחושת " הטכנולוגיה של ה NGN מחליפה את הנחושת שעד המרכזיה בכבל אופטי אבל מהמרכזיה עד הבתים ובבתים זה " נחושת " עלובה לא יציבה שעושה בעיות ובהוט הייתי בשנת 2002 וב 2008 בתור שכיר שם " טכנאי שירות " והיה מזעזע הבעיה שהייתי טכנאי לא באיזור שלי …
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת בין 2 הקומות של הבית שלי... סה"כ 7 מחשבים הנה תמונה שתחסוך ממני את ההסבר המסובך: ליד כל מחשב יש שקע טלפון, לכן החלטתי להעביר את כבלי הרשת על אותם הצינורות שבהם עובר קו הטלפון 1) לפי התרשמותכם ממספר הסויצ'ים והראוטר שבשירטוט, האם זה הולך לעבוד? או שאני הולך לעשות עבודה לחינם 2) האם כבל רשת cat5e מספיק טוב בשביל המשימה הנ"ל? 3) הזמנתי כבר את השקעים שבתמונה ממדיה-גלקסי. אני משתמש ב-ADSL, והבנתי שזה בעייתי לחבר מיקרופילטר על שקע משולב שכזה (ככה לפחות כתבו באחד הת'רדים שנפתחו לפניי)... זה נכון? מה הבעיה בזה?
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אקווהנט חברה דפוקה!!!!! היו לי איתם מלא בעיות הרבה פעמים הקשר עם השרת פשוט נקטע ולא חזר למשך שעות!!!!!!!! מוקד התמיכה הכי דפוק שראיתי בחיים שלי וגם יש להם מבצעים כאלה של שלושה חודשים חינם טריק זול וטיפשי הם מנסים משחקים מלוכלכים כחלק מהתוכנית שלהם למשוך ךקוחות חודש לפני תום החוזה שלי איתם התקשרתי ואמרתי שאני רוצה להתנתק כי החברה חרא אמרו לי בסדר ננתק אותך בתום החוזה אחרי זה התקשרתי שבוע לפני לברר מתי ינתקו אותי ושוב אמרו לי שינתקו אותי ברגע שהחוזה נגמר יום אחרי המעוד שהיו צריכים לנתק אותי אמרו לי שעכשיו אני לא יכול להתנתק ואני צריך להמשיך עוד שישה חודשים הסתכלתי בחוזה וראיתי שיש כזה סעיף שאומר שאם לא מודעיעם להם לפני תום שישה החודשים הם מחייבים אותך לעוד שישה בקיצ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ובכן חשוב להקפיד על מספר כללים חשובים ! לדוגמא המקרה שקרה לי לא מזמן ... חברי רכש מחשב , כמובן עם מערכת הפעלה של Windows2000 והחל גולש באינטרנט. כאדם שלא מבין עיניין, לא התקין Firewall וכמובן לא נתן סיסמאות לAdministrator. בעודי מסביר לו איך לסדר תוכנות שונות , ביקשתי ממנו את כתובת ה-IP של המחשב . שנינו מחוברים לבזק בינלאומי ולכן החלטתי לנסות להכנס אליו. איך בדיוק ? פשוט, בעזרת כתיבת כתובת UNC של Windows עם כתובת ה-IP ושם השיתוף , כאשר שם השיתוף ברירת המחדל הוא C$ . ללא סיסמה אדמיניסטרטיבית הצלחתי בקלות לשנות , למחוק , ולעשות כרצוני. ולכן יעצתי לו אוטומטית להתקין תוכנת Firewall ולשנות את סיסמת האדמיניסטרציה של המחשב. חשוב שמשתמשים חדשים שאין להם מושג במחשבים יבינו כי הם …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להקים רשת ביתית אלחוטית. אני מתלבט בעיקר בין שני הדגמים הבאים: TP-Link WN821N, פירוט טכני ומחיר: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2888&CatCode=60 ו-Tp-Link WN620G: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=403&CatCode=60 האם ההבדל במחיר שווה את ההשקעה? האם יש תועלת ב-WPA2 וב-MIMO?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני עובר עכשיו לבזק 014 סוף סוף!!! עכשיו יש כמה אפשריות לחבילות אבל ההדבל ביניהם די זניח... זה משהו כמו 1000 ש"ח לשנה אם אני לא טועה לחיבור של 5 מגה... והחיבור העכשיוי שלי הוא 2 מגה... השאלה היא האם בחיבור של 5 מגה אני יראה הבדל... אם אפשר אפילו סתם סקרין שוט מאיזה הורדה לאנשים עם חיבור 5.. רק לראות את ההבדלים והאם זה באמת שווה את הכסף...
-
- 9 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום.. אני צריך ייעוץ ועזרה בקניית ראוטר חדש. התקציב שלי הוא עד 200 ש"ח, וחשוב לי שהוא יהיה חזק ובעל טווח קליטה טוב כי הוא הולך לשבת בממ"ד. אשמח להצעות (חברות, דגמים ספציפיים, וכו'...) חשובה לי העזרה שלכם והערכתי הרבה לעוזרים!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מניח שאתם מכירים את הנתבים החדשים של בזק שיצאו בתקן החדש. כעיקרון קיימים שני דגמים עיקריים לפי מה יש שם. רציתי לשאול אם הנתב בתקן החדש ניתן לפי מהירות מסויימת שיש לך או שאתה יכול לבחור מה לקחת. במידה וכן לפי מה מייעדים נתב ללקוח. לגבי התקן החדשת למי שקיים נתב בתקן הזה, יכול לנצל טוב יותר את המהרות נכון?, כלומר אם קיימת חבילת גלישה מסויימת, אתה תנצל בעצם את המהירות בצורה יותר יעילה. בנוסף רציתי לדעת מה זה ה VDSL שמוזכר בחלק מהנתבים באתר שלהם?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. ברשותי ראוטר + מודם ADSL מסוג: cnet 804-NF מחובר לארבעה מחשבים, ספק 012. מישהו יודע איך מגדירים את ה ADSL שם? איך אני מחבר אותו לאינטרנט? יש שם יותר מדי הגדרות שאני לא מבין :-\ (וכמובן שבאתר של 012 אין שום הסבר על חיבור שכזה או אפילו כתובת של השרת שלהם...) בנוסף, עוד בעיה: 3 מחשבים מתחברים לרשת והרביעי מתחבר ומתנתק כל שניה. רואים את זה גם בראוטר שהמנורה שלו נדלקת ונכבית, וגם המחשב עצמו אומר כל רגע שהוא מחובר לרשת, ואח"כ לא מחובר וחוזר חלילה... למישהו יש רעיון?? המחשב מחובר בכבל שאורכו כ 30 מטר. זה לא אמור להשפיע, נכון? אם מישהו יוכל לעזור, הוא פשוט יציל אותי. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבת שלום שדרגתי לאחרונה ממהירות 12 מגה ל 30 מגה בהוט אבל אני לא מקבל את המהירות הדרושה. המהירות לא משתפרת בחיבור ישירות למודם. הממוצע שאני מקבל זה בערך 20 ואני אומר ממוצע כי המהירות לא יציבה מבדיקה לבדיקה. יש לי את המודם השחור מדגם אריס והוא מחובר לנתב לינקסיס 160N דיברתי עם הוט וקבעו לי טכנאי רק ליום חמישי וחשבתי לנסות לבדוק אם יש עוד מה לעשות בצד שלי. תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני נמצא עכשיו במשרד בעבודה. מסתבר שזה לא נכנס לי לתוכנות כמו ICQ או מסנג'ר אז רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעיה... תיארתי לעצמי שזה בגלל הרשת של המחשבים בכל המשרד. האם יש דרך לעקוף את זה? הICQ עושה Connecting ואז אופס ויש בעיה... והוא מפנה אותי לחיבורים.. בבקשה עזרה. וכמה שיותר מהר... תודה מראש!!!
-
- 9 תגובות
- 676 צפיות
-
-
היי תצורת הרשת שלי היא כזו- חיבורים פיזיים- NAS + Streamer (הNAS עם כ. רשת 1GIG, הסטרימר לא) + סוג מסוים של מערכת VOIP שנמצאת אצלי בניסוי חיבורים אלחוטיים- שני לפטופים, Wii, שני אייפודים ולפעמים עוד מכשיר או שניים כיום הכל מחובר למודם-ראוטר אלחוטי של בזק ואני מרגיש בבעיות ברשת- הזרמה בין הNAS לSTREAMER כנראה מכבידה על הראוטר ולכן מאיטה את הגלישה באינטרנט, מה שהוביל אותי לחפש ראוטר קצת יותר מוצלח. שקלתי ללכת לסוויץ' של GIGA בלבד וככה לעשות offload לתעבורה הקווית ולפתור את הבעיה, אך אני מעדיף שלא להכניס עוד רכיב לרשת הקיימת- אין לי ארון תקשורת וזה לא אסתטי במיוחד. אחרי ההקדמה הארוכה, לשאלות- 1) האם יש ראוטר "מוכח" (כמו הלינקסיס WRT) התומך בתקן G בלבדאך נותן 1GIG בקווי? 2) ה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-