עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ariel_rg,

שלום רב אני מעוניין לשתף חיבור רשת מהמחשב הנייח שלי לפלאפון דרך USB. יש בפלאפון הגדרה בשם "אינטרנט באמצעות USB", וההדרכה היא לשתף את חיבור הרשת במחשב. הבעיה היא שהרשת שלי מוגדרת לשימוש בכתובות IP קבועות, ועד כמה שהבנתי אי אפשר להשתמש בשיתוף במצב כזה. האם יש אפשרות לשתף בכל זאת? גשר בין החיבורים או משהו? תודה

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by אדיר,

יש לי 2 מחשבים נייחים בבית שכרגע מחוברים עם ראוטר חוטי מחדר לחדר וקניתי עכשיו לפטופ ולכן אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי שיהיה לי גם בו אינטרנט אני יחבר את שני הנייחים לראוטר האלחוטי עם הכבלים כמו שהיה קודם ואת הלפטופ עם wireless המרחק בין הלפטופ(שיהיה בקומה שניה) לבין הראוטר בסביבות 15-20 מטר ותהיה בניהם התקרה(שאפשר לקרוא לזה קיר בטון 1) וקיר גבס אני לא מבין כל כך במהירויות שלהם ראיתי 54Mpbs 108Mpbs ו גם 300Mpbs איזה חברה אתם ממליצים ואיזה מהירות תודה רבה לעוזרים!

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by Azmodan,

לפני כחודשיים הייתה תקלה ברשת של חברים והם הזעיקו אותי לטפל. לחברה של חבר שלי יש מחשב נייד של IBM, אשר היו עליו המון ספייוורים שהאטו אותו - חבר שלי, בתגובה, הריץ עליו את כל תוכנות האנטי-ספייוור הקיימות (Ad-ware, spybot וכו') - כתוצאה מהכך המחשב לא הצליח יותר להתחבר לרשת הבייתית, אליה היה מחובר באמצעות כרטיס רשת אלחוטי (לא היה מובנה במעבד כמו בניידים החדשים, אלא PCMCIA) ע"פ התוכנת התקשרות של הכרטיס רשת הWiFi התחבר לרשת (בעוצמה 70% ואיכות אות 78%) אבל לא היה ניתן לגלוש, להתחבר למסנג'ר, להוריד עידכונים לאנטיוירוס. ניסינו להסיר את הדרייבר ולהתקין מחדש, אבל זה לא עזר. אני חייב לציין שהראוטר היה מסוג D-link (לא זוכר בדיוק את הדגם), אבל אליו בכלל לא הגעתי - היא סירבה שאני אתעסק…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by nati086,

שלום לכולם, יש לי תשתית של הוט עם ראוטר של D-LINK DIR-825. יש לי ראוטר TP-LINL 1043 שהיה לי לפני כן ואני מעוניין להשתמש בו כרפיטר. הגדרתי לו שיעבוד כ-WDS. הגדרתי לו סיסמא ושם רשת כמו ה-825, החלפתי לו כתובת IP וביטלתי לו DHCP אבל עדיין הוא לא עובד תקין בתור רפיטר. האם מישהו יודע מה אני עושה לא תקין ואם יש משהו שאני צריך להגדיר ב-825 מעבר להגדרה הבסיסית של ראוטר.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Fkl0ster,

היי, שדרגתי את האינטרנט לחבילה של 30 מגה-ביט ואני מקבל דרך הנתב שלי, שתומך תמיכה מלאה ב-802.11g (וחלקית ב-802.11n) רק 10 מגה-ביט. כרטיס הרשת האלחוטי במחשב הנייד הוא 802.11g, כך שאני לא מצפה למהירות של 802.11n, אבל למרות מה שקראת ש-802.11g אמור לספק בפועל כ-20 מגה-ביט (שזה חצי מהתעבורה התיאורטית של 54 מגה-ביט על פי מאפייני התקן), הרי שאני מקבל חצי מכך - כלומר רבע מההתעבורה התיאורטית. התוצאות נשארות זהות גם כשאני נמצא בסמוך לנתב. בעת חיבור המודם למחשב בחיבור חוטי אני מקבל 30 מגה-ביט. מה יכולה להיות הבעיה?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. אני עוזר לחברים לפתור בעיה, יש להם שטח של כ-200 מטר על 100, עם מספר מבנים בודדים מפוזרים. יש אינטרנט זמין בצד אחד (קו נייח) עם תשתית אלחוטית פשוטה, ובצידו השני של השטח מותקנת מערכת שיש לחבר לרשת לצורך ניתור. עלו מספר פתרונות אפשריים: - חיבור קו אינטרנט נייח נוסף (ירד עקב בעיות תשתית) - חיבור חשמל (ירד עקב תשתית חשמל נפרדת לשני המקטעים) - חיבור סלולרי (עדיין נבדק) - חיבור אלחוטי ע"י אנטנה ו-AP עקב טווח יחסית נקי מהסתרות עקב הפתרון היחסית זול, הכיוון הוא שידור אלחוטי מצד אחד של השטח בו קיים חיבור קווי לצד השני. אני יחסית חסר ניסיון בשידור אלחוטי ולכן יש לי מספר שאלות: שאלה ראשונה, האם שימוש ב-AP, ובאנטנה כיוונית 24dbi יספיקו לצורך הנ"ל ? (אין משמעות לקצבים או מהירות, ובנוסף…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אני לא מעוניין שאף טכנאי ייגע לי במחשב. אפשר לבקש מהם שיישלחו את הכרטיס רשת בדואר ואני אתקין אותו לבד, אבל אתם יודעים במקרה אם הוא מגיע עם דרייברים? כרטיס רשת לא בעיה להתקין, אבל כשהאיש של בזק יבוא עם המודם ADSL, זה משהו שמצריך ידע כדי לחבר את המודם לכרטיס רשת? כי להגדיר חייגן זה כבר הספק שלי יגיד לי. אני מתכוון אם החלק הטכני של לחבר בין הכרטיס רשת למודם ADSL זה קשה?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. אני מעוניין לקנות מודם לאינטרנט מהיר משולב (שיהיה אפשר להתחבר ממנו גם לADSL וגם לכבלים). אחרי חיפושים באינטרנט הגעתי למודם D-LINK DSL-300G (פירוט אפשר למצוא כאן http://dlinkshop.co.il/Product.asp?Pid=DSL-300_1&Cat2Cat1ID=171&Cat2ID=0.) הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על המודם הזה ואם כדאי לקנות אותו. תודה רבה נ.ב אם יש למישהו המלצה על מודם אחר אני אשמח לקבל

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום לכולם הבעיה שלי היא כזו,יש לי שני מחשבים בבית אחד מהם מחובר ישירות לראוטר(של 3COM ) והמחשב השני מחובר עם כרטיס רשת אלחוטי,אותו מחשב שמתחבר אלחוטית מראה שיש קליטה מקסימום ושהוא גם מחובר לאינטרנט אבל שום דבר לא עולה,לא אקספלורר ולא מסנג'ר,אימיול,קיצור כל מה שמצריך חיבור לרשת.גם לאחר שניתיקתי את הראוטר מהחשמל וחיברתי שוב זה עדיין לא עזר למרות שהוא מחובר עדיין כלום לא עולה. הבעיה הזאת חוזרת על עצמה דיי הרבה בתקופה האחרונה. אשמח לרעיונות/מה אפשר לעשות ??? תודה.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by shlomy79,

היי אני מנויי בסיבים של פרטנר בחבילה של 1 גיגה עם הנתב השחור WIFI 6 היציבות של המכשיר הזה לא טובה עבורי אני מתכוון לעבור לציוד פרטי החלטתי ללכת לכיוון של פתרון מש 2 חלקים יש כמה דגמים מסדרת X אשמח להמלצה על דגם חוץ מX20 המרחק בין הנודים יהיה בערך 6 7 מטר בצורה אלכסונית עם קיר אחד באמצע בתודה ובהערכה שלומי ברוך

11. אני מנסה להגדיר את ה- B-focus 312+ כנתב. הורדתי את קובץ ההסברים מאתר היצרן ECI ופעלתי אחד לאחד על פיו. אני אנסה להבהיר כמה שניתן באילו בעיות אני נתקל: מקרה 1: לאחר ביצוע כל התהליך אני רואה תחת network connection ב- Lan or High speed internet שה- local area connection מחובר אבל נורית ה- internet link בנתב עצמו לא נדלקת ובפועל אני לא מחובר ולא יכול לגלוש. באותו מסך תחת broadband חיבור ה- adsl wan miniport (PPPOE) דרכו הייתי מחובר כל הזמן בתצורת מודם לא עובד. מקרה 2: בפעם הראשונה שביצעתי את התהליך כשלא שמתי לב בכלל לחיבור\ לא חיבור של ה- local area connection ראיתי שנורית ה-internet link בנתב עצמו דולקת אבל שוב לא יכולתי להתחבר. מקרה 2 נשמע מוזר קצת אני יודע אבל בכל זאת חשבת…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום. ברשותי מודם סלולארי AirCard 880E. האם מישהו מכיר מקום שמוכר אנטנה חיצונית לכרטיס? עקב המיקום שלי, יש לי קליטה חלשה אבל, מטר וחצי ממני יש קליטה. הבעיה היא שמטר וחצי ממני זה מחוץ לחלון

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. הוא access point router לפחות ככה כתוב... עד כמה שאני יודע ש ap הו רק תחנת ממסר שכזאת להגדלת הטווח שהאם אין זה אומר שהראוטר הזה יכול להתחבר למודם ADSL או הכבלים שלי ולהתחבר באופן אוטומטי ... ? כדרך אגב אודה לכם אם תמליצו לי על ראוטר וכרטיס רשת PCI בפחות מ 500 שקל האם זה אפשרי ?

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Bios-Phere,

ברשותי ראוטר רוטל של בזק שמחובר באופן קווי למחשב בחדר אחד ומחשב שני בחדר מעט מרוחק עם כרטיס רשת אלחוטי USB שבו הקליטה לא הכי טובה. במידה ואני מעונין בחיבור קווי למחשב השני עם כרטיס הרשת USB איזה ציוד להוסיף? עוד ראוטר שיחובר לשקע טלפון ולמחשב בחדר המרוחק? (לא ניתן לחבר את הראוטר עם כבל למחשב השני עקב מגבלות מרחק וקירות בדירה..)

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  15. שלום , יש לנו את הנתב 1 גיגה : Edimax BR-6478Gn N300 iQ 300Mbps - שכולל בתוכו 4 פורטים של 1 גיגה LAN ו - 1 גיגה WAN מתג של 100 מגה : Edimax ES-3308P 8-PORT - מכיל 8 פורטים של 100 מגה 2 שאלות : -אם אני מחבר את הנתב של EDIMAX לכיוון הרכזת עם כבל RJ-45 הוא יצליח לעשות AUTO NEGOTION בין הנתב שהפורט 1 גיגה לבין המתג שיש לו פורט 100 מגה , הוא ידע להסתנכרן אוטומטי על 100 מגה בשני הפורטים FULL DUPLEX? - האם הנתב של 1 גיגה יכול להסתנכרן ב 4 פורטים של LAN על FULL DUPLEX 1GB ? תודה ענקית , חשוב לי לפני שאני קונה כי לא רשום על זה באתר של היצרן ולא באתרים בארץ .

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by jackhammer,

שלום לכולם. רכשתי דומיין בגו-דאדי (נקרא לו bla.com) ואני מעוניין לבצע הפנייה של כל לינק בדומיין שלי לעמוד אחד חוץ ממספר לינקים ספציפיים שיופנו לעמודים אחרים. כלומר: כתובות ספציפיות כמו bla.com\help bla.com\contact bla.com\home יופנו לעמודים הרלוונטים שלהם אבל כתובת bla.com\sdfghsdfhg כתובת bla.com\kaufvg3be כתובת bla.com\hiu9lftmx35 וכל כתובת אחרת (במידה ומישהו מנסה לנחש כתובת) חוץ מהלינקים הספציפיים יופנו לאותה כתובת bla.com\default איך עושים את זה? אשמח לצעדי פעולה באתר של גו דאדי אם מישהו מכיר אבל גם שיטה גנרית תעזור (אני כבר אנסה לחפש את האופציה באתר של גו דאדי). יש לי אפשרות גם…

17. שלום. האם מודם הוא ראוטר, או שמדובר בשני דברים (מכשירים) שונים? בביתי מותקן מודם (או ראוטר, או מודם-ראוטר) של אורנג'. כאשר החלפתי את המכשיר עם הראוטר של Linksys (http://www.linksysbycisco.com/MEA/en/products/WAP54G) לא הצלחתי להתחבר לרשת. יכול להיות שהמכשיר של אורנג' שבביתי הוא מודם שהוא גם ראוטר, לעומת המכשיר שחיברתי (שהוא רק ראוטר)? בכלל, מה ההבדל בין מודם לבין ראוטר? תודה וסליחה

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום לכולם! אני מחובר לרשת דרך הראוטר של Edimax מדגם BR-6204Wg. יש לי בבית עוד מחשב במרחק של כ 5 מטרים פחות או יותר ממנו. למחשב הזה (עובד על ווינדוס XP אם זה משנה) קניתי כרטיס רשת אלחוטי מדגם Edimax EW7218G התקנתי את הדרייבר והתוכנה, ניסיתי דרך התוכנה, וגם דרך ה WZC וזה פשוט לא מוצא לי את הרשת. כשניסיתי להתחבר עם לפטופ (שניים שונים), שניהם מתחברים, אפילו ממקום יותר רחוק בבית (דרך ה WZC)... למישהו יש מושג איך זה קורה? זה משגע אותי...

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by Ymac,

שלום. העניין הוא כזה: יש לנו מודם / ראוטר מבזק, TNN AZTECH 600E כזה קטן ענתיק. הוא מוגדר כראוטר, רשת פנימית 10.0.0.X דבש. הוא מחובר לעוד ראוטר, של TP-LINK, ה-WR841N שהוא זה שמשמש את צרכי המחשבים בבית. רשת פנימית 192.168.1.X המקרה הזה יוצר שתי רשתות פנימיות, אחת בתוך השנייה, מה שמונע ממני את היכולת לפתוח פורטים (ל-TNN יש באג דפוק בקושחה) וחלק מהתוכנות לא אוהבות את זה, כמו Air Video HD (רושם לי Double NAT Detected ואני לא יכול לגשת לתכנים מהאינטרנט) איך בהגדרות אני הופך את ה-TNN למודם בלבד? מדובר בדגם עם הקושחה החדשה יותר, אבל הוא דפוק לגמרי (באגים, אי אפשר להכנס לממשק הוובי רוב הזמן)

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום לכולם, קיבלתי סטרימר לסלון וברצוני לצפות בו בשידורי HD דרך הXBMC מהאינטרנט. הבעיה מתחילה שהראוטר שלי (קופסא מ013, מודם משולב ראוטר, תשתית בזק 100MB) נמצא בחדר מרוחק יחסית והסטרימר לא קולט בכלל.. ולהעביר כבל נראה כברירה אחרונה אז אשמח לשמוע על פתרונות חלופיים.. נ.ב: יש לי נקודת אינטרנט במטבח בנוסף.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. שלום, יש לי תשתית של הוט עם נטוויזן, ופיסי ומק שאני רוצה לחבר עם כבלים למודם. 1. למודם (Thomson 315) יש יציאת איטרנט ו-USB. האם הן יכולות לעבוד ביחד בו זמנית? 2. מה צריך להגדיר כשמתחברים דרך ה-USB? במידה והמודם משתמש רק ביציאה אחת אצטרך לקנות switch ואליו לחבר את המחשבים. 2. מה לגבי החייגן? האם ניתן יהיה לגלוש בו זמנית בשני המחשבים? תודה

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by Mejadla,

אהלן, ברשותי היום ראוטר של Linksys דגם WRT1900ACS. את המודם-ראוטר של בזק הפכתי לברידג' (זה החייגן שלי בעצם). אני ישן בחדר ממ"ד והראוטר נמצא בחדר שלי גם כן. הבעיה היא, באופן מפתיע, שהבית מתלונן שאין קליטה של WiFi בבית. מכיוון שאני מאוד מרוצה מהמוצר הזה של לינקסיס, חשבתי לקנות AP של לינקסיס גם כן ולתלות אותו במיקום מרכזי בבית. ה-AP יתחבר לראוטר ב-CAT6 (אין בעיה להשחיל את הכבל עד למיקום בבית), הרצון שלי הוא שה-AP שאני רוצה לקנות - LAPAC 1200 - יתחבר לתקרה כמעין גלאי עשן (הוא בצבע לבן). ראיתי שאנשים עושים את זה וזה נחמד. 1. האם מישהו מכיר את את ה-AP הנ"ל? חשוב לי שה-AP יהיה ניתן לתלייה (הכבל רשת מגיע מתקרת גבס מונמכת של המזגן) על תקרה, ושהו…

23. טוב אז ככה, קצת נתונים בסיסיים לפני הכל: 40 מגה בבזק + בזק בינלאומי. ראוטר דילינק 6850U. ביומיים האחרונים יש תופעה שאני לא מצליח להבין מה גורם לה. עשיתי כבר 3 ריסט-ים לראוטר, שיניתי סיסמה, שיניתי את השם, כלום לא עוזר. בבדיקת מהירות הכל תקין - מקבל 40/3. הבעיה היא בגלישה באייפון (4) שלי. גם שם הכל נראה תקין, מקבל כמו תמיד בין 10 ל-12 מגה ב-speedtest, אבל ביוטיוב יש המון תקיעות כאלה, באינסטגרם אני מקבל הודעות מוזרות של "בדוק חיבור לרשת", בטינדר למשל התמונות בקושי נטענות ואפילו סתם חיפוש בגוגל בדפדפן לא תמיד מגיב מיד, אלא אחרי כמה לחיצות (ואני מחכה בין לחיצה ללחיצה, אני לא איזה לחוץ שרוצה שהכל יעלה מיד). למקרה שתהיתם, עשיתי ניקוי הסטוריה וקוקיז באייפון, עשיתי "שכח רשת" והתחב…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום, יש לי מחשב שולחני עם כרטיס רשת קווי ומחשב נייד עם כרטיס רשת אלחוטי, אני רוצה לחבר את שניהם לאינטרנט עם יכולת שיתוף קבצים בין המחשבים. איזה סוג נתב אני צריך? אקסס פוינט או ראוטר? תודה.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום, יש לי רשת עם נתב TPLINK1043 ושלושה מחשבים: HTPC שמחובר קווית לנתב עם כבל באורך 5 מטר. מחשב "ראשי" שמחובר אלחוטית לנתב בעזרת כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7727IN. מחשב נייד LENOVO יחסית ישן עם כרטיס רשת תומך תקן G לא יודע איזה סוג. התחדשתי בנתב והכרטיס רשת תקן N בשבוע האחרון. ציפיתי להעביר קבצים בין המחשב הראשי ל HTPC בקצב של 10-20 מגה לשנייה. בפועל אני מעביר ב 1-2 מגה לשנייה. עשיתי בדיקה וחיברתי את הנייד באופן קווי והמהירות העברה בינו לHTPC היא בערך 10-12 מגה לשנייה. בבדיקה האחרונה ציפיתי להעביר בהרבה יותר... המהירות נראית לכם נורמלית? יש הצעות איך לשפר?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים