עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. לפני כמה דקות סיימתי להתקין לקרוב משפחה את ה-‏Edimax BR-6204WG ההתקנה עברה מצויין והראוטר פועל מצויין. התצורה היא שמחשב אחד מחובר קווית לראוטר ועוד מחשב בחדר סמוך אלחוטית כמובן. האינטרנט במחשב עם החיבור הקווי עובד כמו שצריך מלבד ניסיונות להתחבר אלחוטית לנתב שלא ממש מצליחים. וינדוס חוזר על השגיאה ההזויה הזאת "אין ל-Windows אפשרות להתחבר לרשת שנבחרה. ייתכן שהרשת אינה נמצאת בטווח עוד, נא רענן בלה בלה בלה".יש לציין שהחדרים סמוכים ועוצמת הקליטה עומדת על הקו העליון כמובן. לפעמים הבעיה הייתה היא שבר ההתקדמות היה רץ במשך כ-2 דקות עד שהיה נסגר ולא הייתה מתבצעת כל התחברות. יש לציין שאפילו את סיסמת ה-WEP הוא לא מספיק לבקש. כרטיס הרשת האלחוטי הוא DWL-120 של DLINK אם אני זוכר נכון, נר…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by Ronen Mars,

שלום לכולם... מה שיש לי בבית כרגע זה: הוט בוקס שמוגדר בהוט כמודם עם ספק בזק בינלאומי ללא חייגן, 30 מגה ראוטר שמחובר להוטבוקס edimax br 6524n לראוטר מחובר מחשב עם כבל והראוטר מפיץ אינטרנט אלחוטי גם. במחשב הנייח רצות VM של כמה מערכות הפעלה. אם אני לא מגדיר במערכת הפעלה מסוימת את שרתי הDNS, אני לא מקבל אינטרנט. אולי צריך להגדיר בראוטר את שרתי הDNS וככה זה יהיה אוטמטי ?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. לאחרונה שידרגתי מ10MBIT ל15. אני גולש דרך ADSL ובזק בין לאומי. לאחר השדרוג נוצרה בעיה חמורה בגלישה, כאשר ברקע יש מספר חיבורים מקבילים, שתופסים את כל רוחב הפס. לפני השדרוג הבעיה הייתה מינורית, מדי פעם הייתי מקבל שגיעת connection was reset או משהו בסגנון, אבל עכשיו הגלישה הפכה כמעט לבלתי אפשרית באתרים מסוימים, כאשר אני משתמש ברקע בIDM להורדה. אציין שבעבר התופעה הזאת הייתה מתבטאת בגלישה מאד איטית כאשר ביטורנט פועל, אך כאמור, עכשיו זה קורה גם בהורדה "סטנדרטית". IDM מחלק את הקובץ רק ל8 חלקים, כך שאני מניח שרוחב הפס כשלעצמו הוא פאקטור פה, ולא רק חיבורים מקבילים. יש לי ראוטר ישן ויחודי Hpna powernet PAR720g. רק מחשב אחד מחובר אליו. האם זה נובע מחוסר יכולת של הראוטר להתמודד עם ז…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בשיפור הרשת הביתית. החיבור כיום נעשה דרך בזק (אינטרנט ותשתית) במהירות 100 מגה (אפקטיבית הרבה פחות...). המודם-ראוטר (המחובר למחשב) הוא הרגיל של בזק, דגם N600, ויושב בממ"ד. כבל רשת עובר דרך הקירות לסלון, ומתחבר דרך סוויץ' (TP-Link 5 Port Gugabit Desktop Switch) לראוטר המשמש כ-access point (מכשיר Tp-Link 300Mbps Wireless N Access Point). הרשת הקיימת מאוד לא יציבה (ובעיקר דווקא זו שיוצאת מהראוטר המשמש AP (ולא הרשת שנובעת מהראוטר של בזק היושב בממ"ד, שדווקא עובדת לא רע באופן מפתיע), אשר המהירות בו נמוכה יחסית, לא יציבה וכל כמה חודשים אני צריך להגדיר אותו מחדש כי לפתע לא ניתן להתחבר אליו). בעקבות המלצות ברשת, רכשתי TP-Link Archer VR600 אותו א…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  5. סוג מערכת הפעלה: windows vista home prmium sp1 32 bit סוג דפדפן: internet explorer 8 סוג כרטיס מסך: nvidia geforce 9500 gt שלום אני לא מצליח לפתוח פורטים בראוטר d-link DSL-2760U אם מישהו מכיר את הראוטר הזה או יודע מה צריך לעשות אני אשמח לתשובה

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. אלהן אנשים! אז ככה, יש לי את המחשב שלי, ויש לי מחשב שרת ביתי שמשמש אותי כשרת WEB-DEV, שרת SVN, שרת גיבויים וכדומה. השרת מריץ אובונטו SERVER. השרת מקבל כתובת סטטית. כל הדבר הזה יושב ברשת פרטית מאחורי ראוטר (כאשר ראוטר הוא ה DG של שני המחשבים [ושל שאר המחשבים בבית]). ברצוני לגשת לשרת על ידי ה HOSTNAME שלו (הוגדר לו אחד כזה) מבלי לשנות את קובץ ה HOSTS של המחשב הנוכחי. האם דבר זה אפשרי? הראוטר שברשותי הוא tp-link tl-wr641g תודה רבה מראש, ושבת שלום!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. פרסמתם את זה:http://hwzone.co.il/tech/news/142781 ולא הבנתי איך אני בודק אם אני חשוף לפריצה.. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. אני יכול להעיד על עצמי כמשתמש "קל" באינטרנט, לא משתמש יותר מדי בטורנטים או באימיול, סתם מדי פעם גולש ומשחקי אינטרנט, הייתי עד לפני כחודשיים לקוח של ברק (013), היו לי שם יותר מדי תקלות והחלטתי בשלב מסויים שכבר אי אפשר החלטתי לעבור לבזק בינלאומי מאחר ששמעתי ששם השירות אכן תקין וטוב , מסתבר שזאת הייתה טעות. כחודש האינטרנט אכן עבד מצויין, פינגים נמוכים במשחקי רשת, הורדות מהירות, אימיול חלק, הכל נפלא! אך, לפני כחודש לערך, התחילו תקלות רציניות, מהירות איטית באתרים זאת בעיה קבועה כבר אצלהם, אני לא יכול אפילו לצפות בקליפ של 3 מגה בyoutube רצוף! המהירויות הורדה מחו"ל שואפות ל20-30, הפינגים לחו"ל זוועה במשחקי הרשת, לרוב זה מגיע ל400+ אלא אם יש לכם ממש מזל ואולי תפלו על שרת …

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by Green,

שלום אני וחבר\שכן שלי רוצים לעשות אינטרנט ביחד מכיוון שאין לו קו בבית לי יש ראוטר אלחוטי ולו יש מחשב שולחני עם כרטיס רשט אלחוטי ואנטנה חיצונית קטנה כזו הוא בקושי מצליח לקלוט את האות שאני משדר וממש לא מצליח לגלוש כבר העלנו את המהירות של האינטרנט ל2.5MB וזה עדיין לא עוזר שמעתי שיש דרך לבנות איזה שהו משהוא על האנטנה שיאפשר לו לקלוט טוב יותר את האות מישהו מכיר או יודע מה צריך לעשות תודה

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by Mr.wiz,

האים אפשר לחבר 3 מחשבים ל- switch 8 port וליצור רשת? או שצריך גם רכזת כדי ליצור רשת?

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. המצב הוא כזה: שני מחשבים מחוברים לסוויץ' ולאלקטל משודרג. אחד המחשבים עובד חלק, ואילו השני מסרב לתרגם DNS. הצלחתי להכנס לפי מספר אבל לא לפי כתובת. בשני המחשבים עובדות מערכות Windows XP Home ובשניהם אותם ההגדרות. מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Athlon-WINGS,

דיייי כבר נמאס לי! יש לי ADSL 0.5 NETVISION, כל פעם שאני מוריד משהו מאתר ישראלי, למשל SEX4FREE, ההורדה קופאת, וזה לא זזזזזזזזזזזזז!!! איך לעזעזל מסדרים את זה??? :'(

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by Cyber M@N,

יש לי אינטרנט מהיר{ADSL}אבל בכל הנוגע להורדות הוא מוריד לאט שמעתי שהוא אמור להוריד 60 קילובייט לשניה במקום זאת הוא מוריד לי 8 קילובייט ולפעמים 12..... חברים שלי אמרו שיכול להיות שהמכשיר דפוק אבל לא נראה לי בגלל שבהתחלה הוא הוריד מהר מה הסיבה לכך???

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. ברשותי מחשב נייד MSI Wind ורציתי להשתמש ביכולות ה-Wi fi שלו. אני רוצה לשתף קבצים בין שני המחשבים. קניתי כרטיס רשת אלחוטי Edimax למחשב הנייח, אך נתקל בבעיות... אני קולט את כל הבניין עם 2 המחשבים, אבל הם לא רואים אחד את השני כלל... אני כבר ניסיתי כמה אפשרויות ולא מצליח לפתור את הבעיה. כמה מהדברים שניסיתי: - לחבר ולנתק (גם פיסית). - לדאוג ששניהם "מדברים" ברשת מסוג ad hoc. - שמתי לשניהם IP כאשר הסיומת שונה. - הגדרת אבטחה (העברתי זיכרון USB מאחד לשני, יש שם אפשרות כזו, ככה שהם מוגדרים אוטומטית). תודה על כל טיפ.

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by uber101,

אני נמצא אצל הספק 012 במהירות 5 מגה בייט, ואצל הוט ב12 מגה בייט (התשתית) במשך יותר משבוע יש לי בעיה שבה רוחב הפס שלי צונח לאזור ה1MB, כאשר למשך כמה דקות פזורות ביום אני כן מקבל את המהירות האמיתית. בשיחות עם 012 הם מסרו לי שהכל תקין אצלם והבעיה אצל הוט. בשיחה עם הוט, חיברתי את המודם ישירות למחשב ובבדיקת המהירות של הוט זה הראה שהמהירות היא שוב באזור ה-1MB ומדי פעם עלה לאזור ה-2MB. הנציגה עשתה משהו שאיתחל את המודם, הרצתי את הבדיקה שוב ב-safe mode ופתאום התקבלה המהירות הסבירה (10MB) שזה בערך קרוב למה שאמור להיות. הנציגה אמרה לי שמכיוון שב-safe mode הכל בסדר כנראה מדובר בוירוס או משהו. סיימתי את השיחה למרות שההסבר הזה לא נשמע לי יותר מדי סביר מהסיבה שבדקתי את המהירות גם על מחש…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. שלום. אשמח לעזרתכם. יש לי כונן חיצוני נייד שמחובר לנתב שלי (נתב שהוא גם מודם). ז"א, חיברתי את הכונן באמצעות כניסת ה USB שנמצאת בראוטר. כאשר אני מתחבר דרך הלפטופ אל הכונן (ואני לא ממש בטוח שאני עושה את זה נכון, אבל תחת המחשב שלי מופיע "Samba 3.3.4" על שם התיקייה - bezeq /bezeq /Samba 3.3.4// ... בכל מקרה, כאשר אני מעביר קובץ מהלפטופ אל הכונן, קצב העברה הוא 300kbs. האם זה הגיוני? או שאני מפספס משהו? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by moranhoresh,

מישהו יודע כמה צריכת החשמל של מודם הכבלים, המספק שרותי טלפון? בהנחה ש-1 קוט"ש עולה כ-57 ש"ח, מה עלות הפעלת המודם בחודש?

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by neil4,

מהי חבילת האינטרנט הכי משתלמת לדעתכם?- גם לגבי כבלים וגם לגבי ADSL?

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by mojo82,

שלום,תוך כדי משחק יצר איתי קשר אחד האדמינים בשרת של MSI HWZONE,אחרי שהתלוננתי על לאג ופינג גבוה מאוד(הגיע כמה פעמים למשהו כמו 500+),הוא אמר שהוא עשה איזה בדיקה("pinging your computer") ויכול להיות שהבעיה מהוט ושמחשב ברשת מפריע או משהו כזה והציע שאני אתייעץ פה,אני אתן קצת רקע כללי יש לי אינטרנט 12 מגה הוט+012 אני גר בשערי תקווה זה לכיוון אריאל, win7 ultimate 64 bit core2duo e8500 3.16 ghz 4 gb ram ddr2 nvidia 9800gtx+ 1 gb המשחק עובד בצורה לא הגיונית בכלל כשמסתכלים על המפרט שלי הפינגים לא יציבים קופצים מ-90 ל-500+ יש לאג מוזר,פשוט בלתי נסבל לשחק ככה, והמשחק הזה זה מה שאני בעיקר אוהב לעשות בזמני הפנוי לכן מאוד מתסכל אני עוד יציין שאת המשחק התקנתי על ווינדוס ישן יותר שהיה…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. היום קבעתי לטכנאי ביום ראשון 25 לחודש שיבוא ויתקין לי את ההוטבוקס. אחרי ההתקנה שלההוטבוקס אני מתכוון להתנתק מאורנג' ולעבור להוטנט או בזקבינלאומי השאלה שלי הראוטר של אורנג' ישאר אצלי כי קניתי אותו בתשלומים ועלה הון השאלה אם בכלל יהיה אפשר להשתמש בו כאשר אני כבר לא אהיה מנוי לאינטרנט של אורנג' ?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מחפש כ.רשת חיצוני שיקלוט ממרחק כמה שיותר גדול, הנה ההתלבטויות: כרטיס שראיתי ב DX - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27541 ALFA - http://www.data-alliance.net/-strse-73/Alfa-AWUS036H-500mW-USB/Detail.bok מה עדיף? או שהאם אתם מכירים משהו איכותי יותר?(הבנתי שקנטנה רוב הסיכויים יעצרו במכס, אז ירדתי מהעניין...)

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. אהלן וערב טוב לבאי הפורום ברשותי ראוטר של סימנס מבזק,דגם SL2-141 הלכתי לפי המדריך שלהם איך לקבוע סיסמה/מפתח לרשת האלחוטית שהוא משדר מצ"ב לינק: http://www.bezeq.co.il/Lists/DocumentLibraryInDocumentGalleryList/SIEMENS.pdf הבעיה שאחרי שנקבעת סיסמה לא ניתן להתחבר לרשת יותר (היא מופיעה,אך בתוספת שורה "ללא גישה לאינטרנט") הנ"ל קורה ממחשב נייד של זוגתי,בנייח אני גולש מצוין (חיבור ETHERNET). האם יש שיטה אחרת להצפין את הרשת,מבלי לתת לשכניי לטחון לי את החיבור? רוב תודות לכלל העוזרים

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  23. שלום חבר'ה. מדובר ברשת של 30 - 40 מחשבים בבניין משרדים. ראוטר של בזק, שמחובר אליו סוויץ' גדול, והמחשבים מחוברים אליו. כמה פעמים ביום יש ניתוקים של חלק מהמחשבים מרשת האינטרנט. איך מתחילים לבדוק את זה בכלל? איפה יכולה להיות בעיה? תודה.

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. היה לי עד עכשיו את ה Netgear שה WIFI שלו היה בקושי עובד בסלון במרחק קיר וכ8 מטר. החלפתי אותו ב Dlink (שמשום מה חשבתי שהוא ראוטר יותר טוב) ועכשיו במצב אפילו יותר גרוע! כל מכשירי ה WIFI מאבדים את החיבור לאינטרנט אחת לכמה זמן (אל אף שהם נשארים מחוברים ל WIFI) בדיקה שעשיתי עם תוכנה מראה שהעוצמה ליד הראוטר היא 50dBm- ובסלון היא יורדת כמעט ל 80dBm- החלפתי ערוצים, שיניתי מ20 ל40 MHZ ועוד כמה פרמטרים אבל זה נשאר פחות או יותר אותו הדבר. האם יש סיכוי שמשהו בהגדרות של ה Dlink יכול לשפר משמעותית את ה WIFI שלו? ואם לא, איזה ראוטר אתם ממליצים שהפרמטר העיקרי הוא WIFI תקן N חזק ויציב (בעיקר לסטרימינג לסלון).

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by ew89,

שבת שלום בזמן האחרון האינטרנט על הפנים..כל הזמן ניתוקים כאלה קטנים, גלישה איטית לפעמים אני משחק משחק רשת אז כל ניתוק קטן כזה גומר לי תמשחק זה קרה לפני איזה כמה חודשים, הפסיק, ועכשיו חזר שוב.. ספק ותשתית בזק לעוד מישהו זה קורה?

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים