רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני צריך פירוט רציני לגבי ההבדלים בין כבלי רשת Cat 5e וCat 6 אם אפשר אז פשוט נתונים טכניים על שני סוגי הכבלים תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אני נמצא אצל הספק 012 במהירות 5 מגה בייט, ואצל הוט ב12 מגה בייט (התשתית) במשך יותר משבוע יש לי בעיה שבה רוחב הפס שלי צונח לאזור ה1MB, כאשר למשך כמה דקות פזורות ביום אני כן מקבל את המהירות האמיתית. בשיחות עם 012 הם מסרו לי שהכל תקין אצלם והבעיה אצל הוט. בשיחה עם הוט, חיברתי את המודם ישירות למחשב ובבדיקת המהירות של הוט זה הראה שהמהירות היא שוב באזור ה-1MB ומדי פעם עלה לאזור ה-2MB. הנציגה עשתה משהו שאיתחל את המודם, הרצתי את הבדיקה שוב ב-safe mode ופתאום התקבלה המהירות הסבירה (10MB) שזה בערך קרוב למה שאמור להיות. הנציגה אמרה לי שמכיוון שב-safe mode הכל בסדר כנראה מדובר בוירוס או משהו. סיימתי את השיחה למרות שההסבר הזה לא נשמע לי יותר מדי סביר מהסיבה שבדקתי את המהירות גם על מחש…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בגלל תקלה ברשת הכבלים אצלנו בבית המודם (של יס) לא מחובר ליציאת רשת של המחשב שלי ואני מתחבר אילו כרגע דרך "מגדיל טווח" עם יציאת רשת שנקנה בכלל לשפר את הגישה לרשת ה WiFi בבית. מכיוון שאני לא יודע מתי התקלה תתוקן וגם בגלל שטוב שיהיה דבר כזה בבית אני מחפש מתאם USB <->WiFi זול התומך בפס 5G עם רגישות מספיק טובה (כך שעוצמה חלשה לא תחתוך לי את רוחב הפס) ושלא יעשה בעיות כמו הזבל הסטנדרטי של עלי. לא אכפת לי לקנות מהם אך משהו ששוה. אפשר המלצה למתאם כזה?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
כשיש בקשה לשם משתמש וסיסמא, הברירת מחדל הייתה Admin בXP, אבל אחרי שעברתי לוויסטה זה ישתנה משום מה ... איך אני מגלה את הפרטים האלה?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי ציוד התקשורת שיש ברשותי נחנק בעבודה עם חייגן l2tp ואני מעוניין לרכוש ציוד שיוכל לבצע את החיוג ויחובר לפני הציוד הקיים שלי שיצא דרכו לאינטרנט. אני מחובר במהירות 12MB עם תעדוף לחו"ל. אשמח להמלצות תודה מראש לעוזרים אלעד.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום=] יש סיכוי שאני עובר לכבלים [HOT], ואני רוצה לקבל תגובות מאנשים שהיה להם גם ADSL וגם כבלים או מאנשים שיודעים על שניהם טוב. אני רוצה לדעת באיזה חיבור יש פינג יותר נמוך , ואיזה חיבור עדיף בכללי. [מבחינת נפילות שרתים וכיו"ב]. ושמעתי גם שאפשר לפרוץ את המודם של כבלים או משהו, וממש לשאוב את כל המהירות. אז.. איך פורצים מודם בכבלים? אילו סוגי מודמים אפשר לפרוץ? זה קשה? אפשר לעלות עליי בקלות? זה משתלם לקחת את הסיכון? זה חשוב לי כי יש לי רשת ואח שלי לפעמים מורxד. ואם יהיה משהו כמו 5MB והוא יורxד רק על 200KBPS אז הפינג יהיה פחות או יותר בסדר. * חבילת גיימרים - משתלמת? שווה להוסיף כסף על זה? ישפר פינגים משמעותית? [אני מתחבר מבזק בינלאומי.] * האם זה כמו בADSL שככל שיותר קרובים לס…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני גר בשכונה חדשה שאין בה עדיין תשתית של בזק קרובה לבית. בכדי שיהיה לי פתרון זמני, הזמנתי אינטרנט לבית ההורים שגרים כ-100 מטר ממני. בבית ההורים ישנו מודם/ראוטר של בזק שלאחת מכניסות הרשת שלו משכתי כבל רשת CAT6 באורך 100 מטר אלי הביתה. (מה שמוזר לי שאם אני מחבר את המחשב ישירות דרך כבל הרשת עדיין אני לא מצליח להתחבר!) על מנת שתהיה לי רשת אלחוטית גם אצלי בבית, חברתי ראוטר אחר (של LEVEL ONE) לכבל רשת שמתחתי (לאחת מכניסות ה LAN שלו ולא לכניסת ה WAN) מה עלי לעשות במקרה כזה? איפה אני צריך לעשות שינויים בהגדרות בכדי שאצליח לגלוש, בנתב של ההורים או בנתב הנמצא אצלי? איזה הגדרות? אודה אם תוכלו לסייע לי. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מהי חבילת האינטרנט הכי משתלמת לדעתכם?- גם לגבי כבלים וגם לגבי ADSL?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. קיבלתי access point של חברת planet דגם WAP-4033PE הורדתי את המדריך הגדרה שלו: http://dl.owneriq.net/f/f991e635-52ce-4e84-8983-33904b74050f.pdf איפסתי את המכשיר להגדרות יצרן וניסיתי להתחבר לכתובת IP הדיפולט (192.168.0.1) שרשום במדריך אבל אני לא מצליח. רשום שם שהמכשיר צריך להיות באותו תווך כתובות כמו שאר המחשבים ברשת, אבל איך אני יכול לשנות את הכתובת IP שלו אם אני לא מצליח להתחבר אליו?? ??? תודה מראש על העזרה!
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן יש לי 2.5M - בזק בינלאומי + בזק, ראוטר ROTAL 1025W, פורט פתוח. אתמול שידרגתי ל 2.5 מ 1.5 וזה מוריד לי לאט טורנטים. נכון לעכשיו, מוריד על 53kb מ TL. עשיתי איפוס להגדרות.. מה יכולה להיות הסיבה? תודה
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי קיבלה לפני שבועיים אימייל שאומר check out my photos on shtyle.fm כמובן שלא הייתה צריכה ללחוץ על כך אבל היא לחצה ומאז זה שולח את ההודעה הזו לכל הרשימת תפוצה שלה. היא שינתה מאז לפחות 4 פעמים את הסיסמאת אינטרנט שלה ובכל זאת זה ממשיך לשלוח. ממה שקראתי באינטרנט על הוירוס הנ"ל צריך לשנות סיסמא וזה מפסיק לשלוח. אבל אצלה , כאמור, זה ממשיך לשלוח והשינוי סיסמא לא עזר. אשמח לעזרתכם בנושא תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברשותי מודם מסוג AZTECH 600E. חבר הציע לי בחום לשנות אותו לנתב, אבל נבצר ממנו להסביר את עצמו. הוא רק אמר שיש המלצות חמות לשינוי כזה, אפילו על מחשב אחד. האם יש דברים בגו?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היה לי עד עכשיו את ה Netgear שה WIFI שלו היה בקושי עובד בסלון במרחק קיר וכ8 מטר. החלפתי אותו ב Dlink (שמשום מה חשבתי שהוא ראוטר יותר טוב) ועכשיו במצב אפילו יותר גרוע! כל מכשירי ה WIFI מאבדים את החיבור לאינטרנט אחת לכמה זמן (אל אף שהם נשארים מחוברים ל WIFI) בדיקה שעשיתי עם תוכנה מראה שהעוצמה ליד הראוטר היא 50dBm- ובסלון היא יורדת כמעט ל 80dBm- החלפתי ערוצים, שיניתי מ20 ל40 MHZ ועוד כמה פרמטרים אבל זה נשאר פחות או יותר אותו הדבר. האם יש סיכוי שמשהו בהגדרות של ה Dlink יכול לשפר משמעותית את ה WIFI שלו? ואם לא, איזה ראוטר אתם ממליצים שהפרמטר העיקרי הוא WIFI תקן N חזק ויציב (בעיקר לסטרימינג לסלון).
-
היום החליפו לי את האורכית לאלקטל. שמח וטוב לבב ישר שדרגתי את האלקטל (גרסה 6604) לפרו. אחרי שהכל הלך פיקס חברתי את האלקטל לאב (ג'ינייס דגם GF4080 SE) עלידי כבל מוצלב כמובן. אחרי שהמודם סרב להסתנכרן בכל אחד מהפורטים של האב התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר... הלכתי וקנתי כבל מוצלב חדש דנדש ושום דבר לא קורה.. ניסיתי גם לחבר את המודם בכבל רגיל דרך האפ-לינק אבל גם זה לא עזר כמובן עכשיו בא תורו של האב השאלתי מחבר אב עלום שם בן איזה 4-6 שנים ככה.. וראו איזה פלא.. המודם הסתנכרן בלי שום בעיה. העכשיו השאלה היא האם עוד מישהו נתקל בבעיה עם אבים של ג'ינייס או כל חברה אחרת? יש איזה שהוא פתרון חוץ מלקנות אב חדש? תודה. נ.ב תודה ל-R0ckF0rD שעזר לי בזהוי הבעיה ושדרוג המודם.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש ברשותי כרגע 3 יוזרים של ספקיות אינטרנט שאני בודק (יתכן ואני אוסיף עוד בהמשך), כולם על תשתית בזק 100/3 (מהירות אמיתית 87/3). אני אבדוק אותם במשך שבועיים בערך, על אותה מערכת, בשעות שונות של היום, במגוון של שימושים. מבדיקות ראשוניות: פינגים לשרתים באירופה (כרגע ע"י Pingtest): 014 גיימר: ממוצע 58ms. 014 רגיל: ממוצע 145ms. הוטנט: ממוצע 138ms. פינגים לשרתים בארה"ב: 014 גיימר: ממוצע 136ms. 014 רגיל: ממוצע 219ms. הוטנט: ממוצע 245ms. מבחינת הורדת טורנטים, אי אפשר לעשות בדיקה מדוייקת, אבל בכל היוזרים הגעתי למהירות מקסימלית של הגבלת הקו. הורדה ב- Session אחד, רק בהוטנט הגעתי למהירות מקסימלית, ב-014 המהירות היא כ- 0.5-1.5MB/s. הבעיה הגדולה שלי שבגללה אני מנסה ספקיות שונות, היא המה…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקי- שני כרטיסי רשת יש, כבל חיבור יש, מה אני עושה איתם?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני אסביר את עצמי. מבחינתי יש 2 דרכי גישה למחשב מרחוק, או בעזרת remote desktop, או פשוט רושמים בחלון רגיל: //xxx.xx.xx.xxx/c$ הסימן דולר זה כדי לאפשר יכולות של אדמין. כל המחשבים בחווה יכולים לגשת אחד לשני באמצעות שני הדרכים הללו! כמו כן, אני (האדמין ) יכלתי גם לגשת לכל המחשבים ממחוץ לחווה, אני מניח שזה נחשב אותה רשת, אבל עדיין לא אחד מהמחשבים בחווה. יכלתי לגשת לכל המחשבים בשתי הדרכים. מחשב האדמין בחווה נידפק לפני כמה ימים, אז בעזרת ghost cast server החזרתי אותו, אבל שמתי עליו IMAGE קצת ישן. : {למי שלא הבין, סוג של החזרתי את המחשב פשוט למצב שבו הוא היה לפני הרבה מאוד זמן, תקין אבל מזמן, עוד לפני שאני הייתי אדמין} מאז השיחזור אני לא יכול לגשת למחשב האדמין באמ…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מישהו יודע כמה צריכת החשמל של מודם הכבלים, המספק שרותי טלפון? בהנחה ש-1 קוט"ש עולה כ-57 ש"ח, מה עלות הפעלת המודם בחודש?
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין להתחבר אלחוטית ממחשב נייח לראוטר. ניסיתי לחפש את אופציית ההתחברות דרך ה - network and sharing center, אך לא מצאתי שם את הלשונית manage wireless networks . מכאן הסקתי שהכרטיס רשת שבמחשב המדובר אינו תומך בתקשורת אלחוטית (האם כך הדבר?). אחרי קריאה קצרה הבנתי שיש כרטיסי רשת אלחוטיים שמגיעים עם חיבר USB (נראה לי שזה הפתרון הכי פשוט עבורי). אשמח לשמוע המלצות על כרטיסי רשת כאלה או פתרונות אחרים לבעייה . תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מצלמת IP שמחוברת לראוטר. אני מצליח לצפות דרך הסמארטפון במצלמה. מה שמוזר הוא שאם הסמארטפון מחובר גם כן לאותו הראוטר שהמצלמה מחוברת דרך WIFI אז הפונקציה של האודיו של המצלמה גם עובד לי אבל אם הסמארטפון מתחבר למצלמה דרך רשת אחרת (הרשת הסלולארית או רשת אלחוטית אחרת) אז אני רק רואה את הוידאו אך הפונקציה של האודיו לא עובדת. זה מאד חשוב לי שהאודיו יעבוד כי המצלמה משמשת אותי לצורכי בייבי סיטר. לפי דעתי זה קשור לאיזה שהיא הגדרה בראוטר. יש לי ראוטר של TP-LINK והמצלמה היא TENVIS. אני אשמח שמישהו יפתור לי את הבעיה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני זקוק לסכמה לחיבור של של 2 הצדדים לחיבור קונקטר רשת RJ45, מן הסתם יש לי את הלוחץ, הקונטור וחוט CAT7. בנוסף אני צריך להגדיר ראוטר של DLINK מדגם DIR 615 למצב גשר. אשמח מאוד לעזרה!
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
האם בחיבור הכבלים אוכל לראות טלויזיה אנלוגית בבית? או שיש חסימה כל שהיא? תודה, יהודה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני לא בא להביע דעה לכאן או לכאן. אני רק בא לדווח את הנתונים שקיבלתי מבדיקות מגלישה באינטרנט עם בזק בין לאומי כספקית אינטרנט ועם הוט כתשתית. שילמתי עבור 12Mbs עבור הספקית וכן עבור התשתית של הוט. כשבדקתי את מהירות ההורדה משרת בברלין באמצעות SPEEDTEST.NET קיבלתי מהירות הורדה 1Mbs ומהירות העלאה 0.9Mbs לאחר שדיברתי עם התמיכה הטכנית של בזק בין לאומי, ביצעתי שוב את הבדיקה. הפעם התוצאות היו 2Mbs להורדה ושוב 0.9Mbs להעלאה(לאותו השרת) לאחר מכן החלטתי לנסות ספקית אינטרנט אחרת(012) עם אותה התשתית של הוט. באותו היום עשיתי שוב בדיקה עם בזק בין לאומי מאותו השרת בברלין ומהירות ההורדה היתה עדיין 2Mbs לאחר שהתחברתי ל012, ביצעתי שוב את אותה הבדיקה, באמצעות SPEEDTEST.NET, באותו שרת בב…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לאבא שלי יש כרטיס רשת אלחוטי והוא תופס אינטרנט מהשכנים (אני לא רוצה ראוטר חחח) הכל טוב ויפה עד שפתאום לאבא שלי מפסיק לפעול הדפדפן (שגיאה שמראה כביכול שהאינטרנט לא מחובר), בקיצור - האינטרנט לא עובד, אבל רשום שהאות מהאינטרנט של השכנים הוא מצוין ( 5 מתוך 5 פסים) ורשום שהוא מחובר, אבל שום דבר שקשור לאינטרנט לא עובד, וגם בPS3 הייתי תופס מהשכנים את האינטרנט ועכשיו אני מקבל DNS ERROR משהו כזה.. אני כמובן לא אלך לשכנים ואשאל אם האינטרנט שלהם לא בסדר , אני רק מבקש פה קצת להבהיר לי ממה בדיוק יכולה לנבוע הבעיה. תודהמ ראש!
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, 1) האם ניתן לחבר את מודם הכבלים SB5101 לנתב האלחוטי 2650U כדי ליצור רשת אלחוטית ביתית? 2) אם לא ניתן, איזה נתב מומלץ? 3) כמנוי HOT באינטרנט 2.5M, האם הם יסכימו לשדרג את הגלישה למהירות 38Mbit או לפחות ל-20M ללא החלפת המודם הקיים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-