רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,497 דיונים בפורום זה
- 

האים אפשר לחבר 3 מחשבים ל- switch 8 port וליצור רשת? או שצריך גם רכזת כדי ליצור רשת? - 

- 21 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום, פעם השתמשתי כאן במדריך להפיכת מודם אלקטל של בזק לפרו ולהיפך, אך עכשיו איני מוצא אותו בפורום. מישהו יודע איך אני יכול לאתר אותו? - 

- 23 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

מישהו יודע כמה צריכת החשמל של מודם הכבלים, המספק שרותי טלפון? בהנחה ש-1 קוט"ש עולה כ-57 ש"ח, מה עלות הפעלת המודם בחודש? - 

- 3 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שמעתי על התקן usb אשר נועד לשפר את קליטת הראוטר האלחוטי במחשב הנייד ע"י הגדלת טווח הקליטה או משהו בסגנון. אתם יודעים במה מדובר? - 

- 0 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

מהי חבילת האינטרנט הכי משתלמת לדעתכם?- גם לגבי כבלים וגם לגבי ADSL? - 

- 15 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום, 1) האם ניתן לחבר את מודם הכבלים SB5101 לנתב האלחוטי 2650U כדי ליצור רשת אלחוטית ביתית? 2) אם לא ניתן, איזה נתב מומלץ? 3) כמנוי HOT באינטרנט 2.5M, האם הם יסכימו לשדרג את הגלישה למהירות 38Mbit או לפחות ל-20M ללא החלפת המודם הקיים? תודה. - 

- 11 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום, אני צריך להכין כבל RJ45 אשר יעבור בין מחשב לראוטר, הכנתי כבר אחד לםי הוראות שנתנו לי אבל אני חושש שיש לו בעיה אז החלטתי ללחוץ את הראשים מחדש. מצאתי בגוגל מלא מדריכים על איך להכין כבל RJ45 אבל רק כזה של 8 גידים, מכיוון ששלי מסריח והוא של 4 אני יצתרך להסתפק בזה, איפה אי יכול לראות מדריך או אם מישהו יודע מראש... הכבל שהכנתי היה בשני הצדדים: 1-כתום 2- כתום לבן 3- כחול לבן 4- כחול , בשני הצדדים זה אותו דבר כך שמוזר לי שזה לא עובד... - 

- 19 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום, נכנסתי אצלי במחשב עליו מותקן Windows 7 למרכז הרשת והשיתוף ומשם נכנסתי אל המסך הגדרות שיתוף מתקדמות. מוגדר אצלי פרופיל רשת ביתית. במסך "הגדרות רשת מתקדמות" יש כל מיני אפשרויות כאשר אחת מהם הוא שיתוף קבצים באמצעות סיסמה. אני מעוניין להעיל אותה אך משום מה זה תקוע ואי אפשר לשנות זאת כלומר, אני לוחץ על האפשרות שאני מעוניין בה ולוחץ למטה על "שמור שינויים" וזה לא שומר זאת ולעומת זאת בדברים אחרים באותו מסך שאני משנה זה כן שומר. מה יכול להיות הבעיה? - 

- 8 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום התעניינתי בטריפל של פרטנר, הוסבר לי שבגלל שמדובר במסלול הטריפל שכולל טלפון אצטרך לרכוש נתב מיוחד שיוכל להפעיל את שלושת השירותים יחד - Technicolor 789 בעלות של 600 שקלים. סכום לא קטן שמאבד את מהות החיסכון והסיבה לעזיבת הוט. תהיתי אם ישנם נתבים בעלי יכולות מתאימות שאוכל לרכוש במחירים זולים יותר. אשמח לעזרה. תודה - 

- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower

- 

- 

מישהו תוקף אותי כבר כמה ימים במתקפת ARP, הרשת לא זמינה בגלל זה, וכשכן זמין האנטי וירוס מזהיר על מתקפה. לפי התוכנה XARP אני מותקף כל הזמן. איך אני מתגונן, או לפחות מגלה מי זה? תודה מראש. - 

- 3 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום ! לא מצליח לפתוח פורטים בשביל אימיול , אין לי ראוטר וגם כיביתי את הפירוול הפנימי של וינדוס , עדין הפורטים סגורים , עברתי על מלא מלא מדריכים שמצאתי באינטרנט , ושום דבר לא עזר , אני כבר נואש. תודה ! - 

- 4 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

אוקי- שני כרטיסי רשת יש, כבל חיבור יש, מה אני עושה איתם? - 

- 10 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

ברוב הנתבים שעובדים בתקן N יש 3 אנטנות להגדלת טווח וכיסוי. גם בכרטיסי רשת בחיבור ללוח האם בחמשב יש לרוב 3 אנטנות. האם גם בכרטיסי רשת מבוססי USB בתקן N יש 3 אנטנות? היכן ממוקמים האנטנות בכרטיס כלכך קטן? האם יש הבדל באיכות הקליטה בין כרטיס רשת בחיבור קבוע ללוח האם עם 3 אנטנות לבין כרטיס רשת בחיבור USB בגלל הגודל? (כולם תקן N) - 

- 5 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

היי חברים, יש לי בבית מודם motorola s5101 שעובד בחיבור ללא חייגן עם תשתית של הוט כמובן וספק 012. יש לי בנוסף ראוטר של בזק dlink2760, שאני רוצה להגדיר אותו כסוויצ'. עברתי פה על הת'רדים האחרונים ומחקתי את החייגן בראוטר, ביטלתי את שרת ה-dhcp, אבל נותרה לי הגדרת כתובת ה-IP של הראוטר. איזה כתובת להגדיר לו? - 

- 10 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום לכל הנוכחים. ברשותכם, יש לי שאלה. יש לי מחשב בחדר A, שמחובר עם כבל רשת לנתב אלחוטי, שמחובר בתורו למודם ADSL, שמחובר בתורו עם כבל טלפון לשקע בסלון. הנתב מפיץ רשת אלחוטית, שהצרכנים שלה הם HTPC שיושב סלון, ומחשב נייד שמסתובב בכל הבית. כרגע אני לא מרוצה מהקליטה ב-HTPC, ובנוסף צפוי להתווסף מחשב לממ"ד. אני תוהה מה היא הדרך הטובה, הנוחה, והזולה ביותר: 1. לשפר קליטה של ה-HTPC 2. לחבר את המחשב הנוסף בממ"ד לרשת הקיימת. חשבתי על החלפת הנתב לאחד כזה שמשדר חזק יותר (בשביל ה-HTPC), והפיכתו של הנתב הנוכחי לגשר אלחוטי (מחזק אות?) איפשהו בחדר B (בשביל הממ"ד). דעתכם? - 

- 4 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני צריך המלצה ל-2 נקודות גישה איכותיות התקציב לא רלוונטי כמובן שמדובר במוצרים ביתיים ולכן זה לא אמור להיות משהו לשוק העסקי (והמחיר בהתאם) מומלץ שיהיו 5GHZ אם קיים כזה (אין צורך בנתב) אל 2 הנקודות יחובר נתב של בזק שיהיה גם ה-DHCP. יש צורך בחיה כזו? http://ksp.co.il/?uin=16637&select=.490. האם השידור שלה בהחלט חזק יותר? האם יש מוצר יותר איכותי ועדיין במחיר הגיוני? היציבות חשובה לא פחות. תודה רבה למשתדלים, יותם. - 

- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers

- 

- 

יש לי אינטרנט 014 תשתית של כבלים וחייגן l2tp לפני שבוע הבאתי ראוטר ובהגדרות שלו עשיתי שיתחבר דרך l2tp וככה האינטרנט שלי מחובר ישירות בלי להכנס לחייגן. אבל הראוטר הזה איטי ואין לו קליטה ואני מחליף אותו tp link wr541g עכשיו בכל מקרה ניתקתי את הראוטר מהחשמל הוצאתי את החיבור רשת שלו והחזרתי חזרה למודם , הראוטר לא מקושר למחשב בכלל. ועכשיו שאני מפעיל את המחשב האינטרנט עדיין עובד לי בלי חייגן ! מה הראוטר גרם לכרטיס רשת שלי שיתחבר בלי חייגן קבוע ? זה לא טוב לי אני אוהב את החייגן ורוצה איי פי משתנה. איך יכול להיות שגם שהראוטר לא מקושר למחשב ולא לחשמל לא צריך חייגן ? איך אני גורם לאיטרנט לעבוד רק דרך החייגן ? או שזה לא משנה כי אפשר להשתמש בתוכנות שמזייפות MAC כדי לשנות איי פי ? אבל… - 

- 11 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני אתן הקדמה קצרה, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט וספק הוטנט במהירות "מאה" מגה. לפני כן הייתי מחובר לבזק עם נטוויזן במהירות 15 מגה. כרגע אני מקבל בדיוק את אותה המהירות ברשת האלחוטית במקום בו אני גולש שזה סביב ה14mbps. מבחינת הקונפיגרציה הבית שלי הוא עם שלושה מפלסים בקומה התחתונה יש לי מחשב נייח שמחובר חוטית להוטבוקס (הוא מצליח לקבל בשעות טובות 80mbps) בקומה השנייה יש לי רפיטר של אדימקס שמגדיל את הטווח לקומה השלישית שבה אני גולש. עכשיו לשאלות: א. הבנתי שהרפיטרים מעצם דרך פעולתם הם איטיים. במידה ואני רוצה להיפטר ממנו עד כמה שיפור אני ארגיש בהתקנת נתב פרטי במקום ההוטבוקס (כרגע אני מקבל ממנו שני פסי סיגנל בקומה השלישית ורשום שיש קליטה "ענייה") בהנחה ששניהם ימוקמו… - 

- 6 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

חבילת 40 מגה, תשתית בזק. הראוטר 4-5 מטר מה לפטופ עם קיר אחד מפריד. איזה טריקים יש לעלות מהירות אלחוטית? - 

- 14 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

היום החליפו לי את האורכית לאלקטל. שמח וטוב לבב ישר שדרגתי את האלקטל (גרסה 6604) לפרו. אחרי שהכל הלך פיקס חברתי את האלקטל לאב (ג'ינייס דגם GF4080 SE) עלידי כבל מוצלב כמובן. אחרי שהמודם סרב להסתנכרן בכל אחד מהפורטים של האב התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר... הלכתי וקנתי כבל מוצלב חדש דנדש ושום דבר לא קורה.. ניסיתי גם לחבר את המודם בכבל רגיל דרך האפ-לינק אבל גם זה לא עזר כמובן עכשיו בא תורו של האב השאלתי מחבר אב עלום שם בן איזה 4-6 שנים ככה.. וראו איזה פלא.. המודם הסתנכרן בלי שום בעיה. העכשיו השאלה היא האם עוד מישהו נתקל בבעיה עם אבים של ג'ינייס או כל חברה אחרת? יש איזה שהוא פתרון חוץ מלקנות אב חדש? תודה. נ.ב תודה ל-R0ckF0rD שעזר לי בזהוי הבעיה ושדרוג המודם. - 

- 16 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

בעוד שבישראל ובמרבית מדינות העולם המערבי, רשת האינטרנט ניטרלית לתעבורה העוברת עליה, בדמוקרטיה הגדולה בעולם – ארה"ב, רשת האינטרנט ניטרלית באופן מאוד חלקי. לאחר לחץ ציבורי מסיבי, החליט אתמול יו"ר ה-FCC לנסות ולפתור בעיה זו אחת ולתמיד. בפוסט המצ"ב תוכלו לקרוא על השתלשלות הנושא בשנים האחרונות וכיצד נוצר הסיכוי לשינוי. http://www.netcheif.com/blog/?p=5559 - 

- 1 תגובה
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בשיפור הרשת הביתית. החיבור כיום נעשה דרך בזק (אינטרנט ותשתית) במהירות 100 מגה (אפקטיבית הרבה פחות...). המודם-ראוטר (המחובר למחשב) הוא הרגיל של בזק, דגם N600, ויושב בממ"ד. כבל רשת עובר דרך הקירות לסלון, ומתחבר דרך סוויץ' (TP-Link 5 Port Gugabit Desktop Switch) לראוטר המשמש כ-access point (מכשיר Tp-Link 300Mbps Wireless N Access Point). הרשת הקיימת מאוד לא יציבה (ובעיקר דווקא זו שיוצאת מהראוטר המשמש AP (ולא הרשת שנובעת מהראוטר של בזק היושב בממ"ד, שדווקא עובדת לא רע באופן מפתיע), אשר המהירות בו נמוכה יחסית, לא יציבה וכל כמה חודשים אני צריך להגדיר אותו מחדש כי לפתע לא ניתן להתחבר אליו). בעקבות המלצות ברשת, רכשתי TP-Link Archer VR600 אותו א… - 

- 1 תגובה
- 2.3k צפיות

- 

- 

מחפש המלצה לנתב, רצוי תואם WRT, אבל שיעבוד גם ישר מהקופסה בלי יותר מידי התעסקות. שיהיה מסוגל להחזיק מספר רב של חיבורים בלי לקרוס ולעמוד גם בקצבי גבוהים (גם 100Mbps) למרות שכיום אני מחובר על 12. עד כמה שאני יודע אין ממש נתבי 11ac בשוק אז נסתפק ב-11n שתומך ב-MIMO2 לפחות. רצוי מאוד תמיכה מובנית בשירותי ddns. כמובן תמיכה ב-L2TP ו-PPPoE מעבר לכך אין ממש דרישות מיוחדות כל השאר כבר סטנדרטי: QoS, למרות שאני בטח לא אשתמש כתובת סטטיות לפי MAC, בשביל DMZ port forwarding mac filtering UPNP תקציב, קיוויתי לא לעבור את ה- 300 שקל, אבל אני לא ממש מוגבל. - 

- 14 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

טוב חברה הסיפור הוא כזה . יש לי מודם ALCATEL שהפכתי לראוטר ,עכשיו הוא מחובר לספק והכל עובד טוב אצלי (מחשב 1) . יש לי שני מחשבים שמחוברים בכבל מוצלב אחד לשני כלומר "למחשב 1" יש שני כרטיסי רשת אחד מחובר למודם ואחד לרשת הפנימית. אז עכשיו שאני מחובר לאינטרנט אין לי שום Dial UP ,אז אני רוצה לדעת מה אני צריך להגדיר כך שבמחשב השני תהיה גישה לאינטרנט. אני בנתיים לא רוכש האב כך שזהו פיתרון זמני שאני רוצה שהמחשב השני יגלוש , פשוט אני לא רוצה לחזור ל PPTP זה רק מעמיס על המערכת. אז תודה חברה .... מחכה לתגובות . - 

- 11 תגובות
- 2.3k צפיות

- 

- 

שלום, דירה במושב בצפון (ליד עפולה) , תשתית הוט ספק הוט נט. כאשר עושים שיחות זום השמע נקטע מדי כמה דקות, לאחר שפותחים מיקרופון לרוב לא שומעים את התשובה מהצד השני לכמה שניות. מבירור זה קורה גם בכרמיאל ובכללי לתשתית הוט. DNS של גוגל ו (1.1.1.1 או 2.2.2.2) לא פתר. VPN שרת ישראלי של AVIRA SHEILD גם לא עזר. שיחות רבות עם הוט והוטנט (כולל הבדיחה שהם קוראים לה "מחלקת הנדסה") לא עזרו ואמרו שאצלם לא רואים כלום. ראוטר הוחלף כבר פעמיים (HOTBOX4). על הרשת יש 2 מתאמי מוקה בשביל ממיר YES (לא קשורים למחשבים שמהם מתנהל הזום). HOTBOX4 שמשמש רק כמודם, xioami ax6 מחובר אליו (השיומי מקבל כבל WAN מאחת היציאות LAN של ההוט בוקס). כל כבלי ה LAN הם לפחות c… - 

- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers

-