עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, כאשר אני חושף את כבל הרשת מתגלים בפני 4 זוגות חוטים, חוט ניילון לבן וחוט ברזל האם החוט ברזל אמור להיחתך או שהוא אמור לגעת במתכת של ראש הRJ45 המסוכך? השאלה שלי היא למהדרין, אני יודע שאפשר לחתוך אותו, אבל אני רוצה לדעת אם החוט הזה מיועד למשהוא לפי החוקים והנהלים הכי נוקשים של חיווט כבל רשת, תודה. נ.ב בשקע הגוויס יש איזור ריק (ראו בתמונה שהעלתי מסומן באדום) האם חוט הברזל אמור להתחבר אליו גם כן?

• 10 תגובות
    • 8k צפיות
  2. שלום חברים! אני מתמודד עם בעייה שקשורה לנתב שלי כבר די הרבה זמן ולומר את האמת אני חושב שנגמרו לי העצבים ואני מרגיש שאני חייב לעשות משהו בנידון כי כבר לא ניתן להחליק על הבעייה הזו בשל הנסיבות שלי היום. אני קניתי נתב של Linksys דגם WRT54GL לפני כחודש וחצי. הרעיון היה שהנתב ישב אצלי (יתחבר ישירות למחשב שלי) ודודה שלי (אני גר איתה) תוכל להתחבר בכרטיס רשת אלחוטי לאותו נתב ושנוכל לגלוש ביחד משני מחשבים שונים (היינו משתמשים עד אז באותו קו וכמו קופים מוציאים אחד לשנים את האינטרנט מהשקע ומחברים את המודם אחד של השני בעמדה שלו/שלה). בכל אופן מאז שחיברתי את הנתב יש לי רק צרות איתו. הוא מרבה להתנתק מהרשת, בזמן הורדות הוא היה בלתי ניתן לגלישה עד שעשיתי לו RESET והגדרתי אותו מחדש א…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by yaniv55,

אני צריך את עזרתכם בכמה דברים : צורך : חיבור 2 מחשבים ברשת קווית , גלישה באינטרנט, צפיה בוידאו ,ושיתוף קבצים (E-MULE , BIT ) בצורה תקינה בלי שאחד המחשבים יהיה "מקופח" ובלי LOW ID באחד מהם , שיתוף משאבים בין המחשבים - כוננים , מדפסות וכו , בעתיד הלא רחוק - התחברות מרחוק אמצעים : 2 מחשבים + כ.רשת , כבל מוצלב ( יהפוך לישיר במידת הצורך ) , חיבור ADSL 1.5M , מודם רשת של בזק ( כחול ,מרובע קטן אבל לא לא ה ECI שהבנתי שיותר איכותי [ אני לא בבית כרגע לכן אין לי את הדגם] ) , NORTON 2003 AV+FW בעיות במצב הקיים : -אני מחובר כיום ברשת קווית ( 2 מחשבים , כבל מוצלב , אחד המחשבים עם 2 כרטיסי רשת - , במחשב השני יש כרטיס רשת אחד . בגדול ,המחשב במחובר ישירות לאינטרנט גולש סבבה , ומורי…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. יש לי ויכוח עם חבר לגבי הקמה של רשת ביתית כך שאני צריך את עזרתכם. יש לי מספר מחשבים שכרגע מחוברים לראוטר של Linksys WRT54GL. אני רוצה שתהיה תקשורת פנימית בין המחשבים של 1GB ולכן אני מתכוון לקנות Switch של LevelOne שתומך ב- 1GB. הטענה שלו, וכאן הויכוח, היא שבגלל שהראוטר הוא רק 100MB כל התקשורת הפנימית תיהיה ב-100MB ואין משמעות ל-1GB של ה- Switch. אני טוען שזה ל נכון. מי צודק?

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  5. יש לי מחשב שכתוב לי במפרט,אני מחובר לאינטרנט, אני רוצה לחבר אותו למחשב DELL OPTIPLEX G280 לצורך הקמת רשת ושיתוף חיבור האינטרנט שלי. מה אני צריך לקנות? איך אני מתקין?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. מדי פעם אני פשוט לא יכול לגלוש במחשב שלי. גם לא באקספלורר וגם לא בפיירפוקס. יש פה רשת של ארבעה מחשבים, ושלי הוא היחיד שזה קורה לו. פשוט שום אתר לא עולה. אחרי ריסט למחשב הכל מסתדר. יש לציין שבזמן שאי אפשר לגלוש, תוכנות מסרים מידיים ותוכנות P2P עובדות חלק.

• 10 תגובות
    • 972 צפיות
  7. Started by tom123p,

שלום, יש לי מחשב עם ראוטר בחדר אחד ולחדר אחר בבית קניתי לא מזמן מחשב חדש. הייתי בטוח שהראוטר יספיק, אבל נראה שלא כך הדבר כי יש הרבה ניתוקים ו/או חיבור איטי. מה אפשר לעשות? האם יש מגברים ו/או ממסרים שאפשר לשים באמצע הדרך או משהו כזה? זקוק לעזרה באופן נואש תודה!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by DL,

שלום חברים, יש לי בעיה עם ראוטר Edimax BR-6524n הראוטר עבד מצויין במשך כמעט שנתיים במחשב של ההורים, היום העברתי אותו אלי וניסיתי להפעיל את הפונקציה האלחוטית, הסתבכתי קצת עם ההגדרות (בשלב הזה רק האלחוטי לא עבד, יכולתי להשתמש בו כשהוא מחובר למחשב בכבל) אז החלטתי לעשות לו אתחול הגדרות ע"י לחיצה 20 שניות על הכפתור ריסט בגב המכשיר. אחרי הלחיצה המחשב פשוט הפסיק לזהות אותו, אני לא יכול להיכנס אל ההגדרות שלו דרך 192.168.2.1 וכשאני נכנס ל IPconfig דרך cmd הוא מראה לי שאין default gateway אל הנתב... מישהו יודע אולי אם יש דרך להציל את הראוטר הזה? אני מקווה שהבעיה היא לא שמשהו נדפק בהגדרות שלו כשלחצתי על הריסט, בינתיים אני מנסה לעדכן דריברים שונים במחשב אבל אין שינוי במצב... אשמח ל…

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by NuXeR,

שלום לכולם, רציתי לשתף אותכם בהשוואה שערכתי ממש לפני כמה דקות בחיבור ה-12MB החדש שלי דרך HOT. יש לי סקרינשוטים אם תהיה דרישה, כרגע אסכם את התוצאות לפי פרמטרים שבדקתי- 1. פינגים: נטויזן - נמוכים, יציבים בזק - לא יציבים, פעם ב יש פינג יותר נמוך מנטויזן 2.טורנט ספציפי בפרק זמן זהה: נטויזן - 0.3K בזק - 85.5K 3. גלישה באתרים: נטויזן - גלישה מהירה מאוד, חלקה ללא זמני טעינה לעמוד מורגשים בזק - זמן טעינה של בערך 2 שניות לעמוד, קצת מעצבן.. וגורם לגלישה לא חלקה. 4.speedtest.net נטויזן - העלאה 0.96M והורדה 11.83M. בזק - העלאה 0.93M והורדה 1.18M (הזוי? עשיתי כמה פעמים..) סה"כ אני חושב שאשאר עם נטויזן, בגלל הגלישה... למרות שאני ממש מתעצבן מהקטע של החסימות טורנטים. מה דעתכם? תומר.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. חברים אני ממש בור בכל העניין לרשתות וכל הדברים האילה. יש לי בבית 3 משבחרים שהיתי רוצה לעשות ביניהם רשת ויש לי גם ADSL שהיתי רוצה לשתף אותו בכל המחשבים ושכל שלושתם יוכלו לגלוש בו בו זמנית. (אני שמעתי משהו שבשביל זה אני אצטרך להשאיר את הממחשב שאליו מחובר האינרנט המקורי פתוח כל הזמן.. ואין לי בעיה עם זה.) חוץ מזה בשלושת המחשבים יהיה מותקן WIN2K. ולא היתי רוצה לקנות האב או סוויטץ כי יש לי מספיק כרטיס רשת כדי לשרשר את המחשבים. אז מה דעתכם יהיה לי הכי כדאי לעשות? ומישהו יכול להסביר לי מזה שרת ומה תפקידו?? ואם אני אצטרך גם שרת? תודה רבה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. לא מצאתי בחיפוש אז פתחתי נושא... לבזקסטור יש מבצע.. נתב אלחוטי ב237 ש"ח בערך ב24 תשלומים, הדגמים: eci 352 tnn aztech 600 שניהם כוללים מודם ADSL ואינם כוללים כניסת רשת, רק כניסת כבל טלפון. לשניהם 4 יצאות את'רנט רגילות ל tnn aztech 600 יש גם יציאת USB מה אתם אומרים על המבצע? ואיך המכשירים? איזה משניהם לבחור? יש גם מבצע על כרטיס אלחוטי, 118 שקל.. בUSB שאלה נוספת.. אני מתכנן לשים את הנתב בממ"ד.. עד כמה זה יפגע בקליטה? תודה מראש..

• 10 תגובות
    • 896 צפיות
  12. Started by eranisra,

אני הולך בהגדרות לwireless->Wireless SSID Broadcast->disable כרגע הוא אפילו מראה שהוא על disabled ,למרות זאת המנורה של הwireless עדיין דולקת ועדיין ניתן להתחבר אליו בווירלס. פעם אני זוכר שהצלחתי לכבות את זה. עדכנתי את הFIRMWARE לגרסה האחרונה שמצאתי - v4.30.11 (מהאתר של לינקסיס UK). אודה לעזרה.

• 10 תגובות
    • 973 צפיות
  13. Started by felixb,

שלום, אני מעוניין לחבר טלויזיה חכמה בעלת יציאת רשת ויציאות USB לאינטרנט. בבית יש מודם רגיל שמחובר כרגע רק למחשב. מה אפשר לעשות?

• 10 תגובות
    • 15k צפיות
  14. שלום לכם חברים, אז ככה, מדובר על עסק בשטח של 300 מ"ר + 600 מ"ר חדשים שנוספו עכשיו ומבוצעות עבודות תשתית כרגע (סה"כ 900 מ"ר) מה יש עכשיו - 1. עד כה, במבנה הקטן (300 מ"ר) היו כ- 15 מחשבים שהיו מחוברים בואו נאמר בקומבינות של ראוטר שמחובר לראוטר שמחובר לראוטר שמחובר לאינטרנט + חלק היו מחוברים אל-חוטית. (כמובן ש- 3 מחוברים לראוטר הראשון, עוד 3 לראוטר השני וכן הלאה) - כתוצאה מגדילה עקבית של 10 שנים... 2. יש סוג של שרת שיתופי - מחשב חזק עם 3TB (משותף ברשת הפנימית - כמובן עם יוזרים והרשאות לתיקיות וכו'), אבל זה Windows 7 רגיל, לא Server או משהו, אני לא כל כך מבין בזה... א. העברת נתונים בתוך השרת הפנימי (כלומר ממחשב לשרת) היא איטית מאוד. זה גם משתנה בין מחשבים. המקס' היה 10MBPS וה…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  15. לא מציח להתקין מודם של בזק מדגם ALE 150 USB לויסטה 64 אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על דריבר עדכני אשר יעבוד על הויסטה או ימליץ על דרך חלופה אני מנוי בבזק WOW

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by oshriza,

אני מקווה שזה הפורום הנכון. : ) ראיתי בכמה וכמה עסקים גם בחו"ל (לרוב מלונות) כאשר אתה מתחבר לרשת האלחוטית שלהם, יש את תנאי השימוש והגלישה ברשת ומה שאתה בתור משתמש מתבקש לעשות זה להכניס סיסמה או לחילופין לאשר את התנאים ומי אחרי האישור אתה יכול לגלוש. אני צריך לעשות את זה לרשת אלחוטית בעסק מסוים, אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי או להפנות אותי למדריך שקיים ברשת, חיפשתי באתרים בחו"ל.. בארץ, לא מצאתי - כנראה ולא מצאתי את מילות החיפוש המתאימות. תודה מראש לעוזרים

17. אני רוצה לחבר אותו כראוטר בחיבור תמידי, ועקבתי אחרי כל ההוראות, אבל הוא לא מצליח להכנס לשרת. כנראה בגלל שהוא אמור להכנס בPPTP. כאן הוראות ההתחברות הרגילות שלי שעובדות גם עכשיו: http://www.tau.ac.il//cc/helpdesk/glisha/adsl/adsl-dialer-xp/adsl-dialer-xp.html אשמח אם מישהו יוכל לעזור... תודה.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. אני מעוניין לעבור אליהם , אני כרגע עם 012 קווי זהב , מאוכזב מאוד. פינגים גבוהים גלישה איטית. למישהו פה יש איי די אס אל ואינטרנט זהב בתור ספק אינטרנט ? אני מעוניין לדעת איך השירות ואינטרנט בכלליות. תודה רבה לכל מי שיענה . נ.ב עשיתי חיפוש ולא מצאתי :-\

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by amir85,

עד היום הייתי תמיד עובד עם LogMeIn לאחרונה התקנתי מחדש את כל המחשבים בבית וכמו תמיד אני מין סקר שוק כזה לגלות אם יש משהו יותר טוב/נוח/מציעה מגוון רחב יותר של אפשרויות מישהו מכיר תוכנה אחרת?

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. היום אני גולש בדרך אלחוטית, וזה נהייה מאוד מעצבן במשחקיי רשת (BF3). רציתי להתחבר בדרך חוטית, אבל המרחק בין החדרים הוא כ-10 מטר (אולי קצת יותר). שמעתי מאיזה חבר שניתן לחבר לשקע החשמל משהו שאליו מחברים את החוט שיוצא מהמודם (עכשיו מחובר לראוטר). האם ואיפה ניתן לקנות כאלו, אם ניתן, אז האם אני יקבל מזה מהירות מקסימלית של 100MB (מה שיש לי עכשיו בהוט)? זה יכול לפגוע בכרטיס רשת? אשמח לתשובות ותודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום לכולם אבא שלי במשרד שלו רוצה לחסום את האינטרנט לעובדים מסוימים שיכלו רק לבדוק איימיל ולא לגלוש באינטרנט עכשיו ההיגיון שלי אמר לי שהדרך הכי פשוטה לעשות את זה זה בטח לחסום את פורט 80 ואז לא יהיה אינטנרנט מה הדרך הכי פשוטה לעשות את זה? או יש דרך אחרת לחסום את האיטנרנט ולאפשר רק איימיל

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by cleric,

לאחרונה שידרגתי את החיבור שלי ל 5MB\512KB ושמתי לב שבכל האתרים לבדיקת מהירות , בכל הטורנטים (מטראקרים פרטיים) , הורדות ישירות, בקיצור בהכל, אני לא מגיע ל625KBS אלא לסביבות ה580KBS , זה אמור להיות ככה?

• 10 תגובות
    • 994 צפיות
  23. קניתי ראוטר של EDIMAX בתקן 802.11G. במדריך רשום שההגדרות תואמות לכל המודמים חוץ מהמודם שברשותי Alcatel speed touch home (השחור עם ה5 נוריות). אך גם רשום במדריך לפנות ל"אתר שלנו לקבלת תמיכה והורדת המדריך המתאים". לא הבנתי כל כך לאיזה אתר הם מתכוונים, אז אני שואל פה, איך אני בכל זאת יכול לגרום למודם הזה לעבוד עם הראוטר שקניתי, מאחר ולא בא לי לשלם 400 שקל על מודם חדש. (אגב, המודם החדש של בזק כולל נתב?) ועוד שאלה, למיטב הבנתי בPS3 שלי יש כרטיס אלחוטי מובנה. אך לא קיבלתי שום אנטנה שאוכל לחבר אליו. האם אפשר לרכוש אנטנה כזאת בנפרד? או שאצטרך לקנות כרטיס רשת אלחוטי רק בשביל האנטנה?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by +Eliran+,

אני מתכוון לקנות מחשב נוסף לבית ורציתי לשאול כמה שאלות כי אני ממש בור בנושא. 1. אם יש לי 2 מחשבים בבית אז מה עושים עם האינטרנט?ז"א עם החיבור לאינטרנט? 2. מה זה ראוטר?(זה קשור לנושא הזה?) 3. יש איזושהי דרך שבה אני יוכל להתחבר למחשב הראשון שלי דרך המחשב החדש בשביל להעביר ביניהם מידע אחד מהשני? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכם אני התחברתי לאינטרנט בכבלים של ארוצי זהב ואינטרנט זהב ויש לי מספר שאלות: 1. איזה התקנים צריך להתקין בהגדרות ה Network של חלונות מילניום? 2. בהגדרות הכרטיס רשת יש לי מספר הגדרות שאפשר לשנות: Erly Tx Threshhold והוא נמצא ב15 מה זה עושה? receive buffer size שעומד על 8K אם אני יעלה את זה ל 64 האם המהירות תשתנה או מה? אודה לכם מאוד אם תענו לי על השאלה. : :)

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.