עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ksn1981,

שלום לכולם, מדובר ברשת קווית של 1Gb/s, כשכל הכבלים הם מסוג Cat.6 מסוכך (FTP). 1. מה ההבדל בין סיכוך האלומיניום העוטף, לתיל המתכת המשמש להארקה? 2. כשמחבר ה-RJ45 בציוד קצה (נתב או כרטיס רשת למשל) אינו מכיל את הכיסוי המתכתי, האם הוא לא תומך בסיכוך/הארקה/בשניהם? 3. מה ניתן לעשות במקרה שתואר לעיל אם לא מעוניינים להחליף את הציוד המדובר אך מעוניינים בסיכוך/הארקה? אני חושב שניתן להוסיף סוויטצ' של 1Gb/s ועם כיסויי המתכת במחברים, בדיוק לפני הציוד המדובר.. אבל אני מקווה שישנה דרך פשוטה/הגיונית יותר.. כל עזרה תתקבל בשמחה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. Started by naory159,

יש שרת של איזה שהוא משחק שדרכו אפשר לשחק במשחק ברשת. אני רוצה לדעת את הIP שלו לדוגמא, כדי לחסום את הגישה לשרת ולמשחק ע"י הראוטר. יש תוכנה שבודקת איזה IP נכנסים לך למחשב או משהו כזה כדי לגלות את הIP של השרת? תודה, אני מקווה שזה מספיק מובן...

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. שלום לכולם , ברצוני להקים רשת Point to Point בין אתרים שונים, אין באפשרותי לבצע סלילה פסיבית (סיבים/Rj) בין האתרים או לרכוש קו תמסורת . לכן חשבתי על רכישת קו טלפון בכל אתר וחיבור של הנתב ישירות לקו זה. התיאוריה שלי שהנתב יבצע "חיוג" למספר באתר השני וכך אצור קישור ישיר בין האתרים. חשוב לציין שהצורך שלי בחיבור הוא לניהול הנתב בצד השני בלבד לכן רוחב פס ו Latency לא משנים לי .. אשמח לדעת האם זה אפשרי, ואם כן מה נדרש ? תודה מראש

4. Started by gonen,

שלום לכולם לפני כחודשיים התחברתי ל HOTBOX במקום ADSL. האינטרנט עובד מצויין. לפני כשבועיים התחילו התנתקויות עם האינטרנט האלחוטי בלבד. יש לי בבית מחשב אחד שמחובר ל HOTBOX עם כבל ועןד שני לפטופים שמחוברים אלחוטי. בעיית ההתנתקויות קיימת רק באלחוטי. בשני הלפטופים (וגם בלפטופים של הילדים כשהם מגיעים הבייתה) כלומר - זו לא בעייה במחשבים. ההתנתקויות אקראיות לחלוטין. נמשכות מ 2 שניות עד דקה. התמיכה של הוט היו בסדר גמור. גם בטלפון, גם טכנאי שהגיע והחליף HOTBOX אבל הבעייה עדיין קיימת. ההשערה שלהם היא שיש איזה מכשיר שמפריע לאלחוטי לעבוד כראוי. אני רוצה לציין שה HOTBOX לא נמצא בממ"ד, ומיקום הלפטופים בזמן ההתנתקויות הוא 2 מטר מה HOTBOX כלומר אין כאן בעיית טווח. הם הציעו לי להשיג ראוטר…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. הורדתי את המוזילה החדש 1.1 ועכשיו אני בודק את הנווט הזה עם כל סוגי האתרים . ראוי לציין שיש לו סידור ממש יותר טוב ונוח של לינקים מהירים. הוא מציג עברית ברב האתרים בצורה תקנית וחלקה. אני זוכר שניסיתי לעבוד עם Netscape האחרון וזה ממש לא מתקרב למוזילה. גשו בהמוניכם והורידו את התוכנה . מוזילה

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. שלום, הצטרפתי היום להוט ולהוט נט. כשאני מחבר מחשב נייד ישירות לראוטר אני מקבל מהירות הורדה מקסמלית (100 מגה ביט) בבדיקת המהירות. כשאני מנסה עם כל מכשיר נייד (סמארטפונים, מחשבים ניידים, טאבלטים) או אפילו מחשב נייח שמחובר דרך רשת החשמל עם מתאמים של D-LINK מהירות ההורדה נעה בין 20 ל-30 מגה ביט. ברור לי שיש כרטיסים איטיים יותר וחלקם רחוקים יותר. מה שהכי מפריע לי זה המחשב הנייח עם המתאם על רשת החשמל. התאכזבתי מהמהירות. ואני לא יכול לבוא בטענות להוט כי הבעיה היא פנימית אצלי. יש לכם רעיונות? פתרונות? זה נראה כמו מגבלה של החומרה. קניתי היום במיוחד ראוטר D-LINK 651. אמנם לא הוצאתי עליו הרבה כי היה לי זיכוי וגם לא היו אלטרנטיבות יותר טובות. אבל האם הבעיה היא באמת בראוטר? אני מניח ש…

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by redead,

אני הולך לפרמט להורים שלי היום את המחשב ואני כבר יתקין להם חלונות 7, הבעיה רק שאני צריך להתקין אצלם חייגן של נטויזן ואין לי מושג אם הוא יעבוד על הווינדואס הזה.. מישהו ניסה?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. אוקיי אני מניח שהציפו בזה את הפורום אבל יש לי כמה בעיות 1) אני חדש בכל הקטע הזה ורציתי לדעת כל מה שיודעים על השיקולים של מה עדיף cable או adsl זה כולל מחיר... מהירות... ומשחקי רשת... 2) לפני רגע הייתי בתרד של מודמים של ADSL ואני מפפפחחחחחדדדדדד!!! לא הבנתי שם כלוםםםםם אני חושש שאני הולך להיכנס לעולם שגדול עליי בכמה רמות ושאני אדפוק את הכל ........ אז בבקשה מי שמוכן להסביר לי את סוגי המודם בADSL ואת כל הקטע של ה phpp או מה שזה לא היה... ו ה pro..... תודה...............

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. התקנתי רשת אלחוטית עם ראוטר (Edimax BR-6204WG ) ומגבר (Edimax Edimax EW-7206) (Repeater). מחשב המתחבר לרשת דרך הראוטר עובד יופי. הבעיה היא עם שלושה מחשבים המשתמשים במגבר אשר יום עובדים, יום לא. במחשבים עצמם מופיעה השגיאה "כתובת IP בשימוש ברשת", למרות שלפעמים למרות השגיאה ניתן לגלוש. הגדרות: ראוטר כתובת 192.168.2.1 מגבר כתובת 192.168.2.2 DHCP בראוטר מופעל DHCP במגבר סגור כל המחשבים מקבלים כתובות מהDHCP (אף אחד אינו ידני). ולשאלותיי: 1. כתובת הGateway שהמחשבים המחוברים דרך המגבר מקבלים מהDHCP הם הכתובת של המגבר ולא הראוטר - הם כך זה צריך להיות ? 2. למה יש התנגשות כתובות ? 3. האם יכולה להיות בעיה נוספת הגורמת לOn/Off הזה שעלי לבדוק ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. איך אפשר חוץ מלקנות ראוטר לעשות שהאינטרנט יהיה תמיד מחובר? למה אצלי בחדר יש מחשב ובסלון יש מחשב... עכשיו הDATA נמצא רק בסלון אז יש לנו רשת נחמדה.... הבעייה היא שאח שלי סוגר ת'מחשב אין לי אינטרנט ואני מתעצבן.... חשבתי לעשות שרת על P1 והאינטרנט יבוא ממנו.. אבל אני חושש שזה יהיה איטי להפליא... יש עוד פתרונות?

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by FroggeR,

שלום, אני עושה חיבור 12 מגה דרך HOT, וצריך ספקית. מבחינת הורדות נטו,(אני לא משחק במשחקי רשת כמעט), מי עדיפה 012 או בזק? השאר לא רלוונטיות עבורי בגלל התחייבות ל012, פשוט לבזק יש מבצע טוב לסטודנטים, ואז זה יצא אותו מחיר אם אני אעשה ב012 או בזק..

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. מדובר בALCATEL ST510 אני יכול לגלוש אבל המחשב לא מגלה את המודם ואני רוצה לפתוח פורטים מה לעשות? ניסיתי להתקין אבל הוא לא מזוהה.. ניסיתי להפוך את ההתחברות לנתב ולהתחבר ולא עובד ..חשבתי שאני יכול לפתור את הבעיה לבד אבל בסוף.. אני צריך עזרה.

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by eldad_z,

שלום לכולם, אני משתמש בנתב הזה לרשת אלחוטית למספר מחשבים והבעיה שלי איתו (הבעיה המקורית) היא שהוא נותן גישה למסנג'ר ולשליחת מיילים בגימייל רק למחשב אחד (שמוגדר DMZ), כל השאר לא מצליחים לעשות את זה. הבעיה המעודכנת: נכנסתי לאתר של 3com כדי להוריד גרסת firmware חדשה (1.3.06 במקום 1.2.0) ואחרי עדכון הראוטר לא עולה לי. הצעות? אלדד

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by idanohh,

הסיטואציה הינה כזו , מחשב נייד עם כ.רשת קווי וא-קווי (אלחוטי ) ,ראוטר של NETGEAR אצל השכנים שפתוח לבניין ... הקטע הוא שדרך המחשב הנייד והכרטיס רשת האלחוטי המובנה שלו פשוט לא צורך מספיק קליטה והחיבור אינו יציב או בכלל לא עובד לעיתים ... לאחרונה קניתי AP בשביל לשפר את הקליטה אך נתקלתי במס' תקלות ועכשיו יש לי מס' שאלות : 1.AP אמור להגדיל את הטווח או להיות בעל טווח גדול יותר , האם יש צורך בהגדרתו בראוטר של ה NETGEAR ? ( ה AP הוא תוצרת EDIMAX) 2.איך בדיוק אני מגדיר זאת בגדול ? כי לא מצאתי שום מסך קישור לראוטר או לכל רשת אחרת בתפריטי ה AP ?( אני יודע את האיי פי הפנימי של NETGEAR 192.168.2.1 ) 3.הצעות לייעול או שיפור ... אפילו אם זה כולל החלפה של ה AP , אני בסה"כ מחפש טווח קליטה…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  15. Started by spitzi,

שלום, אני מנסה לעשות Static Route במודם-נתב Netgear VEGN2610 של בזק, ללא הצלחה. רצ"ב צילום מסך של הקונפיגורציה. גם לאחר אתחול של הראוטר, tracert לכתובת 8.8.8.8 עדיין מגיע לכתובת זו במקום ל-208.122.23.23, ר' צילום מסך נוסף. דפק של ציוד או החמצתי משהו?

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by sabaggal,

שנה טובה לכולכם. לפני שאגיע לבעיה שלי אני אציין שכן, השתמשתי בחיפוש ובדקתי בגוגל ואני כבר יומיים מחפש את ההסבר הדרוש =] יש לי נתב מדגם TP-Link TL-WR841N שדרכו אני גולש. יש לי נתב אלחוטי נוסף מדגם Siemens SL2-141 שאותו אני רוצה להגדיר כרפיטר. לא מצאתי תשובה חד משמעית אם זה אפשרי עם נתב זה, או איך לעשות זאת. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בעניין. שנה טובה אנשים ד"א, אני ביום ראשון חוזר לבסיס, אני ממש ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי לפני כדי שאני אשאיר את זה עובד למשפחה. תודה רבה!!!

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by dj-ariel,

שלום יש לי ראוטר של בזק עם אנטנה פנימית מסוג Netgear Netgear - DGN2200v2 הבעיה היא שהקליטה מהחדר בבית לסלון מרחק של 10 מטר הקליטה למחשב נייד היא קו אחד או שניים במקרה הטוב מה שגורם להתנתקויות רבות. בבזק לא מוכנים לעזור לי בגלל הטענה שהשרות שאני משלם עליו לא כולל תמיכה ברשת אלחוטית . חפשתי בגוגל פתרונות לביטול הגבלת עוצמת שידור בראוטר ולא מצאתי. אני כמעט בטוח שיש לי איזה משהו שמגביל את השידור אך לא יודע איך לבטל אותה... תודה חברה :]

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by michaelabovich,

אוקי קודם כל שלום לכל חברי הפורום! ככה , בשבוע האחרון שמתי לב לבעיית פינגים חמורה , שמתי לב אליה דרך התוכנה VENTRILO . הפינגים שלי קופצים לפינגים של 90-150 וזה קורה רק בשעות הערב , בין השעות 5 עד 11 . חשבתי שזה רק בתוכנה , אבל אז התפאלתי לגלות שזה בהכל , עשיתי בדיקה ב cmd פינגים לוואלה ולמקושרים ולעוד כמה אתרים ישראלים ופשוט הפינגים אותם פינגים 90 ומעלה וזה קורה רק בשעות הערב ... אני בקשר עם הספק ועם התשתית כבר כמה ימים ולא מצליחים לעלות על הבעיה מבחינתם הכל בסדר אין להם שום בעיה , ניסינו עם הספק להחליף משתמש ועוד כמה בדיקות וכלום לא עוזר , חשבתי אולי זה תוכנות ריגול או וירוס או לא יודע מה אבל גם לא , אז התייאשתי ועשיתי פירמוט למחשב אמרתי אולי זה יעזור אבל וואלה גם לא עז…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. שלום, אני מתלבט בין 2 הראוטרים. כרגע אני מחובר לכבלים בחיבור 12 מגה ובגלל זה אני מחליף את ה- wrt54gl שלי ששירת אותי נאמנות אך מתקשה לעבוד מול הכבלים גם אחרי ה- Tomato הכי חדש וביצוע Overclocking. מבחינת טווח קליטת ה- wifi אנ גר בדירה יחסית קטנה ואני גם ככה לא רוצה שהראוטר ישדר בעוצמה חזקה מדי ויטגן לי את המוח למרות שלרוב אני לא משתמש בטורנטים אלא בשיטות הורדה אחרות כן חשוב לי שהראוטר ידע להתמודד עם עבודה גם עם טורנטים גלישה וכו בו זמנית. אני יודע שה- 1043 תומך ב 1Gb שזה נורא נחמד אבל לטעמי לא מצדיק את הבדל ה-200 שח במחיר במקרה שלי. האם יש עוד פיצ'רים מעבר לטווח קליטת ה-wifi והתמיכה ב-1gb שבעקבותם עדיף יהיה לקנות את ה-1043? תודה

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by yonni,

טוב זה עדיין לא קרה אף פעם. פתחתי את האימיול ואחרי דקה זה המצב. זה גם נשאר יציב המהירות הזאת. מפתיע. הלוואי ותמיד זה היה ככה. [attachment deleted by admin]

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by dids22,

תראו סרקתי לתורגננים בעזרת Spybot - Search & Destroy ו Ad-Aware SE Personal (שניהם מעודכנים) והם לא מצאו יש לי פירוואל של קספרסקי והוא אמור לחסום את כל התוכנות להגיע לאינטרנט חוץ ממספר תוכנות כמו Firefox וכד' גם עשיתי סריקה בעזרת hijackthis והוא לא מצא משהו אבל יש שם משהו שהוא כתוב עליו Unknown וזה הקובץ C:\WINDOWS\System32\wbem\unsecapp.exe נראה לכם שזה תורגן או משהו כזה?שאני ימחק אותו? ועדין עם כל זה מופיעה לי משהו ב netstat אני יעלה תמונה של זה מה נראה לכם הדבר הזה? [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. אני מנסה להעביר מידע בין HDD על המחשב שלי (לוח Z77, כרטיס רשת 1Gbit) לבין דיסק רשת של IOMEGA שלפחות על הנייר תומך גם הוא ב-1Gbit. הראוטר שלי הוא TP-LINK 1043ND ושני כבלי הרשת הם CAT6 חדשים ולא ארוכים. משום מה אני לא מקבל יותר מ-12MB או ~100Mbit בהעתקה ישירה בין השניים. יש למישהו מושג איך לבדוק ולתקן את העניין? תודה

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. שלום לכם, אתמול התחברתי לתשתית Unlimited. הטכנאי שהגיע אמר שאני לא יכול להשתמש בראוטר שיש לי (מסוג TP-LINK W9980) כדי להתחבר לתשתית שלהם, והתקין לי ראוטר חדש מסוג D-LINK DIR-825. רציתי לשאול אם אכן האמירה הזאת נכונה או שאני יכול להשתמש בראוטר שלי ולחסוך את הכסף. אני זוכר שקראתי איפשהו שהוא אמור להתאים, אבל האמת שלא כ"כ ברור לי באיזו כניסה אני אמור להשתמש - יש רק יציאות Ethernet. בנוסף - האם יש יתרונות אחרים ל-D-LINK שאני מפספס? אני מניח שאני יכול לקנות את הראוטר הזה ולמכור את שלי אם הוא טוב יותר בפרמטרים מסויימים. ובנוסף 2 - אם יש לכם שאלות לגבי התשתית, אתם מוזמנים. ראיתי כאן במגוון דיונים שמשתמשי unlimited נדירים למדי... תודה!

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by shimon956,

חברה אני מחובר בחבילה של 0.5 מגה של aquanet ואני מוריד גם מהארץ וגם מהעולם בקצב של בערך 60 kb לאחר כבערך 5 דקות שאני מוריד משהו כול ההורדות שלי ניפסקות בגלל כיאלו שהאינרנט חדל לעבוד וההורדות ניפסקות אז אני מתנתק ומתחבר שוב חברה זה פשוט עינוי בבקשה עיזרו לי אם זה יעזור יש לי win xp ומודם pci של dynamode HELP ME HELP :( ;D ;DME

• 24 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by Zakash,

שלום לכולם! עקב קניית אייפון החלטתי להשתדרג לנתב אלחוטי. מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני הולך לקנות אחד אין לי שום מנשר בנושא ואשמח לקבל קצת עזרה.. איזה נתב נחשב הכי משתלם מבחינת מחיר וביצועים ואתם הייתם יכולים להמליץ לי עליו. כמובן שאני לא מחפש משהו מאוד יקר אלה משהו סביר נוטה לזול. מה טווחי המחירים ועל סמך איזה פרמטרים הם נקבעים? איזה פרמטרים צריך לבדוק בכלל? תודה מראש לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.