עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by eldad_z,

שלום לכולם, אני משתמש בנתב הזה לרשת אלחוטית למספר מחשבים והבעיה שלי איתו (הבעיה המקורית) היא שהוא נותן גישה למסנג'ר ולשליחת מיילים בגימייל רק למחשב אחד (שמוגדר DMZ), כל השאר לא מצליחים לעשות את זה. הבעיה המעודכנת: נכנסתי לאתר של 3com כדי להוריד גרסת firmware חדשה (1.3.06 במקום 1.2.0) ואחרי עדכון הראוטר לא עולה לי. הצעות? אלדד

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. הגעתי היום הביתה, ישר העיפו אותי מהבית עם הילדה וכשחזרתי קילחתי אותה והשכבתי אותה לישון...ואז היה לי זמן לשחק במחשב התחלתי את infantry כרגיל ואני מקבל פינגים של 1000-900 (רגיל זה230-260 )עשיתי speed test וקיבלתי משהו בסביבות ה250 kb לפתח תקווה עם פינג מעל 600 כרגע זה משהו כמו 1000. לא יודע מה קרה חשבתי שכולם ב014 פתחו את הברז עד הסוף אז התקשרתי לשם. אחרי בדיקות מרובות קיבלתי כל מני סטטיסטיקות גרועות של 0.4/96 במקום 2.5/250 אז הוא העביר אותי לבזק (ספק התשתית). כנראה שנפלתי על מישהו חדש שם כי הוא פשוט ניסה לנפנף אותי אמר "האתר לא עובד כמו שצריך תתקשר ביום ראשון" אמרתי לו "זה המון זמן" אז הוא אמר "אבל יש לך עדיין אינטרנט" : pissed: . הוא אמר לי שהspeed test שעשיתי באתר …

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. שלום כולם, השבוע הציעו לי מחברת האינטרנט 12 מגה חינם לשנה הסכמתי והם חיברו. אני משתמש במודם SB4200 של מוטורולה ומחבר אליו שני מחשבים אחד בUSB ואחד ב-LAN. עשיתי בדיקה של המהירות בעזרת האתר speedtest.net במחשב עם הLAN זה הראה לי 12 מגה אינטרנט ובמחשב עם הUSB זה נשאר לי על 5 מגה (לפני שקיבלתי את ה-12 מגה היה לי 5 מגה) עכשיו השאלה שלי היא למה במחשב עם הUSB זה לא 12 מגה? למה זה נשאר על 5? ניסיתי לבדוק מה ההגבלה של ההעברת נתונים בUSB ולא מצאתי... אז אתם בערך המוצא האחרון שלי ובטוח שמבינים יותר טוב ממני אז מישהו יכול להסביר לי בבקשה מהי הבעיה? תודה

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום לכולם , ברצוני להקים רשת Point to Point בין אתרים שונים, אין באפשרותי לבצע סלילה פסיבית (סיבים/Rj) בין האתרים או לרכוש קו תמסורת . לכן חשבתי על רכישת קו טלפון בכל אתר וחיבור של הנתב ישירות לקו זה. התיאוריה שלי שהנתב יבצע "חיוג" למספר באתר השני וכך אצור קישור ישיר בין האתרים. חשוב לציין שהצורך שלי בחיבור הוא לניהול הנתב בצד השני בלבד לכן רוחב פס ו Latency לא משנים לי .. אשמח לדעת האם זה אפשרי, ואם כן מה נדרש ? תודה מראש

5. Started by idanohh,

הסיטואציה הינה כזו , מחשב נייד עם כ.רשת קווי וא-קווי (אלחוטי ) ,ראוטר של NETGEAR אצל השכנים שפתוח לבניין ... הקטע הוא שדרך המחשב הנייד והכרטיס רשת האלחוטי המובנה שלו פשוט לא צורך מספיק קליטה והחיבור אינו יציב או בכלל לא עובד לעיתים ... לאחרונה קניתי AP בשביל לשפר את הקליטה אך נתקלתי במס' תקלות ועכשיו יש לי מס' שאלות : 1.AP אמור להגדיל את הטווח או להיות בעל טווח גדול יותר , האם יש צורך בהגדרתו בראוטר של ה NETGEAR ? ( ה AP הוא תוצרת EDIMAX) 2.איך בדיוק אני מגדיר זאת בגדול ? כי לא מצאתי שום מסך קישור לראוטר או לכל רשת אחרת בתפריטי ה AP ?( אני יודע את האיי פי הפנימי של NETGEAR 192.168.2.1 ) 3.הצעות לייעול או שיפור ... אפילו אם זה כולל החלפה של ה AP , אני בסה"כ מחפש טווח קליטה…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  6. שלום רב, ברשותי מודם מסוג EA103 מישהו יכול להביא לי בבקשה דרייבר של מודם זה לוינדוס VISTA? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. סליחה חברה, צריך את עזרתכם. לא הסתדרתי לבד. בראוטר הראשי (audio codes) כשעשיתי ipconfig קיבלתי את הכתובות הבאות: IP default gateway 10.100.101.1 IP adress 10.100.101.101 subnet mask 255.255.255.0 לפי זה הנחתי שה- DHCP מחלק כתובות מ- 1 עד 101. לכן נתתי לראוטר ה- AP שהוא Dlink את הכתובת 10.100.101.102 (במקום המקורית 10.0.0.138). כשניסיתי להיכנס לראוטר בכתובת הזו הגעתי למדפסת סמסונג שהוגדרה אלחוטית ב- syncthru. אז שיניתי ל- 10.100.101.103. לא הצלחתי להיכנס אליו הפעם. רק אחרי שעשיתי לו RESET חזרתי לכתובת המקורית 10.0.0.138. איזה כתובת לתת לו לדעתכם? תודה רבה על עזרתכם. ראמי

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by רון88,

אני צריך לבקש מודם/נתב מסויים? כי אני רוצה לחבר את זה לשלי עוד דבר. קיימים כבר נתבים של WPA3 בעולם או שזה לוקח זמן? אישית אני רוצה להירשם לפרטנר טיוי בגלל שלא קולטים טוב ערוץ 20 בעידן פלוס כלומר לפעמים עובד לפעמים לא תודה

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by satlan1,

שלום, באתי לשחק בפוקר בפייסבוק וזה החליט שפורט 9339 חסום אצלי : יש לי את הפיירוול של הווינדוס, ואת הפיירוול של ESET NOD32 SMART. פתחתי בפיירוול של הווינדוס את הפורט 9339 גם UDP וגם TCP וזה לא עזר. בפיירוול של הנוד ניסיתי גם לפתוח אבל הסתבכתי עם זה קצת..בכל מקרה ניסיתי להגדיר את הפיירוול שיאשר הכל/ביטלתי אותו וגם ניסיתי להסיר אותו וזה לא עזר. חוץ מאלה יש לי גם ראוטר של LEVEL ONE שאני לא פותח בו פורטים כי אין לי אייפי סטטי..אבל לא נראה לי שזה הבעיה כי במחשב הקודם שלי וגם בשאר המחשבים בבית אפשר להיכנס לפוקר בלי בעיה. מה אתם חושבים שחוסם את הפורט? יש אפשרות לבדוק ? תודה! [attachment deleted by admin]

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by Zakash,

שלום לכולם! עקב קניית אייפון החלטתי להשתדרג לנתב אלחוטי. מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני הולך לקנות אחד אין לי שום מנשר בנושא ואשמח לקבל קצת עזרה.. איזה נתב נחשב הכי משתלם מבחינת מחיר וביצועים ואתם הייתם יכולים להמליץ לי עליו. כמובן שאני לא מחפש משהו מאוד יקר אלה משהו סביר נוטה לזול. מה טווחי המחירים ועל סמך איזה פרמטרים הם נקבעים? איזה פרמטרים צריך לבדוק בכלל? תודה מראש לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום, יש לי מודם ראוטר של הוט, מחשב אחד מחובר אליו אלחוטית ומחשב אחד מחובר בכבל. מהירות ההורדה היא 12mb והעלאה 1mb. כל מחשב מוריד במהירות המקסימלית. כשאני מנסה להעביר קבצים בין המחשבים המהירות היא מקסימום 12mb כמו מהירות האינטרנט במקום המהירות המקסימלית של ה-wifi, 54mb למישהו יש רעיון ? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by wmsec,

לאחרונה רכשתי מהם חבילת 30 מגה, ואני משלם עליה מעל 100 ש"ח כי כמו שהבטיחו לי יש בה "תיעדוף טוב יותר". חקרתי. מהירות של 27 מגה אני מקבל אך ורק משרת הבדיקה שלהם. החלטתי לספר לכם פה מה קרה היום ואיך להוכיח לספקיות בעתיד שאתם צודקים. יש לי שרת פרטי בגרמניה, שמחובר לרשת 100Mbit. הוא נמצא בחווה מרכזית שמחוברת ל DE-CIX, ככה ששם לא הבעיה. מאתמול חשתי שאני מוריד מהשרת שלי גג על 200 קילובייט לשניה. אמרתי אוקיי אולי עומס בגלישה בטריפל סי, ננסה SSH. גם שם לא עברתי את ה200. פה אמרתי שמספיק לי ואני הולך להתחכם - את הסרט שרציתי למשוך מהשרת שלי חתכתי ל8 חלקים בעזרת split של UNIX, כל קובץ במשקל 1000 מגה: split -b1000m video.mkv chunk ואמרתי מה יקרה אם אני אפתח connection חדש בשבי…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by somero10,

שלום, לא מזמן הצטרפתי למבצע החדש של הוט כמו רוב המשתמשים כאן וגם אני כמו רוב המשתמשים נתקלתי בבעית המהירות. הצטרפתי למסלול 100MB\S של הוט נט וכאשר אני מריץ בדיקת מהירות אני מקבל תוצאה של 5MB\S ולא מעל זה. דיברתי כבר למעלה משעתיים עם נציג של הוט (שלא הבין הרבה בוא נגיד ככה) ובסופה של השיחה מצאתי את עצמי מפנה יום לטכנאי "בכיר מאוד" של אינטרנט כפי שהנציג במוקד אמר. הקטע הוא שהנציג אמר לי שכרטיס הרשת שבמחשב הנייח שלי אינו תומך במהירויות כאלה.. אבל מצד שני כשהייתי ב012 עם 12MBS אני באמת קיבלתי 12MB\S +-. אז רציתי לדעת האם באמת הבעיה היא בכרטיס הרשת שברשותי או ששוב הוט מרמים אותי. נכנסתי לDevice Manager ותחת Network Adapters יש רק שורה אחת ובה כתוב "Realtek PCIe GBE Family Cont…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by Pro_2004,

שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שגרים באיזור ויכולים לעזור לי להחליט תודה

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. אני צריך לדעת מה הIP של אתר מסוים. איך אני מגלה זאת? תודה

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. היי יש לי בבית רשת אלחוטית ובזמן האחרון יש האטה משמעותית בקצב הגלישה, לפי דעתי אחד השכנים מתחבר לי על הרשת... איך אני יכול למצוא את כמות המחוברים ברגע נתון לרשת האלחוטית שלי??? יש לי ראוטר של בזק BFOCUS+

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. שלום. לפני כשבועיים התחברנו השותפים לדירה לאינטרנט של 013 בתשתית של בזק. כדי לחבר את כולנו לאינטרנט קניתי ראוטר dlink dir300. לשותפה אחת יש לפטופ ולי מחשב נייח שקולט את האינטרנט בעזרת כרטיס רשת אלחוטי/אנטנה של -110 dlink wireless G-DWA. הראוטר ממוקם בסלון, מרחק של מסדרון ממני ובהתחלה היה נדמה שהוא קולט טוב [54mbps ועוצמת תדר "טוב מאוד"]. לצערי מאז ההתחלה אין יציבות כלל בקליטה. רגע אחד מהירות הקליטה היא 36mbps ועוצמת התדר נמוכה, אח"כ התדר הוא 24mbps ועוצמת תדר "טוב". לפעמים זה מתייצב על 48mbps אבל נדיר שהוא מגיע שוב ל54mbps. אני לא מבין, כרטיס הרשת האלחוטי בעבר חיבר אותי מצוין לראוטר במרחק כמה קומות [של שכנים-חברים] וכרגע הוא מחובר לראוטר באותה קומה במרחק סביר בתוך דירה…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by benor,

אהלן חברים, יש לי חבר עם בעיה, אולי תוכלו לעזור לו. הוא מכור קשות לאתרי חדשות\אקטואליה\דפי פייסבוק הזויים וזה הורס לו את החיים- והוא רוצה להתנתק מזה, לתמיד. ניסינו את שיטת החסימה דרך hosts אבל הוא פשוט נכנס לקובץ ומוחק את החסימות. כמו נרקומן. אני צריך למצוא דרך שבה אוכל לחסום את האתרים\דפי פייסבוק ואולי אפילו ערוצי יוטיוב כדי שרק לי תהיה גישה אליהם ולו לא תהיה שום דרך להיכנס אליהם. יש הצעות?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. עד היום לא הצלחתי לשלב ראוטר עם מודם אלקטל הום ברשת ביתית. המודם מגיע כשהוא מקונפג ל-PPTP. הבעיה שראוטרים רבים (גם שלי ביניהם) לא מותאמים ל-PPTP, אלא רק ל-IP דינאמי, או IP סטאטי, או PPPoE. כל מה שניסיתי לא עבד, לא הצלחתי להתחבר בו זמנית לאינטרנט עם יותר ממחשב אחד. חשבתי שאולי הבעיה אצל קווי זהב, שעובדים ב-PPPoA, שאלות שלי לפורום הזה נותרו ללא מענה... (למרות הכוונות הטובות), בקיצור - העסק נראה אבוד... היום נמצא הפיתרון: בכמה צעדים פשוטים ניתן לקנפג את המודם ל-PPPoE (דרך ממשק web לכתובת 10.0.0.138). אין צורך להפוך אותו ל-PRO. ברגע שהראוטר גם עובד ב-PPPoE הוא שולח למודם את שם המשתמש והסיסמא, העסק עובד כמו שעון, ובא לציון גואל! הפיתרון באדיבותו ובסיועו של יחיאל, המככב בפורום …

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by shai11,

שלום לכולם... אז ככה הסיפור שלנו מתחיל: הרשת שלי בבית בנויה על 3-5 מחשבים בערך (תלוי באחים שלי שרוב הזמן לא בבית). כל העסק מחובר ל"סווי'ץ" ומשם למודם שנהפך לראוטר. היה לי אלקטל כחול 150 נראה לי שהחזיק את העסק יפה מאוד 2-3 שנים אבל משום מה היו בעיות בטלפון ומשם זה עבר לאינטרנט ובא טכנאי עם מכשיר כזה שבודק רעשים בקו וכל זה והחליט להחליף לי את האלקטל הנאמן!! וגם חפר לי שנכנס ממש בקרוב ה NGN (נהריה) אני עכשיו עם RTA1320 שגם נפרץ לראוטר ופשוט כל כמה שעות, לא זמן מוגדר ממש הוא פשוט מתפגר והאינטרנט נופל ואין גישה לראוטר דרך האתר שלו ורק ניתוק פיזי מהחשמל עוזר בכל מקרה אני צריך המלצה למודם שיחזיק את כל הסיפור כאן, בעיקרון מחליף לאלקטל הנאמן רק תגידו דגם ואני אשיג אותו כבר, אבא ש…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שלום רכשתי שקע משולב לקו טלפון +חיבור לאינטרנט על טיח . שאלתי :כמה חוטים אני צריך בסה"כ ? מהו הסימן שלהם בכל נקודת חיבור? ומה ציבעם ?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by llime,

היי. חברים שלי מחוברים להוט במהירות 12Mbps (חיבור ללא חייגן). הספק שלהם הוא 012. לאחרונה הם התפקדו גם לבב"ל אבל לא יודעים איך לשנות את ההגדרות כדי לגלוש דרכם. יש להם איזה מודם שהוט מספקת להם וראוטר של edimax (לא זוכר כרגע את הדגם). מכיון שהם מבינים ברשתות ואינטרנט עוד פחות ממני, (יש דברים כאלו), הם פנו אלי כדי שאעזור להם להתחבר לבב"ל, ויש לי כמה שאלות: 1. קודם-כל, קראתי באיזה מקום שמי שמחובר ללא חייגן גולש במהירות של התשתית... אני גם זוכר שכאשר הם שידרגו (יותר נכון אני שידרגתי להם) מ 2.5 מגה ל 12 מגה (לפני כמה חודשים), המהירויות שהייתי מקבל שם ב speedtest היו של 12 מגה עוד לפני שהם שידרגו ב 012. מישהו יכול להסביר לי כיצד זה יתכן?... האם אפשר להגדיר את התשתית על מהירות כל…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by I7210I,

שלום יש לי תיבה של מיילים בבזק ואני רוצה שהיא תעבור מכבסה של דואר זבל ליפני שהיא מגיעה אלי למחשב בהאוטלוק..יש אפשרות לכבס אותה בGMAIL? תודה

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by erezalster,

שלום לכולם. יצרתי לי סוף סוף MediaCenter בבית כאשר המחשב הרגיל שלי משמש גם כשרת קבצים. לצערי לוקח לי הרבה זמן להעתיק מידע מהמחשב שלי לMedia Center. כמה Router שיכול לספק לי מהירות של 1GB ברשת הפנימית? תודה רבה, ארז

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. איך אפשר חוץ מלקנות ראוטר לעשות שהאינטרנט יהיה תמיד מחובר? למה אצלי בחדר יש מחשב ובסלון יש מחשב... עכשיו הDATA נמצא רק בסלון אז יש לנו רשת נחמדה.... הבעייה היא שאח שלי סוגר ת'מחשב אין לי אינטרנט ואני מתעצבן.... חשבתי לעשות שרת על P1 והאינטרנט יבוא ממנו.. אבל אני חושש שזה יהיה איטי להפליא... יש עוד פתרונות?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים