עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ShadowFighter,

שלום לכולם, שידרגתי את האינטרנט מ15 ל40 מגה, והראוטר הקודם שלי נהיה לא רלוונטי (לא תומך בvDSL, זה siemens sl2-141) הלכתי לבזק סטור וקניתי (שכרתי?..) את המודם-ראוטר של DLINK שלהם. הוא עובד מצוין, במחשב שמחובר ישירות אליו אני מקבל 41 מגה והכל טוב ויפה. הבעיה היא הרשת - הקליטה חלשה מאוד, בחדרים מסוימים אני לא מקבל בכלל את ה5G, וה2.4G הביא לי מהירות הורדה של 3MB ( (אבל גם מהירות העלאה תקינה של 3MB ) הבית שלי הוא קומה אחת רציפה, והמרחק בין הראוטר לחדרים הנוספים הוא בערך 15 מטר, ויש מספר קירות באמצע... בכל מקרה, ניסיתי לקנפג את הראוטר הישן בתור repeater כך שלפחות 15 מגה אוכל לקבל... כרגע הצלחתי חלקית, הrepeater עובד רק כשהוא מחובר בLAN לראוטר החדש. הקטע המוזר זה שבעזר…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. יש לי WR1043ND דור ראשון ואני מחפש משהו מהיר יותר שייאפשר סטרימינג חלק של סרטים ב-Full HD עם ביטרייט גבוה מהמחשב בחדר העבודה לזה שבסלון. תקן AC אמור להתאים, השאלה אם יש בארץ נתב AC מלבד זה שבכותרת ואם כן, מי מהם עדיף? כרטיס הרשת שארכוש יהיה כנראה EW-7822UAC של Edimax שמקבל הרבה ביקורות טובות. תודה!

• 31 תגובות
    • 10.4k צפיות
  3. Started by Armageddon1,

לאחרונה הצטרפתי לשירות שנקרא "גיימר" בבזק בינלאומי , המטרה היתה לנסות להימנע מlatancy גבוה במשחק רשת (DIABLO3) . אני עושה בדיקות pathping לשרת שאליו אני מתחבר והתוצאות מראות שיש בעיה בניתוב בין שרתי בזק , גם אחרי ה"גיימר" שלהם . למשל : { Tracing route to 213-155-155-233.customer.teliacarrier.com [213.155.155.233] over a maximum of 30 hops: 0 Home-PC [10.0.0.2] 1 10.0.0.138 2 bzq-79-183-64-1.red.bezeqint.net [79.183.64.1] 3 bzq-179-14-150.static.bezeqint.net [212.179.14.150] 4 bzq-25-77-22.static.bezeqint.net [212.25.77.22] 5 bzq-219-189-210.cablep.bezeqint.net [62.219.189.210] 6 bzq-179-161-217.static.bezeqint.net [212.179.161.217…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום , אני יגדיר שני ראוטרים כדי שיהיה קל להבין אותי. R1 - מחובר החוצה לאינטרנט ולרשת -R2 מחובר לראטור R1 . אני מנסה להעביר בport farward כל פורט שמגיע למשל ממהאינטרנט אל R1 בפורט 1989 , שR1 ישלח אותו לR2 ולאחר מכן R2 ישלח את הפורט הזה לכתובת IP שנמצאת ברשת... למה אני עושה את כל זה? אני מנסה לעשות Wake on Wan אבל R1 שלי לא מעביר את הפורט למחשב כשהוא מכובה(כנראה הARP TABLE נמחק כל כמה זמן) ואי אפשר לשלוח בbroadcast בport farwardig. אז חשבתי שR1 ישלח את הpacket שמגיע בפוקט 1989 אל R2 והוא בתורו ישלח את זה בbroadcast לשרת ואז בעצם המשחב ידלק...(R2 יכול לשלוח בbroadcast). קצת פרטים: R1 - ראוטר של netgear r7000 R2 - ראוטר של linksys wrt54gl , עם firmware של dd-wrt . זהו אם …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אז ככה הבעיה התחילה אחרי שהחלטתי לפרמט את המחשב. האינטרנט והמתאם עבדו בסדר גמור , אבל אחרי הפירמוט אני מתקין דרייברים והכל (Win 7 32bit) וזה פשוט לא מזהה את הכרטיס רשת אלחוטי לא משנה מה אני עושה ניסיתי להתקין עם הדרייבר של זה וזה לא מזהה אותו , ניסיתי לחבר ולתת לווינדוס להתקין דרייבר לבד כמו שהוא עושה לדיסק און קי / עכבר שמחברים ברגיל וזה נכשל. המחשב מזהה את זה כ-n11 Adapater כשאני בתפריט של "הוסף התקן" אבל כשאני מנסה להתקין זה פשוט לא נותן. plz help me#@!

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by gtrippleg,

שלום יש לנו בבית ראוטר\נתב מדגם par-720G, חיבור בזק+נטוויז'ן במהירות 15 מגה, ישנם בממוצע 2 גולשים אלחוטיים בבית, רוב הזמן אני הגולש היחיד. המחשב שלי נייח, ומחובר לנתב עם (TPlink wn821n (V4, במרחק 10 מטר מהראוטר מאחורי קיר רגיל (לא ממ"ד או משהו), עם קליטה מעולה. כשאני מתחבר לרשת, בהתחלה אני מקבל 15מגה והכל טוב ויפה, אבל תמיד אחריי חצי שעה\שעה אני מקבל 5 - 6.5 מגה, וזה חוזר ל15 מגה רק אחריי שאני מתחבר מחדש לרשת (ואז שוב יורד אחריי כמה זמן). כשיש האטה, אם אני בודק מהירות במחשב שמחובר עם כבל לראוטר אז אני מקבל בכל זאת 15מגה. * דיברתי עם נטוויז'ן - מצאו "חיבור כפול" במשתמש וביטלו את העניין. * דיברתי עם בזק - לא מצאו שום בעיה בקו. * הראוטר חדש (ביקשתי מבזק שיחליפו) * הראוטר מוצ…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. שלום לכולם. כיום אני על תשתית של הוט כחלק מטריפל (320 ש"ח בחודש) הספק שלי כיום הוא בזק בין לאומי, שאומרים שבסוף החודש המחיר יעלה ל50 ש"ח עבור 100 מגה, ולכן אני מחפש להחליפם. עד כמה ששמעתי hot.net מציעים ב20 ש"ח בחודש 200 מגה. המחיר זהה אצל fast. אך אני מחפש משהו יציב איכותי ומומלץ לא חתול בשק. רציתי לשמוע ממכם מה כדאי ומה הבחירה האיכותית ביותר! תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום חברים, התקציב כ 250 ש"ח (לחרוג אם שווה) - גם לחסוך יתקבל בברכה. ימוקם בקומה התחתונה תשתית בזק (אבל מי יודע הלאה .......) קראתי פוסטים באתר ולא הגעתי לכלל החלטה מצד אחד ראיתי ש 1043nd מומלץ אך יש המון ביקורות קוטלות על נושא קושחה וניתוקים כמו כן יש 1043לבן וגם כחול מבקש עזרתכם אגב, מתוכננת רכישה מאייבורי סניף מודיעין

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by coperl,

מישהו תוקף אותי כבר כמה ימים במתקפת ARP, הרשת לא זמינה בגלל זה, וכשכן זמין האנטי וירוס מזהיר על מתקפה. לפי התוכנה XARP אני מותקף כל הזמן. איך אני מתגונן, או לפחות מגלה מי זה? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by Cheif,

באחר הפורומים המקבילים, פורסמה סקירה של ה-FiberBox המתמקדת בו כממיר וכמזרימדיה. כמה מחשבות קצרות על הנושא תוכלו לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5120

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by uriy,

שלום, עד היום גלשתי בבזק-נטוויזן במהירות 15MB, דרך מודם/ראוטר שסופק ע"י בזק netgear DGN2200 v2 שדרגתי ל 40MB בבזק אמרו לי שחייב להחליף את ה netgear שתומך רק ב ADSL יש לי (כרגע לא בשימוש) TP-LINK TD-W8961ND האם הוא מתאים ל vDSL ויכול לשמש אותי במהירות החדשה?

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by ariel_rg,

שלום לכולם... אני צריך את עצתכם. קיבלתי הצעת עבודה לשדרוג רשת עבודה במוסד. הרשת כוללת שרת שיתוף קבצים, מחשבים מדפסות נתבים אלחוטיים וכו'. תכל'ס עיקר מה שאני צריך לעשות זה: א. לשדרג windows server (כיום standard edition 2003). ב. לקנות מחשבים חדשים ולחברם לרשת. ועוד כמה עניינים שוליים. אני מתלבט האם לקחת את העבודה מהסיבה היחידה שאני לא ממש מבין בזה... כלומר תחזקתי את הרשת הספציפית הזו במשך כשנה, אבל אין לי ידע אמיתי ברשתות - אני לא כ"כ יודע להסביר מושגים כמו DNS, DHCP וכו'. החשש שלי הוא בסה"כ מהתקנת הסרבר - פשוט בגלל שאף פעם לא עשיתי את זה ואין לי מושג מה הולך לקרות. האם צריך להגדיר ומה ואיך וכו'. בקיצור - יש לי אינטואיציה טובה מאוד בכל מה שקשור למחשבים ורשתות אבל אין לי ב…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום. 1. רציתי לשאול אם ההנחתה על הקו תקינה ? (אפס דציבל זה אידיאל, לכן אני שואל..) 2. יחס האות לרעש הוא בין 7.9 ל~8.3 (dB) והשאלה אם זה תקין ? הבנתי שה-ADSL כל דבר מתחת ל-10dB (יש שיאמרו 12) הוא מזוויע לחלוטין. לא יודע לגבי ADSL 2.. אני עם בזק ובזק בינלאומי. לינק לנתונים מהראוטר: http://i.imgur.com/AifFp0Q.jpg 3. פעם הייתי מגיע ל91 מגה הורדה, היום 85-86 זה כל מה שאני רואה. אפשר להתקשר ולדרוש שישימו אותי על Adaptive Rate, כי אני יושב על הארון ומאבד סביבות 10מ"ב יקרים ? (שאלו את זה הרבה, אני יודע.. אני שואל שוב כי לא מצאתי תשובה לשאלה שלי ספציפית.) תודה לכל העוזרים למיניהם ויום טוב.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. שלום לכולם, אני אתן הקדמה קצרה, לאחרונה עברתי לתשתית של הוט וספק הוטנט במהירות "מאה" מגה. לפני כן הייתי מחובר לבזק עם נטוויזן במהירות 15 מגה. כרגע אני מקבל בדיוק את אותה המהירות ברשת האלחוטית במקום בו אני גולש שזה סביב ה14mbps. מבחינת הקונפיגרציה הבית שלי הוא עם שלושה מפלסים בקומה התחתונה יש לי מחשב נייח שמחובר חוטית להוטבוקס (הוא מצליח לקבל בשעות טובות 80mbps) בקומה השנייה יש לי רפיטר של אדימקס שמגדיל את הטווח לקומה השלישית שבה אני גולש. עכשיו לשאלות: א. הבנתי שהרפיטרים מעצם דרך פעולתם הם איטיים. במידה ואני רוצה להיפטר ממנו עד כמה שיפור אני ארגיש בהתקנת נתב פרטי במקום ההוטבוקס (כרגע אני מקבל ממנו שני פסי סיגנל בקומה השלישית ורשום שיש קליטה "ענייה") בהנחה ששניהם ימוקמו…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. יש לי את הנתב DGN2200v2 גירסת קושחה V1.0.8.31_1.8.31 (אגב זו הכי מתקדמת?) אני רוצה כתובת דומיין ושהנתב יעדכן אוטומטית את הIP בתפריט יש אופציה Dynamic DNS ושם יש רשימה Service Provider ובה רק אפשרות אחת לבחור www.DynDNS.org עושה רושם שהאתר הזה כבר לא מספק שירות בחינם. אז איך אני כן יכול לעשות Dynamic DNS?

• 5 תגובות
    • 6.6k צפיות
  16. שלום, אני מנסה להגדיר את הראוטר TL-WR740N בתור נקודת גישה שניה כאשר הוא מחובר לראוטר אחר ולא בדיוק הולך לי. איכשהו הצלחתי לחבר בעבר את הDLINK שלי והוא עבד, הפעם אני בבעיה והוא פשוט לא מתפקד.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. אהלן. היום כל חצי שעה מתכבה לי HOTBOX (המפסק פשוט מתחלף ל0). העניין הוא שאין לי זמן לחכות לטכנאי שבוע, יש לי מבחני סמסטר בעוד זמן קצר ואני לומד המון מאינטרנט, האם אני יכול, נגיד מחר, לסוע למרכז שירות כדי שיחליפו לי לאחד תקין או לקנות חדש? במידה ואני אקנה חדש, כמה זה יעלה לי? תודה! ועוד דבר, לא הבנתי לאן אלי לפנות - יש להם מרכזי שירות והחזרת ציוד, ו- מרכזי מכירה ושירות. די מבלבל הייתי אומר.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. יש לי אינטרנט של בזק והבוקר קמתי והרשת לא מתפקדת. התחלתי לאתר את התקלה ופתאום שמתי לב שיש גורם שמחלק כתובות 192.168.1.100 וכו' במקום 10.0.0.138. שכחתי שבעבר הרחוק חיברתי את ה LAN של הממיר לרשת (הנחתי שכך הממיר יקבל עדכון מהוט יותר מהר). בקיצור גיליתי שכנראה בעקבות עדכון לתוכנה של הממיר, הממיר החל לתפקד גם כמודם ראוטר.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. הכתבה מאתר: http://news.pocket.co.il/content/viewnews.pl?id=EFAAklykEFzDwxqtVK&tmpl=pkt7&style=pkt7

20. שלום לכולם, אני עושה port forwarding לפורט מוסיים לPC שלי בבית. יש לי ראוטר netgear r7000 והגדרתי הכל. הגדרתי את זה בשביל לעשות wake on wan מהפלאפון כדי להעיר את המחשב שלי כשהוא מכובה... הדבר המוזר הוא שאם אני יכבה את המחשב ויריץ את הmagic packet כדי להעיר את המחשב מהwan זה יעבוד! אבל אם יעבור פרק זמן מסוים(למשל ארבע שעות) ואריץ שוב את הmagic packet מהפלא שלי בדיוק באותה הדרך זה לא עובד!!!! כאילו הראוטר שלי חוסם את זה.... יש לי איזושהי השערה אבל אני לא בטוח בכלל שזה בכלל נכון : יכול להיות שהראוטר מודע לזה שהמחשב שלי כבוי ולכן הוא אפילו לא טורח לשלוח את הpacket (לפי הפורט) למחשב שלי?? ואז בעצם שהמחשב כבוי הpacket לא מגיע אליו בport farwarding? זהו בערך אני באמת לא יודע מה …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם, בתקופה האחרונה ולאחר שינויים בבית, רציתי להזריק קצת מרץ ברשת הביתית. התחדשתי לי ב-1043ND כדי לתמוך ב-1GB. בבית הושחלו (במאמץ וקושי רבים) כבלים של CAT5E לפני כשמונה שנים. השקעים בקירות של לה-גרנד גם כן תומכים ב-CAT5E. הבית שלי מרושת בצורה הבאה: - קומה ראשונה : * מודם בזק ==> 1043ND ==> תקשורת קווית דרך PATCH PANEL למחשב בחדר עבודה + חיבור לשרת הורדות * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI- קומה שניה : * ארבע נקודות LAN (רק שתיים מחוברות עד לקבלת סוויץ') * לינקסיס 54G שמחובר ב-LAN לאחת הנקודות ומשמש כ-AP לקומה השניה. * שאר הקליינטים מחוברים ב-WIFI לאחר ההתקנה ניגשתי עם המחשב הנייד ובדקתי את המהירויות דרך ה-LAN, התוצאות שהתקבלו הן: -קומה ראשונה: * מחשב חדר עבו…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Zadu,

מחר אנחנו עוברים לYES ורציתי לדעת איך האינטרנט שלהם. האם הוא טוב כמו האינטרנט של הוט וכו'

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. האם מישהו התנסה בחב' איחסון אתרים .securehost.co.il/hosting.php איך השירות שלהם? הזמינות? נפילות? אשמח לשמוע. המחירים שלהם דוקא טובים, וראיתי שיש להם גיבויים בשרתים חיצוניים.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Ymac,

שלום. העניין הוא כזה: יש לנו מודם / ראוטר מבזק, TNN AZTECH 600E כזה קטן ענתיק. הוא מוגדר כראוטר, רשת פנימית 10.0.0.X דבש. הוא מחובר לעוד ראוטר, של TP-LINK, ה-WR841N שהוא זה שמשמש את צרכי המחשבים בבית. רשת פנימית 192.168.1.X המקרה הזה יוצר שתי רשתות פנימיות, אחת בתוך השנייה, מה שמונע ממני את היכולת לפתוח פורטים (ל-TNN יש באג דפוק בקושחה) וחלק מהתוכנות לא אוהבות את זה, כמו Air Video HD (רושם לי Double NAT Detected ואני לא יכול לגשת לתכנים מהאינטרנט) איך בהגדרות אני הופך את ה-TNN למודם בלבד? מדובר בדגם עם הקושחה החדשה יותר, אבל הוא דפוק לגמרי (באגים, אי אפשר להכנס לממשק הוובי רוב הזמן)

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by thebenjamin,

שלום, רציתי לשאול אם יש אפשרות דרך הממשק של הראוטר לבצע התחברות מחדש לאינטרנט במידה ואני רוצה להחליף IP. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים