עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, יש לי ראוטר של סלקום המספק אינטרנט סיבים 1G. למרות זאת בבדיקת מהירות במחשב הנייח אני מקבל מהירות לא משהו.. באותה הבדיקה באותו מיקום דרך הסלולר אני מקבל מהירות הורדה פי 10. כרגע אני משתמש בדונגל USB - מתאם רשת אלחוטית TP-Link TL-WN722N 150Mbps High Gain Wireless USB Adapter . המאפיינים מראים שהוא עובד בתדר 2.4 במקום 5 וגם wifi 4, במקום wifi 6. האם לדעתכם שימוש בכרטיס רשת אחר יוכל לשפר משמעותית את המהירות? אם כן איזה מומלץ? אני צריך אחד שתומך גם ב- windows וגם בלינוקס (Ubuntu) ומחובר בUSB או PCIE תודה

2. נתחיל מזה שיש לי מהירות גלישה של 12 מגה דרך בזק בינ"ל והתשתית היא של HOT. כעת אתאר לכם את התופעה שאני שם לב אליה ותגידו לי אם זה נראה לכם מוכר: אני פותח קליפ מסויים כלשהו ב-YouTube, בד"כ קליפ באיכות HD של 720p/1080p (כלומר קליפ "כבד"). עכשיו בערך ב-10 השניות הראשונות הקליפ מתחיל לעלות במהירות אשר קרובה מאוד למהירות המקסימום של החיבור שלי (בין 1.1 ל-1.3 מגהבייט/שנייה), אבל מיד לאחר מכן המהירות פתאום צונחת באופן קיצוני ולכל אורך המשך הטעינה של הקליפ אף פעם לא עוברת את הסף של ה-100KB/s. שמתי לב לתופעה הזאת בכ"כ הרבה קליפים שזה כבר מזמן לא בגדר צירוף מקרים. בד"כ בסופי שבוע התופעה הזאת הרבה יותר נפוצה. עכשיו כמובן שבעת הורדה מאתרים מסויימים, ובעיקר אתרים מחו"ל אי אפשר לצפו…

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by amitha73,

שלום לכל העוזרים/המומחים אני עובר בקרוב לבית חדש והכנתי תשתית של 13 נקודות רשת , 2 בכל חדר ( אחת למחשב ואחת ל smart tv ) + אחת בכל מרפסת + נקודה נוספת הולכת לבקר של מצלמות רשת על איזה ראוטר אתם ממליצים לי לקחת ( מעונין שיעבוד 1 גיגה ) ושיספק גם WIFI האם לקחת שני SWITCH-ים של 8 פורטים או אחד של 16 פורטים ושל איזה חברה ? יש לי דילמה גם לגבי הנקודה שהולכת ל SMART TV , כי אני לקוח של סלקום TV והממיר שלהם מחובר גם כן לנקודת רשת , האם כדאי לפרוס 2 כבלים ( אחד לממיר ואחד ישירות לטלויזיה ) או לרכוש HUB , קחו בחשבון שאין מצב ששתי הנקודות האלה יעבדו במקביל. עמית

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by raiman1,

הכיצד עושים זאת?

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. שלום, יש לי D-Link DSL-G256DG של בזק. הנתב מגיע עם 2 כניסות USB 2.0, מה שאמור להביא ביצועים של כ30MB/s. לצערי הרב אני מגיע למקסימום של 5MB/s כשאני מנסה להעביר קבצים (או סטרימינג) מהכונן 1TB שמחובר לנתב - לכל מקום אחר ברשת הביתית שלי. כמובן שבדקתי והכונן מגיע לסביבות ה100MB/s על USB3.0 ול כ30MB/s על USB2.0. מישהו חווה בעיה דומה? למישהו יש רעיון למה זה קורה? איך אפשר לפתור את זה?

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by 114508534,

שלום , ברשותי מודם/ ראוטר סיבים שסופק עי"י ספק האינטרנט , הקליטה של הוואייפאיי ברחבי הבית לא מספיק חזקה ולכן אני רוצה לחבר ראווטר חיצוני , יותר חזק שיתן כיסויי מלא לכל הבית . השאלה האם איך בדיוק עושים את זה , האם מספיק לחבר את אחת היציאות של המודם לכניסת WAN של הראוטר , לחבר את הרואטר למחשב ולהגדיר אותו או שיש צורך באיזשהי פעולה נוספת . הראוטר הוא tp link archer c80 ו המודם הוא של ספקית האינטרנט ( אני לא מתגורר בארץ ) תודה .

7. Started by Gico,

האם לתת אותו SSID ל-Dual Band? האם יש משמעות כלשהי לכך? תפעולית נראה לי שיהיה לי יותר קל להבדיל בין הרשתות אם שמן יהיה שונה.

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by erezo,

עשיתי חיפוש באינטרנט כדי למצוא ראוטר שיחליף את ה TL-WR1043ND V1 שעושה לי מלא בעיות גם עם OPENWRT GARGOYLE עליו, אני מחפש נתב לא יקר מדי, שיעשה את העבודה לחיבור אינטרנט יציב במהירות 100Mbps עם כניסות LAN במהירות 1Gbps ושייתן טווח קליטה אלחוטי טוב ויציבות בחיבור, שלא יהיה צורך לבצע אתחול מדי שבוע, אני מוריד ב TORRENT המון סרטים ומשחקים למחשב ואני צריך מוצר שיידע להתמודד עם כמות חיבורים גדולה. מצאתי דגם של חברת EDIMAX BR-6478Gn שטוענים שהוא חדש בישראל, אך לפי אתר EDIMAX העולמי גרסת ה FIRMWARE שלו היא משנת 2012 אז הוא לא באמת דגם חדש, לפי המפרט שלו באתר הרשמי של החברה הנתב מסוגל להתמודד עם מס' רב של מכשירים ב WIFI. http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/d…

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. שלום, יש לי את הראוטר האלחוטי של EDIMAX כבר מספר חודשים ובשבוע האחרון הוא התחיל לעשות בעיות. הוא פשוט מחליט להתנתק פעם בכמה דקות (יכול להיות 2 ויוכל להיות 10) ללא סיבה . פשוט ככה. לא שיניתי שום דבר בהגדרות,לא נגעתי בכלום והוא פשוט התחיל לעשות את זה. הנה הלוג מהראוטר: Apr 15 12:52:52 pppd[528]: LCP terminated by peer Apr 15 12:53:02 pppd[2104]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1 Apr 15 12:53:02 pppd[2104]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: PPP session is 10560 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Using interface ppp0 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Connect: ppp0 <--> eth1 Apr 15 12:53:06 pppd[2104]: Couldn't increase…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by Koko Ben Hamin,

שלום לכולם וערב טוב . יש לי ראוטר של PLANET דגם WRT 415. בבית הקודם הוא שימש אותי כראוטר כמובן,והוא מתחבר דרך המודם. בקיצור,אני רוצה לחבר אותו שוב,ולהפתעתי הוא כותב שיש לו בעיה או משהו,זאת אומרת הכל תקין והמנורות דולקות אבל יש לו שגיאה במחשב עצמו שקישוריות מוגבלת או משהו. ושאני עושה REPAIR זה עדיין לא עוזר . (ניסיתי גם לגלוש לא מגיב .) מה לעשות ? צריך להגדיר מחדש ? ואם כן איך כי הכתובת של זה לא עובדת לי הרי קישוריות מוגבלת.. ???

• 31 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by InspectorGadget,

וניתבתי עם הפקודה defserver addr 10.0.0.1 ועכשיו אפשר לשלוח לי קבצים באיי סי קיו... אבל.... משום מה הפורט של הכתובת החיצונית שונה מהפורט של הכתובת הפנימית.. דוגמא: פתחתי שרת ב- CS והוא כתב לי שהכתובת הפנימי היא 10.0.0.1:27015 שככה זה אמור להיות... אבל כתובת חיצונית 213.8.156.39:10232 ואז אי אפשר להתחבר אלי כי התוכנה לא מזהה את הפורט... איך אני עושה שהפורט של הכתובת החיצונית יהיה זהה לפורט של הכתובת הפנימית ??? וגם אני לא יכול לשלוח קבצים במירק... לקבל כן אבל לשלוח לא... מה לעשות ??? תודה מראש...

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. הבדיקה החדשה מבוססת על HTML5 ולפיכך היא עובדת גם על מכשירים נידים ללא צורך באפליקציה יעודית. על פניו נראה שהתוצאות שהיא נותנת מאוד קרובות למהירות החיבור האמיתית - ראו תמונת מסך מצ"ב מחיבור ה-200/5 שלי בהוט. http://www.dslreports.com/speedtest

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. שלום וחג שמח לכולם אני מעוניין להעביר חומר ממחשב ישן לחדש בהדרגה אנ ממשיך לעבוד עם הישן עד שאגמור לסנן חומר ולהעביר את מה שאני צריך בלבד יש לי רשת בבית ואפשרות לחבר את המחשב החדש ישירות לראוטר יחד עם הישן השאלה היא איך אפשר לראות את שני המחשבים בו זמנית על המסך ולבצע העברה מאחד לשני? לא חייב מיקלדת ועכבר משותפים

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. שלום, לפי הבנתי תמיכה בוקטורינג דורשת רק עידכון תוכנתי למודם, האם זה נכון? אם כן, יש ברשותי מודם VDSL2 מדגם DSL-699U5 שקניתי מבזק סטור לפני כמה שנים (ממותג כמודם של בזק), מתוצרת T&W, ועליו מתוקנת קשוחה (וכנראה שגם הצ'יפ) של broadcom. הקשוחה עצמה לפי הנראה לעין לא מקוסטמת לבזק, ונראת קשוחה סטנדרטית של Broadcom. חיפשתי באתר שלך T&W מידע על המודם הזה, אבל לא מצאתי שום איזכור לדגם הנ"ל. ניסיתי לברר באיזה קשוחה של broadcom מדובר, אבל עדיין ללא הצלחה. חשבתי לפנות לבזק/T&W/Broadcom בעניין, למי לדעתכם כדאי לפנות בנושא הזה? והאם בכלל הם ירצו לעזור? חבל שיש לי מודם יחסית טוב שלא תומך כרגע בוקטורינג, אם זה אפשרי להוסיף לו תמיכה. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. איך אני מזהה איזה כרטיס רשת אלחוטי יש לי (a,b,g)ומה המהירות שלו ואיזה ראוטר מומלץ, האם 54Mps זה טוב או יש יותר טובים? תודה רבה וסליחה על הבורות

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by udicol,

ובכן זה טעות !!! אפילו טכנאי ההתקנות שבא לביתי מסר לי כי קיבלתי IP קבועה לכל העיסקה . אך הפלא ופלא , כשנכנסים לאתר של www.cables.org.il אני מקבל כתובת IP משתנה . או קיי עכשיו יגידו לי אתה לא חייב להתנתק . אבל מכיוון ששום דבר לא אמין במדינתינו ,אני חייב לבצע את הפקודות Iprelease ו- iprenew , אני מקבל שוב כתובת IP חדשה (ברור מכיוון שהשיטה עובדת בצורה של DHCP ) ולכן נעלם לי הIP הקבוע שהבטיחו לי . ואני תיכננתי לבצע Hosting לחברות .....

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by ArZi17,

שלום רב, יש לי ראוטר מודם של בזק Netgear 2200 בקומה השניה שהוא הראוטר הראשי, ואני משתמש ב-2 מתאמי רשת על חשמל TP-Link TL-PA4010 בכדי להעביר קו חוטי לקומה הראשונה. כעת קניתי את הראוטר TP-Link WR740N ואני מעוניין לחבר אותו לחיבור הקווי שיוצא לי לקומה הראשונה מה-TP-Link TL-PA4010, כך שכאשר אתחבר אל הראוטר החדש, הוא יהיה "שקוף" כלומר אקבל את הIP שיספק לי הראוטר הראשי. בצורה יותר פשוטה, אני רוצה שהראוטר החדש יהיה מן Wireless Switch. למישהו יש מדריך איך לעשות חיבור כזה? תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  18. Started by Sango,

שלום, קיבלתי מבזק סטור ראוטר חדש dlink 6850. יש לי מהירות תשתית 40mb. כשאני מתחבר לראוטר דרך wifi אני מקבל את מלוא המהירות. עד כאן הכל אחלה. ראוטר זה מחובר באופן חוטי לראוטר ישן שלי dlink 2650. הבעיה שאם אני מתחבר לראוטר הישן דרך wifi אני מוציא רק 22mb. יש לציין שבאופן חוטי לראוטר זה אני מוציא את מלוא המהירות. כל הבדיקות נעשו ממרחק של מטר מהראוטרים דרך speedtest. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. יש לי שקע RJ45 בכל חדר בבית החדש אבל במיקום מאוד מאוד לא מוצלח. ממילא גם נדרש כיסוי אלחוטי בחדרים בגלל סמארטפונים ומחשבים ניידים - גם כשהדלת סגורה. האם שימוש ב-AP כמו זה למשל יכול לפתור את הבעיה ועל הדרך גם להבטיח עצמת סיגנל אלחוטי מינימלית בחדר? http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wi-fi_range_extenders_n300/ew-7438rpn_v2

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. אני ממש לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו להפנות אותי למקור מתאים מפני שאני לא ממש מוצא לבדי. חיברתי את המודם לעיל וניסיתי להתקין אלא שדיסק ההתקנה הוא בהולנדית כך שהרוב היה ניחוש אני בכלל לא בטוח שההתקנה עברה בהצלחה אבל כשניסיתי לבנות חייגן VPN קיבלתי שגיאה _800 תוך כדי נסיון לפתור את הבעייה שמתי לב שאני בכלל מחובר !!! אין חיווי בשורת המשימות אבל יש גלישה כניסה לדוא"ל קבלת כתובת IP חוקית - בקיצור מחובר וגולש. עכשיו השאלה הנשאלת היא איך זה קרה??? לא סיפקתי שם או סיסמא ועדיין מחובר כרגיל? מה קורה עם FIREWALL על כרטיס הרשת שלא מאופשר לפתע? איך אני שולט בפורטים ובכלל בראוטר? תודה רבה ואם אני בפורום לא מתאים שוב סליחה

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. שלום. אני עובר ליחידת דיור בה אני מקבל חיבור אינטרנט מהראוטר הראשי בבית של בעל הדירה, דרך שקע ethernet בקיר שלי. אני יכול פשוט לחבר את המחשב עם כבל ויש לי אינטרנט. המטרה שלי היא ליצור רשת פרטית משלי עם הראוטר שלי, ואותה לחבר לרשת הביתית של בעל הדירה כדי לקבל אינטרנט ברשת שלי. אם אני אגדיר את הראוטר שלי כ AP אז אני אהיה חלק מהרשת של בעל הדירה ואני שואף להימנע מזה. השאלה היא האם ניתן להגדיר את הראוטר שלי כך שגם יהווה רשת עצמאית, אך במקביל יהיה קליינט של הראוטר של בעל הדירה? אם כן, איך קוראים לחיבור שכזה? לא מצאתי בגוגל את מילות המפתח הנכונות. בנוסף, בוא נגיד שזה לא אפשרי והגדרתי את הראוטר שלי כ AP וחיברתי אותו לראוטר של בעל הדירה כך שהוא …

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. התקציב שלי הוא 250 ש"ח לראוטר [300 אם זה ממש שווה את זה] אני צריך ראוטר שיש בו מודם מובנה [זאת אומרת שהראוטר עצמו תמיד מחובר ואין התקנים נוספים וכל מחשב שיחובר אליו ישר יקבל אינטרנט אני ב-ADSL במהירות 2.5 מגה עדיף אלחוטי למרות שחוטי יתקבל גם כן כרגע יש לי אחד שמתנתק כל בערך 15 דקות זאת לא בעיה ברשת ועדכנתי קושחה מה שיש לי כרגע הוא של u.s.robotics תודה רבה מראש לעוזרים

• 38 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. טוב אז ככה....אני משתגע!!!!!!!!!!!!! יש לי חבילה של 750k (כבלים) ועשיתי היום רשת כדי ששני המחשבים בבית יהיו מחוברים.... ועכשיו השרת מוריד לי ב-20 kbps והמחשב השני ב 80 kbps ..... לי חשוב שהשרת יהיה הכי מהיר והמחשב השני שיוריד אפילו ב- 5kb תעזרו לי בבקשה או שתגידו לי מה לעשות כמה שיותר מהר.... תודה מראש...

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. יש לנו במשרד ראוטר של draytek דגם vigor 2750n, שעד עכשיו עבד יופי, אבל לפני כשבועיים עברנו משרד למקום אחר ומאז הראוטר פשוט מסרב להסתנכרן. בדקנו מול בזק ובזק בינלאומי כבר כמה פעמים, אבל מבחינתם כל ההגדרות שלנו זהות למה שהיה לנו בכתובת הקודמת ככה שמחינתם הכל צריך ליהיות תקין. בדקנו עם התמיכה של היבואן, אבל מהם קיבלנו תשובה שצריך לבדוק מול בזק ניסינו לאפס את הראוטר וגם משם אין ישועה. אנחנו פה כבר אובדים עצות, אולי יש משהו שאנחנו מפספסים בהגדרות של הראוטר? מישהו כאן אולי יוכל להציל אותנו ולעזור לנו להגדיר את הראוטר? אולי איזה הגדרה שצריך לבדוק אצל בזק/בינלאומי?

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. כבר רוואטר שני ברצף של NETGEAR VVG2000 מבזק (לאחר מעבר לNGN 100) ברגע שמעבירים אותו למצב Bridge (אני מחבר אותו כמודם לאווטר אחר) הוא מתפגר. מנסה להסתנכרן, או שהוא לא מצליח אחרי כמה שניות ומיד עושה ריסט או שהוא מצליח ומיד שניה לאחר מכן עושה גם ריסט. לאחר שינוי ההגדרות הנ"ל שום דבר לא עוזר יותר, לא הארד ריסט, לא עדכון קושחה ולא שום דבר אחר שנסיתי. הדרך היחידה להתעסק איתו היא לנתק את הכבל טלפון שלא יסתנכרן ואז אפשר לעבוד עם הממשק. אבל אי אפשר לחבר אותו לחיבור טלפון. לבזק אין מושג ופשוט אומרים לי להחליף אותו שוב. אין להם בבזק סטור את ה-DLINK ואני לא בטוח אם יש ומודם VDSL בלבד שהוא לא ראווטר אלחוטי. למישהו יש מושג אם יש משהו לעשות עם הראווטר הנוכחי או עצה אחרת? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים