רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
א. מחפש מדריך מפורט וטוב. ב. כשאני בא לשנות את מאפייני ההתקשרות שלי כדי שיתמוך בחיבור למרחוק, אז אי אפשר להתחבר לאינטרנט (מחובר דרך HOT וברק013) ג. כשאני נכנס למחשב אליו אני רוצה להתחבר, אני יודע שצריך לדעת את האי פי שלו. ומה עוד? גם את שמו כפי שמופיע בהתחל>השורה הכי עליונה בפס הכחול?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי לאחרונה מחשב נייד חדש LENOVO N100. המחשב מגיע עם כרטיס רשת אלחוטית מובנה. בבית יש לי רשת ביתית עם מודם אלקטל "פרו" וסוויצ' פשוט, כך שהמודם מחובר אליו ושני המחשבי דסק-טופ מחוברים לסוויץ'. חיברתי את המחשב הנייד לסוויץ' והגלישה עובדת בסדר גמור, עם זאת אני לא מצליח להתחבר לרשת הביתית ולמחשבים אחרים בה משום מה. המחשבים האחרים מצליחים "לראות" שקיים מחשב נוסף ברשת, אך הגישה אליו לא מתאפשרת. כשאני מנסה במחשב החדש להיכנס ל- WORKGROUP הוא כותב שאין לי הרשאה או משהו כזה. יש רעיונות לפתירת הבעיה? דבר נוסף, בעת ניסיניות הגדרת הרשת גיליתי כי אשף החיבור לאינטרנט אלחוטי מזהה את הראוטר של השכנים לאינטרנט אלחוטי שקיים אצלם. הראוטר המדובר נמצא במרחק של כ- 30 מטרים קו אוו…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה. יש לנו בבית רשת חוטית שמחוברת בראוטר של EDIMAX. אנחנו מחוברים כרגע בספקית 1 ואנחנו עוברים לאחרת.... העניין הוא שכשאני מפעיל את המחשב האינטרנט אוטומטית מתחיל ואין לי צורך לחייג בעצמי וכל העניינים האלה. לכן כשאני עובר ספקית איך אני עושה את זה? כי אם אני לא טועה צריכים להכניס סיסמא אחרת או שם משתמש וכו'.. איך אני מגדיר את הראוטר לזה? רצוי לציין שאני לא מבין בעניין הזה כלום אז להסביר כמו לאידיוט. תודה לכולם
-
- 11 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
שלום אני מעונין לעשות רשת אלחוטית בבית שלי: הבית - בית 2 קומות מחשב אחד בקומה התחתונה ו 2 למעלה ועוד מחשב נייד (עם כ.רשת אלחוטי) עכשיו אני רוצה לקנות ראוטר + 3 כרטיסי רשת אלחוטים ושלא יהיו ניתוקים, חוסר קליטה וכו'. התקציב: עד 800 שקל (עם חריגה עד900). כמובן כמה שיותר זול יותר טוב .. אבל ברצוני לקבל מוצרים איכותים שלא יהיה להם אורח חיים קצר ושיהיה טווחי קליטה גדולים. לא משנה לי החברה של המוצר .. תודה רבה ! עריכה: יש לציין כי המחשבים מחוברים לאינטרנט 24/7 ומחשב אחד מוריד קבצים מהאימיול ללא הפסקה (מה שגורם לעומס)?
-
- 11 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום אני מנסה להתחבר ברשת עם כבל מוצלב למחשב אחר אבל זה כותב בשני המחשבים שהכבל מנותק מדוע ולמה? עשיתי ששני המחשבים מחוברים לרשת ללא אינטרנט ובלה בלה בלה ואז JUST FINISH ולא פועל
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אתמול בשלווה ובנחת מס סוף סוף ה ECI B-Focus 270 שלי (שתפקד כראוטר ודווקא הייתי די מרוצה ממנו). אני מחפש נתב חדש להחליף - השאלה היא כזאת. האם הנתבים שבזק מציאים כיום הם תחליפים טובים? לדוגמא - אני זוכר שהיו תקופות שבזק חליקו Modem/Router של Alcatel שהיה ממש "סוס עבודה". האם הנתב\מודם שהם נותנים היום שווים משהו? הוא האם כדאי כבר לקנות ראוטר לא מבזק? אשמח אם כן תעזרו לי בכמה שאלות - 1) להמליץ על מודם\נתב שבזק מחלקים בתקופה זאת (אם יש כזה). 2) במקרה שהנתב שהם מחלקים לא מומלץ, להמליץ על ראוטר (Wired מספיק ברמת הכלל...) ועל מודם Adsl שאני יכול לקנות. איך ה ECI-320? תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מהאנשים שלפעמים מורידים עידכונים מהאתר של מיקרוסופט, עשיתי ככה שהם לא מזהים שאצלי לא וינדוס מקורי ואני יכול לעשות את העידכונים כמה שאני רוצה.... אני השתמשי בפיירוול של וינדוס בדרך כלל, אבל פתחתי שם את כל הפורטים הנחוצים לביטקומט, והוא עבד יופי, על מהירות מלאה של 180 קילולשנייה... אין לי אנטיוירוס, ואין לי פיירוול. אני יכול להשתמש גם במודם כפיירוול ולחסום פורטים אבל אני לא עושה את זה... קיצר, בעידכון האחרון שהורדתי מהאתר של וינדוס אפדייט, אחרי זה המהירות של הביטקומט שלי לא עוברת את ה30!!!!!!! :kopfpatsch: הבעיה מופיע רק בביטקומט!!!!! ניתקתי את הפיירוול של XP, וניתקתי את הפיירוול של המודם, אני אמור להיות פתוח לגמרי ופרוץ לגמרי, ואני עדיין מוגבל! מ…
-
- 11 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום רב, יצרתי כבל רשת - ישיר - עם הסדר הבא: - לבן כתום - כתום - לבן כחול - כחול - לבן ירוק - ירוק - לבן חום - חום השאלה שלי עם זה נכון? כי באמר הבא: http://www.adsl.org.il/PageDisplay.asp?Artnum=71 הם טוענים שצריך לבצע סידור אחר..... האם אם צודקים? עוד דבר, הכבל רשת שיצרתי , משום מה "טוען" את ה switch שלי במטען חשמלי, והוא גם הכבל היחידי שמחשמל, (אני לא יודע מה הסידור צבעים בצד השני של הכבל - יצרתי רק ראש חדש לצד אחד של הכבל). וכאשר הכבל המדובר , מחובר ל switch הוא מאט בצורה מטורפת את כל שאר המחשבים אשר מחוברים ל switch, האם זה בגלל הסידור השגוי בכבל? או בגלל שבחדר שבו מחובר המחשב אשר יושב בצד השני של הכבל פשוט אין הארקה? או בעיה בכרטיס הרשת וגם בעיה בסידור צבעים של הכבל…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי! קיימים 12 מחשבים המחוברים ברשת ע"י ראוטר שהוא גם משמש כמודם משהו של חברת "זקסל" משהו כזה ועם 2 סוויצ'ים. מהירות ADSL היא 750. השאלה שלי האם המהירות מספיקה כדי שיוכלו לגלוש בכל המחשבים או שיהיו תקלות,מהירות איטית למדי במהלך גלישה? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , הגדלתי את האינטרנט מ1.5 ל2.5 מגה כתוב לי עכשיו דבר כזה (יש לי ראוטר): DSL Speed:128/1856kbps המהירות גדלה?או שזה עדיין 1.5 ?
-
- 11 תגובות
- 899 צפיות
-
-
בוא נגיד ככה אתר ממוצע - כמה דברים הוא יודע עלי ? ואתר ברמות גבוהות יותר- מה הוא יכול לדעת עלי ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תיראו אני צריך עזרה למושגים של האינטרנט ורשתות לדוגמא: DHCP,IP,DNS וכ'ו... בקיצור... כל מה שאני צריך לדעת על אינטרנט ורשתות אם תוכלו לעזור לי אני מאוד ישמח... אפילו אם אתם מכירים אתר שמסביר את המושגים האלו בעברית זה יהיה טוב לי... תודה מראש...
-
- 11 תגובות
- 826 צפיות
-
-
אלה הם כל סוגי הכבלי רשת בין מחשב למחשב או מחשב לנתב? Unshielded & Shielded Twisted Pair Cabling Standards v d e * Cat 1: Currently unrecognized by TIA/EIA. Previously used for POTS telephone communications, ISDN and doorbell wiring. * Cat 2: Currently unrecognized by TIA/EIA. Previously was frequently used on 4 Mbit/s token ring networks. * Cat 3: Currently defined in TIA/EIA-568-B, used for data networks using frequencies up to 16 MHz. Historically popular for 10 Mbit/s Ethernet networks. * Cat 4: Currently unrecognized by TIA/EIA. Provided performance of up to 20 MHz, and was frequently used on 16 Mbit/s token ring networks. * Cat 5: Currently unrecogni…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר למעלה משנה יש לי את הבעיה הזאת, היא התחילה מאז שעברתי מ012 לנטוויז'ן. אז ככה, שאני מחובר דרך הראוטר ומדליק את המאמיול, הוא מתחבר, הכל טוב ויפה. לאחר חצי שעה בערך האינטנט מתנתק, ומופיע לי "כאבל רשת מנותק" ואז האינטרנט מתחבר שוב לאחר כמה דקות. אני חייב לציין שאתמול שוב עשיתי ריסטרט לראוטר, פתחתי פורטים גם בהגדרות של הראוטר וגם בווינדוס עצמו. הראוטר הוא DLINK 614. יש למישהו מושג מה לעשות? אני כבר מיואש מזה לגמרי. תודה לכל מי שעוזר ניב
-
- 11 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום, היום קיבלתי ראוטר מסוג Aztech DSL Turbo 900 Hige speed modem. הודרכתי איך לחבר את הראוטר למחשב אך לא הצלחתי להבין כיצד להגדיר אותו. קיבלתי אותו עם דיסק התקנה אבל אפילו שיש שם מדריך אני לא מצליח להבין אותו. קניתי גם switch 8 פורטים של EDIMAX אבל נאמר לי שהשימוש בו נעשה מאוחר יותר ועדיין לא צריך להתעסק איתו. אני רוצה לדעת איך להגדיר את הראוטר ואיך לתפעל לאחר מכן. תודה מראש, עידו.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ה - router הוא Linksys WRT54G. הוספת firewall נוסף מבוסס תוכנה נותן הרגשה של קונדום בתוך קונדום, האם באמת צריך אותו ?
-
- 11 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
לפני מספר ימים הקמתי רשת בייתית, אחרי שקניתי מחשב חדש והכל עבד טוב נכנסתי למיקומי הרשת שלי והגדרתי רשת בייתית, הכל עבד טוב, יש לציין שלפני כן היה לי מודם במחשב אחד שיכל לשמש גם כראוטר, הפכתי אותו לראוטר והיה שיתוף קבצים בין המחשבים וגם אינטרנט. לאחר מכן פירמטתי את המחשב הישן שלי שהיה מותקן בו המודם פעם ואחרי הפירמוט ניסיתי להגדיר את הרשת הבייתית לפי האשף של ווינדוס וזה לא עבד, אומנם האינטרנט עבד והוא פועל לי בשני המחשבים אבל שיתוף הקבצים והמדפסות לא עובד.. אני לא מצליח לסדר את הבעיה התקנתי את המודם בשני המחשבים הפכתי אותו לראוטר בערך איזה 20 פעמים וגם ניסיתי להגדיר את הרשת איזה 20 פעמים כבר.. ניסיתי הכל.. הוספתי מיקומים ברשת ותיקיות משותפות אבל אני רואה אותם רק באותו מחש…
-
- 11 תגובות
- 921 צפיות
-
-
האינטרנט שלי זז ממש לאט! לוקח לו הרבה לעלות כל דף... (לא פתוח כל תוכנת שיתוף קבצים או משהו כזה במחשב) דברים שניסיתי כבר לעשות כדי לטפל בבעיה: חלקם בעזרת שירות הלקוחות של נטויז'ין... 1) אתחול הראוטר דרך ה"תוכנה" שלו 2) הוצאת המודם והראוטר מהחשמל אח"כ להחזיר אותם 3) ניסיון להתחבר לאייפי שנתנו לי בנטוויזי'ין... לא הצלחתי מרוב איטיות... לאחר כל הניסיונות האלה, בתמיכה אמרו שהם יכולים לבדוק את הראוטר אצלם אבל זה בתשלום... זהו... מה שמדהים הוא שאחרי כמה זמן, האינטרנט פתאום "חזר" לעצמו... בכל זאת פירסמתי את ההודעה כי אולי זה משהו זמני ואני לא רוצה להיתקע בלי אינטרנט... (בבוקר האינטרנט גם עבד נראה לי שהבעיה חוזרת או שהקריסות חוזרות על עצמן) יכול להיות שהראוטר נפגם/נהרס? הוא אצל…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה חימום יתר של המודם יכול להאט את האינטרנט ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מחובר באינטרנת דרך כבלים, והחודש קיבלתי חשבון שאני משלם 80 שקל רק על נטוויזן בלי הוט- 750מ"ב מהירות- זה המון כסף!!!! זה אמור להיות הרבה פחות כי המבצע שלנו נגמר, עכשיו, אני צריך שתרשמו לי את כל חבורת של ספקי האינטרנת כדי שאני ידע מה לבחור + המלצה אישית, וכמה אמור לעלות שם 750מ"ב אינטרנת.. תודה מראש לעוזרים. אם זה לא מתאים לפה אז בקשה תעבירו ..
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רק רציתי לשתף אתכם - עכשיו הייתי בשיחה עם התמיכה של ברק (013) מכיוון שהראוטר סירב להתחבר כבר חצי יום, לאחר שאמרתי לתומך החביב שהראוטר שלי מנסה בכוח לתפוס את אותו IP כל הזמן בתחום 85.64.3.81/24 הוא נזכר לספר לי שברק לאט לאט מעבירים את הלקוחות שלהם לחיבורי MPLS. דעו לכם שאם אתם לקוחות ברק ויש לכם בעיה להתחבר אליהם, תבדקו אם הראוטר שלכם מנסה לתפוס כתובת חוקית גם כשאתם לא מחוברים בתחום ה-IP ב-CIDR שציינתי למעלה - יכול מאוד להיות שגם אתם הועברתם. ברגע ששיניתי את חיבור ה-WAN מ-L2TP ל-DHCP, הכל התעורר לחיים ועובד כמו גדול. כל הכבוד לברק על היוזמה!
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בזק החמודים העלו לנו את מהירות השליחה (Upload) מ100 ל150 במתנה! כן כן! במקום שתעלו על 12.5 תוכלו עכשיו להעלות על 18 ואני שואל,לא חבל על הפרסומת? הרי ברור שכולם היו שמים לב לשינוי המזהיר הזה לבד. עכשיו אני מעלה קבצים במהירות האור,לא מספיק להגיד בז.. וכבר עולה לי סרט DVDR לרשת. למה הם כ"כ קמצנים? זה עולה להם כ"כ הרבה?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום שדרגתי את האינטרנת מ750 ל1.5 מ"ב.. עכשיו היה קצת בלאגן והתקשרתי להוט כדי לסדר את זה קיצר היא אמרה שהיא סדרה.. עכשיו היא אמרה לי לנתק את המודם בישביל שה1.5 יכנס לתוקף.. עכשיו אני מפחד שאולי לא השתדרג המהירות ומה שאני רוצה לדעת מכם הוא האם יש אפשרות לבדוק על איזה מהירות האינטרנת שלי פועל עכשיו? תודה מראש לעוזרים..
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני להקים רשת חוטית בין שני מחשבים אשר בביתי. באמצעותי מודם בעל חיבור usb. ברצוני לקנות נתב לחבר מכל מחשב כבל אל הנתב, ולחבר את הנתב למודם. האם זה אפשרי? מזכיר שישי לי מודם usb, ושזו רשת קווית. אם זה אפשרי איזה נתב מומלץ לקנות? ואיך לחבר בדיוק את הכבלים ממחשב לנתב ומנתב למודם? באלו כבלים מדובר בכל חיבור?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, שאלה בכותרת והסבר קצר: מחשב אחד משמש כשרת , מחובר לאינטרנט ישירות + שאר המשאבים כמו מדפסת סורק וכו' אליו אני מעונין לחבר 3 אחרים בלי הרשאה לאינטרנט אבל עם שימוש מלא בשאר המשאבים כולל גישה מלאה לתיקייה משותפת בכונן c שבשרת איך כדאי לעשות את זה? ואם יש לינק למדריך טוב... תודה
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-