עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by sabosal,

שלום. שידרגתי בשעה טובה ל-12 מגה בהוט. אבל מאז המהירות שלי ירדה בצורה קיצונית, וכרגע האינטרנט, בצורה אבסורדית, מזכיר ימים אפלים של אינטרנט איטי מאוד. אני מרגיש שחזרתי כמה שנים אחורה. בעקבות פנייה לבזק בינלאומי על מהירות מחרידה לחו"ל (0.5 מגה-ביט במקרה הטוב) ופינג גבוה מאוד לארץ (כ-600 מילישניות לסרבר בתל אביב)(שלא לדבר על חו"ל...), ואחרי הרבה מאוד זמן עם כמה נציגים, נאמר לי שהסיבה למהירות הגרועה הזאת נובעת בגלל שאיני מחובר עם חייגן, וזוהי בעיה שלי מול הוט. לפני שאני רץ ומשנה את ההגדרות התקשרות שלי עם הוט, רציתי לדעת במה כרוך שינוי כזה. האם כל פעם שארצה להתחבר לאינטרנט יהיה עלי להפעיל חייגן דרך הווינדוס כמו פעם?, האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה?, האם זו בכלל בעיה של בזק בינ…

2. שלום, יש לי מודם THOMSON שיש לו בעיה בחיבור רשת הוא מתנתק לפעמים בגלל שהמודם לא תקין. אם אני מחבר את המודם למחשב ע"י כבל רשת(ללא ראוטר) הוא מתנתק לפעמים. ואם אני מחבר את המודם למחשב ע"י כבל USB אז הוא עובד מצויין. עכשיו יש לי אייפון ומוטורה מיילסטו שמן הסתם אני רוצה לגלוש בWIFI במקום דרך סלקום. עכשיו בשביל שהWIFI יעבוד אני מחבר את המחשב לראוטר עם כבל רשת, ואת הראוטר למודם גם עם כבל רשת(הUSB מנותק). הראוטר מחייג דרך PPTP כי את הL2PT אני לא מצליח לחבר(012 פועלת על L2PT). עכשיו כל כמה דקות זה מתחבר ומתנתק ואי אפשר לעבוד נורמלי. השאלה שלי אם אני יוכל לחבר את המודם למחשב דרך USB ואת הראוטר למחשב דרך כבל רשת. ואז הראוטר מתקשר דרך המחשב עם האינטרנט ולא הפוך.

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שמעתי שיש באירופה בשלבי נסיון של אינטרנט בחשמל... באמת יש כזה דבר?!!!!

• 28 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. אהלן יש לי בבית רשת שעבדה מצויןן בשנתיים האחרונות - נתב אלחוטי HPNA3 דגם PAR-720G POWERNET , ומתאמים למחשבים המרוחקים מדגם PET_320. עד לפני כמה ימים הכל עבד , ופתאום שני המתאים הרחוקים הפסיקו לעבוד , נראה לי מוזר ששניהם הפסיקו לעבוד בביחד , נראה לי כי משהן השתבש ברשת הטלפוניה הביתי או בהגדרות הנתב. אני צריך עזרה על מנת לנטר את הבעיה , בכל זאת להשאיר את הילד בחופש הגדול בלי אינטרנס זה סוג של טרגדיה ... תודה , גוראן

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. Started by Dynamite,

התחדשתי בלפטופ asus חדש עם מפרט יפה וצרה אחת: win8.1 בביתי קיימת רשת אלחוטית מראוטר סטנדרטי (netgear) של בזק המחשב החדש רואה את הרשת ומתחבר אליה כרגיל, אבל אחרי כחצי דקה (או פחות) של שימוש - החיבור הופך לlimited (no internet connection). מצד אחד הלפטופ החדש מצליח להתחבר לכל רשת אלחוטית אחרת ולתפקד מעולה מצד שני הרשת הביתית מצליחה לשרת עוד 4 מחשבים וסמרטפונים שעובדים איתה מצויין (באף אחד מהם אין win8) הניחוש שלי ברור לגבי מי אשם פה... מה ניסיתי: 1- safe mode, לא מזיז כלום. אותה בעיה 2- לבטל את הפיירוול והאנטי וירוס - לא עוזר 3- לבטל את הגדרות הTCP (צירפתי תמונה) - כמובן שגם לא עזר על סף ייאוש אני פונה למומחים.. המלצות?

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. אוקיי אז ככה אני רוצה לפתוח פורטים מסויימים בנתב שלי עכשיו איך אני עושה את זה והאם אני עושה את בכללי לנתב? או לפי מחשב? ואיך אני עושה העדפות לתוכנות מסוימות בשני המחשבים כלומר שתוכנה אחת תקח יותר פס מהשנייה ואיך אני מבטל את הרשת האלחוטית שיש לי עם הנתב כי כרגע אני משתמש ברשת חוטית תודה מראש

7. Started by dor_guy,

שלום, אני צריך עצה לגביי ציוד לקנית ציוד תקשורת. קניתי בית בן 3 קומות, ואני מתכנן להקים רשת מחשבים: קומה ראשונה - הסלון, והחיבור לתשתית האינטרנט החיצונית(בזק), יהיו שם 2 חיבורי רשת קומה שניה – 3 חיבורי רשת קומה שלישית – 4 חיבורים סה"כ 9 חיבורי רשת. בנוסף אני מעוניין שבכל קומה תהיה קליטת WIFI ולכן חשבתי לשים בכל קומה ריפיטר שיהיה מחובר פיזית לרשת וישדר לקומה. 1) אני צריך המלצה למודם-נתב טוב (מינימום ניתוקים והתעסקות שוטפת) שיהיה מחובר לבזק/הוט ויחבר אותי לעולם החיצון. 2) החיבור בין הקומות יבוצע ע"י כבל רשת אחד (מגבלת תשתית) ולכן, צריך המלצה על SWITCH X 2 לשתי הקומות. (או שפשוט אשתמש בריפיטר עם יציא…

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שכל אחד ירשום איזה ספק אינטרנט יש לו? איזה תשתית (ADSL\CABLE)? איזה מהירות חבילה? וכמה התשלום החודשי לספק? חיבור עם חייגן או MPLS?

• 32 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. היי, אני מאוד אשמח לקבל עצות/המלצות בשביל חבר שנכנס לגור בדירת 5 חדרים גדולה ורוצה להקים רשת WIFI בדירה. הדירה בנויה כך שישנו סלון וממנו יוצא מסדרון והכניסה לארבעת החדרים הנותרים היא דרך המסדרון. אחד מהחדרים זה ממד וכרגע זה החדר היחיד שיש בוא אינטרנט - יש בממד מחשב נייח שמחובר בחיבור קווי להוטבוקס שמונח ליד המחשב. יתר המחשבים בדירה זה לפטופים ככה שהוא רוצה שיהיה כיסוי WIFI בכל החדרים (פרט לממ"ד כי שם כאמור יש מחשב נייח). אני חשבתי על הפתרון הבא: להעביר את ההוטבוקס לסלון (יש שם חיבור קואקס של הוט) על מנת שיתן WIFI בדירה ובנוסף לרכוש זוג מתאמי HOME PLUG ולחבר אחד בסלון לראוטר ואת השני בממד על מנת שיהיה אינטרנט בממד עבור המחשב הנייח. רק שיש לי קצת ספקות אם בחדרים שיותר מרוח…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  10. נניח ויש לי פינג גבוה יחסית במשחקי רשת, מה יכול לעזור יותר, להחליף ספק או להחליף תשתית? אני שואל את זה באופן תיאורטי, רק כדי לדעת מי אחראי על הפינג. תודה.

11. Started by WizMaster,

היי, אני מנוי ב-012 באמצעות השוק הסיטונאי. בעת האחרונה הופעל על ידי התשתית וקטורינג לקו שלי. הראוטר שלי, TPLINK W9980, אינו תומך וקטורינג. טרם הפעלת הוקטורינג על הקו, הייתי על חיבור של 100 מגה וקיבלתי 70 מגה על הקו. מהתמיכה הטכנית של הספק אמרו שאין להם מה לעשות ובזק לא שמה עליהם קצוץ בנושא. יש מה לעשות? מישהו נתקל בזה? איך אני פונה לבזק שיורידו את הוקטורינג מהקו?

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by Cheif,

גם בזק בין לאומי (014) קופצת לבריכת הרפורמה בפס הרחב ("השוק הסיטונאי") וממחר אפשר יהיה לרכוש ממנה חבילות משולבות של תשתית+ספק. המחירים - באופן לא מפתיע - יותר יקרים מהמתחרות. עבור מהירות של 100M תפרדו מ-120 שקל, עבור 40M תשלמו 110 שקל ו-15M יעלו 100 שקלים. בשלב זה לא ברור אם המחירים קבועים או עולים אחרי שנה ואיזה מודם/נתב VDSL, אם בכלל, החברה תספק.

13. Started by דניאל בליץ,

הי אני מעוניין לרכוש טלפון נייח שיעבוד על בסיס כרטיס סים ללא חיבור קווי. יש המלצות? אם אני קונה דרך איביי- צריך להיזהר ממשהו שיגרום לטלפון לא לעבוד? ( חוסר תמיכה ברשתות בארץ וכד') ראיתי את המודעה מטה, זה נראה בסדר? אשמח לעזרה בבקשה תודה רבה https://www.ebay.com/itm/Fixed-Wireless-GSM-Desk-Phone-SIM-Card-Mobile-Home-Office-Desktop-Telephone/202548730022?_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D20171010182220%26meid%3Df4990cc99e5344f5b1e9eff5a60049ad%26pid%3D100891%26rk%3D1%26rkt%3D2%26sd%3D202654828057%26itm%3D202548730022%26pg%3D2349624&_trksid=p2349624.c100891.m5206

14. Started by orninyo,

שלום, יש לי ראוטר סלקום בסלון במהירות סיבים 1000. חדר העבודה ממוקם בממד, אך הממד במרחק 6 מטרים בלבד מהראוטר בסלון ובקו פתוח (ללא קיר באמצע (ראו תמונה מצורפת). בדיקת מהירות WIFI ליד הראוטר מניבה 700, אך בממד היא נעה בין 45 בלבד ל200, תלוי במצב רוח. מה הייתם ממליצים על מנת להבטיח לפחות חצי ג'יגה יציב בממד? תודה

15. Started by Ivan,

חיבור 4mb חדש מהיום לבזק ואקספון עם דלינק 2650 חדש של בזק .נראה לי הורדה לאט איטי ובדיקה ב 012 הורדה נתן 1.5mb טלפונים - תמיכה - הגדרות - ריסטים- אתחול - עוד מחשב לחבר - מה לא - שום דבר לא עוזר. בזק בדקו בכתובת 147.235.246.92 מרשת פרטי שלהם ושם הורדה היה משתנה כל הזמן מ 4mb ויורד ל 300kb !! אמרו יחזרו עוד מעט, אז בינתים חזרתי לאינטרנט רגיל בדקתי שוב ב 012 - ומהירות עכשיו 4mb קבוע כמו צריך כל הזמן. חזר מומחה גדול יותר אחרי 2 שעות מתעקש לבדוק דרך חיבור שלהם. ושוב בדיקה שלהם ושוב מהירות מהם לא טובה. אמר לי לשנות כ. רשת ל 10mbבמקום 100mb ולבדוק וראה פלא מהירות עכשיו 4mb !! אמר המומחה כ רשת שלך לא מתאים ל 4mb אבל תשאיר אותו על mb10 וסע לשלום. אמרתי לו זה ככה ב2 מחשבים שונים…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. יש לי 3 מחשבים בבית. מחשב נייח שמריץ windows 7 ultimate 32bit ואליו מחוברת מדפסת HP. מחשב נייד שמריץ windows 7 ultimate 64bit ועוד מחשב נייד שמריץ XP PRO SP3. הגדרת השיתוף בין 2 מחשבי ה-WINDOWS 7 עבדה בצורה חלקה מאוד. הבעיה היא במחשב עם ה-XP. אני לא מצליח להגדיר שיתוף של המדפסת או של כל דבר אחר. ניסית לפעול לפי המדריך הבא(ההודעה השלישית מאת jimbo45 (ראיתי את זה במספר מקומות)) http://www.sevenforums.com/network-sharing/7527-networking-printer-attached-win-xp-pc-win-7-a.html הבעיה היא בשלב של שבו אני מוסיף את הפורט בצורה ידנית אני מקבל את השגיאה: Logon failure:unknown user name or bad password ווידאתי שהשמות אכן נכונים ואף שיניתי את שם המחשבים ושם המדפסת כך שיהיו פשוטים ולל…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. היום קיבלתי אינטרנט מאורנג' + NGN, המחשבים שמחוברים אלחוטי מקבלים 10M ב Speedtest, ורק אני שמחובר "ישירות" לראוטר (סימנס של אורנג') מקבל 5M ולא 10M. אני מחובר לראוטר "ישירות" עם המתאם רשת על גבי חשמל Lea netplug85+ שקניתי מבאג, שאמור להיות מסוגל לסחוב 85M. מה עושים במקרה כזה?? למיטב ידעתי אין מקום שאני יכול להיכנס ולשנות לו הגדרות +כאשר מתחברים ישירות אל הראוטר עם כבל רגיל, הספיד טסט אני מקבל 10 מגה. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  18. שלום לכולם. יש לי בבית 4 מחשבים שמחוברים ברשת חוטית ועוד מחשב נייד אחד שאנחנו רוצים לחבר אותו ברשת אלחוטית. מה שחשבנו לעשות זה לקנות ראוטר אלחוטי שבא עם 4 כניסות חוטית שיתאימו למחשבים הנייחים גם כן. אני צריך את עצתך לגבי העניין מהסיבה הפשוטה שהידע שלי בתחום מגרד את האפס מלמטה. המליצו לי על זה מה דעתכם? על מה אני צריך לשים דעש בחיפוש אחרי מוצר כזה? יש משהו עדיף?

• 26 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. משהו מוזר. עברנו דירה, עכשיו אני בחדר ממ"ד. בחדר אצלי נמצא נת"ב אלחוטי מסוג siemens sl2-141. לאחי יש מחשב נייח רגיל ואמא יש מחשב נייד. במחשב הנייד יש לה כרטיס רשת אלחוטי מובנה ופשוט שקולט נהדר רשת אלחוטית. בחדר של אחי יש מערכת home plug של בזק, שעלה איזה 300 שקל(פתרון לבעיית החדר ממ"ד, לטענתם). ומה אני אגיד לכם, הקליטה אצלו פשוט גרועה, וזה עוד במקרה הטוב כי ברוב הפעמים בכלל אין קליטה שם. בקיצור, נצטרך להחזיר את ה-HOME PLUG למקומו הטבעי-לחנות של בזק. השאלה שלי היא כזאת- איך במחשב הנייד יש כרטיס רשת מובנה ופשוט שקולט את הנת"ב בצורה כל כך מקסימלית גם ממרחקים ממש גדולים ואיך ב-HOME PLUG, שאמור להתמחות בזה, יש קליטה כל כך רעה גם ממרחק די קצר? השאלה השניה- כמה יעלה לי להביא כ…

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. עכשיו סגרתי על 100 מגה. תשתית בזק ב115 לחודש ו3 חודשים חינם. ספק בזב״ל 30 שח לחודש. עכשיו נותרה השאלה. איזה ראוטר לקחת. האם לקחת את מה שבזק נותנת ( לא כל כך מפריע לי להתחייב לשנתיים)? או לקנות פרטי. ( שני רכיבים או משולב )? ( 200 שח לא קריטי לי )?

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. שלום יש לי נתב של TP LINK מדגם TL - WR941ND אני זקוק למדריך (אפשר גם באנגלית ) איך להגדיר את הנתב לעבודה ברשת מאובטחת+שיתוף ברשת ביתית (מערכת הפעלה WINDOWS 7 ) תודה

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. Started by kalda01,

תשתית הוט ובבנ"ל ללא חייגן. 100MB.כבר כמה ימים טורנטים עם אלפי סידרים יורדים בקצב של 300K במקום 5M בדרך כלל.אם אני מתחבר דרך חייגן מהמחשב אז המהירות חוזרת לקצב מהיר.מדוע ללא חייגן יש האטה ? האם הוט מאיטים בכוונה ?

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by Refaelo,

שלום לכולם ! שידרגתי את מהירות האינטרנט מ-10 ל-20 לאחר ששידרגתי נזכרו בבזק להגיד לי שאני צריך מודם VDSL , הם מציעים מודם משולב ראוטר בשיטת זיכוי חיוב. אני לא מעוניין להתחייב להם , רציתי לדעת האם מישהו יודע איזה מודם אני צריך והיכן ניתן לרכוש אותו תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by HuGeMouTh,

יש חשיבות למסלול השיקרי הזה ברגע שעוברים לחיבור ללא חייגן? קראתי על הנושא אבל לא ראיתי תשובה אחידה בכל המקומות.

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. היי לפני מספר ימים קרתה תקלה ברשת הביתית אצל ההורים שלי (לא הייתי בבית שלהם באותו זמן) ואחותי ביחס עם נציג של הספקית ניסו לפתור אותה ללא הצלחה, בדרך גם איפסו לי את הנתב. התצורה היא (היתה?) מודם סימנס נראה לי מדגם 2500U ונתב linksys wrt54gl שמריץ firmware dd-wrt. כאשר מחברים מחשב ישירות למודם ומשתמשים בחייגן ניתן להתחבר לרשת ללא בעיה. בדקתי את הנתב, הוא מתפקד ומאפשר להכנס אליו להגדרות דרך השירות ה-web-י שלו אך לא מצליח להתחבר לרשת, דיברתי עם נציג בב"ל בעצמי ולדעתו הנתב לא מצליח למשוך IP מהמודם (תצורת עבודה מול המודם היא pppoe) ריסתתי אותו גם דרך הממשק ה-web-י וגם דרך לחציה ארוכה על לחצן ה-reset שלו והמצב לא משתנה. האם יש משהו שאני יכול לנסות בנושא? בנתב גם ישנה אפשרות חיבו…

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים