רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מאוד אשמח לקבל עצות/המלצות בשביל חבר שנכנס לגור בדירת 5 חדרים גדולה ורוצה להקים רשת WIFI בדירה. הדירה בנויה כך שישנו סלון וממנו יוצא מסדרון והכניסה לארבעת החדרים הנותרים היא דרך המסדרון. אחד מהחדרים זה ממד וכרגע זה החדר היחיד שיש בוא אינטרנט - יש בממד מחשב נייח שמחובר בחיבור קווי להוטבוקס שמונח ליד המחשב. יתר המחשבים בדירה זה לפטופים ככה שהוא רוצה שיהיה כיסוי WIFI בכל החדרים (פרט לממ"ד כי שם כאמור יש מחשב נייח). אני חשבתי על הפתרון הבא: להעביר את ההוטבוקס לסלון (יש שם חיבור קואקס של הוט) על מנת שיתן WIFI בדירה ובנוסף לרכוש זוג מתאמי HOME PLUG ולחבר אחד בסלון לראוטר ואת השני בממד על מנת שיהיה אינטרנט בממד עבור המחשב הנייח. רק שיש לי קצת ספקות אם בחדרים שיותר מרוח…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
היי חבר'ה, פעם ראשונה שאני בפורום היות והאינטרנט שלי מתנתק בדרך קבע (למשל אחרי שעתיים שהמחשב היה כבוי או שהאינטרנט לא היה בשימוש), אני צריך לתכנת את הראוטר שלי (כנראה הגדרות בעייתיות בקונפיגורציה של החייגן, מנסיון עבר). עכשיו אני זוכר שפעם נכנסתי להגדרות הראוטר שלי דרך כתובת ה-IP שלו (חברת Linksys, הכתובת 192.168.1.1). עכשיו משום מה זה פשוט לא פועל. ניסיתי בהתחלה מ-FIREFOX, אח"כ מהאקספלורר (גרסא 8), אח"כ ריסטרט, ושוב מהאקספלורר, ובסוף פשוט שלחתי פינג דרך ה-CMD, והשרת פשוט לא מגיב. עכשיו זה מוזר כי כן יש לי אינטרנט מחובר, אז מה הבעיה שלו? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אחרי שהתיאשתי מניתוקים אין סופיים של שני ראוטירם חדשים של D-LINK 2760U אני צריך להחליט מה לקחת NETGEAR VVG2000 or DGN834 http://www.bezeq.co.il/support/Pages/Bnet.aspx מה דעתכם? מה לבקש?
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני כרגע נמצא עם ה TP-Link ARCHER VR600 שכל הזמן עושה לי בעיות ואני מחפש להחליף אותו. מחפש משהו איכותי, אמין ושתומך ב vectoring ו- G.INP ועדיפות לאחד שתומך בתקן AC. תודה רבה,
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי לכולם . שאלה למבינים . ברשותי סטרימר מסוג אקסטרימר שמחובר ברשת למחשב דרך נתב ROTAL RTA1025 . האקסטרימר מחובר לנתב בכתובת 10.0.0.2 ( מוגדר באופן סטטי ) כשהמחשב מוגדר כ 10.0.0.1. יש שני מכשירים נוספים שתופסים את הכתובות עם הסיומות 3 ו4 . כולם מחברים לראוטר ברשת קווית ובכבלים מוצלבים . אני משתמש במערכת הפעלה WINXP עם SP3 ועם חומת האש של NOD בגרסה 4.2 ששודרגה לפני כמה ימים . כמו כן לא מזמן שידרגתי את האקסטרימר לגרסה 2.3.1 החדשה ביותר . עד לפני כמה ימים ראיתי את הדיסקים שמחוברים למחשב ברשת ( כולם הוגדרו כSHARED ) דרך האקסטרימר ללא בעיה . היום גיליתי במקרה שהאקסטרימר פשוט לא מזהה אותם יותר . המחשב אגב מזהה את האקסטרימר בלי בעיה ( אומנם התקשורת איטית אבל יש זיהוי ) . מה שאנ…
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי בבית שני מחשבים עם XP שמחוברים ברשת. הבעיה היא שאף מחשב לא יכול להתחבר למחשב השני, אפשר לראות את המחשב אבל הווינדוס מבקש שם וסיסמה (דומה לחיבור ל- FTP דרך אקספלורר) כשמנסים להתחבר אליו. הדבר המוזר הוא שאפשר להתחבר לאינטרנט (עם מודם 56) דרך הרשת, רק אי אפשר להכנס לשיתוף של תיקיות ומסמכים. נתקלתם בכזה דבר ???
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לרשימת נתבי ה-VDSL נוסף היום דגם חדש הכולל תמיכה ב-Vectoring. ה-TEW-816DRM של חברת TRENDnet הוא בעל 4 יציאות LAN של 100M ובנוסף לכניסת הטלפון, הוא כולל כניסת WAN יעודית של 1G המאפשרת להשתמש בדגם זה כנתב אוניברסלי. לנתב שתי כניסות USB 2.0 כשלאחת מהן ניתן לחבר מודם סלולרי 3G המגבה את החיבור הקווי. מבחינה אלחוטית הנתב תומך הן בתקן N (במהירות 300Mbps) והן בתקן AC (במהירות 433Mbps). הנתב זמין באמאזון אנגליה במחיר של כ-400 שקל הכולל משלוח עד הבית. http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm http://www.trendnet.com/products/wifi/modem-routers/AC750/TEW-816DRM https://www.amazon.co.uk/TRENDnet-AC750-V…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי אין סוף תקלות הצלחתי להגדיר את הרשת הקווית בביתי למהירות גיגה. אבל המהירות המקסימלית שהצלחתי להעביר קבצים בתוך הרשת מגיעה ל- 31MB\SECOND העברת סרט בגודל 4.6 גיגה לקחה 3 דקות. בעיה נוספת היא שמידי פעם שאני בודק בכרטיס הרשת אני רואה שהמהירות עברה ל-100 מגה לאחר הוצאה של כבל הרשת מהשקע/מהמחשב והחזרתו, זה חוזר לגיגה. מה המהירות הנורמלית לרשת גיגה? ואיך פותרים את המעבר למהירות 100 ? (הרשת מחווטת בכבל cat5e והמחשבים מחוברים במתג גיגה של 3com)
-
- 24 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
חיבור 4mb חדש מהיום לבזק ואקספון עם דלינק 2650 חדש של בזק .נראה לי הורדה לאט איטי ובדיקה ב 012 הורדה נתן 1.5mb טלפונים - תמיכה - הגדרות - ריסטים- אתחול - עוד מחשב לחבר - מה לא - שום דבר לא עוזר. בזק בדקו בכתובת 147.235.246.92 מרשת פרטי שלהם ושם הורדה היה משתנה כל הזמן מ 4mb ויורד ל 300kb !! אמרו יחזרו עוד מעט, אז בינתים חזרתי לאינטרנט רגיל בדקתי שוב ב 012 - ומהירות עכשיו 4mb קבוע כמו צריך כל הזמן. חזר מומחה גדול יותר אחרי 2 שעות מתעקש לבדוק דרך חיבור שלהם. ושוב בדיקה שלהם ושוב מהירות מהם לא טובה. אמר לי לשנות כ. רשת ל 10mbבמקום 100mb ולבדוק וראה פלא מהירות עכשיו 4mb !! אמר המומחה כ רשת שלך לא מתאים ל 4mb אבל תשאיר אותו על mb10 וסע לשלום. אמרתי לו זה ככה ב2 מחשבים שונים…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני צריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייח בתקן N ! אם אפשר לדעת מה אתם ממלצים על ה USB או על ה PCI ? מה יותר ממומלצ למחשב נייח ?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי להתנתק מ YES התחברתי לאינטרנט של הכבלים ושמו לי פילטר. הבעיה שניתקו אותי מהאנטנה המרכזית כך שכעת אני קולט דרך הכבל של הכבלים ערוץ 2 , ערוץ 1 אבל ערוץ 10 מושלג. בשיחה עם נציגי הכבלים נאמר לי שאין הדבר קשור לפילטר וזה קשור לאנטנה שבבניין שלי ?! בשיחה עם חבר שעבד פעם אצלם הוא טען כי פילטרים מדגמים קודמים כן אפשרו לקלוט ערוץ 10. אשמח אם חברים בפורום בעלי חיבור לאינטרנט של הכבלים עם פילטר יציינו האם הם קולטים ערוץ 10 והאם באמת הדבר קשור לפילטר. תודה מראש, לירן
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
נניח ויש לי פינג גבוה יחסית במשחקי רשת, מה יכול לעזור יותר, להחליף ספק או להחליף תשתית? אני שואל את זה באופן תיאורטי, רק כדי לדעת מי אחראי על הפינג. תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר מעבר לדירה שכורה (190 מ"ר, קומה אחת) החלטתי להקים רשת אלחוטית. אני מחובר למודם כבלים בחיבור ישיר ללא חייגן ומשתמש להורדות ב BitTorrent ו EMule. איזה מהראוטרים עדיף לי? BR6204WG Edimax או BR6216MG Edimax האם ה BR6204WG תומך ב MIMO? לא ממש הצלחתי להבין. איזה כרטיסי רשת PCI ממולץ לקנות כדי שיתמכו היטב בנתבים אלה?
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
תשתית הוט ובבנ"ל ללא חייגן. 100MB.כבר כמה ימים טורנטים עם אלפי סידרים יורדים בקצב של 300K במקום 5M בדרך כלל.אם אני מתחבר דרך חייגן מהמחשב אז המהירות חוזרת לקצב מהיר.מדוע ללא חייגן יש האטה ? האם הוט מאיטים בכוונה ?
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש ראוטר זול וטוב (עד 200) לדירה קטנה של 60 מ"ר בערך. הראוטר הזה ישמש רק כראוטר במקום המודם-ראוטר של בזק/אקספון. חשוב שהחיבור שלו יהיה יציב ומהיר בחיבור של משהו כמו 8 מכשירים (עבודה של 5 בו"ז לכל היותר - שני מחשבים, שני טלפונים וסטרימר). היום אני עם חבילת 40MB ומקבל 5-15MB באלחוטי ו30-40MB בקווי דרך המודם-ראוטר כשאני מחובר לרשת רק עם המחשב שבודק את המהירות ובנוסף סובל מחוסר יציבות מטורף. חשבתי בעיקר על הזמנת ראוטר של שיומי מאלי אקספרס (לינק). ראיתי עליו הרבה ביקורות טובות ברשת אבל אני חושש מעניין היבוא שלו מול משרד התקשורת (הבנתי שיש בעיות עם זה). אשמח אם תוכלו לעזור. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אנחנו כרגע מחוברים ל-HOT בתשתית של 5 מגה, והמהירות לא בדיוק יציבה. יש ירידה משמעותית במהירות הגלישה בסופי שבוע, ובערבים. קראתי איפה שהוא שהמצב שונה ב-UFI של HOT, והבנתי שגם מ-12 מגה ומעלה התשתית היא בטכנולוגיית UFI. זה נכון, או שיש גם 12 מגה שלא ב-UFI? והאם UFI אכן פותר את בעיית יציבות מהירות הגלישה?
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום קניתי Access Point של TP-LINK TL-WA801ND ואני רוצה לחבר אותו קווית לראוטר הקבוע ע"מ להגדיל את הטווח של הרשת האלחוטית. הבעיה שאני לא מצליח. קבעתי אותו בתור AP אבל אז הוא הופך בעצם להיות כמו ראוטר בפני עצמו, אומנם יש לי בסלון בו הוא ממוקם קליטה מלאה אבל יש לי עכשיו 2 רשתות שונות, אני מעוניין ברשת אחת. מה לעשות ? יש לי את האפשרויות הבאות : 1. Access Point 2. Repeater (Range Extender)a 3. Bridge with AP 4. Clint 5. Multi SSID מה לבחור בבקשה ? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לעוד מישהו יש פתאום בעיות עם האינטרנט של בזב"ל? הייתה להם איזשהי בעיה עם הציוד אבל הם טוענים שזה תוקן... משום מה האינטרנט שלי ממש איטי בהורדה (גם רגילה וגם טורנטים)
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
עכשיו סגרתי על 100 מגה. תשתית בזק ב115 לחודש ו3 חודשים חינם. ספק בזב״ל 30 שח לחודש. עכשיו נותרה השאלה. איזה ראוטר לקחת. האם לקחת את מה שבזק נותנת ( לא כל כך מפריע לי להתחייב לשנתיים)? או לקנות פרטי. ( שני רכיבים או משולב )? ( 200 שח לא קריטי לי )?
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היום בבוקר התקינו לי הוטבוקס למהירות 100 מגה, ספק בזק בינלאומי. ההוטבוקס מתפקד רק כמודם, ראוטר TP-LINK 1043ND, בלי חייגן, והוא מחובר ל-8 ערוצים. נתחיל מזה שהמהירות שאני מקבל בארץ היא בקושי 70 מגה, עם זה אני עוד יכול לחיות, אבל המהירות לחו"ל פשוט זוועתית ברמות של 56K, לאירופה אני מקבל בקושי 10 מגה ולארה"ב משהו כמו 2-3. סרטונים ביוטיוב נתקעים כל 4 שניות ובכללי אני מרגיש שחזרתי אחורה במקום להשתדרג, כשהייתי על 12 מגה הכל היה תקין. בזק בינלאומי ניערו אחריות לגמרי ברגע שהחיבור ללא חייגן וכל פנייה אליהם מסתיימת ב"זה לא קשור אלינו, תפנה להוט". הוט לא עוזרים יותר מדיי, בארץ הם אומרים שהם מתחייבים לעד 100 מגה שזה עוד בסדר אבל הם אומרים שלחו"ל אין להם שליטה וככה זה. כמובן שזה בולשי…
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, בורכתי לאחרונה בבשורה כי בשכונה שלי יש סוף סוף חיבור לסיבים, והחלטתי בהזדמנות זו לשפר את הרשת הביתית הכללית שלי. אני גר בבית פרטי עם 2 קומות ומרתף, ותכננתי להוסיף ליד כל מחשב נקודת Ethernet, לבטל את הרשת האלחוטית המשודרת מהראוטר ולהחליף אותה ב-2 אקסס פוינטים (מקווה שרק 2 יספיקו) שיחוברו ישירות לסוויץ' על מנת לוודא קליטה אחידה ברחבי הבית. כיוונתי בהתחלה לקנות סוויץ' לא מנוהל של 16 שקעים ללא אופציה של PoE אבל נתקלתי ביותר ויותר פתרונות הכוללים AP המבוססים על PoE - האם יש סוויץ' עם 16 פורטים ו-PoE+ במחיר סביר בארץ/בחו"ל או שאפשר להסתפק ב-Injector לכל מכשיר PoE? כמו כן, האם יש לכם המלצה ספציפית לאקסס פוינט מסויים? רציתי לרכוש מכשיר התומך ב-W…
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, נתקלתי לאחרונה בבעיה: המחשב שאמור לקבל אינטרנט בדרך אלחוטית, נראה כאילו מחובר לאינטרנט ואומר שהכל תקין, אבל לא מתחבר לא לICQ לא לשום דבר שקשור לאינטרנט, זה קרה אחרי שניתקתי אותו לגמרי להרבה זמן, אבל בהתחלה זה עבד, ופתאום לא. ניסיתי באבטחת אינטרנט לבטל הכל, ועדיין הוא מראה כאילו הוא מחובר, אבל הוא בעצם לא מתחבר לכלום, ושעושים שם run >> cmd >> ipconfig /all בdefault gateway הוא מראה ריק .. בכל מקרה עכשיו אני שם לב שאחרי כמה זמן הוא פשוט מתנתק ורק אחרי ריסט של המחשב הוא מראה כאילו יש לו אינטרנט אבל בעצם אין .. אני רוצה להדגיש שבינתיים במחשב הראשי שאליו הראוטר מחובר חוטית, הכל בסדר... תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום! קניתי לאחרונה מחשב נייד ואני מעוניין לחבר אותו ברשת אלחוטית למחשב הנייח. ניסיתי לקבל הצעות מספק האינטרנט ורשתות הגדולות שאת שמן כנראה אסור לכתוב בפורום. כל אחד הציע לי משהו שונה לגמרי, פעם ראוטר, פעם כרטיס רשת אלחוטי ופעם שניהם. גם כולם שאלו כמה קירות יש בדרך (4). קצת מבולבל יש לי אינטרנט בכבלים עם חייגן אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לי איזה חומרה דרושה לשם הקמת הרשת.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין שיקבלו את אותו הדואר כל אחד. הבעיה היא שהדואר הוא לא על האינטרנט זה דואר של netvision וברגע שאני פותח את הדואר במחשב אחד אז השני לא מקבל אותו. יש אפשרות ששני המחשבים יקבלו את הדואר? בתודה ABIRDH.
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי בבית 4 מחשבים שמחוברים ברשת חוטית ועוד מחשב נייד אחד שאנחנו רוצים לחבר אותו ברשת אלחוטית. מה שחשבנו לעשות זה לקנות ראוטר אלחוטי שבא עם 4 כניסות חוטית שיתאימו למחשבים הנייחים גם כן. אני צריך את עצתך לגבי העניין מהסיבה הפשוטה שהידע שלי בתחום מגרד את האפס מלמטה. המליצו לי על זה מה דעתכם? על מה אני צריך לשים דעש בחיפוש אחרי מוצר כזה? יש משהו עדיף?
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-