עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by XLNT,

שלום לכולם הבעייה שלי היא כזו. שדרגתי מחשב בעסק שהיה מותקן בו כרטיס מצלמות NUUO DVR Card SCB-3000 המחשב מחובר לאינטרנט דרך נתב של בזק SIEMENS SL2 141 המחשב מקבל ip קבוע מספקית האינטרנט. לפני השדרוג, האפשרות להתחבר ממחשב אחר (אינטרנט) אל המחשב בעסק ולראות תמונה עבדה בצורה חלקה. לאחר השדרוג האופציה לא עובדת. יש לציין שבוצע איפוס לנתב (כל ההגדרות התאפסו) מה שעשיתי התקנתי את תוכנת המצלמות NUUO Main Console הווידאו עובד כמו שצריך אפשרתי לשרתים של שידור הוידאו לעבוד (Start) פתחתי פורטים אך משום מה לא ניתן להתחבר אל המחשב מרחוק. רציתי לדעת אם קיים עוד פרמטר בשרשרת שצריך להוסיף/לשנות אולי בנתב או במחשב עצמו. אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה.

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. חברת נטוויז'ן התנתקה ממחלף האינטרנט (IIX) והפסקיות הקטנות משתוללות מזעם. כדאי רק לזכור הבעיה אינה בנטוויז'ן אלא באיגוד האינטרנט הישראלי שהוא הבעלים של ה-IIX. האיגוד פועל כמונופול וגובה מנטוויז'ן 72,000 שקל לשנה עבור חיבור בודד אחד של 10Gbps. זהו מחיר בלתי סביר אל מול העלות הראלית של החיבור לאיגוד. את הטענות צריכים ה-ISP הקטנים להפנות לאיגוד האינטרנט הישראלי שפועל גם כאן כמונופול לכל דבר ועניין. מי שמעוניין לקרוא בהרחבה על הנושא מוזמן לכאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=3716 עדכון 2-5-2013: בינתיים, החיבור של NV ל-IIX הוחזר לפעולה. ביום חמישי הבא, 9/5, יתקיים דיון במשרד התקשורת בנושא הזה. לדיון הוזמנו כל הגורמים הנוגעים ועד אז השעתה NV את ניתוק החיבור ל-IIX. נצטרך להמ…

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. התקשרתי לחדש מנוי באנדל אצל בזק בין לאומי כמו שאני עושה כל שנה כבר כמה שנים טובות (במיוחד עם המחיר של 75 שקל באנדל מול הוט ל 1.5) אומרים לי "מצטערים מתאריך 1.2.2010 הוט לא עובדת יותר עם 1.5 , רק 2.5 שלם 100 שקלים כולל מע"מ !!! " זה סוג של מונופול מזה צריך להיות ! יופי ...מחר יהיה : "מצטערים הוט עברה לחבילות מינימום של 5M שלם 120 שקל " מה יהיה !!??? יש למישהו פיתרון לאחד שאפילו 750K מספיק לו ? היום בערב מסתיים לי המנוי אז אם אפשר טיפים מהירים ... ???

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. אהלן, הבעיה בכותרת קוראת בכל הדפדפנים באותו מחשב, מה זה יכול ליהיות? אריאל עריכה טעות בפורום נא להעביר לפורום המתאים

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. שלום, אני מנסה לחבר ראוטר ישן של בזק (d-link 2760u/e1) כ-AP (חיבור באופן קווי) לראוטר שקיבלתי מ-012 - d-link dsl225. סיגמנט חלוקת הכתובות ברירת המחדש של הראוטרים היא: d-link 2760u/e1 - 10.0.0.x (להלן AP) d-link dsl225 - 192.168.1.x הבעיה שאני נתקל בה היא ש-d-link 2760u/e1 ממשיך לחלק כתובות ip שגויות (בסגמנט *.10.0.0) למרות שכיביתי את שרת ה-DHCP שלו. בניסיון להגדיר את הכתובת של ה-AP בסגמנט 192.168.1 מתקבלת הודעת שגיאה שהסיגמנט מוקצה לרשת אחרת (ככל הנראה bezeq free wifi) כאשר אני מגדיר את הכתובת המשנית של ה-AP על סגמנט .192.168.1 שרת ה-DHCP של ה-AP ממשיך לפעול למרות שהוגדר ככבוי ומחלק כתובות / לא מחלק באופן רנדומלי - ז״א שמחשב שמחובר ל-AP באלחוט יכול לקבל פעם אחת כתובת תקינ…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  6. Started by sgsg,

שני הנתבים נראים מבחינת מפרט אותו הדבר. מה ההבדל ביניהם ?

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. אז ככה, אני מנסה לעשות סטרים בTWITCH עם איכות של 720 ו30 FPS ופשוט לא מצליח. האיכות זוועתית כי מהירות העלאה שלי לא יציבה בכלל. אני מסתכל על הריבוע הקטן בתוכנה של הסטרים (OBS) וכל הזמן יש לי את הצבע הצהוב ולא הירוק למרות שהוא משתמש רק ב 1800KB ובפועל יש לי 3MB.. יש הגדרות שיסדרו את זה ? אם הפתרון רק הגדלת מהירות העלאה, מה המחיר של זה ?

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. אתמול שידרגתי את הרוחב פס שלי מ 5 מגה רגיל ל 12 UFI בעקבות ההוזלה שהם עשו 99 להוט+60 לבזק בין לאומי, חיבור ללא חייגן. רצו לדחוף לי את החבילה של האנטיוירוס שכאילו יושב על השרת שלהם ומסנן וירוסים ופריצות, התווכחתי איתם שאני לא רוצה ולא צריך את זה .. הורידה לי 5 שקלים (55 שקל לבזק בין לאומי) אני מוריד באזורוס ומאז העלאה לטורנטים ממש ממש איטית ובקושי זזה, אולי רק איזה 2 העלאות במקרה ולוקח מלא זמן עד שהוא מוצא מישהו לעלות אליו אפילו ששמתי 25 - 30 טורנטים שיעלה אליהם מאתר של טורנטליץ ומ- hd-bits.ro אתרים פרטיים, ויש מלא ליצרים !!! יש לי מחשב יחיד ואין לי ראוטר ושום דבר שמגביל במחשב... למישהו יש את הבעיה הזאת ? אני חושב שהטכנולוגיה החדשה גם מגבילה... איך זה הגיוני ? אתמול הכל ע…

9. שלום לכולם, אשמח להיעזר בידע שלכם בפתרון הבעיה של הראוטר שלי. ברשותי ראוטר Linksys WRT54GL (שנת 2009). תשתית האינטרנט היא כבלים (הוט) וספק התקשורת הוא נטויז'ן. מהירות האינטרנט הינה 30 מגה (mbps). הרשת משרתת מחשב נייח אחד (מחובר דרך כבר לראוטר), שתי מחשבים ניידים, שתי טאבלים ושתי סמארטפונים. עד לפי שבוע, לא חוויתי שום בעיה עם הרטואר והוא שירת אותי נאמנה. לפי שבוע, התחלתי להרגיש האטה חריפה במהירות האינטרנט באחד ממחשבי הקצה המחוברים לרשת. לאחר בדיקה של שאר התקני הקצה אכן ניכר כי בכולם ישנה האטה חריפה של המהירות. מותר לציין כי המחשב הנייח לא סובל מהאטת מהירות כלל וכלל. לאחר פנייה לספק האינטרנט, החולפו ההגדרות בראוטר על מנת שיעבוד ללא חייגן. פעולה זאת לא סייעה לפתרון הבעיה. בד…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. אחי קנה ראוטר WRT160N. בערך פעם ביום, הוא משתגע ומתרגם DNS בצורה שגויה. הוא יכול להפנות לגוגל במקום ל-YNET, לאתר לא ידוע במקום ZAP, אבל בעיקר הוא משבש את פייסבוק. אחרי ניתוק הראוטר מהחשמל וחיבור מחדש הבעיה נפתרת ליום. יש מה לעשות?

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. Started by no_way,

שלום אני טכנאי מחשבים במקצועי ונתקלתי בבעיה. ללוקח שלי יש שתי קומות בבית למעלה נמצא המודם 012SMILE מחובר קווי למחשב נייח. תשתית HOT הוא רוצה לגלוש בקומה התחתונה אבל אין לו שום שקע\חיבור לכבל אינטרנט בקומה ההיא. מה עלי לעשות כדי שהמודם יקלוט את הקומה התחתונה? תודה

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. אני נמצא בחבילה של 2.5MB הרבה זמן והיום אני פתאום שם לב שהמהירות הורדה מאוד איטית, אני נכנס ל-speedtest וזה מה שאני מקבל: הUPLOAD בסדר אבל ההורדה ממש איטית פעם זה היה 2.53 עוד מישהו נמצא בחברות האלה ונתקל בבעיה? ומה אפשר לעשות חוץ מלהתקשר ולשמוע שזה "בעיה אצלי" או שהם "מטפלים בבעיה"?

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by עוד מישהו,

היי, כן ראיתי שיש המון שירשורים לגבי המלצות של מודם לבזק וכו'. וראיתי אכן ש NETGEAR לא מומלץ. ודגמים של TP LINK מומלצים. איזה דגמים בדיוק? אני כנראה עובר לבזק מכיוון שאם הוט יש לי בעיות תשתית ואף אחד לא מוכן שם להקשיב לי! עכשיו יש לי ראוטר 1043 אז אני צריך מבחינתי מודם אבל הבנתי שהם לא מספקים מודמים אחרי 20 מגה. אז מה מומלץ ל 30 מגה אינטרנט עם הראוטר הנ"ל? ואם יש אופציה להפוך את הראוטר שהם יספקו לי נטו מודם? תודה מראש

14. בשעה פלוס האחרונה, היו לי בעיות שפעם האנטרנט עובד, ופעם לא?! זה רק אני??

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. שלום ! יש לי מודם שקיבלתי מבזק שהוא Aztech ADSL2+ ethernet bridge router DSL-600E אז כמו שהבנתי אפשר להפוך אותו לראוטר אבל מה שלא הבנתי זה שהראוטר הזה בעצם יכול לעבוד כמו ראוטר חיצוני ? (כרגע אני מחובר שמחשב אחד מתחבר למודם ואחד למחשב הראשון ככה שחייב שהראשון יעבוד בשביל שיהיה בשני אינטרנט) כאילו לחבר 2 מחשבים ושגם אם המחשב שאליו מתחבר המודם כבוי אז בשני יעבוד האינטרנט (גם אם זה כרוך באיזשהו מפצל מהמודם)

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. היי. יש לי שרת VPS שמריץ אובונטו, ואני משתמש בו בתור seedbox. אני שם לב שהוא מתנתק מכל ה peers שאליהם הוא מחובר לעיתים קרובות, ואני רוצה לבדוק עד כמה החיבור לאינטרנט יציב כדי לראות האם הבעיה היא באמת בחיבור. האם יש כלי שעושה כזה דבר? (לדוגמא לשלוח פינגים לגוגל בתדירות גבוהה ולהודיע כל פעם שיש timeout). תודה.

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  17. Started by sun_light,

היי... רציתי לבקש המלצה על כרטיס רשת אלחוטי ממש חזק, שיקלוט למרחק גדול יותר. עכשיו יש לי את זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472869 ורציתי עם טווח קליטה יותר גדול, שיעבור גם קירות וכו... מהירות הגלישה לא כ"כ משנה לי, אבל הטווח משנה לי מאוד! כי יש לי עכשיו קליטה נמוכה. ויש לי כמה שאלות... א.אם אני קונה כרטיס רשת אלחוטי בתקן N, והראוטר לא תומך בתקן N, אז הטווח קליטה ישתפר אבל המהירות הורדה לא? (שזה בסדר כמו שאמרתי.) ב.כמה שיפור בטווח אני ארגיש אם אני קונה תקן N? ג.יש לי חוט עם כניסות ל3 אנטנות,לא מצאתי את זה בזאפ אז לא הבאתי קישור... אז עדיף כרטיס עם 3 אנטנות? או שאנטנה אחת זה יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. רכשתי נתב אלחוטי וכרטיסי רשת אלחוטית חיצוניים בחיבור USB, הכל מתוצרת Edimax. התקנתי את הנתב לפי המדריך ורשת בסיסית ללא סיסמה, והתקנתי כרטיס רשת אחד בינתיים. עם כרטיס הרשת מגיעה תוכנה שדרכה צריך להגדיר ולהתחבר לרשתות האלחוטיות, לפני שמשתמשים בכלי של Windows לאיתור רשתות אלחוטיות. מצאתי בתוכנה את הרשת שהתקנתי וניסיתי להתחבר אליה, אבל בשלב ה-Acquiring Network Address אני מקבל הודעה שזה לא מתחבר, מסיבה שלא ברורה לי. כרטיס הרשת בבירור מזהה את הרשת עצמה ומעיד על עוצמת חיבור של 60% באיכות מקסימלית. מאותו החדר בו נמצא כרטיס הרשת הצלחתי להתחבר לרשת בלי בעיות באמצעות iPod, כך שהבעיה היא כנראה לא ברשת. ניסיתי בכל מקרה להגדיר באופן ידני ברשת את כתובת ה-mac כ"מורשית כניסה", לא עוזר. ע…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by DJ-ARIK,

שלום!!!! עוד כמה ימים אני אמור לרכוש את חבילה של ADSL 1.5 של קווי זהב ויש לי שני מחשבים בבית אחד ששניהם רחוקים מאד אחד מהשני כ 20 מטר אולי אפילו יותר והבעיה היא שאני חייב שלשני המחשבים יהיה אינטרנט.... למרות שלא חייב ששניהם יהיו מחוברים בו זמנית בעיקרון מה שאני רוצה ששגם אבא שלי יוכל להתחבר כהרגלו ושהמהירות תישאר מקסימלית ואין לי מושג איך אני עושה את זה רשת?? כבל מסויים?? אני ממש לא יודע אני רוצה ששניהם יהיו מחוברים לאינטרנט בדרך הכי יעילה וזולה ..?????? יש למישהו הצעות???? נ.ב אם זה משנה אז למחשב הראשי שעליו אני מתקין את הADSL יש חיבור USB ולמחשב השני אין כי הוא ליפני איזה 4 שנים תודה...!!!

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by godisme171,

אני צריך להחליט איזה אינטרנט כדאי ערוצי זהב (שאני כבר מחובר כנסיין) או WOW כי אולי אני מתנתק מערוצי זהב אז מה כדאי ואיזה ספק? בבקשה תענו לי מהר ככל האפשר

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. שבוע טוב. 1. אני רואה כאן לא מעט דיונים בהם חברי הפורום מבקשים לדעת אילו פינגים מקבלים לשרתים בחו"ל. ברור לי שהדבר כבר נעשה בעבר פעמים רבות, אך זו הזדמנות טובה לרענן הנתונים. 2. לקחתי שרתי-משחק מכמה מדינות, פופולאריות יותר ופופולאריות פחות וביצעתי עליהן tracert. שרתי-המשחק הם של Battlefield 3, כך שאפשר לצאת מנקודת הנחה שמדובר על חומרה איכותית (לפחות בצד השרת, ללא קשר לרשת) יחסית לשרתים המריצים משחקים ישנים יותר. 4. אתם מוזמנים לקחת את אותן כתובות ולפרסם כאן את התוצאות שלכם* בצירוף המידע הבא (שרלוונטי לתוצאות שלי במקרה זה): תשתית: כבלים 12 מגה. ספק קישוריות: 1. בזק בינלאומי 12 מגה + גיימר + חייגן L2TP בנתב 2. חיבור לשרת L2TP 212.25.127.20 ולא ל hot.bezeqint.net 3. התקבלה כ…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. האם יש הבדל מבחינת מהירות ואופי הגלישה באתרים בארץ ובחו"ל כאשר מדובר עם חייגן או בלי חייגן? האם תעדוף אתרים דורש תמיד גלישה עם חייגן? מדובר ב UFI של הוט עם בזקבינלאומי.

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  23. שלום לכולכם, אתמול בערב הגעתי ללאס וגאס ובעוד שעות אחדות יתחילו כאן האירועים הראשונים של CES 2011. את כל החדשות והמידע הטרי מהאירועים תוכלו למצוא בשרשור הזה או בעמוד ה-FACEBOOK של NetCHEIF כאן -- http://www.facebook.com/pages/NetCHEIF-Articles/117804464911927 אבל לפני שצוללים לאירועים ולטכנולוגיה, קצת מזג אוויר וגיאוגרפיה לא יזיקו -- http://www.netcheif.com/blog/?p=1006 קריאה מהנה. CHEIF

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by panda2004,

אהלן, כרגע מותקן במחשב שלי כרטיס Wireless N 300 PCI Express Desktop Adapter. אני משתמש בו כדי להתחבר לאינטרנט דרך ראוטר שנמצא בחדר אחר בבית. בשורה התחתונה אני ממש סובל מהכרטיס רשת הזה. אני חווה ממנו ניתוקים - בעוד מחשב נייד ופלאפון מצליחים להתחבר לראוטר באופן נקי. אני מחפש לרכוש מתאם רשת אלחוטי חדש. יש לציין שהראוטר שיש לי בבית הוא ראוטר TP-Link TL-WDR4300 N750. זהו ראוטר שמשדר גבו זמנית בתדר 2.4 ו 5 ג'יגה הרץ. לכן יש לי עדיפות לרכוש כרטיס רשת בתנאים הבאים: 1. תמיכה ב 5 ג'יגה הרץ (עם או בלי תמיכה ב 2.4 ג'יגה הרץ... כמובן שעדיף שידע לתמוך גם וגם). 2. אפשר לחבר לו אנטנה חיצונית (כרגע אני משתמש באנ…

25. Started by Ac1D,

שלום. אני חייב דחוף את הסיסמה [כי השם משתמש זה Admin, לא?] לראוטר שלי - Ovislink AirLive WT2000R תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.