רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היי, צריך בבקשה את עזרתכם בהגדרה זו לצורך צפייה בתכנים כמו NETFLIX וכ"ו נרשמתי לשירות החינמי במשך שבוע של unblock-us והגדרתי את הראוטר שלי TL-WR841N כפי שרשום באתר, כאשר אני בודק באתר שלהם הכל נראה תקין אבל כאשר אני מתחבר לNetflix למשל בסלולר הוא רושם לי שהשירות לא זמין באיזור... וגם באתרים המציגים את כתובת ה-IP החיצונית אני מופיע תחת כתובת ישראלית בבקשה אשמח אם תאמרו לי מה אני מפספס מה שעשיתי זה.. נרשמתי לUNBLOCK-US הגדרתי את הנתב שלי כפי שמוסבר שם (הגדרת כתובות שרתי ה-DNS ב-DHCP של הראוטר) שמרתי ועשיתי ריסטרט לראוטר הראוטר שלי מחובר למודם HotBox צרפתי צילום מסך תודה!
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בבית תשתית הוט, שמתי לב שבחיבור אלחוטי המהירות היא 30 מגה בערך (עם התקן USB אלחוטי של DLINK), ובחיבור קווי - מגיע ל100 מגה בקירוב. שוחחתי עם הוט בנושא, ואמרו שצריך לקנות התקן שתומך ב802.11AC, אז קניתי בKSP התקן אלחוטי - EDIMAX AC-1200. המהירות אכן השתפרה - מגיע ל55 מגה בערך. כששוחחתי עם הנציג בKSP, נאמר שזה לא מספיק וצריך לחבר את ההוטבוקס לראוטר שיכול לעזור ולשפר את הקליטה האלחוטית - האם למישהו פה יש ניסיון בנושא ויכול לעזור? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש מהירות הורדה ויש מהירות העלאה נכון ? אבל איך הפרמטר למהירות גלישה ? זה קשור להורדה ? אם אני סתם גולש באתר מסויים זה הורדה ? רואה סרט או סתם גולש ? קראתי מאמר שחברות האינטרנט בכוונה מורידות את מהירות ההורדה בצפיה של שידורי ספורט או סתם שידורים ישירים כדי שהלקוח יזדקק לשירותי ה TV הרגילים זה נכון ? תמיד חשבתי שאני צופה בשידור חי באינטרנט ספורט וכו' האיטיות נובעת מהשרתים שהם עמוסים אבל קראתי שחברות האינטרנט עושות את זה בכוונה זה נכון ? אז אם יש לי 100 מגה זה בעצם רק על הנייר ואין מה לעשות עם זה חוץ מהורדות של סרטים שירים וכו' ? בגלישה רגילה / צפיה של שידורים אין מה לעשות עם זה ? קראתי גם שכדי לראות סרטים בצורה תקינה צריך להתחבר ל VPN בתשלום אבל העניין שהכול באנגלית זה לא …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה עצה לגבי שדרוג האינטרנט הביתי. כרגע אני עם מודם ADSL של בזק שמחובר לראוטר Linksys wrtg54l ששמתי עליו את קושחת Tomato. אם אני רוצה לשדרג את המהירות אני חייב לעבור לVDSL. אופציה אחת היא למצוא מודם VDSL ולהחליף איתו את הADSL ולהשאר עם אותו ראוטר ואותו קינפוג רשת. אופציה שניה היא לשכור את המודם-ראוטר של בזק (10 ש"ח לחודש) ולהשתמש בו רק בתור מודם (זה מה שנקרא Bridge?) אופציה שלישית, לשכור את המודם ראוטר של בזק ולהשתמש בו בתור מודם וראוטר. 1. על איזה אופציה אתם ממליצים? 2. במידה וארצה לקנות מודם VDSL, יש המלצות? 3. האם המודם-ראוטר של בזק יאפשר לי להגדיר IP סטטי לחלק מהמחשבים ברשת ולעבוד עם DHCP לכל שאר המכשירים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי בכמה ימים האחרונים מנורת הLink מהבהבת או כבויה במודם. דיברתי עם התמיכה אמרו אולי פילטר / מודם דפוק. החלפתי (ללא תשלום מבזק סטור), אותה בעיה ממשיכה. בתמיכה מפרפרים אותי ממקום למקום... אני בחבילת One של 012 (תשתית + ספק ביחד) אני מניח שהבעיה היא בתשתית של בזק, השאלה היא האם אני אמור לדבר עם 166 בכלל? לא 012 אמורים לטפל בזה?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, עברתי לאחרונה ל-012 כחלק מהרפורמה החדשה. לפני כן הייתי בבזק עם חבילה של 40 מגה עם ראוטר של בזק מדגם netgear vegn2610 הראוטר נשאר אצלי אך ב-012 טוענים שבזק (כנראה תוכנתית) חוסמים את מהירות הגלישה לפי החבילה (40 מגה במקרה שלי) ולכן אני לא יכול לעשות 100 מגה אצלם למרות שהמכשיר עצמו תומך. כל העסק נשמע לי קצת הזוי אבל אני יכול להאמין על בזק... מישהו מכיר כזה דבר? במידה וזה אכן אמיתי האם יש אפשרות של צריבת תוכנה מקורית על הנתב במקום התוכנה של בזק ובכך לעקוף את זה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המודם dlink-6740u h1 מבזק שאותו הפכתי לברידג' וקניתי את הראוטר 1043nd V2 של TP LINK.. עכשיו אני רוצה לבדוק אם אני על RA אבל אני לא מצליח להכנס למודם עצמו כדי לבדוק נתוני קו... מה עליי לעשות ?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
הייתי בבזק והיו לי ניתוקים עם אורנג , עכשיו אני עם HOT ויש לי ניתוקים באורנג סימן קריאה על הכרטיס רשת האורות של הראוטר קבועות לא נכבות או מהבהבות ... למה זה קורה ? עשיתי DISABLE לכרטיס רשת ואחרי זה ENABLE והכול עובד .. מה יכול להיות הבעיה ? אם יש שינוי באורות בראוטר הבעיה סביר להניח תשתית אבל אם האורות בראוטר תקינות אז מה יכולה להיות הבעיה ? אולי יש לי בעיה בעוצמות ? :
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס רשת של EDIMAX דגם EW-7811DAC http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/au/wireless_adapters_ac600_dual-band/ew-7811dac/ . וראטור שבזק הביאו לי D LINK 6850. משום מה הכרטיס רשת מסרב לזהות את הרשת של ה-5GHZ, לעומת זאת הטלפון הסלולרי מזהה אותה ועובד איתה מצויין. אשמל לפתרונות אפשריים. תןדה מראש.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה הישתדרגנו ל40MB אינטרנט ולכן נאלצנו גם להישתדרג בנתב שקבלנו. לצורך העיניין- dsl 6850U. האינטרנט עד שהחלפנו עבד כמו שצריך (היה 10MB) ואחותי יכלה להנות עם המחשב הנייד שלה ממנו דרך הwifi. מאז שהחלפנו המחשב שלה לא מצליח לקבל את האנטרנט כמו שצריך והאנטרנט שהיא קולטת איטי מאוד ולא מאפשר גלישה. המחשב שלי מחובר עם כבל אל הנתב ולכן עובד כמו שצריך, הפלאפון שלי מחובר לwifi והאנטרנט עובד כמו שצריך וגם הטאבלט. רק המחשב שלה לא קולט. זה מה שהוא מראה כשאני עושה אצלה"פתור בעיות": '>http://jpg.co.il/view/551d038911751.jpg/"]"]http:// התשתית שלי בזק האנטרנט מנטוויג'ן- שניהם נמצאים על 40MB. אשמח לעזרה. תודה
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אם אני רוכש שירות VPN כלשהו כמו השירותים שזמינים היום דיי בזול(כמה דולרים לחודש), ומתחבר אליו, האם בנוסף ליתרונות שלשמם התחברתי לשירות ה-VPN, אקבל גם את החסרון הידוע שמקבלים כשמתחברים ל-NAT? כלומר, האם זה אומר שאחרי שאני מפעיל את ה-VPN הזה, אם אפעיל תוכנת Server כלשהי, אצלי על המחשב שהתחבר ל-VPN, אז בעצם אף אחד באינטרנט (שמחוץ ל-LAN שלי כאן בבית) לא יוכל באמת להתחבר ל-Server הזה שנמצא אצלי על המחשב? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך לבצע שינויים קלים בבית בגלל שראוטר אחד של בזק לא מכסה כראוי את כל הבית ובזמן האחרון יש צורך באינטרנט גם בחדרים רחוקים שלשם הוא לא מגיע. המצב כרגע הוא כזה, יש ראוטר אחד של בזק (NETGEAR VEGN2610) בבית והוא נמצא בחדר שלי ומחובר חוטית למחשב שלי, עד הסלון וכולל (מרחק של בערך 15 מ' עם כמה קירות) הוא מכסה את החלק הזה של הבית בצורה טובה ואין בעיה. מה שהשתנה זה שנוספו שני מחשבים בקצה השני של הבית שלא קולטים ממרחק כזה, המרחק שלהם הוא עוד איזה 15 מ' מהסלון כולל כמה קירות בדרך אז לזכור שזה מתווסף למרחק הסלון מהראוטר. יש כמה דרכים שחשבתי עליהם: 1. ראוטר נוסף שישמש כמגשר ויוצב בסלון שישדר משם והלאה. תהיות: א.מה המחיר של ראוטר כזה שיספיק (התקשרתי לבזק כדי לברר אם …
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
גם בזק בין לאומי (014) קופצת לבריכת הרפורמה בפס הרחב ("השוק הסיטונאי") וממחר אפשר יהיה לרכוש ממנה חבילות משולבות של תשתית+ספק. המחירים - באופן לא מפתיע - יותר יקרים מהמתחרות. עבור מהירות של 100M תפרדו מ-120 שקל, עבור 40M תשלמו 110 שקל ו-15M יעלו 100 שקלים. בשלב זה לא ברור אם המחירים קבועים או עולים אחרי שנה ואיזה מודם/נתב VDSL, אם בכלל, החברה תספק.
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני משתמש בנתב R7000 ומריץ DD-WRT v24-sp2 (10/27/14) std (SVN revision 25179) כרגע אני נתקל בשתי בעיות ומקווה שיש פה מומחים שיכולים לעזור. 1. הנתב משמש גם כ- Torrent Client ע"י שימוש ב- Transmission Bitorrent. עד לא מזמן זה עבד ללא תקלה אך כנראה שיש לי תקלה בכונן USB ששימש להורדת הקבצים. הבעיה היא שאני לא זוכר איך מגדירים מחדש את הכונן כך שהנתב יזהה אותו ויעשה בו שימוש עם Transmission 2. כיצד אני מגדיר גישה מרחוק לכונן החיצוני שמחובר לנתב? הכונן נגיש כל עוד אני ברשת של הבית, אך אני בטוח שיש דרך לגשת בצורה מאובטחת אל הכונן מכל מקום אחר. תודה מראש. גיל.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי נתב עם המפרט הרשום למעלה ואני רוצה להשתמש בו כנקודת גישה כדי להגדיל טווח של נתב אחר. אין לי אפשרות לחבר ביניהם עם כבל רשת ככה שנשאר לי רק האפשרות הזאת. אציין שחיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה ממוקדת לענייני, ובאתרים באנגלית אני לא מצליח להבין. אשמח לתשובה מפורטת בלי רמה גבוהה מדי כדי שאוכל להבין טוב בתודה מראש שמואל
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
מתקפת הסייבר (OP Israel), שארעה בשבוע שעבר, גרמה לנזקים מועטים בלבד שרובם ככולם התבטאו בהשחתת אתרים ודפי אינטרנט (Defacing). לעומת זאת, חטיפת DNS (באנגלית DNS Hijacking) היא מתקפה משמעותית יותר, המשבשת את הגדרות ה-DNS בנתב, ושנזקיה לא תמיד נראים לעין. עד היום, האיתור של מתקפה מסוג זה ברמת הנתב הבייתי או המשתמש הבודד היתה בעייתית וקשה, אך מצב זה משתנה עם הצגתו של כלי אינטרנטי מבית F-Secure. על הכלי ואופן השימוש בו תוכלו לקרוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5621
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי חברים, אני מנסה לעזור לחמותי. יש להם פה מחשב עם Win7 32bit, הראוטר המדובר, "מודם" של Audiocodecs מבית בזב"ל בשביל קו טלפון, ומודם של הוט(אריס). כאשר שלושתם מחוברים, יש אינטרנט, יש טלפון, אבל כאשר אני מנסה לגשת ל 192.168.2.1 אני מגיע לפאנל הניהול של ה AC , במקום לראוטר. הבעיה אגב, היא שעקב כך שהראוטר לא מקונפג, אין WIFI (או יותר גרוע, הוא חשוף לפריצות). אז ניסיתי לרסט את ההגדרות של הראוטר, ניסיתי לחבר אותו ישירות מהמודם, ועדיין אני לא מצליח לגשת אליו. אני מצרף תמונה של ה IPconfig. אשמח לעזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי בבית ראוטר של בזק D-LINK 6740u שכבר הרבה זמן עושה לנו בעיות (איטיות מ40 מגה לחצי מגה), קריסות, ובדרך כלל לפיתרון אנחנו עושים ריסט וזה עובד. העניין הוא שזה נעשה על בסיס יומי וזה באמת נמאס אז אנחנו חושבים לקנות ראוטר פרטי. אנחנו ארבעה מחשבים שמחוברים לראוטר אז צריך שיהיו לו לפחות 4 פורטים לרשת חוטית. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה שדרגתי את מהירות הגלישה מ 15MB ל 100MB. כיום ברשותי מודם-ראוטר מבזק של חברת NETGEAR DGN2200 האם מודם זה מתאים לגלישה במהירות 100MB? במידה ולא, האם ניתן לקנות מודם-ראוטר שתומך במהירות כזו באופן פרטי או שאני חייב לקנות דרך בזק? תודה.
-
- 2 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להתחבר לאינטרנט באמצעות נתב חדש netgear r7000 על תשתית הכבלים וספק 018. הנתב מראה שהחיבור הצליח אבל אני לא מצליח להגיע לרוב האתרים כמו google או ynet. לאתר amazon דווקא כן הצלחתי להתחבר. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? האם קשור לבעיות השונות בחיבור l2tp? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. זה עניין של בזק אבל הטכנאי יגיע רק עוד יומיים ולכן אשמח לשמוע מכם. הבעיה: מישהו נגע בארון והחוטים מנותקים. זיהיתי את החוטים שלנו (הכבל שלנו כתום עם פסים ירוקים עליו), אבל לא ברור לי לאן לחבר אותו בלוח זה. האם יש למישהו עצה או מושג? תודה מראש! תמונה מצורפת.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מדובר במבנה בן 3 קומות, הדרישות הם לחבר בין כלל הצרכנים בין הקומות באמצעות רשת אחת. המבנה כבר כולל הכנה לרשת קווית, כאשר בוצעו השחלות של כבלי רשת המתנקזים בכל קומה לקופסת תקשורת. בין הקומות קיימת תעלה אורכית שנועדה לחבר בין הקומות. בדומה לצורה הבאה: --|-- --|-- --|-- המודם? יושב בקומה העליונה. המטרה? לחבר בין הצרכנים בכל קומה אל מוצר אחד, שיתן מענה הן לחיבור אלחוטי והן לחיבור חוטי (1GB\S), ולבסוף, לחבר בין שלושת הקומות כדי ליצור רשת אחת ולקבל לינק לאינטרנט מהקומה העליונה. אז, איזה ציוד מומלץ? ראוטר בכל קומה? AP? תודה
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אז ככה, אני יודע שהיו דיונים בעבר אבל הם מספיק מהעבר ולהערכתי לא בטוח יהיו רלוונטיים היום. אני עם תשתית הוט 100Mb, ספק בזק בינ"ל - אותה מהירות, עד היום שלמתי בשנים האחרונות 30 ש"ח ובשנתיים האחרונות 40 ש"ח, עכשיו הם רוצים להעלות ל- 50 ש"ח ואני אומר דיי! השימוש העיקרי שלי הוא BF4 ולכן הייתי בשנים האחרונות עם בזק (לא בדקתי מישהו אחר). האם שווה עד כדי כך להשאר בבזק ולשלם הרבה יותר מאשר בהוט-נט - 150% יותר??? או אולי אפילו בספק אחר כל עוד הוא יותר זול מבזק בינ"ל. מה אתם אומרים, מה מומלץ? אם זה משנה אני ברחובות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום. רכשתי היום את הנתב WR1043.. הוא עובד מעולה והכל אבל אני לא מצליח לפתוח פורטים... אני פועל ע"פ מדריכים, עושה בדיוק כמו שעשיתי עם D-LINK שלי והפורטים פשוט לא נפתחים.. מה הסיבה ? אני מנסה לפתוח פורטים ל CSGO
-
- 39 תגובות
- 9.2k צפיות
-