רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
האם יש הבדלים מהותיים או מגבלות כלשהן בראוטרים שמשווקים בחו"ל בלבד לעומת כאלו שגם בארץ? אני לגמרי חסר ידע בנושא וכרגע אני מחפש להחליף את הראוטר שלי במשהו חדש שיכלול מודם VDSL. נכון לעכשיו חיפשתי בעיקר ראוטרים מחו"ל מכיוון שהם מציעים עדכניות דרך ענן, הגדרות QoS גמישות, ועוד כל מיני חידושים שאמורים לעזור לנצל את מהירות האינטרנט בצורה הטובה ביותר. אני מחפש משהו מנקודת מבט של אונליין גיימר, לכן קרץ לי הדגם הזה של D-Link: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833127516&nm_mc=OTC-pr1c3grabb3r&cm_mmc=OTC-pr1c3grabb3r-_-Electronics-_-D+Link-_-N82E16833127516&scpid=7&scid=scsho5456871 בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת מאלו מכם שהתעסקו עם חבילות הגיימרים ש…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אל הרשימה המצומצמת של נתבים התומכים בתקן 802.11ac הצטרף בימים האחרונים חבר חדש, הפעם של חברת D-Link. ה-DIR-825/ac הוא נתב אלחוטי דואלי המקוטלג כ-AC1200 – כלומר הוא תומך במהירות של 300Mbps בתדר 2.4Ghz ו-866Mbps בתדר 5Ghz. את כל הפרטים עליו תוכלו למצוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5705
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לרשת בית בתהליך שיפוץ ברשת קווית. בתכנית יעברו צינורות וחוטי משיכה מארון התקשורת לכל החדרים. אני מתכוון לרשת בעצמי ומחפש חנות טובה וזולה שאוכל גם להתייעץ וגם לרכוש את החומרים: כבלים, שקעים, תקעים וכו'. אין לי נסיון קודם אבל מקריאה של המדריכים השונים נראה שזה לא מסובך מידי. האם מישהו מכיר חנות באיזור השרון שגם מציעה מחירים סבירים? נתקלתי באתר של מדיה גלאקסי בחיפה אבל היא רחוקה מידי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי נתב בשכירות דגם VEGN2610 וחבילת 100MB. בערך פעם עד פעמיים בשבוע אני קם בבוקר ואין לי חיבור אינטרנט. כל הנוריות בנתב נראות תקינות. אני חייב לעשות לנתב REBOOT ואז הכל חוזר לתפקד עד הפעם הבאה. האם זו בעייה מוכרת בדגם הזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז יצרתי Network Bridge... יש בו 3 חיבורים..... 1. חיבור האינטרנט (חיבור לראוטר) 2. חיבור VPN 3. חיבור הHTPC הHTPC שלי נמצא בחדר שלי איפה שהמחשב, הוא מחובר אליו ישירות בכבל רשת, כל הגישה שלו לרשת ולאינטרנט מתבצע דרך המחשב. כרגע הHTPC משתמש רק באינטרנט הביתי שלי.... ואני מעוניין שתהיה לי האופציה לבחור מתי הוא ישתמש באינטרנט של הVPN ומתי בביתי.... ניסיתי לחפש פתרון באינטרנט אך ללא הצלחה. מקווה שהייתי מספיק ברור. תודה.
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קודם כל, לא ידעתי שזה בכלל אפשרי, עד שגיליתי שאין לי גישה חיצונית לשרת שאני מריץ(עד עכשיו הכל היה בסדר). ואז גיליתי שלכל מחשב ברשת יש אייפי חיצוני שונה, וזה מקשה עליי את הפניית הפורטים... איך דבר כזה קורה? ואיך מבטלים את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מודם משולב נתב חדש של חברת TP-Link זמין לרכישה בארץ, ויאפשר לכם להתחבר הן לתשתית של בזק, לתשתית הכבלים והן לתשתית הסיבים של חברת החשמל לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%97%d7%91%d7%a8-%d7%9c%d7%a9%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%98%d7%95%d7%a0%d7%90%d7%99-%d7%a0%d7%aa%d7%91-vdsl-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3-%d7%9e%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%a7-%d7%91/
-
- 16 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנחנו הולכים לשדרג את מהירות האינטרנט וכמה פעמים נציגים אומרים לנו שהאיזור שלנו תומך עד 40 מגה וכמה פעמים אחרות אמרו לנו שזה תומך עד 100 מגה. איך אפשר לדעת בוודאות עד כמה מגה האיזור שלי תומך?
-
- 8 תגובות
- 4.3k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחרונה רכשתי מגבר טווח לרשת אלחוטית מסוג TL-WA850RE ונתקלתי בבעיה - להלן התרחישים: כשהמכשיר מקושר לנתב TD-W8961ND - מחשב נייד - מתחבר ויש גלישה גם דרך המגבר והן ישירות דרך הנתב. סלולרי נייד נוקיה N8 - מתחבר ויש גלישה דרך שניהם. טאבלט של סמסונג - מתחבר ואין גלישה דרך המגבר, אך יש גלישה דרך הנתב. סלולרי של סמסונג - מתחבר ואין גלישה דרך המגבר, אך יש גלישה דרך הנתב. כשהמגבר מקושר דרך נתב של Netgear דגם DG834G V4 כל המכשירים מתחברים וגולשים ללא בעיה גם דרך המגבר. המגבר עם גירסת קושחה אחרונה (כך נקנה). יש פתרון?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
בעקבות הרשימה רכשתי לאחרונה מודם-נתב Netgear DGND3800B בחו"ל. אני נתקל בבעיה להפעיל אותו בגלל נורית DSL מהבהבת. מה יכולה להיות הבעיה ואיך לפתור אותה? הכבל מחובר בקצה אחד לפילטר ADSL שעובד שנים רבות ובקצה השני ל-Netgear. הכבל עצמו משמש אותי ברגע זה בחיבור למודם ADSL ישן שרכשתי לפני שנים רבות בבזקסטור. התשתית היא של בזק (באמצעות נטוויז'ן) וספקית השירות היא גם כן נטוויז'ן. בברכה למשיבים.
-
- 21 תגובות
- 12.6k צפיות
-
-
שלום! עקב כניסת דייר חדש שמעוניין בהתחברות לרשת האלחוטית שלי ורצון לשמירה על יחסי שכנות טובים, אני מעוניין ליצור "תת-רשת" בשבילם שתהיה מוגבלת ברוחב הפס. הרשת שלי בנויה כך: FiberBox של הוט כמודם והנתב המרכזי. אחראי לשרת הDHCP. (אליו מחוברת רשת קווית עם סווטיצ') ובנוסף ראוטר אלחוטי TP-Link TL-WR1043ND שמשמש כ AP. הרשת האלחוטית מוסתרת ומוגנת בסיסמא. בנוסף, חיברת ראוטר ישן כ-AP עבור השכנים (Edimax BR-6216MG) ועבורו יצרתי סיסמא משלהם והגבלת MAC (ככה שיש לי את כתובות הMAC של השכנים). מה שלא הצלחתי לעשות זה להגביל את המהירות. פונקציה הQoS באדימקס נראית פעילה בממשק, אך לא עובדת בפועל, אולי בגלל שהוא משמש כAP? מה ניתן לעשות? יש אפשרות להשתמש בFiberbox כמודם בלבד? ואם כן תכונות הרש…
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש ברשותי ראוטר/מודם מסוג NETGEAR VEGN2610 ורציתי לדעת אם ברגע זה יש 2 מחשבים שמורידים מהאינטרנט משהו שדורש רוחב פס גבוה (לדוגמה סרטים בטורנט), האם המהירות תחולק ביניהם באופן שווה? אפשר לומר לצורך האידאליות ששני המשתמשים מורידים את אותו הסרט בדיוק ואין עוד משתמשים שמחוברים לראוטר באותו הזמן וכו'.
-
- 17 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
לכבוד הרפורמה החדשה אני מחפש מודם-ראוטר חדש. נכנסתי לזאפ וגם למדריך של צ'יף אבל נראה שאין ממש דירוג או המלצות מה כדאי לקנות ומה לא. האם מספיק לקנות אחד פשוט ב150 ש"ח ואין באמת הבדל? או שכדאי להשקיע קצת יותר? אשמח לשמוע גם המלצות על דגמים ספציפיים אם יש לכם
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כבל רשת באורך של כ80 מטר שיום בהיר אחד הפסיק לעבוד ("כבל רשת מנותק"). הוא עובר במקומות שקשה להגיע אליהם ואני רוצה לדעת באיזה חלק של הכבל הבעיה נמצאת. בזמנו היתה בביוס של לוח האם מבוסס הX58 שלי אפשרות בשם "SMART LAN" שהיתה בודקת ומדווחת על כל גיד של כבל הרשת האם הוא מחובר ואם לא באיזה מרחק התקלה. האם האפשרות הזו עדיין קיימת במחשבים חדשים? היא מבוססת תוכנה או חומרה? או בקצרה - איך לברר איפה הבעיה בלי כלים מקצועיים?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, האם אני יכול לחבר ראוטר של TP-LINK WR841N למודם NETGEAR VVG 2000 אלחוטית בלי הכבל שמחבר בין שניהם? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי,אני משתמש בכרטיס רשת אלחוטי ואני מקבל את ההודעות האלה בצורה אקראית בזמן שאני מחובר כל המחשבים והחיבורים לראוטר מוגדרים לקבל IP באופן אוטומטי,מה גורם לתקלה ואיך לפתור אותה?
-
- 24 תגובות
- 17.1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 0 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, שני המחשבים עם ווינדוס 7 פרו, האחד NUC והשני דסקטופ CORE I7. שניהם עבדו ברשת כמו שצריך עד אתמול (שיתוף קבצים)... כרגע מחשב הI7 רואה את הNUC. האינטרנט עובד תקין בשני המחשבים, הראוטר הינו הוטבוקס2. הבעיה היא שהNUC לא רואה את ה-I7 בכלל בNETWORK. הגדרות שיתוף של התיקיות תקינות - ניתן לראות מהI7 את התיקיות המשותפות כמו שצריך מישהו יודע מה הבעיה של הNUC ? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
הצטרפתי לאקספון ואחרי הגדרת הראוטר/מודם לפי ההנחיות שלהם האינטרנט עובד, אך לאחר כמה זמן מתחילה בעיה שכל אתר שאני מנסה הדפדפן מוציא שגיאה DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG (גולש בכרום) השגיאה מתקבלת גם בחיבור עם כבל וגם בגלישה דרך wifi. דיברתי עם התמיכה אבל כרגיל "בוא נגדיר מחדש" וזה עובד כמו שאמרתי.. בהתחלה. אמרתי להם זה בעיית DNS אך הם בשלהם "לא לא... כנראה לא היה מוגדר טוב". בקיצור חיפשתי את הבעיה בגוגל והגעתי לפתרון של להכניס ידנית שרתי DNS של 208.67.222.222 ו- 208.67.220.220. זה עובד, אך רציתי לשאול אם יש שרתים שהם יותר מומלצים לאקספון או לאזור שלנו, כי השרתים האלה ניתנו כתשובה בפורום אמריקאי.
-
- 4 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
נתב שברשותי: D-link 6850U של בזק חברה מועדפת-link מרחק הנתב מהרפיטר 6 מטר תדרים:2.4ghz+5ghz חיבור קווי (לטובת VOD בממיר) תקציב:200ש"ח מה אתם ממליצים?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם כן, באיזה הגדרות (באופן כללי, די ברור שזה תלוי נתב) ולאיזה מטרות.
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לאחר שכשלתי להשתמש בקו הטלפון הביתי ככבל רשת הבנתי שזה לא אפשרי וגם חיפשתי בפורום ומצאתי את הנושא הזה, שבעצם סוגר את העניין אז פניתי לשאול בפורום מה אני צריך בשביל להשחיל בתעלות כבל רשת רגיל (האשכול) לכן קניתי 100 מטר כבל 5e - FTP (עם בידוד אלומיניום) הרבה תקעים לוחץ תקעים וכבל סטלבנדר העברתי את הכבל במקומות הרצויים, חיברתי ראשים, לקח קצת זמן על שלמדתי איך לעשות את זה מהר וטוב אבל הצלחתי בסופו של דבר. חיברתי בתצורה ישרה לפי הסדר הבא (בכולם): ירוק לבן | ירוק | כתום לבן | כחול | כחול לבן | כתום | חום לבן | חום (פה זה רשום מימין לשמאל, בחיבור זה משמאל לימין, בדיוק כמו במדריכים שמצאתי באינטרנט) הכבל הקצר (כ-6M) בינהם עובד, הכל טוב ויפה. הכבלים הארוכים יותר כ10M וכ-15M מטר, פש…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, כיום בבית משלמים 90+25 ש"ח על האינטרנט, כשיש לנו מהירות של 15MB בלבד. ראיתי את הכתבה הבאה http://hwzone.co.il/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%94/ ורציתי לדעת האם כדאי כבר לעבור לאחת החברות המתחרות החדשות (012, אקספון וכו) או שהעניין עדיין לא בשל לחלוטין וכדאי לחכות.. ואם כדאי, יש חברה שעדיף לעבור אליה?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הבדיקה החדשה מבוססת על HTML5 ולפיכך היא עובדת גם על מכשירים נידים ללא צורך באפליקציה יעודית. על פניו נראה שהתוצאות שהיא נותנת מאוד קרובות למהירות החיבור האמיתית - ראו תמונת מסך מצ"ב מחיבור ה-200/5 שלי בהוט. http://www.dslreports.com/speedtest
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
נתב-dsl6850U של בזק יש לי מכשיר lg Nexus 5 שמסוגל לקלוט רשתות בתדר 5G ההגדרות של 5G זהות ל2.4G. למה אני מצליח לקלוט רק את הרשת שמשדרת בתדר 2.4G?
-
- 2 תגובות
- 4.7k צפיות
-