רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
אני לא יודע אם זה המקום לשאלה שלי (נראה לי שכן). אם זה לא המקום תעבירו למקום המתאים. השאלה בכותרת. מה ההבדל הטכני בין שירות VPN לשירות smart DNS ? לאיזה צורך כל אחד מהם עדיף? (לדוגמה סטרימינג, או גישה לחנויות שדורשות IP מסויים) אני מכיר VPN בסיסי (משהו כמו tunnerbear), האם יש סיבה לעבור לסוג שירות אחר. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני "חדש" בפורום ובתור הסיפתח שלי כאן אני רוצה להאיר את עיניי המשתמשים התותחים שעובדים עם ראוטר LINKSYS WRT54GL 16MB NVRAM. מה שמרבית האנשים אינם יודעים שנתב זה משתמש בגירסת LINUX מקוצרת כדי לעבוד. מעבר לפירמוור "המקורי" של LINKSYS/CISCO ישנם מספר פירמוורס נוספים כמובן חינמים כמו: TOMATO DD-WRT FreeWRT HyperWRT Thibor OpenWRT Tarifa X-Wrt אני רוצה להציג בפנייכם את ה TOMATO , זוהי הגרסה הכי מתוסבכת אומנם אבל גם הכי מקצועית שיש בין כל הפיתוחים הקיימים. הגרסה הזו נחשבת למינימליסטית ביותר חסרת גרפיקה ומהירה מאוד מבחינת יכולת עיבוד הראוטר ולוקחת פחות מקום בזיכרון ביחס לכמות הפונקציות שנוספו בה. אני אישית משתמש בגרסה של TOMATO כבר כמעט שנתיים בתוך…
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי מה שלומכם? אני די זקוק לעזרתכם, התקנתי לאח שלי עכשיו WIN 7 במחשב די סטנדרטי ומודרני (כפול ליבה של AMD, 2GB זיכרון, לוח פשוט עם כ.מסך מובנה וכו') - זה אותו דיסק שהתקנתי איתו כמה וכמה פעמים את המערכת ועם אף אחד מהמחשבים לא היתה בעיה כלשהי. במחשב הזה הוא פשוט לא מוכן להתחבר לאינטרנט (חוטי) ורושם לי doesn't have valid ip address לפני זה כשהיתה מערכת XP לא היתה שום בעיה עם האינטרנט. המערכת מציעה לי לנסות לפתור את זה אוטומטית, אבל זה בסופו של דבר גם לא מצליח. דעתך? לפי מה שקראתי בגוגל ניסיתי אפילו לבטל את התמיכה ב-IPv6 כי אמרו שיכולות להיות בעיות - לא עוזר.
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
זה ממש מוזר... המליצו לי על הקליינט הזה כי אמרו שהוא ממש מצוין... למרות זאת, ואחרי שהגדרתי את מה שצריך (פורט מתאים, אין לי פירוול, הגדרות בהתאם לאשף של התוכנה ובהתאם למהירות האינטרנט שלי- 2.5MB/250KB) עם חיבור כמו שלי אני אמור להוריד בסביבות ה-300-320KB, למרות זאת אני מוריד "רק" על 100KB... וזאת הורדה מטראקר פרטי עם 1000 SEEDS... זה ממש מוזר. לעומת זאת ה-UPLOAD עובד טוב... אני מעלה על 30KB. אני אשמח שמישהו יוכל לעזור, כי זה ממש מציק. תודה לעוזרים מראש
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אין, פשוט לא עובד לא דרך פיירפוקס, לא דרך אינטרנט אקספלורר (כאילו האתר נפל, אין אפשרות לאתר את השרת, כתובת לא נמצאה) גם לא במחשב השני. אני חייב להוריד משם את framework 3 וכל מה שחיפשתי בגוגל בסופו של דבר מפנה ישר למייקרוסופט ואין לי איך להוריד את זה. כל שאר האתרים עובדים טוב מה אפשר לעשות שיעבוד בחזרה? ואולי אפשר לקבל קישור נורמלי להורדה ? תודה
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
עדכנתי בלי בעיה כדאי לעשות גיבוי להגדרות ואחרי העדכון לטעון מחדש
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלפתי מייל מוואלה ל-gmail ואני רוצה שכל ההודעות מהמייל הישן (וואלה) יעברו ל-gmail החדש.... לצערי ניסיתי לעדכן זאת דרך gmail - הגדרות - חשבונות - הוספת חשבון דואר נוסף וקיבלתי הודעת שגיאה : "קיימת בעיה בהתחברות אל mail.walla.com". מה שמצוין על המסך הוא : שרת mail.walla.com : POP יציאה : 110. אשמח אם מישהו מכיר את הבעיה ויוכל לעזור
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בעקבות רפורמת ה-"שוק הסיטונאי", המאפשרת לספקיות האינטרנט (ISP) לשווק חבילה משולבת של תשתית תקשורת ושירותי אינטרנט, נוצרה בשוק דרישה למודמים VDSL התומכים במהירות של 40M ומעלה בתשתית בזק. הזמינות של מודמים VDSL בשוק החופשי, הן בארץ והן בחו"ל, היא מאוד נמוכה ולכן הפתרון היחיד לצורך זה הוא בדמות מוצרים משולבים, הכוללים מודם VDSL ונתב. על מנת להקל על צרכנים המעוניינים לרכוש מוצרים מסוג זה הכנתי רשימה מפורטת של דגמים הניתנים לרכישה בארץ ובחו"ל. דגמים אלה תומכים ב-VDSL2 במפרט הנתמך על ידי בזק (G.993.2). http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ברשת כמה APים (כל AP משדר רשת אחרת). אני רוצה לשנות כמה הגדרות בהם. אני מכיר את הסיסמאות של כל הרשתות ויכול להתחבר לכולם. אבל אני לא מצליח להתחבר לממשק הגדרות של הAP. על חלק מהAP יש מדבקה עם הIP (כביכול, אני לא יודע אם הכתובת נכונה) אבל שאני מנסה להכניס אותה בדפדפן אני מקבל שגיאה שהכתובת לא נמצאה. ניסיתי לעשות ARP-A על מחשב שמחובר לAP ולפי כתובות המאק שהתקבלו (בדקתי באתר מסויים) מצאתי את כתובת המאק של הAP (אין לי אפשרות לבדוק את זה פיזית על הAP עצמו). אבל שאני מכניס את כתובת הIP לדפדפן אותה שגיאה מתקבלת.... יש בכלל אפשרות להתחבר לממשק הגדרות של AP? או שהוא שקוף לגמרי? יש לי APים של כמה יצרנים אבל אני עובר אחד אחד ומנסה קודם להתחבר לDLINK דרך אגב שאני עוש…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שבוע טוב! ברשותי נתב TP-LINK TL-WR-641G, ויש לי שתי שאלות: 1. יש לי גם טלפון אלחוטי בחדר, ונדמה ששניהם משתמשים בתדר זהה או מאוד קרוב וזה גורם לכך שאי אפשר לדבר בטלפון של הבית במרחק של עד 5-7 מטר ממנו וזה נורא נורא מציק. אני יכול לשנות את תדר העבודה איכשהו לנתב הזה? 2. כרגע אין בנתב הזה מנגנון QOS, זה מה שנאמר לי באתר לפני כשנה +-. האם אוכל איכשהו לקבל מנגנון כזה, ע"י עדכון קושחת הנתב, לדוגמא? השתמשתי פעם בתוכנה שאת שמה אני לא זוכר כרגע, אבל ללא הצלחה. המחשב של אחי גם מחובר ואני רוצה להגביל אותו לפעמים, זה פשוט לא הלך. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחובר דרך HOT ובזק בינלאומי, בחיבור ללא חייגן. לפני יומיים הראוטר שלי (edimax BR-6428nS) התחיל לעשות צרות. בסוף הגיע למצב שאי אפשר יותר להתחבר לממשק הניהול שלו. ניסיתי לחזור לראוטר הקודם שלי (TP-LINK TL-WR841 אם אני זוכר נכון). הוא לא הצליח למשוך כתובת IP. כנ"ל עם שני ראוטרים חדשים: TP-LINK WL-WR941N וגם edimax BR-6478AC. הסימפטומים זהים - הראוטרים מנסים להתחבר ולמשוך כתובת IP דרך DHCP, ולא מצליחים. מי שכן מצליח זה מחשב WINDOWS של הבת שלי, בחיבור ישיר למודם Arris של הוט. בשיחות ארוכות על התמיכה הטכנית הם לא הצליחו לעשות שום דבר. מעבר לזה מבחינתם אין בעיה כי "הם תומכים רק בWINDOWS". חשבתי בשלב הבא לבקש מHOT לבטל את החיבור ללא חייגן - אולי איזה אתחול מחדש עצבנ…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בימים אלה אני מקים בביתי רשת חוטית בקירות. על מנת לחבר את כל המחשבים אאלץ להשתמש בראוטר שתומך במודם ADSL ולפחות ב Switch אחד תואם. אני רוצה לשתף מדפסת ואולי גם כונן חיצוני בין המחשבים ולכן חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB אחת בראוטר [או/גם בסוויץ' - אם יש דבר כזה בכלל] העברתי בין המחשבים כבלים מסוג CAT5 וברצוני להשתמש בכל שמונת החוטים הנמצאים בכל זה על מנת להגיע למהירות תעבורה גבוהה בין המחשבים[1Gbps] (כיון שבמילא אין לי מה לעשות עם שאר החוטים). אשמח לקבל המלצות על ראוטרים וסוויצ'ים שתומכים במהירות תעבורה 1Gbps והראוטר כאמור עם יציאת USB. [אשמח לראות גם בלי יציאת USB לשם ההשוואה] תודה רבה לעוזרים ולבעלי הניסיון.
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום. לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו. במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה. אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר: הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, עד היום גלשתי בבזק-נטוויזן במהירות 15MB, דרך מודם/ראוטר שסופק ע"י בזק netgear DGN2200 v2 שדרגתי ל 40MB בבזק אמרו לי שחייב להחליף את ה netgear שתומך רק ב ADSL יש לי (כרגע לא בשימוש) TP-LINK TD-W8961ND האם הוא מתאים ל vDSL ויכול לשמש אותי במהירות החדשה?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חברת פיקוק התחילה לשווק בארץ נתב דואלי סימולטני, כלומר כזה התומך בו זמנית הן בתדר 2.4Ghz והן בתדר 5Ghz. הנתב, מדגם BR-6475nD של חברת Edimax, הותאם לדרישות המיוחדות של תדר 5Ghz בישראל וקיבל את אישור משרד התקשורת. הוא כולל 4 כניסות LAN במהירות של 1G, שתי אנטנות ומפסק כיבוי/הדלקה לרכיב האלחוטי. מחירו הממוצע של הנתב הוא כ-450 שקל והוא זמין באופן מיידי. ביחד איתו החלה פיקוק גם לשווק כרטיס רשת דואלי בממשק USB. המתאם, מדגם EW-7722UnD, מגיע עם סטנד מובנה ועלותו - פחות מ-200 שקל. על היתרונות והחסרונות של השימוש בתדר 5Ghz עמדתי במדריך מפורט אותו ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm במקביל, אני עובד על סקירה מקיפה של נתב זה.
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד עם חיבור אלחוטי וחיבור למחשב נייח עם חיבור כבל רשת את החיבור הרגיל חיברתי בלי בעיות בכלל אבל עם החיבור האלחוטי אני נתקל בבעיות אם מישהו יודע איזה אפשרות אני צריך לבחור בראוטר הזה זה ממש יעזור לי נסיתי כבר את כול האפשרויות אבל ללא הצלחה תודה לכול מי שיוכל לעזור לי.
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לפני כמה שנים פרשתי נקודות תקשורת באמצעות כבל Cat5e של BYC Communication. הרשת שלי במהירות 1G (מתגים + אינטרנט), ואין תוכנית שדרוג בעתיד הקרוב. הבעיה שמהירות החיבור לא יציבה, ומסתנכרנת לפעמים על 100M. יש חדרים יותר/פחות בעייתיים, אבל בגדול הבעיה החמירה עם השנים. החלפתי מחברים כמה פעמים בחלק מהחדרים, ללא הועיל. לכן הגעתי למסקנה שמקור הבעיה כנראה בכבל. (מחיפוש נראה שאני לא היחיד) כעת אני מתלבט בין סוגי כבלים, כאשר הפרמטרים המתחרים הם אמינות חיבור מול קלות השחלה. מבדיקה פיזית לא הרגשתי הבדל גדול בגמישות בין Cat6a U/FTP לבין Cat7 F/FTP (שניהם של טלדור), לכן אני נוטה ללכת על השני. הבעיה ששניהם הרבה פחות גמישים מהכבל הנוכחי, שגם אותו לא היה קל להשחיל בז…
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, מדובר בבית פרטי בעל 2 קומות, כשהראוטר ממוקם בקומה הראשונה וצריך למצוא פתרון לקומה השניה. האות בקומה השניה מוגדר בפלאפון כ"סביר". מקריאה באינטרנט הבנתי שיש אפשרות לקנות 2 מתאמים לרשת אינטרנט על גבי חשמל, או מגדיל טווח, או בכלל ראוטר שישמש כמגדיל טווח (צריך להגדיר אותו כך). אין אפשרות לחבר כבל מהקומה הראשונה לשניה. לדוגמא http://ksp.co.il/?select=.263..492.&list=1&sort=2&glist=0&uin=19752&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= או http://ksp.co.il/?uin=16638&select= או http://ksp.co.il/?uin=12764&select= בנוגע למגב…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול האם הראוטרים שמקבלים היום מבזק לVDSL תומכים בAP? כרגע אני משתמש ב2 ראוטרים מבזק (siemens sl2-141). במידה ואשדרג לVDSL הראוטר שאחבר יוכל להשתמש באחד הסימנסים כAP? או שאוכל להשתמש בציוד החדש רק כמודם ולחבר אותו לסימנס שישמש כראוטר וחיבור לAP? תודה.
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ערב טוב: אני צריך המלצה בנוגע לראוטר אני לא מבין גדול של זה אז אני צריך המלצה עם מעט פירוט, אני גיימר וצופה ב-HD וב-4K ואני מעוניין שהכל יעבוד לי חלק "כי על איכות לא מתפשרים", בנוגע למחיר אפשר להתפרע מה שאומר שאם תגידו לי 1500 ש"ח ואני יהיה מרוצה לשש השנים הבאות אז זה מקובל. תודה מראש אביחי, נ.ב. יגלשו על הרשת 3-4 מחשבים, לפחות 4 android tv ושש ניידים פחות או יותר בו זמנית, ואם הראוטר זה לא הדבר היחיד שמספיק אשמח לעזרה כי אני גיימר, ואני לא רוצה שיפריעו לי בזמן שאני משחק אז לא רק הראוטר חשוב גם האיכות של השידור/רוחב פס. ושוב תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
סתם מעניין אותי לדעת, אלה מכם שמתחברים לבית באמצעות VNC, באיזה לקוח אתם משתמשים ומה הייתרונות שלו ? אני משתמש ב REAL VNC, ואני מחפש לו תחליף, כי משום מה הוא מחרבש את ממשק החלפת השפות ב XP אי אפשר להחליף או שקשה להחליף לכתיבה באנגלית/עברית, הבנתי שאני לא היחיד שנתקל בבעיה הזאת איתו. אז במה אתם עובדים ? (כל מי שמתכנן להגיד REMOTE DESKTOP אז בואו אני אחסוך לכם מראש : אני מעדיף משהו אחר)
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
רשת ה wifi הביתית של הוט מורכבת מ: 1. מודם -ראוטר hotbox ולצידו מתאם moca. שניהם יושבים בארון חשמל-תקשורת בקומה הראשונה. 2. ממיר mini fiberbox בקומה הראשונה ליד הטלוויזיה. מרחק של בסביביות 4-5 מטר מארון החשמל. 3. ממיר mini fiberbox בקומה השניה. יש בעיות קליטה קשות של הרשת ברחבי הבית בשתי הקומות. מספר קווי הקליטה בטלפון -מחשב, משתנה עם תזוזה ברחבי הבית. גם במרחקים קצרים מהממירים. התופעה לא ברורה במיוחד בקומה הראשונה, שבעיקרה היא סלון ומטבח ללא הפרעות של קירות או משהו ממין זה. לחלוטין משהו שהייתי מצפה שלא יקרה. הממיר ממוקם בפינת הסלון ליד הטלוויזיה, והראוטר במרחק של 5-6 מטר ממנו בין המטבח לסלון. הייתי מצפה שהממיר יכסה באופן מושלם את השטח…
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יוצא לחול אוטוטו לשלושה שבועות ורציתי להתקין VNC כדי לשלוט משם על המחשב, המחשב שלי מחובר דרך ראוטר חוטי+מודם של בזק. השאלה היא אם זה אפשרי, האם תהיה בעיה בגלל שזה שני מחשבים על IP אחד...? אם כן אפשרי, האם יש דרך שהמחשב שלי ישלח לי הודעה באיזה IP הוא נמצא..? (הוא לא קבוע אצלי ואני משער שבשלושה שבועות הוא יתנתק ויתחבר מספיק פעמים)... מישהו יכול לתת לי הסברים על אופן החיבור , את התוכנה בפועולה ראיתי, השאלה היא איך אני מחבר את עצמי אליו אם הIP שלו משתנה ואם הוא מאוחרי רשת ביתית עם ראוטר..? תודה רבה. בראל. עריכה: יש איזה דרך לקבל DNS קבוע מאיפשהו ולתת למחשב שלי להתחבר אליו אוטומאטי וככה אני יוכל פשוט "לזכור" DNS אחד במקום לרוץ אחרי ה IP המשתנה...?
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הבנתי שלספק CCC יש לכל מהירות 3 סוגי חבילות: רגילה מתקדמת מקצועית מה ההבדל בין החבילות? יש כאן מישהו מנוי שלהם שמוכן לעשות טובה ולערוך כמה בדיקות קטנות עבורי?
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי 100 מגה של הוט עם המודם hotbox, בנוסף יש לי ראוטר שמחובר אליו שקניתי בזמנו עצמאית (של tplink 1043nd). בנוסף לשני אלה יש לי סוג של מגבר שלפני כמה שנים נציג של הוט חיבר לי. בקיצור, זה ממש הרבה דברים ואני רוצה להיפטר מכמה שיותר מהם. השאלה אם זה יפגע בביצועים? אני יודע שההוטבוקס יכול להיות גם מודם וגם ראוטר השאלה אם זה יפגע בביצועי הרשת במשחקים? ( לא שהם מדהימים). הספק שלי זה בזק בינלאומי. יש טעם לבקש טכנאי שיעשה לי סדר בבלגן? ולמה כל פעם שמישו מהמשפחה מפעיל מחשב נייד וסתם גולש יש לי מלא לאגים בps4? סורי על החפירה אבל הייתי חייב להוציא את זה חחח אשמח לכל המלצה! תודה
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-