עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי אני עובר דירה ואני צריך המלצה לתשתית וספק. אני רוצה לעשות 100 מגה. ומה שחשוב לי זה MS לגיימינג. הייתי עד עכשיו בבזק+בינלאומי והייתי מרוצה, אבל הם רוצה כפול מהמחיר של CCC לדוגמה. איך CCC מבחינת MS? האם הם מומלצים? משהו אחר שמומלץ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by rabers,

שלום, ההיסטוריה היא כזו: אני כבר כמה חודשים עם סלקום tv (מבוסס wifi) ולא היו בעיות מיוחדות. התשתית היא בזק 15 מגהביט והספק הוא הוטנט. הייתה קליטה טובה של הרשת גם באייפד, גם בניידים השונים. דבר לא השתנה אך, לאחרונה התחילו מדיי פעם בעיות קליטה בממיר של סלקום אך מה שמוזר הוא שגם כאשר אין בעיה- לרוב, אני לא מצליח להתחבר עם האייפד לרשת האלחוטית בכלל וגם בטלפון שלי (נקסוס 5) מופיעה כי יש רשת והיא מזוהה ומחוברת והקליטה מקסימלית אך ישנו החיווי של בעיית דאטה (סימן קריאה) איך יכול להיות שהממיר קולט אך הטלפון, על אף שמראה כי הקליטה טובה והרשת מחוברת, עדיין יש בעיית דאטה והאייפד לא מצליח להתחבר?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. ניסיתי לפעול לפי המדריך שהגיע עם הראוטר אך לא הצלחתי להשיג חיבור. צירפתי את המסך הגדרות של החיבור, איך אני אמור למלא אותו? - - - תגובה אוחדה: - - - לא משנה הסתדר

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by rotman,

שלום , האם יש ספק בארץ שנותן את ה TP-LINK 9980 במודל של 10 ש"ח בחודש (או משהו בסגנון)? כן , אני יודע שאקספון נותנים אותו בהנחה של 100 ש"ח למרות שלמעשה הוא מעולם לא היה במלאי. אני מדבר על ספקיות אחרות. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. יש לי שקע RJ45 בכל חדר בבית החדש אבל במיקום מאוד מאוד לא מוצלח. ממילא גם נדרש כיסוי אלחוטי בחדרים בגלל סמארטפונים ומחשבים ניידים - גם כשהדלת סגורה. האם שימוש ב-AP כמו זה למשל יכול לפתור את הבעיה ועל הדרך גם להבטיח עצמת סיגנל אלחוטי מינימלית בחדר? http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wi-fi_range_extenders_n300/ew-7438rpn_v2

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by Ymac,

שלום. אני מאוכזב מה-WDR4300 שלנו ומעוצמת הקליטה שלו, בנוסף על באגים וכל מיני בעיות שמקורן בקושחה, שלא ניתנת לשדרוג. אתמול הייתי אצל חבר עם ראוטר של אסוס מחו"ל (RT-AC66R) והופתעתי לטובה מהביצועים. ראוטרים מארצות הנכר מקבלים גם עדכונים שוטפים, בניגוד לראוטרים בארץ שהיבואן לא שם ז*ן על הלקוח מהקושחה הראשונית. אם מתעלמים ממשלוח לארץ, איזה ראוטר הכי כדאי? נא לשים דגש על תדר 2.4GHZ חזק! ובכללי שיהיו לו ביצועי 802.11N טובים, בינתיים אין הרבה קליינטים ל-AC בבית. הקנייה תתבצע בקנדה (דולר קנדי בשפל - 2.9 ש"ח) מהחנויות הנ"ל ncix.com או canadacomputers.com (אם אתם מכירים חנויות אחרות, האירו את עיניי, באיזור ה-GTA באונטריו) שמתי עין על ה-Asus RT-AC68U שגם נמצא כרגע בהנחה: http://www.…

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  7. Started by eymoshe,

הי, אני בשלבי התקנת מצלמות IP בבית ואני מעוניין לצפות בהן מהאינטרנט. אני בתשתית בזק + בזק בין לאומי, משתמש במודם VDSL של בזק מחברת Broadcom המבצע את החיוג. אליו מחובר ראוטר של אדימקס מדגם BR-6475ND. הוא מקבל כתובת IP מהמודם והוא מחלק כתובות לרכיבים בבית. בקונפיגרוציה זו אני לא יכול לבצע port forward כי אופציה זו אינה קיימת במודם.. בחיבור דרך bridge, משום מה האדימקס מאבד אינטרנט לאחר זמן מסויים למרות שכל ההגדרות מראות שבכל מחובר ועובד. אני מתלבט "לשכור" מבזק את ה-dsl-7850u או לרכוש את הבסיסי יותר ה dsl-6740u או ללכת על משהו רציני כמו ה vigor2860n חשובה לי האפשרות של dual band 2.4/5 GHz ואפשרות של ניהול vlan. אני דיי נוטה לvigor, אבל האם הוא יתמוך במהירות עתידיות? הוא לא…

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  8. Started by bati6,

זה חלק מעבודה בבית מהלימודים, אשמח לקבל עזרה. יש לי ip 192.168.98.2/24 אני צריך לחלק אותה לשלושה סבנט(מה זה אומר?) אני צריך שסבנט אחד יהיה לו חלוקה של לפחות 100 ip בשביל קליינט אחד 10 ip בשביל סרברס ואחד 40 ip לפחות בשביל התרחבות עתידית. איך אני עושה את החישוב.? אשמח להסבר ברור, תודה

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by Marks,

שלום, אמנם קראתי כבר קצת על הנושא אך לשאלות שלי לא מצאתי תשובה. אשמח לקבל טיפים ותובנות בנושא. אני מנסה לחבר סטרימר שבסלון לראוטר שבחדר הסמוך. בין החדרים מפריד קיר בטון אחד בעובי של כ-25 סמ אך בגלל הטופולוגיה והמיקום של הראוטר (שלא אוכל לשנות) שיושב בזווית ובצמוד לקיר, הוא רואה בערך מטר וחצי של בטון בינו לבין הסטרימר שמזרים 1080P. לרוב זה כן עובד אך יש קצת גמגומים ולכן החלטתי לוותר ולהתקין רשת חוטית ביניהם. יש כרגע חור קדוח שעובר דרך הקיר אך הוא ממוקם די רחוק מאוסף השקעים ומעבר כבל דרכו יהיה קצת לא אסתטי. לעומת זאת, בשני הנקודות יש גם שקעי טלפון (הבריטים) של בזק. פתחתי את אחד השקעים וראיתי שהכבלים מגיעים מתעלה משותפת. השאלה היא כזו: 1) מה הסיכוי ששני שקעי הטלפון של בזק מח…

• 4 תגובות
    • 5.8k צפיות
  10. Started by Ymac,

שלום, איפה אני יכול להשיג מתאמי HPNA לקנייה בארץ? אני צריך צמד. האם הם יעבדו על תשתית של הוט ללא הפרעות? אצל סבתא שלי ההוטבוקס נמצא ליד המחשב ורחוק מהסלון, ואין לה תשתית את׳רנט בבית, הקליטה בסלון חלשה ולמתוח כבל זו לא אופציה, אז מגשר HPNA ונקודת גישה בסלון ליד הטלוויזיה זה אופטימלי

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. יש מישהו שיש לו HOT כבלים ויש לו טאבלט שהוא רוצה להתחיל באמצעותו לגלוש באינטרנט אלחוטי. איך במצב זה מתקינים אינטרנט? לפי דעתי מגדירים נתב אלחוטי רק דרך מחשב. חוץ מזה הוא לא יודע שהוא גם צריך לקנות נתב אלחוטי. האם חברת HOT דואגת לסדר כל דברים האלה?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Zyabra,

ערב טוב, אחרי שינוי סיסמאת הWIFI בהוטבוקס לא ניתן להתחבר אליו, הפתרון היחיד שעוזר זה ביצוע ריסט לראוטר (בעזרת כפתור הריסט) ואז חזור חלילה מישהו מכיר את התקלה הזאת ופתרון עבורה? דבר אחרון שבא לי זה להתקשר לתמיכה של הוט

13. אני גר בדירה עם שותפים ואנחנו משתפים את האינטרנט עם ראוטר אלחוטי. שמתי לב שבכל פעם ששותף שלי צופה באתרים של צפייה ישירה האינטרנט נהיה איטי - גם רוחב הפס וגם הlatency (פינגים לגוגל מגיעים גם לשניה וחצי). האיטיות הרבה פחות משמעותית כשצופים בסרטונים באתרים הגדולים כגון youtube, vimeo, twitch.tv (בד"כ אין כמעט השפעה על הlatency). ההנחה שלי היא שהבעיה היא באותם אתרים, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לדעת אם יש משהו שניתן לעשות, אם זה ברמת הגדרות של המחשב, של הראוטר או לפנות לספקית. תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום חברים, יש פה אנשים שיכולים להעיד על קצב העלאה שלהם עם אקספון+בזק לשרתים בחו"ל ? (גרמניה, אנגליה, הולנד) האם זה עומד על 2.5-3 mbps או שזה בכיוון ה-2.0 ? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. האם WIDI נותן איכות תמונה טובה ? עובד אלחוטי כמה מטר בפועל ? http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-wireless-display.html מחשבים שולחניים של אינטל הדור של אוגוסט 2015 איזה מומלץ עם WIDI ? האם WIFI במחשב לראות סרטים לטלוויזיה אפשרי ? או שזה מיועד רק להעברה מסרים ל-אינטרנט ?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. ה-DIR-825/AC של חברת D-Link משתייך לקבוצה קטנה של נתבים התומכים בתקן האלחוט 802.11ac ונמכרים בישראל בעלות של כ-400 שקל. לנתב 2 אנטנות חיצוניות, כניסת WAN אחת ו-4 כניסות רשת (LAN) התומכות במהירות 1G ובנוסף פורט בתקן USB 2.0 המותאם להתקני אכסון, מדפסות ומודמים סלולרים 3G ו-LTE. בחודש האחרון בדקתי את כל האספקטים של הנתב ואת הסקירה המלאה שלי עליו תוכלו למצוא כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825AC/DIR-825AC.htm

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום. אני מחפש ראוטר עם מספר יכולות ספציפיות (בתקווה שיש כזה, ולא יותר מדי יקר). אתחיל ואגיד שאני לא מעודכן בטכנולוגיה העכשווית ביותר ולא קריטי לי שהמהירות של הראוטר תהיה כזאת שבחוד חנית הטכנולוגיה. אני מעוניין בראוטר ש 1. יכול לשמש כ Wifi repeater לרשת WIFI קיימת (ללא חיוג לספק). זאת אני צריך לחצי שנה הקרובה כמגדיל טווח לראוטר של בזק שקיים בבית. 2. יכול לחייג גם לבזק וגם ל הוט (לאחר מעבר דירה, הראוטר יפסיק לשמש כמגדיל טווח). 3. כפתור גדול להדלקה וכיבוי של ה WIFI בשעות שאין דרישה בבית לרשת אלחוטית. אוסיף ואגיד שיש ליכרגע ראוטר של Edimax שיודע להפוך ל Universal repeater אבל אני לא מצליח לגרום לו לעבוד כ repeater. הכנסתי את ה Root ESSID וכן את ה ESSID שלי אבל עדיין אין גל…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by nivz,

יש לי רשת בבית שעובדת עם מעביר של אינטרנט דרך החשמל האינטרנט עובר מהראוטר הראשי (שהיה NETGEAR) דרך המעביר הזה לראוטר נוסף (גם נטגיר) שעבד כריפיטר. מאז שהחליפו את הראוטר הראשי לאחד אחר (private box) הריפיטר לא עובד יותר. אם אני מחבר את הצד השני של המעביר דרך החשמל למחשב נייד יש אינטרנט. אם אני מחבר אותו לNETGEAR, יש רשת אלחוטית אבל ללא אינטרנט... יש הגדרות שצריך לעשות לNETGEAR? או פתרון אחר לבעיה?

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  19. Started by avihaizipel,

ערב טוב: אני צריך המלצה בנוגע לראוטר אני לא מבין גדול של זה אז אני צריך המלצה עם מעט פירוט, אני גיימר וצופה ב-HD וב-4K ואני מעוניין שהכל יעבוד לי חלק "כי על איכות לא מתפשרים", בנוגע למחיר אפשר להתפרע מה שאומר שאם תגידו לי 1500 ש"ח ואני יהיה מרוצה לשש השנים הבאות אז זה מקובל. תודה מראש אביחי, נ.ב. יגלשו על הרשת 3-4 מחשבים, לפחות 4 android tv ושש ניידים פחות או יותר בו זמנית, ואם הראוטר זה לא הדבר היחיד שמספיק אשמח לעזרה כי אני גיימר, ואני לא רוצה שיפריעו לי בזמן שאני משחק אז לא רק הראוטר חשוב גם האיכות של השידור/רוחב פס. ושוב תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. שלום לכולם, יש לי נתב של בזק שמחובר בחדר מרוחק לכניסת הטלפון. (הנתב של בזק - d-link dsl6850u) הנתב משדר אלחוטי 2.4. אני רוצה לחבר נתב נוסף שיש לי EDIMAX 6424N כREPEATER ואליו להתחבר בכבל ETHERNET ולהיות מקושר לרשת החיצונית של הנתב של בזק. האם זה אפשרי עם הFIRMWARE שקיים בשני הנתבים או שחובה להתקין DD-WRT או משהו בסגנון? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. ה- TP-Link Archer C8 עולה קצת מעל 500ש"ח, ה- Netgear Nighthawk R7000 עולה קצת מעל 700ש"ח. מה דעתכם ?

• 17 תגובות
    • 5.5k צפיות
  22. Started by dennoh,

אהלן, יש לי 2 קומות בבית עם ראוטר מחובר קווית למחשב שנמצא למעלה. הראוטר עצמו נמצא בחדר מדרגות. האם יש איזו דרך אמינה לגרום לקליטת WIFI טובה בקומה הראשונה? ניסיתי כבר מתאם דרך רשת חשמל והוא לא נתן תוצאות טובות. רציתי לשאול גם אם אפשרי לחבר 2 ראוטרים על אותו קו טלפון כי הייתי מעדיף שיהיה גם חיבור קווי בקומה הראשונה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Ivan,

לגבי תקן AC יש להגדיר בנתב את המדינה בה הוא מותקן. אין שום בעיה להגדיר מדינה שונה מישראל ואז נפתחים ערוצים נוספים. אמנם יש אזהרה שזה עלול להפריע לציוד אחר אבל זה עובד. איך משרד התקשורת אישר את הנתב הזה ? לגבי ההתקנה הנתב מגיע עם כסוי ניילון שקוף ודק עליו. כל כך שקוף שהוא לא נראה ולא מורגש. וזה סותם את פתחי האוורור שיש בנתב !! הם נמצאים בתוך שני החריצים שעל הנתב וממש לא נראים לעין. להסיר הנילון לפני ההתקנה, גם כך הנתב הזה מתחמם למדי. אין אזכור לניילון הזה בהוראות ההתקנה של היצרן

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אהלן חברים, האם זה נכון שהוט מציעים 5 מגה מהירות העלאה ? (כמובן לא נפרד מה200 מגה מהירות הורדה, המיותרים?) האם בזק גם יכולה להציע 5 מגה העלאה בתוספת תשלום או משהו כזה ? בנוסף, מי שיש לו כאן מהירות של 5 מגה העלאה, יכול להועיל בבקשה בטובו לבדוק את מהירות ההעלאה לשרתים באירופה (הולנד, גרמניה, אנגליה) תודה רבה

• 13 תגובות
    • 4.7k צפיות
  25. Started by Elad83,

רציתי לשתף בחוויה הכללית שלי מניוד תשתית+ספק מבזק+נטוויז'ן לאקספון. בעבר גלשתי במהירות של 15 מגה והתניידתי לאקספון באותה מהירות. כעבור יומיים של אינטרנט יציב (עם ראוטר D-link 6740 שנרכש במיוחד) ביקשתי מאקספון שדרוג ל100 מגה. ע"ס שיחה שערכתי לפני כמה חודשים עם בזק - התשתית שלי מתאימה למקס' מאה מגה. (אני גר במרכז הארץ, במרכז עיר גדולה בגוש דן). השדרוג התבצע במהירות מפתיעה. מוקד המכירות של אקספון זה ממש לא מוקד התמיכה הטכנית כשזה מגיע לזמני המתנה. השדרוג אגב, אמור להיות בחינם, אם להאמין למוקדן (הם בד"כ גובים 49 ש"ח על מעבר בין חבילות... - נראה כשתגיע החשבונית...) לאחר השדרוג וקנפוג הראוטר רצתי אצתי לבדוק את מהירות הגלישה ב ookla אך שוד ושבר! - הסקאלה נצמדת ל-40 מגה ובשום פ…

• 11 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים