עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by gevAA,

אני רוצה להרים אצלי Domain במחשב(לשים Vmware ועליו להתקין מערכת הפעלה 2003 ואז AD וכו'.) אצלי בבית יש כרגע 4 מחשבים שכולם יושבים על טווח הכתובות 192.168.1.0 סאבנט של 24\ את הכתובות אני מקבל מDHCP ברגיל כמו כולם מהראוטר שמחובר לאינטרנט. אם אני יעשה דומין אני יוכל דרך הכתובות הללו להתחבר אליו מן המחשבים הרגילים או שאני יצטרך לתת כתובות ידנית? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  2. Started by katon,

שלום יש אנשים שרוצים להקים רשת אלחוטית כדי לחבר בין בתים, שכונות , ישובים ואולי ערים ? יש דבר כזה בעולם קבוצות של אנשים שמרימים אנטנות עם נתבים (עם לינוקס למשל) ונותנים ביניהם כל מיני שרותים : Ftp servers Voip servers Game servers File sharing IRC ועוד אני אישית מכיר את הרשת שיש בבואוס איירס , ארגנטינה (כי אני בא משם) אבל יש עוד הרבה כאן יש את הרשימה www.freenetworks.org הינה של בונוס איירס http://buenosaireslibre.org זה לא מיועד לשתף אינטרנט ההפך זה משהו חילופי . אני מתחיל ללמוד בכרמיאל אז אם יש אנשים מעוניינים אני ארים נתב עם אנטנה מחוץ לבית ואז אנשים גם יוכלו לראות ולהיכנס ל CAPTIVE PORTAL ולקרוא על מה מדובר. למשל אפשר לשים בLinksys wrt54gl גרסא של לינוקס שהחבר'ה מארגנ…

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  3. ראיתי את ההודעה הזאת כבר לפני יומיים. מישהו יודע מה זה יכול להיות? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 548 צפיות
  4. Started by prince8900,

בחודש האחרון אני לא מצליח להכנס לrapidshare ולעוד אתרים אני לקוח של בזק בינלאומי. לאחרונה גיליתי שניתן להיכנס לאתרים דרך anonymouse אך יש בעיה בהורדות. האם ספקית האינטרנט חוסמת את הגישה לאתרים? מה הבעיה?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  5. Started by 5426378,

בעיקרון להקים רשת peer tp peer זו לא בעיה אבל עכשים אני צריך להקים רשת של cliaint\server חיפשתי בגוגל, פה בפורום ולא מצאתי כלום על הנושא. (חוץ ממידע מה זו הרשת הזו ומזה הרשת הזו) מישהו יודע איך להקים רשת כזו?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  6. הראוטר מחובר למחשב עם מערכת הפעלה ויסטא +2 מחשבים עם XP +מזרימדיה TVIX לכול המחשבים IP סטאטי הראוטר במצב PPPOE עם כול המחשבים אני מצליח לגלוש ללא בעיות. כמו כן מצליח להזרים מדיה ל TVIX ללא בעיות .הבעיה היחידה שאנני מצליח לשתף קבצים אל אף ששיתפתי סיפריות בכול המחשבים תודה רבה

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  7. Started by Blackflys,

אז ככה יש לי שתי מחשבים בבית שניהם מחוברים ברשת אלחוטית עכשיו אני ממנסה לשחק עם חברים ברשת בכל מיני משחקים ולא מצליח זה לא נותן אולי בגגל שאני צריך לשנות הגדרות או לפתוח פורטים או שאולי זה קשור לFirewall למרות שהגדרתי אותו גלא פיעל בלוח בקרה וזה עדיין ככה או אולי בגלל הסרויס פק 2 של הוינדוס אקס פי כה חבר אמר לי אז מי שיודע אולי מה לעשות בבקשה שיעזור..

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  8. Started by XDude,

שלום אני משתמש במודם של dawoo\daewoo(שני שמות לחברה או משהו כזה) דגם xcm-2300 ואני מחפש דרייב נואשות ולא מצאתי!! הדיסק של הדרייבר שלי נשבר ואני מחפש באינטרנט ולא מוצא!! אם למישהו יש את המודם הזה ויכול לשלוח לי ת'דרייבר שיגיד לי בבקשה! או שלמישהו יש קישור?

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  9. Started by shlomibandit,

היי חברה , יש לי כרגע אינרטנט 1.5 מגה של adsl ספקית נטויז'ן.. אני דיי מרוצה עד עכשיו , ואני משחק הרבה במשחקי רשת כגון פאר קראי - בשרתים בארץ עובד לי על פינגים סבבה , אבל בחול לא כולכך.. אחותי עכשיו קנתה מחשב נייד , היא לא משתמשת באינטרנט הרבה להורדות וזה , אבל היא תגלוש באינרטנט וכל זה , בזק מציע לנו במקום שנקנה רשת אלחוטית , שנוסיף כל חודש 10 שקל והם כאילו יביאו לנו את המודם , ואת הרוטר וכל זה , ואני צריך להוסיף עוד 5 שקל על כרטיס שאני יוכל לגלוש ברשת אלחוטית כי לאחותי יש את זה כבר מובנה במחשב נייד.. ועוד ניראה לי 7 שקל כל חודש תמיכה כי אני לא מבין הרבה בהגדרות וזה אז שיעזרו לי.. זה שווה??? כדאי להעלות את המהירות של האינרטנט או משהו? לקצב העלאה או הורדה יותר מהיר או משהו…

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  10. Started by markav1,

שלום לכולם : אני מחובר דרךהכבלים ו014 יש לי מודם של תומסון, קניתי ראווטר נטגר 614 אני לא מצליח להתחבר אני צריך הסבר מדויק לפי הסדר מה עושים אבל בשפה פשוטה תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מצטער מראש אם אני אשאל פה כמה שאלות, כי פשוט אני חדש בנושא הזה ויש לי גם בעיה עם תשתית הבית (כלומר בקומה הראשונה בתוך הממ"ד יש מחשב ובקומה השנייה יש 2 מחשבים בחדרים שונים - לא ממ"ד!) מחשב בקומה הראשונה בתוך הממ"ד - מחשב נייח (שולחני) מחשב בקומה השנייה - מחשב נייח (שולחני) ועוד מחשב בקומה השניה - מחשב נייד (לפטופ). אז קניתי את הראוטר הזה: http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-Router&model_id=472971 ויש לי כמה שאלות: 1. איך אני יכול להגדיר את הרשת אינטרנט שאני אוכל לגלוש בכל המחשבים אפילו שחלק מהמחשבים סגורים (ללא מחשב שרת!). 2. כשאני עושה רשת משותפת (שיתוף קבצים, שיתוף מדפסת) האם אני חייב לעשות מחשב שרת? אם לא איך אני עושה זאת? אם יש מדריכים להקמת ר…

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  12. Started by oshriko,

לאחרונה היו לי הרבה בעיות עם הראוטר ולא התחבר לי לאינטרנט - הוא תקופה ארוכה עבד כמו שצריך אבל עשיתי פורמט וגם ניתקו והחזירו אותי מבזק. כרגע אני מחובר תמיד והכל ( אחרי שהגדרתי בצורה חובבבנית את הראוטר) הראוטר שלי מחובר למודם אלקטל 5 נורות ואני לא יודע אם הגדרתי אותו כמו שצריך כי כמו שאמרתי שניתקו אותי מבזק והחזירו אותי וגם שעשיתי פורמט. אבל לא משנה באיזה תוכנה אני מוריד ההורדה מורידה מהר מאד ופתאום מפסיקה. אני מפעיל את ההורדה שוב והיא חוזרת להוריד יפה מאד אני יכול לגלוש באינטרנט כרגיל אך מהירות ההורדה מתאפסת. יכול להיות שזה מהראוטר? הוא גם עשה לי לאחרונה הרבה בעיות של ניתוקים שהאינטרנט בכלל הפסיק חיברתי תראוטר שוב לחשמל והכל חזר לקדמותו - אבל עכשיו כמו שאמרתי ההורדה מפסיק…

• 0 תגובות
    • 548 צפיות
  13. Started by ashkenazone,

אהלן, יש לי חבר שיש לו ראוטר, מודם חיצוני ו2 מחשבים שהוא רוצה לחבר אליו. בהתחלה הרשת הוגדרה כרשת אלחוטית, עקב סיבות טכניות הם רוצים לעבור לרשת חוטית. הכבל קיים. עכשיו, מישהו יכול להסביר לי איך מגדירים את זה? הסתכלתי בסטיקי, אבל אצל חבר שלי בnetwork connections יש רק LAN, ובסטיקי יש שתיים... אז אני צריך קצת עזרה. תודה.

14. שלום , אני מחפש סוויצ' טוב , שיתחבר למודם אלקטל 510 שעובד כנתב , ויחבר 3 מחשבים. תודה.

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  15. יש לי בבית נתב אלחוטי WRT54GL של Linksys הציעו לי בחנות מודם אלחוטי WUSB54GS האם הם מתאימים אחד לשני?

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  16. טוב, אז לפני כמה ימים (יום) נשרף לי הראוטר. אז קניתי ראוטר חדש של DIMAX. עכשיו יש לי בעיה קטנה. אני לא יודע איך להתקין אותו מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות? תודה מראש לכל העוזרים....

17. שלום... יש לי מחשב אחד בבית שהוא בתוך ממ"ד והשני בחדר רגיל. אני מעוניין לחבר את המחשב שבממ"ד לראוטר אלחוטי ולחבר את המחשב השני ברשת עם כרטיס רשת אלחוטי כמובן. השאלה שלי היא האם תהיה לי קליטה טובה ככה שלא יהיו ניתוקים תכופיםאו האם תהיה קליטה בכלל דרך הבטון של הממ"ד? האם אפשר להתגבר על בעיה זו?

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  18. Started by RX7,

שלום רב יש לי ראוטר של SIEMENS SL2-141 שמחוברים אליו שני מחשבים איך אני יכול להעביר קבצים בין שני המחשבים? יש מדריך? *חיפשתי מדריכים בדביק אבל אני לא מבין כ"כ במושגים, אשמח אם תתנו לי לינק ישיר תודה מראש עומרי

• 4 תגובות
    • 548 צפיות
  19. היי לכולם אז ככה, יש לי שלושה מחשבים בבית אחד עם מערכת הפעלה Windows 2000 SP4, אחד Windows XP ואחד, עם Windows Vista ו-XP, שאני משתמש בו... אני משתמש בעיקר ב-Vista, יצרתי רשת ביתית, ושיתפתי את המדפסת שלי, במערכת ההפעלה של ה-XP שיתפתי בהצלחה, והצלחתי להדפיס לעומת זאת, במערכת הפעלה וויסטה, אני לא יכול להיכנס אפילו ממחשב אחר כי הוא מבקש סיסמא, אוקיי, אז פתחתי חשבון Guest, אבל הפעם הוא מראה לי שגיאה שאין לי הרשאה, משהו שדומה לזה... הבנתי, שכניראה משהו בחומת האש של המערכת הפעלה כניראה חוסמת את הכניסה. האם ייתכן שזו סיבה אחרת..? אני רוצה להשאיר את החומת אש פתוחה, אני לא רוצה לבטל אותה, האם ניתן לאשר את הרשת, מבלי להוריד את החומת אש?... האם יתכן שזו סיבה אחרת? תמונת…

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  20. אהלן היום התקשרתי לספקית האינטרנט שלי ורציתי לשאול כמה אנחנו משלמים היום ואיזה מבצעים מיוחדים הם יכולים להציע לי הם אמרו לי שיש לי אצלהם 2 חשבונות ואני לא ידעתי על מה הם מדברים אחרי בירור הסתבר שעד היום שילמתי על 2 חשבונות כשבעצם יש לי רק חשבון אחד וכל הסיפור הזה נמשך בדיוק שנה לפני שנה רצינו באמת להוסיף עוד חשבון בשביל אח שלי כדי שלא נרבי על הקו אבל התקשרנו וביטלנו את החבילה הזאת והם אישרו את הביטול אז היום היא אומרת לי ששילמתי 80 שקל נוספים במשך שנה על משהו שבכלל לא קיבלתי והיא באמת ראתה במחשב שלא התבצעה גלישה מהחשבון השני היא אמרה לי להתקשר מחר לשרות לקוחות והם יזכו אותי על השנה ששילמתי סתם ואולי גם יפצו אותי על משהו אז עכשיו אני מתלבט האם כדאי לי לקחת את החבילה של ה 5…

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  21. Started by 8-Ball,

יש לי מדפסת מדגם HP OFFICEJET G85, זהו מכשיר שהוא גם מדפסת גם סורק וגם פקס. יש בבית 3 מחשבים ולכן קניתי JET DIRECT זה מכשיר שאליו מחברים את המדפסת ואותו מחברים לHUB או ראוטר וככה כל מי שברשת יכולל הדפיס. הבעיה היא שמכל מחשב אפשר להתקין את המדפסת רשת עם הפונקציה היחידה(בעזרת הדרייבר של הJET DIRECT) של הדפסה כלומר לא ניתן לסרוק. הדרייבר המורחב שמאפשר המון פונקציות לא מוצא את המדפסת ברשת ולכן אני יכול רק להדפיס ולא שום דבר אחר. קראתי את הלינק הבא: http://www.campinghounds.com/links/Networking%20HP%20G85%20Printer/index.php ועשיתי הכל, התוכנה מזהה את המדפסת אבל לא מצליחה להתקין אותה בגלל שהיא לא מאשר את הPORT NAME שאני כותב בעיקרון היא אמורה לאשר את ה DEFAULT והיא לא מאשרת לא…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  22. Started by DeaglinG,

שלום, שמי שחר ואני חייל המשרת בתור מנהל רשת. המפקד שלי ואני רוצים לסדר את כל עניין הרשתות אצלנו בבסיס מאחר ודבר כזה לא נעשה מאז ומעולם. התחלנו כבר בסינון המשתמשים שלא קיימים, וכעת הגענו לסידור שרת הקבצים. כרגע מותקן על השרת Windows 2000 server, ואנחנו בתהליכי עדכון ל2003 server. השרת מחולק לכוננים לכל גדוד\אגף ומפוצץ במידע מלפני שנים רבות שאף אחד כבר לא צריך וסתם תופס מקום. מה שאנחנו רצינו לעשות זה לפרמט את הכל, להתקין 2003 וכל מה שצריך, ולסדר מחדש את הכוננים. * עכשיו השאלה שלי היא קודם כל איך לפי דעתכם הכי כדאי לסדר שרת קבצים? האם כדאי לעשות כונן אישי\תיקיה לכל אגף ולתת לה הרשאות רק לאנשים מאותו אגף, ולעשות בנוסף כונן משותף שימחק אחת לחודש? או אם יש למישהו רעיונות נוספי…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  23. Started by yosi yosef,

מה קורה אני צריך לחבר שתי מחשבים לאינטרנט עם מודם אחד מה עדיף לי נתב או ממתגת

• 5 תגובות
    • 547 צפיות
  24. שלום לכם כהקדמה עלי לציין שאני לא מבינה כלום ברשתות ולכן מקווה שאתן לכם את כל האינפורמציה הרלוונטית. הותקנה אצלנו רשת בין שני מחשבים. מערכת הפעלה אחת xppro-sp1(מחשב ראשי)והשניה xppro-sp2 . הראוטר של חברת Edimax . לא ברור שיש קשר אמיתי, אך בטוח שיש קשר נסיבתי לבעיות שנוצרו , שכן מיד עם ההתקנה, יש קשיים בהטענה של אתרים כבדים , כגון ynet או Symantec או Yahoo ועוד ועוד. לפעמים פשוט הדף לא עולה, או עולה ללא תמונות וכולי. ישנם קשיים בעידכוני תוכנות כמו AVG או Ewido וחייבים לעדכן ידנית (לא תמיד)גם NOD32 שאי אפשר לעדכן ידנית כשהיה לנו רק מחשב אחד , זה לא קרה מעולם. התופעה קיימת בשני המחשבים בלי קשר אם שניהם פועלים או רק אחד מהם , וגם אם אין תוכנות שיתוף ברקע. לעיתים רק אחד פועל ו…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  25. שלום. לאחרונה קניתי מחשב נייד משומש עליו מותקן Windows 2000. קניתי למחשב זה כרטיס רשת המתחבר ליציאת PC-MCIA. כאשר הבאתי אותו הביתה וניסיתי לחבר אותו לרשת הביתית האלחוטית, ראיתי שהוא התחבר וניתן לגלוש באיטרנט, אבל כשניסיתי לפתוח את השיתוף קבצים בין המחשבים נתקלתי בהודעה שאומרת שעליי לשנות את ה-IP שהראוטר נותן למחשב. בכל המחשבים האחרים מותקנת מערכת Windows XP ואין בעיה כזו. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי איך אני מסדר את השיתוף קבצים.

• 2 תגובות
    • 547 צפיות

דיונים חדשים בפורומים