רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,496 דיונים בפורום זה
-
שלום, התחברתי לאינטרנט עם הסיב האופטי של פרטנר, כרגע יש לי נתב של פרטנר Technicolor DGA2232 בשכירות 25 ש"ח לחודש, אליו מתחבר הסיב ללא ממיר, אני רוצה לרכוש ראוטר באופן פרטי TP-Link AX3000 Dual Band Gigabit Wi-Fi 6 Archer AX50, האם הממיר מדיה אופטי TP-Link Gigabit Single Mode MC210CS V5 יתאים לי לחבר את הסיב של פרטנר? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
אני אשמח אם תעשו לי סדר בעניין כתובת ה IP הציבורית שהנתב מקבל מספק האינטרנט בחיבור עם חייגן PPPOE. יש לי כעת 2 חיבורים פעילים בבית דרך 2 ספקים שונים. החיבור הישן על תשתית DSL וספק בב"ל, וחיבור חדש על גבי סיבים של בזק וספק בזק. החיבור הישן עם ראוטר FRITZ 3490 והחדש עם TPLINK AX10. יש לי מצלמות IP שמפנות פורטים אוטומטית באמצעות UPNP, ובחיבור הישן דרך בב"ל לא היתה לי בעייה לגשת אליהם מבחוץ. ברגע שהעברתי את המצלמות אל החיבור החדש דרך ה AX10 אין אפשרות להגיע אליהם מבחוץ. הנה הפואינטה המעניינית. אין לי בבב"ל כתובת IP קבועה. איך אני יודע? כי לא משלם להם על שרות כזה וכל פעם שאני מתנתק מהאינטרנט הראוטר מקבל כתובת IP ציבורית חדשה. אבל, הכתובת הציבורית שמופיעה בממשק ניהול הנתב והכתו…
-
- 20 תגובות
- 19.5k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום , אני מעוניין לכבות את כרטיס הרשת כאשר המחשב מתכבה . איך בידיוק גורמים ל Windows או ל BIOS לבצע את זה? . תודה רבה .
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מת"ב , כבלים , 012 , חבילה של 750. למשל ב FIFA 2003 , אני יכול לארח משחקים נגיד לאנשים עם ADSL , אבל חבר שלי עם כבלים שנמצא באותה חברה כמוני , אז אני לא יכול לארח , וגם הוא לא . זה פשוט לא מתחבר אחד לשני... למישהו יש פיתרון ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, קניתי דירה חדשה מקבלן, וכרגע נמצא בתיכנון תוכניות החשמל. אני מנסה לחשוב איפה כדאי לי למקם את ריכוז התקשורת המחשבים בבית. 2 אופציות : 1. למקם את ריכוז התקשורת בארון, במדף תחתון, שבו אחבר Switch קטן עם 8 פורטים( זקוק בפועל ל 6-7) ובנקודה אחרת בבית אחבר את הראוטר/מודם בין אם זה יהיה בזק או הוט( תהיה הכנה מראש לנקודת בזק והוט אחת ליד השניה). 2. למקם את ריכוז התקשורת ליד נקודות בזק והוט ולחבר את כל הפורטים ישירות לראוטר. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא ראוטר שמתאים ל adsl או cable שיש בו יותר מ 4 פורטים. יש חיה כזו ? אשמח לשמוע פתרונות... תודה רבה, עמית
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי שלושה מחשבים. שניים עם חיבור LAN ואחד בלי. במודם יש לנו שני יציאות אחת USB ואחת LAN. הUSB הולך למחשב בלי יציאת הרשת אני זקוק למפצל LAN והבנתי שמדובר ב HUB או בSWITCH השאלה היא מה ההבדל והאם הוא משמעותי עבורי.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד שאליו מחוברת מדפסת ומחשב שולחני. אני רוצה שיהיה ניתן להדפיס מסמכים מהמחשב השולחני למדפסת המחוברת לנייד. הגדרתי שם שיתוף, ולשני המחשבים יש אותו שם קבוצה. אך כאשר אני מנסה לאתר מדפסת הוא לא מוצא לי אותה, ניסיתי גם לכתוב את שם המחשב באפשרות "התחבר למדפסת זו" וזה מבקש ממני שם משתמש וסיסמא, מה עושים? עריכה: הדרייבר של המדפסת מותקן בשני המחשבים. תודה לעוזרים (:
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם הרשת בבית הנה הבעיה: http://members.lycos.co.uk/matanbarel/downloads/LAN.JPG איך אני פותר אותה ? תודה
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
כשאני נכנס לאתרים אז לפעמים לא נותן לי הדפדפן לפתוח אתרים אחרים או למשל תוכנות צ'ט למרות שיש ליג'אווה מותקן אבל הוא רושם, שיש בעיה בשורה התחתונה של המסך.. אם אפשר לדעת מה זה ואם כבר גם לקבל בבקשה לינק לאתר של הדפדפן מקסטון.. תודה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
כל משתמש ביתי עם לפחות 2 מחשבים ברשת אחת חייב לעבוד עם NAT ? לא כך ? או שיש שיטה אחרת ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי חודש שעברתי לנטווז'ן מברק בגלל שהיו בעיות בברק גם נטווז'ן לא מצליחים לפתור את ה"בעיות" (חסימה של האינטרנט לחול) אני מחפש ספק שלא יחסום אותי כמו החברה המאוחד ששיחררה אותי היום מההתחייבות על מי אתם ממליצים..?? מהירות 5מגה שיהיה באמת 5 ולא רק בבדיקה של הספק
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ראוטר של level one WBR-3408 איפה אני מגדיר לו L2TP אני חיפשתי ולא מצאתי תחת מה זה
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
למרות שרב המודמים עןושים פחות או יותר את העבודה ולא ממש משנה מה לוקחים בכל זאת אני מחפש משהו טוב ואיכותי שישרת אותי לכמה שנים טובות (עובד הרבה עם פקסים דרך המחשב) מוכן להשקיע עד 150-200 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום רב ברשותי מחשב נייח מסוג פנטיום 3 450 עם 384 מ"ב זיכרון בן 8 שנים, ומחשב נייד מסוג סלרון 1600 מגה הרץ עם 512 מ"ב זיכרון, בן שנה וחצי. על כל העסק שולט נתב אלחוטי מסוג Siemens ADSL SL2-141 שדווקא לא עושה כלל בעיות. כשהמחשב הנייד מחובר לאינטרנט הוא תופס משאבים בצורה כ"כ גדולה עד כדי כך שהוא מנתק אותי (הנייח) מהרשת. הנורה של התקשורת אלחוטית מהבהבת רצוף. יש לציין שיש במחשב הנייד 2 וירוסים "כבדים" שעוד לא טיפלתי בהם. מהי הסיבה? פעם זה לא היה כך. אולי הגלישה היתה איטית אבל הוא לא היה מנתק אותי. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
קניתי לפני חודש בערך את הWRT54GL V1.1 וישר התקנתי לו את קושחת tomato 1.27 מאחר וידעתי שהDD-WRT לא תומך בחייגן L2TP אחרי זמן מסויים הL2TP שיגע גם את העגבניה ובסוף אחרי שיחה קצרה עברתי לחיבור ללא חייגן עכשיו עלתה בי המחשבה, האם לשנות קושחה לDD-WRT שאמורה לעבוד עכשיו כשאין את נושא החייגן, או להישאר עם העגבניה, מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי שני מחשבים בבית שמחוברים בכבל רשת מוצלב. עכשיו במחשב אחד מחוברת מדפסת ואני רוצה שגם השני יוכל להדפיס. עכשיו אני הולך להוספת מדפסת ולאיתור מדפסת והוא מוצא לי את המדפסת במחשב של אח שלי אבל אני לא יודע איזה שם לתת לה כול שם שהכנסתי הוא אומר לא חוקי. הייתה לי בעיה עם המדפסת פעם ולכן מחקתי אותה ועכשיו אני רוצה להחזיר אבל אני לא זוכר אך עשיתי את זה מקודם. ככה שבאשף הרשת זה צריך להיות מוגדר
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש ראוטר סלולרי. אין יותר מדי דרישות. מן הסתם דור שלישי מינימום (דור רביעי בונוס אבל לא קריטי) מבחינת תדרים תמיכה בתדרים בארץ (מן הסתם כמה שיותר תדרים כמובן שיותר טוב) ותמיכה בתדרים בארה"ב (אותו כנ"ל) המטרה של הראוטר היא כרגע נסיעה ארוכה לארה"ב אבל בסופו של דבר אז עיקר הדגש שם. אין לי בעיה לחפש דגמים באינטרנט פשוט אם יש כאן אנשים שכבר רכשו דגמים כאלו באינטרנט ויודעים על דגמים מומלצים אשמח לשמוע. בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הצטרפתי לבזק לבאנדל 15 מגה ב100 שקל ועד לא מזמן האינטרנט עבד מעולה.. מאז שהתחילו הגשמים כל פעם שמתחיל גשם אז האינטרנט מפסיק לעבוד ונדלקת מנורה אדומה בראוטר(המנורה של הINT) והיא חוזרת להיות ירוקה כמה דקות אחרי שמסתיים הגשם. התקשרתי לבזק ואמרו לי להחליף נתב שהוא כנראה תקול למרות שהביאו לי אחד חדש מהקופסא של netgear dgn2200v2.. זרמתי איתם והחליפו לי לנתב d link 2760u e1.. הבעיה לא נפתרה ועדיין שירד גשם שוב פעם האינטרנט לא עבד.. התקשרתי שוב והם שלחו טכנאי והוא עלה לגג ובדק את החיבורים בבית ואמר שהכל תקין ורק בחוץ בארון תקשורת הוא רואה רטיבות והחליף שמה כבלים.. הבעיה עדיין לא נפתרה והגיע עוד טכנאי שגם בדק הכל ואמר שתקין למרות שכלום לא תקין מבחינתי... עכשיו התקשרתי שוב ו…
-
- 11 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי שני מחשבים בעחי מ"ה WINXP (באחד מותקן מודם ADSL פנימי) שמחוברים בינהם דרך קבל מצולב(כאן הכל עובד תקין). לאחרונה שידרגתי המערכת והוספתי SWITCH של CNET בראיה להוסיף מחשב שלישי עם לינוקס. לשם כך הורדתי את 4 תוכנות הראוטינג המומלצות (לפחות כך אני חושב) הבאות: 1) WINROUTE PRO&LITE 2) SYGATE PRO&LITE 3) SOLIDSHARE 4) PPPSHAR והתחלתי לנסותן אחת אחרי השניה: רוצה לציין שרוה\ב התוכנות היו מאוד ידידותיות לשימוש, אולי פרט ל SOLIDSHARE, אך באופן כללי אין בעיה לכוונן את כולן. לצורך העניין ההגדרות שבחרתי הן סטנדרטיות לחלוטין IP של כרטיס רשת במחשב בעל המודם ADSL הוגדל ל 192.168.1.1 וכמוכן הרצתי בתוכנות הראוטינג DHSP, וגם שאר ההגדרות נשארו…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי באחד הת'רדים שעדיף לחבר למחשב כ.רשת מסוג PCI ולא USB. אודה אם תסבירו לי למה. ברצוני לרכוש כרטיסי 802.11g למחשב האיש ולמחשב הנייד שלי מחר. יש משהו נוסף שאני צריך לדעת?
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
לא ניתן להתחבר לפליציק בכלל/לדווח להם על התקלה... עוד מישו?
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
נדמה לי ששמעתי פעם על דרך לחבר את המודם לראוטר כך שהמחשב יהיה און ליין כל הזמן (ללא חייגן) מה שאני מתכוון זה שאני אוכל לגלוש במחשב הנייד שלי כאשר המחשב השני כבוי (והראוטר האולחוטי מחובר ישירות למודם כבלים) תודה
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי בעיה בבית. יש לי שני מחשבים בבית. על אחד מהם יש את ויסטה, ועל אחד יש xp. שני המחשבים מחוברים ביניהם עם כבל רשת מוצלב.. ויש ביניהם חיבור.. עכשיו מה שקורה זה שאני יכול לילה שלם להיות מחובר. ומוריד דברים.. והכול יעבוד סבבה.. אפילו יומיים רצוף.. בקטע הזה הוא סוס עבודה אין בעיות.. הבעיה היא אחרי שאני ניגש למחשב וסתם אפילו מנסה להיכנס ל ynet.co.il בשלב זה אני רק רואה בחלון של האקספלורר - connecting והוא לא מתחבר... יש מצבים שאני צריך ממש לכבות את הראוטר... ואחרי כמה דקות אני מדליק.. וזה עובד.. זה כאילו הוא עדיין בשוק מ"העבודה הקשה" שהוא עשה ... יש ךמישהו רעיון מה לעשות.. אני החלפתי את הראוטר. לראוטר חדש בבזקסטור.. ואותה בעיה ...
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
היי, האם מתאם כזה או כזה נותן תמורה מלאה למחיר ? האם כדאי ?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש נתב כדי לחבר מספר מחשבים לאינטרנט דרך הכבלים. בגדול אני מדבר על חיבור של 3-4 מחשבים ולכן אני לא יכול להשתמש רק באפשרות של שיתוף אינטרנט או משהו כזה. נטוויזן מציעים לי נתב של level one עם 4 פורטים קווים וחיבור אלחוטי במחיר של 13.95 ש"ח לחודש למשך 24 חודשים. האם זה משתלם? האם מישהו מכיר את הנתב הזה ויכול להמליץ או לא להמליץ עליו? האם יש נתבים אחרים במחיר טוב יותר שלדעתכם הם יותר מתאימים? למה בכלל צריך לשים לב כאשר קונים נתב? תודה מראש, רם
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-