רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי שאלה בסיסית בקשר לשימוש בנתבים והקמת רשת ביתית... חברות תקשורת שונות, מפרסמות מבצע, תקנה דרכנו נתב, תשלם עוד 10 שקלים בחודש ותקבל רשת ביתית. למה בעצם אני צריך את זה ? אם אני קונה נתב בחנות מחשבים, ומחבר אותו, אני לא יכול לגלוש עם שני מחשבים שונים מבלי לדווח בכלל לספק התקשורת ולספק האינטרנט ?? טכנית זה נראה אפשרי, לא ? רק צריך לחבר את מודם לנתב ואת שני המחשבים לנתב, ב - LAN או באלחוט, לא ? איפה פה אני צריך את הספק או התערבותו ? ודבר נוסף, נניח שאני רוצה לחבר שני מחשבים, אבל אני לא רוצה להתחייב לספק מסויים, האם יש נתב שעובד טוב גם עם כבלים וגם עם ADSL, ושלא עושה בעיות עם אף ספקית אינטרנט, ולא פחות חשוב, שקצב הגלישה איתו הוא מהיר, כלומר כמעט ללא הבדל מגלישה ללא ה…
-
- 6 תגובות
- 761 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייח ומחשב נייד. הנייח מחובר במודם כבלים והייתי רוצה גישה לאינטרנט גם בנייד (אלחוטית) עכשיו, השאלה היא אם אני מחבר כרטיס רשת אלחוטי PCI ובנייד כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA, האם זה יעבוד? ז"א האם אוכל לגלוש באינטרנט בנייד או שצריך נתב בצד של הנייח. תודה.
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי בראיון שבו הציגו לי את הציור הבא: וביקשו ממני לתאר את כל התהליך כיצד המחשב הראשון מתקשר עם המחשב השני. (בהנחה ששניהם ברשתות שונות לחלוטין) כל מה שאני יודע, זה שהמחשב הראשון יודע את כתובת ה-IP של המחשב השני אך לא יודע את הכתובת הפיזית וכיצד להגיע אליה. הוא שולח בקשת ARP. איכשהו זה מגיע לראוטר, אשר יודע בעזרת כל מיני שיטות לאיזה ראוטר עליו להגיע. מפה כבר אין לי מושג אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לחבר את המחשב שלי ושל אחי בראוטר....... יהיה לנו אינטרנט מגה וחצי עכשיו השאלה היא...... אם שנינו מחוברים באותו זמן ומורידים באותו זמן שנינו נוריד על המהירות המקסימלית או שהיא תתחלק בנינו?
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום, יש לי מודם ואני מתחבר דרך המודם באמצעות סיסמה ומשתמש . בנוסף ראיתי שבמחשבים ניידים אפשר להתחבר דרך שכנים וכו' . למחשב שלי אין אפשרות של חיבור אלחוטי, לכן הבנתי שצריך לקנות USB או אנטנה חיצונית ורק אז זה אפשרי . אז איזה אנטנה או USB או כרטיס רשת אלחוטי כדאי לי לקנות, כדי להתחבר דרך שכנים וכו' מרחוק ? . אני מחפש משהו איכותי אם יש . תודה ושבת שלום .
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
תקנו אותי אם אני טועה חברת הסיבים מגיע לבית מתקינה קופסא שלהם נכון ? ומשם זה מתחבר ל D-Link Gigabit Media Converter DMC-G01LC ומהממיר רשת זה מתחבר לראוטר למשל Cudy WR1300-IL ב WAN ? הראוטר Cudy WR1300-IL מתאים לסיבים ? לא מעניין אותי ה WIFI אני מעוניין רק בחיבור קווי
-
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 4 followers
-
-
טוב יש לי בעיות קפיצות פינגים פתאומיות, שללתי הרבה אפשרויות ורציתי לשאול משהו. יש לי רשת אלחוטית, שללתי הרבה אפשרויות לבעיות ואני חושד שהבעיה כזאת: יכול להיות שדרך איזה מרגל או סוס או משהו שנכנס לאחד מהמחשבים בשרת אלחוטית גם אם המחשב שדרכו נכנס המרגל כבוי המרגל נמצא בתוך הרשת האלחוטית וזה משפיע על כולם? רשת אלחוטית של לינקסיס. רציתי לשאול האם זה הגיוני?
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
אם אני משתמש בראוטר(שלמיטב הבנתי הוא גם פיירוול) האם אני צריך בנוסף תוכנת פייר וול? אם כן מהי התוכנה המומלצת כיום(גם חינמית וגם לא)? תודה.
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לאפשר גישה לאינטרנט לשני המחשבים שלי בבית. הבעיה היא שמחשב אחד נמצא בבית בקומה למטה ומחשב שני נמצא בקומה למעלה של הבית. מה ניתן לעשות - חוץ מלפזר כבלים בכל הבית? האם רשת אלחוטית תפתור לי את הבעיה? האם יש צורך בחיבור כבל מהמחשב הראשי ל ACCESS POINT או שניתן לחבר לו כרטיס לרשת אלחוטי על מנת לתקשר איתו וכך פתרתי את הבעיה. הACEESS POINT יוצב באמצע הבית ולכל מחשב יהיה כרטיס רשת אלחוטי ואז אני יוכל לשתף את הגישה לאינטרנט + ליצור רשת בבית! נכון???
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
זה נכון שאם מחברים כבל מוצלב מכניסה רגילה של Switch לכניסה רגילה של Switch נוסף, בעצם חיברתי Switch hub ל-Switch hub? ככה שכל מה שאני יחבר ל-Switch הנוסף יתפקד כאילו חיברתי ל-Switch הראשי?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ! בטעות הסרתי פרוטוקול ואני לא יכול להתחבר לאינטרנט ... יש אפשרות להסיר את ה LOCAL AREA CONNECTION ולהתקינו מחדש ? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אז ככה קניתי ראוטר אלחוטי של TPLINK WR541G כמו שהבנתי קודם כל אני צריך לחבר את הראוטר למודם עם כבל הרשת שקיבלתי עם הראוטר . עכשיו אני מסתכל במודם יש לי רק כניסת רשת אחת שדרכה מחובר המודם למחשב מה אני עושה במצב כזה?. המודם הוא TERAYON של הוט. האם צריך להתקשר להוט שיחליפו לי למודם עם 2 כניסות רשת?
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שני מחשבים בבית, מחשב אחד מחובר לאינטרנט (תשתית HOT ספק NETVISION) ויש לי גם טלפון של נטויז'ין. המודם מחובר לקופסה שמתחברת למחשב דרך כבל רשת ולטלפון בבית. כמו שאני מבין את זה הקופסה הזאת היא סוג של נתב (תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה לחבר את המחשב השני לאינטרנט ומכאן באה השאלה האם אני יכול במקום לקנות נתב לקנות ממתג שעובד גם כ-HUB בכדי לחבר גם את המחשב השני לאינטרנט? אינ חדש בכל העסק הזה של הרשתות אז אם אמרתי משהו מטומטם לא לכעוס תודה לכל העוזרים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי חבר שיש לו אינטרנט בכבלים והוא אמר לי שהוא בחיים לא השתמש בחייגן אינטרנט (פשוט מחבר את המודם למחשב ויש אינטרנט) לי יש אינטרנט בכבלים אבל אני צריך להשתמש בחייגן.... איך אני עושה שאני לא אצטרך חייגן? אולי זה בהגדרות של המודם?
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי נתב של 3com עם מודם כבלים.....יש לי מהירות אינטרנט של 1.5 מגה(אני אמור להוריד על 180 kb\s) עכשיו הבעיה שלי זה שאני לא מצליח להוריד ב utorrent ובהורדות ישירות אפילו מרפידשייר יותה מ 30 kb\s לפני שקניתי את הנתב הייתי מוריד על 180 kn\s אתם יודעים מה הבעיה אני חייב עזרה!
-
- 7 תגובות
- 790 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש את הנתב הנ"ל: Archer VR600 אני בבזק + בזק בינלאומי 100MB ניסיתי לרכוש אותו בעבר מאמזון אבל נתפס במכס ולא רצו לשחרר אותי אפילו שמילאתי טפסים לשחרור אז אני מעוניין לקנות בארץ. אבל שמעתי שבארץ הקשוחה נעולה ולא ניתן לבצע שידרוג גרסה, האם יש בארץ נתב זה הנמכר בגרסה 2 (V2)? או שיש חלופות אחרות? D-LINK G225 בעל ביקורות חיוביות אך אני צריך וויפי טוב והבנתי שבנתב הזה הוויפי לא משהו. תודה מראש לעונים.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שאלה קצת אישית. בצבא עשיתי קורס תממ (כמו מרמ) התעסקתי בזה 3 שנים חאחר מכן באזרחות ההיתי 3 שנים הלפ דסק תמיכה מרחוק כל שקשור תקלות IT אקטיב דירקטורי וכו. לאחר מכן כ5 שנים טכנאי מחשבים מוסמך mcdst של מייקרוסופט. כרגע אני רוצה לצאת ל ccna ורוצה לקבל המלצות וחוות דעת מאנשים עפ ניסיון. האם כדאי לי ? רוצה להתקדם בכל התחום(שכר, עבודה אחרת) . בגדול רוצה להתקדם לעלות שלב. אשמח להמלצות
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום יש לי ראוטר edimax 6216mg מחובר בתשתית כבלים השאלה שלי היא 1) למחשב מחוברים 3 מחשבים אלחוטית. האם אפשר לפתוח dmz לכל המחשבים ולחסוך את פתיחת הפורטים ? 2) בראטור ישנה אפשרות להסתיר את שידור הרשת האלחוטית. הבנתי שכדי להתחבר צריך להכניס את שם הרשת ומפתח ההצפנה בצורה ידנית. איך עושים את זה במערכת הפעלה ויסטה ובמערכת הפעלה xp תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מישהו יודע מה ה DNS העדכני של 012 סמייל ? ראשי משני . 2. שמתי ב DNS הראשי את הכתובת איי פי הזאת 10.0.0.138 איך האינטרנט עובד ? זה בכלל ה " שער ברירת מחדל " GETWAY , ה DNS מתקבל דרך הראוטר בצורה אוטומטית ? 3. ככה עשיתי : 10.0.0.1 255.255.255.0 10.0.0.0.138 ============ 10.0.0.138 Primary Dns את המשני השארתי ריק
-
- 18 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
הרצתי PORT SCANING וה FIREWALL לא נתן לי שם לוג למה? חץ מזה הוא הראה לי כמה PORTים פתוחים אצלי בנורטון היתי מקבל לוגים האם הבעיה בהגדרות או שכך הוא בנוי
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה המחשב שלי הוא מחשב לקוח והמחשב הראשי הוא זה שמחבור קבוע לאינטרנט אז כול הזמן יש לי בעיות אם אבא שלי שמפריעה לי להיות באינטרנט וכול הזמן מכבה לי את האינטרנט כשאני מעצבן אותו. אז נראה לי מצאתי פיתרון ליבעיה ליקנות HUB רכזת. רציתי לדעת אם אני קונה רכזת אז המחשב שלי יוכל לגלוש באינטרנט חופשי גם אם המחשב הראשי בעל החיבור הקבוע מכובה. ואיזה כבל צריך לחבר לרכזת כבל מצולב יתאים?? ואיך לחבר את הרכזת למחשבים?????????
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
היי אני לא מבין למה שאני כותב את הip שלי בnetwork connection ומאשר זה ההודעה שאני מקבל http://img499.imageshack.us/img499/8136/problem5tv.jpg אני מחובר ברשת אבל במחשב השני יש כתובת ip שונה מהמחשב שלי תודה
-
- 8 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם, בדקתי עכשיו את האייפי של המחשב שלי , לא של האינטרנט!!!! של המחשב .. אם אני אפרמט את המחשב האייפי שלו ישתנה או לא? ועוד משהו: אם נגיד אתמול חבר שלי בדק את האייפי של האינטרנט, ושמר אותו והיום שיניתי תאייפי של האינטרנט, הוא יכל למצוא אותי או משהו כזה? זה ממש דחוף
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שתי שאלות. האחת, יש לי אינטרנט ADSL אשר אני מחובר דרך כבל רשת. בנוסף, יש לי כרטיס רשת אלחוטי, וישנה רשת אלחוטית זמינה באזור המגורים שלי. האם ישנה אפשרות להתחבר לשני הרשתות במקביל, ולנצל את המהירות של שניהן ? שאלה שניה, אני מחובר בבזק בינלאומי, רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לבקש שיתנו לי IP קבוע, שלא נמצא בטווח של בזק ? השאלה היא, בגלל שהרבה אתרים חסומים עכשיו לבזק בינלאומי (בעיקר טורנטים), ופרוקסים לא עובדים איתם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
אהלן וחג שמח יש לי שאלה מקווה שתוכלו לכוון אותי יש לי בבית ככה פלייסטיישן 4 שמחובר לצ'קפוינט 1000NW עכשיו יש לי בעיה בפלייסטיישן אני מקבל במשחקים nat restric אפילו שפתחתי פורטים נכונים בדיקת פורטים במחשב תקין הפורטים פתוחים בוודאות עכשיו איך אני יכול לעשות שהפלייסטיישן 4 יקבל כתובת של הספק ולא כתובת מקומית זאת אומרת שהצ'קפוינט לא יבצע NAT רק לפלייסטיישן יש למישהו כיוון? אגב בצ'קפוינט יש אפשרות ל Static Nat אבל כשאני בא להגדיר externat ip הוא נותן לי שגיאה של the wan ip address contains hidden ip address אגב מה זה בדיוק אלוהים יודע ... האיפי שאני מקבל מהספק הוא 84.111. אני מנסה להבין איזה איפי נסתר בדיוק יש?? אם בכלל אני מחובר להוט 200/5 הוטבוקס מוגדר כי מודם שמחובר…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-