רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,508 דיונים בפורום זה
-
יש לי נתב אלחוטי WT54GL בקומה השניה בבית שלי ואני מעוניין להאריך את אחת האנטנות שלו על מנת לקבל קליטה אלחוטית גם בקומה הראשונה. אמרו לי שלא מומלץ לבצע זאת כיוון שהנתב הזה בעל 2 אנטנות והוא לא משתמש בשתיהן באופן קבוע אלא בוחר באיזו אחת מהן יש לו קליטה יותר טובה ומשדר ממנה, וברגע שאני אאריך את אחת מהאנטנות שלו הדבר עלול לשבש את אופן הפעולה שלו. אשמח לשמוע חוות דעת על הנושא ודעה לגבי פתרון אלטרנטיבי כמו לדוגמא לשים Access Point בין הקומות במקום להאריך את האנטנה של הנתב. תודה!
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה המקום המתאים לשאול אבל... אני זקוק לאתר אינטרנט המאפשר לי לאחסן בו קובץ גדול (500 מגה), כדי שאנשים שונים יורידו אותו מישהו יכול להמליץ לי על אתר כזה? או להפנות אותי לפורום מתאים לשאלה תודה
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום! יש לי חייגן עם סיסמה כדי להתחבר לאינטרנט, והיום התקינו אצלי קו טלפון של 012 והם החליפו לי מודם לROTAL - RTA1320a שהוא מודם וראוטר ביחד כדי לחבר את המכשיר שלהם (VOIP) אליו, עכשיו הם אמרו שהם חייבים להגדיר בתוך הראוטר את הסיסמה של האינטרנט כי הטלפון חייב לעבוד על זה או שאני רוצה חייגן אבל הטלפון שלי יתנתק כל פעם שאני מנתק את האינטרנט לבסוף הייתי חייב להשאיר את האינטרנט מחובר כל הזמן, וזהו משהו שאינני חפץ בו. עכשיו שאלתי היא האם יש תוכנה שתחסום את האינטרנט למרות שהמודם מחובר לחיבור הרשת שלי וכדי לאפשר את האינטרנט אני אוכל להקיש סיסמה והכל יעבוד רגיל? תודה!
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית 2 מחשבים, ובקרוב 3. כל אחד מהם נמצא במקום אחר בבית, חובה לציין שהבית גדול. שקלתי לעבור לאנטרנט אלחוטי, האם כדי לא לקנות מספקית אנטרנט? או לקנות באופן פרטי ולהתקין לבד. ומה היתרונות של האנטרנט האלחוטי, ומה מומלץ לקנות? תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
שלום, אני יודע שאני אמור לעבור לתמיכה של בזק אבל רציתי למען האמת לבדוק את השטח, האם זה משהו נפוץ, לפני שאני מתחיל לשבור את הראש עם התמיכה שלהם. בכללי יש לי חבילת גלישה TOP100 והייתי מקבל באופן קבוע (ויציב) 73 מגה והייתי מרוצה. לאחרונה אני חווה ניתוקים מבזק, מה שמחייב אותי לאפס את הראוטר, וקפיצות פינג משמעותיות שבאמצע המשחק, כשאני על פינג 70 יציב, אני קופץ לפינג של 400-500 ולא מסוגל להמשיך את המשחק. אבל זה משפיע בעוד תחומים, אתרים מחו"ל התחילו לזוז לי לאט, בעיקר יוטיוב. חצי מהסרטונים לא נטענים לי על HD וזה מוריד לי את האיכות! כשאני בודק את המהירות אז שמתי לב שהמהירות שלי עלתה מ73 מגה למהירות חדשה של 85מגה, מה שמעלה לי את החשד שבזק עשו משהו ל…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן. יש לי אינטרנט בכבלים ואני מנוי של 013. אני עם חיבור חייגן , גם כי אני אוהב את זה וגם בשביל הורדות. לאחרונה כל הזמן מעיפים לי את החייגן וזה לא מפתיע בהתחשב בכל מה שקורה לאחרונה עם סגירת פורטים, האטת מהירויות, חסימות לאתרים וכל הדברים ששומעים עליהם. אני מתקשר אליהם תמיד ואחרי "יומיים" שהם בעצם שבועיים מחזירים לי את החייגן. מכיוון שאני לא סגור שאני עובר לתשתית ADSL וכרגע נשאר עוד עם הכבלים, רציתי לדעת אם בבזק בינ"ל מאפשרים חיבור עם חייגן. או במילים אחרות-עוזבים את הבנאדם לנפשו. תודה מראש לעונים. :s05:
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי הצעה מאוד משתלמת מפרטנר בנדל של תשתית (בזק) וספק פרטנר. עכשיו אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שהתנסו בשילוב הזה או רק בספק של פרטנר אפילו שזה תלוי אזור אשמח לשמוע תחושות אישיות לפני שאני מחליט אם לעבור או לא. בנוסף אשמח להמלצה על ראוטר איכותי (אני רוצה להפוך את הנתב שאני אקבל ל BRIDGE). תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי חבר שיש לו רשת בבית וכל פעם שהוא משחק משחק רשת ?(CS למשל) יש לו לאגים כי אח שלו מפעיל אימיול ברקע.. יש אופציה שמהמחשב שלו הוא יכול להגביל את העלאה של כל הרשת? וככה למזער את הלאגים? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה: אני מחובר לאינטרנט -ADSL 1.5MB ועם מודם USB מדגם APACHE. וחוץ מזה, אני משתמש ב-WIN XP PRO ומחשב P4 2.4 256DDR. עכשיו - יש המון אתרים שמאפשרים להריץ בדיקה על מהירות והגדרות החיבור לרשת. כל אתר ממליץ על דברים אחרים, ונראה לי שבאיזשהו שלב התחלתי לבלבל כל מיני המלצות של כל מיני אתרים ובסופו של דבר, נראה לי, שהמהירות שלי רק נפגמה. באחד האתרים הורדתי תוכנה שמאפשרת לשנות הגדרות מסויימות לגבי החיבור לרשת. אני אודה מאוד למישהו שמבין בזה - יותר ממני, שיגיד לי מה ההגדרות המומלצות לחיבור. הוספתי תמונה של ההגדרות הנוכחיות שלי. בתודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קיבלתי בנוסף לwrt54gl שלי את dlink 2650u מבזק(כשעברתי תשתית). חשבתי להשתמש בwrt54gl כ- Repeater bridge שיגביר את האות של הראוטר מבזק - עשיתי זאת באחד המחשבים בבית(שצריך אות חזק - הוא מזרים סרטים) וחיברתי את המחשב בכבל רשת לWRT.. עכשיו, השאלה שלי - האם למרות שהמחשב מחובר בכבל רשת לראוטר , האות עדיין מוגבר? למרות שהוא לא קולט את האות המחודש בWiFi? ולמרות שהגדרת את הvirtual wireless network שלא תשדר - הראוטר עדיין משדר וניתן להתחבר אליו! מדוע? אני משתמש בfirmware של DD-WRT 2.4 - - תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קיבלתי עם לוח האם שלי כרטיס-Wireless של בלוטוס 4 ואינטרנט אני נוהג לעבוד עם כבל שמחובר למחשב אך הייתי רוצה לדעת שאחרי התקנת הכרטיס המחשב יתעדף את המידע מהכבל ולא אלחוטית מסיבות ברורות. אז האם המחשב מתעדף קבלת מידע מכבל או מכרטיס רשת? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השתמשתי עם התוכנה LOG ME IN כדי ליצור קישור להורדת קובץ ממחשב ולמרות שמהירות העלאה אצלי בבית היא 600KB זה הוריד על 100KB מישהו יודע איך אפשר לסדר את זה הוא שככה זה אמור להיות
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
שלום, כשנכנסים ל SETUP בוחרים PPPoE או PPPoA , ומה ההבדל בין 2 אופציות אלה? לאחר מכן בוחרים , 8.48 , נכון? או עדיף משהו אחר? האם יש עוד דברים שצריך לשנות? תודה
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
-
-
בגדול כרגע יש לי בבית שני מחשבים כאשר המחשב לי מחובר לאינטרנט והמחשב השני מחובר בעזרת כבל רשת מוצלב למחשב שלי ככה שאין שום ראוטר באמצע. כיוון שאני עובר דירה והמחשב שלי עובר איתי המחשב השני בעצם ישאר בלי חיבור לאינטרנט ומכיוון שלא רוצים להעביר את המחשב הזה לחדר שלי שבו ישנו החיבור של הכבלים האם ישנה אפשרות לחבר את החיבור אינטרנט ישירות לראוטר אלחוטי ושהוא ישדר ישירות למחשב שנמצא בחדר אחר (משהוא כמו 10-12 מטר). כל זה מבלי שיהיה עוד מחשב שמחובר לראוטר. סילחו לי על בורותי בנושא. תודה כמו כן, עם כבר ראוטר אלחוטי אז הבית הוא שתי קומות אז אם אפשר גם המלצה למוצר שיהיה מספיק טוב ולא יקר מדי, נניח בסביבות ה -300 ש"ח פלוס מינוס.
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
2 מחשבים ראוטר WINXP PRO בשניהם הרשאות שינוי והעברת קבצים לשני המחשבים שאלה- האם אני יכול לאפשר כניסה לתיקיית PROGRAM FILES?
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
במידה והתחייבתי לספק ולתשתית לפני שהחוק שאוסר על התחיבויות נכנס לתוקף (נותרו לי כמה חודשים) האם ההתחיבות חלה עלי? כלומר, האם החוק רטרואקטיבי? תודה!
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום, על מנת לשפר את הקליטה, היינו רוצים לחבר ראוטר נוסף. המרחק בין הראוטרים הוא בערך 20 מטר אווירי (בערך 50 מטר קווי). מקריאה קצת באינטרנט הבנתי שכבל CAT6 הוא המומלץ לחיבור כזה (ישירות מראוטר אחד לאחר). אין צורך לשקע בקיר וכאלה. פחות משנה לי שזה יהיה איחוד של הרשתות, רציתי רק לדעת אם המרחק הקווי ביניהם, השימוש בכבל, חיבור 2 ראוטרים, לדעתכם, הוא פתרון טוב שיתן מענה ופתרון לבעיה. תודה מראש, תום
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני היום גולש ב 256 K בעלות של בסביבות 170 ש"ח לחודש כולל הכול. אחי מציע לי (שהוא לא מבין כלום במחשבים) לחבר אותי ל 500K בעלות של 100 ש"ח!!! העניין הוא כזה, הוא אומר שיש לו חבר שאני אשלח לו צ'ק כול חודש על סך 100 ש"ח והוא יחבר אותי לאינטרנט הזה, אותו חבר רוצה עוד לפחות 2 באותו בניין. עכשיו כממובן שזאת קומבינה בשבילו, כאשר כולם מכירים את הטריק של אני מתחבר לבזק או לכול ספק אחר, מוציא נתב ומחבר את שאר השכנים שלי. אבל!!! אותו אחד שאחי מדבר עליו לא גר בבנין שלי, למעשה הוא גר בלוד ואני ברמלה בכלל, איך זה אפשרי שהוא יבוא ויחבר אותי. ובנוסף הוא אומר שמה שהוא מציעה לי בא עם מודם וכול התוספת שבאים בדרך כלל. איך אפשר? זה הגניוני? והאם כדי?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי שניי מחשבים עים מודם ישן 56.6 , אני רוצה לחבר בניהם כמו הכרטסי רשת .. האם אני יכול ואיך ?
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, כרגע אני מחובר דרך חיבור ללא חייגן HOT+ BB . עכשיו אם אני מחייג על החיבור VPN לחשבון גיימר BB אני מקבל תעדוף ותעבורה הרבה יותר טובים - פינגים כנ"ל . אם אני יחייג VPN על החיבור ללא חייגן , לספקית אחרת שמספקת שירותי VPN בחו"ל , האם הפינגים שלי יקוצרו ? האם זה ישנה משהו? מה זה בעצם יעשה ? איך זה עובד? תודה
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים ואני רוצה לשתף אותם בחיבור אחד איך אני יכל לעשות את זה כשיש לי רק מחשב אחד עם כרטיס רשת והשני בלי, וגם נכון במודם עצמו יש חיבור גם ל אטרנט וגם usb אז אני יכל להשתמש באחד בשביל מחשב אחד ובשני בשביל האחר ? בגלל שיש לי כבל של usb באורך של איזה חמש מטר, אז בקיצור אני רוצה לשתף חיבור אחד בין שני מחשבים דרך כרטיס רשת אחד מחיבור ה-usb של המודם והשני בחיבור של איטרנט? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
אהלן. יש לי עוד משהו כמו 30 שקל בויזה הנטען ואמרתי שאני אקנה איתם כבל HD אבל אז חשבתי לקנות בעצם שתי כבלי רשת- כדי לחבר את המחשב או ה-PS3(או הטלוויזיה) לראוטר באופן חוטי(דרך הקירות). בכל מקרה, פעם קראתי על זה קצת אבל עבר הרבה זמן- מישהו יכול להזכיר לי איך קונים כבל רשת שיתאים לצרכים שלי? *דרך אגב אם אפשר עוד שאלה- יש לי ראוטר מדגם DSL-6740U של D-LINK(מבזק) ומתאם TL-WN823N של TP-LINK. משום מה גם במחשב וגם בפלייסטיישן הקליטה לא יציבה לחלוטין(במחשב לדוגמה זה קופץ מ-30-40% ל-97% ל-60% וכד'). המחשב לא כ"כ רחוק מהראוטר ואין הרבה קירות, והפלייסטיישן בכלל נמצא באותו חדר עם הראוטר. למישהו יש מושג מה זה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רציתי לשאול שאלה בנוגע לרוחב הפס שמשחקים ושימושים אחרים באינטרנט דורשים. נניח ויש לי חיבור של 5 מגה-ביט, כלומר 5 מגה-ביט הורדה ובערך 0.7 מגה-ביט העלאה שזה מה שאנחנו מקבלים כאן בארץ. כעת נניח שישנם שני מחשבים שמחוברים על הרוחב פס הזה בצורה חוטית דרך ראוטר. מחשב אחד משחק במשחק רשת כלשהו והמחשב השני גולש באינטרנט, עושה הרושם שהחיבור מספיק בשביל השימושים האלה. אבל מה אם שני המחשבים מחליטים לשחק ברשת ? כלומר האם משחק רשת דורש יותר הורדה או העלאה באופן כזה ששני מחשבים כבר יסבלו מאיטיות אם ישחקו באותו הזמן ? אני שם לב שכאשר מחשב אחד עושה שימוש במשחק והמחשב השני רואה stream כלשהו באינטרנט אז זה בלתי אפשרי לשחק מכיוון ש - stream תופס המון רוחב פס ואני מניח שגם עושה שימוש בפרוט…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני קניתי כרטיס רשת ואני רוצה לחבר אותו למחשב פנטיום שלוש שעליו דיברתי קודם. ויוצא ממנו חוט צהוב נדמה לי עם שלושה פינים, לאן הם אמורים להתחבר? אין לי את החוברת של הלוח אם.וגם יש לי ווינדוס 98 וקיבלתי איתו דיסקט התקנה, ואני לא מצליח להתקין למישהו יש אפשרות לתת לי הסבר קצר מה לעשות כדי שהכרטיס יזוה במחשב שלי? וכמובן לאן מתחבר החוט הצהוב, ועוד משהו קטן הכרטיס אמור להתחבר לסלוט בצבע לבן כזה? שיש כמהו שלושה בלוח אם? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי שאלה בתקשורת מחשבים. אני משתמשת בתוכנת WIRESHARK, למי שמכיר, שמנתחת פרוטקולי אינטרנט. נשאלתי לגבי כתובת מאק של אתר אליו פנינו. כלומר, נכנסתי לאתר, נשאלתי למצוא (לפי התוכנה) מה כתובת המאק שלי, של האתר אליו פניתי ,ומה זה אומר. השאלה היא - מה באמת זה אומר כתובת מאק של האתר? כי למיטב ידיעתי מאק הוא למחשב ולא לאתר. האם הכוונה לשרת? או שאני לגמרי לא בכיוון. אשמח להסבר קצר תודה רבה! גלית גלית
-
- 4 תגובות
- 999 צפיות
-