עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, על מנת לשפר את הקליטה, היינו רוצים לחבר ראוטר נוסף. המרחק בין הראוטרים הוא בערך 20 מטר אווירי (בערך 50 מטר קווי). מקריאה קצת באינטרנט הבנתי שכבל CAT6 הוא המומלץ לחיבור כזה (ישירות מראוטר אחד לאחר). אין צורך לשקע בקיר וכאלה. פחות משנה לי שזה יהיה איחוד של הרשתות, רציתי רק לדעת אם המרחק הקווי ביניהם, השימוש בכבל, חיבור 2 ראוטרים, לדעתכם, הוא פתרון טוב שיתן מענה ופתרון לבעיה. תודה מראש, תום

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by jj516,

אני היום גולש ב 256 K בעלות של בסביבות 170 ש"ח לחודש כולל הכול. אחי מציע לי (שהוא לא מבין כלום במחשבים) לחבר אותי ל 500K בעלות של 100 ש"ח!!! העניין הוא כזה, הוא אומר שיש לו חבר שאני אשלח לו צ'ק כול חודש על סך 100 ש"ח והוא יחבר אותי לאינטרנט הזה, אותו חבר רוצה עוד לפחות 2 באותו בניין. עכשיו כממובן שזאת קומבינה בשבילו, כאשר כולם מכירים את הטריק של אני מתחבר לבזק או לכול ספק אחר, מוציא נתב ומחבר את שאר השכנים שלי. אבל!!! אותו אחד שאחי מדבר עליו לא גר בבנין שלי, למעשה הוא גר בלוד ואני ברמלה בכלל, איך זה אפשרי שהוא יבוא ויחבר אותי. ובנוסף הוא אומר שמה שהוא מציעה לי בא עם מודם וכול התוספת שבאים בדרך כלל. איך אפשר? זה הגניוני? והאם כדי?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום יש לי שניי מחשבים עים מודם ישן 56.6 , אני רוצה לחבר בניהם כמו הכרטסי רשת .. האם אני יכול ואיך ?

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  4. שלום, כרגע אני מחובר דרך חיבור ללא חייגן HOT+ BB . עכשיו אם אני מחייג על החיבור VPN לחשבון גיימר BB אני מקבל תעדוף ותעבורה הרבה יותר טובים - פינגים כנ"ל . אם אני יחייג VPN על החיבור ללא חייגן , לספקית אחרת שמספקת שירותי VPN בחו"ל , האם הפינגים שלי יקוצרו ? האם זה ישנה משהו? מה זה בעצם יעשה ? איך זה עובד? תודה

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  5. יש לי שני מחשבים ואני רוצה לשתף אותם בחיבור אחד איך אני יכל לעשות את זה כשיש לי רק מחשב אחד עם כרטיס רשת והשני בלי, וגם נכון במודם עצמו יש חיבור גם ל אטרנט וגם usb אז אני יכל להשתמש באחד בשביל מחשב אחד ובשני בשביל האחר ? בגלל שיש לי כבל של usb באורך של איזה חמש מטר, אז בקיצור אני רוצה לשתף חיבור אחד בין שני מחשבים דרך כרטיס רשת אחד מחיבור ה-usb של המודם והשני בחיבור של איטרנט? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 800 צפיות
  6. אהלן. יש לי עוד משהו כמו 30 שקל בויזה הנטען ואמרתי שאני אקנה איתם כבל HD אבל אז חשבתי לקנות בעצם שתי כבלי רשת- כדי לחבר את המחשב או ה-PS3(או הטלוויזיה) לראוטר באופן חוטי(דרך הקירות). בכל מקרה, פעם קראתי על זה קצת אבל עבר הרבה זמן- מישהו יכול להזכיר לי איך קונים כבל רשת שיתאים לצרכים שלי? *דרך אגב אם אפשר עוד שאלה- יש לי ראוטר מדגם DSL-6740U של D-LINK(מבזק) ומתאם TL-WN823N של TP-LINK. משום מה גם במחשב וגם בפלייסטיישן הקליטה לא יציבה לחלוטין(במחשב לדוגמה זה קופץ מ-30-40% ל-97% ל-60% וכד'). המחשב לא כ"כ רחוק מהראוטר ואין הרבה קירות, והפלייסטיישן בכלל נמצא באותו חדר עם הראוטר. למישהו יש מושג מה זה?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. רציתי לשאול שאלה בנוגע לרוחב הפס שמשחקים ושימושים אחרים באינטרנט דורשים. נניח ויש לי חיבור של 5 מגה-ביט, כלומר 5 מגה-ביט הורדה ובערך 0.7 מגה-ביט העלאה שזה מה שאנחנו מקבלים כאן בארץ. כעת נניח שישנם שני מחשבים שמחוברים על הרוחב פס הזה בצורה חוטית דרך ראוטר. מחשב אחד משחק במשחק רשת כלשהו והמחשב השני גולש באינטרנט, עושה הרושם שהחיבור מספיק בשביל השימושים האלה. אבל מה אם שני המחשבים מחליטים לשחק ברשת ? כלומר האם משחק רשת דורש יותר הורדה או העלאה באופן כזה ששני מחשבים כבר יסבלו מאיטיות אם ישחקו באותו הזמן ? אני שם לב שכאשר מחשב אחד עושה שימוש במשחק והמחשב השני רואה stream כלשהו באינטרנט אז זה בלתי אפשרי לשחק מכיוון ש - stream תופס המון רוחב פס ואני מניח שגם עושה שימוש בפרוט…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by stalbetman,

שלום אני קניתי כרטיס רשת ואני רוצה לחבר אותו למחשב פנטיום שלוש שעליו דיברתי קודם. ויוצא ממנו חוט צהוב נדמה לי עם שלושה פינים, לאן הם אמורים להתחבר? אין לי את החוברת של הלוח אם.וגם יש לי ווינדוס 98 וקיבלתי איתו דיסקט התקנה, ואני לא מצליח להתקין למישהו יש אפשרות לתת לי הסבר קצר מה לעשות כדי שהכרטיס יזוה במחשב שלי? וכמובן לאן מתחבר החוט הצהוב, ועוד משהו קטן הכרטיס אמור להתחבר לסלוט בצבע לבן כזה? שיש כמהו שלושה בלוח אם? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  9. Started by galit2ha,

שלום חברים, יש לי שאלה בתקשורת מחשבים. אני משתמשת בתוכנת WIRESHARK, למי שמכיר, שמנתחת פרוטקולי אינטרנט. נשאלתי לגבי כתובת מאק של אתר אליו פנינו. כלומר, נכנסתי לאתר, נשאלתי למצוא (לפי התוכנה) מה כתובת המאק שלי, של האתר אליו פניתי ,ומה זה אומר. השאלה היא - מה באמת זה אומר כתובת מאק של האתר? כי למיטב ידיעתי מאק הוא למחשב ולא לאתר. האם הכוונה לשרת? או שאני לגמרי לא בכיוון. אשמח להסבר קצר תודה רבה! גלית גלית

• 4 תגובות
    • 944 צפיות
  10. Started by PayneBack3251,

1. האם יש אפשרות לדעת מהו ה - Server IP שיש לי כרגע ? הבעיה שאני דרך רשת ביתית ואי אפשר לראות זאת בפרטי ההתחברות. (אין חייגן) 2. האם Server IP נקרא גם External IP ? אם כן, האם זה הגיוני שזה אותה כתובת כמו של ה - IP הרגיל שלי ? תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 913 צפיות
  11. Started by Posford,

רציתי לדעת אם יש אתר בעברית\אנגלית עם גרפים, תמונות והסברים על רשתות תקשורת. על המבנה שלהם? איך הם עובדים? איזה מכשירים? מה תפקיד כל מכשיר? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  12. כשלראשונה התחברתי לכבלים הטכנאי הכניס אותי לאתר: WELCOME.HOT.NET.IL עוד לא היה מוגדר לי חיבור. כלומר אפשר לסייר ב"אתר" הזה בלי חיבור, יותר נכון לומר רק כאשר אתה לא מחובר. עכשיו דרך האתר הזה אני יכול להכנס למספר אתרים הבית של חברות אינטרנט מובילות בארץ. מישהו יכול להסביר איך זה בדיוק פועל? אני חושב שיש פה איזה קטע של SUBNETS, אבל אפשר תאורטית דרך זה לעקוף את השרת של ההתחברויות ולהגיע לאתרים חיצוניים? אז איך הם חסמו את זה שלא תוכל לגלוש לאתרים אחרים חוץ מאלא של הספקיות? הם מפנים אותך לשרת DNS אחר? שבו יש רק את הכתובות המובחרות הללו? תודה מראש לצרכי השכלה בלבד. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  13. שלום, יש לי שאלה.. לאחרונה שיניתי את מיקום המחשב הנייח שלי כך שהוא ממוקם כרגע ליד הנתב (Gigaset 604) של אוראנג'.. לפיכך חיברתי אותו באמצעות כבל הרשת. לפני כן המחשב היה מחובר לרשת הביתית ב - WIFI באמצעות: http://www.bug.co.il/xtreamer/wireless.html העניין הוא שמאז שאני מחובר באמצעות כבל הרשת - קצב מהירות ההורדה שלי ממש קטן.. מקצבים של 700- 800 k אני כרגע מגיע בהורדות לקצבים מקסימלים של 150 - 200 K במקרה הטוב.. אשמח להסבר האם זה הגיוני או שמא תתכן בעיה כלשהי.. תודה

14. Started by Epidem,

יש לי כרגע נטבוקס של נטויז'ן שמשמש כראוטר, ומחובר למודם של הוט אני שוקל לעבור לתשתית בזק אך מה שמונע ממני את המעבר זה הדמי שכירות של הציוד. והבנתי שהנטבוקס שיש ברשותי יכול לשמש כמודם DSL בנוסף לפונקציה שלו כראוטר אם זה אפשרי אז זה יהיה מצויין הבעיה זה שאני לא יודע עד איזה מהירות המודם הזה תומך, הבנתי שיש כאלה שהם עד 15MB ויש כאלה עד 100MB אני כרגע עם חבילה של 30MB וכנראה אם אעבור לבזק אז ארצה 40MB המכשיר שמתחת למכסה מנוע של הנטבוקס הוא adb p.rg av4202n ab-000-1a1-bx זה מה שרשום בתחתית, ומחיפוש באינטרנט, מצאתי manualים אבל לא את הפרט הספציפי שמעניין אותי אם מישהו בקיא בחומר, אשמח לעזרתכם

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by bigbosf,

שלום חברים קניתי נתב לא ממזמן. הוא היה עובד בקצב של 54Mbps.. עכשיו אני רואה שזה עובד על 36Mbps מה קרה ? לא שיניתי או הוספתי מכשירים חשמליים לאיזור.. זה אמור להפריע אם זה 54Mbps או Mbps 36 . מה זה אומר ערוצים? הנתב מוגדר על 6. אם אני ישים על 12 זה ישנה משהו? תודה

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  16. אהלן חברים! חושב לעבור לסיטונאי ומחפש מודם. הבנתי משיטוט שאלו שתי האופציות שלי (מאיביי) - רוצה רק לוודא מאחרים שאלו דגמים מקובלים ויעבדו תקין בבזק. תודה!

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. שלום לכולם, רציתי לדעת אם המודם השחור של HOT (מודם מוטורולה?) הוא בעצם כמו כל מודם רגיל וגם איתו אפשר להתחבר לאנטרנט?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ori-silver,

א.זה ידוע שעם הספקים אפשר להתמקח כי יש הרבה חברות אבל בתשתית (בזק)יש דרכים להוריד ולקבל מחירים יותר טובים או שזה מחירים קבועים ואין מקום למיקוח? ב.כמה אמורה לעלות תשתית של בזק 2.5 מגה ללא התחיבות? ג.איזה מחיר ללא התחיבות יהיה טוב בשביל ספק 2.5 מגה?

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  19. שלום. צלצלתי לבזק בנלאומי לברר על מחירי האינטרנט ורציתי לדעת אם המחירים נמוכים או שאפשר להתמקח. ד"א אני מנוי כבר מספר שנים טובות אצלם. הציעו לי על 750: 30 שקל 1.5: 39 2.5: 45 האם המחירים האלה נמוכים? עוד משהו כנראה אקח שני יוזרים במהירויות שונות.

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  20. Started by -LosNir-,

היי אני פרסמתי לפני כמה ימים ב eBay שאני מוכר switch, ואני ממש נואש ואין שום bids :-[. יש לי הרגשה כבדה מאוד שאני מוכר במחיר גבוהה מדי.. אז ככה, כמה אתם חושבים ש switch של Trendnet דגם TE100-S5P שווה? (ביחס לארה"ב!)

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  21. Started by yotam360,

לי יש בעיה באינטרנט (014), ושאני עובר יוזר (012) "איכשהו" אין בעיה. השאלה היא האם הוא יכול לראות את הסיסמאות שאני משתמש או כל משהו בסגנון של פריצות בכל דרך שהיא?

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  22. Started by Danny444,

שלום פורום HWZONE. ברצוני לרכוש את המוצר הזה:http://www.e-mor.co.il/Product.asp?productid=344 אבל יש לי כמה שאלות: 1. האם הדבר הזה יציב? כלומר, האם יהיו לי אילושהם ניתוקים? 2. האם הדבר מכביד על רשת החשמל? למשל, במקרה ואני אעביר קבצים גדולים וכו'... 3. עד לאיזו מהירות אינטרנט הוא תומך? אני אוכל גם לגלוש במהירות של 10 MB/S ? תודה.

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  23. Started by mosesgamer,

שלום לכולם, אם יש לי מודם שמשדר וויפיי בסלון, האם אוכל לחבר אליו מתאמי רשת על חשמל לקליטה 20 מטר משם ובצד השני יהיה מחשב עם ראוטר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by asmy999,

קיימת לי בבית רשת קווית (חיבור חוטי) שעובדת כראוי. אני מעוניין להפוך את אחת מהיציאות לאלחוטית.זהו מחשב נייד עם תקשורת WIFI מובנית האם ניתן לבצע זאת ע"י חיבור נקודת גישה אלחוטית ליציאה מה HUB? אני מעוניין רק בחיבור אלחוטי אחד, ולהשאיר את כל שאר החיבורים מחווטים. אשמח לקבל המלצות על מוצרים טובים. אודה לכם אם תענו לי במהרה אסף

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  25. Started by skolfild11,

שלום , קניתי מחשב נייד ואני מעוניין לחבר אותו לאינטרנט אלחוטי. יש לי מחשב נייח אחד עם מודם + B FOCUS ROUTER 312 התשתית של בזק 2.5 מגה. הבית לא גדול והמרחק בין המחשב לסלון וחדר שינה בו אני נמצא עם הנייד הוא 5-6 מטרים בלי קירות ממ"ד. האם אני יכול חבר אל המודם הזה נתב אלחוטי פשוט וליצור רשת אלחוטית ? יש באופיס דיפו מבצע יחד עם בבילון שמונה על שני נתבים כשעל זה - TP-Link TLWR841N ראיתי ביקורות טובות. או שאולי כדאי לי בכלל להחליף למודם עם נתב כמו שבבזק הציעו. תודה על עזרה.

• 0 תגובות
    • 706 צפיות

דיונים חדשים בפורומים