רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
שלום! ברצוני להקים רשת בין 3 מחשבים אחד שולחני ושניים ניידים. אחרי סינון תגובות בזאפ נשארתי עם 3 אופציות (ובאמת שאין לי מושג בעניין): Edimax XR BR-6216Mg 3COM 3CRWER200-75 Linksys WRT54GL יש לי חיבור בכבלים עם ברק בחייגן הזה שלהם. על מה אתם ממליצים?
-
- 8 תגובות
- 749 צפיות
-
-
יש לי בעיה חמורה שאני מנסה לפתור כבר כמה ימים, אודה לכל מי שיוכל לעזור. יש בחדרי 2 מחשבים עם Windows XP SP2 עם 2 כרטיסי רשת אלחוטיים. למחשב א' כרטיס 54mbps PCI של LevelOne. למחשב ב' התקן 54mbps USB של LevelOne. הצלחתי לקנפג בניהם חיבור בהצלחה, אבל משום מה מחשב א' מציג 54mbps בחיבור (כמו שצריך) ואילו מחשב ב' מציג 11mbps. ניסיתי לשנות ערוצים, לשנות הגדרות בדרייברים, לעבוד עם הניהול WiFi של ווינווס או זה של התוכנה המגעילה של LevelOne. שום דבר לא פותר את הבעיה הזו, ואני סובל ממהירות נמוכה. יש לשים לב שהדרייברים אכן מותקנים בצורה נכונה, ואני רואה שכתוב כרטיס 54mbps ואפילו בדרייברים יש טאב ואני בוחר שם 802.11g, אבל בתוצאה הסופית ברגע שאני מתחבר הוא תמיד מתחבר עם 802.11b ועם 11m…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי רשת אלחוטית עם נתב מסוג di714pi dlink. הנתב משמש גם כמודם adsl וכל המחשבים (שלושה) מתקשרים אליו אלחוטית עם כרטיסי רשת usb מסוג dlink airplus -120w. בין שני מחשבים שיתפתי קבצים באמצעות הרשת ע"י הגדרת כתובת ip של המחשב המארח. השאלות שלי: 1. ה-ip של המחשב המארח הוא בינתיים קבוע. האם הוא ישאר כך? מי קובע את ה - ip הזה? הנתב? ואם הוא לא קבוע - איך אני מגדיר אותו קבוע על מנת שהשיתוף יימשך? 2. ביטלתי את ההגנה של הפיירוול של XP במחשב המארח. האם יש דרך לאבטח את המחשב והקבצים (אני יודע שהנתב כולל סוג של פיירוול, אך האם הוא מספיק? תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. בקרוב אני אחבר את הרשת שלי, כבר יש לי את רוב החלקים ויש כמה דברים שאני צריך לדעת.. הרשת נועדה לשתף שני מחשבים ולאפטופ לאינטרנט מהיר שיהיה מחובר למחשב הראשי. החלקים שאני אשתמש בהם: נקודת גישה אחלוטית> D-Link DWL-5000AP כרטיס רשת> Realtek 8029 Based 10/100 כרטיס רשת אלחוטי לנייד> D-Link DWL-A650 כרטיס רשת אלחוטי למחשב 2> D-Link DWL-A520 סוויטצ'> Linksys EtherFast Workgroup Switch 10/100 5-Port מודם> Alcatel SpeedTouch כבלי רשת> 3 - לא יודע איזה. טוב את כל אלה יש חוץ מהכבלים, ומספק כח שחסר לי למחשב השני.. כל החלקים של הרשת האלחוטית מסוגלים להגיע עד 70Mbps, תלוי במרחק. הנה תרשים של התכנון איך הכל יתחבר: אני יודע שהנקודת גישה צר…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשת אלחוטית. כדאי לא כדאי ? חסרונות לעומת יתרונות. תודה
-
- 12 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום, לפני כמעט שנתיים קניתי רשת אלחוטית מבזק בינלאומי, ספקית האינטרנט שלי. ראוטר + נתב של נט-לינק. המחשב הראשי - מחשב הראוטר נמצא בקומה ראשונה כשסמוך עליו נמצא ממ"ד. בקומה השנייה נמצא המחשב אותו אני צריך ליצור את הרשת. עם רשת הנט-לינק, האנטנה בקושי קלטה עם הרבה התנתקויות. אני חושב שאם הנט-לינק עבד וקלט עם הרבה התנקתקויות, אז אני אוכל לקנות אנטנה בעלת אות חזק יותר, ואז האינטרנט יעבוד בצורה חלקה. האם יש אנטנה שאני אוכל לקנות ותקלוט בצורה טובה ? ואם כן, איזו ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום התקנתי רשת אלחוטית, יש לי שני ראוטרים אחד של 3COM והשני של EDIMAX ( הם לא עובדים במקביל פשוט ניסיתי את שניהם ובשניהם התופעה חוזרת על עצמה) בכל אופן הכל תקין ואני גולש העניין הוא שלפני שאני מתחבר המחשב מחפש רשתות אלחוטיות באיזו ומזהה את הראוטר שלי ואז כתוב לי שזו רשת לא מאובטחת והוא שואל אם אני בטוח שאני רוצה להשתמש בה מה הכוונה ברשת לא מאובטחת והאם ניתן להתגבר על זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות! תוכלו בבקשה לומר לי, בבואי להקים רשת אלחוטית בביתי, אני צריך לחבר מחשב אחד לנתב אלחוטי ולהתקין כרטיסי רשת אלחוטיים בכל שאר המחשבים, האמורים להתחבר למחשב הראשי. נכון? האם זה משנה איזה מחשב הוא הראשי, שאליו מחובר הנתב האלחוטי? (כלומר, החזק או החלש יותר) ועוד בקשה, התוכלו להמליץ לי מה לקנות? האם צריך נתב אלחוטי וכרטיס רשת אלחוטי מאותה חברה, או שאפשר לשלב? והאם ישנם דגמים/חברות מסוימות שאתם יכולים להמליץ לי עליהם, על-פי התנסות אישית? תקציב 300-500 שקלים... (הייתי מזמין מהספק שלי, אבל ביודעי את כול המבצעים, תמיד יוצא שכול העסק הוא יקר יותר מאשר הקמה אישית של הרשת... האם אני צודק?) ועוד משהו קטן, אני גר בבניין, בקומה רביעית, בדירת שתי קומות. האם צריך נתב מיוחד, כדי…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בתהליכי רכישת נתב אלחוטי של EDIMAX ורציתי לדעת על כמה CONNECTIONS יש להגביל את האימיול על מנת שהנתב לא יקרוס. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
בוקר טוב, התקנתי אתמול רשת אלחוטית הכוללת מחשב אחד המחובר עם כבל רשת לראוטר ומחשב נוסף עם כרטיס רשת אלחוטי ( שנהם מתוצרת Edimax). רציתי לדעת האם יש אפשרות לגרום למחשב עם הכרטיס האלחוטי תמיד להיות מחובר? לא תמיד הוא מתחבר. ( אולי זה קשור לזה שהתקנתי אותו בעזרת Ralink - נתן לי לבחור את זה או משהו של מיקרוסופט zero משהו). שאלה נוספת היא האם ניתן לשלוט איכשהו במהירות הגלישה שכל אחד מהם יכול להשתמש. הסיבה היא שכשהורדתי משהו באחד המחשבים, המחשב השני נראה שגלש לאט יותר למרות שאני יודע שזה אמור להתחלק ביניהם ולא אחד על חשבון השני. דבר שלישי ואחרון, כשהתקנתי את כרטיס הרשת האלחוטי הוא שאל אותי האם להגדיר אותו ל optimize performance או ל WI-FI. בחרת ב performance - מה ההשפעה של זה ע…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
יש לי נתב של Netgear שתומך ב Super G 108Mbps שנקנה בארה"ב. אני מעוניין לקנות כרטיס PCI שיתמוך גם ב108. אם היה לי את האופציה, הייתי קונה את הכרטיס של Netgear שתומך גם הוא בטכנולוגיה זו, אבל בארץ לא מוכרים אותה. השאלה היא אם הכרטיסים כמו הכרטיס של D-Link G520 שטוען כי תומך ב108Mbps, באמת יגיע למהירות זו (בתנאים האופטימלים כמובן) כמו שהכרטיס של Netgear? תודה.
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להקים רשת אלחוטית בבית. יש לנו 3 מחשבים, ב-2 קומות ואנחנו רוצים לחבר בינהם. הקו האווירי בינם לבין המקום שאליו אני רוצה לחבר את המרכזית הוא פחות מ-10. אני בספק אם בכלל 6. השאלה שלי היא - אם אני ארכוש כרטיסים אלחוטיים וראווטר אלחוטי של 54 מגה (קיצר המוצרים הכי זולים...) של החברה level one או Edimax, האם הרשת תעבוד?
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני מנסה ליצור רשת אלחוטית ad-hoc בין שני לפטופים. לשניהם יכולת לעבוד מול ראוטר ב-802.11g. שניהם מריצים ויסטה; אני מגדיר את הרשת דרך מנהל הרשתות של ויסטה. הבעיה: הרשת שנוצרת ביניהם פועלת תמיד ב-802.11b. איך אפשר לגרום להם לתקשר ב-802.11g? תודה!
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
התקנתי רשת אלחוטית עם ראוטר (Edimax BR-6204WG ) ומגבר (Edimax Edimax EW-7206) (Repeater). מחשב המתחבר לרשת דרך הראוטר עובד יופי. הבעיה היא עם שלושה מחשבים המשתמשים במגבר אשר יום עובדים, יום לא. במחשבים עצמם מופיעה השגיאה "כתובת IP בשימוש ברשת", למרות שלפעמים למרות השגיאה ניתן לגלוש. הגדרות: ראוטר כתובת 192.168.2.1 מגבר כתובת 192.168.2.2 DHCP בראוטר מופעל DHCP במגבר סגור כל המחשבים מקבלים כתובות מהDHCP (אף אחד אינו ידני). ולשאלותיי: 1. כתובת הGateway שהמחשבים המחוברים דרך המגבר מקבלים מהDHCP הם הכתובת של המגבר ולא הראוטר - הם כך זה צריך להיות ? 2. למה יש התנגשות כתובות ? 3. האם יכולה להיות בעיה נוספת הגורמת לOn/Off הזה שעלי לבדוק ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת על מה אני צריך להביט כשאני רוכש USB של רשת אלחוטית אם אני רוצה טווח ארוך מאוד ושקירות הבית לא יפריעו לו. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 0 תגובות
- 833 צפיות
-
-
היי אני מנסה לעשות רשת אלחוטית אחת משני ראוטרים. הראוטר המשני מחובר מחובר דרך יציאת LAN (באופן קווי כמובן) לראוטר הראשי, ובנוסף מחובר לראוטר המשני סטרימר. לשני הראוטרים הגדרתי רשת אלחוטית זהה (שם+אבטחה), עם תדר שונה. לצערי מידי פעם אין לי גישה לאינטרנט דרך הראוטר המשני - דרך מחשב רשום שפשוט אין גישה לאינטרנט, ודרך הפלאפון רשום "נכשל בניסיון לקבל IP". הוצאה והחזרה מהחשמל פותרת זמנית את הבעיה. יש למישהו רעיון מדוע זה קורה וכיצד ניתן לטפל? מצרף את ההגדרות של הראוטרים. הראשי: https://preview.ibb.co/htePz5/image.jpg משני: https://image.ibb.co/bCJdRk/image.jpg תודה רבה מראש חבר'ה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע מה צריך על מנת לפרוש רשת אלחוטית על פני איזור של כ 3 ק"מ מרובע? מיכשור? עלות? מה צריך להיות לכל מחשב שרוצה להתחבר... מדובר על רשת Public זמינה לכל מי שנמצא באיזור ובעל כרטיס רשת אלחוטי... איזה פרוטוקול מומלץ (802.11???) האם מישהו התנסה במשהו בהיקף כזה או בחיבור אלחוטי בכלל, מה היחס בין מחיר לכזה פרוייקט לעומת פריסת רשת קווית דומה (100 MBPS)? בתודה משה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ראוטר של אורנג שמשמש כנקודת גישה אחרי שהגדרתי לו סיסמה המהירות הורדה צונחת בחצי (מ30 ומשהו לסביבות 15 מגה) ניסיתי את כל סוגי ההצפנה שיש רציתי לנסות לעדכן לו גרסה ולא מצאתי איך מה אפשר לעשות?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. יש לי את הנתב הנ"ל מחובר למחשב הנייח בחדר המחשב. יש לי גם לפטופ שממוקם לרוב בסלון. אמנם יש קיר בינהם אבל המרחק הוא של כ-5-6 מטרים בינהם. אין לי בעיות מיוחדות עם האינטרנט באופן כללי בנייח. אין לי בעיות עם הלפטופ כאשר הוא מחובר דרך נקודת גישה אישית של האייפון. לעומת זאת, כאשר הלפטופ (פוג'יטסו כפול ליבה וחמוד) מחובר דרך הרשת האלחוטית הוא לא מצליח לגלוש בצורה סבירה: ניתוקים ואיטיות מחרידה. שיתוף קבצים ברשת (מהנייח לנייד) קורה במהירות אפסית. פרטים נוספים: הרשת על תקן N (הנייד תומך כמובן). אני מקבל סיגנל טוב עד מצויין. ניסיתי אפילו פעם להושיב את הלפטופ על הראוטר ועדיין זה לא זז. הרשת מאובטחת ב WPA2 עם ססמה באורך של 13 תווים. אף מחשב נוסף לא מחובר (להוציא אייפון של…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ויש לי בו כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi 802.11a/b/g מה אני או איך אני אמור להתחבר לאינטרנט בעזרתו? אנטנה או נתב? אמרו לי שאני צריך נתב אלחוטי,אם אני צריך נתב אלחוטי על מה מומלץ ללכת? עד 350 ש"ח בתודה מראש, רועי
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
קניתי נקודת גישה ואני רוצה לעשות רשת אלחוטית אני מודע לכך שאני צריך כרטיס רשת אלחוטי,אני רוצה רשת בין 2 מחשבים עד המחשב המחשב הראשי מחובר למודם adsl שהוא בעל יציאה אחת בלבד !rj45...איך אני יחבר את המודם לנקודת גישה בנוסף למחשב אם יש רק יציאה אחת?
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות בבית רשת ביתית אלחוטית, והייתי רוצה קצת טיפים ועזרה מכם. מה אני צריך שיהיה לי( בהנחה שיש לי בבית 2 מחשבים נייחים- מרוחקים זה מזה ובחדרים נפרדים אך באותה קומה ומחשב ניייד עם כרטיס ואי פי מובנה, ובנוסף סוג האינטרנט הוא אי די אס אל ). האם אני צריך את המודם שיש לי הקיים? אני צריך נתב אלחוטי? מתאם יו אס בי לכל מחשב או רק למחשב הראשי? כרטיסי רשת אלחטיים לאיזה מחשב? רק לראשי או לכל מחשב? בעצם אני צריך מדריך קטן לאיך לעשות רשת אלחוטית בבית (גם בבית עם אי די אס אל וגם כבלים- אם יש הבדל כמובן) וכמו כן מה זה אקסס פוינט? ומה מבדיל אותו מראוטר? האם יש הבדלים בין כל ראוטר לראטר במהירויות וגם האם יש הבדל בין כרטיס הרשת האלחוטיים? תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אהלן, יש לי צורך לרשת בית פרטי ישן שבו יש 2 קומות ומרתף. חשבתי על רשת, אבל אני לא יודע איך ליישם אותה. הרעיון שלי לשים ראוטר אלחוטי בקומת הכניסה. מהראוטר אני רוצה למשוך כבלי רשת לקומה העליונה ולמרתף ושם לחבר שתי נקודות גישה אלחוטיות. האם אפשר להגדיר את הראוטר ואת נק' הגישה כדי שתהיה לי רשת אלחוטית אחת בבית שתתפרש על כולו? האם כדאי לבנות רשת אחרת? אני לא יודע אם מוצרים כמו Google wi fi יספקו קליטה מספיק טובה גם למרתף. תודה, דוד
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בקצרה: בקומה ראשונה יש שני מחשבים, מודם ADSL וכן נתב רשת אלחוטי של DLINK. בקומה ראשונה הכל עובד אחלה. בקומה השניה יש מחשב חדש, אבל ברוב הקומה אין קליטה לרשת האלחוטית. חשבתי לקנות Access Point, אפילו יש כבל רשת שעובר בין הקומות, אבל הוא ישן וגם עובר מחוץ לבית, ובנוסף מגיע לחדר הלא נכון שבו המחשב לא נמצא. השאלה שלי היא כזאת: 1) האם יש משהו כמו Repeater שיכול לעזור כאן? 2) יש סיכוי עם אנטנה אחרת? מדובר בבית גדול יחסית. הנתב הוא Dlink 624 REV C כלומר עם אנטנה אחת. 3) אם כבר access point, האם יש המלצות? אני מחפש משהו לא יקר במיוחד, ואני כנראה לא צריך feature-ים מיוחדים, כי יש לי כבר נתב מחובר. הצעות, המלצות, קישורים למוצרים? הכל מתקבל בברכה.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא מבין גדול בכל עניין הרשתות... יש לי שני מחשבים בבית. האחד עם מודם של הוט שמחובר אליו נתב (TP_LINK) והנתב מתחבר למחשב... בחדר הסמוך יש עוד מחשב שמתחבר אליו דרך יואסבי כרטיס רשת שקולט מהנתב...( הכרטיס הזה לא קולט יותר ממרחק ל 10 מטרים מהנתב... הסוגייה היא כזאת... איך אני עושה רשת אלחוטית בכל קומות הבית ( 4 קומות ) שהקומה התחתונה (מרתף) הוא קיר בטון...
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-