עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני הולך להחליף את המודם ראוטר שלי (של בזק, netgear vgn2000 ) באחד אחר יש משהו מומלץ ? (למרות שהבנתי שבזק נותנים רק חרא...)

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם, אני צריך בבקשה עזרה בבחירת ראוטר לבית. אני מעוניין להחליף את הראוטר שיש ברשותי היום (TL-WR941ND ) כיוון שהוא התחיל לעשות קצת בעיות ולרכוש ראוטר חדש לבית, השימושים שלי הם בעיקר סלקום TV ואינטרנט במכשירים הסלולריים. הקופסה של הסלקום TV (קופסה אחת בבית) מחוברת ישירות עם כבל רשת לראוטר הקיים ויש ברשותי אינטרנט של הוט נט שמגיע כיום ל95 מגה. התקציב שלי הוא עד 280 שקלים. אני שוקל לרכוש את אחד מהראוטרים הבאים: TP-Link Archer C2 Ver:3.0 AC900 D-Link DIR-825 AC1200 TP-Link Archer C20 AC750 תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by talmAn,

אני רוצה לעשות רשת ביתית בין 3 מכשירים 2מחשבים וסוני פלייסטיישן 2 עם מתאם רשת. הבעייה שלי היא שלמתאם רשת של הפלייסטיישן יש כניסה לכבל רשת ובשביל שהמתאם רשת יהייה מחובר זאת האפשרות היחידה של לחבר אותו לרשת רק ע"י החיבור רשת שיש בו. עכשיו אם אני רוצה לעשות רשת אלחוטית אז במחשב אחד אני שם את הראוטר במחשב השני את הכרטיס רשת האלחוטי ובפלייסטיישן אני לא יכול לשים כרטיס רשת אלחוטי... כי אין לי לאן לחבר אותו... אז אני צריך לדעת אם ייש איזשהו פיתרון שהוא שאני יכול לחבר את הפלייסטיישן ברשת אלחוטית מישהו אמר לי שיש דבר כזה שזה כרטיס רשת אלחוטי יש לו אנטנה שמקבלת את המידע ויוצא ממנו כבל שאותו אני אוכל לחבר לפליסטיישן? או אם יש לכם פיתרונות אחרים בשבילי זה יהייה מעולה תודה

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  4. Started by ariel7766,

שלום אני לא מבין ברשתות ביתיות יש לי חדר של אחי שהוא ממ"ד ושלי זה רגיל אני רוצה לעשות ששנינו נוכל לגלוש באותו זמן ויהיה גם שיתוף וטכנאי אמר לי שצריך לעשות רק עם רשת בית דרך התקרה עם ראוטר כי אם זה נתב אלחוטי אז יהיה בעיות גלישה ואיטיות בגלל שהחדר של אחי הוא ממ"ד אז כמה לדעתכם יעלה לי ראוטר טוב וכל הכבלים והעניין הזה ?

5. Started by yossihaz1,

שלום לכולם, עדיין לא הצלחתי לפתור את הבעיה של צפיית שידורי סטרימינג מאתר הnba - רכשתי מנוי לשידורים (כך שזה לא איזה שידור חינמי מעפן) השידור הוא על 3000 kbs תשתית בזק , ספק בזק בינלאומי +גיימר מחשב מחובר לטלוויזיה samsung 37a450 שדרוג ל-30 מגה לא עזר - עדיין סובל מלאגים ותמונה שלפעמים "קופצת" (בעיקר במעבר מהיר, התקפות מתפרצות למשל) כך שזה נראה לא טבעי אני מדגיש שהתמונה עצמה לא קופאת נתוני מחשב- windows xp nvidia 9800gtx+ - דרייברים מעודכנים מאתר nvidia - אפילו ניסיתי גרסת דרייבר 275.33 לא עזר 4 giga ram בבדיקה לשרת שלהם -ilpnba.neulion.net מקבל פינג של 146 שזה נראה לי תקין לא מצליח לעלות על הבעעיה - ניסיתי גם אקספלורר כרום ופיירפוקס- אותו דבר ניסיתי לבטל האצת חומרה ב…

6. שלום לכלום, רכשתי היום כונן רשת מסוג seagate central. התוכנה שבאה עם הכונן מאפשר לעשות גיבוי מתוזמן או ב"לייב" למחשב שמחובר לאותו רשת ביתית. בנוסף לכך, הכונן מאפשר גישה מרחוק מהסלולרי או ממחשב מרוחק בעזרת האתר שלהם (מהדפדפן) בצורה מאובטחת. הכונן שלי יושב בבית והמחשב שאני צריך לגבות יושב במשרד ומחובר לאינטרנט דרך הרשת של המשרד (כמו רשת ביתית קטנה-משרד קטן) התוכנה שבאה עם הכונן לא מאפשר לחפש כוננים ברחבי הרשת, רק כונן שנמצא באותה רשת ביתית. אני צריך שהגיבוי יתבצע בלייב ובצורה אוטומטי (יש גם כונן חיצוני שיושב במשרד ועושה את זה) מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום, ואני ועוד מחשב בבית מחוברים לראוטר. עד היום נהגתי להשתמש בתוכנה Bandwidth Controller Enterprise שהייתה מותקנת במחשב השני כדי להגביל שם את מהירות ה-DL ו ה UP. לפני יומים המחשב השני עבר פירמוט ושוב חיברתי אותו לרשת והתקנתי את התוכנה Bandwidth Controller Enterprise אבל משום מה אני לא מצליח להגדיר את התוכנה את החיבור של הרשת כך שהתוכנה תעבוד. הצלחתי להגיע למצב שזה כן מגביל את המהירות במחשב השני אך זה גם מגביל אצלי ואין לי מושג למה. אשמח אם מישהו משתמש בתוכנה או יכול להסביר לי את השלבים של ההגדרה כי אולי פיספסתי משהו זה ממש יעזור. אם יש עוד תוכנה מהסוג הזה אוכל גם לנסות אותה אבל תוכנה שמגבילה את כל הרשת של המחשב לא רק מספר תוכנות.. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  8. אני נאלץ לשים נקודת אינטרנט במקום שאני לא בטוח שהראוטר יגיע אליה כמו שצריך , לכן אני שואל אם יש איזשהי נקודה מתווכת שיכולה להעביר קליטה כמו שצריך או כל פתרון אחר לעניין?

9. שלום לכולם יש לי בבית שני מחשבים,אחד מחובר ישירות לראוטר והשני מחובר עם כרטיס רשת אלחוטי. השאלה שלי היא כזאת במחשב שמחובר לראוטר מוגדר בהגדרות TCP/IP כתובת IP קבועה כולל הכתובת של הראוטר וכו' האם אני צריך להגדיר אותו דבר במחשב השני עם הכרטיס רשת האלחוטי או שני יכול להשאיר את ההגדרה על DHCP שיקבל כתובת אוטומטית???

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  10. Started by ac1240,

יש לי ראוטר אבל הוא עם דינאמי (משתנה כל פעם) ואני רוצה שזה יהיה סטטי איך אני עושה את זה ? יש לי ראוטר של TP-LINK

11. שלום חברים, רכשתי לפני כ-3 חודשים 3 נתבים מסוג edimax 6524 ויש ברשותי אינטרנט של כבלים 10 מגה. אני מנסה להגדיל את הטווח בבית ע"י חיבור של 3 הנתבים בכל קומה. מה שעשיתי הוא כך: ראוטר 1 מחובר ישירות למודם של הוט בחיבור של ה-wan ראוטר 2 מוגדר כrepeater וראוטר 3 מוגדר כrepeater אחרי 24 שעות אין אינטרנט באופן קבוע, מה שעשיתי הוא, הורדתי את העידכון קושחה האחרון של הנתבים הללו ועדין ישנה את אותה הבעיה... ניסיתי גם להגדיר בראוטר הראשי wds וזה גם לא עזר... בבקשה תעזרו לי, אני באמת נואש מכל הדבר הזה! תודה רבה, ליאור.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. היי בעקבות המאמר המצויין שנכתב כאן השבוע בנוגע לאבטחת הרשת האלחוטית החלטתי "לשדרג" את האבטחה ולעבור לפרוטוקול wpa הבעיה היא שיש שם כל מיני הגדרות שאין לי מושג מה לעשות איתן , אני מאוד אודה למי שיעזור. *WPA/WPA2 - אני צריך לבחור בין שתיהן , מה לבחור ? מה ההבדלים ? *הצפנה - TKIP/AES - אותה שאלה מהשורה למעלה. *radius server ip - מה זה ? מה אני אמור למלא שם ? *radius port - כנ"ל *radius password - אני מניח שזו הסיסמא ? איך אני בוחר סיסמא ? מה מגבלות האורך/תווים? *group key update period - גם ,מה זה ומה עושים עם זה? תודה רבה לעוזרים וערב טוב

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by shahar07,

אני מתעסק עם זה יותר מידיי זמן בקישור הזה צרפתי http://static.tigerdirect.com/pdf/Asus_P5WDH-Deluxe_WiFi_Manual.pdf את המדריך אני מתעסק עם זה כבר יותר מחודש ולא הצלחתי עדיין להגדיר את המחשב כך שישמש לי כאלחוטי ל leptop

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  14. Started by Silver Dragon,

אני מנסה לפתוח שרת ממחשב ישן בבית, התקנתי UBUNTU SERVER כולל DESKTOP ו LAMP.. אני יכול לגלוש באתר שיצרתי עליו דרך מחשבים אחרים ברשת שלי, אבל אני רוצה שיוכלו לגלוש גם מחשבים שמחוץ לרשת.. איך אני עושה את זה? אני רוצה להפוך אותו ל Web server לכל דבר, כדי שאני ועוד 2 חברים נוכל לפתח עליו ביחד. תודה.

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  15. הי קיבלתי ראוטר חדש של linksys 54 gl ואני אמור לחבר אותו לכבלים רציתי בבקשה עזרה בהגדרות ראשוניות

• 7 תגובות
    • 905 צפיות
  16. יש לי שני מחשבים שמחוברים ישירות בקבל מסוכך (חיבור עגול כזה שמחובר למפצל T עם טרמיניטור בפיצול השני). שני המחשבים עבדו מצויין ברישת תחת win 98 אבל אין לי מושג מה צריכות להיות ההגדרות ב XP כי השתנו שם כל מיני דברים. בכל מקרה בשני המחשבים יש לי כרטיס רשת של SMC (די ישן אבל עובד) ומותקן בהם windows XP pro. הרשת עבדה כבר פעם גם במצב הזה אבל היה לי וירוס והייתי צריך לפרמט. ואין לי ממש גישה לזה שסידר לי אותה. ככה שאני די תקוע, אני יודע שזה אמור לעבוד רק לא יודע איך. :'(

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום. השבוע קניתי ראוטר ( D-Link DI604 ) ובניתי רשת ביתית בין שני המחשבים בבית. ולצערי . . . למרות שהרשת הביתית עובדת מצויין אני נבעט (מנותק) מהאינטרנט כל חמש דקות בדיוק! בניסיון לברר מה הבעיה עם 012 התמיכה שלהם טוענת שהם לא תומכים ברשתות שלא נבנו על ידם ( כלומר שלא שלמו להם כסף !! ) ואם אני רוצה תמיכה זה במחיר של 49 ש"ח לתמיכה חד פעמית או 39 ש"ח לחודש לתמיכה שנתית . . ההגדרות של הראוטר מתאימות להגדרות הישנות שהיו לי בחיבור המקורי. חיבור כבלים של 1.5 M דרך 012, חיבור של PPTP, ל DNS 212.199.26.28. כאשר לפי דעתי הניתוק הוא מכוון מצד הספקים ( לא יודע 012 או הוט ) , או על מנת שאני ישלם את התמיכה (או מה שלא יהיה ברשתות) או בגלל איזה שהוא פרוטוקול אבטחה שהראוטר חוסם. *כמובן ש…

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  18. ערב טוב, המצב שלי טיפה מסובך: יש לי רשת עם 2 מחשבי PC רגילים שמחוברים ע"י כבל רשת ל- Router (שהוא גם מודם ADSL - של CONEXANT). יש לי גם WRT54GL - Linksys) Wireless Router) שמחובר ע"י כבל רשת לאותו Router שמוזכר למעלה. אל הנתב האלחוטי מתחברים 2 מחשבים ניידים (כמובן ע"י קישור אלחוטי). תצ"א של האירוע: נכון לעכשיו יש חיבור לאינטרנט בכל המחשבים... הבעיה היא שאני לא מצליח ליצור שיתוף בין הניידים לנייחים (שיתוף קבצים \ מדפסות וכו'). * שיתוף בין הנייחים לבין עצמם קיים (ואותו דבר אצל הניידים). הבנתי שאני צריך להגדיר את הנתב האלחוטי כ- Switch (או לבטל NAT או להגדירו על מצב - infrastructure ) בקיצור, לא ממש ברור לי בדיוק מה אני צריך לעשות כדי לקשר בין 2 הרשתות האלו. תוד…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. המצב הוא ככה : בית של שתי קומות,יש ראוטר של d-link 2670U וראוטר של Edimax AR-7024WG שמצאתי בבית,והוא עובד מצויין. עכשיו,מה שניסיתי בהתחלה הוא לשים את ה d-link למעלה,ולחבר כבל רשת מן המחשב הנייח שלי אשר נמצא למעלה אל ה d-link ,מה שגרם שלא הייתה קליטה בקומה למטה ולכן המצב בלתי אפשרי. ניסינו למצוא דרכים להעביר כבל רשת מן הקומה למעלה אל ה d-link שיהיה למטה,בשביל זה צריך כבל של 30 מטר והשאלה היא איזה כבל צריך לקנות,כבל רשת פשוט 30 מטר יעשה את העבודה או שיש כבלים טובים יותר עדיפים. חשוב להדגיש כי הכבל יעבור מחוץ לבית ולכן הוא צריך להיות עמיד בפני מזג האוויר השונה..חום קור וכו'. אני רואה שיש כבל סוגים שונים של כבלים : מוצלב,cat5,cat6 וכו'..איזה מהם אני צריך ? הולך להיות לי רשת N…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  20. היי חברים, אתמול הגדרתי שיתוף אינטרנט בין שני מחשבים באמצעות המדריך שבסטיקי וזה עובד נהדר. אבל קיימת בעייה כשאני מנסה להשתשמש בתוכנת Bit-Torrent (אני חושב שזה ההתקנה של Lion Networks) ולדעתי זה נובע מהגדרות פורטים לא נכונות. מישהו פה יוכל לעזור ולהדריך אותי בהגדרה נכונה של התוכנה כדי שתוכל לעבוד עם ה-ICS? תודה מראש וחג שמח לכולכם!

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  21. Started by amir69,

החזרתי את החיבור שלי לחיבור אם חיגן שיניתי בהגדרות את החיבור ל l2tp כתבתי את הכתובת ip שבזק הביאו לי והכל עובד רגיל אבל שאני מנסה לעשות renew הוא מנתק אותי ואי אפשר להכנס מחדש צריך להגידר את ה l2tp מחדש מה עושים? אה והנתב הוא wrt54gl

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  22. שלום יש לי בעיה קטנה... לפני כחודש התקנו רשת אלחוטית בבית הכל טוב ויפה וכל המחשבים עובדים מצוין אבל מאז שהתקנו את הROUTER,אני לא מסוגל להשתמש בתוכנות מסוימות מכיוון שהפורטים שלהן נחסמו ע"י הראוטר... הבנתי שכדי לפתוח את הפורטים אני צריך להכנס להגדרות הראוטר דרך הGETAWAY IP ולפתוח את הפורטים הספציפיים האלה ידנית אין לי מושג מאיפה אני משיג את האייפי של הראוטר וכיצד להכנס להגדרות שלי אודה לכל מי שיעזור לי.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  23. היי, אז ככה, אצלי בבית קיים מודם אלחוטי של בזק N600 ובנוסף מודם VOIP יעודי של 012. כיום המודם VOIP נפטר אחרי עבודה של למעלה מ10 שנים. אני רוצה להשתמש בפונקציית VOIP של המודם האלחוטי של בזק ולנצל אותו. בזק לא רוצים לתת תמיכה מאחר ואני לקוח של 012, ו012 לא יכולים לתת תמיכה למודם אלחוטי של בזק. להסרת הספק, אם אני אפנה ל012 ואבקש מודם חדש הם יתנו לי מודם אלחוטי חדש עם פונקציית VOIP בתוספת תשלום חודשית של 10ש"ח. וזה מיותר כי יש לי אחד כזה של בזק. אם אני אפנה לבזק ואעבור אליהם אז אני אשלם יותר על קו טלפון ביתי על בסיס אינטרנט ממה שאני משלם ל012. אני יכול לרכוש מודם VOIP יעודי חדש אבל אני קודם רוצה לבדוק אם אני יכול להשתמש במכשיר…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. הראוטר הוא: edimax BR-6104K(G). אני רוצה לפתוח בו פורטים, רק כדי לעשות את זה צריך להגדיר איי פי קבוע, חשבתי שהגדרתי את זה, אבל לאחר כיבוי הראוטר בסוף השבוע והפעלתו לאחר מכן האיי פי השתנה.... יש הצעות?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אוקיי לחבר שלי יש אינטרנט בכבלים והוא רוצה לחבר את זה לראוטר ....אצלי יש ADSL ככה שמגדירים פשוט סיסמא ושם מישתמש בPPPOE ....... אם אני לא טועה בכבלים זה PPTP או L2TP ....אבל זה לא מצליח....... מישהו יכול פשוט להגיד לי איך עושים את זה שלב שלב........להיכנס לראוטר וכל זה אני יודע.....אבל איך להגדיר את האינטרנט האם זהPPTP או L2TP ..... וכל האייפי וכל זה.......תודה

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים