עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Classify,

יש לי בית 2 קומות מחשב 1 בקומה 2 ומחשב אחד בקומה למטה (1), ברצוני להוציא כבל מהמחשב בקומה השנייה שיתחבר לראוטר (לא בטוח שזה החלק שאני צריך) בסלון של קומה ראשונה, המכשיר הזה שיעמוד בקמוה ראשונה (זה שקראתי לו ראוטר) יצטרך לשדר באלחוטי למחשב שנמצא בחדר ליד. האינטרנט מחובר למחשב בקומה השנייה והמטרה של כל זה שהמחשב של קומה ראשונה יהיה מחובר וגם שיהיה אפשר לגלוש בפוקטפיסי מהסלון. איזה חלקים אני צריך לקנות בשביל זה..? רצוי מKSP.

• 4 תגובות
    • 641 צפיות
  2. לדוגמא האימיול משום מה מראה LOWID באופן קבוע. איך אני יכול לנטרל את זה, זה אף פעם לא קרה לפני שהתקנתי את הנתב האלחוטי נ.ב. הנתב מתוצרת NETGEAR WGR614

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  3. טוב יש לי סויץ' 8 פורטים של אדימקס כרגע עם חוטים בכל הבית... האינטרנט מחובר למחשב ראשי (שלי) והשאר דרך הסויץ' אליי... זה משגע אותי אז החלטתי בהזדמנות לעבור לאלחוטית... אני כרגע עם שיטוף אינטרנט פשוט = בסיסי מאוד.. אז דבר ראשון אני רוצה לדעת עם הרבה קירות יפריעו לאינטרנט אלחוטי... דבר שני מה הטווח של הרשתות האלה... עכשיו יהיה נחמד אם תמצאו לי מהאתר http://www.compusa.com את כל הרכיבים... תודה!

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  4. Started by buras12,

אני משתמש בנתב edimax b6114wg.

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  5. Started by Japakazoid,

עברנו לאינטרנט בכבלים עם נטוויז'ן וקיבלנו את המוטורולה SB4200. יש לנו ראוטר אבל אנחנו מעדיפים להשתמש בהאב (אין לנו צורך בפיירוול של הנתב מכיוון שלכל מחשב יש פיירוול משלו ואנחנו לא רוצים לפתוח פורטים). הבעיה שהנתב הוא החייגן, ואם נשתמש בהאב החייגן יהיה צריך להיות על אחד המחשבים. יש לי שלוש שאלות: 1. איך אני מתחבר בעזרת האב עם המודם הזה? 2. אם אני מחבר בעזרת ההאב, כל מחשב צריך חייגן, או שמחשב אחד יכול לחייג וכל השאר יחוברו אוטומטית? 3. לנתב יש אפשרות של DMZ אבל רק מחשב אחד יכול להיות שם. יש דרך בה אני יכול לחבר את ההאב לנתב ולשים אותו ב-DMZ, כך שכל המחשבים שמחוברים להאב יהיו ב-DMZ?

6. Started by tal249,

שלום, היה לי עד אתמול ראוטר של pheenet עם 4 יציאות, הראוטר הפסיק לתפקד משם מה לאחר כמה שנים של עבודה. מלבד התנתקויות לעיתים רחוקות הייתי די מרוצה ממנו ואני רוצה לשמוע המלצות לגבי ראוטר חדש, חשוב לי שיהיה בו firewall מובנה (אני לא יודע אם זה משהו סטנדרטי או לא), ורצוי גם יציאת USB למדפסת משותפת. יש לי גם מודם של ALCATEL שקיבלתי בהשאלה מבזק וחשבתי אולי לקחת ראוטר משולב עם מודם כדי לחסוך בכבלים ושקעי חשמל. בקשר לתקציב, 200-400 ש"ח. בתודה מראש לכל משיב.

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  7. Started by Gliding,

היי, אני מצטער שאני פותח נושא חדש בשביל זה, אבל הבנתי שאין טעם להכניס כמה נושאים לאותו הת'רד...והאלה עכשיו לא כ"כ קשורה לקודמות... אז החיבור הפיזי עובד יופי: המודם מחובר למרכזייה עם כבל מוצלב, ומהמרכזייה הולכים שני כבלים ישרים לשני המחשבים. מהמחשב האחד אני כותב כרגע, אחרי שהפכתי את המודם לראוטר (אני מקווה ) עכשיו לא ברור לי מה הלאה: איך אני יוצר את הרשת...יעני איך נוצר הקשר בין שני המחשבים...? איך אני משתף קבצים? ויוצר את המסך הזה בתחילת הווינדוס שבו נכנסים לרשת? המון תודה מראש שחר

8. Started by dj shay 30010,

אני מחפש תוכנה שתיגרום נגיד אני נכנס ל שרת FTP רשום שם את ה IP האמיתי שלי אני רוצה להיכנס ושהיה רשום שם IP אחר איך אני עושה את זה ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. 2 שאלות יש לי, 1: יכול להיות שגם באמיול וגם בביטורנט אני מוריד לאט (לא עובד את ה40 בכלל) בגלל המודם נתב שלי למרות שהפורטים פתוחים? ז"א, יכול להיות שהוא מאט לי את המהירות הורדה? 2: איך אני יכול לחסום לתוכנה כמו בבילון גישה כללית לרשת?

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  10. Started by izikd,

לפני כחודש רכשתי כרטיסי רשת אלחוטיים של level1 ואדימקס, וכמו כן ראוטר אלחוטי של level1. המחשבים האלחוטיים מוקמו כ-10 מטרים מהראוטר, וכפי הנראה לי ללא יותר מדי מכשולים בדרך. התקנתי את הדריברים שסופקו לי בדיסקי ההתקנה שבאו עם הכרטיסי רשת, ולהפתעתי הרבה הקליטה הייתה 30% בלבד. טוב, אמרתי לעצמי שאין מה לעשות, ניסיתי לכוון קצת ערוצים, לבנות אנטנות מאולטרות, ובעיקר האשמתי את קירות הבטון. היום, לא יודע למה, אבל צץ לי הרעיון לבדוק האם קיימים עדכוני דרייברים לכרטיסי רשת. רעיון זה צץ לי בעיקר בגלל שהדרייברים שהיו בדיסק ההתקנה הם של level1/edimax עצמם, ואילו באתר יצרנית ה chipset, שהיא RaLink זכרתי שראיתי גם דרייברים לכל הכרטיסי רשת שמבוססים עליהם. טוב, אז הורדתי והתקנתי את הדרייברים…

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  11. Started by ylehman,

אינני מצליח להתקשר מטווח של 15 מטר האם יש דרך לפתור את הבעיה ?? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  12. השיט הרגיל...אז ככה תנסו לעקוב יש לי את המודם הנ"ל רציתי חייגן כזה שמתחבר אוטומטי אז עדכנתי לו גרסא (שימו לב שהוא לא משמש כראוטר בשלב זה של הסיפור,אני עדיין עם חייגן רגיל והכל.) בקיצור..אני בא להפעיל את תוכנה ה DC++,בקושי פועלת. לא מורידה לא מוצאת קבצים לא כלום. ניסיתי לכבות את הפיירוול של ה"ראוטר" למרות שהוא במצב מודם בכלל. לא עזר! אז אמרתי נשתמש בו בתור ראוטר...וזה מה שעשיתי. קינפגתי אותו כמו שצריך בדיוק לפי הספר,פתחתי את כל הפורטים הקיימים החל מ 1 ועד ל 65535. (שימו לב,אני עובד עם פיירוול חיצוני של McAfee. טוב,התוכנות עכשיו עובדות מצויין. גם האמיול וגם ה DC++ רק מה..הרצתי בדיקת אבטחה און ליין באתר של SYGATE ומה מסתבר? כללל הפורטים חשופים! למרות הפירוול.. מתחנן חברים תע…

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  13. היי, אני רוצה ליצור אפשרות להתקשרות בין שני המחשבים על מנת להעביר קבצים ולשתף אינטרנט. המודם הוא ALE130 במחשב בעל מערכת הווינדוס 2000 יש כרטיס רשת על בסיס לוח האם 8KDA3J ובמחשב עליו יש ווינדוס 98 יש כרטיס של REALTEK מבוסס על RTL8139D הבנתי שיש לי שתי אפוציות לחיבור 1. עם כבל מוצלב, ואז המחשב הראשי יצטרך לפעול כדי שהשני יכול להתחבר לאינטרנט 2. בעזרת ראוטר שיעבור 24 שעות ויחסוך את פעילות המחשב השאלות הן ככה: 1. איזה ראוטר מומלץ, ומה הציוד הנוסףף שאני צריך? (בהנחה כמובן שאני מעדיף חיבור חוטי, ולא אלחוטי) 2. איזה הגדרות נדרשות בכל אחד מהמחשבים (ניסיתי למצוא ברפרוף בפורום, אבל הרוב מדבר עם XPים למיניהם) תודה רבה, שחר

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Pentium D,

אני ואחי מחוברים ברשת. מישהו יודע איך אפשר לשתף כוננים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by omnius,

הבורות... התקנתי אצלי בבית רשת אלחוטית ואני רוצה להגדיר בה WPA, אבל איך אני מגדיר למחשב באיזה access key להשתמש?

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  16. Started by Elius,

קניתי מחשב נייד לפני כשבוע ואני רוצה להתקין רשת אלחוטית בבית מסיבות ברורות. המצב שלי קצת מסובך כי כבר יש לי רשת בבית עם חמישה מחשבים(ארבע בלי המחשב הנייד). יש מחשב אחד שהוא השרת של הרשת ודרכו כולם מתחברים לאינטרנט(דרך סוויטצ' פשוט עם 8 כניסות) ואני רוצה שהמחשב הנייד יעשה בדיוק את אותו הדבר. במילים פשוטות אני צריך סוויטצ' עם מינימום של 4 כניסות רשת רגילה(עדיף יותר) ועם תמיכה ברשת אלחוטית. יש לכם רעיונות איך אפשר לבצע את הדבר ועם איזה ציוד? נ.ב. עדיפות לפנדה, אפילו עם יש הפרש מחירים גדול.

• 8 תגובות
    • 711 צפיות
  17. שלום,אני גר בקיבוץ,יש לי בבית ממיר דגיטלי,אני באזור שירות של תבל. חבר שלי שגר בעיר סמוכה,ומשתמש באינטרנט בכלבים(גם באזור שירות של תבל) בא אליי עם המודם,חיברתי אותו לשקע של הטלוויזיה בקיר. אומנם אצלי בבית השקע טלוויזיה לממיר לא אותו דבר כמו אצלו,אבל זה אמור לעבוד בכל מקרה לפי מה שאמרו לי,בכל מקרה השתמשתי בכבל רגיל של טלוויזה Data מודם Motorola SurfBoard 4200. הנוריות של המודם לא מצליחות להנעל על שליחה וקבלה. אם יש פה טכנאי שעובד בהוט שיכול לעזור לי אני יודה לו מאוד.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום לכם לא מזמן עשיתי רשת של3 מחשבים. הרשת היא חוטית. הראוטר שלי הוא של אדימקס. עכשיו הבעיה של האינטרנט היא שהוא מוריד על 0.1 ויש לי אינטרנט 2 מגה , ניסיתי מהרבה שרתים וזה לא משתנה, אני די בטוח שזה בגלל הראוטר אני אודה מאוד מאוד למי שינסה לעזור לי, אולי צריך לשנות משהו במאפיינים או שאולי יש איזו תוכנה שתעזור??? כי אני לא יכול להמשיך ככה אין לי וירוסים וספייוורים, הכל נבדק על מחשב מפורמט וגם לפני זה ועדיין אין שינוי, הספקית אינטרנט שלי היא זהב ב-adsl אפילו הם לא יודעים מה הבעיה :'(

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  19. Started by davis5,

חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  20. Started by Tal14,

יהיו לי 2 מחשבים בבית כשאני אקנה את החדש(אני קונה בקרוב!!!) יש אפשרות שהמחשבים ישתמשו באותו אינטרנט???בלי חוטים? האם שמחשב אחד יתנתק זה גם יתנתק?? כמה עולה לעשות דבר כזה והאם זה מסובך? תודה מראש...

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. תמיד רציתי להבין למה בארץ שלנו ישנם 2 חברות להם אנו משלמים בעוד ובחול ישנה חברה אחת אשר מספקת את שירותי האינטרנט למשתמשיה מה מונע מספקיות האינטרנט להוות למעשה החברה היחידה בה נשתמש? ובאיזה ציוד משתמשת כל אחת מהחברות(בזק וספקיות האינטרנט למיניהן)? אם מישהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן תודה...

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by AdiR^SiNaI,

הכבל עצמו במוצלב רק בRJ45 הוא עקום או כול הכבל הולך עקום? ולגבי הכבל הרגיל כול הכבל הוא ישר וגם בRJ4 הוא ישר? אני מתכוון בRJ45 במוצלב הוא X רק בRJ הוא ככה הוא כול הכבל?

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  23. שלום, חיברתי בביתי נתב אלחוטי לינקסיס 11b(כחול) שהיה במשרדי. יש לנו בבית שני ניידים של דל (Centrino) ומחשב נייח אחד. רכשתי אתמול כרטיס WMP54G-EU PCI Adapter של לינקסיס למחשב הנייח. חיברתי את הכרטיס במחשב והתקנתי את הדרייבר שלו מהדיסק המצורף. שני הניידים קולטים מצויין בבית ובחצר אך המחשב הנייח הנמצא בחדר בגג כ13 מטר מהנתב קולט ברמה של 2-3 נורות ירוקות. כאשר אני נמצא עם אחד הניידים לייד המחשב הנייח רמת הקליטה בנייד מצוינת ובנייח כרגיל פחות טוב עד כדי ניתוק ריגעי כל שעה. מוזר, כאשר אני נמצא עם הנייד לייד הנייח ולוחץ על חפש רשתות בנייח, אני רואה את הרשת שלי ואת הרשת של שכני (אם כי אני מחובר לשלי בקונפגורציה) לעומת זאת הנייח מזהה רק את הרשת שלנו ואת השכן אינו מזהה. מה לעשות א…

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  24. Started by borg,

אני מעוניין בראוטר אלחוטי שתומך בתקן 802.11g עם 4 יציאות LAN רגילות (1Gb/s) ויציאות USB 2.0 לצורך שיתוף מדפסת, סורק וכדומה ברשת דרך הראוטר. מישהו מכיר ראוטר כזה?

• 4 תגובות
    • 988 צפיות
  25. Started by Oriz,

אתמול חיברתי את שני המחשבים שיש לי בבית לרשת עם ראוטר של X-Net (חיקוי של אדימקס) והיום גיליתי שאני לא יכול להתחבר לשני חשבונות מסנג'ר שונים בשני המחשבים (אני במחשב שלי ואח שלי במחשב שלו), אם אני מחובר והוא מנסה להתחבר זה מנתק לשנינו את האינטרנט... כשרק אחד מתחבר זה עובד בסדר... מישהו יודע איך/אם אפשר לסדר את זה?

• 6 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים