עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הי אנשים. אני עומד לקנות מחשב חדש וההתלבטות היחידה שלי היא בנושא קירור. כמה פרטים על המחשב, בגדול: מעבד AMD כפול ליבה, 3500, 64 ביט. כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE 7800 GTX SLI (רק אחד בינתיים...) קיצר, בגדול, הכי טוב שיכולתי למצוא. הנקודה היא, שאני מתלבט האם לקנות WATERCOOLING או לא. אני _לא_ עומד לעשות OVERCLOCKING אבל עדיין אני מעוניין בקירור איכותי בגלל: 1. המחשב נמצא בבאר שבע והטמפרטורות די גבוהות פה. 2. המחשב עובד כל הזמן, ומנצל כמעט 100% כל הזמן מהCPU. חשוב לי גם שהקירור יהיה שקט, כי אני צריך להשאיר את המחשב דולק במהלך הלילה. אשמח לטיפים ורעיונות מה כדאי לקנות, בגדול קשה לי להגיד איזה תקציב יש לי, אני בטוח לא אשקיע 2000 שקל רק בזה, אז פשוט תתנו רעיונות תודה…

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  2. Started by eliil1,

יש לי על הTRUE מאורר של 90 מ"מ , כדאי להחליף אותו ב120 מ"מ ? או שזה אמור להיות 90 מ"מ ? תודה.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. חבר שלי קונה בקרוב מעבד MOBILE 2500+/2600+ והוא מתלבט איזה קירור לקנות. התקציב לקירור הוא עד 300 שקל אז בבקשה תציעו רעיונות.

4. איך אני מנתק את הגוך קירור הבא מהלוח אם http://www.uac.co.jp/svr/smc/accessories/img/snkp0015a4.jpg תודה

• 1 תגובה
    • 439 צפיות
  5. ראיתי בפורום שהרבה שואלים אם המעלות במחשב שלהם בסדר, לכל מי שיש מחשב חייב לדעת שמעלות גבוהות יכולות לגרום נזק למחשב או נזק עתידי. איך אני יודע מה טמפרטורת הרכיבים במחשב שלי? ניתן לבדוק את הטמפרטורה של הרכיבים בעזרת התוכנה המצוינת HWMonitor, בתוכנה זו אפשר לראות את כל הרכיבים במחשב ולראות מה הטמפרטורה של כל אחד מהם. מה הטמפרטורה המומלצת לכל רכיב במחשב? במנוחה ובמאמץ - מעבד: הטמפרטורה במנוחה לא אמורה לעבור את ה-30-40 מעלות למעבדים החדשים יותר, המעבדים של AMDD (הישנים יותר) מתחממים מעט יותר מאשר המעבדים של אינטל ולכן טווח הטמפרטורה התקין הוא 30-50, כמובן שזה תלוי בקירור. במאמץ, טמפרטורת המעבד לא אמורה לעבור את ה-85 מעלות. לוח אם: הטמפרטורה של לוח…

• 0 תגובות
    • 8k צפיות
  6. שלום לכולם, אני לא מצליח לעבור את איזור ה 2250 MHZ ולקבל מחשב יציב, אני כל הזמן שומע שאין אתלון שלא מסגול להגיע לפחות ל 2400MHZ יציב, אבל לצערי אני לא מצליח! כל מה שניסיתי בחודשים האחרונים הניב אפס תוצאות. ניסיתי כל דבר אפשרי שאני יודע עליו.. שום דבר. המחשב עולה גם על 270X9 אבל לא עובר שום בדיקה בשום תוכנת בנצ'מארק ללא קריסות או תקלות.. כשהורדתי מכפלה ל 8 הכל עבד יופי, מה שאומר שזה כנראה לא מהלוח אלא מהמעבד.. בקיצור השאלה שלי , יכול להיות שנפלתי על האתלון הכי זוועה במזרח התיכון ? או שאולי יש עוד דברים שאני יכול לנסות כדי להגיע לאזור ה 2400 יציב ? תודה (מפרט מלא בצד)

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Norm4nde,

שלום! יש לי מחשב 5 שנים במעבד פנטיום 4 256 זיכרון וכו... ***אך הטמפ' שלו הוא 43-45 מעלות שזה מאוד גבוה למעבד! היום בבורק נקתי אותו מבפנים ניקוי חזק ! (לא מרחתי משחה או משהוא אני יודע שצריך למרוח אבל לא יודע מה ואיך :<) והטמפ' ירד ל 35-37 מעלות!!! אחרי 10 דקות לא יותר זה שוב עלה ל 43-45 מעלות, מה לעשות? נתונים: intel pention4 2.400 MHz (18*133 intel silver reef D85PESV *** עוד שאלה : אני רוצה לעשות oc נתנתי את הנתונים אני צריך תשובה איך עושים את זה ... *** עוד שאלה : יש לי כונן cd של DVD הוא כבר על המחשב אבל מאז שנתינתי אותו לתכנאי הוא החזיר לי אותו לא פועל!!![b/] איך להתקין אותו???? צריכים עוד נתונים תגידו לי למה ואני יעביר. ד"א קונה מחשב חדש בסביבות ה…

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  8. Started by tomerzhr,

איזה תיזמונים יותר טובים? 3-3-9-9 או 4-4-7-12

• 1 תגובה
    • 431 צפיות
  9. אני שואל את השאלה, מכיוון שכל קירור אוויר עד היום שנתקלתי בו, ברגע שמכוונים בביוס את אופציות ניטור טמפרטורה והגבהת מהירות המאוורר בהתאם ל-"OFF", כל קירור שנתקלתי בו עד עכשיו נהיה רועש כל כך שאי אפשר לישון לידו. האם ישנם יוצאי דופן? כאלה שמקררים מצויין וגם שומרים על פעולה שקטה?

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  10. Started by n_aviv1,

אני רוצה להוסיף למפרט. סתם שאלה: למה קיבלתי קירור של ZALMAN ולא קירור סטוק? לא ביקשתי אותו ואני לא מתכנן OC? יכול להיות שהקירור סטוק לא מספיק בשביל לקרר את המעבד שלי או שסתם הוא פרגן לי קירור? הנה תמונות: (בהקטנה זה לא עובד משום מה)

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  11. אוברקלוק זה כזה דבר ממכר. הרצון להגיע עוד ועוד ועוד לא עוזב. הלילה בשעה 1 לפנות בוקר לערך, המחשב שלי נפל חלל. אתמול, לאחר שבמשך חודשיים החזיק עם אוברקלוק ל3.5 ג'יגה, החלטתי להגיע לגבולות חדשים בזכות הפריזר 7 פרו שקניתי. ואיך אפשר להאשים אותי? טיפסתי ל3.8 ג'יגה, ומד הטמפ' הראה במאמץ מלא - 48 מעלות מקסימום. עם כאלה טמפ' מצויינות לפנטיום D רותח המיוצר ב90 ננומטר, איך אפשר לעמוד בפיתוי ולא לעלות עוד ועוד למעלה? האמת בשלב זה 3.8 ג'יגה הספיקו לי. כרגיל, התחלתי בבדיקת העומס השגרתית - Large FFTs בשני PRIME95 שונים - אחד לכל ליבה. שמח ומאושר ראיתי איך הבדיקה ממשיכה והכל טוב ויפה. אחרי כחצי שעה של בדיקה נוכחתי לדעת שהמעבד עושה throttling. חשבתי לעצמי, איך זה יכול להיות? המעבד קפוא!…

• 67 תגובות
    • 4.1k צפיות
  12. זרמו גם לא מוכרות וזה. למשל גיליתי שרק PC Probe מזהה אצלי כמו שצריך. עכשיו אני צריך תוכנה לשליטה במאווררים. תודה!

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  13. Started by Bashash,

שלום לכולם!!! אז... עשיתי המון מאוד חיפושים ועברתי הרבה מאוד ביקורות... בקיצור, אני מתכנן לקנות מארז TEMPEST ו-Vendetta 2. הבאתי שתי תמונות להמחשת הסירקולציה שתיהיה במארז. חשוב לציין! אני קונה גם שני 4850 וכמו שאתם יודעים הם פולטים את כל החום מהם מצד הכרטיס לתוך המארז. כמו שאתם רואים אני למעשה יהפוך את אחד המאווררים העליונים כך שיביא למעבד אויר קר מלמעלה ואת המאוורר השני העליון (שבקושי רב ציירתי..) אני יעביר על מאוורר האגזוז. כמו שאמרתי קודם... אני קונה 4850 CF והוא יוציא את האוויר החם מהצד. את המאוורר צד אני יהפוך ויחליף לו גריל בגלל הצפיפות שלו. אז... מה אתם אומרים? יש הצעות אחרות? נקודות לשיפור?...

• 13 תגובות
    • 983 צפיות
  14. שלום יש לי NF7 + AMD 2500 זכרון CROSSAIR 2700 DDR333 256 MB +MUSHKIN BLUE 2700 DDR333 500 MB BH5 קירור לא רע(SILENT TOWER+מארז COMPUCASE 6A19) לפני OC הייתי יציב PRIME 9 שעות ללא ERROR, לאחר שהתחלתי OC מינימלי ל - 170 BUS WINDOWS זרק לי ERROR כבר אחרי 5 דק' למה?????? אני מתאר לעצמי שהזיכרון הגביל אותי אבל עד כדי כך. למישהו יש תוכנת מאמץ כדי שאבדוק את פוטנציאל ה OC של הזיכרון? נ.ב ה AGP שלי על 66 לפי מה שאני מבין זה אומר שהוא נעול לא?

• 14 תגובות
    • 914 צפיות
  15. אהלן. אני הולך לעשות בקרוב אוברקלוק למעבד שלי A64 3000 ולזכרונות (GeIL Dual DDR400 (512x2 המטרה בהתחלה היא להעלות אותם עם המעבד ביחס של 1:1 האם יש פה מישהו בפורום שכבר התנסה באוברקלוק איתם? כמה Mhz יהיה אפשר לעלות אותם מבלי שהמערכת תיתקע או שתתקבלנה שגיאות? בתודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by BenBezalel,

שלום לכולם, אחרי שנמאס לי מהמאוורר הרגיל של INTEL למעבדים שלהם, אני מעוניין להצטייד בגופי קירור למעבד ולכרטיס מסך. התקציב הוא 300+- המלצות? תודה!!

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. עריכה: מה קרה ללינק?

18. לוח ECS M925 V1.3 עם פנטיום 1.7 ושתי זכרונות 256 + 128 SDRAM של 133MHZ הבאס הוא 100 והמכפלה של המעבד 17 הבאס של הזכרון גם 100 למרות שהוא מסוגל 133 , ההבדל הוא 800MB/S לעומת 1GB/S להעלות את הבאס של הלוח ל-133 ישגע לי את כל המחשב? גם את ה-PCI? ויהיה צריך להוריד את המכפלה של המעבד? האם אפשר להעלות רק את הבאס של הזכרון ל-133?

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  19. Started by E-tay,

:'( טוב..קודם כל המפרט שלי (די חדש...) amd barton 2500+ volcano 12 abit nf-7 samsung ddr400 256mb fx5900xt עכשיו ניסיתי לעשות אוברקלוקינג ל 3200.. העלתי את ה fsb ל200mhz , נעלתי agp/pci , העלתי מתח מעבד ל 7.1 וולט העלתי את הוינדווס, התכוונתי להוריד prime95 , לבנתיים הרצתי pcmark04 ותוך כמה שניות המחשב נכבה אני חייב לציין שהטמפרטורה לא היתה ממש ידידותית (54 מעלות), גם לא לפני האוברקלוקינג (50 מעלות ) ...קניתי את הוולקנו12 בשביל שטמפרטורה תהיה הבעיה האחרונה שלי באוברקלוקינג - האוברקלוקינג נכשל בגלל הטמפרטורה? -מה יכולה להיות הבעיה בטמפרטורות עם הוולקנו 12? (זיג זאג הרכיבו לי אותו עם כל המערכת לפני חודש) אני ישמח אם תעזרו לי תודה, איתי

• 14 תגובות
    • 869 צפיות
  20. שלום הייתי רוצה להוסיף מאוור נוסף אחרי שכבר הוספתי מאוור אחד של 40m אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80m חוץ מזה שיש לי גם מאוור של המעבד ושל כרטיס המסך יש לי ספק ג'מרי של 400W ותיראו את המפרט שלי אני חושב שהספק בפועל מיוצר בסביבות ה300W האם יחזיק את המערכת ומה הצריכה של מאוורר של 80M? תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 964 צפיות
  21. Started by overload,

עשיתי OC שניתי מתחים ושכחתי מה היה המתח המקורי שלו 1.5 או 1.55? כן אני יודע... :lamer:

• 7 תגובות
    • 499 צפיות
  22. ש לי 12CM שהמתח שלו מחובר ללוח והוא עושה רעש וזה מעצבןןןןןןןן אולי איכשהו במתח או משו כזה אפשר להגדיר אותו כי בלילה זה חופררררר

• 9 תגובות
    • 598 צפיות
  23. Started by קלוקיי,

שלום... עשיתי OC למעבד שלי ויש לי כמה שאלות. כרגע ה FSB הוא על 440 והמתח של המעבד הוא - 1.31 ותוך כדי המעבד עובר בדיקת יציבות ב - OCCT, עכשיו הטמפ' במאמץ נעה בין 58 - 64 שרוב הזמן הטמפ' היא - 60, עם קפיצות קטנות ל - 61,62,63,64 ... והמתח של הזיכרונות הוא 2.00, עכשיו רציתי לשאול אם הטמפ' בסדר.. כי אני לא רוצה שהמעבד יישרף או שייגרם נזק כלשהו... תודה לעזורים...

24. Started by solaric,

קניתי 2500k + mugen 2 ועשיתי לו OC ל4.3, כרגע אני לא זקוק לכוח עיבוד שכזה לכן ביטלתי את הOC. עכשיו המארז שלי מרעיש נורא, אפילו עם אוזניות ניתן לשמוע חלק מהרעש, העניין זה שאני פותח אותו והכל מסתובב חלק ואין רעש של משהו דפוק, פשוט רעש עמום אך חזק ואני חושד שהוא יוצא מהmugen 2, הבנתי שבתפעול נכון הmugen 2 יכול להיות שקט במיוחד אז נכנסתי להגדרות בביוס (לוח אם p67 ud3 b3 של gigabyte) ושמתי בהגדרות על PWG ובהגדרות של המאוורר מעבד על silent שזה שינה את הערך שם ל1.0 במקום 1.7 בPWG. העניין זה שאני עדיין שומע את הרעש המציק, האם יכול להיות שזה המארז? יש לי lancool k56 שבאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו והוא בנוי טוב שומר על טמפרטורות נמוכות אבל הרעש באמת חזק מעבר לרמה של 7/10.

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  25. Started by Radomsk,

שלום לכולם, אני לפני רכישה של מחשב מבוסס מעבד I5 חדש. אני מתכנן לעשות הקלטות עם המחשב הזה... ולכן חשוב לי קירור למעבד שיהיה שקט מאוד (אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג). ראיתי שיש כמה אופציות המומלצות בפורום: Scythe Kabuto Noctua NH-U12P Scythe Reeven CoolerMaster Hyper TX3 מאחר ולזיג-זג יש רק CoolerMaster Hyper TX3 ו: Noctua NH-U12P, ואני מאוד אוהב לקנות שם ומאוד סומך עליהם. הTX3 משמעותית זול יותר מהNOCTUA. בהנחה שרק השקט חשוב ואין אוברקלוקינג, כמה הTX3 שקט בהשוואה לפתרונות הקירור האחרים? תודה רבה, סהר

• 2 תגובות
    • 766 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.