עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by YosiBeyamin,

שלום, שמי יוסי ויש לי בעיה מאוד קשה ורצינית אני דיי חדש בפורום אשמח מאוד לייעוץ. לפני כמה ימים קניתי את המעבד I7 2600K בקיצור עשיתי לו OVERCLOCK למהירות 4.6 עם מתח מאוד מאוד נמוך 1.330V בבדיקת מאמץ המעבד שלי כמעט מגיע ל70 מעלות!בדקתי תעניין בפורומים מתחרים עם המעלות האלה בסדר אמרו לי לא המעבד אמור להגיע ל60מעלות ולאפילו פחות יש לי את הקירור NOTUCA NH-D14 עם משחה MX4 עכשיו בקבלה של IVORY יש לי עד 14 ימים להחזיר את המעבד אבל הבעיה הרצינית פה המעבד עובד בסדר כשאין לו OVERCLOCK והטמפרטורות טובות אבל איך בידיוק אני יכול לספר את זה לIVORY שהמעלות לא טובות עם OVERCLOCK?...הם יגידו לי הכל בסדר אבל כשאני עושה OVERCLOCK המעלות לא בסדר קניתי את המעבד TRAY. איך אני יכול להגיד להם שי…

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by שמואל דקל,

שלום. יש לי את המעבד האמור עם קירור אוויר ממותג לא ידוע, רדיאטור עומד, בגובה של כ 10 סנטימטר, עם מאורר 100 מ"מ. בבדיקת PRIME95 ו Real temp, לאחר 5-10 דקות, החום עולה לממוצע 90 מעלות, ויכול לעבור מידי פעם את ה 100 מעלות. הלוח אם הינו gigabyte h97m-d3h. עדכנתי לו ביוס ל F8. לא עזר. האם אפשר לנסות עוד משהו חוץ מלקנות קירור רציני?

3. יש לי את המחשב בערך מ08'-09' ונגיד שהוא כבר לא במיטבו. נראה לי שעם הזמן שעבר תוכנות בסיסיות - כמו הווינדוס והממשק של האתרים, נהיו יותר תובעניות מבחינת החומרה ובשילוב עם "עייפות החומר" - משמע אבק ובלאי בעיקר של הדיסק הקשיח, גרמו למחשב שלי להיות סופר איטי בקטע מציק. שאלה ראשונה: האם המעבד והלוח שנחשבים כבר מיושנים, דופקים אותי מעבר למהירות השעון של המעבד? האם יצא איזה DDR4, SATA7 או PCI-E 20 מאז תקופת התיכון ועדיף לי להתחדש במחשב חדש או שמדובר פה על הבדלים יחסית מינוריים? אני צריך מחשב ללימודים לשנה הבאה באוניברסיטה, לא גיימינג, אבל אני לא יודע איזה תוכנות דרושות בהנדסה אז אני צריך שהוא יעמוד בסטנדרטים של 2015. לגבי המפרט, ממה שזכור לי: Intel I7 920 - דור ראשון של ה-I7, הכי…

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  4. קניתי מחשב חדש לפני חודשיים המעבד מיתחמם והמחשב ניכבה המאווררים עובדים טוב מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שניגרם נזק למעבד מההתחממות?

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Shinkan,

אהלן אנשים, מה קורה? טוב, יש לי בעיונת. במחשב שלי יש מעבד i7 עם קירור V8, בזמן הרכישה (אוקטובר 2009) הIDLE של המחשב היה באזור ה33 מעלות. בזמנו גרתי בירושלים, מזג אוויר יחסית קריר, למרות שהחדר רוב הזמן היה בטמפרטורה ממוצעת (25 מעלות) בגלל מיזוג אוויר. עכשיו חזרתי לגור ברמת גן, ועכשיו קיץ. הIDLE של המחשב שלי לפני שבועיים, כשעוד הייתי בירושלים, היה באזור ה39 מעלות. זה גבוה יותר אבל הנחתי שזה בגלל הטמפרטורה בחוץ. עכשיו ברמת גן, המחשב מגיע ל45-50 מעלות בIDLE. חשוב לציין שלפני הסופ"ש המחשב עמד גם כן על 39-42, ועכשיו עם עומס החום הוא פתאום קפץ עד ל50. השאלה היא האם זה בעייתי. הקירור אמור להיות חזק מאוד מן הסתם. אני מניח שכשהמעבד חם, הקירור אמור לעבוד קשה יותר כדי לכסות על זה? …

• 24 תגובות
    • 3.8k צפיות
  6. Started by FastJack,

שלום. כאשר אני מבצע בדיקת מאמץ למחשב אני שם לב שהמעבד שלי רץ במשך מספר דקות על תדר מקסימלי (3.4G) ולאחר מכן יורד לתדר מינימלי (1.6G), הבעיה היא שהטמפרטורה של המעבד לא עולה מעל 65 מעלות לכן אני לא רואה שום סיבה שהמעבד ירד בתדר. הרי הוא יכול להגיע לטמפרטורה של מעל 80 מעלות, לא? דבר נוסף שאני שם לב זה שמהירות המאוורר של המעבד היא על 200RPM ולא עולה, יכול להיות שמוגדר שהיא תעלה רק מעל טמפ, יותר גבוהה ממה שהוא מגיע אליו? ראו מפרט בפרופיל. עריכה: בדקתי בביוס ואכן מוגדר למאוורר של המעבד שיכנס לפעולה רק מ80 מעלות ומעלה. עריכה 2: שינית את ההגדרות בביוס לכך שהטמפ הרצויה היא 50 מעלות והטמפ שבה המאוורר על 100% היא 60 מעלות. ואכן לא בוצע throttleing down. עכשיו השאלה הגדולה ה…

• 6 תגובות
    • 6.2k צפיות
  7. Started by MasterOr,

עם מעבד כזה המכפלה שלי בטוח נעולה או שהיא פתוחה ויש דרך לבדוק את זה עם איזהשהו סריאל של התאריך ייצור ? זכור לי שקראתי על שבועות שייצרו עם מכפלה נעולה ושבועות עם פתוחה... ???

• 6 תגובות
    • 679 צפיות
  8. Started by THE FOX,

מעבד בעל 4 הליבות מתקרב... צורך לא מעט חשמל...אבל לא רע ב OC. יש כמה תוצאות מפתיעות... http://www.tomshardware.com/2006/09/10/four_cores_on_the_rampage לגיימרים כרגע אין מה לצפות למעבד הזה... הישארו עם Core 2 השיפור הרציני עם המעבד הנ"ל הגיע בתוכנות קידוד וידאו בעיקר....

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  9. 933 עם מאוורר DRAGON ORB 3 שמסתובב במהירות של 7000 RPM יעמוד על 40 מעלות ב IDLE ???

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  10. יש לי ספק 300W קירור סטוק של ה P4 P4 2000MHZ 100FSB ליבת נורט'ווד. IS7-E ואני לא יודע למה אבל אפילו במטח של 1.8 (!) הוא לא עושה 133 HZ :-\ (עושה 129 מקסימום) עכשיו אני מפעיל אותו על 1.65V ב120 FSB כי זה לדעתי המטח הכי בראי וגבוה שכדאי לי לתת לו. אתם חושבים שקירור חדש ישפר לי את הביצועים? או שזה מקרה עבוד של מעבד דפוק? אני לא קונה יותר אינטל כמחאה! אני חוזר בי- כל עוד הם משקיעים בארץ אני יקנה אינטל כי אני פאן בוי..... של ישראל ...

• 4 תגובות
    • 598 צפיות
  11. האם זה נורמלי? או שהמעבד חמים מידי? יש לי קירור TUNIQ TOWER + 2 מאווררים בתוך המארז.

• 9 תגובות
    • 820 צפיות
  12. Started by mokisho,

יש לי את המעבד הנ"ל ניסיתי לתת לו בראש אבל נעצרתי רק ב 3.75 במתח של 1.56 מישהו יודע מה יכולות המעבד הזה באוברקלוק (או שיש לו וניסה ) תודה

• 7 תגובות
    • 949 צפיות
  13. Started by pbyuo007,

שלום לכולם , התחדשתי במעבד Q9550 שמקורר בעזרת MUGEN 2 נכון לעכשיו ללא OC (במארז מאוורר היטב) הטמפרטורה של המעבד בביוס עומדת על 52 ובעזרת התוכנה FAN SPEED נמדדת טמפרטורה של 49 מעלות במנוחה. יש מצב שהמעבד אינו תקין ומתחמם יתר על המידה ?

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by cold fire,

המעבד אמור לעבוד בתדר של 1.66 והוא עובד ב1.0 ואני פשוט לא מבין מה הבעיה נכנסתי לביוס וממה שראיתי יש מכפלה מינימלית שהיא 6 ומכסימלית שהיא 10 הבאס הוא 166...? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 517 צפיות
  15. Started by XMB,

שלום לכם שאלה קטנה מה עדיף זיכרונות על מהירות 800 במקור 667 עם FSB 320 או זיכרונות 667 עם FSB 333 ? ועוד משהו אני לא מצליח לעלות יותר מ333FSB גם כשאני מוריד את המחלק של הזיכרון והזיכרון הוא על 533Mhz , וגם כשאני מנסה לעלות מתחים(תאמת ניסיתי לעלות רק עד 1.45 ממתח 1.22 אבל זה אמור להספיק) יש למשהו רעיון? תודה רבה לכם... ד"א הטמפרטורות ב333 FSB במאמץ 100% של 2 הליבות 55 בערך

• 9 תגובות
    • 670 צפיות
  16. שלום,קניתי מחשב חדש עם מעבד 930 עם קירור סטוק והוא נמצא אצלי על 54 + במנוחה ו 61 + בגלישה באינטרנט מה שנראה לי מוגזם מאוד...על פי כל הביקורות שראיתי שהוא אמור להיות 36 בערך.... הרכיבו לי את המעבד בחנות עם משחה תרמית mx-1 שמעתי שביג טייפון יהיה תותח אבל כמה אתם חושבים שזה יוריד לי...כי אם הם מריכיבים לי אותו אז אי אפשר להחזיר הם הציעו לי גם את ה arctic cooling freezer 7 שהוא גם שואב את האויר החוצה אבל הלכתי לחנות אחרת ואמרו לי שאז זה לא יקרר את המוספטים או משהו כזה שמייצבים את המתח שם שהם מגיעים ל 100 מעלות לפי מה שאמרו לי... אז מה אתם מציעים לי.... בתודה עידו

• 13 תגובות
    • 928 צפיות
  17. שלום קניתי מעבד Q9770 ואני מחפש גוף קירור שקט ולא שוקל יותר מ600 גרם לא מתכנן לעשות אוברקלוק אשמח להצעות יניב

• 5 תגובות
    • 800 צפיות
  18. Started by gamer-8,

יש לי p-3 933 cuv4x-c יש לי מאוורר אחד מאחורה שהיה מכניס אויר והטמפ הייתה תמיד יותר מ 60 מעלות :-X והמחשב תמיד היה איטי הפכתי את המאורר שיוציא אויר המצב טיפה השתפר אבל עדיין המחשב איטי.. הביאו לי הינטסיק למעבד של מעבדי איי אם די ( אמור להתאים לא? ) ויש עליו את הפד הטרמי.....כדאי לי להחליף בהינטסיק הקיים? או להוריד את הפד הטרמי ולשים משחה טרמית??? ואולי להוסיף מאוררים??? תודה

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  19. Started by thunder cow,

היום ניסיתי לבדוק את הטמפרטורה של המחשב אחרי יום של משחקים ואחרי שראיתי סרט וגיליתי שהמעבד הגיע ל 77 מעלות. שזה המן המעבד המדובר הוא AMD XP 1800 המחשב לא עושה לי שום בעיות הוא מריץ הכל חלק אבל עלפי הביוס הוא כבר קרוב לקריסה. אני לא יודע מה לעשות וגם לא מבין איך מגיעים למצב כזה יש לי מארז די גדול ANTEC 660B עם 2 מאוורים +1 לספק אחד בצד הדלת על המעבד יש לי גם את המאוור המקורי ובקשתי שישימו לי גריז טרמי שהם מרכיבים את המחשב. והשאלה היא האם אני צריך לפעול להקטנת הטמפרטואה הוא לבזבז כסף על קירור. המוזר הוא שהרבה אנשים אחרים עם מארזז פחות מרובח עם מאוור אחד במארז לא כולל ספק לא עוברים את ה 60 מעלות ואני עובר בכיף את ה 75. האם זה לא כולל בעסקה של הקנייה שהמעבד שלי לא יעבור א…

• 41 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by Buck,

יש לי את הX99 SLI PLUS את הI7-5820K והנוקטואה האחרון NH-D15. משום מה הביוס המותאם של MSI מראה לי שהמעבד ב40-43 מעלות וזה לפני שעשיתי אובר קלוק. המאווררים של הקירור עובדים וכך גם במארז ואני מרגיש שהאוויר זורם. ניסיתי להוסיף משחה תרמית (זו שהגיעה עם הקירור) וזה לא עזר, ניסיתי להדק בכוח את המאווררים וזה משום מה הקפיץ לי את החשמל בבית אז שחררתי קצת. יכול להיות שהמשחה התרמית דפוקה וכדאי לי להביא משהו טוב יותר? אולי הביוס מטעה? באיזה תוכנות אתם משתמשים כדי למדוד את הטמפרטורה?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by lidor_abo,

חברה מחשב אחרי פירמוט בביוס ראיתי שהיה בטמפ 65 פתחתחי איוררתי עם מאורר ואז היה 50 משהו כזה האם זה בסדר ורציתי להגיד לכם שהטעינה של הוינדוס הייתה איזה 20 קווים והמחשב נורא איטיבבקשה תעזרו לי.!

• 8 תגובות
    • 565 צפיות
  22. מפרט מחשב בצד. שמתי לב עכשיו שהטמפ' של המעבד עומדת על 57 בזמן מנוחה, ואני בטוח שעולה יותר בזמן משחקים. גוף הקירור הוא ביגטייפון, ואני שם לב שיש עליו המון אבק. לפני שאני אתחיל לעבוד על ניקוי המארז, זה הכרחי? אם הטמפ' תקינה, אז אני מעדיף לדלג על כל הקטע של הניקוי, כי אין לי כוח

• 3 תגובות
    • 461 צפיות
  23. Started by zvika04,

היי חברים קראתי בעיון את המלצותיכם ב"מפרטי המחשבים" השונים ונתקלתי בהמלצתכם לגבי מעבד ברטון 2500+ "מובייל" (נייד) כמעבד המועדף למחשב המיועד לאוברקלוק . שאלתי היא מדוע דווקא מעבד למחשבים ניידים והאם זה משנה לגבי "ברטון" רגיל. ובכלל האם אין היום בעיה לבצע אוברקולק למעבדים הללו כי אמרו לי ש-AMD "סגרו" אותם ב"מכפלות". אשמח לקבל תשובות מקצועיות בברכה צביקה

• 8 תגובות
    • 505 צפיות
  24. יש לי PD 2.66 עם מכפלה של 20 בתכלס זו לא אמורה להיות בעיה... מדובר פה על עליה מ133 בסטוק ל150 אבל מסיבה מסויימת המעבד לא מוכן לעשות אפילו POST ב3GHZ ניסיתי להעלות מתח/להוריד יחס מעבד זיכרון מבחינת הטמפרטורות אין בעיה 2.98 עובד מעולה הלוח אם הוא GA-EP43-UD3L

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. יש לי מחשב שלא הייתי מעז להעליב אותו ולקרוא לו ישן (אמנם הוא כמעט בן שנתיים אבל הוא משרת אותי נאמנה עד כה) אבל מדיי פעם ככה גם אני רוצה להנות קצת מאיך שמשחקים נראים בהגדרות מעל למינימום-מדיום (מה שבדרך כלל גורם למחשב להשתעל ולעבור לזחילה). כן, אני מדבר על אוברקלוק ואני יודע שזאת הולכת (כנראה) להיות עלייה דיי רצינית בשביל המחשב אבל אני בטוח שהוא לא יאכזב גם הפעם. היות ויש לי לוח אם מגניב (Gigabyte K8U F6), הם החליטו לנסות לבלבל אותי עם ביוס בעל הגדרות מוחבאות ואשר עובדות בצורה מוזרה ובכלל לא פשוטה. אבל הצלחתי (לאחר ניסוי והטעיה) להבין מה משפיע על מה ואיך לגרום להעלעת תדר המעבד (Sempron 2600+, Palermo D0) בלי להעלות את מהירות הזכרון יותר מדיי אבל גם זה לא עובד בצורה שהייתי…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.