עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by andav,

כל המאווררים במארז, עובדים, כולל המאוורר של המעבד עצמו. האבק במארז, נוקה. כשמפעילים את המחשב, הווינדווס עולה ובעצם המחשב יכול לעבוד דקות ספורות, אבל אז הוא מכבה את עצמו. אם מנסים להדליק שוב, הוא פועל שניות ספורות ואז מכבה את עצמו. כלומר, אולי כאשר לא מנסים להדליק אותו לאורך זמן והמחשב מתקרר, לוקח לו זמן להתחמם כאשר מדליקים אותו שוב ולכן הוא מצליח לפעול כמה דקות, עד לחימום מחדש שמכבה את המחשב? כמו כן, לאחר שהמחשב מצליח לפעול כמה דקות ומכבה את עצמו, מיד כשמנסים להפעיל אותו שוב, נרשם על הצג של המחשב cpu termal event ואז הוא מכבה את עצמו. מה יכולה להיות הבעיה? מכיוון שבהפעלה הראשונה, המחשב מצליח לפעול כמה דקות(והווינדווס עולה), זה סימן שהמעבד עובד(כך אני חושב לפחות :-)). האם …

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  3. Started by Kiru,

היי, אחרי כמה שעות של עבודה, המחשב שלי מתחיל להרעיש מאוד. כניראה שכל המאווררים עובדים במלוא העוצמה, כי מרגישים שגם המחשב והשולחן רועדים. מדובר בעבודה סטנדרטית לחלוטין שלא מאמצת את המעבד, אבל החדד לא ממוזג. כרגע, כשהחדר ממוזג (טמפרטורות: מעבד 49, אזור ראשון 39 ואזור שני 38), הרעש אמנם חלש בהרבה וכבר אין רעידות אבל הוא עדיין מורגש מאוד. נתוני המחשב: מעבד Pentium D 3.4, לוח אינטל D945GNTL, ספק 300W או 350W של HEC ומארז ג'נרי עם 2 מאווררים. השאלות שלי הן אלה: 1. האם הרעש החזק נורמלי למחשב כזה? ככה צריך להיות? 2. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הרעש באופן משמעותי? האם להחליף ספק? להתקין מערכת קירור חדשה למעבד? שניהם? תודה!

• 8 תגובות
    • 582 צפיות
  4. Started by ziggystardust,

היי המחשב שלי למרות הייתו חדש מרעיש נורא מה לעשות מה אני צריך להחליף בו כדי שיגיע למצב שהוא פועל וכמעט לא מרעיש אילו חלקים /מאווררים במחשב הם אלו שמרעישים וכדאי להחליף אותם בחלקים איכותיים יותר והאם מישהו מכיר תכנה שתראה לי מה הטמפרטורה במחשב שלי כרטיס מסך!מעבד וכו' תודה מראש ואחלה יום

• 10 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by nitayc1,

שלום. המחשב שלי מרעיש... אחרי שבדקתי את העניין גיליתי שהרעש נובע מהמאוורר האחורי של המארז המאוורר הוא של: Thermaltake - TT-1225A אשר היה מחובר ישירות לספק. עכשיו החלפתי את המאוורר ל: Zalman - ZM-F3 אשר מחובר ללוח אם ולצערי עדיין יש רעש. מה אפשר לעשות??

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. שלום לכולם יש לי PC שמרעיש בזמן האחרון. הרעש בא מאחורה מכיווון המאוורר של המעבד. החלפתי לפני חודש את המאוורר - בימים הראשונים הכל היה בסדר, כבר חשבתי שפתרתי את הבעיה - ואז הרעש התחיל לחזור. ניקוי אבק לא עוזר (אני משתמש בספריי אוויר) מה זה יכול להיות? איך אפשר לעלות על הסיבה?

• 6 תגובות
    • 627 צפיות
  7. Started by INFERNO,

הנה כל ההגדרות של המחשב http://photos.walla.co.il/miki7777777 אני יכול לעשות איתו משהו?

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  8. שלום לכולם ברשותי מחשב בן 5, P4 3GHZ עם ג'יגה זכרון וכרטיס מסך די חדש וסביר עם חצי ג'יגה זכרון שמריץ XP. לא מזמן עבר ניקוי יסודי וחידוש משחה טרמית. כבר כמה שנים שמאוד מתאמץ, מרעיש כתוצאה מסיבוב מאוורר המעבד. הדבר קורה בזמן משחקים כבדים אבל גם באתרים מסויימים כמו זאפ או אתרי פלאש ורואים במנהל ההתקנים שהתהליך מגיע ל-70%. אני מנחש שזה קשור לכרטיס המסך כיוון שכשאני גולל באתרים מסויימים כמו ויקיפדיה הגלילה לא חלקה אלא מקוטעת כזה (מקווה שמובן). גם בביוס זה קורה וה-hardware monitor מראה 3700 סל"ד למאוורר של המעבד ו-65 מעלות. על המחשב מותקנות שתי גירסאות של XP בכוננים פיזיים שונים ולא מזמן התקנתי מחדש אחת מהן. כאמור שידרוג כרטיס מסך, ניקוי ורענון משחה טרמית לא עזרו. יש לציין שבוו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by itc,

שלום! מחשב עם מעבד p4 3.0 ghz נכבה כל הזמן אחרי זמן שימוש מועט. בהרצה של התוכנה speedfan הוא מראה שהtemp2 גבוה מאד. מה זה אומר, מה עלי לעשות. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  10. Started by יונדב,

שלום, יש לי בעיה מעצבנת מאד במחשב... המחשב שלי מרבה להתחמם שהוא דולק הרבה זמן...לפעמים הוא גם נכבה...מה אני יכול לעשות? המאוורר שלי נראה לי תקין לגמרי..יש לי מאוורר אחד מעל הצלעות קירור של המעבר ואחד בספק...

• 12 תגובות
    • 879 צפיות
  11. היי חברה, המחשב שלי בן 3 כבר אם אני לא טועה, ועכשיו אחרי שהתפנה לי הרבה זמן התחלתי לשחק שוב. הבעיה היא שאני שם לב שהמחשב נוטה ממש להתחמם, בייחוד המעבד והכרטיס מסך. בדקתי טמפרטורות עם speccy בזמן משחק והן היו די גבוהות (מצורפת תמונה). פתחתי את המארז וניקיתי ממש בייסודיות, גם את הצלעות קירור של המאוורר וגם את הכרטיס מסך, והחלפתי משחה טרמית למעבד. (Arctic MX-4 אם זה משנה סוג המשחה) המאוורר של המעבד עובד וגם שלושת המאווררים של הכרטיס מסך עובדים. עדיין לא ראיתי הבדל, והטמפרטורות בערך אותו דבר.. המפרט שלי הוא Intel Core i5-4570 3.2GHz - קירור סטוק 8GB DDR3 1600MHz Gigabyte B85M-HD3 GTX 760 WindForce 3X OC Edition SilverStone 500…

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. אתמול בבוקר עשיתי ניקוי יסודי להמאוורר של המעבד והחלפת משחת טרמי שחיברתי חזרה הטמפ פשוט עלו ב20% יותר ממה שהם היו מוקדם מפרט 4670K H87 PRO FREEZE 13 PRO CO IDLE 30-40 LOAD 66 יכול להיות שמאוור לא יושב טוב?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by FARKASH7,

המחשב של חבר שלי מתחמם ללא סיבה. טמפ' המעבד בביוס עומדת על 72-75 מעלות, וכשהמחשב עובד היא עולה עד למצבים שהוא עובד ממש לאט ואף נכבה. על המעבד יושב גוף קירור של זלמן שאמור לספק את הסחורה. פירקתי אותו והחלפתי את המשחה הטרמית ללא הועיל. המארץ פתוח ולא חם בחוץ בתקופה הזאת של השנה ככה שאני חושב שנושא האוורור הוא לא הגורם. האם למישהו יש רעיון מה הגורם לבעיה ואיך ניתן להתגבר עליה.

• 8 תגובות
    • 863 צפיות
  14. Started by Tamirp96,

המעבד : i5-4750 . כרטיס מסך: GTX770 4GB WINDFORCE . שיחקתי BF3 על HIGH, אחרי שעה וחצי המעלות נראו לי לא תקינות, המעבד הגיע ל 80-81 מעלות , והכרטיס ל 80 מעלות. זה תקין?

• 22 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. שלום רב, יש לי בעיה עם המחשב - הוא נוטה להתכבות לעיתים קרובות מדי (בעת מאמץ). כאשר אני צופה בסרט או משחק במשחק מחשב ( Heroes of newerth ), לאחר זמן מסויים המחשב פשוט מתכבא. אחריי כמה פעמים שזה התרחש, פתחתי את המחשב מצד אחד ושמתי מאוורר שולחני רגיל עם 3 מהירויות. הדבר עזר והמחשב לא היה מתכבא למשך הרבה זמן. לאחרונה זה התחיל לעשות אותה הבעיה אפילו שהמאורר על מהירות שנייה ושלישית (OMG!) ואינני יודע בדיוק מה גורם הבעיה כאן. אני לא רוצה להשקיע כסף במאורר על המעבד ואז לגלות שזה לא קשור, או מאורר כללי למארז בלי לדעת אם זה באמת יעזור. בכל מקרה הנה שני תצלומי מסך של Speedfan . האחד לפני שנכנסתי למשחק והשני אחריי שהמחשב כבה, הדלקתי אותו וצילמתי . אני חושש שיש מצב שהבעיה היא …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by supercars,

היום בזמן משחק המחשב פתאום נכבה לי, אין לי מושג אם זה בגלל הספק או הטמפ'.. הנה טמפ' במאמץ: טמפ' במנוחה: אני סתם שיניתי ל53 אחוז.. לא משנה על כמה אחוז אני שם את המאורר של המעבד, עדיין הRPM שלו נשאר אותו דבר. ועוד משהו, אני לא בטוח שהטמפ' (הדמיונית יש לומר) של ה System נכונה מאחר שב Configure רשום "winbond W83627D" וכנ'ל לגבי כל הלשונית FAN:

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. כול פעם שאני מפעיל את המחשב או עושה ריסט המחשב נידלק לשניה ואחרי זה מיתכבה ל2 שניות ואחרי זה נדלק שוב. יכול להיות בגלל OC ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אהלן, התחדשתי לאחרונה באסוס K55VM ושמתי לב שהוא מתחמם קצת כאשר הוא עובד, התקנתי את הספיד פאן ובדקתי טמפרטורות. זה המפרט i7 3610QM nvidia 630m 2 gb 4 gm ram ואלה הטמפרטורות: במאמץ: GPU: 80-90 CPU: 80-90 כללי: 60-70 במנוחה: GPU: 46 CPU: 36 כללי: 55 אני רוצה לציין ששוב, המחשב חדש, ולפי אסוס יש לו איזה טכנולוגיית ice cool או משהו כזה. מה דעתכם?

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by bitoNNz,

רצוי לעשות OC לכרטיס מסך של מחשב נייד? או שיש בזה יותר מדי סכנות.. וזה יכול לגרום לממש בלגן עם הכרטיס? ואיך אפשר לדאוג לקירור למחשב כאילו יש משהו ביתי שאפשר לעשות או שצריך משהו מיוחד?

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  20. שלום יש לי מחשב נייד של HP בין שנתיים שמצבו רע הוא מתחמם בטירוף בזמן שיש לו פלטת קירור מתחתיו ומאוור מכוון עליו אני מבין שזה אומר שנגמר הבית זונות ואני חייב לנקות אותו אבל אם אין לי מושג איך עושים את זה ואני מפחד קצת לפגוע בו האם כדי להביא ואתו למעבדת מחשבים? או שהתהליך יחסית פשוט ושמה סתם ישחטו אותי במחיר? האם יש עוד אמצעי קירור שאני יכול לשקול?

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  21. Started by nazgull,

שלום לכולם, לפני כחודש רכשתי hp pavilion dv6 6030ej בזמן שאני מריץ קריסיס או כל סוג של fps בינוני ומעלה הטמפרטורה של המעבד מגיעה לעיתים ל95 מעלות בתוכנה core temp באתר של אינטל כתוב שזה מגיע ל100 מקסימום. הפתחים לא מכוסים המחשב יושב בגובה-שיפוע עם אילתור שעשיתי בעיקבות ההתחממות. יש הצעות? התחלתי לבנות משטח קירור עם מאווררים למחשב אבל זה מחשיד שמחשב חדש מתחמם ככה. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  22. אהלן לכולם, יש לי מחשב נייד של טושיבה satellite l505-141. בעיקר בזמן שאני משחק אני מרגיש שהמחשב מתחמם נורא ואז הוא פשוט נכבה. אלו הטמפרטורות שלו כשהוא עכשיו סתם פועל ומונח על שולחן (כמה דקות לפני הוא הונח על מיטה אם זה משנה לערכי המקסימום...) http://img407.imageshack.us/img407/8968/tempze.jpg יש משהו שניתן לעשות?

• 15 תגובות
    • 6.2k צפיות
  23. Started by Lishay,

שלום, יש ברשותי מחשב נייד Compaq CQ61 שקניתי לא מזמן, חשבתי אם לפתוח את הנושא כאן או בפורום מחשבים ניידים, אבל החלטתי שבסוף פה.. אם זה לא המקום אז תעבירו בבקשה אממ בנוגע לבעיה, המחשב מעט מרעיש, זה סביל, הבעיה היא שאני נמצא איתו בכיתה ולפעמים יש שקט ואני לא יודע אם שומעים את זה ממש כי עוד לא ניסיתי להפעיל את המחשב כשהיה שקט, אבל לדעתי שומעים אפילו במעט את הרעש וזה קצת לא נעים, במיוחד במיוחד כשמפעילים בהתחלה את המחשב המאווררים על מלוא העוצמה ונרגעים אחרי כמה שניות, זה מעצבן. בדקתי דרך ה BIOS משהו בקשר למאוררים ולשליטה בהם ולא מצאתי משהו מיוחד מלבד איזו פונקציה שקוראים לה Fan Always on , וזה מסומן, עכשיו לא ידעתי מה יקרה אם אני יבטל את זה אז לא רציתי לגעת, מלבד זה לא היה שום…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by BLACK SHARK1,

שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. המחשב: HP 6910P מעבד: T7300 @ 2.00GHZ במצב IDLE המעבד בסביבות ה- 60 מעלות. במאמץ לא גבוה במיוחד למשל: ניגון סרטים HD ומשחקים קלים הוא מטפס לאיזור ה- 90 מעלות. (המעבד וכ. המסך) פתחי האיורור נקיים וכך גם הסינק והמאורר. יש לציין כי למרות מזג האוויר החם הטמפרטורות נבדקו בחדר ממוזג. כדאי לעשות רענון למשחה הטרמית?

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.