עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Chura,

יש לי בעיה שהמחשב עושה ריסטרט לבד... ומשום מה שאני פותח את הדלת של המארז, זה בקושי קורה... אני עם P4 630 עכשיו גם המאוורר של המעבד מאוד מאוד מרעיש, שימנתי אותו וכדומה... יכול להיות שזה נובע מהתקנה לא טובה או משו ? כי שחיברתי את המעבד לגוף קירור לא הבנתי בכלל אז סתם שמתי ויהיה מה.... באוורסט אני רואה טמפ מעבד של 48 מע', לא יודע כמה זה נכון... אגב, בCPUZ המעבד מראה מתח של 1.296 ומשתנה ל1.312 מיידית וחוזר חלילה קבוע, האם זה באג או מה ? יש לי ספק של אנרמטקס ליברטי 400

• 19 תגובות
    • 993 צפיות
  2. שלום,בימים האחרונים אני משחק HL2 או כל משחק אחר שהוא דיי כבד,אני משחק HL2 ופתאום המחשב נתקע,אני משחק איזה שעה במשחק השני והופ נתקע עשיתי מניימייז שאני אחרי חצי שעה - שעה במשחק והטמפרטורה של המעבד הייתה 52,כשזה מגיע ל55 המחשב נתקע ככה זה תמיד קרה לי,אני חושב שהטמפרטורה גבוהה מדי,בדקתי לכרטיס באיזה משחק שיחקתי שעה הוא הגיע לטמפ' 60,כשאני משחק בHL2 אני חושב שהוא מגיע ליותר אז צריך כמה עצות לגבי פתירת החום יתר. יש לי מאורר אחד 80MM בנוסף אתם חושבים שסידור החוטים של הכבלים שיוצאים מהספק יעזרו? כי מה שהולך במארז זה גיהינום קניתי את הקליפסים השחורים האלה שיתפסו אותם יש לי ספריי לחץ אוויר ואני מנקה כל שבועיים עכשיו הוא נגמר לי מחר אני אלך לקנות חדש. יש עוד הצעות להורדת הטמפרטור…

• 8 תגובות
    • 671 צפיות
  3. טוב אז המחשב שלי חזר לחיים הודות לMAXTOR 80GB 8MB וכמו כן סיימתי לעבוד על המסך LCD שלי אבל אחרי שחיברתי אותו ניתקלתי בבעיה! התאורה האחורית במסך לא עובדת מה יכולה להיות הסיבה לזה?

• 5 תגובות
    • 736 צפיות
  4. אז ילאה קצת מפרט על מה שקניתי (משהו סוףףףףף תמונות יגיעו בקרובבב) ספק של אנטק 550 http://www.pandas.co.il/product_info.php? cPath=609_281_98&products_id=4057 גיפורס 6800 אולטרה של msi http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_128&products_id=6905 זיכרנות לא מהעולם הזה של קרוסייר פי סי 4400 עובדים ב275 כול אחד בתיזמונים של 2.5 4 4 8 ב 2.8 וולט סוף הדרךךךך וכמובן שעשיתי אובר קלוק מטורף (הסברים בהמשךך\) וכמובן לכרטיס מסך טוב צריך קרור מטורף אז בלוק קרור מיים של דנג'רדן ובנוסף מערכת קרור מיים של זלמן http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1054&products_id=5693 לוח אם של אסוס p4c 800 e deloxe והכי חשוב מערכת קרור גזזזזזזזז מ…

• 117 תגובות
    • 7.5k צפיות
  5. לאחרונה שמתי לב שאחרי קרוב ל30-40 בפסקות חשמל במשך השנה הזו ההארדיסק התחיל לקרטע ממש,כעת קניתי מגן ברקים ומייצב מתח שיעזור איכשהו. הביצועים של הארדיסק ירדו ממש לאחרונה והחלטתי אחרי הרבה זמן שלא התעסקתי בנושא הבנצ'מארקים לעשות איזה טסט של PCMARK ולראות. התוצאה שקיבלתי היא באמת אומרת שההארדיסק במצב לא טוב כנראה (כשרכשתי אותו קיבלתי קרוב ל1800 בHD) מדובר במקסטור 160 SATA מסדרת דייאמונד מאקס 10 שעבר המון הפסקות חשמל. בכל מקרה בחנתי על הדרך את התוצאות של המעבד והופתעתי ממש,בזמנו שהייתי מתעסק בנושא הייתי מקבל בלחץ עם אוברקלוק 6 וחצי ,5 אלף,כעת זה 7 אלף בזכרונות המצב יחסית אופטימי וטוב לא? איך בכללי האובר קלוק ? המפרט שבחתימה

• 0 תגובות
    • 436 צפיות
  6. בשבוע האחרון הרכבתי ב HWZone מפרט למחשבים ב5000 ש"ח והרגע חזרתי מ skypc להתייעץ ובלה בלה הקיצר המפרט שלי היה: E8400 DFI LANParty DK P45-T2RS 4 GB RAM Mushkin WD 500GB HD48700 CM 690 Artic Colling Freezer 7 Pro Zalman Case Fan ZM-F3 120mm X2 צורב DVD Enermax Pro82+ 525W הוא אמר שהכל טוב ויפה אבל יש בעיה בקירור ששמתי. הוא אמר שהקירור למעבד ששמתי הוא בכלל למחשב משרדי והוא דומה מאוד לקירור BOX שבה עם ה E8400 ולא מומלץ בכלל לקחת כזה קירור למחשב למשחקים. הוא אמר שאו שלוקחים את הקירור הכי טוב או שלא לוקחים בכלל כי אין שום קירור טוב משתלם ויעיל באמצע. מה אתם חושבים על זה? הוא שם לי Thermalright Ultra+120 eXtreme לגביי המאוורים הוא אמר לי שהם מרעישים טיפה ולא הכי מומלצים אז הוא ש…

• 9 תגובות
    • 806 צפיות
  7. Started by Jook,

אוקיי קודם כל לקח יומיים שלושה עד שמצאתי חנויות למודינג ואברקלוקינג עכשיו: קניתי חוטים מעוגלים שעלו ממש אבל ממש בזול יחסית לארץ : לפלופי: 28 שקל (4 פאונד) ועוד שניים לדיסק הקשיח ולכוננים : כל אחד מהם 35 שקל (5 פאונד, והם ארוכים לא הקצרים) עכשיו מה שרציתי לשאול אותכם... מאווררים : קניתי שני מאווררים של חברת Y.S. Tech שניהם של 80 מ"מ והם כל כך שקטים שבא לי למות : 20 dba ו 29 cfm . ומה שטוב כל אחד מהם עלה לי עם גריל רגיל וברגים... 42 שקלים. מה דעתכם על המאווררים ? החנות כמובן ראיתי עשרות מארזים מדהימים שחלקם אלומיניום ובזול יחסית (היה אפשר להשיג מארז אלומיניום ב- 750 ש"ח) וכמובן עוד הרבה דברי מודינג חמודים... (ביניהם היטסינק מדהים של CM שפשוט לא היה לי מה להגיד...) היה שוו…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by AtR,

מה קורה אנשים? קניתי מארה"ב 2 סטיקים של פטריוטים כל אחד הוא 512 צ'יפים של TCCD ותזמונים של 2-2-2-5 בינתיים לא עשיתי כ"כ הרבה ניסויים איתם אבל ניסיתי פעם אחת לעשות איתם משהו יפה על מתחים כשכולם על סטוק! הגעתי ל242 יציב והגעתי ל38 בסופר פי השאר לא היה יציב רק בגלל המעבד כי לא העליתי לו מתח הזכרונות יכולים עוד הרבה בלי מתח.. בקיצר כשהכל בסטוק הם העלו לי ת'תוצאה בהרבה באקוה מארק התוצאה הישנה שלי עם הגיילים שלי הייתי 42700 משו כזה ועכשיו 46300:) אני ייעדכן אתכם אני מקווה לעשות משהו יפה ביותר עם המעבד שלי : P4 3.0GHZ 775

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  9. Started by Bug2000,

כידוע (או שלא) לא היתי פה חודשים מסיבות מפחידות... עכשיו חזרתי כשרוב המפרט שלי שונה ועשיתי אוברקלוק למעבד שלי פנטיום 4 1600 WILLIAMETTE והמהרתי אותו ל 2000 MHZ טמפרטורת מנוחה 40 וטמפרטורת עבודה 50 וכנראה זה בגלל שהמתח שהמעבד מקבל הוא 1.84 וכשבביוס המתח עומד על 1.75 למישהו יש רעיון למה זה ככה? המעבד מקורר על-ידי VANTEC AEROFLOW . עוד מספר ימים אני מקבל קירור לזיכרונות של הכרטיס מסך . יש לי כבר קירור למעבד של הכרטיס מסך היטסינק של פנטיום 3 800 והוא כבר מודבק... קצת תמונות: למרות שאני עובד בבאס 125 אני יכול לשים בלוח אם שלי את מהירות השעון של הזיכרון על 333 והתיזמונים של הזיכרון הם : 2.5-2-2-5 המפרט החדש שלי : מעבד אינטל 1600 מומהר ל 2000 לוח אם אסוס p4pe זיכרון…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  10. פנטיום 4 3.0 ליבת פרסקוט X1950 PRO קירור סטוק להכל הדבר היחיד שמקרר הכל זה העובדה שאני גר על הגג של סבא שלי ואין לי חלונות או דלת D= [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. חחח אוקיייי רציתי ממש להגיידדד שHW ZONE שוווווווווולטטטטט ממש עזרתם לי הייתי ממש מבולבל והמלצתם ואתם יודעים על מה אתם מדברים אני ממש ממש ממש מרוצה ממנו סוף כול סוף מפנק טיפה תמחשב שלי אז רציתי שוב פעם להגיד לכםם תודה !!!! אין עלייכם http://bigty1.pic.co.il/

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  12. פתחתי תמארז שמתי מאוורר וזהו חח מעבד P4 מסריח מלפני בערך 4 שנים... דאגתי שכל המאוורים במארז יוציאו אוויר, ופתחתי את המארז גם מצידו השני, כך שלא מצטבר אוויר חם בכלל בתוך המארז... אתם לא חייבים להגיב לאשכול הדפוק הזה!

• 2 תגובות
    • 475 צפיות
  13. Started by slrr,

לוח-אם dfi-lanparty של חבר .... נסיתי להוציא את המאורר של הצי'פ כדי להחליף משחה והצי'פ יצא איתו מה זה אומר?????? (למי שלא הבין זה אומר שכל הפינים שלו חצויים ל-2 עכשיו ....איך זה היה דבוק כל-כך חזק)!!!!!!!!!!!

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  14. Started by m.l,

<p>קודם כול עשיתי את הטעות של החיים שלי שעברתי מכרטיס מסך עם קירור פאסיבי לקירור אקטיבי...פשוט חפירת ראש ובחיים לא האמנתי כמה זה יפריע לי...קניתי 8600GT של ספארקל ופשוט חפירה המאוורר שלו...פשוט חור במוח...</p><p>יש דרך להנמיך את מהירות המאוורר בצורה כולשהי?? עד היום היה לי קירור פאסיבי בכרטיסי מסך ולא היה לי צורך להיתעסק בזה...</p><p>עזרה..</p><p>כמו כן חיפשתי אבל לא מצאתי קירור חלופי פאסיבי לכרטיס מסך...(למרות שאני לא מעוניין-אחריות וכאלה-אבל אם אין ברירה)</p>

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  15. יש לי 2 מאווררי 92 מ"מ של TT, ושניהם בדלת. אני רוצה לבנות מפצל Y לחיבור 3 פינים ולחבר את המאווררים לאותה יציאה בבייבאס ככה שאחד יפעל כהשני יפעל. השאלה היא, אם הנגד בבייבאס צריך להשתנות. מאוורר כזה פועל ב 0.22A, מה שאומר שכדי להוריד אותו ל 7 וולט אני צריך נגד של 39 אוהם, 0.5 וואט. כמה אני יצטרך בשביל 2 המאווררים ?

• 53 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. מישהו יודע היכן מוכרים קליפסים למאוורר נוסף עבור NINJA באזור ת"א ? כזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7589&ref_id=bazman האם ניתן לחבר ללוח האם בחיבור החשמל למאוורר, מפצל כדי להפעיל 2 מאווררים למעבד ? זה לא ישגע את החיישן הסל"ד / טמ"פ ? לגבי הערת היצרן הזו: For Ninja coolers, some 120mm fans, (Sflex or Ninja stocked fans) are ready for only "Intake dual fan position". Exhaust fan position for Ninja with Sflex or Ninja stocked fans, is quite difficult to mount (although possible). אני מבין שצריך מאוורר יעודי [הפוך] להוצאת אויר מהצד האחורי של ה NINJA , כזה עם ציר על החלק הקדמי (?) כדי שהמניפה לא תשתפשף בצלעות קירור ?! איפה מוצאים כזה, או…

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  17. Started by Psy,

היי, שוב אני. מצורפת תמונה..... באדום - המאווררים שנמצאים על הכרטיס מסך בצהוב - הכבל (שמתחבר לCD ROOM) שאליו מחוברים החוטים של המאווררים. השאלה שלי היא האם אני יכול לגרום לקצר או להשבתה\ירידה באיכות של המערכת? אני לא יודע אם זה כל כך בריא, אבל בשורה תחתונה הטמפ' של הכרטיס מסך ירדה ביותר מ-20 מעלות...! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 416 צפיות
  18. טוב, היה לי פעם לינק למדריך כזה אבל הוא נעלם במסתוריות... (כנראה מחקתי מרוב חוסר שימוש) נו... ומה אתם יודעים - עכשיו כשיש לי controller אין את הלינק... בקיצור - חיפשתי בהרבה אתרים ובגוגל - נאדא... למישהו יש?

• 2 תגובות
    • 708 צפיות
  19. Started by HFDO5,

יש לי רעיון למוד נחמד לחבר כזה מיקום לאוזניות בקדמת המחשב (לעשות לבד לא לקנות!!) יש לי כבר את החלק של הנקבה שאפשר לחבר ללוח רק לאיזה פינים צריך לחבר את זה בלוח יש לי את הפינים מסודרים ככה: 9 10 7 X 5 6 3 4 1 2 בחוברת כתוב 1-mic 2-gnd 3-ref 4-power 5-FrontAudio r 6-RearAudio r 7-Reserved 8-No pin 9- FrontAudio l 10-RearAudio l ברור שאני צריך את השני FrontAudio R,L אבל לאן אני צריך לחבר את הפין השלישי שיהיה לי סטראו טוב? מי שיודע שיענה בקשה תודה ;D

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  20. Started by chmmr,

אם יש לי איזה HEATSINK ישן ואני רוצה לחבר אותו לזכרונות של כרטיס המסך או לכל מקום אחר איך אני מדביק אותו או מחבר אותו לשם ?? אני לא רוצה אילתור של סטריפים, אני רוצה שהוא ישב חזק.

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  21. Started by itaysk,

קראתי את החוברת של הלוח ויש שם כל מיני חיבורים שקשורים ל INFRA RED... בידיוק רציתי לבנות את המקלט IR שמתחבר ל SERIAL PORT זה אומר שאני יכול לחבר משהו כזה ללוח? איך? ואיך אני שולט על זה? תודה

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  22. Started by idofr,

יש לי את החיבוא עצמו לLPT בלי שום חוט מחובר אליו אני יכול להלחים לו חוטים ולחבר דרכו את הLCD שלי? ואם כן איך(באיזה סדר) להלחים אותם?? 1 צריך להיות מול 1 2 מול 2 וכ"ו???

23. אחרי רכישת שני מאווררי ארטיק קולינג וירידה משמעותית ברעש המחשב (היה לי קודם טרמלקטייק...) אני מתלבט על החלפת מאוורר המעבד שלי בדגם שלהם אבל יש לי בעיה.יש שני דגמים כמעט אותו דבר. ההבדל ביניהם הוא פונקציה שניקראת PWM והתג מחיר הוא 40 ש"ח.אני לא ממש הבנתי מה זה עושה ואני לא עוסק באוברקלוק ואשמח לקבל הבהרה מה הדבר הזה.מקריאה באתר החברה אני הבנתי שזה בקרה בתור המאוורר היקר יותר שאין בזול.אשמח להסבר מבעלי ניסיון יותר חכמים ממני. 170 PWM 130 בלי PWM. תודה רבה על התגובות.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by MichaelZ,

(אני מקווה שזה הפורום) בעמוד 2-24 של מדריך למשתמש מוזכר החיבור למאוורר שנקרא PWR_FAN1. לא מצאתי שום הסבר לגבי התפקיד שלו. במארז המחשב שלי ישנו מקום המיועד למאוורר קטן שמקרר את המעבד מצדו ההפוך של הלוח. יכול להיות שהחיבור הזה מיועד למאוורר הזה? או שזהו בכלל הקירור של הזיכרון? חיברתי אליו את אחד המאווררים של המארז וראיתי שהמאוורר בקושי מסתובב והמהירות שלו לא משתנה גם כשהמחשב מתחיל להיות חם (אני לא סגור על זה ב- 100 אחוז). מה קובע את הסל"ד בחיבור ה- PWR_FAN1? טמפרטורה של איזה רכיב? הספר של הלוח הזה קצת דפוק.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. טוב - אז ככה קבלתי את ה SK7 החדש שלי ואני רוצה לחבר אותו - יש לי SF2 - אבל אני לא יודע אם לחבר אותו לחשמל דרך הלוח - או דרך 12v שיוצא מהספק ועוד משהו - איפה לשם את הדיודה שמודדת את הטמפ' ? (בין הצלעות של ה HS ? מתחת ל HS ?) תודה

• 6 תגובות
    • 605 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.