אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! שאלתי בפורום מפרטים אך הפנו אותו לכאן- אני צריך המלצה על ספק לוח אם ויחידת קירור למעבד שיחזיקו OC בינוני. מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. *מכיוון שאין לוחות לI% עם כרטיס מובנה אני אקנה כרטיס זול כלשהו... לבנתיים 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאנ…
-
- 3 תגובות
- 906 צפיות
-
-
איזה קירור עדיף יותר מבחינת: אפקטיביות הקירור ועוצמת רעש (במנוחה ובמאמץ). מפרט שיבוצע בו OC קטן עד בינוני. מטרתו - גיימינג. Cooler Master Hyper TX 3 Scythe Katana 3 Scythe Reeven ThermalTake Silent 1156 CLP0552 תודה
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום! אני ארכוש מחשב חדש בימים הקרובים ומתוכנן להעשות עליו oc. זה המפרט בקצרה: I5 3570K Gigabite GA-Z68XP-UD3P Seasonic 520W מהסדרה הידועה והטובה. NZXT Phantom 410. http://www.tms.co.il/product/12232 לגבי קירור למעבד: כשבניתי את המפרט חשבתי ללכת על זה: http://www.tms.co.il/product/11458 בפורום "מפרטי מחשב" אמרו לי שזה יהיה יותר זול ויותר טוב: http://www.tms.co.il/product/7945 האם זה יהיה עדיף בכלל: http://www.tms.co.il/product/12932 מארז: בחרתי בו כי הוא ממש יפה וגם המליצו לי עליו כי הוא טוב, הוא יהיה סבבה גם לOC? אם יש צורך להוסיף עוד מאוורר אני אוסיף. הספק כח יספיק לOC או שיש צורך לעלות ל620W? הOC יעשה ע"י TMS ויהיה עד 4.2 כרגע, בעתיד אולי אנסה לעלות…
-
- 95 תגובות
- 10.4k צפיות
-
-
היי לכולם... הייתי בSkypc אתמול והמוכר המליץ לי על Thermalright SI-128 SE http://www.skypc.co.il/pl_product~SI128SE~18~0.htm האם הקרור הנ"ל יותר טוב מ: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לא כל כך חשוב לי השקט... ואני לא מתכננן OC בעתיד הקרוב. המחשב יהיה בחדר ללא מזגן או מאוורר ולכן חשוב לי שהקרור יהיה טוב מאוד. ה - Thermalright עולה 196 לעומת Arctic Cooling שעולה 105. האם זה שווה את התוספת של ה90 שקל האלה? האם זה קרור מספיק טוב?(זה ללא מאוורר) או לקחת את ה Arctic Cooling ? או בכלל לקחת משהו יותר רציני? ד.א המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ דיסק קשיח: Western…
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה הטוניק טואור 120 שלי התחיל לזייף (מתחיל להרעיש וכבר לא מקרר כמו פעם; (גם אחרי החלפת משחה)) כרגע מחפש קירור חדש ומתלבט בעיקר בין Noctua לבין MUGEN 2 לא אוברקלוקר רציני, אבל המעבד שלי e6300 רץ על 3.15GHZ , צריך סטיק טוב כדי לקרר. קראתי מספר ביקורות, אך עדיין לא יודע מה לבחור, וגם לא יודע אם אני אצליח להכניס אותם למארז. יש לי מארז http://hothardware.com/Reviews/GIGABYTE-Triton-180-Case/ והטוניק בקושי נכנס בו (יש עוד כ 4ס"מ עד לדלת) כמו כן בעתיד הקרוב מתכנן לשדרג מעבד (כניראה ל 2500K) צריך שיתאים גם. במידה ויש קירור אחר שנותן ביצועים יותר טובים ופחות רעש אני אשמח לשמוע.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה מחשב שכולל: Raidmax APEX FSP 450W Q6600 P35-DS3L 2GB 800Mhz CL4 8600GT ואני מתלבט לגבי הקירור למעבד. שמעתי הרבה המלצות לגבי הAC freezer 7 pro. אני שוקל לקנות בTMS, ושם הוא עולה 122. עם זאת, בTMS יש גם גופי קירור מוזלים בקניית מעבד, ולכן נשמעו לי קצת יותר אטרקטיביים בקניית מעבד. למשל, באותו מחיר בערך של הfreezer אני יכול לקנות zalman 7500. או, ב-70 ש"ח פחות, את הglacialtech 5060 PWM. אם יש גוף קירור שטוב עבורי ולא מוזכר כאן גם אשמח לשמוע עליו. כמה OC אני אוכל לעשות עם כל אחד? כמה שקט הוא ייתן לי? הבנתי שהfreezer לא הכי שקט.
-
- 8 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב בחלקים והמעבד שלי הולך להיות i5 4690k.. (מיועד לאוברקלוקינג) כרגע נמצא באילת ומתכנן לקנות מחר קירור מעבד, אך מרוב קריאת ביקורות כבר איבדתי את זה ואני זקוק לעזרה קטנה. ההתלבטויות הן בין: Scythe Mugen 4 PCGH Edition שעולה 220 ש"ח באילת Noctua NH-U14S שעולה 242 ש"ח באילת (מאוורר אחד ולא שניים כמו בשאר) Noctua NH-D14 עולה 271 ש"ח באילת (יש גם מהדורת SE2011 שאין לי מושג מה זה אומר באותו מחיר) Noctua NH-D15 עולה 322 ש"ח באילת (אני יודע שהוא הכי טוב אבל אם לא בהבדל ענק מהאחרים אני מעדיף לחסוך). קראתי המון ביקורות טובות על ה U14S וכמעט נסגרתי עליו הבעיה שבגדול הביצועים שלו משתפרים אם מוסיפים לו עוד מאוורר, אבל להוסיף לו מאוורר זה 100 ש"ח ואז זה כבר לא שווה ו…
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אוקי אז יש לי היתלבטות רציתי לשתף אותכם. קודם כל מפרט : intel core 2 dou e7300 2.66 geforce 9800gt 512 3gb ram ddr2 800 לוח אם : g31 ms2l אוקי אז יש לי שלוש אפשרויות 1. ליקנות מעבד intel core 2 quad q9400 2.66 בלבד! 2. ליקנות מערכת קירור למעבד בסביבות ה 300-400 שקל מערכת קירור ממש טובה לעשות למעבד OC לכ 3.4-3.6ghz או יותר ניראה כבר וליקנות כרטיס מסך hd4890 1gb. 3. ליקנות תמעבד באפשרות ה1 ואחרי כמה חודשים טובים ליקנות תכרטיס באפשרות 2 או להפך אני לא ידוע מה לעשות. שתיים אם חריגה של 100-200 שקל נוספים שיש לי. מה אתם אומרים? השידרוג נועד למישחקים החדשים שאמורים לצאת ודרך אגב אם זה לא המקום המתאים כי לא ידעתי במה ליבחור תגידו לאיפה פשוט זה ניראה לי הכי קשור.
-
- 9 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב בקרוב ל oc למעבד,יש לי d 2.66 טמפרטורה 55 במנוחה קרור סטוק (זאת ניראת לי בעיה בלי קשר למעבד) אני מתלבט עם לקחת את ה bt ובסוף יתברר לי שהוא יתו בסביבות ה 45 50 טמפרטורה,ואז אני עדין לא אוכל לעשות oc כי ה oc יביא אותו ל60 שזה כבר לא מומלץ ואני לא רוצה לעבוד איתו בכזאת טמפרטורה ,כמובן שהכל בגדר השארה. חוות דעתכם
-
- 9 תגובות
- 484 צפיות
-
-
אני מתכנן להחליף ל[מפרט] שלי את הלוח ההתלבטות היא בין http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7797 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6424 או ה DS3 יש משהו עדיף בסדרי גודל התקציבים הללו
-
- 9 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לוח GA-P35-DS4 עם זכרונות XMS2 DOMINATOR 6400C4D CL-4 וספק אנרמקס 500 ליברטי הבעייה כזו. אני מחכה למרובע ליבות החדש 45 ננומטר ושאלתי היא כזו. האם יש למישו מושג אם הלוח הזה יתמוך במעבדים החדשים או שהוא זקוק ללוח עם ציפסט חדש? אני רוצה לקנות לכמה חודשים האלה איזה 6550 קטן לבנתיים
-
- 1 תגובה
- 456 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd xp 2800+ ואני מתלבט בין Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 ל ZALMAN CNPS7700-AlCu מה עדיף?
-
- 10 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום יש לי היתלבטות קשה: מה עדיף???: 1)למכור את הלוח הקיים שלי להוסיף כסף וליקנות lanparty ואז להמשיך את האובר למעבד ולזיכרונות שלי 2)למכור את הזיכרונות הקימים שלי ואז להוסיף כסף וליקנות זיכרונות טובים לאובר... הלוח שלי פעם ביום מאפס את הביוס שלו סתם כי בא לו אחרי שהוא עבד יציב ועבר בדיקה של s&m וזה אחת הסיבות שאני מעונין להחליף לוח.... מה יתן לי יותר נחת ויותר ביצועים כללים?? אני שמעתי שעם מוד קטן ל-kanparty אפשר להפוך אותו ל-sli האם זה נכון?? ואיך עושים את המוד? למנהלים: אני לא ידעתי איפה למקם את התרד הזה.... לא ידעתי אם בלוחות אם זיכרונות ומעבדים או באוברקלוקינג וקירור אז עם לדעתכם התרד לא אמור להיות פה אז תעבירו אותו
-
- 14 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מצטער להגיד, אבל אבדו לי התקוות שאני אקבל תגובה מהמנהלים :\ אז אעלה את זה כאן: שלוש אפוציות: 1. Thermalright SLK 948U for AMD64 + Enermax 90mm (שקיבל ציון גבוה בת'רד של SubX) 2. זהה לזה שלמעלה רק עם מאורר SilentCat של Thermaltake שכנראה יותר אפקטיבי (גם ברעש, גם בפיזור אוויר גם בכמות אוויר שהוא נושב, וגם במחיר) 3. Thermaltake Silent Tower עכשיו, המחיר פחות או יותר אותו דבר בשלושתם... האופציה השניה זולה בכ-20 שקל מהשאר. הראשון קיבל ציון טוב, אבל אחרי בדיקה - האפשרות השניה טובה מהראשונה. ואז בדקתי משקלים... ה-SLK שוקל 650 גרם (רק הסינק) ועם מאורר ישקול משהו כמו 700-750 אותו דבר שוקל הסיילנט טאוור... אז למה שלא אלך על הסיילנט טאוור? הסינק שם נראה טוב יותר מזה של ה…
-
- 0 תגובות
- 451 צפיות
-
-
מצטער להגיד, אבל אבדו לי התקוות שאני אקבל תגובה מהמנהלים :\ אז אעלה את זה כאן: שלוש אפוציות: 1. Thermalright SLK 948U for AMD64 + Enermax 90mm (שקיבל ציון גבוה בת'רד של SubX) 2. זהה לזה שלמעלה רק עם מאורר SilentCat של Thermaltake שכנראה יותר אפקטיבי (גם ברעש, גם בפיזור אוויר גם בכמות אוויר שהוא נושב, וגם במחיר) 3. Thermaltake Silent Tower עכשיו, המחיר פחות או יותר אותו דבר בשלושתם... האופציה השניה זולה בכ-20 שקל מהשאר. הראשון קיבל ציון טוב, אבל אחרי בדיקה - האפשרות השניה טובה מהראשונה. ואז בדקתי משקלים... ה-SLK שוקל 650 גרם (רק הסינק) ועם מאורר ישקול משהו כמו 700-750 אותו דבר שוקל הסיילנט טאוור... אז למה שלא אלך על הסיילנט טאוור? הסינק שם נראה טוב יותר מזה של ה…
-
- 11 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אני מתלבט מאוד בין ה-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM ל-Thermalright Ultra-120 eXtreme? ומה ההבדל בניהם ועד כמה משמעותי ומה יותר מקרר ומה יותר רועש ?
-
- 10 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלוםם כרגע יש לי 8600gt בודד ואני רוצה ביצועים יותר טוביםםם למשחקים...כמובן שחשבתי על 8800gt אבל אז עלה לי עוד רעיון מכיוון שחבל יהיה לבזבז כרטיס מסך טוב סתם,חשבתי לקנות עוד 8600gt במערך SLI שמחיר שלו היום הוא איזה 400 שקלים. אבל כמובן שההלוח שלי לא תומך SLI,חשבתי ...אני ימצא לוח זול שתומך במה 400?+400 על הכרטיס..800..יוצא יותר משתלם בהרבה מ 8800 שעולה 1200 ומשאיר לי כסף לספק כח מספיק טוב כמו fsp 500 או hec 550... אז השאלות הם כאלה: 1. האם באמת כדאי לי להשתמש בSLI הזה ומה ההשוואת ביצועים ל8800. 2.)רוצה המלצה ללוח אם לSLI הכי זול שאפשר (טוב ואמיןן כמובןן) 3.)האם ספק FSP 500 ודומים יחזיקו לי SLI עם מעבד E6320. 4. האם המעבד הנ"ל יהווה צוואר בקבוק...
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות בחו"ל את ה-SLK 947U ב-180 כולל משלוח. עכשיו, הגיע לזיג-זג ה-TT SilentTower ב-188 שקל שזה מחיר מעולה להיטסינק כזה טוב. ההתלבטות שלי היא מה לבחור, אני מחפש שקט וביצועים טובים יותר ממה שיש לי כרגע- http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70603.0 ועוד משהו- מישהו יכול לרשום לי את הגובה של ה-TT, כי על פי האתר שלהם לא הבנתי מה הגובה (86X80X136mm). ובקשר למשקל שלו, זה נראה לכם בטיחותי למארז, זה לא מסכן שבירה של ה-SOCKET. המחשב שלי זה לא משהו שבתזוזה כל הזמן אם זאת שאלתכם. תודה חברים.
-
- 46 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד פנטיום 4 2.4B 533 ואני חושב שהוא נדפק בגלל שהוא עבד חודשיים ב 1.85 וולט ועכשיו כשהחלפתי לוח אם, וזכרונות, הוא לא רוצה לעבור לי את ה 2.6 ג'יגה הרצים באוברקלוק, וכן, פתחתי על זה דיון, וכבר חשבנו על כל האפשרויות, וזה המעבד, סתכלו על המפרט שלי ותראו את שאר המערכת. 1 )שאלה שלי היא האם כדאי לי להחליף את המעבד הזה באותו סוג של מעבד, אני מתכוון לגרסת ה B או שבכלל אני יקח את ה C שעובד ב 800 באס, אבל הבעיה היא שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ ועם מעבד של 800 באס אני לא יצליח לעשות כלום באוברקלוק אבל מצד שני אלו מעבדים יותר טובים באוברקלוק. 2 )וגם חשבתי בכלל לקחת את ה 2.4B או להחליף ל 2.6B אבל השאלה שלי היא האם יש סטפינג למעבדי פנטיום 4? או שזה סטפינג אחד לכל המעבדים מאו…
-
- 30 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה לוח יותר טוב ל OC? עזבו את העניין של היציבות וכו' וכו' ש ASUS יותר טוב.. OC נטו! תודה
-
- 4 תגובות
- 413 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, יש ברשותי HD4850 עם קירור של ACCELERO S1.REV2 אך אני מעוניין לקנות מאורר להתקין עליו (120ממ), אפרופו - גם למארז שלי אני צריך מאורר כזה שיכניס אוויר .(אין לי) מה ההמלצות שלכם למאוורר 120ממ, תקין,יעיל, וכמובן שקט !! עם כושר העברת אוויר גבוהה. דגש על המחיר לא יותר מ50 שקל, מכיוון שאצטרך כעיקרון לרכוש 2 אחד עבור ה כרטיס מסך, עם הS1, נ.ב. חשבתי לקנות את הטורבו מודל - 2 מאווררים קטנים שמותאמים במיוחד לS1.. עולה 10 שח בקיאספי - האם מומלץ ? ואחד עבור המארז לסירקולציה תקינה ושקטה !. עד 50 שח כאמור.. שקט חשוב- אוורור וכדומה. החנות שממנה היני קונה זאת קיאספי, תודה רבה לכם מחכה לתשובתם.
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני עומד לקנות בפסח משחב חדש, מעבד p4 2.4 או amd Athlon barton 2500+, שעולים בערך אותו הדבר אני עדיין לא סגור על מי מהם. אבל השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות מעבד חלש יותר, כמו למשל athlon 1700+ שעולה שליש מהמחיר של השניים הראשונים ולעשות לו OC? אין לי הרבה ידע בOC, והשאלה שלי אם אפשרי להגיע עם ה1700+ לביצועים חזקים כמו של ה2400+ וה 2600+, ומה זה דורש (קירור, מהירות זיכרונות, העלאת מתח וכו') תודה מראש לכל העונים
-
- 9 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אז ככה חברים עכשיו בשעה טובה סיימתי את מה שהתחלתי אתמול! אתמול התחלתי את הכבלים המעוגלים וסיימתי אבל היום החלטתי שהמצב לא בסדר החוטים של החשמל מפריעים פחד בכל מקרה מפה לשם פתאום גם הפריעו לי החוטים שיוצאים מה כרטיס קול לסידי אז פירקתי את כל הלוח האם והעברתי את 2 החוטים מתחת עליו יצא יפה ואת חוטי החשמל הצמדתי לצדדים של קופסאות הכוננים ! בקיצר יצא משהו משהו אני עד מחפש 4 מחברי מולקס זכר +נקבה למי שיש רעיון איפה אני יכול לקנות באזור חיפה אני אשמח כי באופיס דיפו רצו על זכר ו2 נקבות 24 ש"ח!!! אז ככה שהפאן באס שלי תקוע אבל עובד! יש קצת תמונות לא באיכות אבל כנסו! שבת שלום! photos.walla.co.il/def1 למי שיש רעיון למוד חדש בבקשה כי אני כבר אחרי המסך ,כבלים,פאן באס מה הלאה?? :AR15:
-
- 5 תגובות
- 970 צפיות
-
-
כידוע, לכל מקור מתח יש התנגדות פנימית (תיאורית יש כאלה שאין להם, אבל פרקטית לכולם יש). מהי ההתנגדות הפנימית של הספק במחשב ? כיצד ניתן לחשב אותה ? (למשל לספק של 250W).
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חזרתי לענייני OC לא מזמן אחרי מספר עידכוני BIOS. להפתעתי, לא ניתן יותר לשנות את נתון ה-VCORE של המעבד - נשאר כקבוע על auto. יש סיבה נראית לעין שדבר כזה עשוי לקרות? כל שאר הנתונים קונפיגורביליים.... וכן הצלחתי להגיע לOC קטן עם הנתון שנשאר על auto.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-