עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ;D המעבד שאני הולך לקנות הוא AXP 1700+ ההיטסינק-Thermalright AX-7 29$ המתאם-120MM to 80MM Fan Adapter 17$ המאוורר-YS TECH FD1212387B-2R 120mm Fan 17$ סה"כ זה יוצא 63$, יקר מאד, לפי שער הדולר היום ( ), זה יוצא כמעט 300 שקל. לא ציפיתי למחיר זול, בעיקר עם המוצרים האלה... אבל שלא כמו ברב הפעמים, אני ישתדל להסתכל על הצד החיובי-הביצועים. כנראה שיהיה גם AS3, אז בכלל. אז מה דעתכם? להחליף את המאוורר או משהו אחר או להשאיר הכל ככה? יש פה איזה משהו שלא יתאים אחד לשני?

• 38 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. Started by hichkock,

שלום. צריך עזרה במפרט. תקציב.... לא מוגבל... רצוי כמה שפחות כמובן. אני צריך: לוח אם, מעבד, זיכרונות, קירור למעבד ומשחה טרמית למעבד. מערכת AMD חובה. יש לי נטייה לזיכרונות של קורסייר.. חשבתי על קירור... ההיטסינק החדש של טרמלרייט בתוספת מאוור 120 מ"מ חזק. תודה מראש! :-)

• 7 תגובות
    • 571 צפיות
  3. זה המפרט שלי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488659.10 (בהודעה ציינתי מטעמי נוחות רק זיכרון, לוח אם ומעבד) ניתן לראות הדרישות המלאות שלי מהמפרט, אך השילוש הוא החלק הכי חשוב לי במקסימום אני יוריד מהדברים האחרים (SSD). אז ככה שניתן לשנות ולהעלות את הדרישה הכספית (אבל לא ביותר מ-200~300 ש"ח). אבקש חוות דעת: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1 ₪701 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪223 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 האם אחד המרכבים …

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. בחופש, כמו כל חופש, אני עובד וחוסך. המפרט שלי עד היום היה: AXP 1800+ DLT3C NF7 MX440 TWINMOS 256MB רק ממבט חטוף רואים שהכרטיס לא מרשים , וכמו כן גם הזיכרון לא מרהיב :\ לכן , קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 9800Pro של חברת Powercolor עם 3 שנות אחריות + אישור מהיבואן להחליף קירור ולשמור את האחריות ;D וקניתי, OCZ Preformance 256x2 MB pc3200 Rev.2 , זכרונות שברוב הביקורות שראיתי הגיעו עם BH-5. עכשיו , הכל התחיל יפה, אבל פתאום הלך הלוח :\ , אז הלכתי לחברה והחלפתי אותו בלוח Epox 8rda+ Rev 2.2!!! עם ערכת PowerPack שמגיע עם היטסינקים למופסטים , ועוד כמה היטסינקים לצ'יפים חמים בלוח (איכותי מאוד) ומגיע אפילו עם מברג. בימים חמים אלו, אי אפשר להתחיל אובר קלוק ממש רציני אבל ממה שעשיתי עד ע…

• 12 תגובות
    • 819 צפיות
  5. שלום, אני מנסה להרכיב מפרט לשימוש ביתי, כולל אוברקלוק. מכיוון שאני מתייעץ כאן בנושא OC עקב הפנייה ממדור מפרטים, לא אלאה אתכם בכל הטררם של השימושים. מי שמאד רוצה יכול לקרוא את הדרישות בת'רד הראשון כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453267.0 כאמור - לאחר דיונים רבים הורכב המפרט הבא לבסוף: ובעקבותיו קיבלתי את ההמלצות האלו:

• 5 תגובות
    • 812 צפיות
  6. לאחר קריאת כמה דיונים פה של משתמשים שבידיהם epox 4g4a+ עם מעבד 1.8 של אינטל מסדרת ה"עץ הצפוני" שהגיעו ל2.2 והחלו להגיד שהלוח אינו טוב ועוד הרבה בולשיט ... אני בעצמי באותה תקופה גם האמנתי פחות בלוח כי הגעתי עמו רק ל2.3 עד שכמובן אנטי_וירוס נתן לי טיפים חשובים . לזכרונות , מעבד ולוח תסתכלו במפרט ( מעבד 1.6 למי שלא יודע איפה המפרט ) מקווה שזה יעבוד : wcpuid קצת מסנדרה ( לא ידעתי מה להשים , אז שמתי את מה שנראה לי הכי הגיוני 8) הנה 3dmark , התוצאה יחסית נמוכה ( כנראה בגלל שאני משתמש בwin200 , אבל אני מעדיף את היציבות של win2k ופחות חמישה-עשרה פריימים מאשר את xp אבל זה לדיון אחר : הנה התוצאות , הזכרונות בראטיו של 4:5 ... מקווה שתבינו שישנם גם מעבדים עם ס…

• 7 תגובות
    • 852 צפיות
  7. Started by Frequency,

הי, אחרי פתיחת אשכול במעבדים לוחות אם וזיכרונות נראה שזה יותר רלוונטי לכאן. יש לי מעבד Amd Athlon II X3 450 3.2 Ghz ולוח אם Gigabyte GAMA-78LMT-US2H האם יש אפשרות לפתוח את הליבה הרביעית? אם כן, כיצד? ממליצים לעשות את זה? יכול להיגרם נזק? (באשכול הקודם שיניתי משהו בביוס ואחרי זה הוא לא נדלק לי, אחרי שניסיתי עוד פעם הוא נדלק ושחזר את ההגדרות של הביוס) תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by AvlK,

אני מעוניין להחליף את הזיכרונות שלי , כרגע יש לי mushkin copperhead 3x2gb 1600mhz 8-8-8-24 והם עובדים במתח של 1.65V . הזכרונות שאני רוצה לקנות הם באותו התדר ואותם התזמונים אבל מתח העבודה שונה - 1.5V (גם שלושה סטיקים). עכשיו במידה ואני מחליף ביניהם ואני מוריד מתח לזכרונות ל 1.5V זה יאפשר גם הורדה של מתח ל qpi\dram ועדיין ישמור על ה oc יציב כמו שהוא כרגע? אני עם i7 960@4.2ghz . תודה מראש.

• 31 תגובות
    • 13.4k צפיות
  9. רציתי לדעת פחות או יותר על איזה מאוורר ללכת בשביל פנטיום 4 2.8 ובכמה מעלות בממוצע הוא יוריד מהטמפרטורה של המעבד?

• 11 תגובות
    • 633 צפיות
  10. Started by adizarko,

אוקיי יש לי את ה- GTO2 ועשיתי לו OC קטן - מהסטוק שהוא 400/490 ל - 540/580. עכשיו השאלה שלי היא האם ה OC הזה יגרום לקיצור חייו של הכרטיס ואם כן על איזה תקופה מדובר פחות או יותר.... בנוסף אם זה באמת מקצר, האם עדיף להשאר בסטוק בד"כ, ובמשחקים להעלות לפרופיל ה OC? תודה על התשובות.

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  11. שלום לכולם , הייתי מעוניין לדעת האם יש הבדל משמעותי בצריכת החשמל של המחשב כאשר עובדים באוברקלוק. אם לצורך העניין הממוצע של מחשב עובד ללא הפסקה הוא 50 שח לחודש כמה לדעתכם יהיה ההבדל מבחינה כספית על מחשב באוברקלוק עם ספק גדול , 5 מאווררים , קטודות וכו' ? אל תתייחסו לצריכה של מסך ודברים נלווים , אלא רק למחשב עצמו. תודה.

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  12. Started by H.I.V,

המאוורר של הצ'יפסט שלי שכתוב עליו AGP 8X עשה ממש רעש בלתי נסבל ולא יכלתי יותר עם זה אז היום ניתקתי אותו והמחשב שקט כמו שצריך המאוורר הזה חשוב? אני לא יכול לבדוק את המעלות של הלוח אז אני לא יודע אם הוא יתחמם או לא

• 4 תגובות
    • 420 צפיות
  13. Started by roadrunner,

קניתי ASUS TI4200 וב OVERCLOCKING הגעתי ל CORE 305 ו MEMORY 650 יציב לחלוטין (לא ניסיתי יותר מזה לבינתיים) יש לי DURON 1000 (במקור 750 ;D) ושאלתי היא האם בגלל שהמעבד שלי חלש יחסית הכרטיס תמיד יהיה יציב בגלל שהמעבד לא דוחף את הכרטיס למיגבלות או שאני אקבל את אותה תוצאה ב OVERCLOCKING גם עם מעבד חזק

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  14. Started by mt_nro,

אני מתכנן לעשות OC ל7600GT ורציתי לדעת האם ספק ג'נרי יכול להשפיע גם אם אני לא נוגע במתחים??

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  15. Started by gilad121,

האם הטמפ של הלוח אם וכרטיס מסך משפיעה גם על טמפ המעבד? אצלי למשל טמפ כ.מסך היא 65 ולוח אם 52 . האם טמפ אלו משפיעות על טמפ המעבד ? כלומר ירידה בטמפ אלו תיגרור ירידה בטמפ המעבד ?

• 7 תגובות
    • 512 צפיות
  16. אני לא מבין איך הזיכרון משפיע על האוברקלוק למעבד... אם אני עושה אוברקלוק למעבד אני אז מוריד מכפלה - אם הייתי 133Mhz X12 אז עכשיו אני 150X12 - אז אני מקבל 1500Mhz במקום 1600Mhz במקור - איך זה עוזר לי בביצוע אוברקלוק ? האם אני יכול לשנות תזמונים של הזיכרון ככה שהוא יעבוד יותר מהר? מה משפיע על מהירות הזיכרון הMhz או התזמונים? מה שלבסוף עשיתי זה במקום 133Mhz X 12 שיניתי ל 160Mhz X 10 - ככה אני מקבל 1600Mhz - זה המהירות המקורית... האם כדאי להוריד את הזיכרון ל 1333Mhz ולשנות תיזמונים?? אשמח למידע בנושא.

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  17. היי עשיתי אוברקלוק למעבד של e6400 כאשר נעלתי את סלוט ה PCi-X על מתח של 105 השאלה אם יש לזה השפעה על האוברקלוק שאני מתכנן לכרטיס מסך 8800 GTS 320 BFG? או שיש איזה מתח רצוי לסלוט הזה בכדיי שהאוברקלוק לכרטיס מסך יצליח? בתודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 446 צפיות
  18. Started by redead,

כמה שווה להשקיע את המאמץ המורכב הזה בסידור כבלים מאחורי הלוח אם וכמו שצריך ככה שלא יהיה בלאגן במארז? כמה באמת זה ישפר את הטמפ במארז עצמו של כלל הרכיבים? מדובר אצלי במארז Gigabye Aurora 3D, כמה זה נוח/אפשרי לסידור נכון במארז הנ"ל? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. מס שאלות : 1. עד כמה השפעה יש לספק על יכולת האוברקלוק ? 2.האם אני יכול להסתפק בספק פשוט ,אחד כזה שעולה אפילו 100 ש"ח , או שצריך כבר לקנות ספק של מותג טוב ? 3.שמעתי משהו על מייצב מתח שנמצא בספקים איכותים ולא בפשוטים, עד כמה זה משמעותי על יכולת האוברקלוק ובכלל ?

• 2 תגובות
    • 440 צפיות
  20. אוקי, אז יש לי את הלוח שבתמונה, שימו לב שהגשר הצפוני נמצא קרוב מאוד למעבד ומקורר ע"י קירור פסיבי. בפעולה רגילה של הלוח בקיץ(אני ללא OC) הטמפרטורה של הגוף קירור של הגשר היא כ-55 מעלות. תוך כדי מאמצים לשמור על המעבד שלי קריר (יחסית...פרסקוט...) החלטתי לבדוק עד כמה הגשר הצפוני ומרחקו המינימלי מהמעבד משפיע על הטמפ' שלו, אז שמתי מאוורר 40 מ"מ על גוף הקירור של הגשר הצפוני המדובר...וטמפרטורת המעבד שלי צנחה בכ-5 מעלות. שווה בהחלט לנסות בבית. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. (לא מצאתי כותרת אחרת..) שלום.. אם אני קונה גם 2 tornado זה יגביר את הרעש בצורה משמעותית או שאני לא ישים לב?

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  22. Started by etz,

אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב של אבא שלי, מובר בפנטיום 3 ישן אבל נראה שהלוח אם שלו חדיש יחסית למעבד כזה ולא רע, משהו של אסוס. כשמשנים את תדר ה-FSB אי אפשר כמובן לנעול את תדרי ה-PCI וה-AGP ורציתי לדעת איזו השפעה עלולה להיות אם אני אעלה אותם? אמנם המקסימום שאפשר להגיע הוא 40 מה"צ אם אני לא טועה שזה בסה"כ 7 מה"צ מעל התדר הרגיל אבל הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להרוס שם משהו.

• 2 תגובות
    • 433 צפיות
  23. עד כמה תזמוני הזיכרון משפיעים על ביצועי המחשב?(כמצויין בכותרת) בפרט ביצועי הכרטיס הגרפי (אם בכלל - ואני מניח שלא). תודה מראש!

24. קניתי לפני כחצי שנה מחשב חדש והעברתי את הישן לבת שלי בת ה4.5 והוא גם מחשב הורדות. אשתי התלוננה על הרעש של המאווררים אז הלכתי על פיתרון קצת מפגר- ניתוק מאווררים מרעישים. המיקום של המארז גם לא אידאלי ולא מאפשר לו לנשום כלכך (מקום בתוך ארונית). המחשב הזה מתחמם נורא והקיץ רק מתחיל . הוא לא הכי עושה צרות לפעמים הוא עושה reset על דעת עצמו אבל יכול להיות שזה בגלל העדכונים של windows . בקיצור אני צריך המלצות איך להשקיט ולקרר אותו . תקציב בערך 200 שקל או כמה שפחות - אני חושב לקנות כמה מאוררי 120ממ חדשים או משהו כזה אולי אפשר לנקות את הישנים?! אם זה מסובך אני פשוט אקנה חדשים. מבחינת חנויות אני גר ברחובות ועובד בקריית שדה התעופה . יש לי אפשרות להגיע לזיגזג, KSP בילו סנטר, ivory גם ק…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Walter Samuel,

שלום לכל הצדיקים, אני על סף התמוטטות עצבים. המחשב שלי מרעיש וגם לשים מוזיקה (פתרון לא פרקטי לעצמו) לא עוזר. אני מעוניין להשתיק אותו עד כמה שאפשר. כרגע המפרט הוא: Athlon64 3200+ עם TR XP120 + Vantc Thermoflow 120MM עליו. DFI nF4 Ultra-D עם מאוורר סטוק על הצ'יפסט G.Skill P4000 HZ 2GB עם סינקים שהגיעו מהמפעל eVGA GeForce 7800GT עם קירור סטוק Enermax EG425P 420W עם המאווררים המקוריים TT Soprano W/window עם 2 מאווררי Thunderblades 120MM וSilentCat 92MM בדלת. כרגע אין תקציב עבור העניין, כשאני אראה מה אפשר לעשות אני אתן תקציב בהתאם. חשבתי על החלפת כל הגופי קירור (של הכ.מסך, מעבד וצ'יפסט + החלפת מאווררים במארז למאווררי Arctic Cooling) והמאווררים וזה יצא בסביבות ה650 ש"ח. האם יש פ…

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים