עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לפני קצת פחות משנה הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: X1950Pro bar;! מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 הצלחתי להאיץ את המערכת עד 3.3 ועבדתי איתה תקופה דיי ארוכה. לפני חודש נשרף לי הכרטיס מסך (X1950Pro) ככה סתם, ואני מתכוון שפתאום התחיל לעלות ממנו עשן(!) בזמן גלישה באינטרנט... בכל אופן, מאז התחילו בעיות משונות עם המערכת ואשמח לעזרה. 1. לא ניתן להדליק את המחשב בצורה רגילה, אם אני מנסה להדליק אותו הוא נתקע בזמן זיהוי המעבד ומציג שקיימת רק ליבה אחת. יש לכבות את הספק למספר שניות, להדליק אותו ורק אז המחשב עולה. 2. לא ניתן לשמור ערכים בביוס…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by duk4u,

אני מקווה שאני בפורום הנכון. אז ככה בזמן האחרון אני משחק ב Doom3 והכרטיס עובר קצת את ה 70 מעלות. ואצלי מורכב בקר המאווררים HardCano 13 של thermaltake וכמובן מורכב חיישן על הכרטיס מסך שהוא - GIGABYTE GeForce 6800GT 256mb DDR3 - PCX - Retail עד כאן הכל בסדר אלא שבבקר ניתן לכוון מתי תישמע הרתעה שהחום עולה מעבר למה שהוגדר לו ע"י המשתמש. והמקסימום שאפשר להגדיר זה 70 מעלות לא יותר. אז בכל פעם שאני משחק לאחר מיספר דקות הבקר מתחיל לתת ציפצופים על מנת להרתיע. כי הכרטיס עובר במקצת את ה 70 מעלות (רצוני לציין שהכרטיס עובד עם קירור סטוק שמגיע עם הכרטיס). אז אין לי בעיה בקשר להתחממות של הכרטיס כי זה נורמאלי לכרטיס זה, אולם איך אני פותר את הבעייה שנוצרה?. האם להחליף את הקירור זאת הדרך ה…

• 13 תגובות
    • 980 צפיות
  3. Started by AMD-GUY,

יש לי Sapphire Radeon 9800PRO עם 128 מגה ו- 256 ביט עם R360. יש לי את הקירור שבכותרת ביחד עם משחה תרמית Arctic silver 5. על הזיכרונות יש גם צלעות (הצ'יפים של הזיכרונות מרובעים והצלעות מלבניות ולכן לא מכסות את כל הצי'פ). אני לא מצליח לעשות OC גבוה! בליבה אם אני עובר את 400 מגה הרץ יש פאקים אחרי כמה זמן, בזיכרונות אם אני עובר את 360 יש פאקים. למען השם!! בלי הקירור לזיכרונות וקירור ליבה סטוק עשיתי יותר טוב! מה גורם לזה?? האם הצלעות בזיכרונות גרמו יותר נזק מתועלת? האם הקירור לליבה פגום? החלפתי משחה תרמית כמה פעמים וחיזקתי את הקירור לליבה, אבל עדיין יש פאקים כאלה! וכשעשיתי פלאש ל- XT הייתי צריך לרדת מתחת לתדרים של PRO כדי שלא יהיו פאקים ואז נכנעתי וחזרתי לפרו. מה לעשות?? מה לד…

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  4. Started by ha_miki,

היי יש לי לוח של GIGABYTE GA7ZXE עם 1.8 של AMD PALOMINO AGOIA וזיכרונות SDRAM 133 + TTV7 הבעיה זה שאני לא מצליח להעביר את ה FSB מעל ל 145 מגה הרץ אחד מעל 145 וכל המערכת קופאת למישהו יש מושג מה יכול להיות הבעיה (המתח של המעבד לא יורד כשאני עושה OC וגם הטמפ לא משתנה ) ? המתח של המעבד 1.81V אשמח אם תוכלו לעזור לי ?

• 3 תגובות
    • 542 צפיות
  5. Started by ye_3333,

אזצ ככה אני בדיוק נימצא אצל חבר ומשום מה אני מצליח לעשות לו oc ככה יש לו את ה- rocklake 865 pe 2.8 512 k ככה משום מה בביוס שלו אין אפשרות לoc אז הלכתי ללוח ויש שם אפשרות של bios כל שהיא.. ואלה האפשרויות normal config ששמתי על האפשרות השנייה אז היווסף לי עוד אפשרות בביוס אבל עדיין אל הצלחתי לעשות oc בקיצור חברה מה הבעיה?? המעבד הלוח?? או שאולי המכפלות נעולות עם כן איך אני משחרר את זה בבלוח הזה.. תודההההה :lol: :lol:

• 0 תגובות
    • 493 צפיות
  6. Started by boxer555,

יש לי בעייה בעשיית הOC למעבד בעיקרון יש לי קירור מים של SWIFTECH עם BLOCK שהדגם שלו זה APOGEE GT אם אני לא טועה ואני כרגע עם רדיאטור של TT בעתיד ישודרג הגעתי עד כה לOC של 3.4 יציב ועכשיו כאשר אני מנסה להגיד ל3.6 או אפילו ל3.45 אני לא מצליח אחרי כמה שניות יש לי FATAL ERROR בORTHOS היחס הוא 1:1 המתח הוא 1.337 המתח של הNB הוא 1.25 ובמנוחה המעבד עובד על 24 מעלות יש מצב שהPSU מגביל את הOC כיוון שהספק הוא ג'נרי 500WATT [יום חמישי אמור להגיע חדש] אם זה לא הספק אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. משהו מגביל אותי אני חושב או שעשיתי משהו לא בסדר - ניסיתי העלת מתחים הורדת מכפלת ht שום דבר לא עזר זה פשוט נתקע או לא עולה. אם מישהו יודע מה לא בסדר אני אשמח אם הוא יעזור.

• 5 תגובות
    • 447 צפיות
  8. Started by le011,

היי הכרטיס הוא גירסת AGP.ישנה בעייה של הופעת פסים לבנים כאשר המחשב מאתחל לכל רוחב המסך ועד שהוא ניכנס לWIN. באתר של החברה שיחררו ביוס שאמור לתקן את הדבר.הבעייה שלא מצליח לבצע צריבת ביוס לא דרך חלונות ולא דרך דוס. השתמשתי בRABIT וזה הדוח שהוא הפיק: > RaBiT driver v.2.0.2 is ready -- Your ATi video adapter low level info -- Vendor: 0x1002, SubVendor: 0x174B (Sapphire Technology Ltd.) Device: 0x71C2 (RV530), SubSystem: 0x0850 On Board EEPROM: No ROM Active pipelines: 4, GB_TILE_CONFIG = 0x01010011 GB_PIPE_SELECT = 0x000001E4 -- Memory bus and clocking info -- Memory: 128 bits, 256 Mb Memory Vendor ID = 0xFFFFFFFF Core clock = 499.50 MHz Memory clock = 405.00 MHz -- Active…

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  9. Started by e-d-a,

קניתי את הקירור הוא הגיע לי אתמול הורדתי את הישן (מאורר ג'נרי ביותר שמורכב בקומבינה על היטסינק ג'נרי ביותר) ניקיתי את המעבד (עם ערק ;D) ואת הליבה ואת כל השארית שלו מסביב טוב טוב, אמרו לי גם לנקות את ההיט סינק אז עשיתי את זה, מרחתי משחה טרמית (שמגיעה עם קירור של ספיר) הדלקתי את המחשב ולהפתעתי לא ירדה טמפרטורה אחת! לא כמו שהיה בביקורת עליו בpc spot או באתר של הדובים שקונים שמו ביקורות. המאורר זז קבוע בין 5100-5200... והטמפ הם 52 כמו עם הישן. יש למישהו למה זה קורה? ואיך אני מסדר את זה?

• 60 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by YarYar,

קודם כל תודה למי שעזר לי בתארד הקודם שפתחתי... יש לי מעבד פנטיום 4 2.8 GHz של presccot סוקט 478 לוח אם: Asus P4P800 טוב... דרך הביוס נכנסתי ל OC באחוזים. אוקיי העליתי ב- 5%... טוב שמרתי ויצאתי, זה הפעיל את המחשב מחדש, ועכשיו אחרי הקטע של הביוס הופיע לי מסך שחור ואז היה צפצוף אחד וגם היה כתוב משהו על master boot device או משהו כזה... טוב עשיתי ריסט, נכנסתי לביוס והגדרתי שהמחשב יפעל כמו קודם. זה הגיוני שזה לא יתן לי לעשות אובר קלוק של 5% אפילו? וגם היום עשיתי OC לכרטיס מסך שלי... אולי זה קשור איך שהוא? או שזה אולי קשור לזיכרון? יש לי זכרון מאעפן 512 DDR עם 200 MHz. זה בגלל זה? תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 442 צפיות
  11. כשקניתי את הגיטייפון שלי המעבד שלי לא היה עובד את ה 48 היום המעבד שלי על 80 מעולת אני לא מבין למה ניקיתי אבק וזה מה ששמתי לב משהו מוזר אני חושב שמהו קרה בגריל אין לי מושג בחיים שלי לא נגעתי בזה מה שקורה שהברגים בצדדים לא ניתפסים כי כאילו הגריל הוא בצדדים ואני לא יכול ליסגור את ה ברגים אתם יודעים מעצבן לאאלה בבקשה תעזרו

• 2 תגובות
    • 413 צפיות
  12. עשיתי בדיקה של BLEND ונהיה מסך כחול כנראה שהבעייה בזיכרונות לכן מי שיודע מה אני אמור לכוון או מה אני אמור לעשות כדי שהוא כן יהיה יציב אני ישמח מאוד כי כרגע אני מבואס מאווודדד בכל אופן הנה הנתונים ששמתי בביוס EIST ו- C1E על DISABLE , מכפלה של x11 , באס 273 , חלוקה 1:1 שזה יוצא לפי הביוס 800 מופיע בצד שמאל של הביוס, וסמוך לו בצד ימין 546 זה מה שהוא מראה כאשר אני שם לו 1:1 לגבי הזיכרונות כיוונתי 4,4,4,12 , וב-ADVENCED TIMING CONTROL לא נגעתי . אם מישהו יודע אולי מה אני אמור לשנות פה כדי שזה כן יהיה יציב אני יודה לו מאוד על על זה מפרט: Arctic Cooling Freezer 7 Pro G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conr…

• 12 תגובות
    • 826 צפיות
  13. חברה המעבד שלי נמצא בזמן מנוחה במעלות של 62-71 ובזמן מאמץ 72-80 אני מניח שזה גבוהה אהה כן יש לי מעבד E6300 עם קירור סטוק א כנראה שאני צריך מאוורר חדש?? אהה והמעבד חדש זה מה שמוזר איך הוא מגיע כככה חם 2.המלצה למאוורר שקט וטוב עד 250 ח

• 5 תגובות
    • 466 צפיות
  14. Started by gluhoy,

כרגע סיימתי לעגל את כל הכבלים במחשב (IDE & SCSI & FLOPPY) וכאשר עיגלתי את הSCSI בטעות נחתכה שכבה המכסה את הכבל, אז אני רואה את החוטים, לאחר שחיברתי את הכל והפעלתי, נראה שהSCSI לא עושה בעיות, האם יש לי מה לדאוג לנזקים לטווח הארוך?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by venom2k6,

שלום קניתי שני מאוררים של zalman עם לדים המאוררים עובדים טוב אבל הלדים כל הזמן נדלקים ונכבים כל שנייה זה צריך להיות כחה אם לא מה יכולה להיות הבעייה?

• 1 תגובה
    • 488 צפיות
  16. יש לי מעבד פרסקוט 3.2GHz דגם 540 סטפינג D0. הבעייה היא שמתח ברירת המחדל הוא בערך 1.35 ובמתח הזה המעבד מתחמם רצח ללא OC! באתר אינטל מצויין שהטמפ' המקסימלית היא 67.3 בערך אז אני מוריד את המתח ל1.25 ואפילו אז המעבד עדיין עובר במעט את ה67 מעלות במאמץ, מה שאבסורד הוא שהמעבד יציב לחלוטין במתח הזה, מתחת לזה הוא לא יציב (נבדק בעזרת S&M במאמץ מקסימלי). יש לי גוף קירור Aerocool Extreme המיושן אבל הוא עדיין אמור להיות יותר טוב מקירור סטוק וחידשתי חומר טרמי לא מזמן... מה לדעתכם אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  17. Started by itaysk,

מה אומר ב HARDWARE MONITOR המתח: AUX ? כי הוא נמצא על 2.51V והוא באדום. ב MBPROBE הוא נקרא VCCP2 אני חושב

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  18. Started by Monstalicious,

אז ככה, קניתי 512 זכרון נוסף מחברה לא מוכרת, ג'נרי, מה שכן הוא נותן Cl 2.5 עכשיו, הבעייה היא שזכרון אחד עובד במהירות נמוכה יותר מ 200 הרץ , והמשחב נמצא באוברקלוק של 220 Fsb וזה מציג 189 Fsb למרות שכתוב ב Everest ששניהם pc3200. מה הבעייה ? איך אפשר לפתור את זה?

• 8 תגובות
    • 499 צפיות
  19. Started by eranisra,

שלום חברים, מזה שנתיים עבדתי עם אוברקלוק במחשב שלי למעבד (מ 2.2 ל 3.2) ואוברקלוק קטן לזכרונות, הכל עבד בצורה מעולה. בזמן האחרון שמתי לב שמשחקים עובדים אצלי פשוט נוראי (כבר בעצם בחודש חודשיים האחרונים) אשכרה הכל זז כאילו בתקיעות וזז נורא נורא לאט רוב הזמן, אז היום ביטלתי את האוברקלוק והכל בצורה הרבה יותר טובה - טוב לא חלק לגמרי בכל זאת זה מעבד בן 3 שנים אבל לפחות לא נתקע כמו כשהאוברקלוק היה מופעל, עכשיו ניסיתי לעשות אוברקלוק יותר קטן אך גם המחשב עבד נורא נורא לאט. מהי הסיבה לדבר?? אנא עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 900 צפיות
  20. Started by קלוקיי,

שלום, יש לי לוח P5Q של אסוס, ועליו מורכב כרטיס מסך HD4870.. עכשיו הבעיה מתחילה כשאני מאמץ את כרטיס המסך דרך התוכנה GPU Caps Viewer , הלוח אם מתחמם עד כ - 57 מעלות בזמן מאמץ הכרטיס דרך התוכנה GPU Caps Viewer... בזמן מנוחה הלוח עומד על כ - 48 מעלות, זה בסדר?.. ושמתי לב שהלוח מתחמם רק כשאני מאמץ את הכרטיס, למה כשאני מאמץ את המעבד דרך התוכנה OCCT טמפ' הלוח נשארת 48 מעלות.. תסבירו לי בבקשה מה ניתן לעשות, כי זה נראה לי קצת מסוכן ללוח.. תודה...

• 39 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. שומעים התקשרתי לחניות הזמינות לי (IQPC ןKSP) ואין להם את הטוניק טאור וששאלתי מתי יהיה אמרו שאין צפי שזה אומר 4 חודשים לכל היותר... עכשיו אני חייב קירור למעבד והייתי שמח אם תמליצו לי על קירור בתקציב של 250 ש"ח עם חריגות ממש קטנות... ושיהיה שקט על מנת שהמחשב יפעל בלילה.. עכשיו המליצו לי על שני דברים הראשון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2646 והשני שאני יותר בקטע שלו גם מהסיבה שהבנתי שאפשר לשלוט על העוצמה שלו=על הרעש שלו..: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4527 תודה מראש לעוזרים זה חשוב מאודד =]

• 17 תגובות
    • 882 צפיות
  22. המחשב שלי קורס באוברקלוק קטן של 200MHz!! עשיתי אוברקלוק 2000@2200. טמפ' מעבד: 34 במנוחה 55 מקסימום במאמץ מלא. זכרון: (אולי זאת הבעייה) זכרונות 333MHz שעובדות על 266MHz בגלל שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מזה. המחשב היה הרבה יותר יציב עם זכרונות הSDRAM.בינתיים אין לי מושג אילו זכרונות אלו (אולי ג'נריים). למה המחשב קורס לי באוברקלוק כזה קטן???

• 14 תגובות
    • 889 צפיות
  23. תראו הורדתי את התוכנה ועכשיו אני צריך להכניס ב clock generator את מה שיש לי במחשב ואני לא יודע מה הוא...חיפשתי ב everst ולא מצאתי אז מישהו יודע איך אני שם את הדבר הנכון???...זה ניראה ככה.. וזאת תוכנה שמשנה את תדרי המעבד והזיכרון דרך מערכת הפעלה הורדתי אותה פה ממדור ההורדות אז בבקשה תעזרו תודה לעוזרים...

• 8 תגובות
    • 557 צפיות
  24. האם הוא אמור להגיע ל-73 מעלות ? או שזה נורמלי, (SPEEDEFAN זאת התוכנה שונתנת את המעלות) יש לציין שזה החום בפעילות רגילה אני לא משחק במשחקים או משהו מסובך כמו כן יש לציין שמדי פעם גם ספק הכוח מתחמם ,

• 5 תגובות
    • 550 צפיות
  25. Started by borisd9,

יש לי GA-7VT600-L ו AMD2500XP BARTON , הטמפרטורה של המעבד היא 52C , לחבר שלי יש את אותו מעבד עם אותו FAN ואצלו הטמפרטורה 40C ???

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים