עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לפי מה שהבנתי אני אמור לנעול את המתח של הזיכרון ב-ddr2 overvoltage control על 1.8 (לפי CPU-Z) אבל שאני מנסה לשנות שם זה רושם: 0.1+ 0.2+ עד 0.7+ איך אני נועל אותו על 1.8? או שאני עושה משהו לא בסדר? ועוד שאלה קטנה, נעלתי את PCIE על 100 אבל אני לא מוצא PCI וAGP זה בסדר? יש לי מעבד E6600 ולוח 965p-ds3 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  2. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את ה Thermaltake Extreme Spirit North & South Bridge Cooler האם הוא יתן לי קירור יותר טוב מקירור הסטוק של הלוח הנל לצ'יפסט? הלוח שלי הוא dfi nf4ultra-d

• 6 תגובות
    • 606 צפיות
  3. Started by kobibo,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902 לגבי המאוורר הנ"ל האם ניתן להתקינו במארז גם שיוציא אוויר וגם שיכניס? לפי התמונה נראה לי שניתן לחבר אותו רק מצד אחד בלבד.

• 10 תגובות
    • 642 צפיות
  4. כחלק מהכנה לבלוקים (מים) שיחליפו את המאווררים הרועשים על ה NORTHBRIDGE והGPU "אמצתי" כמה רעיונות ליעול הזרימה הכוללת במערכת... הינה אחד מהם : *סרטוט שלי (שמאל) לתמונה (בצד ימין). בשביל מה זה יעיל? כיוון שאני צריך כמה שיותר זרימה בבלוק של המעבד החלטתי ללכת על חיבור מקבילי (שלא כמו בחשמל , הוא לא מחלק את הזרם) אשר יפריד כמעט לחלוטין את מהירויות הזרימה בין הבלוק שעל המעבד ועל הבלוקים על ה NB ו הGPU וזאת כיוון שקוטר הצינורות שונים זה מזה ביחס של 0.35 : 0.65 : 1 (INLET\OUTLET : CPU : GPU\NB) -הרעיון נלקח מ http://www.deviantpc.com/articles/gf4wcp3/p5.shtml

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  5. Started by no43189,

עשיתי OC למעבד AMD 3000 העליתי תHTT ל230 והמכפלה הורדתי ל3 במקום ל4 כי שאניי שם על 4 הוינדוס לא עולה והמחשב עושה ריסטרט הישארתי את זה על 3 הכל עבד בסדר גמור עד שניסיתי לשים שוב על 4 ולהוריד ל225 תHTT עדיין לא עזר כלום אחרי זה החזרתי ל3 ועכשיו הוינדוס עולה אבל קורס אחרי כמה שניות ב225 והמעבד מתחמם יותר מדיי ומקודם הוא לא התחמם ....וגם מה שהבנתי צריך לעלות תמתח של המעבד שהכל יעבוד בסדר הקטע זה שאני לא יכול לעלות יותר תמתח זה לא נותן לי....בקיצור אם מישהו יודע מה אני צריך לעשות כדי שהכל יעבוד על מכפלה 4 ואיך אני יכול להעלות עוד תמתח של המעבד ???? :s05: **לוחם אם זה ASUS A8N SLI DELUX

• 2 תגובות
    • 559 צפיות
  6. Started by azr_nec,

הי חברים המארז כולל 2 מאוררים 12 : קידמי תחתון, ואחורי עליון. רק המאוורר הקידמי, נצפה בתוכנת speedfan, וכמובן מאוורר ה- CPU. המאוורר האחורי, מחובר באמצעות 3 פינים, ולא נצפה על ידי התוכנה. אין לי על הלוח חיבורים נוספים למאווררים. למישהו יש רעיון לפתרון אלגנטי לבעיה שלי?

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  7. מה יותר עדיף לי ? יש לי פרסקוט 3 ג'יגה שבמנוחה הוא על 60 וכשהוא מתאמץ יותר מדי הוא פשוט עושה ריסט אוטומתי. אני צריך איזה קירור טוב למעבד אז חשבתי לקנות אחד מהשלושה הבאים. ד"א, אני רוצה לציין שרעש זה לא איזה שהו פקטור כי המחשב נמצא רחוק מאוד מהחדר שלי ולא אכפת לי שירעיש כמה שהוא רוצה כי אני גם ככה לא שומע אותו אז הנה מה שאני חושב לקנות (אחד מבינהם). אני רוצה לקנות את המאורר שיקרר בצורה הכי טובה כלומר יגיע לטמפ' הכי נמוכות למעבד. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=1578 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2266 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cP…

• 4 תגובות
    • 479 צפיות
  8. Started by amirsource,

שלום לכולם, אני חדש בזה.. ויש לי כמה שאלות: 1)קראתי פה כמה דברים ושמעתי שמתישהו בOC מוציאים את הסוללה של הלוח אם משהו כזה מה זה בדיוק?. 2)כשעושים OC ואחר כך עושים בדיקת מאמץ והיא לא עוברת צריך לעלות מתחים נכון?. איך אני יודע כמה לעלות? ואיפה בדיוק לעלות?. 3)קראתי פה את המדריכים וגם באתרים אחרים... ולא הבנתי בדיוק מישהו יכול להסביר לי בכמה מילים את הדרכים שעושים OC?. בשלבים. תודה רבה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Delinquent,

well sorry but i didnt get the chance to install hebrew on my new comp yet. here is what i bought: nf7-s rev 2 corsair xms512-3200c2 axp 2500+ AQXDA and some other stuff due to a problem with my order of the slk-800 im gonna be with the stock fan for a while so i started ocing anyway and here is what i got p.s i didnt hit any block i just stopped because of the temp radeon 9700@380/340 33c no vmods memory 2,2,3,3 timing @ 426mhz 2.7v cpu 2343mhz @ 11x213 1.725v 45c idle 48c load i got up to 2400 but it was 51c idle 57c load so... but i ran some benches and prime95 and its perfectly stable here is a pic

• 34 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by desheh,

אני מעוניין לקנות את הגוף-קירור הזה, מכיוון שאני תקוע עם המאוורר המקורי (יש לי AMD Athlon XP 1900+) ועל 53 מעלות במנוחה.. :\ לפי הבנתי, זהו הגוף-קירור המשתלם ביותר. שאלה 1: האם הוא מתאים לOC? שאלה 2: כמה מעלות יהיה לי בערך במנוחה? שאלה 3: יש גוף קירור (באותו טווח-מחירים) שנותן ביצועים יותר טובים/יותר משתלם?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by esaly,

מישהו יכול לעזור לי לעשות OC קטן לכרטיס מסך שלי? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  12. Started by Leo101,

יש לי מעבד 2.8 פרסקוט. המאוורר שלו הוא 8 אינץ' אם אני לא טועה. רציתי לדעת מה רמת הרעש שלו בדיצבלים.... אני גם מניח שזה טווח כי לפעמים הוא רועש יותר לפעמים פחות.... ;D ;D

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  13. Started by RT-PRO,

יש לי בתכנון אוברקלוק , אבל לפני זה אני רוצה לעשות קירור נכון במארז הוספתי מאווררים אבל זה לא הכי עוזר אז איך אתם ממליצים לסדר אותם ? הוספתי תמונה של הסידור שעשיתי אבל זה לא פועל הכי טוב....

• 8 תגובות
    • 673 צפיות
  14. על כמה מעלות בממוצע עומד ה-e6600 במנוחה (קירור סטוק)

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  15. כמה CFM וכמה DBA ?

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  16. Started by optimizeR,

אהלן חברים, לאחרונה בניתי מחשב ולהלן המפרט: Corsair Air 240 w/ 1xAF120 on top exhaust. Corsair H100i w/ 2xAF120 infront intaking[push] Intel i7-3770k GTx 970 jetstream palit Asus Z77m pro 8gb ram of G.Skilll 1600mhz OS; Windows 10 64bit הכל נבדק עם prime95 v26.6 במהירות של 4.3ghz ו 4.4ghz עם מתח 1.2v שהבנתי שזהו מתח די סטנדרטי, אני מגיע לטמפרטורות קצת הזויות של עד 86c. הטמפרטורות הנורמליות שהשגתי זה בתדירות של 4.0ghz עם מתח של 1.11v, טמפרטורות עד 65c +- אני לא רוצה להסתפק במעט עם קירור נוזלי שכזה, אלו הן טמפרטורות שאפשר להשיג עם קירור הרבה יותר זול (air). מה אני יכול לבדוק ? המשחה הטרמית ששמתי Coolermaster Fusion 400, שמתי כמו בועה כזו באמצע המעבד, לא יודע אולי זה…

• 10 תגובות
    • 6.7k צפיות
  17. Started by Sarm1x,

היי לכולם, אני צריך עזרה בלעשות OC למעבד אני כבר שיחקתי איתו קצת אבל אף פעם לא מצליח להגיע ליציבות מלאה. הכי נורמלי שהגעתי זה 4.2 עם 1.22-1.24 אבל עדיין המחשב פתאום עושה ריסטרטים באופן פתאומי ואקראי. אני לא מצליח להבין מאיפה בדיוק הבעיה? הבנתי גם שHASWELL לא כאלה חזקים בOC, אבל עדיין אני רואה הרבה תוצאות של אנשים שמגיעים ל4.4-4.6 איתו ואין לי מושג איך, כן אני מודע שכל CHIP מתנהג אחרת אבל עדיין אני אפילו לא הצלחתי להעלות את המערכת עם 1.25 ו4.3... הזכרונות מוגדרים לתדר של 1600 אם זה עוזר.. אשמח לעזרה בלהגיע לOC גבוה ככל האפשר ויציב כמובן תודה לכל העוזרים!!

• 8 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. שלום, פתחתי עכשיו את המחשב ובדקתי מה עושה רעש גיליתי שהמאוורר הקטן של הכרטיס מסך עושה קצת רעש, אבל מה שעושה את עיקר הרעש הוא המאוורר של המעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro שעוצרים אותו המחשב נהיה שקט מאוד.. מבחינת טמפרטורות המעבד יותר קר מטמפרטורת החדר והכרטיס מסך בסביבות ה30 במנוחה. בדקתי בspeedfan במנוחה וכתוב שמאוורר 1 מסתובב על סביבות ה2500 rpm ושהשני בסביבות ה513 rpm. זה לא כותב שמה של איזה רכיב כל מאוורר.. שזה דיי מפגר. הפעלתי את OCCT 3 על הבדיקה של הספק כוח (מאמץ את הכל) והRPMים לא זזו כמעט. בלוח אם הפעלתי את cool'n'quit הזה שיש שמה וזה לא שינה כלום. אז יכול להיות שהArctic Cooling עובד לי כל הזמן ב2500 rpm? כי אם הוא היה עובד ב513 rpm לא היו שומעים כלום,…

• 7 תגובות
    • 725 צפיות
  19. אוקיי, אתמול אספתי את החלקים של המחשב שלי והיום הרכבתי וביצעתי OC. להלן התוצאות: נתוני מערכת: Intel C2D E4300 @ 1.8GHz OCZ 2GB DDR2 800MHz CL 4-5-4-15 965P-DS3 Rev 2.0 Tunic Tower 120mm Gigabyte Posiedon with rear Arctic Fan 12CM הרכבתי את הטוניק שיוציא אוויר ישר לכיוון ה-AC מאחורה, הם ממש צמודים. לאחר OC: E4300@3.42GHz 1.55V OCZ DDR2-950MHz CL 5-5-5-15 2.2V ה-OC היציב היחידי שהצלחתי להגיע אליו לאחר שניסיתי וריאציות שונות (הורדת מכפלה, העלאת באס, שינוי תזמונים, מתחים, כלום לא עזר). טמפ' מעבד במנוחה 50 מעלות, במאמץ 77 מעלות (נמדד ב-Core Temp 0.95 בו ה-Tjun מכוונת ל-100). הטוניק שלי יושב על הגבול שבין מרעיש לשקט (1900RPM ע"פ התוכנה של ג'יגהבייט, אבל נראה לי שהיא קצת מזייפת)…

• 12 תגובות
    • 910 צפיות
  20. Started by HumanFly,

שלום, להלן המפרט שלי. Ci7 920. MUGEN2 cooling scythe gigabye EX58UD3R OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL 8-8-8-24 - GOLD EDITION ENERMAX MODU82 PRO 525W אני מעוניין לבצע OC ואני צריך עזרה עם כמה דברים. 1). הטמפ שלי ב IDLE היא בין 29-32 מעלות בלואד של אורטוס זה הגיע ל 50 מעלות... (אבל הפול לואד של אורטוס לא ניצל 4 ליבות) האם הטמפ תקינה מספיק בשביל לבצע OC וכמה אוכל לדעתכם ? 2). אני זקוק לתוכנה שעושה FULL LOAD על 4 הליבות, על מנת שאוכל לדעת האם הטמפ תקינה. ב CORETEMP ה TJMAX של הטמפ הוא 100, האם 50 מעלות מתוך 100 זה טמפ יחסים מאוד גבוה ? 3). האם הזיכורן יהווה צוואר בקבוק ב OC ? האם הספק של אנרמקס יסחוב העלת מתחים? (חשוב לציין כי יש לי כרטיס מסך ששולק אמפר 260GTX SUPERCLOCKE…

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  21. החלטתי לבנות פאן באס לשומנה מאוררים (בנתיים יש לי רק 4) אז הלכתי לחנות קניתי את כל הרכיבים הדרושים כמו שציון במדריך הזה : http://bit-tech.net/article/52/3 בניתי את הזה שלמטה . לשם בדיקה החלטתי לחבר מפסק אחד למאורר אחד. בהתחלה שמתי את המאורר על 12V הכל פעל יפה.. החלפתי ל OFF, אבל המאורר לא נכבה וכשהחלפתי ל 7V הפלסטיק המבודד של החוט האדום (5V) התחיל להשרף והמתג (on\off\on) התחמם מאוד גם הוא, אבל חשוב לציין שהמאורר אכן פעל על 7V . אז מה הבעיה מישהו יכול להגיד לי ??? אני מבואס בזבתי 70 שח על זה :\ נ.ב במקום הנגד של 150 OHM קניתי 240 או 220 (לא זוכר) כי לא היה בחנות 150.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. טוב, אני החלטתי שאני רוצה מחשב יותר שקט. כשעברתי מה-AXP שלי ל-P4, עברתי מ-AX7 עם מאוורר DELTA 68CFM ל-ZALMAN 7000, שהמאוורר עליו מאד שקט, המאוורר בספק החדש שלי, גם כן שקט לגמריי. רק עכשיו שמתי לב עד כמה מאווררים ה-80ממ שלי רועשים. יש לי מארז דיי ישן בלי מקום למאווררים גדולים יותר מ-80ממ. אני מחפש 3-4 מאווררים, עם חיבור ישירות לספק (אין לי כוח לעשות הלחמות מיותרות, אני רוצה שהמחשב יראה כמה שיותר מסודר ויפה) אני לא רוצה להשקיע הרבה יותר מ-$25 כולל משלוח. מצאתי באי-ביי משהו מעניין, עוד לא ענו לי כמה יעלה המשלוח לארץ, אבל כן שמעתי שאלה מאווררים בדיוק כמו ה-PANAFLO שהם שקטים. אני לא מחפש אחר דממה, אלא מאווררים שקטים, ואיכותיים עד כמה שאפשר במחיר. אני יודע שבארץ מאוורר טוב אחד …

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by שורטי,

יש לי שאלה ישאיזה שהוא חומר שקל להשיג והוא מפזר חום טוב ואני יוכל לחבר אותו לחלקים במחשב? אם כן איפה אני יכול להשיג אותו?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by moris1977,

היי! שתי שאלות ברשותכם: 1) האם זו משחה או פד? מספיק מה שנמצא על הגוף קירור לא צריך למרוח עוד על המעבד? (דרך אגב לא ידעתי שהגוף קירור מגיע עם משחה/פד טרמי,טוב לדעת) הנה התמונה: http://img163.echo.cx/my.php?image=17mn.jpg המון תודה!

• 2 תגובות
    • 483 צפיות
  25. Started by david_borohov,

שבת שלום לכל חברי הפורום. היום קרה לי דבר לא יאומן ורציתי לשתף אותכם בו. חבר שלי שיש לו מחשב דיי ישן עם מעבד AMD Athlon 2000 עם ליבת Polamino, או משהו כזה, בסוקט A. הטמפ' של המעבד שלו יושבת על סביבות 70-88, מאוד חם ל-AMD. הקיצר השבוע הבאתי AS5 והיום מרחנו לו את זה על המעבד. לפני המריחה בדקתי את המעלות והם עמדו על 86 בערך ללא שום פעולה רצינית של המחשב. לאחר המריחה, נס, המעלות ירדו עד ל 47 מעלות (!!!!). לא האמנתי, הייתי בהלם...לא חשבתי שמשחה יכולה לתרום כ"כ הרבה. מי שרוצה לספר על מקרה דומה שקרה לו או סתם להגיב על מקרה זה, מוזמן. תודה, דוד.

• 5 תגובות
    • 706 צפיות

דיונים חדשים בפורומים