אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני כנראה הולך לקנות 1950XT http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102082 לפי הביקורות שקראתי שם הוא חם ועושה דיי הרבה רעש והרבה המליצו שם לקנות קירור אחר למאוור. הכרטיס הולך להיקנות מNEWEGG (הMail-In Rebate זה דבר ענק, צריך כאלה בארץ), ואני רוצה גם לקנות משם קירור אז המלצות אם אפשר דרך אגב, ההMail-In Rebate לא תקף לקירור מכיוון שמותר להשתמש בזה פעם בקנייה ופעם אחת לכל בית (וקשה לי להאמין שאני צריך קירור כל כך חזק שההMail-In Rebate יהיה יותר מ30$). תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לכבוד יום הולדתי הקרב לשדרג את המחשב באופן רציני המפרט שלי נמצא בפרופיל אבל בכל זאת: Intel Core2 E6650 OCZ Platinum 1GB *4 abit IP35 Pro 8800GT 512MB Apollo NZXT Thermaltake 470W WD 250GB + Seagate 500GB +Seagate 1500GB LG DVD RW Edimax wireless אז ככה- אני תכננתי בהתחלה לשדרג למעבד Intel Core 2 Quad Q9550 ול8GB זיכרון (4 מודים של 2) עכשיו חבר טוב שלי טוען ששיפור הביצועים שאני יקבל משדרו המעבד לא יהיה משמעותי במיוחד.. מה שהוא כן ממליץ לי לעשות זה לקנות קירור טוב - יתכן אפעלו מים ולעשות אוברקלוק רציני לE6550 מה אתם חושבים? מה יתן לי יותר ביצועים? אין לי בעיה להשקיע סכום כסף נכבד.. אוקי.. ביקשתם ממני להגדיר את המטרה- ביציעים בוירטואליזציה בעיקר- הרצה של …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי את המאוורר הזה ביום שלישי, לכ. מסך MSI GF4 Ti4600 אבל איך אני יכול להיות בטוח שאפשר לתפוס אותו עם ברגים?? שלא בזבזתי סתם כסף לשפורפרת של ארקטיק סילבר 3 שלא תעזור לי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני יעשה OC למעבד שלי, זה ישפר לי את הביצועים במשחקים?או שזה רק הכרטיס מסך? (Pentium 4 3.0 GHZ) *קירור סטוק *השאר במפרט
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום... אני קניתי את הקירור HR-03GT בתקווה שהוא יקרר לי סוף סוף את ה 8800GT הלוהט והלא כך כל שקט! אז עלה לי לא מעט אבל כל עוד זה יקרר לי את הכרטיס, זה שווה את זה. בכל מקרה, היום בערב התקנתי את הקירור, והכל הלך לי חלק ובלי בעיות. לאחר ההתקנה ולאחר שהווינדוס עלה בדקתי את הטמפ' והיא הייתה 50 מעלות, ואז נכנסתי ל Crysis/Cod4 ואחרי 10 דקות הטמפ' הייתה על 100 מעלות! שטמפ' כזו אפילו עם ה Stock לא היה מגיע לי! לאחר כמה דקות רגיעה הטמפ' ירדה ל בערך 80 מעלות ואחרי ריסטארט זה עדיין עומד על 80 מעלות! אין לי מושג מה הבעיה ואני משתגע וכל כך חבל לי, כי זה כל כך הרבה כסף. בינתיים לא שמתי גם מאוורר שיוציא אוויר, אבל זו בטוח לא הסיבה, כי מאוורר יכול להוריד עד 5 מעלות פלוס, אבל לא משהו שבלי …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שני מאווררים שהוצאתי ממחשבים שתם זמנם. לשניהם יש חיבורים מוזרים בסוף שאינם מתאימים לי ללוח ועל כן קניתי מפצל לדבר הזה של החשמל שמתחבר להארד דיסק (IDE) = הלבן המרובע בעל 4 כבלים. ככה יוצא שיש לי 3 חיבורים פנויים - אחד מתחבר לכבל כזה אחר ועוד 2 אחרים פנויים. אליהם רציתי לחבר את המאווררים... אני פשוט אמור לחתוך את האדום והשחור (באחד יש לי 3 חוטים) ולחבר אותם למפצל? הכוונה לחשוף את החוטים ולסלסל אותם על המפצל? זה יעבוד? יש מצב שזה יגרום לי לקצר?
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הcfm של המאורר כאשר רוצים להוריד את הטמפרטורה של המעבד לטמפרטורה מסוימת בהתחשב בטמפרטורה של האוויר שבו אנחנו משתמשים. למשל, יש לנו את מעבד שמגיע לחום של 50 מעלות ואני מעוניין לקרר אותו ל45 מעלות כאשר טמפרטורת החדר היא 30,איך זה אני מחשב את הcfm של המאורר. או שבכלל מסתכלים על זה מבחינת אנרגיה... אם ההספק של הcpu הוא 40w ששקולים נניח ל50 מעלות אז רק מאורר של 40w יצליח להיפטר מהחום... ובשביל למצוא כמה w מאורר צריך בשביל לקרר את המעבד ל45 מעלות פשוט נפתור משוואת יחסים פשוטה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם העליתי fsb מ 333 ל 375 כך שהמעבד נמצא כרגע על 3.0ghz-ללא שינוי מתחים השאלה שלי כמה עוד ניתן להמהיר את המעבד הזה ללא שינוי במתחים-ואם כן איזה מתחים לשנות? ומה עם תזמוני הראם? הטמפרטורות נמוכות אחרי ההמהרה -פחות מ -30 מעלות(המפרט בצד) תודה לכולם
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב קראתי והפנמתי קצת את כל עניין האוברקלוק, עכשיו ברשותי מחשב עם מעבד Intel 4300 + Big Typhoon לוח אם מסוג Gigabyte 965P DS3 REV3.3 זכרונות OCZ 1GbX2 800 Mhz Antec 500W אחרי התקנת הדרייברים של הלוח אם, נכנסתי לביוס וניסיתי להרים רק את ה FSB של המעבד. ( ללא העלת וולט ) לאחר שהרמתי יותר מ40, הוא כבר לא הצליח לסחוב את הווינדוס , מכיוון שלא רציתי לגעת בוולטים כי ראיתי איזה 7 אפשרויות של חשמל וממש אין לי מושג מה כל אחת עושה אז לא רציתי לגעת. בקיצור ולעניין אני רוצה להגיע בסה"כ ל 3Ghz יציב מהמעבד, עם שמירה על טמפרטורות סבירות. מישהו יכול להסביר לי במפורט מה עלי לעשות? כמה להגביר תוולטים? האם לשנות תתזמונים של הכרטיסי זכרון? בבקשה אני לא ממש בקיא באובר.. תודה רבההה !!
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התכווני שעל הדלת של המארז, יש מין כיפה כזאת שמכסה את המאוורר של המעבד, ומוציאה את כל האוויר שלו החוצה. האם שווה להחליף את הכיפה הזאת במאוורר שמוציא אוויר?? או מכניס?? תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני להאיץ את המעבד הE2200 (2.2GHZ). ראיתי באינטרנט הרבה אנשים שהצליחו להגיע עד 3.0GHZ אבל ברצוני לנסות עד 2.8-2.9GHZ בנתיים. אני לגמרי חדש בזה ואחרי שראיתי כל כך הרבה תוכנות ומדריכים לאוברקלוקינג הבנתי שאני צריך להתחיל הכל מ-0....אפשר איזשהו מדריך למתחילים על אוברקלוקינג למעבדים? (בבקשה לא להציע לי פתרונות כמו "זרוק את המעבד הזה לפח ותקנה משהו חדש, כי כמובן המטרה היא להאיץ את הביצועים אבל המטרה העיקרית היא להבין את תהליך ההאצת מעבדים, ונראה לי עדיף להבין את זה על מעבד די מיושן מאשר לקנות מעבד חדש ולשרוף אותו ) מפרט מחשב: מעבד intel dual core e2200 2.2ghz עם קירור (שאותו אני אקנה מחר) Arctic Freezer 7 Pro Rev.2. לוח …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד וראיתי בכמה מקומות שכדאי לנעול את המכפלה, את הלוח והמפרט המלא אפשר לראות בצד, המחשב יציב כבר מאז שעשיתי את הOC (בערך שבוע) כדאי לנעול את המכפלה? ואם כן איך? יש לי קירור סטוק זה לא יגרום להתחממות אם הוא יפעל כל הזמן על X8? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
115 ש"ח כתוב שזה 18db ומפיק 90cfm נשמע כמעט חלום לא? או שזה סתם חרטה? אני צריך 2 מאוררי 120mm שקטים בהרבה cfm . כסף לא חשוב, היקר שיהיה שקט והרבה זרימת אויר. אני מתלבט בין : SilenX Ixtrema Pro 120mm http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18682 Noctua 120MM Case Fan NF-S12-1200Rpm 17dBA http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2611&products_id=18806 Silverstone - FM121 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=FM121〈=heb&cart=11455088262118454 Scythe "S-FLEX" S-FDB 120mm Quiet FAN http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2530&products_id=17955
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
בבקשה זה דחוף לי... לוח 945P-S3 חדש...(במחשב שלי אחי..הייתה פעם הבעיה שהוא מתכבה באמצע משחק כלשהו וחשבתי זה הספק אז קניתי וזה לא עזר...) בקיצור ב-EVEREST הטמפ' של הלוח (צ'יפסט) לא עולה מעל 22 במאמץ! אבל כשאני נוגע בצ'יפסט אני יכול אשכרה לפתוח פה מקדונלדס משלי בבית!! הצ'יפסט פשוט רותח!! ממששש חם! - לדעתי זאת גם הבעיה שבעט משחק המחשב עושה ריסט.. בקיצור.. 1.יש תוכנה אמיתית שתראה ת'טמפ' של הצ'יפסט? טמפ' אמיתית אני מתכוון. 2. האם כדאי להחליף את הלוח ל- ASROCK CONROE XFIRE...? ( משהו כזה ) . ל ASROCK שנה אחריות ולשלי 3.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי קירור למעבד 7700CU והוא עובד על 1740~ סל"ד. רציתי לדעת אם אפשר לגרום לו לעבוד יותר מהר (אני רוצה לעשות OC קל למעבד). הקירור בא עם זה: http://shop.keyhansystems.com/images/7700cu.gif לפי מה שהבנתי בעזרת זה אני יכול לשלוט על המהירות..אז נגעתי בזה קצת ועדיין המהירות לא השתנתה. תודה לעוזרים ;D
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט בחתימה... טמפ' מעבד במאמץ 46 גג עם פריים95 ו-3dmark06 ביחד. ציפסט 43 PWM המופסטים האלה או מה שזה לא יהיה במאמץ 73(אמרו לי שזה בסדר) במנוחה 45. כרטיס מסך גם הומהר ל- 470/1200 שזה כמו 7800GTX, מנוחה 43 מאמץ 56-58. 3dmark01: 29,316 3dmark06: 4276 3dmark05: 7974 3dmark03: 17,514 [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פוסט קצת סתמי, לא למטרת קניה. בנועה המליצו למישהו שפתח ת'רד בפורום מפרטים על הקירור שבכותרת, ובאתר שלהם (http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5624) מצוין כי הוא הקירור הטוב בעולם לסוקט 1366. לאחר גיחוך קל חיפשתי כמה ביקורות, ולהפתעתי התברר שבכולן הוא השאיר מאחור את כל המומלצים פה באתר (מבחינת קירור, לא שקט - למרות שהוא לא היה רועש במיוחד), וביחס של עלות תועלת, הוא תמיד יצא במקום הראשון. למישהו יצא להתנסות איתו?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בוא נגיד שהתקציב 200-250 ש"ח ככה, אם צריך יותר אני אוסיף.... אני רוצה להשקיט את המארז שלי כדי שאני לא ארגיש אותו בכלל, לכן אני צריך מאוורים שקטים.... אם יש גם מאווררים עם לדים, זה יכול להיות נחמד, אבל תלוי במחיר.... אני לא מתפשר על שקט!!!! כמאוורר למעבד, אני אוסיף את ה-BT במקום המאורר סטוק של אינטל שיש לי כרגע.... תודה לעוזרים מראש
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני נמצא כרגע במעבר מפלטפורמת AM3 לפלטפורמת 1155. על הAMD עמד טרמלרייט 120 אולטרה (ועשה עבודתו נאמנה). באתר שלהם, יש ערכות לפלטפורמות שונות http://www.thermalright.com/products/index.php?cat_id=20 אך בארץ ראיתי רק ערכה לAMD ול1366. משיטוט באתר שלהם ראיתי שהמשווקת שלהם היא נעה והנציג שלהם הוא גולדטופ (או להיפך, ממילא אני לא יודע מה ההבדל). מנעה וגולדטופ טרם קיבלתי תשובה למייל, אך מTMS ומP SEE קיבלתי תשובה שלצערם אין להם את הערכה. מישהו יודע מי הנציגה של טרמלרייט אליה אפשר לפנות? או אולי איזו חנות בינלאומית שמחזיקה מוצרים של טרמלרייט ועושה משלוחים לארץ? תודה ולילה טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם הOC אני לא מצליח לעבור את הBUS של 141. אני חושד בכרטיס קול של AUREAL A3D 2 או ברטיס רשת של REALTEK ברגע שאני עובר את ה141 וינדוז לא עולה ורושם מסך כחול אומר שיש תקלה תבדוק את ההד דיסק חיבורי חומרה וכאלה "אם התקלה חוזרת תתקשר למי שסיפק לך את החומרה". הקטע הוא שברגע שאני מחזיר את הBUS אחורה (מתחת ל141) ההרד דיסק הופך לפיו מוד (אל תסבירו לי איך לסדר את זה אני יודע איך ואפילו הסברתי לכמה אנשים). למה זה קורה, ולמה אני לא יכול לעבור את ה141 FSB את המפרט המלא יש בצד ימין כמובן....
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הקירור(סטוק) שעל המעבד שלי מרעיש נורא, והיום נמאס לי החלטתי לפרק אותו ולהרכיב מחדש, חשבתי אולי זה יעזור(זה לא עזר...), השאלה שלי היא כזו, האם אחרי שפירקתי את ההיטסינק+מאורר והמשחה נמרחה טיפה צריך למרוך משחה מחדש? או שזה בסדר? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי מחשב שמבוסס על מעבד AMD Ryzen7 3700X (תושבת AM4). המאוורר שלו (זה שהיה מצורף אליו בקופסא) משמיע כל כמה שניות משבי רוח רועשים במיוחד, גם אחרי ששיניתי הגדרה בביוס למצב שקט. מבקש לקבל המלצה למאוורר שיהיה שקט יותר גם במצב 'נורמל' (ללא קירור נוזל/גז). תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל עונה ! ביכולתי להשיג את הקולר ZALMAN 9500 ב250 ש"ח. השאלה: האם כדאי ? האם הוא שקט ואושה את עבודתו בצורה יפה ? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-