אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד AMD64 3000+ עם קירור מקורי שמגיע במארז BOX, עכשיו הבעיה שהחרא של הקירור כבר חודשים עושה רעש של סוס וזה מעצבן... פתחתי דיונים כאלה בעבר אבל היום המצב החמיר הקירור המעצבן מתחיל להבתובב על 4000 RPM או מהו כה והוא נשמע כמו מקדחה עד שאני בועט במחשב והוא מפסיק. הקיצר אין לי תקציב גדול וראיתי בנועה גוף קירור ב50 שקל של ארקטיק קוינג שמגיע עם מאורר 92 מילימיטר וכתוב שהוא שקט זה יעשה אתה העבודה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4895 עמוד באתר היצרן http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=93&data=1&disc עריכה: מצאתי משהו שנראה יותר מתקדם ב60 שקל http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 אתר היצרן: http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?i…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לברר עם זכרונות Kingston 667 pc2-5300 - x 2 שכל אחד עלה 350 ש"ח שווים משהו ואם טובים ל oc? יש לי עוד מצב להחליף...
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוח DFI LANPARTY T2RS PLUS, ביוס אחד לפני הכי חדש... ( אין תיקונים מעניינים באחרון ) ניסיתי הכל... שחקתי עם כל המתחים ( כולל PLL ) ניסיתי לשחק בן כל הסלוטים של הזכרון, ניסיתי לעבוד עם סטיק בודד, ניסיתי לשחרר/לנעול PCI-E, ניסיתי שני גרסאות MEMTEST, ניסיתי עם זכרונות G.SKILL 1066 אחרים שיש לי בבית, ניסיתי לעבוד עם GEIL BLACK DRAGON 1066, הקטע המצחיק שהזכרונות יציבים ב 600*8 למשל ( שזה 1200 אפקטיבי ) הבעיה רק ב TEST 5... כל השאר עוברים יופי... לפני שאני דופק ביס ללוח, מה יכולה להיות הבעיה ? מה עוד לנסות...? :-\ תודה
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה... יש לי בצד של המחשב מאורר (בחלון) עכשיו הוא מוציא אויר החוצה.. אפשר לסובב אותו כך שהכיוון של הרוח תיכנס לבפנים? כלומר שמהאורר יכניס רוח לתוך המחשב,האם זה טוב ? כדאי לעשות את זה? תודה לכל העוזרים.... נ.ב יש לי טמפ 57 מעלות שאני משחק...
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, כפי שראיתי יש אלפי מאווררים שונים ומגוונים למארז. אני מחפש המלצה למאווררים טובים שאני יוכל לשים גם על הקירור של המעבד שלי וגם על המארז. הקירור שלי הוא Thermalright Ultra Extreme, עם אפשרות להרכיב שני מאווררים של 120mm, כנ"ל למארז. הרעש לא ממש מציק לי. מה שאני מחפש זה מאווררים חזקים יחסית ואמינים. תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך צורבים BIOS ל- SAPPHIRE R9600 XT? שיהיה עם מהירויות קצת יותר גבוהות. תודה מראש.
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רוצה קירור אוויר עד 400 ש"ח לקונרו רציתי ללכת על BT אבל אמרו שיש יותר טובים בקיצור הקירור הכי טוב שאפשר להשיג לקונרו עד 400 ש"ח והאם שווה לחכות לBT החדש? ואם כן מתי הוא אמור לצאת בארץ.? עריכה: לקרוא את זה! Scythe NINJA או BIG TYPHOON של TT? מיועד לקונרו [move]אם ללכת על הNINJA אז האם הוא שקט כמו BT?[/move]
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. רציתי לעדכן את כל המעוניינים שהבלוקים שלי כבר ביצור, התוכניות וחומר הגלם (נחושת כבר במקום היצור. הבלוקים ייוצרו בטכנולוגית CNC (עיבוד שבבי). מיוצרים כרגע : 10 בלוקים למעבד - אפשרות התאמה לAMD ולPENTUIM4. 10 בלוקים - אפשרות התאמה לגשר צפוני ולכרטיסי מסך. הזמינו מקומות מראש לערכתי הבלוקים יהיו מוכנים למסירה בתחילת שבוע הבא.
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הזמנתי את המאוורר הזה ביום שלישי, לכ. מסך MSI GF4 Ti4600 אבל איך אני יכול להיות בטוח שאפשר לתפוס אותו עם ברגים?? שלא בזבזתי סתם כסף לשפורפרת של ארקטיק סילבר 3 שלא תעזור לי
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הלוח אם שלי מציג 80 מעלות עזרו לי והעם זה מסוכן או יהרוס את המחשב http://jsadk.tk/Piximg/upload/1248901184.png http://jsadk.tk/Piximg/upload/1350233687.png דרך אגב האתר של התמונות הוא האתר שלי http://jsadk.tk/Piximg עם אסור לירשום את זה תרשמו לי אל תנעלו בבקשה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
סוף-סוף התחלתי לבתר את המארז לחתיכות קטנות,ובקרוב יתחיל שלב הצביעה. להנאתכם ,מצורפת תמונה:
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת באיזה תוכנה?! תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים יש לי כרטיס מסך אולי אתם יודעים כבר radeon 9200 se st lab אבל הגרסה הקטנה יש לי בעיהמאז ומיתמיד הכרטיס מתחיל לבעור ומדי פעם לעשות בעיות אני הסברתי לאבא שלי שצריך לעשות משהוא אבל הוא אמר שהחברה צריכה לבנות גופי קירור סטוק לכרטיס ואמור לעשות עבודה טובה בכרטיסים החזקים זה נכון אבל באמת,אני חשבתי להתקין tt extreme spirit רק בעזרת הדבק כי יש לי בעיה עם הקליפסים
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום האם יש אפשרות כלשהיא להציג את טמפרטורת המעבד בזמן אמיתי בשולחן העבודה ? האפשרות היחידה בה אני מצליח לראות את טמפרטורת המעבד שלי היא אך ורק בהפעלה דרך תפריטי הביוס. להלן נתוני המחשב שלי: CPU Type Intel Pentium 4, 2800 MHz VIA U8668 U Mother board name: Motherboard Chipset: VIA VT8751 Apollo P4M266 BIOS Type: Award (01/31/04) CPU Alias: Northwood, A80532 תודה מראש לכל העונים יש לי את ה everest מותקנת במחשב אבל לא מצאתי שום תפריט שמזכיר את טמפרטורת המעבד שלי, הפכתי את כל התפריטים שוב ולא מוצא. איזה ממשקים עוד יש ? רצוי ממשק פשוט וקליל שישב בשורת המשימות בסוף הצלחתי למצוא את התפריט רק שעברתי על תפריט הסנסור 100 פעם ולא ראיתי כלום. מסתבר שלמערכת לוקח קצת זמן…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עושה אוברקלוק ומהירות הזכרונות עולה במקביל למהירות המעבד. אני חושש להגיע עם הזכרונות למהירות שהיא מעל 800 מגה הרץ ללא קירור ואני צפוי להגיע למהירות של 1300 מגה הרץ לזכרונות. עכשיו השאלה היא שאני מתקין גוף קירור לזכרונות צריך להשתמש במשחה תרמית או שמספיק שגוף הקירור יהיה צמוד לזכרונות ללא משחה תרמית?
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המעבד שלי על 48 מעלות במאמץ והיום הגעתי הביתה וראיתי אותו על 62 נשבע לכם חשבתי נשרף המחשב החדש! כיביתי את המחשב לאחר 24 שעות שהוא היה דלוק הדלקתי שוב פעם הוא היה על 50 וירד עד ל 45 בשינה [לא במאמץ] והכרטיס מסך שלי חם אש נשבע לכם אני לא יכול לגעת בו... [הכול חם ואפשר לגעת בהכול חוץ מבשבב אחד רותח שמתי את הפלסטיק של הדני והוא נמס תוך שניה וחצי] אז איזה קירור לקנות???????????? סעמק הינה המפרט abit max 3 2.8c p4 2X256 geil golden ]מתח של 3.0V ANTEC 1000MG ? WINDOW ANTEC 430V REDEON 9800 SE ALL IN WONDER PLOS OMEGA עריכת דיון : תוסיפו את השאלה אה ומה זה הטמפרטורות של ה- PWM? כאילו מה הפירוש? כי זה עכשיו על 39 מעלות... וה-SYS על 32 מעלות... מה זה בכלל SYS AND PWM? אני כבר יותר…
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מחשב והמארז גנרי והיה שם מאוורר 8 פשוט ללא מותג השאלה היא כזאת : כמה באמת המאווררים האלה יעילים או שזה סתם גאדגט שיווקי ? מאוורר חזק בדרך כלל הוא 4W עם 70 - 80 CFM אבל בפועל אם שמים את היד במרחק סביר מהמאוורר שהוא פועל בקושי מרגישים אויר , מאוורר של בית זה 40 - 50 W הכי פשוט . אני לא מדבר על המאוורר של המעבד ושל הכרטיס מסך רק על הדפנות של המארז , התקנתי 3 מאווררים החלפתי את ה 8 הגנריק שמתי TT במקומו 8 ( מוציא אויר ביחד עם המאוורר של הספק כח ) , ושמתי עוד 2 על הצד של המארז שמכניסים אויר 12X2 אחד 12 של TT ואחד 12 של חברה אוסטרית מותג שכחתי את שמה חברה מעולה ושומעים " רעש " אבל אין הבדל בביוס " טמפרטורה כללית " כאילו זה סתם אפילו התקנתי מאוורר TT לכונן הקשיח זה סתם בא…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל מומחי האוברקלוקינג באשר הם, אני חדש בתחום ומנסה לרכוש כמה שיותר ידע בכדי שאוכל להמהיר את המחשב החדש שלי. קראתי את המדריכים באתר ולא הבנתי תכלס איך אני עושה את זה, אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות: 1. איך אני בודק אם "המערכת יציבה" לאחר ההמהרה? 2. איך אני בודק את טמפ' המעבד \ הרכיב אותו אני ממהיר? 3. איפה ניתן למצוא מדריך מפורט של תכלס איך אני עושה את ההמהרה? 4. האם בכלל אני יכול להמהיר את המעבד שלי? AMD athon 64 3700+ san diego GYGABYTE K8NF-9
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בידיוק לפני 5 דקות נכבה לי המחשב לפני שהוא נכבה הוא השמיעה 7 צלילים של ני נו ני נו ני נו ני.. (נשמע מצחיק חח) ואז נכבה מישה ויכול להגיד לי אולי מה הבעיה ?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לדעת מספר דברים לגבי Overclock radeon 9600 pro. 1. לאיזה מהירות CORE אני יכול לצפות להגיע? 2. לאיזה מהירות MEMORY אני יכול לצפות להגיע? 3. האם קירור באמת נחוץ לכרטיס הגרפי אם בכלל צריך להוסיף משהו.... תודה מראש נמרוד
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! האשכול השני שאני פותח פה (השני בנושא אחר לחלוטין), מקווה שלא עברתי על החוקים.. הבעיה היא כזו: היום הסתכלתי ופתחתי את המארז, וגיליתי שהמאורר האחורי לא עובד.. סובבתי אותו קצת עם האצבע ופתאום הוא התחיל לעבוד.. להסתובב בדיוק כמו בימים הראשונים אחרי שקיבלתי את המחשב. (אחרי מחקר קצר גיליתי שהוא פשוט לא מתחיל להסתובב כשאני מדליק את המחשב) הקטע הוא שלפני איזה שבוע (וגם עכשיו מדי פעם) SPEEDFAN הראה מין קפיצות מוזרות במהירות שלו, כאילו הסנסור שם דפוק.. (רוב הזמן זה היה על 1500-1700 ואז פתאום הייתה מין קפיצה כזאת ל 337500 או ל0 ואז זה חזר למספר הגיוני..) זה לא הפריע לי כי המאורר עבד בסדר. התוכנה של הלוח אם של GIGABYTE מראה שהוא כל הזמן על 0.. מה נדפק שם? יש מצב לסדר את …
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום... בימים אלו אני מרכיב שני מחשבים לצורכי אולפן הקלטות, ואני צריך המלצות לקירור מעבד 4770k, שיהייה הכי שקט שאפשר אך שיביא ביצועים טובים ל-4.6 אוברקלוקינג, הדגש הוא על השקט! חשוב לציין שיש לי זוג זיכרונות בעלי פרופיל גבוה מסוג: corsair dominator platinum. תקציב עד 500 שקל אם ובאמת שווה את המחיר. (קראתי תגובות ממש טובות לגבי zalman cnps11x extreme מישהו יכול לאשר?) תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הסיפור שלי הוא כזה - כשקניתי את המארז שלי (רשום בכותרת ובמפרט שלי) הוא בא עם 6 מאווררים שזה לא רע בככל לסירקולציה טובה , הנה הקישור לאתר היצרן שם בלשונית Specs תוכלו לראות פרטים על המארז כולל כל המאווררים - http://www.nzxt.com/new/products/crafted_series/tempest_evo , המאווררים הם - 2 של 120 מ''מ עם לדים כחולים מקדימה מכניסים אוויר , 2 של 140 מ''מ מלמעלה מוציאים אוויר , אחד של 120 מ''מ עם לדים כחולים בצד מכניס אוויר ואחד של 120 מ''מ מאחורה מוציא אוויר. הבעיה היא שאחרי שימוש לא רב כל כך (אחרי חודש-חודשיים אחרי הקנייה) שמתי לב שבמאווררים שבהם יש לדים (2 מקדימה ו-1 בצד) התחילו לאט לאט להישרף הלדים , ז''א אחד אחרי השני לאט לאט פסקו לעבוד , ואני כמובן ישר הסקתי מסק…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מניח שרובכם מכירים את בעיית הטמפ' של הכרטיסים הנ"ל, הייתי רוצה להקל על האנשים בעתיד לכן, אני אשמח שכל אחד ירשום את סוג הכרטיס שברשותו, היצרן, וכמובן את הטמפ' אולי נוכל למצוא עקביות כלשהיא, ובכך לתת לקונים את האפשרות לקנות כרטיס מיצרן מסויים, שלא "זייף" במריחת הגריז הטרמי מבלי להתעסק עם פירוק קירור הכרטיס\ התעסקות בפרופילים למיניהם אני יעדכן בקרוב (כאשר אני אסיים את השיפוץ בחדר) ברשותי 4850 מתוצרת SAPPHIRE .
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת האם המחשב שלי מתממם יותר מדי איך אני יכול לעשות את זה שמתי כבר יד על צד המארז זה לא עובד הצד תמיד קר מאוד שלא כמו המחשב שלי איזה דרכים פשוטות יש לדעת אם המחשב מתחממם יותר מדי? ותיגידו באיזה עוצמה האויר מהמאוורים שלי צריך לצאת זה והאם הקצב משתנה בהתאם לחום במארז שלי? תודה ידידי שלום וביי
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-