אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
ברצוני להפנות את כולכם לדיון מאוד מעניין(שמוביל גם לדיון אחר מאוד מעניין בפורום המפתחים של אינטל), בנושא קריאת הטמפ' הדיגיטלית שהונהגה במעבדי ה-C2D. לאלה מכם שאינם יודעים - הקריאה בתוכנות כדוגמת CoreTemp ו-TAT מסתמכת על חיישן דיגיטלי למעשה. חיישן זה מניב תוצאה שלילית שאותה יש להחסיר(כפי הנהוג) מטמפ' ה-TjMAX. לפי הת'רד הזה נראה כי למעשה אין אף MSR ששומר את המידע על ערך ה-TjMax במעבדים שולחניים, והתוצאה הינה למעשה יחסית לטמפ' ה-PROCHOT#(הטמפ' שבה מתחיל תהליך ה-throttle). טמפ' זאת אינדיווידואלית לכל מעבד ונקבעת בעת הייצור. במילים אחרות, אם TAT\CoreTemp מראות שהמעבד שברשותכם פועל ב-60 מעלות, הדבר למעשה אומר שהמעבד רחוק 25 מעלות מטמפ' שתעורר Throttle(או 40 מעלות אם מדובר במרוב…
-
- 74 תגובות
- 24.3k צפיות
-
-
אני יודע שזה קצת מפגר לקנות קודם ואז להתיעץ אבל היה לי דיל ממש טוב וגם יש לי הרגשה שהרכיבים הנ"ל יתאימו ל OC נחמד( הלואי) אז רציתי לדעת מה הפוטנציאל של הרכיבים הנ"ל להגיע ל OC רציני (בהנחה שיש קירור איכותי מאד ) מעבד Q9450 זכרון OCZ 4GB 800HERTZ סידרת REEPER כרטיס מסך 4870 של G CUBE לוח אם ASUS P5K (לא זוכר דגם מדויק נראה לי P5K ESN או משהוא כזה)
-
- 0 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום יש לי תמעבד e7200 עם קירור סטוק והגעתי ל 3.6 ghz עכשיו הטמפרטורות הן במצב מנוחה 37 מעבד ו50 כל ליבה לפעמים פחות בצעתי בדיקה בocct אחרי 40 שניות זה אומר שהמעבד חם מדי והוא מגיע לשבעים מעלות אבל אני בודק באוורסט והוא על 56 והליבות על 70 אז השאלה שלי היא אם זה בודק לפי הליבות ולא לפי המעבד ? כי המעבד קר יחסית הוא לא מגיע ל60 אפילו וזה עוצר תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 755 צפיות
-
-
ברשותי מארז CM690 ושני מאווררים נוספים, איפה לשים אותם ?, את שניהם למעלה ? או אחד למעלה ועוד אחד בצד[יש כבר אחד בצד], ואיך לקבוע אותם? הוצאה או הכנסה ?
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
הכרטיס כבר זמין במלאי בלפחות 3-4 חנויות בארץ במחיר של כ 180 ש"ח. http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=162&disc אבל אני לא מצליח למצוא אפילו השוואת ביצועים אחת. (חוץ מאתר החברה, אבל זה מול הסטוק). חנויות שכבר יש במלאי : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=7477 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3581 מישהו יודע משהו, או קנה כבר? בכל מקרה כמעט קנייתי את הפרו 7 הרגיל ואז ראיתי את זה.. ולפחות לפי איך שהוא נראה זה בהחלט שווה תוספת של 65 ש"ח.. השאלה היא איך הוא מתפקד..
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
הי ושבת שלום לכולם ;D מה כדיי יותר לתושבת AM2 עם מעבד Athlon 64 5000+ לOC V1 Copper 110mm Blue Led CL-P0401 http://www.thermaltake.com/product/cooler/Retail/Cl-P0401/cl-p0401.asp 245 שח Blue Orb II Silent CL-P0257 http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/cl-p0257/cl-p0257.asp 160 שח Freezer 64 Pro http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80&disc= 100 שח תודה
-
- 5 תגובות
- 621 צפיות
-
-
היי אני לא ממש מבין בOC של AMD ויותר מזה אף פעם לא היה לי גם AMD. כל המחשבים שלי הם של INTEL והיתי רוצה לקבל פעם חוות דעת ואפילו לנסות..! השאלה היא אם בכלל זה שווה את הכסף והזמן מפחינת תוצאות! נכון להיום אני יודעה שהכתר שייך לINTEL.. והעניין עד כמה? והפמרט שהיתי מעוניין לרכוש עבור משחקים וסרטים בעיקר הוא: Athlon 64 5000+ 2.6GHZ 2GB 800HZ Kingston Value ו.. M61PME-S2 AM2+, 6100, DDRII800, VGA, PCI-E http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2755&ProductName=GA-M61PME-S2 או MA69VM-S2 AM2, 690V, DDRII 800, PCI-E, ATI X1200 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboar…
-
- 11 תגובות
- 777 צפיות
-
-
הפריזר מותקן על פנטיום 4 3GHZ שהתקנתי אותו אז לא כל הפינים עשו קליק אבל נראה היה שהם יושבים טוב ושהקירור יציב אבל הקירור לא יורד מ2700 סיבובים לדקה גם במנוחה האם זה בסדר?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בקרוב מאוד קונה מחשב חדש עם הכרטיס מסך הנ"ל מה שכן אני יודע שהמאוורר שלו אמור להגיע לRPMים גבוההים כדי לשמור על הכרטיס בטמפרטורה נוחה רציתי לדעת עם שווה לי להשקיע בקירור של טרמלרייט הוא עולה בסביבות ה250 שקל... 1.בגלל המימדים של הכרטיס היא בכלל מתאימה? 2.היא תיהיה יותר אפקטיבית מהקירור סטוק? 3.עיניין הרעש ירד מהפרק עם מערכת כזאת? 4.אני ארגיש הבדל בביצועים? מעכשיו אני מציין שאני רואה סרטי HD ומשחק משחקים כבדים לא עושה OC תודה רבה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
זה המפרט שאני קונה: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9450, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Seagate - חמש שנות אחריות 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 צורבים Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata - 2 Years Warranty מארזים CoolerMaster CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) מסכים SAMSUNG - שלוש שנות אחריות 2243BW 22'' LCD 5ms 1:8000 DVI WideScreen מחיר 5815 ¤ אשמח בשארית שנשארה לי בתקציב (200 ש"ח לערך) שתמלי…
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום לכולם לכל המבינים - אנא ראו מפרט מחשב יש לי בעיה עם טמפ' לוח אם SYSTEM TEMP לפני כמה ימים הטמפ' עלתה ל - 74 מעלות IDLE למרות שהמעבד - על 38-40 IDLE כרטיס מסך על 34 IDLE לא זכור לי שהתקנתי משהו לאחרונה תוכנתית ובטח לא חומרתי. היש למישהו רעיון למה פתאום קופצת הטמפ מ-35-40 מעלות IDLE ל 74 IDLE? אשמח לתגובה מקצועית... תודה
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ה-GPU מראה 64 מעלות C מה זה ? ה-HD מראה 36 מעלות C TEMP3 מראה 40-45 מעלות C FAN 1 מאוורר מעבד -970 -1000 RPM את הטמפ של הCPU אני לא רואה . היכן אפשר לראות טמפ מעבד ? האם זה ה TEMP3 בתוכנה זו ?
-
- 3 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שווה להשקיע בשני המאוררים הללו 120 שח ולשים אותם בגג המארז למשל... ישנה משהו? נתונים טובים ושקטים למאווררים... מה אתם אומרים חשבתי לשים בגג המארז שניים כאלה...אבל יכול להיות שאני ישים עוד אחד בדלת המארז למטה שיכניס אויר לאזור הכרטיסים.... [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב עם מעבד q9450 ולשים קירור.... עכשיו חשבתי על ה v1 של tt מה אתם אומרים עליו? יש לי כמה שאלות לגביו 1.האם הוא שקט(אפשר להיתפשר טיפה אבל שאני יצליח לישון בלילה) 2.האם הוא מקרר טוב? 3.האם אפשר להרכיב אותו כך שהוא יזרוק אויר למעלה או אחורה למאוררים שמוציאים אויר במארז cm 690 ואני לא מתכוון oc ואני עדיין רוצה קירור טוב....
-
- 7 תגובות
- 655 צפיות
-
-
-
-
איזה תוכנה אמינה יותר לבדיקת יציבות המעבד S_M או OCCT?
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום, נשברה לי תושבת גוף הקירור של המעבד בלוח אם Asus M2NPV-VM, מעבד AMD בתושבת AM2. הדבקתי את החלק שנשבר עם דבק מהיר. הפתרון החזיק לכמה ימים, ועכשיו התושבת נשברה שוב. לוח האם נקנה ב-2006 וכבר איננו מכוסה באחריות. תמונה מצורפת. מה עושים? תודה רבה! רון. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מדובר בSLI 9600GT של חברת Twintech ובמעבד Q6600 כרטיסי מסך בסטוק: 700@950@1750 מעבד בסטוק: 2400Mhz בהתחלה עשיתי OC של 740@1100@1850 והמעבד היה על 3503Mhz וקיבלתי ב3DMARK06 כ16,603 רציתי מאוד לעבור את ה17,000 אבל שום דבר לא עזר את המעבד לא הצלחת לעלות אז עיגלתי אותו ל3510Mhz אבל את הכרטיסי מסך הצלחתי להרים ל780@1210@1950 ובמקום לעבור את ה17,000 ביג טיים.... מה התוצאה הכי גבוהה שקיבלתי? 16,911(אחרי המון פעמים) אגב, עם הOC הראשון לכרטיסי מסך, העלתי את הPCI בביוס מ100 ל105 ואת הOC הגבוה שעשיתי אח"כ זה עם 100 בPCI כי אני חושב שזה גם מה שמנע ממני להרים את תדר הכרטיסים בכל מקרה, יש למישהו הסבר? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 685 צפיות
-
-
-כותרת- תודה רבה לכל העונים!!!
-
- 8 תגובות
- 902 צפיות
-
-
הרבה חברה מהקהילה נרשמו לקבוצה של HWZONE ב HWBOT.ORG שזה נחמד.... אבל הקבוצה לא תוכל לצבור נקודות בקצב מהיר אם אנשים לא יתחילו לתת תוצאות... יש כאן אנשים עם מחשבים מעולים עם פוטנציאל גבוהה רק תיקחו חלק ותתחילו לפרסם תוצאות בקבוצה שלנו ב HWBOT כמובן שאני חייב לשבח את אלה שכן לוקחים חלק: Gomunkul שמוביל xVertigo Titan777 CyAn1De iMMoRTaLiTY eluha taotao אז מי שעדיין אין לו משתמש מוזמן לפתוח ולהצתרף לקבוצת HWZONE ומי שכבר רשום... למה הוא מחכה?! למידע נוסף בדקו את הסטיקי של GGUYZ לגבי קבוצת HWZONE ב HWBOT
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
-
העליתי קצת מתחים, ואפילו בלי, כל פעם המחשב מרסט לי לא משנה מה וכמה אני מעלה. למשל כשעשיתי OC ראשוני ל2.7 והעליתי את את ה CHF ל300 ,מכפלה 2.66,העליתי ברמה אחת את ה CVC וכל השאר נשאר NORMAL היה מצב שהWINDOWS עלה כמו שצריך אבל באתחול הבא הוא חזר לקדמותו, אל אף שהאתחול התבצע כתקנו(לא ההגדרות בתמונה) התמונה ממחישה ניסיון שניסיתי לעשות שלא ממש צלח... [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אהלן אנשים, היום החלטתי להוריד כמה תוכנות לבדוק מה קורה עם הטמפרטורות במחשב שלי אחרי בעיה שהייתה לי שיתכן שמקורה בחימום יתר. אז הנה התוצאות משתי התוכנות שהתקנתי speedfan easy tune כמו שאתם רואים התוצאות שונות לגמרי =\ מה אני אמור לעשות בדיוק? נכון להיום יש לי שני מאווררים למארז, אחד למעבד ואחד לכרטיס מסך זה אמור להספיק לא ככה? הערה אני משתמש בלוח אם של gigabyte
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-
-
האם שינוי התדר הזה ישפיע על ביצועי כרטיס המסך שלי?
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-