אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
בפנטיום 4 איפה למרוח? מישהו מוכן לסמן בתמונה איפה למרוח את החומר התרמי?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי אצלי כבר חודשיים הכל טוב ויפה בהתחלה הוא היה שקט וקטלני אבל לפני שבועיים שלושה המחשב התחיל להיות רועש הרבה מעל למצופה,והרבה יותר מקודם לכן כלומר הרעש הוא לא רעש מטורף של מחשב שקשה לו, אבל הרעש מאוד מציק. עכשיו ככה המחשב מטופלל מצוין לא מוזנח לדקה. אני מנקה אבק ושומר עליו טוב. הרכיבים הם רכיבים חדשים,ולא אמורים להרעיש(כך לפחות אני יודע) ניסיתי לברר את מקור הרעש ולא כל כך הצלחתי... מה גם שהמארז שלי מאוד אטום, ואמור להיות שקט, ע"י חסימת רעש שעלול להיגרם בפנים. אבל הרעש מתגבר על המארז. מה עושים? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי קירורים מטורפים של COOL MASTER וזלמן.... הV8, V10...גם הSPINQ של THERMAL.. נראה חייתי... אני פשוט חושב שדעתכם, אלה אם הנסיון, היא השיקול הטוב והנכון ביותר...(נכון שקירור משפר את מראה המחשב אבל את האמת זאת תכונה שולית) הצעות עד 400 ש"ח נראות לי הגיוניות, מי שמכיר קירור מים איכותי בסטייה של 250 ש"ח שישמיע קולו. תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מרחתי משחה טרמית על המעבד וגם על המאורר הסטוק של אינטל (השתמשתי בשל זלמן, לכן לא היה בעיה ויש שיכבה דקה) (ניקיתי את הקודמת עם אציטון) בדקתי שהמאורר יציב ,עכשיו אני פותח את המחשב הטמפ' היא 60 מעלות עכשיו שהתייצבה ל50 מעלות ונשארת בה. זה צריך להיות 35 במנוחה לפחות, מה הבעיה? יש דבר שלא עשיתי נכון? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי כבר בהמון חנויות ואין להשיג או שהישראלי הממוצא טיפש מידי להבין אנגלית בפשוטה, אפילו בחנות מיוחדת לברגים אולי מישהו הצליח להשיג ברגים כאלו ? לידיעה : ברגיי TUMBSCREWS הם ברגים מחשב רגילים שנועדים לסגור את הפנלים במחשב אבל במקום מברג אפשר לסגור אותם ביד כי הראש שלהם גדול ועבה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עם e4600 באוברקלוק ל 12X 250mhz , עם מתח 1.3625v הרצתי 5 לופים, על בדיקה מלאה, וזה עבר לי רק 1 מתוך 5 מה אני אמור לעשות, להעלות מתח למעבד?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים, אני חדש כאן. יש לי כרטיס מסך וודו באנשי ישן ומגעיל (ולא, אני לא יכול לקנות אחר עכשיו). לפני 3 חודשים כשפתחתי ת'מחשב שלי גיליתי שהמאוורר שלו מת. שימנתי אותו והכל היה טוב הוא חזר לחיות וכו'. לפני שבוע פתחתי אותו שוב וגיליתי להפתעתי שהוא מת ושיש לו ריח של עשן. כשפתחתי אותו ראיתי שהוא שרוף. הוא כבר מת לגמרי. יש על הליבה היטסינק בעובי חצי ס"מ (!), ועליה היה בעבר הקרוב מאוורר 40X40X10 מ"מ... עכשיו יש מאוורר רגיל שיושב בדיוק מתחת לכרטיס מסך ושומר עליו חם במקום רותח (נגעתי בו והוא בוער...מאוד!). הקטע הוא שעכשיו אני צריך למצוא מאוורר לכרטיס מסך שלי. אז הלכתי וחיפשתי, ונתקלתי ב-Blue Orb של תרמלטייק. המידות שלו הן 50X50X25 מ"מ כולל התופסנים שבצדדים. כך גם בכרטיס עצמו - 50…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, ברשותי מכשיר מיו 336 עם מעבד 300 MHZ ו 32 ROM החלטתי לעשות לו קצת אוברקלוקינג. עם התוכנה XCPUSCALR. ולמי שמכיר את תוכנת הבנצ'מרק לפוקט GXMARK. ליפני האוברקלוקינג, התוצאה הייתה 1205, אחרי אוברקלוקינג 400 NHz מהירות מעבד ו 300 מהירות באס, התוצאה הייתה 1607. מה אתם אומרים כדאי לנסות יותר? מה הסיכויים שישרף? אפשר להעלות דבר כזה לDB של האוברקלוקינג באתר ?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי את המארז טרנספורמר וכלם יודעים שהבעיה העיקרית שלו היא רעש.... אני ניסיתי להתחכם וקניתי פאן באס....אבל..שהמאוררים במארז נמצאים על 7 וולט הם עדין מרעישים וכמעט שלא מזיזים אויר... אז אני צריך המלצה למאוררים חדשים. קצת פירוט למצרכים: 1)שני מאוררי 80 מילימטר (רצוי עם לד) במקום המאוררים שבדלת הצדדדית. 2)מאורר 120 שקט עם 50 CFM מינימום שיבוא בקידמת המארז. 3)מאורר 120 שקט לפחות 50 CFM שיבוא בצד האחורי של המחשב. 4)מאורר לגג 80 מילימטר לא חייב עם לד חייב שיהיה שקט וזהו. תודה לעזורים ולמנסים לעזור עריכה: איך המאוררים הבאים: 1) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 X1 2) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6184 X2 3) http://www.noacom…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! תראו אני בדילמה יש לי מאוור למעבד termaltek וגם מאוור מארז של אותו החברה והמחשב שלי יושב על 39 מעלות ואני רוצה להוריד אותו עוד יותר אני לא ידוע איך עושים את זה כול החוטים שלי בתוך המחשב עוברים בתוך תעלות מיוחדות ויש מלא מקום בתוך המחשב אני לא מבין למה הוא כזה חם מה אני עושה אני מאוד ישמח אם תעזרו לי ??? :-X
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, עשיתי OC למעבד ולאחר מיכן ביצעתי לו בדיקת מאמץ, סה"כ המחשב מתפקד סבבה.. רק רציתי לדעת האם הטמפ' תקינה לאור הנתונים ב- CPU-Z? האם אין חשש שיקרה נזק כלשהו כתוצאה מהטמפ'? אם צריך פרטי המערכת בצד... תודה לעונים..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי gtx 460 וסך הכל המעלות שלו סבבה גם באוברקלוק אבל לא יודע אולי אני אנסה לשבור שיאים וגם סתם שהכל יהיה קריר יותר ויחזיק יותר זמן עכשיו אני מביא עוד gtx 460 יעני sli וחשבתי אז במקום כבר לקנות gtx 460 אחד עם קירור יותר טוב או משהו כמו זה שהשקעתי עליו לא מזמן מה שיש לי gigabyte gtx 460 אלא להביא משהו עם קירור קצת פחות טוב ואז לקנות בשביל שניהם את זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9744 כדאי? מישהו שמע על זה פעם? (אהה ואני לא רוצה מערכת קירור מים שלמה להכל למעבד וכל זה ברוך השם שם הכל מסודר רק לכרטיסי מסך) או אם מישהו יכול להמליץ לי על משהו אחר גם יעזור לי תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי 7950 של gigabyte wf3 שרץ על stock של 900mhz. רציתי לעשות לו oc, ללא העלאת מתח. אז התחלתי לעלות את הclock עד ל1000mhz. הרצתי 3dmark וfurmark והכרטיס מגיע לחום של 61 מעלות. הכל נראה טוב ולא היה בעיות. שיחקתי בcrysis 3וזה ממש עזר בביצועים. אבל אחרי שהעלתי את ההדגרות ל"הכי גבוהה"בcrysis 3 המסך נהיה שחור. פתחתי את 3dmark אחרי זה עוד פעם, ורואים את כל המסך מטושטש. האם זה אומר שהכרטיס שלי לא יכול לרוץ על 1000mhz? זה קרה לי גם ב980mhz. ראיתי שאנשים אחרים עם כרטיס כמו שלי, מגיעים לתוצאות האלה ביציבות בלי הרבה בעיה. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? איך הכי כדאי לבדוק את היציבות? ועם איזה תוכנות הכי כדאי לי לעבוד? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכיב בימים אלה מפרט ל-HTPC שהולך להיות אצלי בסלון. כרגע אני משתעשע עם הרעיון של לעשות את המחשב fanless. קירור פסיבי לגמריי. אולי גם לא לגמרי? אולי חלקי? מה האפשרויות שלי לעשות את המחשב הזה כמה שיותר שקט? אני עוד לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... הנה המפרט: M.Board: GIGABYTE GA-H55M-S2H CPU: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - נראה לי שצריך להחליף למשהו עם קירור... Mem: HDD: WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU - ספק אחר? מארז אחר? Case+PSU: DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLAC תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לוח DFI LANPARTY T2RS PLUS, ביוס אחד לפני הכי חדש... ( אין תיקונים מעניינים באחרון ) ניסיתי הכל... שחקתי עם כל המתחים ( כולל PLL ) ניסיתי לשחק בן כל הסלוטים של הזכרון, ניסיתי לעבוד עם סטיק בודד, ניסיתי לשחרר/לנעול PCI-E, ניסיתי שני גרסאות MEMTEST, ניסיתי עם זכרונות G.SKILL 1066 אחרים שיש לי בבית, ניסיתי לעבוד עם GEIL BLACK DRAGON 1066, הקטע המצחיק שהזכרונות יציבים ב 600*8 למשל ( שזה 1200 אפקטיבי ) הבעיה רק ב TEST 5... כל השאר עוברים יופי... לפני שאני דופק ביס ללוח, מה יכולה להיות הבעיה ? מה עוד לנסות...? :-\ תודה
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפס מאורר 120mm עם 4 פינים לקירור מעבד כל הדגמים שמוצעים בעלי 3 פינים מה שלא יאפשר שינוי מהירות ע"י הלוח אם יש המלצות למשהו שקט ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה לי כרטיס ריפרנס של ספיר , 5850 . המאוורר שלו עשה רעשים מוזרים אז החלפתי את הכרטיס (אחריות) . הביאו לי כרטיס של ג'יגבייט ,גם כן ריפרנס PCB . עכשיו השאלה שלי היא כזו : הביוס הכי חדש לריפרנס של ספיר יותר חדיש מהביוס של ג'יגהבייט . האם זו בעיה להשתמש בביוס שהיה לי כבר בכרטיס של ספיר ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה פשוט מעניין אותי עד כמה המעבד Athlon 64 יכול להתחמם והאם גופי הקירור ה"חייתים" שיש בשוק לא מבוזבזים בשימוש עם מעבד כזה.. אם יש מקרים מעניינים אולי כדאי גם לכתוב קצת פרטים כגון איזה גוף קירור איזה מעבד ובאיזה נתוני OC הטמפרטורה נמדדה, אולי גם באיזה אמצעי נמדדה הטמפרטורה.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי הרגע את הביקורת, חוץ מהמוצר המצוין, אני חייב לציין שסיימתי לקרוא אותה עם עיקול קל בגבה השמאלית. הביקורת מלאה משפטים מהוררי תהיה ופרטים שנוגדים למדי את חוקי הפיזיקה...... לדוגמה: http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/ וגם- http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/13/ .....הופתעתי מאוד לשמוע שאם שמים מאווררים על רדיאטור, הם פתאום נהיים שקטים יותר מאם שמים אותם במארז במארזים שמכבדים את עצמם, יש ספייסר מסוים בין הגריל של המארז לבין המאוורר עצמו שמונע יצירת איוושת אוויר (שמהווה בד"כ את רוב הרעש שהמאוורר יוצר....) אז נכון שמעבר האוויר בצלעות הרדיאטור קל יותר ולכן אין איוושה, אבל הרעש שמיסב המאוורר ואיוושת האויר של חיכוך הסנפירים עם האוויר עצמו- זהים. לא יהיה ה…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אפשר אתר עם ביוסים שונים של כרטיסי מסך... היה לי אחד אבל שכחתי, למזלי יש אתכם.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שקראתי את המדריך ל OC לכרטיס מסך חשבתי על ה- PowerColor Ge-Force 2 MX400 64mb הטיוואני שלי.... עלו במוחי שאלות: 1. איפה אני קונה את הצלעות קירור לזכרונות של הכרטיס והאם כדאי להדביק אותן עם Arctic Silver Thermal Adhesive ? 2. המאוורר המקורי של הכרטיס תפוס עם 2 קליפסים שהוצאתי אותם והוא עדיין לא יוצא כנראה כי יש דבק טרמי.... איך אני מוציא את המאוורר בלי לשבור שום דבר? 3. האם באמת כדאי לקנות Crystal Orb מאשר Blue Orb ? תודה רבה
-
היי יש לי איזה היטסינק שעליו מאוורר הכל של Green Cooler או Green Power משהו חרא ... וכיביתי את המאוורר 80 מילימטר של EverCool (הם טובים) שעושה ממש מעט רעש (23 דציבלים) והספק בכלל מאוד שקט ואני שומע שריקה מעצבנת כל כך של המאוורר שעל המעבד יא רבאק עכשיו אני מבין למה זה אין עליו גריל כזה ממתכת למה זה קורה ? איך פותרים את זה ואם לא פותרים אז איזה מאוורר או אפילו היסטינק זול וטוב יש כדי להפסיק את השריקה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי את המעבד הנ"ל, ואני רוצה לנסות להמהיר אותו, אבל הבנתי שהוא מגיע נעול בפני OC. לוח האם שלי הוא ASUS 266, ויש לי מספיק קירור לדעתי בשביל המהרה (3 מאווררים אקסטרה במארז OEM, מתוכם 2 מכוונים ישירות על המעבד, ומשיגים תוצאות לא רעות בכלל). שאלתי היא איך אני עושה את ההמהרה, ואיך אני יכול לשחרר את הנעילה של ה-OC? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה זה?! למה זה משמש?!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
48 מעלות במנוחה, 55 מעלות במאמץ. הסינק הוא אינטל מקורי (שפועל על 800 RPM) , מארז מאוורר. אני יודע שהRPM נמוך, אבל הוא לא היה עובר פעם את ה43 במנוחה על אותה מהירות. המאוורר שעל הסינק לא מחובר לשום פוטנציומטר אלא ישירות ללוח האם. אז 2 שאלות: טמפ' נוראית שמצריכה סינק חדש? למה הRPM נמוך כלכך?? תודה מראש =)
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-