אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח ASUS MAXSIMUS FORMULA , מעבד E6600 וזכרונות 800MHZ , ניסיתי לבצע OC דרך הלוח אם וגם דרך התוכנות שמסופקות עם הלוח אבל משום מה נראה לי שהמחשב ניהיה רק איטי יותר כאשר אני מבצע את הפעולה , יש מצב שזה קשור לספק כוח ? ( הוא די פשוט .... ) או שאולי זה משהו אחר שאני לא יודע ? אשמח לעזרה , תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במידה וארצה לעשות OC. המחיר לא חשוב כרגע. איך CoolerMaster V8 CPU cooler ביחס ל: NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשתף אותכם בתוצאות... אז כך: החלפתי את המאוורר מהסטנדרטי של אינטל ל ZALMAN CNPS7000A-Cu הטמפרטורות ירדו בצורה משמעותית, בעיקר בעומס מלא. idle (default Intel cooler): 29C idle (Zalman cooler): 26C full load (default Intel cooler): 48C full load (Zalman cooler): 34C הבדל של 3 מעלות במצב מנוחה והבדל של 14 (!) מעלות במצב עומס מלא...
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב שלום לכולם... כמו שאתם רואים אני ממש חדש פה. למעשה עד שנכנסתי לאתר הזה חשבתי שאני מבין במחשבים.. טוב זה לא משנה, מה שבאמת רציתי לשאול זה, איך עושים אוברקלוק? יש לי פנטיום 2 400 מגה הרץ ( ;D) אם זה אמור לעזור...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, השאלה הקודמת הייתה סתם בשביל שאני ידע... טוב אז ככה, אני מקבל השבוע אטלון XP 1700 ואני רוצה לדעת אם היה לי שווה לקחת את זה במקום אינטל פנטיום 1600 וגם מה היכולת (יחסית) של האטלון אקס פי 1700
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי את המארז טרנספורמר וכלם יודעים שהבעיה העיקרית שלו היא רעש.... אני ניסיתי להתחכם וקניתי פאן באס....אבל..שהמאוררים במארז נמצאים על 7 וולט הם עדין מרעישים וכמעט שלא מזיזים אויר... אז אני צריך המלצה למאוררים חדשים. קצת פירוט למצרכים: 1)שני מאוררי 80 מילימטר (רצוי עם לד) במקום המאוררים שבדלת הצדדדית. 2)מאורר 120 שקט עם 50 CFM מינימום שיבוא בקידמת המארז. 3)מאורר 120 שקט לפחות 50 CFM שיבוא בצד האחורי של המחשב. 4)מאורר לגג 80 מילימטר לא חייב עם לד חייב שיהיה שקט וזהו. תודה לעזורים ולמנסים לעזור עריכה: איך המאוררים הבאים: 1) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 X1 2) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6184 X2 3) http://www.noacom…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זוכרים המהרה ושיפוץ ל MSI G3TI200 אז סוף סוף כבלתי בחזרה את הכבל של המצלמה שלי ויש תמונות!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משתתף בקניה הקבוצתית של המארז R4..אני צריך לקבל אותו ביום חמישי הבא. אני רוצה להביא איתו מאוורים חדשים ..ואני לא כל כך מבין בזה.. אני רוצה מאוורים כמה שיותר שקטים, עם ביצועים טובים. מישהו יודע אולי כמה מאוורים אפשר להכניס למארז הזה?והאם צריך לשים מאורר בכל מקום שמיועד לו או שעדיף להשאיר מקומות ריקים ולא לשים מאוורר כי אין טעם סתם לשים..תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת כמה צורך כל חלק במחשב(W)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בזמן האחרון הטמפ` של המעבד גבהה מידי (היום זה השיא - 50C במנוחה). כתוצה מכך הכ.מסך סובל והמים חמים יותר. אני חושד שהמשאבה לא מפקדת בצורה תקינה. אנימצרף סרטון עם קצב זריהת המים. תגידו לי את דעתכם...תקין או לא. המפרט: - 240SE ו 360XE - בלוק למעבד + כ.מך של EK -משאבת. D5 https://www.youtube.com/attribution_link?a=Q_UyixwvCPw&u=/watch%3Fv%3DtK994GggDU8%26feature%3Dem-upload_owner%23action%3Dshare Sent from my SM-N9005
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שמעתי שהוא מאוד רועש.אז יש אפשרות להחליף מאוור לשקט?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני להחליף מאוורר למעבד שלי, לעבור ממאוורר סטוק רגיל למשהו קצת יותר טוב. אם כבר אני מפרק את המאוורר, רציתי לרענן את המשחה. ברצוני לשאול כיצד לדעתכם הכי טוב לנקות את המשחה הישנה (מבחינת בטיחות ושמירה על המעבד), האם עם סמרטוט מבד, עם נייר (טואלט או משהו דומה). האם יש צורך בחומר כלשהו כדי להוריד את המשחה הישנה ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, יש לי 3 שאלות.. 1. עם איזו תוכנה אני יכול לראות מה הטמפרטורה של הכרטיס הזה ? 2. מה הטמפרטורה המומלצת, וגם מהי הטמפרטורה הגבוהה ביותר שלא תהרוס את הכרטיס ( אני רק צריך קווים כלליים ) ? 3. את צלעות הקירור אני מדביק לזכרונות של הכרטיס בעזרת ארקטיק סילבר, נכון ? תודה. ;D
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד Intel Q8200 שעד לא מזמן היה עם קירור סטוק שהגיע עם המחשב. בעקבות טמפרטורה גבוהה יחסית של המעבד קניתי מערכת קירור Scythe Kabuto שהיה במבצע. כרגע הטמפרטורות שלי הן (לפי בדיקה של EVEREST): לא במאמץ: Motherboard - 29 CPU - 16 Core #1 - 43 Core #2 - 40 Core #3 - 42 Core #4 - 40 לאחר 30 דק' מאמץ: Motherboard - 34 CPU - 35 Core #1 - 61 Core #2 - 55 Core #3 - 58 Core #4 - 56 אני חושב שהטמפרטורות סבירות כשלעצמן (אולי הטמפ' Core קצת גבוהות במנוחה) - אבל יש הפרש עצום (בממוצע בערך 20 מעלות) בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורות הליבות. רק לידיעה- אני לא זוכר כמה, אבל היה הפרש טמפ' גם עם מערכת הקירור הקודמת. השאלה שלי היא אם המעבד שלי תקין או לא (או רכיב אחר), שכן לפי מה שקרא…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, כבר הרבה מאד זמן שהמחשב שלי מתחמם ומגיע לטמפרטורות גבוהות ומתכבה בשל כך. במשחקים כבדים יכול להגיע ל70-80 ואז המנגנון האוטומטי פשוט מכבה אותו, או שהוא מתכבה לבד. בכל מקרה - אפשר להגדיר את הטמפרטורה של הכיבוי אבל אני לא מתסכן בלהעלות אותה. יש מאורר אחד שמכניס אוויר למארז (למטה מימין), אחד שמוציא (למעלה משמאל), HSF למעבד וגם לגשר הצפוני. כפי שאתם רואים הכבלים מסודרים בצורה לא רעה כך שהם לא אמורים להפריע יותר מדי לזרימת אוויר. אבל השורה התחתונה היא שהמערכת כולה מתחממת כאשר המארז סגור. או שלא נכנס מספיק אוויר קר בשביל לפצות על החום שיוצא מהמעבד או שפשוט זרימת האוויר לא טובה במארז. אני מצרף תמונה ומבקש עיצות לפתרון הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, איך אני מבצע אוברקלוק במחשב נייד לנובו? תודה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. יצאתי קצת מהלופ בשנה וחצי האחרונה ואני קורא במרץ על קרור שיתאים ל2600K בהמהרה לתדר של 4.6 עד 4.8 (אם יהיה מזל). אני לא מחפש להוציא יותר מידי כסף וחשבתי על תקציב של עד 250 ש"ח. קראתי פה בפורום ועוד ברחבי האינטרנט והגעתי למסקנה שהYASYA h יספק תמורה מאוד טובה ביחס למחיר, אך השאלה אם הוא יהיה מספק לתדרים שאני רוצה להגיע אליהם (שלא כ"כ בעייתיים עם הSB). אגב, השוואה מעולה בין הNINJA 3 והYASYA: http://www.silentpcreview.com/scythe-ninja3-yasya תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום לנסות לעשות OC למחשב החדש שלי. אני לא חדש בתחום ה OC בכללי רק שעד עכשיו עבדתי על AMD 3800X2 939 ושם יש הרבה פחות הגדרות להתעסק איתן.. קראתי קצת ברשת על מה אני אמור להגדיר ובדקתי טמפ' ומתחים לפני ה OC.. הכל בסדר בתאוריה.. נגשתי למעשי.. הגדרתי את כל התזמונים והמתחים לMANUAL , בטלתי את ה C1E , PCI-E+CPU SPREAD SPECTRUM - DISABLED ,את הזכרונות קבעתי על 1.8V ידני ושמתי אותם על תזמונים סטנדרטים של 5-5-5-15 , מתח מעבד קבעתי על 1.22V ויש עוד הגדרות: fsb strap to north bridge - AUTO , CPU GTL - AUTO , CPU PLL VOLTAGE - AUTO , CPU CLOCK SKEW - AUTO , NB CLOCK SKEW - AUTO וכמו כן גם מתח ה NB על AUTO.. והתחלתי להרים קצת FSB - הרמתי קצת ל 366 - רק כדי לראות שהכ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי, אז יש לי את הלוח שבתמונה, שימו לב שהגשר הצפוני נמצא קרוב מאוד למעבד ומקורר ע"י קירור פסיבי. בפעולה רגילה של הלוח בקיץ(אני ללא OC) הטמפרטורה של הגוף קירור של הגשר היא כ-55 מעלות. תוך כדי מאמצים לשמור על המעבד שלי קריר (יחסית...פרסקוט...) החלטתי לבדוק עד כמה הגשר הצפוני ומרחקו המינימלי מהמעבד משפיע על הטמפ' שלו, אז שמתי מאוורר 40 מ"מ על גוף הקירור של הגשר הצפוני המדובר...וטמפרטורת המעבד שלי צנחה בכ-5 מעלות. שווה בהחלט לנסות בבית. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרעק רציתי לשאול אם אפשר להכין צלעות קירור (לזכרון של כרטיס מסך)לבד יעני לחתוך חתיכת אלומניום בעובי של (?) והאם זה יכול להיות שטוח או שזה צריך להיות עם צלעות עליו ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ושעליי לשחזר הגדרות בביוס. מפרט נמצא בצד ימין. זה קורה כשאני מנסה להגדיל את תדירות הPCIE/BCLK. איך עושים אוברקלוק למחשב שלי? זה בכלל אפשרי? (האמת שאני יודע שכן - מחיפוש ברשת ראיתי שמישהו הצליח להביא את המעבד ל2.9 GHZ, כאשר במקור המעבד הוא 2.7 GHZ). אז איך עושים זאת? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי 2 מאווררים חדשים , אחד 80 ואחד 120. קראתי את המדריך של קום בנוגע מיקום המאווררים , אבל לצערי אני לא יכול לשים אחד מהם בגג של המארז שיוציא אוויר. לכן השאלה שלי היא , איפה לשים את המאווררים? האם לשים את שניהם בדלת , שה120 למטה ומכניס אוויר וה80 למעלה ומוציא אוויר? או שבכלל לשים את ה120 באמצע שיהדוף אוויר על הכרטיס מסך החם שלי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני מעלה את הFSB ל 201MHZ הוא מצליח, אך אם אני עובר, הוא מאפס את הגדרות הOC בביוס לאחר שמירה וריסט, כנראה הוא הצליח לעשות 201MHZ כי זו סטיה שעוד אפשר לעבוד איתה, אני חושב שמשהו אחר מגביל בתחום הBIOS. [glow=red,2,300]יש לציין כי ניסתי לעשות OC עם התוכנה EASYTUNE5 והצלחתי להגיע ל350MHZ.[/glow] זכרון הוגדר לעשות במכפלה 2 (יחס מסונכרן) , מתחים הועלו, מהירות PCI-E הוגדרה ל100MHZ וכלום לא מצליח להביא את הלוח למהירות גבוה מ201MHZ. מעבד E2180 זכרון G.SKILL 1066MHZ כרטיס מסך GEFORCE 7300GT עזרתכם בבקשה, תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-