אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני עושה OC לכרטיס מסך 5200 FX ASUS NV34 דרך RIVATUNER ... CORE CLOCK: 249 MEMORY COLOCK:330 העלתי כל אחד ב 10 MHZ והכל טוב ויפה...בגלל שאין קירור טוב הפסקתי... 1. האם כדאי להמשיך ?? 2.אם התשובה על 1 כן,תמליצו על תוכנה טובה לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס ! דרך אגב בעית הקירור על אחריותי רק אם אראה ביצועים טובים יותר אחר כך... תודה מראש !
-
- 6 תגובות
- 577 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך ואני רוצה לישמור את ההגדרות החדשות כמו שצריך ואיך אני יכול לדעת אם האוברקלוק יציב? תודה למי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 414 צפיות
-
-
המערכת: AMD 3200 DFI INFINITY NF4 ULTRA X2 DDR512 + X2 DDR256 = 1536 האוברקלוק הראשון שלי... המטרה היא לדחות קניית מחשב חדש, בלי להוציא כסף על האוברקלוק ככה שאני עם הקירור של הסטוק. בהתחלה דרך הביוס כיביתי את אפשרות הקול אנד קוויט את הHT הורדתי ל X4, את הראם הורדתי ל166. התחלתי דרך הביוס לעלות את המתח ואת הCPU FREQ מ200 בהדרגה וכל פעם בדקתי עםCPU-Z וPRIME95 עשר דקות עד שהגעתי ל250 ושם כבר היו בעיות, גם עם מתח של 1.550, הורדתי את הCPU ל240, את המתח ל1.450. שמתי PRIME95 והלכתי לישון. כשקמתי אחרי 8 שעות, רצתי למחשב והפלא ופלא אין שגיאות. שמחתי. הרצתי את CPU-Z ומה אני רואה?!?!? CORE SPEED:2000 BUS SPEED:200 HT LINK:800 WTF??? רצתי לביוס ושם כתוב שהכל טוב ויפה ושCURRENT CPU FR…
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
היי, זה המעבד שבתמונה . והטמפרטורה נעה בין 40-42 מעלות, האם זה תקין ? ומה המקסימום ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי בבית מחשב ישן יחסית (סלון 333MHZ) ורציתי לעשות לו OC קטן. היום מרחתי מחדש משחה תרמית, ריעננתי את המאוורר של המעבד והוא מוכן ל OC. השאלה שלי היא: איך עושים את זה למחשב ישן כזה? לא מצאתי אף אפשרות כזו ב BIOS. אמרו לי שניתן לעשות זאת על ידי שינוי בג'אמפרים, הגאמפרים זה ה CPU FSB? ויש לי טבלה כזו בלוח אם שרשום שם CPU FREQ RAT10 ויש שם אפשרויות מ 3.5K ל 5.5K, לאחר בדיקה, אצלי זה מוגדר על 5K. ניסיתי להוריד להכי למטה ולהעלות להכי למעלה-לא העלה את המהירות. מה עושים?
-
- 3 תגובות
- 470 צפיות
-
-
היי לכולם, האם משהוא יודע מבין מדוע הפרמטרים ליחידות מעבד 4790K שלי גבההות במצב ברירת-מחדל ללא OC ? (ללא OC לזיכרון). Turbo Boost short Power MAX - 512W Turbo boost power time Windows - 16sce Turbo boost power MAX - 512W Processor Current Limit - 256A Processor Cache Radio - 40 אם אני מאפס את ההגדרות האלו לפי הגדרות ברירת המחדל של היצרן המחשב מבצע לופ של הפעלות מחדש עד שאני מאפס את הBIOS . ברירת המחדל של יצרן הם: Turbo Boost short Power MAX - 88W Turbo boost power time Windows -8sec Turbo boost power MAX - 110W Processor Current Limit - 105 A Processor Cache Radio - 44 תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
האם שווה לעשות OC למעבד שלי ככה עד 3.2 ghz או 3.4?? ואם כן צריך להוסיף מערכת קירור למחשב?
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
הצלחתי להגיע ל-OC של 3.3G במערכת תחת הנתונים הבאים: 1. מעבד E6420 Vcore-1.45V 2. זיכרון: g.skill 800M cl-4 v=2.2v 3. לוח: GA-965P-DS3 : FSB=415/+0.3v, north bridge/+0.3v כל ניסיון נוסף להעלות מעבר ל-415M FSB גורר אי יציבות כולל הגדלת מתח המעבד ל-1.5V אשמח מאוד להצעות/רעיונות על מנת לאתר את צוואר הבקבוק (מעבד? זיכרון?) אני יודע שהזיכרונות האלה אמורים לעמוד גם ב-914M עפ"י בנצים ברשת כרגע אני עומד על שיפור מכובד של 57% , האם לדעתכם ניתן לעלות ל-3.4, 3.5?
-
- 0 תגובות
- 410 צפיות
-
-
שלום אני הוספתי לפני שבוע 512x2)1gb( RAM ואמרו לי שעם יש לך עוד מאוורר בבית ממולץ להוסיף כדי שכול המערכת לא תתחממם עכשיו עינתי במדריכים על סירכולציה נכונה והמחשב שלי לא ביוק נמצא שם עם תוכלו לעזור לי אשמח תודה! יש לי מחשב על חלון צד ומאורר(!!באמצע!!!) שמוציא יש לי עוד מאורר "בפרונט" שמכניס אויר(!!!במארז בחלק התחתון!!!) וכרגע הוספתי עוד מאורר ב מאחורה של המחשב שמכניס אויר יאנו שנים פנימה והצדדי מוציא אני לא בטוח שאני צודק מה אתם אומרים??
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
זו תוכנה דיי ישנה.. נדמה לי היא עושה אוברקלוק על לוחות של אינטל דרך הוינדוס או שהיא עושה אוברקלוק למעבדים עם לוחות ישנים.. תקולע לי בראש השם Cpuclock אבל זה לא זה.. תודה רבה לעוזרים !! __________________________________________ עריכה : התוכנה נקראת SoftFSB או CPUFSB עדיין לא ניסיתי, אם יעבוד אני יעדכן..
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-
-
השתגעתי מזה ב CPU-Z תחת לשונית Mainboard הוא מראה לי שה PCI-E Link Width עובד על X1 במקום לעבוד על X16 זה קשור לכרטיס מסך.... ניסיתי לנעול את ה PCI-E על 100 בביוס ואין שינוי יש למשהו פתרון? הביוס מעודכן לגרסה הכי חדשה - F9
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום כולם אני צריך עצות לערכות מוכנות של קירור מים עד 1200 ש"ח, או עצות להרכבה מחלקים, אבל חשוב מאוד- הכל חייב להיות בארץ! בבקשה לא לתת לי לינקים לאתרים בחו"ל.... המערכת צריכה לכלול בלוק למעבד ולכרטיס מסך אשמח אם תוכלו לעזור, ולתת קישורים לחלקים הרלוונטיים תודה
-
- 10 תגובות
- 747 צפיות
-
-
טוב אז התחדשתי בכרטיס מסך משומש 8600GT SONIC+ של PALIT אני חייב לציין שזה כרטיס ממש חזק ביחס ל8600GT הסטנדרטי יש שיפור של עד 20% בבנצים איתו..... טוב נחזור לנושא הקירור שאיתו הוא הגיע הוא של זלמן אם אני לא טועה ואני בתור חולה שקט שדרגתי לקירור פסיבי שלAC S1 עכשיו הטמפ' תקינות אבל יש בעיה שהחיבור IDE בלוח אם יושב בדיוק מתחת לקירור פירקתי את הפלסטיקים של הIDE ושל הS1 בשביל שאצליח לחבר את את הכרטיס מסך אחרת לא היה מקום אבל נוצר מצב שהHEAT PIPES צמודים ממש בלחץ לכבל IDE שיוצא מהלוח עכשיו השאלה אם בטמפ' שהכרטיס מגיע עד כמעט 75C בעומס מירבי לדעתי יש סכנה של המסה עיוות של הפלסטיק שמבודד הIDE ואז סכנה גם לכרטיס מסך וגם לכוננים שמחוברים אליו צריך את חוות דעתכם הערה שמתי לב שעל …
-
- 11 תגובות
- 890 צפיות
-
-
לא ידעתי איפה בדיוק לשים את הנושא הזה , אז סורי בקצרה , היה לי " היה " מאורר זלמן CU7000 נראה לי , 90מ"מ עם קירור מנחושת לתושבת 478 . בגלל טעות אנוש שלי המאורר נשבר ( נשברו 2 כנפיים מהמאורר ) ולא יכלתי להישתמש בו יותר . אז השאלה שלי , איזה מאורר אני יכול לשים במקום המאורר של הזלמן הקיים ? והאם זה ישב טוב , או במקרה אחר .. לשים על הצלעות מאורר מאורר של 120 או 80 מ"מ ולהצמיד אותו לצלעות . האם זה יתן לי קירור טוב כמו קודם או שזה יהרוס לי את כל העסק ותעלה הטמפ' .. אם תרצו תמונות העלה לכם , מה שקרה לזלמן המסכן הזה :'( תודה לכולם ול"ט
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב: HP 6910P מעבד: T7300 @ 2.00GHZ במצב IDLE המעבד בסביבות ה- 60 מעלות. במאמץ לא גבוה במיוחד למשל: ניגון סרטים HD ומשחקים קלים הוא מטפס לאיזור ה- 90 מעלות. (המעבד וכ. המסך) פתחי האיורור נקיים וכך גם הסינק והמאורר. יש לציין כי למרות מזג האוויר החם הטמפרטורות נבדקו בחדר ממוזג. כדאי לעשות רענון למשחה הטרמית?
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אחרי חיפושים רבים סוף סוף הצלחתי למצוא היטסינק שמתאים לפנטיום 4 423 פינים הטמפרטורה של המעבד מגיעה לי ל57-58 מעלות במנוחה ו70 מעלות במאמץ הצלחתי למצוא רק 2 היטסינקים שיתאימו לסוקט הארור שלי שנמכרים בחנוית... :-[ http://www.coolermaster.com/ecd/products/1u_server/eiu-e61fs.html http://www.coolermaster.com/ecd/products/1u_server/eiu-s61fs.html עכשיו השאלה שלי היא אם למישהו יש איזהשהו מידע על שני ההיטסינקים או שעבד איתם ...ומה אתם ממליצים לי מבין השניים. גם היטסינקים אחרים שמתאימים לסוקט שלי(423) יתקבלו בברכה....
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-
-
לפי ניחוש שלי, הרי שגוף הקירור למעבד הגראפי שונה כאשר היצרנית של הכרטיס היא שונה, למרות שהמעבד שייך ל-ATI או NVIDIA. המעבדים השונים, מצד שני, מתאימים יותר או פחות ל-OC, לפי הדגם. ובכן - האם הביצועים של כרטיסים של חברות שונות שונים למרות שהמעבדים הם דומים? אם אני עושה OC לכרטיס מסך של חברה המאפשרת זאת אבל שורף את המעבד - האם שרפתי גם את האחריות? האם OC סולידי הוא בטוח מספיק ומשתלם? בנוסף שאלה כללית - אם אני קונה מערכת מחשב חזקה מבחינת השילוש הקדוש: מעבד - לוח אם - זכרונות... כמה זה יכול לאפשר לי להתפשר על כרטיס מסך? אני מעוניין לקנות מערכת מאוד חזקה ולהוסיף עד 1000 ש"ח לכרטיס מסך כדי לשחק גם משחקים למרות שלא לשם כך מיועד המחשב. אני ארכוש קונרו עם לוח אם מתקדם ל-OC, והשאלה …
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
42 זה תקין ? ובתוכנת EVEREST הוא מראה לי טמפ' של הארדיסק 1, יש לי עוד הארדיסק ...איך אני מאפשר הצגת הטמפ' של ההארדיסק השני גם ?! תודה.
-
- 1 תגובה
- 489 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד פנטיום 4 2.6 (ראו תמונה) לוח אם Asus P4P800 קירור זלמן 7000B-Cu למעבד וזכרונות 2*256 DDR 400mhz של NANYA מה היכולות של האובר קלוק של המחשב שלי, ואיך אני עושה זאת (אני קצת נוב בכל מה שקשור לאוברקלוק למעבדים (אני תןתח בכרטיסי מסך) אז אני מעדיף להשתמש בתוכנה)??? תודות מראש [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי את הלוח הזה וקירור מעבד זלמן. כשהמעבד חם, אני צריך לחזק מאורר זלמן שלי ידנית. מדוע מאוררי מארז לא משנים סלד לפי מעבד גם כן ותמיד במהירות מינימלית? יש שליטה? תודה יהודה
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
היי אני חושב לבנות מערכת קירור מים מישהו יכול להמליץ על משאבה שנמכרת בארץ שעובדת על 12V? איך הבלוק הבא למעבד? [אני יכול לארגן תבלוק הזה...] בתיכנון לשים ראדיאטור עם 2 מאווררי 120 מ"מ... השאלה הכי חשובה האם זה שווה? האם יהיה שיפור טמפרטורות רציני לעומת קירור אוויר?
-
- 11 תגובות
- 570 צפיות
-
-
המפרט: 6420 gigabyte 965p s3 2gb kingston 667 cl5 8600gt 256 palit hec 6a19b+400trt אני צריך הצעות לפתרונות קירור למעבד ולכרטיס מסך כדי לעשות להם oc נחמד(לא משהו רצחני) והאם הספק והמארז מגבילים בקטע הזה?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
אני יפתח בהתנצלות שאני מזכיר כאן את חברת זיגזאג אבל לפי מה שהבנתי זה מותר.. אני קודם כל חייב לציין ש21 שעות לאחר ההזמנה המוצרים כבר היו בביתי (שירות מ-צ-ו-י-ן !!) הספארק 7+ מומלץ גםםםםם למי שלא עושה אובר קלוקינג (כנגד מה שהרבה אמרו..) כי למשל לי יש סלרון והטמפרטורות שלו היו בשמיים והספארק טיפל בזה טוב טוב אבל אני חייב לציין עוד דבר, הוא מרעיש בטירוף מעל 5 אלף סיבובים לדקה.. פחד להיות ליד המחשב חחח הסמארט פאן 2... מה עוד אני יכול להגיד חוץ מזה שעפתי אחורה מהרוח שלו, לא לכוון אותו לגוף אם אתם לא רוצים להתקע בקיר.. חח סתם באמתתתתתתת מאורר חזק בטירוף, וגם הוא רעשן לא קטן שמעלים את הסלד ואתם שואלים, נו.. איפה השאלה?? אז זהו.. שאין שאלה פשוט הייתי כל כך מרוצה ורציתי …
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-
-
חג שמח לכולם יש ברשותי את הגוף קירור שבכותרת 1) איך מפרקים את הגוף קירור הישן המקורי של אינטל ומרכיבים את החדש . בישן המתוקן כעת ראיתי שיש 4 חיבורים ללוח בתצורת פינים עם ראש שעליהם סימון של חץ (כביכול אינדיקציה לסיבוב) .כנ"ל גם בחדש . האם צריך לבצע בלחיצה וסיבוב ע כיוון החץ , ע"מ לנתק את החיבורים מהלוח ? ואיך לבצע את הרכבת החדש, האם בלחיצה בלבד של חיבורי הפינים או לחיצה וסיבוב ע"מ שייתפס בלוח . 2) הגוף קירור של AC ישב אצלי בארון כמעט שנתיים . יש עליו בבסיס כבר משחה תרמית המרוחה כהלכה (כל הקירור בקופסא המקורית) .האם צריך בכל זאת לנקות אותה ולשים חדשה במקומה שאין תפוגה וכל עוד לא הרכבתי , היא יכולה להיות יעילה גם אחרי כמה שנים ? תודה לי שעוזר
-
- 9 תגובות
- 662 צפיות
-
-
Hey i have the system in my spec i wanted to buy a cooler to hold on my CPU overclocked to 3.2 - 3.5GHz all the time, 24 7. note that my case has lots of fans that can collide with the cooler. i need a cooler that is NOT higher than 13cm Recommendation Please. thank you
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-