עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, זה מה שיש לי עכשיו בנושא הקירור: CM 690 case mugen2 + fan 3X artic colling AF12025L 120mm (שתיים למעלה + אחורה) מאוורר שקוף שבאו עם המארז 120mm (קדימה) glacialtech 120mm case fan (לא בשימוש) אשמח לדעת איך אוכל לשפר את שקט המארז אם זה באמצעות סידור/הסרה המאווררים או החלפה של המאווררים. והאם יש שיטות לטיפול אקוסטי שאפשר לאלתר בנוסף? (המחירים של הספוגים המיוחדים למארזים עולים הרבה בגלל המשלוח באתרים בחו"ל) העניין העיקרי הוא השתקה של המחשב. תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Ran B,

טוב מכיוון שאני תקוע עם גיפורס 4 (סליחה על המילה) מסריח.., ואין הלי אפשרות בלוח אם שלי, של VIA לנעול את הAGP/PCI על תדר מסויים.., לכן לקנות כרטיס מסך חדש וטוב יכול לעלות לי מעל 1000 ש"ח ומכיוון שיש לי תקציב די נמוך של 500~600, חשבתי לקנות לוח אם חדש עם אפשרות לנעילה של AGP/PCI, יש לי מעבד פנטיום ארבע B, אז האם הרעיון לקנית לוח אם, שווה את זה? אם כן, איזה לוח אם אתם ממליצים לי לקנות שמאפשר אוברקלוק, נעילה של AGP/PCI, משהו שיהיה טוב לאוברקלוק, תקציב של כ 500~600 שקל, אפשר לחרוג טיפה, אם יש משהו ששווה טיפה יותר כסף.. 8) תודה!

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by kma_32,

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ..... עצה שלי לכל בעלי ה5200 למיניהם....אל תעשו בנצ'ים עם 3DMARK2005

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A מעבד I7 8700K זיכרונות g.skill trident z rgb 3600mhz 2X16GB התזמונים 17-19-19-39 שאני מפעיל פרופיל XMP הכול תקין שאני מעלה ל3700MHZ ו38000MHZ על אותם תזמונים בלי שינוי מתחים המחשב עולה לווינדוס בלי בעיה ונגיד אני משחק במשחקים אחריי 10 דקות המחשב קורס לשולחן עבודה לא בכל משחק אבל ברובם כנראה שהזיכרון לא יציב המתח של הראם הוא 1.35 המתחים של הVCCA והVCCIO הם 1.15 אשמח לעצות וטיפים על מנת שהכול יעבוד יותר יציב

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by אלבר,

Core i5 750 טמפרטורת סביבה: 30 עומס מעבד: 5% טמפרטורת ליבות: 41-44 thermal range: 56! אתם רוצים להגיד לי שהמעבד יכול להתחמם בעוד 56 מעלות לפני שהוא מגיע לרמות קריטיות? כשאני מפעיל prime95 תוך דקה התרמל ריינג מגיע ל11 ואחרי כ10 דקות מגיע ל2-3. זה נורמלי למעבד הזה? קירור סטוק רגיל. מאוורר תקין (מריץ ב100%), משחה מרחתי "חדשה" (Arctic silver2 ישן מאוד אבל ההבנתי שכסף לא מתקלקל). מה עושים? אני מאוד מתלבט אם לקנות Hyper 212+. בחו"ל אומרים שיחס מחיר/תועלת טוב אבל בארץ המחיר פי 2.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by nicko,

רציתי לשתף אותכם בתוצאות... אז כך: החלפתי את המאוורר מהסטנדרטי של אינטל ל ZALMAN CNPS7000A-Cu הטמפרטורות ירדו בצורה משמעותית, בעיקר בעומס מלא. idle (default Intel cooler): 29C idle (Zalman cooler): 26C full load (default Intel cooler): 48C full load (Zalman cooler): 34C הבדל של 3 מעלות במצב מנוחה והבדל של 14 (!) מעלות במצב עומס מלא...

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by HoBGoblin,

היי! יש לי בעיית חימום במחשב ככל הנראה כשאני מפעיל משחקים חדשים כבדים (לדוגמא GTA IV..) בהתחלה חשבתי שזה בעיה של החימום של המעבד שלי, אך לאחר שבדקתי את העניין עם התוכנה CORETEMP ראיתי שזאת לא הבעיה, או שאני לא קורא את הנתונים נכון. קודם כל המפרט של המחשב: core2quad q6600 hd 4580 sappire asus p5e x38 ram 4gb 800 ללא מאמץ, הטמפ' של 4 הליבות כפי שהתוכנה רשמה בלוג: מעבד 1 - טמפ=35 טמפ נמוכה= 31 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 7 מעבד 2 - טמפ=37 טמפ נמוכה= 33 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 4 מעבד 3 - טמפ=31 טמפ נמוכה= 27 טמפ גבוהה=42 מאמץ: 21 מעבד 4 - טמפ=34 טמפ נמוכה= 30 טמפ גבוהה=46 מאמץ: 8 בזמן מאמץ, בזמן שהפעלתי את המשחק: * לקחתי מרחק זמן של 10 שניות בין רישום לרישום + זה הנתון אחרון לפני שהמחשב ק…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by G@L,

יש לי מעבד ולוח אם כמו שמפורט בתחתית ההודעה ואני רוצה לעשות לו OC. הוא כרגע עובד על 45-51 מעלות. כיוון שהמכפלת נעולה העליתי את מהירות הבאס מ 133 לאט לאט - אחד אחד עד ש... בום!!! סתם... מה שקרה זה, כשהגעתי לבאס 136 (מהירות מעבד 1156) המחשב פשוט לא עלה! אולי זה בגלל שיש רכיבים אחרים ש"לא עומדים בקצב" או שאין מספיק מתח או שאני לא יודע! אם אני באמת צריך להעלות את המתח - מה המתח ההתחלתי שהמעבד עובד עליו? נראה לי ש 1.75V אז לכמה להעלות את זה. ואם אני אפתח את המכפלת וישנה אותה מ- 8.5 ל- 9 או 10 כמה המעבד יתחמם וכמה וולט צריך להוסיף לו? והאם תהיה את אותה בעיה שרכיבים אחרים לא מצליחים לעמוד בקצב או שבגלל שאני מאיץ את המעבד בלבד ולא את הלוח זה לא יקרה... בכל מקרה, תודה רבה...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by TheReaper,

טוב השתמשתי בRIVA TUNER כדי לפתוח צינורות והוזכר בכתבה שצריך לצרוב ביוס ערוך איך אני צורב את הביוס הערוך ומאיפה אני משיג אחד ערוך בכלל?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הפרוייקט הבא שלי הוא להכניס את חלקי המחשב לתוך המגירות של השולחן... יש לי כבר תמונה דיי כללית בראש איך זה עומד להתבצע... אני רק רוצה לדעת אם אכסון הרכיבים בתוך מגירות העץ יעלה את הטמפ' בצורה משמשעותית אם אני ישים איזה 4-3 מאווררים של 80 מ"מ? רק לידע כללי: עכשיו הרכיבים מאוכסנים בתוך מארז FULL TOWER בלי שום מאוורר שמוציא/מכניס אוויר (חוץ מהספק כמובן) כאשר דלת המארז פתוחה והמחשב עובד בסדר גמור... אני משער שהטמפ בסביבות 50-55 (לפי בדיקות שעשיתי בעבר) אבל המספר עצמו ממש לא מעניין אותי כל עוד המחשב יציב... תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by The Ripper,

אני רוצה לקנות קירור למעבד וחשבתי על הנינג'ה הבעיה שאין באף מקום מאוורר 120 שקט יש רק ג'נריים או TT שהם רועשים, והוואנטק ה"נסתר" שלא עושה את העבודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Guy950,

היי, אני מקווה שזה הנושא האחרון שאני אפתח, פתחתי כבר כמה ובסוף לא יצא לי לקנות, אבל עכשיו יאללה לקנות. אני רוצה להחליף את הקירור הנוכחי של המעבד שלי ולהוסיף קירור למארז, כדי להוסיף קירור למארז חשבתי על מאוורר אחד כזה: http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1481 אני מתכוון להניח אותו בחלק העליון של המארז שהוא יוציא אוויר ואולי יקרר קצת את הלוח אם שמגיע ל45 מעלות בשניה. מול הלוח אם יש מאוורר שגם כן מוציא אוויר, אני יכול לנסות להפוך אותו אבל לא נראה לי שזה ייתן שיפור. ולמעבד חשבתי בהתחלה על המוגן 2, אבל זה נשמע לי מוגזם היות ואני לא הולך לעשות OC (לא בקרוב לפחות). אבל מה שכן אני מעוניין אבל שהמעבד יהיה קר, עכשיו הוא על 60 מעלות בקלות (אין מזגן) ולא יודע מה באמת יהיה טו…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום קניתי את המארז הנ''ל קודם כל תגידו אם כיוונתי נכון המאוורר האחורי מוציא אוויר המאוורר העליון מוציא אוויר ושנים בצד מכניסים זה בסדר? 2) המאווררים שמכניסים אוויר רועשים מאוד, האם ניתן להחליפם לפחות מרעישים עם שיהיו גם עם אור כחול שניתן לכבות אותו? 3) האם כדאי להוסיף מאוורר מקדימה? או שזה לא רלוונטי כי זה על הארדדיסק 4) אני מעוניןן להוסיף פאן באס שיעזור לי עם כל ה:לכבות את האורות שבמארז כשאני לא רוצה אותם, ולהגביר ולהנמיך את מהירות המאוווררים. המלצות , חוות דעת והסברים יתקבלו בשמחה תודה מראש compman112

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by mrsph666,

שלום, בעיה שמטרידה אותי - הטמפ' במחשב שלי מאד גובות מסיבה לא ברורה! רק היום ניקיתי את המחשב ביסודיות מאבק, פתחתי כמובן את המארז, ניקיתי את כל האבק מהלוח, מהסלוטים, הוצאתי את הכרטיסים, פירקתי אותם לכל הגורמים, ניקיתי שם, ניקיתי את המעבד, צלעות קירור, הארד דיסק - הכל! אפילו סידרתי סירקולציה נורמלית, יותר זרימה... כל המאוורירים עובדים, אחד ג'נרי של אינט על המעבד, אחד כמובן על הכרטיס, ואחד 80מ"מ שמוציא אוויר מאחור... אך עדיין, אחרי מאמץ קטנטן, של ICQ + אחרי ( CS:CZ (Counter-Strike Condition Zero, שלא נחשב למשחק כבד בכלל... אפילו לפני זה, כשרק הפעלתי את המחשב, זה לא היה הכי קריר... חשוב לציין שפעם זה לא היה כך... הנה לינק לסקרינשוט: http://img19.imageshack.us/img19/7843…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by שורטי,

קניתי מחשב חדש המארז הוא של אליין (אחד די מוכר הקדימה שלו זה ראש חייזר עיניים לדים וכו) זו הסירקולציה גג: אגזוז 90 ממ אחורה: 120 ממ לד של אקאסה מוציא דלת: 80 ממ שזורק אוויר לכרטיס מסך קדימה: 120 ממ של אקסה עם לד מעבד: zalman 7000alcu הארד דיסק: ההארד דיסק כאילו מודבק לדלת אז הוספתי לו מאוורר "סלים" והוספתי אחד מתחת לכרטיס מסך שיקרר בגלל שהוא פאסיבי נו מה אתם אומרים? המאווררים של אקסה טובים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Bessmertniy,

איפה ניתן להשיג את ה sk 7 הזה....הרבה מדברים עליו ואומרים שהוא טוב אבל לא ראיתי אותו בשום חנות בארץ....

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Farmalot,

אהלן. כמו שכולנו יודעים, הצוואר בקבוק הכי גדול (כמעט) במחשב הוא הדיסקים. ...אז יש לי במחשב אופציה לעשות אובר-וולטז' ל SATA. יעזור במשהו? ועוד שאלה על הדרך: כמו שאני מכבה את ה EIST וה C1E, יש לי גם אופציה לכבות את No-Execute Memory Protect ואת CPU thermal Monitor. מה הם אומרים, והאם צריך לכבות? תודה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yosi_711,

קיבלתי את התוצאה הנ"ל לכרטיס 6600GT PCIE זה נראה לי קצת נמוך לא?אם אפשר חוות דעת שלכם... נ.ב הכרטיס לא מומהר...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הוצאתי את הפלופלור של המאורר בשביל לצבוע (צבעתי בכתום זוהר באולטרה)... http://rotter.net/User_files/nor/3d96d1095d2f1aae.jpg הוצאתי את הפלופלור .. בשביל להוציא את המאוורר הייתי צריך להוציא מין אום כזה קטן (לא הברגה ... משהו אחר) ושהוצאתי הוא התעקם ונשבר ולא חשבתי שיש לו חשיבות ... אבל עכשיו שאני מכניס את הפלופלורר ומתחיל לסובב הוא יוצא לבד :-\ יש איזה פיתרון לסדר את זה ? כי אין לי את האום הזה יותר ... מה לעשות ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by geverem,

אני רואה שהמון אנשים כאן נותנים ביקורות נורא טובות ל Sunbeam ואף אומרים שהוא עדיף על Zalman בכל הפרמטרים !, רציתי לשמוע תגובות לגבי ההבדלים בין הקירורים ובעיקר מה יותר כדאי (ואני לא מדבר על המחיר כי הוא אותו מחיר). המאוורר של ה Tuniq נראה כאילו משהו זול ולא באמת משהו איכותי, ובנוסף הוא תופס מקום לא מבוטל במארז (אצלי זה לא בעיה כי יש לי את Gigabyte 570) מה שגורם להתחממות יתר למירב ידיעתי, אני בכל אופן יודע ומכיר את Zalman בתור הקירורים האיכותיים והשקטים ביותר, פתאום אני שומע שיש משהו טוב יותר..., הכיצד ? ואיזה מ-בין 2 הקירורים נוח יותר להתקנה, אם אני מבין נכון אז בשבילל התקין את ה tuniq על am2, חייבים לפרק את כל הלוח... האומנם ? Sunbeam Tuniq Tower 120 Zalman 9500 …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Mortar,

טוב אז ככה, אני מנסה לגייס את כל המידע האפשרי על המהרה ואפשרויות קירור מה שבדרך כלל הולך ביחד ועד עכשיו מה שלא הצלחתי להבין זה מזה הגריז הטרמי הזה, איפה מורחים אותו ולמה ? ואיך הוא מקרר בדיוק ? אני מדבר על משחות מסוג Arctic Silver 3. בבקשה ממכם שפכו פה את כל המידע האפשרי... תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by yotamavi,

האם הקירור הבא של זלמן מתאם ללוח אם הנ"ל?: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3746

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. עקב "קפאון" של המחשב בכול הפעלת גרפיקה כבדה ולאחר שבדקתי את המעבד במשך שעתיים \שלוש במעמץ + ram + הר דיסק הגעתי לכרטיס מסך שלא מקורר כראוי.. ורציתי להדביק גוף קירור כמו שצריך על המעבד + הזכרונות, חיפשתי פה בפורום וחיפשתי באתרי מכירות של חלקי מחשבים \אובר קלוקינג בארץ וכלום אף אחד לא מתעסק או יודע מה זה דבק טרמי.. חנויות אלקטרוניקה כנ"ל יש איזה תחליף? קראתי פה שאפשר להשתמש בדבק איפוקסי וכתבו פה שזה מאוד מאוד לא מעביר חום השאלה עד כמה? אנשים מתעלמים מזה וחנויות מתעלמות אבל זהו מוצר שצריך אותו אבל לא ניתן למצוא אותו בשום מקום פשוט שום מקום מה אפשר לעשות?? אנשים בלי תגובות כמו "תחפש בחנויות ברשת" וכו חיפשתי בכול מקום אפשרי (כמעט : ) ואין.. אזיקונים לא בא בחשבון זה לא מס…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. תודה מראש, ניר.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. החדר במצב דיי קריר...המעבד (E6300) נישאר על 50 מעלות....זה מאתמול ככה המעבד לא יורד מ50-52 מעלות במנוחה....מוזר לי מאוד... אין אפשרות להחליף גוף קירור וזה גם לא קשור אליו...זה פתאום מאתמול ככה....מה יכולה ליהיות הבעיה?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים