אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מה הקירור אוויר הכי טוב שיש בלי להתחשב במחיר רק ביצועים נטו?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכיב בימים אלה מפרט ל-HTPC שהולך להיות אצלי בסלון. כרגע אני משתעשע עם הרעיון של לעשות את המחשב fanless. קירור פסיבי לגמריי. אולי גם לא לגמרי? אולי חלקי? מה האפשרויות שלי לעשות את המחשב הזה כמה שיותר שקט? אני עוד לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... הנה המפרט: M.Board: GIGABYTE GA-H55M-S2H CPU: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - נראה לי שצריך להחליף למשהו עם קירור... Mem: HDD: WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU - ספק אחר? מארז אחר? Case+PSU: DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLAC תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פתחתי קודם דיון,עכשיו אני ממש מוכן להתחיל בחלק המעשי. אני כמעט מוכן אבל עדיין חסר לי כמה דברים ויש לי עדיין כמה שאלות לא-פתורות (וכן,עשיתי חיפוש. וכן,לא מצאתי תשובות). בדיקות יציבות מתוכננות:OCCT,3DMARK 11,CRYSIS 2,total war shougen 2. תוכנה לOC:TRIXX (כיוון שרק בה אני אוכל לשנות את המתח). דברים ש"חסרים" לי: 1)התוכנה TRIXX מציגה את הטמפ' רק בחלון של התוכנה/על שולחן העבודה. איך אני אמור לבדוק טמפ' ממוצעות בזמן משחק/בדיקת יציבות (במנוחה זה כרגע 44 מעלות)? איזה תוכנות ניטור עושות גרף שאוכל להסתכל עליו אח"כ?. 2)מהירות מאוורר-לשחק עם המאוורר כבר עכשיו ולקבוע פרופיל אינטנסיבי יותר? או רק כאשר אני נתקע בOC/מעלה את הvoltag?. כרגע במנוחה הפרופיל של הסטוק הוא 20% שימוש במאוור…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול קניתי שואב אבק תעשייתי, משהו מטורף! קניתי אותו מכמה סיבות, יש לי מארז ענק של CMS - Cooler Master, עם 10 מאווררים וכולל קירור מים למעבד, הבעיה במארז הזה למרות שהוא בטמפ' נמוכות והמחשב קר מאוד, אך הוא שואב אבק בפני עצמו, מתוצאה זו תמיד מצטברים המון אבק במאווררים בחלקים פנימיים. לא יכלתי לסבול את זה, ולבזבז כסף על תרסיס דחיסת אוויר, אז קניתי את שואב אבק תעשייתי, לשימושים רבים: לניקוי רכב, מחשבי נייח יש לי 4 מחשבים בבית + מחשב נייד, מה דעתכם על שואב אבק הזה? איך אתם מנקים את המחשב מאבק בד"כ? נ.ב - אם אתם הולכים לקנות אחד כזה, תיזהרו שהוא לא ישאב לכם את השבבים מלוח אם חח נ.ב.2 - בעקבות דיון אחר שפתחתי בפורום חומרה אחר - שילבתי כמה מרכיבים: שואב אבק תעשייתי, מברשת…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב הנמצא במארז CoolerMaster 590 המכיל 2 מאווררי 120MM מקוריים. הבעיה? הוא מחמם. לא את עצמו, אלא את החדר. ישנו הבדל טמ' ברור מאוד בחדר כאשר המחשב דלוק וכאשר הוא כבוי - הדבר מפריע במיוחד בלילה(בטח עכשיו בקיץ...) ובעצם מונע ממני להשאיר את המחשב דלוק במהלך הלילה גם אם יש לי בכך צורך. השאלה היא - כיצד אני יכול לצמצם את השפעתו של המחשב על הטמ' בחדרי, מבלי להעלות את הטמ' במארז עצמו? תודה מראש לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אחרי שהייתי עם לוח של GG החלטתי לנסות את ASUS , אבל הבעיה שלי שיש כל כך הרבה אפשרויות שמה שאני לא מבין כלום , אני לא מוצא איפה אני מבטל את כל הדברים [ דוג': C1E ] אני פשוט מסתבך.. אני עם מעבד Q8400 ועם זיכרונות KINGSTON 800MHZ 4GB ואני רוצה להגיע ל OC נחמד [ באזור ה 3.20-3.40 ] אני עם קירור noctua nh-u12p אז שמישהו יתן לי פה עזרה בבקשה..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Core i5 750 טמפרטורת סביבה: 30 עומס מעבד: 5% טמפרטורת ליבות: 41-44 thermal range: 56! אתם רוצים להגיד לי שהמעבד יכול להתחמם בעוד 56 מעלות לפני שהוא מגיע לרמות קריטיות? כשאני מפעיל prime95 תוך דקה התרמל ריינג מגיע ל11 ואחרי כ10 דקות מגיע ל2-3. זה נורמלי למעבד הזה? קירור סטוק רגיל. מאוורר תקין (מריץ ב100%), משחה מרחתי "חדשה" (Arctic silver2 ישן מאוד אבל ההבנתי שכסף לא מתקלקל). מה עושים? אני מאוד מתלבט אם לקנות Hyper 212+. בחו"ל אומרים שיחס מחיר/תועלת טוב אבל בארץ המחיר פי 2.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחליף מארז ועובר ל NZXT S340 White ,שמעתי שהקירור שלו [אחורה ולמעלה] הוא לא הכי איכותי שיש אז אשמח לדעת למי שיש חוות דעת ובנוסף לקבל המלצה על זוג מאווררים 140ממ לקדימה ,1 140ממ ללמעלה ועוד אחד 120ממ לאחורה. המערכת: i5 6600 + arctic freezer 7 pro rev.2 msi gtx 970 gaming msi h170a gaming pro samsung 850 evo antec hcg 520w
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברת החומרה הותיקה מציגה קו חדש של מאווררים לשוק הביתי, שמבוססים על טכנולוגיית Magnetic Levitation להמשך: https://hwzone.co.il/corsair-מציגה-מאווררים-עם-קירור-חדשני-מבוסס-ר/
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מארז CM590 עם 2 מאוררים שבאים איתו(אחד מקדימה ואחד מאחורה)ועוד 2 שהוספתי(אחד למעלה ואחת בצד). אני רוצה להחליף את כל המאוררים לחדשים ושקטים שיקררו יותר טוב את החלקים. במאמץ המחשב עושה דיי הרבה רעש ואני רוצה לצמצם את הרעש כמה שיותר עד שאחליף למארז שקט יותר.(בנתיים אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך קודם ואז למכור את הישן ולהוסיף עוד כסף למארז שקט) אני מעדיף לקנות מKSP,בעקרון אני רוצה המלצה ל5 מאוררים,4 על המארז ואני גם אחליף את המאורר שעל המוגן 2 לאחד שקט יותר וחדש. לא רוצה לעבור את ה200-250 ש"ח. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים :-) אני רוצה לשנות את הצבע של הנורה בפלופי שלי.. יש לי מלחם ואת הלד עצמו, מישהו יכול בערך להדריך אותי איך להלחים או להביא לי לינק למדריך ? תודה רבה לעוזרים, פשוט מעולם לא נגעתי במלחם זה נראה לי מפחיד :-) -הילה-
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע מה זה אומר בבקשה זה דחוף תודה רבה
-
-
משהוא יודע כמה זה עולה ואם יש את זה בארץ? או בכלל מוצרים של Thermaltake
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשבוע הבא יגיע המחשב החדששש שלי. : המארז הוא: Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון. באחד מהשיטוטים שלי באתרי מודינג נתקלתי במדריך מודינג ל- Chieftec. מכיוון שאני די בור בנושא, ועד כה נהנה לראות, אני פונה אליכם כדי שתעזרו לי להתחיל לעשות קצת מודינג בעצמי. - אז חלון גדול כבר יש (כן, עצלן אני... ), רציתי לדעת מהו בדיוק ה- neon string שמוזכר שם? כיצד הוא מאיר? היכן אפשר לקנות? - אגב, היכן כדאי לקנות מנורה שתאיר את פנים המארז? - ומה זה (לכל הרוחות) LED? תודה רבה! אני מניח ששאלות נוספות יגיעו בהמשך...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה ! מה הענייינים.. אז ככה.. היום בבוקר בטעות נכנסתי לפורום של קירור, במקום של רשתות ואינטרנט מהיר התחלתי לקרוא כשלפתע חשבתי אולי אני יבדוק את טמפ' המעבד שלי !הורדתי MBM 5 ומסתבר שהייתי על 60 מעלות צלזיוס... בשלב זה כדאי שאציין את המערכת Amd K7 1200(לא אוברקלוק) Asus A7A266 GeForce 2Mx 256Mb Sdram Surround Sound אני יודע שלא הכל קשור אבל שטויות.. בקיצור החלטתי לעשות סדר במחשב... פתחתי אותו והתחלתי בניקוי אבק..ואו ! כמויות אדירות של אבק מצטברות בצלעות הקירור של המעבד..מומלץ לפתוח ולנקות אחרי כל הניקויים של כל האבד התחלתי לסדר טוב את הכבלים(בסוף ייצא גרוע אבל לא חשוב p: ) והתחלתי בסירקולציה חכמה של אויר שגם אותה עוד אפשר לשפר...בקיצור ! בסופו של דבר סיימתי הכל הפעלתי…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר את ב"חדשות" על המאווררים השקטים האלה של Scythe, שנקראים- S-FLEX. משהוא יודע מאיפה אני יכול לקנות אותם??? או מאוורים שברמה שלהם??? אפילו אם זה אומר להזמין מחול. תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, לאור השאלות בנושא, החלטתי לפרסם תוצאות עם המחשב שלי: PD805@4GHZ Asus P5LD2 @ Vdroop mod PQI Turbo 512MBX2 533MHZ\667MHZ eVGA 7600GT CO 580MHZ\750MHZ HEC TRTF 400W 533MHZ: אני רק רוצה לציין שהשיא שלי זה 89K 667MHZ: פה השיא שלי הוא 4600 תכננתי להשתמש ב3Dmark05 ואז גיליתי שיש לי רק 06 אז זה מה יש. מסקנות ומחשבות אחרונות: בין 533MHZ ל667MHZ יש הבדל זניח ביותר בביצועים במשחקים! באקוומארק ה667MHZ קיבל ציון נמוך יותר מב533MHZ, אבל אקוומארק זו תוכנה משוגעת אז.. ב3Dmark הבדל של 0.5% בביצועים לטובת ה667MHZ.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הליבה הזאת רצה במהרות 400MHZ האם זה אפשרי לעלות את התדר הזה ?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 3GHZ LGA775 וספק 520W ג'נרי של סנשיין משהו עכשיו, אני הייתי רוצה לעשות OC קטן למעבד, משהו שיגרום לו להיות טיפה'לה מהיר ראיתי ת'מדריך באתר ולא הכל בדיוק כמו אצלי, חלקים שם שונים ואני לא רוצה לעשות משהו לא נכון לוח אם ABIT IG 80 חשבתי אולי לתת את זה לאיזה מעבדת מחשבים שתעשה לי OC וזה יהיה בטוח יותר, השאלה, כמה זה יעלה לי? אגב אני רוצה לקנות קירור AC PRO 7 כדי שישמש אותי גם במעבדים הבאים עוד משהו? תודה מראש, גיל
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למערכת HIGH END חדשה ואם צריך להוסיף אז איזה מאווררים?(דגש על שקט)
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני: לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: PENTIUM D820 זיכרון: 667MHZ CEON אחרי: לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: E8300 2.83 זיכרון: CORSAIR XMS2 800MHZ DDR2 הלוח לא משהו אני יחליף חודש הבאה איזה OC אפשר להגיע אם המעבד הזה?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חג שמח באוקטובר שנה שעברה קניתי מעבד E6300 עם GB-P965-S3. מאז ועד עכשיו, עבדתי על 3150Mhz, יציב לחלוטין. הגעתי גם ל 3400+, אבל לא בדקתי יציבות, מכיון ש 3150Mhz סיפק אותי לבינתיים. כל זה עם מאוורר סטוק. לפני מספר ימים החלפתי את המעבר ל E6320, ומייד נתקעתי ב 3050Mhz. יותר Voltage לא עוזר. לפני השינוי עדכנתי את ה bios ל F9 מ F8. כרגע אני עובד על 3050, וניראה יציב, אבל לא בדקתי יותר מדי. לא השתמשתי באותו מאוורר וצלעות, אלא בחדש מאותו סוג. שמתי לב המעבד החדש עובד קר יותר, גם אם לקחת בחשבון את ה OC הנמוך יותר. לעוד מישהו יש נסיון לא טוב עם ה 6320 ? או שפשוט היה לי מזל רע? אשמח לשמוע התנסויות נוספות. אני שואל מכיון שאני יכול להחליף חזרה למעבד האורגינלי, או לנסות E6320 נוסף.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעייה בעשיית הOC למעבד בעיקרון יש לי קירור מים של SWIFTECH עם BLOCK שהדגם שלו זה APOGEE GT אם אני לא טועה ואני כרגע עם רדיאטור של TT בעתיד ישודרג הגעתי עד כה לOC של 3.4 יציב ועכשיו כאשר אני מנסה להגיד ל3.6 או אפילו ל3.45 אני לא מצליח אחרי כמה שניות יש לי FATAL ERROR בORTHOS היחס הוא 1:1 המתח הוא 1.337 המתח של הNB הוא 1.25 ובמנוחה המעבד עובד על 24 מעלות יש מצב שהPSU מגביל את הOC כיוון שהספק הוא ג'נרי 500WATT [יום חמישי אמור להגיע חדש] אם זה לא הספק אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-