עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by R9547655G,

הליבה הזאת רצה במהרות 400MHZ האם זה אפשרי לעלות את התדר הזה ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. למערכת HIGH END חדשה ואם צריך להוסיף אז איזה מאווררים?(דגש על שקט)

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין לצבוע את המסך שלי בצבע כחול כמו המארז שלי ( Dragon DA-01BLD Full Tower ). על איזה צבע אתם ממליצים ( שם החברה ואיפה ניתן לקנות ) ?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by DDgeva,

אני הולך לקנות מחר \ מחרתיים מאוורר \ מאווררים \ ערכה של מאווררים למארז שלי ואני צריך המלצה על מאוורר טוב (מהיר, יעיל, שקט) שעולה כמה שפחות, וכמה ממנו לקנות + באיזה גדלים. יש לי ספק כח חזק יחסית, לדתעי הוא יחזיק לפחות שלושה מאווררים, בהנחה שכרגע אין לי בכלל. ממש לא משנה לי עם או בלי לד\לדים.. אם יש אפשרות גם עם וגם בלי ויש הבל במחיר, אני מעדיף בלי. אני מוכן להשקיע עד 150 ש"ח. תודה רבה על העזרה, זה דיי דחוף.

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by amisha,

המדריך באתר מתייחס רק ל AMD ולי יש מעבד אינטל כיצד מורחים בשיטה הכי נכונה וטובה ? כמה עובי משחה טרמית צריך שיהי על המעבד\ סינק ? אני משתמש בסינק שאינטל סמפקת נ.ב אני משתמש בננוטרם בלו 2 יש לכם איזשהן עצות למריחה נכונה מניסיון?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ntl,

נכון יש את הכבלי חשמל במחשב - שכל כבל מורכב מ-3 חוטים (צהוב-שחור-אדום)? אז יש לי 4 כבלים כאלו, אבל אני רוצה לחבר הרדיסק נוסף ואין לי מקום - כלומר, אם אני רוצה לחבר את ההרדיסק אני צריך להוציא את כבל החשמל של המאוורר... אמנם לא יקרה למחשב כלום, אבל זרימת האויר תידפק לחלוטין והמחשב שלי ירעיש יותר אז איך שזה נראה אני צריך מפצל של כבל חשמל - שנכנס אליו חיבור כמו של כבל החשמל ויוצאים ממנו 2 כאלה. יש דבר כזה? אם כן, כמה עולה ואיפה משיגים? אם לא - מה אני יכול לעשות?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. טוב אז ככה אני רוצה לבצע OC למעבד ואולי בהמשך גם לכרטיס מסך שלי, בינתיים הייתי רוצה להתמקד ב2600K שלי שרוצה להגיע ל4.5GHZ , עכשיו אני נמצא במצב כזה. עכשיו אני רוצה להגיע לתדר הזה איך אני עושה את זה דרך הEFI ? הבאיוס הזה מאוד מסובך בשבילי ואני כמעט ולא מבין שהם כלום.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אם אינני טועה. רציתי לשאול האם הדבר אפשרי. שכן המקרר לא מקרר כבעבר. אשמח להמלצות לשיפור הפעולה שלו. תודה מראש, רן

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by DJPOWER,

אם מישהו בבקשה יוכל להביא לי ספק חזק ... אני צריך אותו לשעה אחת, לבדוק אם זאת הבעיה שלי באובר קלוק אני גר בפ"ת(אני יכול לבוא גם אל מי שמוכן ר"ג והסביבה) אז אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח מאוד מאוד תודה יונתן

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by catcher,

בשתי הכתבות שקראתי לאחרונה ששיבחו את הסלרון 1000 כמיועד להמהרה השתמשו בלוח Abit ST6. בחיפושים שעשיתי לא מצאתי את הלוח הזה בארץ(פלונטר, אקסלנט, פנדה ועוד). מישהו יכול להמליץ על לוח אחר שטוב לאוברקלוניג הזה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by shar00750,

יש לוח של MSI NEO2 P45 מלא בפיצרים ויש לו ביוס מסובך לעומת הג'יגבייט שהיה לי קודם אני עושה אוברקלוק אבל אני קצת מוגבל איתו בגלל שאני לא מבין חלק מההגדרות בביוס ואני לא יודע אם אני צריך לשנות אותם. לפי מה שהבנתי זה אמור להיות לוח טוב לאוברקלוק . אם יש פה מישהו שמכיר את הביוס הזה אני אשמח לקבל עזרה . דרך אגב המפרט הוא: מעבד E2160 PALIT DDR2 800 ENERMAX TOMAHOK 405W SPARKLE 9800GT 512

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by 2Fluffy4U,

אני מנסה לעשות OC. שמתי לב שלפני שהתעסקתי עם ה - BIOS - המולטיפלייר היה משתנה בהתאם לצרכי המחשב. על איידל הוא היה על כפול 9 ובמאמץ הוא טיפס למכפלה של 22. לאחר OC - האם יש עדיין אפשרות לגמישות הזאת? או שהערך תמיד יהיה קבוע? והמערכת תמיד תעבוד "בסלדים גבוהים"? מקווה שהבנתם למה התכוונתי.. תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by taotao,

קניתי דבק טרמי מפנדה ואני רוצה להדביק צלעות קירור על הזכרונות של הכרטיס מסך וכו יש משיהו שכבר הדביק (לא רק על זכרונות של כרטיס מסך) שיש לו נסיון ויכול להביא אולי כמה טיפים או איזה מדריך איך להדביק על מה עדיף וכו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Ameralis Zaiir,

שלום, הערה: אני חושב שזה מתאים לפה, אם לא אז תעבירו, אל תרצחו אותי אם זה לא מתאים לפני כמה ימים הביאו לנו (לא משנה מי זה לנו.. סיפור ארוך... אבל לא לי לבית) מחשב, עכשיו המיקום המיועד למחשב היה רחוק מהנקודת חשמל, והחוט מאריך לא הגיע. חבר שלי החליט לעשות קומבינה ו"לגנוב" חשמל מהפלורסנטים. הכל עבד בהצלחה ועכשיו אם מכבים את האור המחשב מתכבה שזה יוצא לנו די טוב. עכשיו עלה בראשינו רעיון מבדח: אם יהיה אפשר לעשות את זה מעגלי, כלומר כיבוי האור יכבה את המחשב, וכיבוי המחשב (בעזרת המתג הקידמי כמובן, ולא מתג חיצוני חלופי) יכבה את האור. אני לא חושב שממש נעשה את זה, אבל זה מעניין מאוד אם אפשר לעשות דבר כזה, ובכלליות לשלוט על חשמל בעזרת מתג הכיבוי של המחשב, לדוגמא להדליק קומקום, או כל …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by 2Fluffy4U,

שלום, יש לי לוח אם P55 של גיגהבייט, וראיתי שאפשר להוריד מהאתר שלהם תכונה הנקראית - SMART6 שמכילה כל מיני פיצ'רס... אחד מהם הוא quickboost שלטענתם מבצע המהרה של המחשב (מעבד). רציתי לשאול האם מישהו התנסה עם התוכנה ויודע מה היא שווה.. תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by boxer555,

יש לי בעייה בעשיית הOC למעבד בעיקרון יש לי קירור מים של SWIFTECH עם BLOCK שהדגם שלו זה APOGEE GT אם אני לא טועה ואני כרגע עם רדיאטור של TT בעתיד ישודרג הגעתי עד כה לOC של 3.4 יציב ועכשיו כאשר אני מנסה להגיד ל3.6 או אפילו ל3.45 אני לא מצליח אחרי כמה שניות יש לי FATAL ERROR בORTHOS היחס הוא 1:1 המתח הוא 1.337 המתח של הNB הוא 1.25 ובמנוחה המעבד עובד על 24 מעלות יש מצב שהPSU מגביל את הOC כיוון שהספק הוא ג'נרי 500WATT [יום חמישי אמור להגיע חדש] אם זה לא הספק אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by yoav9,

כשהתקנתי את הכרטיס מסך מאוד התאכזבתי מהantec, הוא היה ממש קטן יחסית למה שציפיתי, לא כיסה שטח גדול ולא היה מרשים כלל וכלל, ותאמת גם לא הוציא הרבה רוח... ואז חשבתי לעצמי "בשביל זה להוציא 127 שקל!!! :-/ ) כעבור יום או יומיים המחשב שלי התחיל להיתקע, כאשר אין לי overclocking לכרטיס, לא הבנתי מה קורה, לא יכול להיות שזה בגלל חום!!!!הרי יש לי מאוורר למעלה שהייתי חייב להתקין כי כבר קודם המחשב שלי היה מאוד חם והיה חייב אותו נתקע, נתקע, מסכים כחולים, ואז המחשב מתחיל לכתוב שטויות, נכנסים לmedal of honor אז הוא אומר שאין עכבר... נכנסים לexplorer אז הנורטון כותב שהאקספלורר נגוע בוירוס וחייבים לסגור אותו. : בשלב זה כבר הבנתי שזאת בעיה של חום! התעצבנתי והעברתי את היד מעל המאוורר ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. או קיי אז ככה החלטתי לפני חודש ככה לבנות מערכת קירור מים למחשב... אז אחרי כמה תיכנונים של הבלוק וכמה תיכנונים בכללי... הצלחתי לעשות את הבלוק תמונות: עוד תנונות של הבלוק השאלה שלי.. איפה הכי כדאי לי לעשות כניסה ויצאה של מים.. בהתחלה חשבתי על כניסה באמצע איפה שיש 3X3 עמודים כאלה.. ושני יציאות בצדדים... אבל יש לי בעיה אחר כך לחבר אותו בגלל שיש לי חיבור סקוט A אז אם יהיה לי כניסה באמצע יהיה לי בעיה לחבר את הבלוק.. מישהו יכול להציע לי משהו אחר או אפילו לעלות רעיות איך אני יחבר את הבלוק למרות שיש לי כניסה באמצע.... אהה לא הסברתי למה אי אפשר באמצע.. כי באמצע עובר כמו ברזל כזה שניתפס על ההבית של המעבד... בתודה אלעד .

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by sub_man,

יש לי קתודה קרה כחולה ולד 3 כיוונים ירוק איך אני מחבר אותם ולאן ואם יהיה ציורים או תמונות זה ממש יעזור תודה לכולם

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום לכולם אני נורא חדש פה זה השאלה הראשונה שלי שמעתי שאם משייפים היטסניק(צלע קירור) מלמטה היא תוליך חום יותר טוב האם זה נכון???

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by a12beat,

סידור המאוררים שלי: 2 80 מ"מ אנכים גרועים מקדימה(אחד מהם מאחורי ה hd ) 2 80 מ"מ אנכים מתחת לספק מוצאים אויר (קיבלתי עם המארז לא משהו sleeve ) מאורר 120 מ"מ של אנטק ב 7 V מאוזן מעל הספק מוציא אויר יש לי מארז ציפטק מידי טוור ושאלתי היא איפה אתם ממליצים שאני ימקם את המאורר 92 מ"מ שיש לי . 1. על רצפת המארז מכניס אויר ודוחך אותו כלפיי מעלה. 2. על החלון/דלת המארז מכניס אויר.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by aRnonymous,

הכלי!! ובלי שום דרמל - לא סובל דרמל לקראת סיום עוד לא ניסיתי אותו אני יחכה שהקיץ יעבור כי אני לא יודע כמה אפקטיבי הוא. הבעיה הגדולה היא השגת הכלים והנחושת אני עשיתי את זה כשהייתי בחול בחופש. יש לי משאבה שאמורה להספיק לי בסביבות 120 ליטר בשעה לגובה שאני צריך מתוכנן ל athlon xp 1900+ שבפעם הבאה שאני יוצא אותו אני יפתח נעילה אה יש לי מצלמה דיגיטלית אז אם רוצים עוד תמונות

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. האם ניתן לשים משחת arctic silver בכרטיס המסך או שהיא נועדה אך ורק למעבד?אודה למי שמבין בעניין ויוכל להשיב לי

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by eitan2503,

שלום רב ברשותי מערכת חדשה עם MUGEN 3 וגם מאוורר SYTCHE GT 3450 שניהם במארז COOLERMASTER CM2 BASIC עכשיו שאלתי היא לפני שאני מרכיב האם כדאי להחליף את המאורר המקורי שמגיע עם המוגן לGT? ובנוסף איפה כדאי למקם מאוורר שלישי במארז ,יש לי אחד מקדימה אחד מאחורה .

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי. יש לי מעבד AMD 3800X2 ולוח אם ASUS A8N-E. עם הלוח הגיעה תוכנה בשם AI BOOSTER שהתפקיד שלה זה האפשרות לעשות אוברלוק למערכת בזמן שהווינדוס עובד. התחלתי בעזרת התוכנה להעלות חלק מהרכיבים. העלתי את הזיכרון ל 3.0 וולט והכל היה בסדר. העלתי את המגהרץ של המעבד מ 2000Mhz ל 2220Mhz והכל היה בסדר. ואז התחלתי לאט לאט להעלות את הוולט של המעבד. הגעתי עד 1.6 אם אני לא טועה (המקורי היה 1.3) והמחשב נתקע. הפעלתי מחדש וניסיתי להכיס לביוס אבל אי אשפר. המחשב תקוע על המסך הראשוני שבו צריך ללחוץ של DEL בשביל להיכנס ללוח וכשלוחצים כלום לא קורה. ניסיתי להוציא את הסוללה של הביוס לכמה דקות ולהחזיר אבל גם כשהחזרתי הבעיה נשארה. להתחיל לחסוך כסף למעבד חדש? :'( עוד דבר מוזר שקורה. כרגע נגיד ואני מכב…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים