עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לפני איזה כמה חודשים המאורר החיצוני של הספק כוח שלי התחיל לעשות רעש .. אמנם לא רעש חזק אבל רעש מציק כזה כאילו הוא פוגע במשהו ... לא הצלחתי לקלוט במה הוא פוגע גם שפתחתי את המארז והסתקלתי מבפנים ... הספק הוא hec 480W ACE ... מאז שזה קרה תקעתי לו משהו בין המאורר למארז כדי שהוא לא יעבוד וכך אני לא ישמע את הרעש ... מישהו יכול לעזור לי בלפנעח את הבעיה ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by explize,

לאחר מסע ממושך של בחירת קרור למעבד E6400 ולוח של GIGABYTE 965P S3 החלטתי לקנות את הTUNIQ120. פתיחת האריזה הראתה סידור יפה של המרכיבים, משחה-יש, לוחות תמיכה-יש,פונטציומט-יש, ומפלצת כמעט במשקל קילו-יש. התקנה קלה- לא ממש. יש צורך בהדבקת לוחית התמיכה באחורי הלוח אם(יש דבק דו צדדי שמגיע מוכן כבר על הלוחית) השחלת הברגים מהצד האחורי ורק אז הלבשה של הגוף קרור(לאחר משיחה במשחה טרמית) ונעילת הברגים ע"י אום סגור והלבשת קפיצים. כאחד עם ידים יחסית ארכות, היה צורך בפלייר שפיץ וקורדינציה יחסית יפה לסגירה טובה של האומים. הבעיה התרחשה לאחר מכן. לאחר הרכבת כלל הרכיבים ולקראת תחילת עדכון ביוס, העמדתי את המארז. עדכון ביוס מתחיל ולאחריו נגעתי קלות עם המרפק במארז והמחשב קרס ונכבה. נסיון הדלקה-…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by qpalzm,

שלום לכולם. עם האוברקלוק הנוכחי (פרטים בחתימה) המעבד שלי נח על 44 מעלות ומתאמץ על 55. אני שוקל להחליף את הקירור כדי להפטר מהרעש ולדחוף את המעבד רחוק יותר, אבל מתלבט בין XP120 של ת'רמלרייט לביג-טייפון של ת'רמלטייק. למיטב הבנתי שני הקירורים עולים אותו דבר, ושניהם מתאימים ללוח שלי. ההבדל המרכזי מתבטא במשקל - ביג-טייפון שוקל כפליים מXP120 ורציתי לדעת אם תוספת המשקל והסיכון שכרוך בכך, אכן מקנים תוספת ביצועים. אשמח לראות מבחני השוואה בין השניים. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by simonsix,

ניתן לבצע במעבד כזה אוברקלוק? אם כן אז איך, בתודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by shil_o,

שלום יש לי לוח אם מדגם P7N SLI PLATINUM עכשיו נכנסתי לתפריט של הCELL MENU ועשיתי שינוים לתדר של המעבד(OC) עכשיו מתי שהדלקתי את המחשב אז הוא כותב לי את התדר של המעבד כפי ששינתי אותו אבל מתי שנכנסתי למערכת הפעלה ובדקתי עם כמה תוכנות אז התדר של המעבד נשאר כמו שהיה בהתחלה למרות שבביוס זה לא כך מה אני עושה ואם זה דפק בלוח אם אז יחלופו לי את זה במסגרת האחריות? בתקווה לתשובה בקרוב בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by Guarding angel,

חג שמח לכולם אין לי שום שמץ של מושג בC@ למעבדים חפשתי ולא מצאתי איך אני בעצם עושה C@ למעבד מאיפה מתחילים לאיפה הולכים מה רושמים ממש כלום... נכנסתי לאופציה הזאת ולא הצלחתי לשנות דבר כאילו זה נעול או משו כזה CPU PnP Setup ובכלל מישהו יכול להכין מדריך למשתמש מתחיל בC@? בתודה מראש G.A.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376302.msg3242006#msg3242006 קניתי את הכרטיס מסך , אך הוא רועש יחסית .. המאוורר עובד תמיד על המקסימום גם כשהוא לא משחק וקלוקים נמוכים. המאוורר מוגדר על מצב אוטומטי וגם כשאני עושה על מצב ידני ומוריד את המהירות ל20% זה לא עוזר, למי שיש הכרטיס יכול להגיד אם גם המצב אצלו דומה? השקט מהמחשב נורא חשוב לי כי אני לא מסוגל לישון עם קצת רעש . אם אני ינתק את המאוורר שבתוך הקירור מהכרטיס ויחבר מאוורר 80 על הקירור (שקט וחלש עד 1000 RPM) זה יספיק? יש לציין שהטמפ' במנוחה היא על 31 בממוצע והמארז שלי מאוורר בצורה טובה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. לשים קתודה קרה במסך שזה יאיר מהחריצים... יכול להיות ממש מגניב.... יש לי מסך 19 ככה שזה יהיה ממש יפה... אני רוצה לדעת אם זה אפשרי וכדאי...

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by ben060,

העלתי את המעבד ל 2800MHZ הנה הצואות ב 3DMARKS06 לפני ואחרי מה אתם אומרים? זה מורגש בכלל? עשיתי את המכפלה של הזכרונות על 2 כמו שאמרו פה ושאלה אחרונה: מה המהירות של הזיכרונות עכשיו [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Murmur,

שלום, אני מנסה להרביץ OC בינוני פלוס לצרכי שימוש ארוך טווח ל-E6500 של אינטל. הלוח שלי הוא Gigabyte P35-DS3L שעשה עבודה יפה ב-OC עם ה- E2160 שהיה קודם. זכרונות 800 MHZ ספק Antec Neo 430 קירור Thermaltake Max Orb בינתיים העליתי באס ל-300 ושמתי מחלק זכרון 2.5 (ככה שהזכרון עובד ב-750 מה"צ) - עם המכפיל X11 אני מגיע לתדר עבודה של 3300 MHZ. השארתי את המתחים באוטומט ובעומס (עם ORTHOS) המעבד מגיע לטמפ' של 66-67 מעלות, במתח 1.385V (אוטומט בביוס, כאמור). האם אפשר להעלות תדר ולהוריד טמפרטורה עם מתחים גבוהים יותר למעבד? קראתי אפשהו שלא מומלץ לליבות 45nm לעלות ל- 1.4V אולי להוריד את המכפלה ולהעלות תדר יעזור? אנא עזרתכם, תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by -Z-,

שלום לכולם, יש להוריי מחשב מאוד ישן אל תצחקו פנטיום 4 פרסקוט 3 גהץ שיושב על לוח אם מסוג msi rc410m הוא עושה את עבודתו נאמנה אך לצערי הוא מרעיש ברמות קשות - אני די חושד במאוורר של המעבד (מאוורר של טרמנטייק ישן). הרצתי everst ובדקתי נתונים.. תראו בעצמכם: לוח אם: 51 מעלות-50 מעלות מעבד: 63 מעלות-57 מעלות הרד דיסק 1: 49 מעלות הרד דיסק 2: 45 מעלות הרד דיסק 3: 48 מעלות מהירות מאוורר של מעבד: 2508-2458 RPM. מה דעתכם? הוא מרעיש כמו טרקטור, יש מאוורר מקדמת המארז ומאוורר בגב המארז אחד מכניס אוויר והאחר מוציא. אני זקוק לפתרון כלומר למאוורר עליו אתם יכולים להמליץ למעבד שיעשה את העבודה נאמנה ולאורך זמן - רצוי פחות ממאה שקל, בדקתי כבר בזאפ אבל לא ננעלתי על אחד ורציתי לשמוע מ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by redersh,

איזה יותר טוב מבחינת קירור ושקט 7900GS

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. המאוורר נשלף אבל אין גישה לכבל שמתחבר ללוח אם (או שאני לא עושה משהו נכון). אני כמעט בטוח שיש דרך להחליף את המאוורר מבלי לפרק את כל הקירור. אני פשוט חושב שחבל לי להוציא כסף על הרכבה...

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by HiTRuN,

שלום חברים , אני רוצה לדעת מה אני יכל לעשות כדי לקרר עוד יותר את המחשב. אני לא יודע בדיוק איזה מאווררים יש לי במחשב , אני לא הרכבתי את המחשב קניתי אותו מוכן. מה שיש לי כרגע , נלך לפי התמונה (למטה) + הוספתי תמונה מ - SpeedFun המראה את ה - RPM 1 - קירור למעבד . 2 - מאוורר מוציא אוויר 3 - מאוורר מכניס אוויר 4 - מאוורר דלת גדול מכניס אוויר 5 - מאוורר אחורי מוציא אוויר תמונה - http://ufu.co.il/files/f8dfxl74w9vxvu8ku1g5.png תמונה SpeedFun - http://ufu.co.il/files/amnmycbcclz98t90g1r8.png המפרט שלי ATI Radeon 5850 TOXIC Intel Core 2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz @ 3166MHz ZEROTHERM NIRVANA NV120 PREMIUM - קירור. G.SKILL DDR2 4096MB 900MHZ CL4 PI-BLACK CoolerMaster …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. בחיפושי אחרי עוד מאורר למארז כי הלוח קצת חם ראיתי קירור לזכרונות וזה חדש לי אני אשמח לקבל מידע טיפים וידע מהתנסות שלכם ובכלל האם זה השפיע מהרגע ששמתם נ.ב אני חשבתי להוסיף עוד 80X80 למארז יש לי 3D ARURA

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Wolwali,

שלום, התחלתי להתקין Arctic Freezer 7 rev 2 על לוח GA-Z170-D3H במחשב חדש (פעם ראשונה שאני בונה). אחרי ששמתי את הבסיס, קיבעתי אותו עם זוגות הפינים (הבז' והמרחיב השחור) והנחתי עליו את הגוף גיליתי שהבסיס סימטרי רק לכיוון אחד, מה שאומר שאני יכול לכוון את המאוורר למעלה או למטה אבל לא קדימה או אחורה (לכיוון יציאת האוויר מהמארז). לכאורה הפתרון פשוט - להוריד את הגוף, לפרק את הבסיס ולהתקין הכל מחדש בסיבוב של 90 מעלות. רק מה? בניגוד למה שקראתי על גופי קירור אחרים, ב-AF7 הפינים לא כוללים הברגה ונראה כאילו הם בפנים כדי להישאר. ראיתי באינטרנט שמישהו הצליח להוציא אותם ללא בעיות אבל לי זה לא הלך ואני חושש שאם אפעיל עליהם יותר כוח ממה שכבר ניסיתי הם לא יהיו שמישים …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by XMB,

[Dec 8 6:19]Test 5 , 4500 Lucas-Lehmer iterations of M16515073 using FFT length 896K [Dec 8 6:19] FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 [Dec 8 6:19] Hardware Failure detected , consult stress.txt file. [Dec 8 6:19] Torture Test ran 58 minutes - 1 errors , 0 warnings [Dec 8 6:19] Work thread stooped. כמה שאלות : 1. איפה אני מוצא את הקובץ stress.txt? אין אותו בתקייה של התוכנה 2. למה יש ERROR? 3. ה OC הוא: FSB 266 @ 350 PCI-E Auto (אי אפשר לנעול צ'פסט זבל 945 תלוי בו) Ram 677@700 Voltege: CPU Core: 1.225V @ 1.30V RAM : +0.3 V PCI-E : +0.2 V FSB : +0.2 V מעלות במאמץ 100% RAM & CPU 53-55 מעלות יש לציין שהמחשב עובד רגיל לגמרי אין תקיעות , הכל חלק , משחקים כ…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. התקינו לי שלשום את TtBigTyphoon ומאז המחשב עושה בעיות. בעיות איטיות קפיאות וכו'. המעבד AMD Athlon 64 3000 Vience המחשב לי במאמץ והשימוש שזה מראה לי שהוא משתמש הוא 60+ איך אני בודק את הטמפ' שלו , יש לי את SppedFan אם יותר עריף Everest אפשר קישור? אם הקירור לא הותקן כמו שצריך מה אנ יצ ריך לעשות? תודה

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Walter Samuel,

שלום לכולם, יש לי את הeVGA 7800GT 256MB עם קירור סטוק ומהירויות סטוק והוא יושב על 80 מעלות בערך במאמץ של 10 דקות בATI Tool artifact scan. הדברים שניסיתי לעשות ע"מ לשפר את המצב, ולא עבדו: *דרייברים שונים - כולל הבטא האחרון. *ניסיון לניקוי הכרטיס מאבק ע"י רוח (אחרי הוצאתו מהמארז) + ניקוי המארז והמאווררים של המארז מאבק. *הפעלת המאווררים של המארז על MAX. *המאוורר של הכרטיס מסך עובד כמו שצריך, אין עליו אבק והוא מסתובב. יש לי מארז Thermaltake Soprano שבו יש מאוורר 120MM מקדימה שמכניס, מאוורר 120MM מאחורה שמוציא, ומאוורר 92MM בדלת שמכניס. הכבלים במארז מסודרים בצורה טוב ואין הפרעה למעבר של האוויר. אשמח לעזרה ותודה רבה לעוזרים :-*

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. למעשה, את הבעיה כבר כתבתי בכותרת - הבעיה היא שהמאוורר של ה- BT לא יכול לשאוב אוויר בגלל שה-CASE קרוב אליו יותר מידי, יש גריל מול המאוורר של המעבד. מה אוכל לעשות ? יש רווח של 2 - 3 סנטימטרים, המעלות עולים בכ- 7 מעלות + - לאחר סגירת הקייס.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Nigga_Lover,

אני גאה להודיע שהמחשב שלי עובד כבר 4 ימים ביציבות מושלמת בלי ולו מאוורר אחד! נתיקתי את המאווררים של המעבד והספק כח רק כדי לראות מה יקרה, והחלטתי למתוח את זה עד הסוף... כשראיתי שהמחשב עדיין עובד אחרי 20 סבבים של הבנצ'מרקים לCPU בSANDRA החלטתי להשאיר אותו ככה, ו4 ימים לדעתי זה מספיק זמן להכריז שהוא יציב! הגעתי למצב שהרכיב הכי מרעיש זה ההארד-דיסק, מישהו יכול להמליץ ההארד-דיסק הכי שקט? (ביצועים פחות חשובים לי, אבל רעש משגע אותי!)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. THERMALTAKE V3 Black Edition VL80001W2Z http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001577&id=C_00001579&name=V3+Black+Edition+&ovid= בתוספת של 4 מאווררים: SCYTHE "SLIP STREAM" 120mm Case Fan 1600rpm http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html כמה זה יעיל ל i5 750 + HD 5850 + OCZ LV 1333MHz ? האם זה מספיק? יותר מדי? ניתן להשיג משהו טוב יותר באותה רמת מחיר (עד 500 ש"ח)? תודה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by tomllic,

שלום, אני אנצל את המחצית ואשאל כמה שאלות (מקווה שזה הפורום הנכון), לא הצלחתי למצוא את התשובות בעזרת חיפוש... בכל אופן, עבדתי לפי המדריך של קובי חסון בקשר לשימוש במאוורר של ספק ישן. את המאוורר הוצאתי, יש לו שני חוטים: אדום ושחור. במדריך כתוב להוציא גם את חיבור המתח לפלופי ולהשתמש בו. יכול להיות שזה בגלל שהמדריך מ2001, אבל חיבור המתח לפלופי לא נראה כמו בתמונה. אתם בטח מכירים אותו, זה שקע לבן שמחוברים אליו רביעיית חוטים. והנה השאלות: 1: האם אני יכול בכלל להשתמש בחיבור הזה לטובת חיבור המאוורר ללוח האם בכלל ? (הוא לא מטעים בעיקרון לחיבורי מאוור, שייפתי אותו קצת ועכשיו הוא מתחבר לא רע).. 2: במידה ולא, באיזה חיבור אני כן יכול להשתמש ? 3: במידה וכן, כאמור יש לו ארבעה חוטים (אדו…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ferrari,

המעבד שלי הוא ב 45 מעלות במנוחה.. לא ניתקלתי איתו בבעיות יציבות כלשהן, והמחשב פועל 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.. כלומר עובד כל הזמן. האם זה בסדר? פשוט לפי תגובות בפורום אני רואה אנשים ש40 מעולת במנוחה נחשב גבוה אצלם. ואצלי זה 45, יש לי 2 מאווררי 80 מ"מ שמכניסים אויר מהפאנל הקדמי, ו1 שמוציא מאחורה, (איפה שמחברים את כל הכבלים), פלוס מאוורר בספק כח, ועוד מאורר שלא נמצא בתוך הספק אבל מחובר אליו, ומכניס אויר מהמארז לתוך הספק. טמפ, הציפסט 39, והטמפ, במארז 36, ההארד דיסק על 24 במנוחה. הכבלים מסודרים בתוך המארז., המארז הוא של TASK אמנם, אבל לא נראה לי שזה קשור לחום. אולי הקשר הוא הכרטיס מסך... הוא די חם.. (ATI R9500PRO) והוא קרוב לצ'יפסט ולמעבד, ומעליהם הספק... אז האיזור הזה ב…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מתכנן לקנות את המעבד הנל עם לוח אם של גיגהבייט p31 ככל הנראה ומעונין לבצע אוברקלוק בינוני ומעלה. למאוורר אני מוכן להשקיע עד 120. כמו כן, אני מעונין במארז איכותי ללא ספק,שיהיה קריר,נוח,איכותי ויפה..רצוי כהה (: תקציב למארז עד 300 שח. את שני הרכיבים אני קונה מksp. אלפי תודות!

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים