אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם,קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש עם המארז שבכותרת,דיפדפתי קצת בחוברת שלו וראיתי שיש אפשרות לשים מאוורר מן הצד הימני של המארז(מהצד בו יש לוח מתכת שעליו יושב הלוח אם),כאשר הוא אמור,לפי מה שהבנתי,לספק קירור נוסף למעבד מן הצד השני(הקירור ה"מרכזי" נמצא מהצד השמאלי). עכשיו,בחוברת היה כתוב משהו מוזר "FAN 8015MM",אז אני הבנתי שחסר שם סלאש (/),בין ה80 ל15,והבנתי שהמאוורר צריך להיות בקוטר 80 מילימטר ובעובי 15 מילימטר...ניסיתי לחפש מאוורר כזה ובקושי ראיתי כאלה-האם זהו הגודל שהמאוורר הזה אמור להיות? מישהו יכול להביא לי הצעה למאוורר כזה? והאם בכלל שווה ויש טעם לשים מאוורר שכזה??
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, קבעתי בRIVATUNER את הטווחים הבאים: טמפ' מהירות מאוורר 40-49 - 40% 50-55 - 60% 57-62 - 80% 63-80 - 100% קבעתי שכאשר אני מפעיל את המחשב זה יתחיל עם 40%. הבעיה היא כזאת: כאשר אני מפעיל את המחשב והוא נמצא במסך בחירת המשתמשים (welcome screen), אז הטמפ עולה בערך ל-60, כאשר אני נכנס ליוזר שלי אני רואה באמת שהמאוורר פועל על 40%, אך למרות שהטמפ' היא 60 הוא לא לא עולה ל-80% מהירות! למישהו יש מושג איך אני מסדר את זה? אני בודק את הטמפ דרך הHARDWARE MONITOR של הRIVA TUNER. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם זה ממש עלוב אבל זה מה שיש המצלמה שלי לא מותקנת אין לי כח להתרין אותה שעות... אז ערכתי פה איז ה דגם של המארז שלי... או קיי יש 4 מאוררים באמצע... אלה על הדלת של המארז מכניסים כולם... 1 מהם הוא סמארטפאן2... ויש עוד 3 גדולים של 120 ממ ההוא שמאחורה מוציא ומקדימה יש 2 העליון מוציא התחתון מכניס יש הצעות????...
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני טיפוס של שקט אני צריך משהו שלא עושה הרבה רעש אני פשוט שומע הרבה שירים וסרטים אז רציתי בבקשה המלצה על כמה מאוררים לא רועשים ועד כמה זה נחשב לא רועש? כמה Db?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעו חברה אני צבעתי את המארז שלי בשחור יצא פשוט משהו משהו לא צריך לשייף כלום צריך רק שלוחות האלומינים והפלסטיק יהיה נקי בלי שום ליכלוך עליו ליצבוע שכבה ראשונה בעדינות בלי שום נזילות ואחרי עשר דקות אפשר כבר את השניה אני לא יודע מה בקשר ל מספר השיכבות כי אני שי צבעתי בשחור אז זה כיסה לי ישר את הלבן ומי שרוצה ליצבוע בצבע בהיר יותר יצטרך יותר שיכבות. אבל על הפלסטיק לא יורת מ 3 שיכבות כי אז כבר שיכבת הצבע עבה והצבע מיתפרק או נישרט בקלות!!!
-
אני גאה להודיע שהמחשב שלי עובד כבר 4 ימים ביציבות מושלמת בלי ולו מאוורר אחד! נתיקתי את המאווררים של המעבד והספק כח רק כדי לראות מה יקרה, והחלטתי למתוח את זה עד הסוף... כשראיתי שהמחשב עדיין עובד אחרי 20 סבבים של הבנצ'מרקים לCPU בSANDRA החלטתי להשאיר אותו ככה, ו4 ימים לדעתי זה מספיק זמן להכריז שהוא יציב! הגעתי למצב שהרכיב הכי מרעיש זה ההארד-דיסק, מישהו יכול להמליץ ההארד-דיסק הכי שקט? (ביצועים פחות חשובים לי, אבל רעש משגע אותי!)
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז לפני היה TT DRAGON ORB 3. אחרי - AX7 ומאורר 80 ממ של Tt . איזה שקט !!!!!קניתי גם 120 ממ של ENERMAX שקט. זהו יש שיפור של 6-8 מעלות ושקט. אבל חור בכיס של 300 שח.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
??? ??? ??? המפרט שלי מפורט בקישור בצד.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי P4 ואני רוצה להחליף את המאוורר הג'נרי שלו למשהו יותר טוב אני בין האפשרויות הבאות : 1. זלמן CNPS6500B-Cu + מאורר כל שהו ללא בקרת טמפ אך חזק + NEXUS 2. VANTEC AIROFLOW + NEXUS 3. VOLCANO 7 + NEXUS - ב HIGH עם שליטה על מהירות
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לידי COOLERMASTER 80MM עם הנתונים הבאים: SIZE:80X80X25 RATED VOLTAGE:12V BEARING TYPE: RIFLE BEARING INPUT CURRENT: 0.15A ROTATION SPEED: 2500RPM NOISE: 25DBa INPUT POWER: 1.80W האם המאוורר הזה יפיק ביצועים טובים על SK-7? כי אני רואה בביוס שהמאוורר של הVOLCANO6 שלי מסתובב בסביבות ה4500-5000RPM... תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עוד מעט מחליף את כל המאוררים במארז שלי (ציפטק אלומיניום) ומתלבט איזה לקנות אחת האופציות היא 4 Vantec Stealth או 4 panaflo l1a לשניהם יש בתיאוריה אותה רמת רעש של 21DB אבל הונטק (שוב בתיאורה) דוחף יותר אויר 27CFM לעומת 24CFM יש מישהו עם נסיון שיכול להמליץ לי מה עדיף? בנוסף אני רוצה לקנות מאורר 92 או 120 כדאי לשים למעלה במאורר בתור ערובה, יש למישהו רעיון איזה מאורר לשים בשביל להשיג כמה שיותר זרימת אויר בכמה שפחות רעש?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע לXXX מאורר עם 4 לדים(כתום,אדום,ירוק וכחול) משהו פצצה... אז שאלתי את XXX אם אני יכול לקחת לבדוק אותו עם ה SLK-800 שלי והוא נתן לי אני חייב להגיד לכם שזה פצצה, זה הוריד לי את הטמפרטורה(בעבר השתמשתי בהיטסינק ומאורר הרגלים שמקבלים עם המעבד) ב 10 מעלות וזה אפילו בלי להשתמש ב Arctic Silver, אני משער שכאשר אני ישים AS זה יוריד בעוד כמה מעלות.... לפי מה שאני רואה XXXX שמו לזה מחיר מזה זול(55 שקל) וזה שווה את זה... זה שקט מאוד(אני לא שומע אותו) ומומלץ... וגם ה- Rheobus החדש שלהם נראה מאוד יפה, הוא יתאים לכל מארז.. אני הולך לקנות אותו ברגע שיהיה לי כסף תודה אין פרסום בפורום שנתן לי לבדוק את המאורר החדש הזה ראשון הנה כמה תמונות של המאורר: תמונה 1תמונה 2תמונה 3 …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. נראה שרוב ה Heatsinks מוגבלים לגובה מסוים. האם זה בגלל מגבלות מארז או שמעבר לאורך מסוים פיזור החום מאבד מהאפקטיביות שלו? מה לגבי שימוש ביריעות נחושת לקירור? אפשר לקנות יריעות נחושת לחתוך אותם בצורה הרצויה, להצמיד אותן ל Heatsink כלשהו או מה שזה לא יהיה, ולתת להן לצאת מהמארז דרך, נגיד, חריץ במארז. שתיי האגורות שלי. אני מאוד חדש בעסק וודאי כבר התעסקו ברעיון הזה, כך שאשמח לקבל גם קישורים.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי מחבר gforce 2 mx 400 כן אני יודע שהוא לא משהו אבל עדיף מהוודו 3, שמתי על ה gforce גוף קירור ומאוור של פנטיום 2 ישן וכמובן משחה תרמית בינהם, אכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק ה default זה core clock 200 memory clock 350 אכשיו השאלה אני לא יודע מה צריך להיות ההפרש בין הליבה לזיכרון ? דוגמא: אם אני מעלה את הליבה ב-20 אז בכמה אני צריך לעלות את הזיכרון ? תודה לעוזרים !
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לכל מי שיש AMD64 ו INTEL אם זה SOCKET478 של אינטל או 775, או 754 ו 939 של AMD64 יש דברים שאתם פשוט לא יודעים עליהם. כל אוורקלוק מתחיל בהעלאת ה FSB אבל בשביל להעלאות FSB צריך גם לתת יותר כח למעבד VOLTAGE אבל לפעמים כל זה פשוט זה לא מספיק. משהו מגביל וזה יכול להיות: RAM - זיכרון כמובן או המהירות של הזיכרון יותר מדי גבוהה והזיכרון לא עומד בזה או התיזמונים שהם יותר מדי לחוצים והוא פשוט לא מספיק לסנכרן את המידע ויש ERRORS שגיאות. CPU - מעבד מן המובן , המעבד לא עומד במהירות צריך להעלות VOLTAGE , או שדברים אחרים קשורים לשינויים שעולים ביחד עם ה FSB בעיקרון ב AMD64 מה שנקרא HTT -HyperTransport bus כל המעבדים 754 מתחילים מ 800מגהארצ ואסור לעבור את זה, ומעבדי ה 939 מתחילים מ 10…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום-ראשית אקדים ואומר שאין לי ניסיון עם אוברקלוק-רציתי לדעת כרגע התדר הוא 3.4 גיגהרץ, לכמה אפשר להגיע עם המפרט שלי?מבלי שיהרוס את המעבד? במנוחה כרגע הטמפ היא 40 מעלות לערך,כמה מעלות למשל ב PRIME 95 יגיע המעבד? ומה המקסימום שהוא אמור להגיע (כלומר עד דרגה שזה נחשב למסוכן) אודה לתשובות.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, כבר די הרבה זמן שהמאוורר שעל הצ'יפסט שלי משגע אותי. פעם אחת עזר כנראה לשמן אותו, והוא היה בשקט הרבה זמן. הבעיה היא שעכשיו הוא חופר עוד יותר, ואני רוצה להחליף לו מאוורר. איזה מאוורר 40 סנטימטר אני יכול לקנות ולחבר אליו? אולי יש איזה פתרון אחר למאוורר עצמו שלא חשבתי עליו חוץ משימון?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מאוורר קדמי למארז חשוב לי מאוד שהוא יהיה מאוד שקט (גם אם זה יבוא על חשבון עוצמת הקירור, המחשב שלי רוב הזמן לא במאמץ) כרגע יש לי את Arctic Cooling F12 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6276 שנראה לי הוא קצת רועש (לא משהו רציני פשוט המחשב הקודם היה יותר שקט) ואני מתלבט אם להחליף אותו לאחד מאלה: Noctua NF-S12B FLX http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7355 Scythe Gentle Typhoon 120mm Fan 800RPM http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&cat=11961 Enermax UCTB12 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6412 מבחינת העוצמה לא נראה לי שיש הבדל משמעותי ביניהם, השאלה אם יש טעם להחליף לאחד מהם? גם מבחינת איכות המאוורר וגם מבחינת הרעש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכם. כבר די הרבה זמן שהמחשב שלי זוחל, ואני משער שזה בגלל טמפרטורת המעבד. אמנם יש לי פרסקוט, אבל זה לא אומר שמותר לו להיות על 100 מעלות... כרגע, בשעת הכתיבה, SpeedFun מדווחת לי על 97 מעלות.. החלפתי משחה טרמית לפני כמה זמן, וזה לא עזר. (דרך אגב, המדריך פה באתר למריחת המשחה - ממש לא נכון. אמנם אני עשיתי כמוהו, אבל עכשיו הסתכלתי באתר של Arcatic עצמם, ושם הם כותבים שיטה אחרת לגמרי איך למרוח את המשחה. חבל שלא בדקתי את זה אז..) בכל אופן, כשהחלפתי את המשחה, שמתי לב שאחת מהקליפסים שמחזיקים את מאורר-המעבד שלי במקום, שבור. (צירפתי תמונה, כדי להבהיר למה אני קורא 'קליפסים'. כמובן, התמונה אינה מהמחשב שלי, ולכן שם זה לא שבור. שאלותי: א. האם יכול להיות שזה מה שגורם להתחממות המעבד? כ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה פה מישהו בפורום שכתב שהוא הגיעה ל 750 לליבה ב 4850 אם העלת מתח דרך תוכנה בוונדוס הוא אמר שהוא העלה דרך לוח הבקרה. אני לא הבנתי זה אפשרי ?אם כן איך אני מעלה מתח?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מהההההההההה ?????????? ומה זה לעזאזל 128- ? כרטיס מסך : 9600GT. ושמעו, הדלקתי את המחשב והמעלות היו 56-60. שיחקתי קצת ב CS והמעלות עלו ל 80 מעלות.. עכשיו המחשב במצב מנוחה .. אני לא עושה כלום .. והמעלות לא יורדות כבר איזה 20 דקות ..
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. סיימתי להרכיב את המחשב שלי סוף סוף ועכשיו אני רוצה מכם בבקשה חוות דעת. יש לי מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 שהרכבתי עליו קירור של Zalman CNPS9300 AT. אני רוצה בבקשה לדעת האם הטמפרטורה של המעבד שלי תקינה כאשר הוא בעומס של 100%. תודה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מפרט המחשב שלי : AMD PHENOM X6 GTX 470 לוח GIGABYTE 890GPA-UD3H ספק SEASONIC 650 מארז HAF932 הייתי רוצה לדעת האם כדאי להשקיע בקירור לצ'יפסט , בבדיקה במאמץ אני מקבל טמפרטורה של 43 מעלות על הלוח אם וגוף הקירור של הצ'יפסט רותח.. בטעות נתקלתי במוצר הבא : http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodview.asp?idproduct=252 אז יש לי כמה שאלות האם ניתן להרכיב את זה על כל לוח אם ? בלוח האם שלי יש PIPE על הצ'יפסט, אם אחליט לשים תהיה בעיה שאוריד את ה PIPE ? (הPIPE מתחבר על כמה צ'יפים על הלוח אם) האם קירור MUGEN 2 על המעבד לא יפריע לקירור הצ'יפסט ? אשמח לקבל תשובות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-