עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Component,

שלום, קניתי שנאי חשוף 300mA 3V וברצוני לבנות מיישר זרם על מנת להפעיל באמצעותו לדים. מישהו יכול להפות אותו לסרטוט מתאים, או להכין אחד בעצמו? בתודה מראש, עדי רובין.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Pashapac77,

היי לכולם אחרי הרבה עזרה מאנשי הפורום יש לי את המחשב החדש שעובד מעולה! פתיחת ליבה הייתה הדבר הכי קל שעשיתי!!! בנוסף כרגע גם העלתי את הmultiplier ל14.5 שאה ראשונה: כשאני בודק את טמפ' המעבד בeasyTune אני רואה בדרך כלל בסביבות 40-50... האם זה בסדר? דבר שני כשאני בודק בSpeedFun אז יש לי Temp1: 35C Temp2: 45C - תואם את טמפרטורת המעבד Temp3: 80C - וזה עומד קבוע על זה!! האם זה סתם באג בתוכנה שיש לי סיבה לדואג? שאלה נוספת: האם אפשר בבקשה לקבל הסבר (או לינק) למתקשים איך אני בודק את המחשב במאמץ (גם לטמפרטורה וגם ליציבות) - הייתי רוצה לעלות עוד טיפה את מהירות המעבד אבל אני לא רוצה לדפוק את המחשב.. כל מידע יעזור מאוד תודה רבה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Fir3^StorM,

שלום.. מצאתי איזה מאוורר של SUNON שהיה פעם של ספק, הלחמתי וחיברתי אותו למולקס. (80מ"מ) החלטתי שבינתיים עד שאני אקנה קירור חדש יכול להיות שאפשר לעשות עם זה שימוש. יש לי כרטיס קול מתחת לכרטיס מסך בPCI... שמתי את המאוורר עליו כך שהוא יזרוק אוויר על הצד של גוף הקירור ללא המאוורר... (בצד השני יש מאוורר). אז ככה: 1. האם המאוורר יתפקד טוב שם או שהכרטיס קול "יחנוק" אותו ולא יתן לו לשאוב אוויר כדי לזרוק אותו על הכרטיס מסך? 2. שאלה אחרת: יש לי מארז עם חלון ובו מאוורר, המאוורר בדיוק מול הכרטיס מסך, כדאי לי בנוסף להפוך אותו לכיוון השני שיזרוק אוויר קר על הכרטיס מסך? תודה =] אה ואגב המארז שלי מסודר ככה: 2 מאווררים מקדימה מכניסים, 2 מאווררים מאחורה מוציאים, מאוורר אחד מוציא בחלון למטה…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Or ei,

למה אף אחד לא חשב לעשות מזגן קטן למחשב?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by yanir,

שלום. יש לי מעבד 386 דגם am386dx - 40 של איי אם די... ולוח אם כנראה של AMI אני יוכל לעשות לו אוברקלוק? כרגע אני חושב שהוא ב40 מה"צ, הייתי רוצה להגיע ל60 עם קירור מתאים כמובן (כרגע יש מאורר אחד במארז ואין על המעבד היטסינק) אפשרי?! תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אז חיפשתי וחיפשתי כבל Y (מפצל) איכותי שתומך ב- PWM כדי שאוכל לעשות מערך Push-Pull לקירור של המעבד ולא לוותר על ה- PWM ומצאתי את זה - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160357585105&ssPageName=STRK:MEWNX:IT אני מפרסם לטובת כל מי שחיפש ולא מצא (אומנם כבל יחסית פשוט, אך לא נפוץ...).

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by lion03,

שאלה בכותרת

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Nigga_Lover,

אני גאה להודיע שהמחשב שלי עובד כבר 4 ימים ביציבות מושלמת בלי ולו מאוורר אחד! נתיקתי את המאווררים של המעבד והספק כח רק כדי לראות מה יקרה, והחלטתי למתוח את זה עד הסוף... כשראיתי שהמחשב עדיין עובד אחרי 20 סבבים של הבנצ'מרקים לCPU בSANDRA החלטתי להשאיר אותו ככה, ו4 ימים לדעתי זה מספיק זמן להכריז שהוא יציב! הגעתי למצב שהרכיב הכי מרעיש זה ההארד-דיסק, מישהו יכול להמליץ ההארד-דיסק הכי שקט? (ביצועים פחות חשובים לי, אבל רעש משגע אותי!)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by made in zauglom,

כמו ש פורסם במדריך השני לאובר שיש תוכנה לעשות אובר לכריט המסך מה שאני שואל יש אולי תוכנה לעשות למעבד כי יש לי גם המעבד וגם הלוח אם אינטל אז אני אל יכול דרך הביוס או גמפרים בלוח אם אם יש תגדיו לי ואם אפשר לינק

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לכרטיס hd6850 ניסיתי אתMSIAfterburnerSetup230 הוא גורם לריצודים במסך,האמת גם בווינדוס 7 זה קרה,אבל עם דרייבר יותר ישן של הכרטיס זה היה עובד בסדר. התוכנה TRIXX אומנם עבדה בסדר בWIN7 אע"פ שאני לא מחבב אותה כל כך,אבל בwindows 8 היא מאפסת את האוברקלוק ומראה את מהירות השעון בכלל לא נכון והגיוני. rivatuner גם בxp וגם בWIN7 לא פותח לי את האפשרות האוברקלוק,ואני מדבר שה ccc לא מותקן במחשב אלא רק הדרייבר בלבד. אגב: יש לי גם windows xp שנמצא כרגע על אוברקלוק עם התוכנה MSIAfterburnerSetup230 אבל עם דרייבר ישן יותר של הכרטיס ואין שום בעיות. בכל מקרה איזה תוכנות אתם ממליצים לי ל win8 ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by no43189,

אני לא יודע אם זה קשור לפורום אבל האם יש כזו אפשרות להוציא תזיכורן של הכרטיס מסך ולהלחים זיכרון אחר גדול יותר??

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by HoT-DoG,

שלום מה קורה? אני מתכנן מודינג וקניתי מנורת PL TUBE למישהו יש מושג בדיוק מה ההבדל בינה לבין כל מנורת פלורסנט אחרת? יהיה לי מאוורר למעלה שיוציא אוויר חם ממש ליד המנורה. היא 220V ואספקת החשמל שלה היא חיצונית אז תנו איזה הצעות מה אפשר לעשות ועוד! :D תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Haflo,

כן, כן אני יודע כל מה שתגידו.....(חרא של מחשב, חרא של לוח, בשביל מה, ועוד כהנה וכהנה אימרות...) קבלתי מחשב חדש בעבודה, Intel Pentium 4 1.5Ghz על לוח (לא מוכר) Intel 845i Chipset 256SDRAM בא לי להתעלל בו!!! זה אפשרי? ולמה צריך לשים לב? (לצידו עומד P3 800 256Mb - שאני אוהב יותר....)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. מדידת טמפרטורת המעבד: איך עושים את זה? דרך הגדרות כלשהן במחשב? מכשיר כלשהו? כי אני רוצה לעשות OC אבל-בשום פנים ואופן עד שאדע את הטמפ'... מישהו יודע איך?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by dani960,

שלום לגולשי האתר, המעבד שלי הוא AMD Athlon ii x4 640 והוא כרגע רץ על 3.5~ עם באס של 234 הלוח שלי הוא ga-890gpa-ud3h סוקט AM3+ זיכרון G-skill 1600 4GB הבעיה שלי היא שבלוח הקודם שלי שהיה AM2 עם אותו מעבד הצלחתי לעבור 240 בבאס והדבר היחידי שהגביל אותי היה הזיכרון כעת אני לא יכול לעבור את ה240 בלי קריסה,העלתי מתח למעבד בלא הרבה, גם לגשר, אבל עדיין המחשב קורס או שווינדוס לא עולה אני חושב שהבעיה היא איפשהו בHT LINK ובגשר הצפוני, במתחים ובתדירות שלו, הזיכרון לא מהווה בעיה וראיתי שאם הלוח שלי הגיעו לבאס של 300+ ועם המעבד שלי מגיעים בערך ל3.8 אז מה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Vatos-Locos,

במידה ויש פה מישהו עם ביג ווטר, הייתי שמח לשמוע איך המארז מקורר, ומה הבדל המעלות מהקירור הקודם (וכמובן איזה קירור היה). הכונתרת שונתה מ: "הבדל ביצועים בין XP120 ל BigWater, נראה מוזר..." http://www.teschke.de/heatpipes/News/components/H2O/TT_Big_Water/tt_big_water.html הטבלה בריבוע הכחול באמצע מראה הבדל ביצועים במאמץ של 13 מעלות! (השתמשו באותו מאורר בשניהם).

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אז ככה אני קונה כנראה את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=11207 עכשיו אני צריך לדעת אם זה יהיה טוב מבחינת קירור (וגם מבחינת אוברקלוקינג) או שעדיף לקחת מארז אחר ולשים בו מערכת קירור מים קנוייה (לא אחת שבאה עם המארז...) אשמח לקבל תשובות מעניינות... תודה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מה טוב,שקט, ומקרר טוב? 1.Thermaltake Contac 29 CPU Cooler - 120mm Fan 2.Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ^GunX^,

היי לכולם, אז החלטתי סוף סוף לנסות לעשות OC למעבד שלי, הנה המפרט: לוח אם: Epox 8rda3i nforce 2 מעבד :AMD athlon xp 2500+ זיכרון: ADATA 400mhz 256mb קירור למעבד :Tt silent boost הטמפרטורות שלי עכשיו במנוחה הם :39-42 , הזיכרון שלי מספיק לOC ?אני ירגיש שיפור בביצועים? אני רוצה לעשות OC מתון ממש נגיד ל 2200 MHZ מישהו יכול להסביר לי איך ? מה לשנות בביוס וכו'. תודה.

• 26 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by oren13,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1188 הוא טוב ושווה את המחיר שלו

• 24 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by barak0075,

שלום , יש לי כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE9600GT... המחשב שלי בן 4...לפני שנה בערך הבחנתי בבעיה מוזרה במשחקי מחשב...הFPS שלי צונח לרמות של 10FPS באמצע שאני משחק וחוזר אחרי 5 דקות למצב רגיל ואז אחרי דקה שוב פעם ל10FPS...זה קורה בכל משחק GTA...PAYDAY...FIFA13...CS:GO... הורדתי GPU-Z והטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי מגיעה ל90 כאשר אני סתם במחשב כמו בפייסבוק..ובמשחקים היא מגיעה ל150-200.....זה מוזר מאוד...אני חושב שזוהי הבעיה שגורמת לFPS במשחקים לצנוח ככה...איך אפשר לתקן בעיה זו...קראתי על זה שצריך למרוח איזשהו חומר על הכרטיס מסך...יש לי מאוורר בנוי שם אבל כנראה שהוא לא עוזר... רעיונו עריכה: הוספתי תמונות..זאת לפני שאני נכנס למשחק: וזאת שאני משחק במשחק בידיוק 2 דקות.: …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. Started by adamginz,

תוצאות : רצוי לציין שלפני המעבד לא עבר את ה213

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Alroit,

שלום האם הזיכרון הזה: 6Gb Kit (2GX3) CMX6GX3M3C1600C7 CL-7-8-7-20 GT של CROSAIR האם הם טובים? יחסי למחיר שלהם או יש משהו יותר טוב עבור OC תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. הקיץ בא ועם זה התחממות המחשב, כנראה. לפני כמה דקות קפצה לי הודעה באמצע המשחק שמזהירה אותי מהתחממות המחשב. הופתעתי מאוד, כי זה משחק מאוד קל (RYL), וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. (קרה בעבר עם משחק אחר, אבל הורדתי את ה-AA והבעיה נפתרה). מוזר מאוד כי לפני כן שחקתי במשחק אחר, כבד יותר שלקח יותר משאבים מהמחשב (הסנדק 2), ולא היית שום בעיה. איך זה ייתכן? במשחק היותר קל שלוקח פחות משאבים אני מקבל הודעת התחממות, אבל במשחק היותר כבד שלוקח יותר משאבים אני לא מקבל את אותה ההודעה. בנוסף להודעה אין שום דבר אחר שמעיד על חום המחשב. בדקתי עם היד (חאפר, מה לעשות) והמחשב לא מרגיש כ"כ חם כמו שהוא הרגיש עם משחקים אחרים, ובנוסף גם ירידת FPS מה שמאוד צפוי שיקירה ביחד עם התחממות המחשב. אשמח אם מ…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.