עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איזה מאוורר יקרר לי את המעבד טוב יותר SMART FAN 2 "COOL MOD" או דלתה 80 מ"מ שמקבלים עם ההיט סינק של טרמל רייט? איזה יותר שקט?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני רוצה להחליף את הקירור לATHLON XP 2500 שלי לקירור טוב שלא ירעיש הרבה ובגלל זה אני מוכן להשקיע עד 300 שקל בגוף קירור טוב ולקנות מאוורר רגיל שלא עושה הרבה רעש. חשבתי אולי על הThermalRight XP-120 אבל אני לא בטוח אם הוא מתאים כי רק במקום אחד ראיתי שהוא מתאים אז אם מישהו יודע שזה יכול להתאים אז שיגיד לי או שתתנו הצעות לגוף קירור טוב במקומו ומאוורר לא רועש. תודה.

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני צריך קירור כמה שיותר נמוך (אם אפשר בגובה של הקירור סטוק שזה 65 מילימטר להערכתי), שקט ואפקטיבי התקציב שלי הוא עד 150 עם חריגה אפשרית עם חריגה אפשרית ל200 אם שווה מבחינת עלות\תועלת. כרגע(בחורף) המעבד עומד על 60C במאמץ ככה שאני מסתפק אבל בקיץ זה סיפור אחר ככה שאני רוצה למנוע את הבעיה. תודה, סמיון. עריכה: לא הולך להתבצע OC

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by josephu,

תיאור קצר של המארז (מצטער שאין תמונה): ATX רגיל (חדש, בתול) עם מקום ליחסית הרבה מאווררים (4*80ממ מקדימה, 2*80 מאחורה, 1*80 על הרצפה + איפה שבא לקדוח). התאוריה - חשבתי לעצמי, אולי במקום לפתוח חורים בכל מקום במארז, אני יאטום את הפאנלים (עם טייפ איטום) כך שהקופסא במשהו שקרוב ל -AIRTIGHT, אז אני מחבר מאווררים שמוציאים אוויר מאחורה ולמעלה (כמה? נראה איך המרגש), ולבסוף אני אקדח סטים של חורים קטנים בפאנלים במקומות שאני רוצה אוויר נכנס. סימני השאלה - 1. עד כמה יהיה אפשרי לאטום את המארז? 2. האם מצב של תת לחץ יעשה יותר רעש? 3. שאלת מיליון דולר - האם זה יכניס מספיק אוויר? אני קצת (מאוד) בלחץ אז אני לא מבטיח להתחיל פרויקט היום, אבל בבקשה שתפו ברעיונות...

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Vatos-Locos,

heatsink for p4 מי מהם יותר טוב ולמה תודה.

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by shar00750,

החלפתי את ה-2600K ב-3770K , ללא מאמץ טמפרטורה נורמאלית ביותר (30 מעלות) אני רק מאמץ אותו הוא קופץ ל-90-96 מעלות. כל זה עם אוברקלוק של 4.6 על 1.26V . בהתחלה ניסיתי עם קירור מים של XSPC RAYSTORM 750 RS240 אחר כך ניסיתי עם ה-D14 בשני המקרים הטמפרטורות היו דומות עם הבדלים של 2 מעלות פלוס מינוס לטובת הקירור מים. ניסיתי גם שתי משחות שונות MX-4 ו-GELID GC EXTREME בשניהם הטמפרטורה פחות או יותר זהה. האם זה תקין במתח כזה נמוך ? עם ה-2600K נתתי מתח 1.48 על תדר 5.1GHZ עם טמפרטורה מקסימאלית של 81 מעלות לליבות.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by MaStRiX,

מה אתם אומרים על הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=9510 שווה תמחיר? מקרר טוב? מרעיש? כי בקרוב אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד..יש לי אינטל 2.8 478 ... אני רוצה משהו איכותי,ולא מרעיש ואולי גם אוברקלוקינג רציני בעתיד. ואם אני קונה אותו,לכמה זמן הוא ישרוד? תודה

• 26 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by TheShadow,

נתתי לCPU 1.750V זה מסוכן מידי? כי פשוט אני לא מצליח להגיע לOC הזה עם נמוך יותר... אני עובד על טמפרטורה MBOARD 30C CPU 48C (משתנה בין 45 ל50 מתי שהמחשב לא מתאמץ) AUX 35C אני יכול לעשות עוד OC בלי להסתכן?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by almogas,

ok שתי שאלות דבר ראשון יש לי 2 מאוררים של 80 מ"מ שתיהם מאחורה אחד של הספק והוא מוציא אוויר ואחד מתחת איזה 10-15 סנטימטר למטה שגם מוציא אוויר כל החלק הזה הוא ממש קר כאילו נעים ואני לא יודע אם לשים עוד מאורר אני אל ממתעסק באוברקלוק ודברים כאלה אז בבקש תנו לי את הטמפרטורות שלוח אם אמור ליהיות בערך ואיזה חלק של הלוח אם ני מוודד? והספק כמה? ובערך דיסקים קשיחים מה הטמפרטורה.. ואם אני יששים מקדימה מאורר שיכניס אוויר זה יהיה טוב.? תודה מראש.. אה ואני חדש פה.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לחבר שלי יש מעבד כמו שלי (e8400) ואצלו הטמפ' של המעבד היא בממוצע 10 מעלות פחות משלי!! אצלי הטמפ' של הליבות היא בין 44 ל49 ואצלו היא בין 33 ל 38 מעלות. מה שהכי מוזר זה שלו יש רק קירור סטוק של המעבד ובלי עוד מאורר מול הלוח אם ואצלי יש את הקירור סטוק + מאורר 120 מול הלוח אם ועוד מאורר 80 מילימטר שזורק אויר על המעבד וגם החלפתי משחה טרמית. שנינו ללא oc (הוא בכלל לא יודע מה זה...) דרך אגב שנינו בודקים בעזרת realtemp (הגרסה הכי חדשה) ולא נגענו ב TJmax בתוכנה. מה יכולה להיות הסיבה? אני כבר משתגע מזה עוד משהו קטן שאני לא חושב שאמור לעשות שינוי בטפרטורה אבל בכל מקרה אני ארשום זה שלי יש vista ultimate ואצלו xp professional

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by 14renegade,

המעבד שלי מגיע ל65+ מעלות במאמץ ואני קצת דואג, זה נראה לי מסוכן. אני צריך לקנות משהו שיוריד את הטמפרטורה בצורה משמעותיתי, חשבתי לקנות את זה- http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4533 עם המאורר הזה (למקרה שהוא לא מגיע עם מאוור, הוא מגיע עם מאורר?) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4780 הם מתאימים? מפרט: p4 2.8 asus p4p800d asus radeon 9600se 512 ddr מה אתם אומרים? כדאי לי לקנות את זה? ובכמה מעלות בערך זה יוריד לי את הטמפ' אם יש לי רק את המאורר שבא עם המחשב?

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by SixKiller,

שלום... אני מת לקנות/להכין קירור מים... ובקניה הכי זול(מן הסתם מה שאני מחפש) עולה 610 שקל ואני רוצה לדעת כמה יעלה לי לבנות מערכת קירור הכי פשוטה... כמובן פלי פגמים פשוט שתהיה פשוטה... או קיי אז ככה עשיתי רשימה של מה שאני צריך לזה... 1 מאורר 120 יש... 2 רדיאטור מים ... אבא שלי יבדוק של אופנוע יד שניה... 3 3 מטר צינור מים עמיד 65 מעלות 9 שקל... 4 משאבת מים יש לי של אקווריום.. שקניתי אני מקווה שזה יהיה טוב אני יצלם לכם בהמשך את זה.... 5 כלי מים.. עולה 100 שקל .... 5 אינץ' משהו כזה... 6 בלוק מים 275 שקל... מemp.... סה"כ בלי הרדיאטור 384 שקלים חדשים של ישראל....

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. יש לי מחשב אני רוצה לעשות לו oc אבל יש בעיה אני לא מבין בזה כלום אז אם משהו יכול להסביר לי או להעלות מדריך המפרט:מעבד amd 3500 לוח אם asus a8n-sli זיכרון adata 512 (500mhz)x2 כרטיס מסך gigabite 6600gt דיסק קשיח wd 160 gb בבקשה תעזרו הזכרון הוא 500mhz והלוח תומך רק ב400 איך אני משנה את זה תודב לכל העוזרים

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי מעבד פנטיום 4 מהירות 3GHZ אם לוח של Intel Cherry Creek D915PCY והעמבד בזמן מנוחה עומד על 60 בערך ובזמן מאמץ מגיע ל 70 אפלו האם זה תקין?? אני חייב לציין שאפילו החלפתי את המשחה התרמית בפנים וניקיתי אבק ועדין אותו הדבר ועוד שאלה קטנה אם אני כן אמור להחליף גוף קירור מה עדיף לי ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? או ?Zalman 9500 Cu LED? ????? והאם יש דרך לדעת האם בטוח הם יתאימו לי למארז לפני שאני קונה??? בתודה רבה לכם.... אמיר

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by mathan,

קודם כל, אני רוצה שתראו את הפרוייקט שלי..אני מאוד גאה במעבד שלי..חח http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=623 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=41004 וגם הגעתי למסקנה שהסידור של המאווררים במארז משמעותי. יש לי אחד..חח..אבל הזזתי אותו מהצד למאחורה של המחשב, ועכשיו הוא מוציא אויר במקום להכניס, וזה הוריד לי את הטמפרטורה ב2 מעלות[!] ועכשיו לשאלה.. הטמפרטורת מקסימום במשחקים או בתוכנות כבדות היא בערך 46. רק עם תוכנות מאמץ מיוחדות[פריים וs&m] המעבד מגיע לסביבות ה51-2. אני יודע שאלה כבר טמפרטורות לא מומלצות, אבל לא נתקלתי בהן אף פעם בלי תוכנת מאמץ, אז רציתי לשאול אם אני יכול עוד להמשיך, ולא להריץ תוכנות מאמץ. אני שואל עכשיו כי אני לא מצליח…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by אוריפ,

מהי תוכנת הOC הטובה ביותר לרדיאון 9800 פרו 128 מגה בייט?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שאלה 1 שמתפצלת לכמה שאלות: אני מתלבט בין H100 ל MUGEN 3, האם בקיץ יש לקירור מים יתרון? בנוסף, האם הסיכון הוא על אחריותי בלבד אם יש נזילה בH100? + מה ההבדל ביכולות הקירור של צינורות מים שאנשים מרכיבים בעצמם לבין H100 או MUGEN 3? אני די-בטוח שההבדל עצום אבל השאלה עד כמה בטמפ'? אלה שבונים קירור צינורות מים, שעושים OC כבד למערכת, לכמה הם מגיעים שזה כל-כך משתלם לעשות את המערכת מים הזאת? שאלה 2, האם ניתן לשים על 3570K שני MUGEN 3? זה אפשרי בכלל?! אני מביא מארז SWITCH 820 או PHANTOM V2 (שניהם ft) בעקרון המחשב מיועד ל OC של 4.5GHZ~ עם לוח אם GIGABYTE Z77X-D3י תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. ASUS P5A2-8SB4W/ID1 רק 65 ש"ח !!!!

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by zedisdead,

שדרגתי מחשב ועברתי למעבד i5 המעבד הקודם היה מעבד Intel Pentium Dual Core E6500 Tray גוף הקרור למעבד הוא Scythe ninja האם ניתן להשיג מתאם חדש לגוף הקרור שיתאים ל 1155 ?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. מתלבט לגבי קניה - אני כרגע עלGHZ 3360 ב-X6800. אין לי בעיה להגיע ל-3520 ולהריץ ביחד PRIME וSUPER PI ביחד במשך שעה יציב,אבל משחקים נופלים לי אחרי חצי שעה עד שעה של משחק. מה שמביא אותי לחשוב שכשהכרטיס מסך והקירור המסיבי של ה-1900XTX נכנסים לעבודה מוגברת הספק לא עומד בזה. בקיצור תראו את המפרט ותמליצו לי בבקשה על מה שיהיה עדיף ה-LIBERTY או ה-HEC. יש הבדל של 200 ש"ח במחיר אז אני מתלבט ... תודה

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. מעבד : e7400 2.8Gh core 2 duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l זיכרונות : שתי סטיקים של 2GB RAM 800Hz DDR2 ספק : Sseasonic s12 bronze 620W טוב בOC הקודם שעשיתי היה בעיה בבדיקת מאמץ, זה אמר בעיה בCORE #0... בדקתי והבנתי שזה בעיה במתח. איפסתי את הביוס, ועשיתי OC חדש, אני עכשיו עומד יציב על 3.46Ghz. מתח :CPU Vcore : 1.300V [נורמל : 1.28750V] MCH Core : 1.200V [נורמל : 1.100V] DRAM Voltage : 2.000V [שמתי ככה כי זה מה שכתוב שצריך לעשות בתחילת הOC] עשיתי בדיקה של 6 שעות ! בOCCT והבדיקה עברה בהצלחה, טמפ' מקסימלית 62. הבעיה היא כזאת : כשאני מעלה בטיפה את הOC, אפילו מ3.46 ל3.5, הOCCT עושה שגיאות של מתח, וכדי שהבדיקות מאמץ יעבדו בלי שגיאות ובצורה יציבה, אני בדקתי ואני צריך לעלות את המת…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by bneli,

שיניתי עכשיו בביוס את המכפלה מ33 ל35 (זה פעם ראשונה שאני נוגע שם בOC למראות שבלוח שלי זה לא אמור לרגש אותו) אם חייבים לעלות מתח? השארתי כל כמו שהיה רק את המכפלה שיניתי פשוט לא יודע עם הקירור יעמוד בזה וזה מה שאני רוצה לבדוק.. אומרים scythe grand kama cross 140 לא בשביל OC אבל הוא דווקא גדול ושמתי לא מאוורר יותר חזק מהמקור.. מקווה שלא התחמם יש עוד משהו שאני צריך לדעת חוץ מלראות עכשיו עם המחשב יציב ובדיקות מאמץ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by itayze,

יש לי מעבד מסידרת הנורט'ווד ואני מחפש קירור טוב וזול , הוולקנו מאוד זול וישנם כמה ביקורות אשר סותרות אחת את השנייה . מה דעתכם ? כדאי לי לקנות ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יכול להיות שה E6600 ב OC ל 3.15GHZ לא סוחב לי אימיול עם איזה 15 הורדות + CS1.6 על 100FPS? כי זה נראה לי הסיבה היחידה, אני מאמין ש 8800GTS יסחוב אותו על 100. איך שיצאתי מהאימיול הוא חזר ל 100 קבוע. חשבתי לנסות לאפס את הביוס לסטוק, כדאי לי? קורה לי לפעמים גם שהמחשב נתקע קצת. אז כדאי לי לאפס? :-\

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים