אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
אני צריך המלצה לקירור טוב ושקט לOC למעבד שלי, הקירור חייב להיות "מגדל" ושהמאוורר יהיה מהצד (סטייל OCZ וונדטה ולא כמו טרמלטייק ביג טייפון). תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד - E2180 קירור למעבד - Tuniq Tower לוח אם - Abit IP35-E זיכרונות - Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit מארז - Raidmax Sagittarius ספק כח - Liberty 400W אוקי אז ככה, הגעתי לOC של 3.33GHz ומתח למעבד - 1.4025V אבל CoreTemp וEVEREST מראים טמפ' דיי גבוהות .. והמהירות מאוורר של הTUNIQ כמעט על המקסימום זיכרונות 4-4-4-12 מתח 2V יש איזשהי סיבה למה הטמפ' כל כך גבוהות במנוחה? הקטע הוא שהסתכלתי על OC שאנשים אחרים עשו למעבד הזה וראיתי שאנשים שעשו OC גבוה מזה שעשיתי ועם קירור פחות טוב הגיעו לטמפ' יותר נמוכות במנוחה עוד משהו - לפעמים אחרי כמה זמן שאני משחק באיזה משחק (CRYSIS או NFS) מופיע לי פתאום מסך כחול והמחשב עושה ריסטרט, מה יכולה להיות הסיבה לזה? והמחשב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה בכותרת כמו כן, היכן ניתן לקנות תושבת AM2 לאולטרה אקסטרים 120?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי מחשב בעל I5 760 עם לוח GA-P55-US3L של GB וקירור סטוק. (בדקתי את יציבות הקירור על המעבד כמה פעמים) לא נעשה שום שינוי בביוס. אבל הטמפרטורות בIDLE הוא בין 40-50 ובLOAD בOCCT מגיע בין 80 - 90 מעלות בBFBC 2 המחשב מגיע למצב של ריסט. (רק BFBC2 מגיע לטמפרטורות כאלה) אני רוצה לדעת האם ידוע דפוס שקיים למעבדים האלה לתקלות דומות והאם צריך לפנות לחנות בנוגע למעבד? או האם מדובר העניין אחר? תודה מראש, עומר
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה דציבלים אפשר לשמוע בקלות. לי יש כרגע מאווררים ג'נריים שאין לי איך לדעת כמה דציבלים הם לפי מפרט או משהו כזה, אז אין לי מקור להשוואה. אני רואה למשל מאוורר 120מ"מ עם 24דציבלים ואחד עם 22.5.. הרועש יותר יש לו 1500RMM ויש לו 20 CFM יותר מלשני עם 1000RPM. השאלה אם ה2 דציבלים האלו משמעותיים, ובאיזה שלב כבר שומעים משהו. כי המחשב שלי כרגע דיי שקט, עד שאני מפעיל 100% את המאוורר של כרטיס המסך שלי. וגם מלבד מאוורר או שניים שהם דיי גרועים והם לא היו תמיד רועשים אבל דורשים קצת שימון. בכל מקרה אני הולך לקנות כמה מאווררים ואני צריך תשובה שתעזור לי. עוד דבר http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc= המאוור הבא, לפי מה שאני רואה בתמונות הוא בולט החוצה, זה נכון?…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בשעה טובה (?) קניתי מחשב שאמור לשמש אותי גם כ HTPC. המפרט מימין. למרות שהשקעתי סכום לא מבוטל במארז וקירור CPU איכותיים יחסית המחשב מרעיש כמו טרקטור D9 שהורס בית של מבוקש בעזה. נראה לי שהמאוררים של המארז הכי מרעישים. גם ה BT לא פראייר ומייצר לא מעט רעש (21Db, עלק...). ה PSU נראה לי סביר, והכרטיס מסך לא מורגש כמעט. הטמפרטורות במנוחה: CPU 41C MB 35C GPU 52C השאלות: 1. המלצות כלליות להשקטה. רצוי בלי להוציא עוד כסף (מאוררים שקטים יותר, פוטנציומטרים , ושאר ירקות). 2. מאחר שכמו רובינו, אני מניח, גם המחשב שלי רוב היום מוריד קבצים מהאינטרנט, אין שום סיבה בעולם שהרכיבים יעבדו בקצב שעון רגיל. האם יש תוכנה שמסוגלת לבצע שינויים דינאמיים של מהירויות השעון (אוטמטיים ו/או ידניים)? לצער…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Acer Aspire 5745G-354G Intel® Core™ i3-350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB 4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB לוח אם ACER ZR7 HM55 אפשרי בכלל לעשות OC? אם כן כיצד? טעות בפורום מרב שחיפשתי הרבה דברים על המעבד פתחתי דווקא פה דניאל תעביר בבקשה :-*
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, נתקעתי קצת עם משהו מוזר על המערכת הנחמדה שלי =/ התחלתי להעלות את הבאס אך נתקעתי עם חוסר יציבות של המעבד בערך מעל3050mhz כאשר במאמץ מקסימלי הוא מגיע ל57 מעלות ולכן רציתי להעלות את המתח כדי לאפשר לו עוד קצת התסכלתי במתח שהלוח נותן לו אוטומטית והוא רושם לי 1.2v אך כאשר הגדרתי אותו לבערך 1.25 (אני לא זוכר בידיוק כמה הגדרתי) הוא הראה לי שהמתח המתקבל הוא 1.18 ובקיצור לא ממש היה אכפת לו מה הגדרתי ידנית =/ מה אפשר לעשות עם זה? עד איזה טמפ' אגב אני יכול להעלות אותו פחות או יותר? (ה57 נמדד עם RealTemp)
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום. אני צריך 2 קירורים למעבדי I5 2400. למעבד 1: * קירור שקט מאוד. * שהיה פלטה מאחורי הלוח אם לחיזוק, אני רואה הרבה קירורים שמוחזקים על פלסטיק וזה די מפחיד אותי. במיוחד בקירורים גדולים וכבדים. * תקציב עד 200 ש"ח. אני מתלבט בין (מדורג לפי רצון לקנות): 2 MUGEN FREEZER 13\PRO (מלחיץ אותי ההרכבה שלו, אין פלטת חיזוק) YASYA למעבד 2: * קירור שקט מהסטוק. * תקציב עד 120 ש"ח. חשבתי על FREEZER 7, אבל אני רואה שכולם ממליצים על 3 KATANA? למה? הצורה שלו קצת הזויה, הוא לא זורק אוויר חם מחוץ למארז וגם לא כל כך מקרר את לוח אם. מה גם לגבי ה TX3?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז HAF932 ולוח אם h87-d3h של ג'יגה בייט ויש לי שם מקום לcpu fan opt cpu ועוד שלושה system fan רציתי לדעת אם יש אופציה לחיבור מאווררים נוספים מעבר למה שיש בלוח, אולי ישירות לספר או איזה מפצל כלשהו. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.. קניתי לאחרונה מחשב חדש עם מעבד intel i7 1150 המאוור שהגיע עם המעבד הוא: alpine 11 rev 2 arctic cooling/ המאוור מרעיש לא באופן מידי אלא לאחר פעולה ממושכת, מכיון שאני רוצה להשאיר את המחשב דולק במהלך הלילה חשוב לי מאוד מאוור שקט. לקחתי את המחשב לחנות ולאחר מספר בדיקות הם אמרו שהוא תקין לחלוטין אך כאשר המעבד מתחמם הוא מגביר את המהירות ל 3200 RPM ולכן הוא יותר מרעיש בשלבים מסוימים. (הגודל של המאוור הוא 9.6 סמ) הם הציעו לי מאוור אחר: [h=1]Thermaltake NIC F3 Untouchable[/h] קישור למוצר: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11282 לטענתם המאוור יותר גדול בגודל הכללי כ 12 סמ אך יותר חלש ברעש. רציתי לדעת האם מישהו מכיר את המאוור הנל והאם אכן הוא שקט? במפרט רשום שהמהירות סיב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. כפי שבטח שמתם לב, תכננתי לקנות מחשב המכיל את קירור ה-Thermalright Ultra-120 eXtreme שמצויד ב-2 מאווררי NF-P12, מתוצרת Noctua. לאחר בירורים ארוכים, מסתבר שנגמר המלאי שלהם בארץ.. ככה שאני בבעיה. אני צריך המלצה ל-2 מאווררי 120mm, שיהיו כמה שיותר יעילים עם הקירור שרציתי. התקציב המקסימלי הוא 100 ש"ח למאוורר, לא כולל המשלוח. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שלום, אני רוצה לקנות קירור למעבד E6600 שקיים אצלי כרגע ואני צריך באמת משהו איכותי,שווה ומצדיק את הכסף שאני ישקיע עליו. התקציב כרגע נע באזור ה200 , אני באמת מחפש משהו שיצדיק את הכסף ולא יבאס אותי, המטרה היא לדחוף את הOC לאזור ה3.6 ואפילו יותר מי יודע ובאמת לOC יציב 24\7 . עשיתי מחקרים פה ושם ובנתיים הבנתי שיש את הMUGEN 2 את הYASYA וגם את הHYPER 212 באמת אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי כאן ובנוסף לשאלה אולי יש איזה באמת כתבה או מאמר עם סטטיסטיקה ובאמת מחקר שמוכיח את הביצועיים בהשוואה לכסף של קירור מעבדים שאולי באמת ישכנע אולי לקנות משהו. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אני אקנה כנראה מעבד i7 2600 וכרטיס מסך gtx 560 ti oc ולוח אם עדיין לא בטוח - או asrock z68 pro או gigabyte z68a d3h b3.. אני מרכיב מחשב לעריכת וידאו אינטנסיבית ושימוש בתוכנות כבדות למיניהן.. בכל מקרה, אני מתלבט אם לקנות מפרט שיאפשר לי לעשות OC (מאווררים חזקים יותר, מעבד 2600k, לוח אם) ואם בכלל לעשות OC.. מה אתם אומרים? כדאי לי לעשות OC? האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? יכול להיות שזה יגרום ליותר קריסות? אשמח אם תעזרו לי להחליט.. ושאלה נוספת, מה זה בדיוק אומר ה-OC בכרטיס מסך gtx 560 ti (יש UD ו-OC..)?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי לבדוק קצת את הקטע של טמפ' במעבד לקראת OC ראשון עתידי. אחרי 10 לופים של PCMark הטמפ' ב-Full Load הייתה ~40C. זאת טמפ' טובה, לא? למרות זאת, הטמפ' ב-Idle היא ~38C. זה נראה לי תמוה מאוד. בדר"כ ה-Idle נמוך מה-Full Load ב-10 מעלות לפחות, לא? אז למה אצלי הוא נמוך ב-2 מעלות? עוד דבר מוזר ששמתי לב אליו, זה שהטמפ' של הלוח אם לא משה מ-28 מעלות. לא כשהמעבד קורע את התחת שלו, ולא כשהוא נח. 28 מעלות תמיד. אולי החיישן דפוק?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ניסיתי לעשות Undervolting עם תוכנת rmclock יש לי מעבד של אינטל E6600. המעבד אמור לעבוד במתח רגיל במכפלה X6 של 1.3250V המעבד אמור לעבוד במתח רגיל במכפלה X9 של 1.3250V שיניתי את המתחים עם עבור מכפלה של X6 וגם עבור המכפלה של X9. הורדתי בהדרגה עד שהגעתי למינימום! כמובן שבכל הורדה הרצתי orthos לבדיקת מאמץ. בקיצור הגעתי למתחים כאלה: המעבד עובד במכפלה X6 במתח של 1.1625V המעבד עובד במכפלה X6 במתח של 1.1625V הכל עובד מצויין. השוואת טמפרטורות לפני ואחרי: בדקתי עם EVEREST ועם CPUID במאמץ: 59 מעלות במתחים הקודמים 49 מעלות במתחים החדשים במנוחה: 43 מעלות במתחים הקודמים 38 מעלות במתחים החדשים האם זה יתכן או שאני עושה כאן משהו לא טוב? יש קירור משמעותי והורדת מתח משמעותית. ד.א. אני …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, היום עשיתי אוברקלוק למעבד הP4 שלי והגעתי מ2.4 ל2.61. עכשיו, הטמפרטורה של המעבד במנוחה לפני האוברקלוק היתה 55 מעלות! אחרי האוברקלוק הטמפרטורה היא 58 מעלות! שניסיתי להעלות את הבאס עוד קצת, תוכניות התחילו להיתקע ולהיסגר. השאלה שלי היא אם אני יוסיף מאוורר למארז ( אני משתמש במאוורר שבא יחד עם המעבד, ולמארז יש לי רק מאוורר מקדימה..מכניס אוויר) אני יוכל לעשות אוברקלוק יותר גדול? כי אני רוצה להגיע לפחות ל2.7... הסתכלתי בכתבה על להכין את המחשב לאוברקלוק אבל היא מלפני שנה וזה כבר לא רלוונטי. אז מה בעצם אני יכול לעשות כדי שאני יעשה אוברקלוק יותר רציני?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, והוא רועש מאוד במאמץ. אני לא פריק של שקט (רעשים מהDVD או הHDD לא מפריעים לי) אבל הדבר הזה הוא חתיכת טרקטור. אני לא מבין כלום בקירור. מה אני צריך לעשות כדי להשתיק אותו? צריך לקנות דברים נוספים חוץ מהקירור (משחה תרמית או משהו כזה)? איזה קירור מומלץ? תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע היכן לקבע את המאוורר שנמצא מתחת לצורב. האם כדאי להצמיד אותו לקירור של המעבד עם אזיקון-מצד ימין שלו? או איפה שהוא כרגע יהיה עדיף? והכרטיס מסך האם כדאי שהוא יהיה ככה צמוד לספק? או כדאי להעלות אותו לPCI שלמעלה? אבל אז הוא יהיה צמוד לNB-ששם יש מאוורר קטן. בהתחשב במצב הקיים שמתואר למטה היכן יהיה הכי כדאי לשים את הכרטיס מסך ואת המאוורר? תיאור מצב קיים: משמאל לTUNIQ יש שם מאוורר SCYTHE 110CFM למעלה יש 2 מאווררים שמוצאים אחד של 85CFM ועוד אחד מה שהיה בטוניק(לא יודע כמה CFM אבל אני מניח סביבות 75) בחלק הקידמי למטה במארז יש אחד שמכניס -גם SCYTHE 110 CFM. ובדלת ממש מול הכרטיס מסך עוד אחד של SCYTHE 110CFM. עריכה: אופס שכחתי את התמונה חח [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מתלבט בין הדגמים הבאים מהחנות pccenter http://www.pccenter.co.il/Product/מאוורר-scythe-shuriken-rev-b-scsk-1100-retail http://www.pccenter.co.il/Product/גוף-קירור-למעבד-zalman-cnps7000v-al-oem http://www.pccenter.co.il/Product/קירור-למעבד-ocz-vendetta האם יש דגם אחר בחנות שמומלץ? תודה והמשך ערב טוב
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה לאיזה תוכנה הכי כדאי להאמין בבדיקת טמפרטורות של הכרטיס מסך והמעבד...(כול אחד בניפרד) במעבד יש פה הפרש של 10 מעלות שזה מאוד אבל מאוד משמועתי... ובכרטיס מסך ההבדל הוא של 15 מעלות הבדל שזה גם משמעותי...? למי מהתוכנות להאמין ואם הטמפרטורות שלי תקינות-לא נעשה למחשב oc
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב HTPC והוא נורא נורא מרעיש. הרעש הוא מקירור המעבד, שמרעיש יותר מכל מאוורר סטוק שאני מכיר. =\ הקירור הוא: Arctic-Cooling Freezer 64 LP ושאר המפרט: AMD Athlon 64 X2 5600 ASUS M3N78-EM Antec NSK2480 380W מה אפשר לעשות כדי להפחית את כמות הרעש? תודה, אור.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי מערכת מחשב עם המעבד הנ"ל ורציתי לדעת אם המאוורר שמגיע איתו מספיק.. או שעדיף להחליף? אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג.. רק לשחק משחקים ולעבוד איתו. השאלה שלי אם המאורר שמגיע איתו הוא מה"ממריאים" שמתחיל להרעיש בטירוף? או שהוא בסדר. תודה על העזרה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-